Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 8 | 9 | (Page 10) | 11 | 12 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 01/04/13--06:03: Meci intrerupt

 • Meci intrerupt in Italia din cauza scandarilor “rasiste”

  autor: FrontPress 04.01.2013
  pro patriaPartida amicală de fotbal dintre cluburile Pro Patria (liga a patra) şi AC Milan a fost întreruptă joi în minutul 26, după ce jucătorii milanezi au părăsit terenul ca urmare a “scandărilor rasiste” venite din partea suporterilor echipei adverse, cunoscuţi pentru vederile lor politice naţionaliste.
  Potrivit Gazzetta dello Sport, insultele i-au vizat pe jucătorii de culoare de la AC Milan aflaţi în teren: Sulley Ali Muntari, Kevin-Prince Boateng, Urby Emanuelson şi M’Baye Niang.
  0,,16496648_401,00“Era imposibil să jucăm într-o astfel de atmosferă. Nu mai putem accepta comportamente de acest fel. Suntem dezamăgiţi, dar nu putea face altfel. Rasismul nu trebuie tolerat”, a declarat antrenorul echipei AC Milan, Massimiliano Allegri.
  Preşedintele clubului Pro Patria, Pietro Vavassori, s-a delimitat şi el de acţiunea ultraşilor. Sursa:FrontPress.ro


  0 0
 • 01/04/13--06:09: Nicu Covaci

 • Nicu Covaci despre Sergiu Nicolaescu: Un SECURIST si un HOT (VIDEO)

  autor: FrontPress04.01.2013
  nemuritoriiNicu Covaci, liderul trupei Phoenix, care se află acasă în Spania, a avut o reacţie incredibilă la aflarea veştii că Sergiu Nicolaescu a murit. Acesta l-a catalogat pe regizor hoţ şi susţine că nu se va lăsa până nu recuperează banii pe coloana sonoră a filmului “Nemuritorii”.
  Rockerul bănăţean se afla de ani buni în proces cu regizorul Sergiu Nicolaescu, pentru drepturile de autor de la filmul „Nemuritorii” (apărutîn 1974), la care coloana sonoră aparţine trupei Phoenix.
  „Cum poate fi jignit un hoţ. Pe mine m-a furat timp de 40 de ani. Nu am să-l iert în vecii vecilor pe acest hoţ. Acest securist avea gaşca lui, iar avocaţii mei au făcut pe ei de frică. Legea română îi apară pe bandiţi şi pe hoţi”, a declarat Nicu Covaci, pentru Adevărul.
  Nicu Covaci susţine că a văzut filmul „Nemuritorii” în Germania, iar la final a observat că el a dispărut de pe generic.
  „El spunea că nu plăteşte pentru că a găsit melodia respectivă pe disc. Păi dacă punea o melodie de Bob Dylan făcea puşcărie. L-am iubit, a fost idolul meu. Porcul dracului. M-am dus special pentru el, ca apoi să nu plătească drepturile de autor”, s-a revoltat Covaci.
  Nicu CovaciLiderul din Phoenix susţine că deşi a murit Sergiu Nicolaescu, el nu se va lăsa până nu îşi va recupera banii. „Experţii mei au ajuns la concluzia că îmi datorează 800.000 de euro. Dar nu a fost acceptată expertiza mea şi au făcut ei una nouă. Ei şi acolo a reieşit o datorie de 100.000 de euro. Eu îmi duc procesul în continuare. Nu mă dau bătut. Are firme, are familie, proprietăţi. O fac pentru dreptate, nu pentru bani”, a mai declarat Nicu Covaci.
  În urmă cu câţiva ani, când a început procesul, Sergiu Nicolaescu a declarat pentru Adevărul: ,,Nu eu răspund de drepturile de autor ale filmului. Raspunde România Film. Nu eu stabilesc cine primeşte sau cine nu drepturile de autor. În lege scrie că dacă nu s-a scris o melodie specială pentru un film, nu se dau drepturi. Acele piese nu erau făcute special pentru Nemuritorii, erau deja scrise”, a declarat Sergiu Nicolaescu. De Stefan Both – Adevarul

  0 0
 • 01/04/13--20:44: Tanja Nijmaijer

 • Tanja Nijmeijer, olandeza care a ajuns in conducerea gherilelor MARXISTE columbiene

  autor: FrontPress05.01.2013
  0Tanja Nijmeijer, o tânără olandeză de 33 de ani, crescută la ţară, şi-a dorit când era mică să devină călugăriţă şi să ducă o viaţă austeră şi castă. A ajuns în schimb să lupte cu arme automate în îndepărtata Americă Latină, în cadrul Forţelor Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), una dintre cele mai violente şi bine organizate grupări comuniste din acea regiune a lumii.
  Ultimii 10 ani din viaţă i-a petrecut alături de rebeli, ascunzându-se de raidurile armatei guvernamentale, plantând mine artizanale şi mărşăluind prin junglă alături de tovarăşii ei de arme. Nijmeijer, cunoscută de membrii FARC sub pseudonimul de Alexandra Narino, face acum parte din delegaţia oficială a insurgenţilor care s-au deplasat în Havana, capitala Cubei comunsite, pentru a negocia pacea cu reprezentanţii autorităţilor columbiene.
  m1nx3luacf5r_std640Tânăra a acordat cu această ocazie un iterviu publicaţiei britanice The Guardian în care a declarat că: “Nu sunt o vedetă. Sunt doar o simplă luptătoare de gherilă”. Cu toate acestea, ea are puţine lucruri în comun cu majoritatea camarazilor de arme.
  Nijmeijer s-a născut în orăşelul Denekamp, situat în apropierea graniţei cu Germania. “Când eram mică visam să devin călugăriţă deoarece am crescut într-o familie foarte catolică. Apoi am început şcoala şi am avut dubii serioase în privinţa religiei şi a existenţei lui Dumnezeu. În timpul facultăţii am devenit o atee convinsă”, a mărturisit aceasta.
  În 1998 a plecat să predea limba engleză în oraşul Pereira din Columbia. La vremea respectivă nu ştia nimic concret despre activităţile rebelilor comunişti.
  Ajunsă în statul sud-american tânăra a descoperit inegalităţile sociale, aceasta dând exemplu faptul că după unele estimări circa 52 la sută din terenul arabil al ţării este deţinut de 1,5 procente din populaţie.
  După ce şi-a finalizat stagiul, s-a reîntors în Olanda şi a activat în cercurile locale ale extremei stângi. Nu însă pentru mult timp. În 2002 revine în Columbia şi se implică în reţeaua de gherilă urbană a FARC din capitala Bogota. Participă la atentate cu bombă şi este condamnată în lipsă de tribunalele din ţară. Este condamnată şi în SUA, pentru că a participat la răpirea unor cetăţeni americani.
  Datorită devotamentului arătat, este recrutată în rândul luptătorilor în uniformă şi benediciază de antrenamente paramilitare intense. Tenacitatea ei o recomandă în faţa comandanţilor şi cu timpul a ajuns să urce scara ierarhică şi să fie tot mai apreciată. Participă ca translator la mai multe negocieri cu reprezentanţii SUA.
  Tanja+Nijmeijer“Sunt parte a unei mişcări armate iar armele ucid. Nimeni nu neagă asta”, a declarat Tanja Nijmeijer, care a spus că nu regretă însă alegerea făcută. “Cel mai greu îmi este să-mi văd tovarăşii ucişi”, a continuat aceasta. Dificilă este şi despărţirea de familie. Contactele sunt sporadice. În 2005 mamei ei i-a fost permis să o viziteze într-o tabără a rebelilor FARC. Acum nu a dorit să dezvăluie dacă în Havana au ajuns şi membri ai familiei ei.
  Cazul olandezei nu este însă singular. În gherilele marxiste mai luptă şi alţi voluntari străini, majoritatea din Ecuador, Venezuela sau Brazilia. Deasemenea sunt şi câţiva europeni. “Cazul meu nu este unul unic. Acesta este un moment istoric când capitalismul, multinaţionalele şi economia sunt globalizate. La fel şi lupta se globalizează”, a declarat Nijmeijer.
  Schermafbeelding-2011-11-23-om-10.58.41Armata columbiană a reuşit în ultimii ani să îşi intensifice acţiunile împotriva rebelilor FARC doar cu ajutorul direct al Statelor Unite ale Americii, care au pus la dispoziţie miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor operaţiunilor militare, de culegere de date şi instruirii armatei columbiene.
  Gherilele marxist-leniniste FARC se află pe lista organizaţiilor teroriste a Statelor Unite şi a Uniunii Europene, spre deosebire de alte ţări din regiune, precum Venezuela, Brazilia, Nicaragua, Argentina sau Ecuador, care consideră organizaţia drept “o armată beligerantă” în toată regula.
  Grupul, creat în 1964 şi care dispune de mii de luptători înarmaţi (între 8.000 şi 18.000 de rebeli), reuşeşte să se finanţeze din traficul de droguri, mineritul aurifer clandestin şi răpirea de persoane, pentru a căror eliberare se plătesc sume însemnate de bani.
  FARC, împreună cu Armata Naţională de Eliberare (ELN), o altă gherilă marxistă din Columbia, au controlat între 1999 şi 2008 cam 30-40 la sută din teritoriul ţării, mai ales zonele rurale din junglă.
  Războiul civil din Columbia durează de aproape 50 de ani, implicând armata guvernamentală, grupări rebele de stânga şi organizaţii paramilitare de dreapta. Sursa: FrontPress.ro
  w

  0 0
 • 01/04/13--21:49: Obraznica din cale afara !

 • Paul Petrovici, omul care, de ani buni, are în grijă casa de vacanţă a lui Sergiu Nicolaescu din staţiunea 2 Mai, îi face un portret nu tocmai onorabil Danei, soţia cu 46 de ani mai tânără a îndrăgitului actor şi regizor.
  • Dana Nicolaescu, soția regizorului, are 36 de ani. Chiar și atunci când îmbracă haine de doliu, tânăra o face cu stil
  • Paul Petrovici, apropiat al lui Sergiu Nicolaescu, o face praf pe soţia regretatului regizor: «Era obraznică din cale-afară!»
  ← Paul Petrovici, apropiat al lui Sergiu Nicolaescu şi cel care are în grijă casa de vacanţă din 2 Mai, o face praf pe soţia regretatului regizor
  În timp ce o ţară întreagă îl plânge pe marele regizor, Paul Petrovici susţine că nu poate nici măcar să meargă la înmormântare, pentru că niciodată nu s-a înţeles cu soţia şi cu socrul lui Sergiu Nicolaescu.
  “Dana era o obraznică din cale-afară. Odată, a venit Stela Popescu în vizită cu o prietenă de-a ei, care, culmea, îi cunoştea pe Dana şi pe familia ei. Şi prietena Stelei a fost şocată când a văzut-o aici pe Dana: «Păi, altceva nu a găsit şi Sergiu decât pe panarama asta care urlă şi înjură? Tot cartierul o ştia de nebună », mi-a zis femeia. Şi adevărul este că şi aici, la 2 Mai, înjura de mama focului, din orice...”, îşi aminteşte Petrovici.
  “Se certau de la diverse lucruri. Era diferenţă între generaţii, iar ea nu prea era aptă pentru o viaţă de casă, ca să spun aşa. Au venit odată nişte invitaţi de-ai lui Nicolaescu, nişte francezi. Eu am pregătit casa, am făcut de mâncare, iar la final a chemat-o Sergiu şi pe Dana, însă ea s-a apucat şi l-a înjurat de faţă cu musafirii. Dar a fost urât de tot, nu aşa... Îmi venea mie să îi dau un pumn în cap ca să o fac să tacă. Era supărată că de ce a deranjat-o... Oricum, era dificilă. Era obsedată de unele chestii. Nu ieşea singură, nu înţelegea ce e aia distracţie. Cred că nu era normală. Nici muzică nu îi plăcea să asculte!”, a încheiat Paul Petrovici.

  0 0
 • 01/05/13--07:35: Exodul emigrantilor

 • Cursa Cluj – Sebes – Praga – Leipzig. Exodul EMIGRANTILOR

  autor: FrontPress05.01.2013
  nadlacA fost cea mai mare greşeală să mă duc cu autocarul în Germania la început de an când se întorc  la lucru, după sărbători, românii din străinătate. Am avut sentimentul Exodului biblic şi consecinţa dramatică a depopulării României de mâna de lucru ieftină şi calificată.
  Până la Sebeş am mers cu un microbuz gripat care nu-i funcţiona frâna de mână. Ce m-a surprins în orăşelul lui Lucian Blaga este faptul că toate străduţele au fost asfaltate, mai puţin zona care trebuia: autogara, unde tronau bălţile îngheţate, pietrişul, praful şi o clădire în construcţie. Autogara din Sebeş, care face transbordarea românilor din Ardeal, care se întorc la lucru în străinătate, arată ca Turnul lui Babel. Zeci de autocare vin din toată ţară şi iau muncitorii spre Roma, Valencia, Suedia, Anglia, Germania sau Franţa. Când se face transbordarea din microbuze zeci de puradei şi ţigani cu pălării sau fuste multicolore asaltează turiştii care aşteaptă să se îmbarce. Te cuprinde greaţa, dar cei de la primăria Sebeş nu au auzit că există Poliţia Locală să facă ordine în autogară.
  Când reuşeşti să urci într-un autocar cu români care se întorc la lucru ai sentimentul că a început marea retragere din est în faţa tăvălugului rusesc. Mutre de oameni simpli cu feţele şi mâinile umbrite de lucru greu, ţigani, interlopi, prostituate, muncitori în construcţii, ţepari, hoţi de buzunare, femei de serviciu şi îngrijitoare de copii. O lume pestriţă ţi se descoperă. E România care părăseşte pământul natal în căutarea unui El Dorado iluzoriu. Cu cei care am vorbit şi au petrecut sărbătorile acasă niciunul nu mai doreau să se întoarcă acasă înapoi. Toţi şi-au făcut un rost umilitor în Occident.
  De la Sebeş pornesc în coloană sute de autocare cu români care pleacă la muncă, cu români care privesc înapoi cu mânie şi cu ură faţă de clasa politică coruptă şi faţă de o societate care i-a refuzat. Pauze lungi pentru transbordări se mai fac la Deva şi Arad, după care se mai aşteaptă încă o oră să se spele autocarul într-o benzinărie. Până ieşi din ţară ţi se acreşte.
  La vama Nădlac vameşii români nu au auzit de Băsescu şi DIICOT decât la televizor când se dă pe post pentru fraieri imagini cu vameşi arestaţi pentru mită. În realitate toţi românii din autocare strâng bacşişuri în euro în plase de plastic care le dau şpagă vameşilor să nu se controleze şi reţină bagajele. Emigranţii români care au aflat că din cei 80 de călători eram singurul care nu mergeam la lucru în Germania, ci la studii mi-au spus: Vedeţi domnule, de aceea am plecat din ţară. La germani nu trebuie să dăm şpagă la vamă şi poliţie ca aici, deşi Băsescu şi hoţul de Voiculescu se laudă cu lupta anticorupţie. Am tăcut ruşinat. Le-am dat dreptate amărâţilor de muncitori. Ei nu ştiu că camerele de filmat din vamă nu-i filmează pe şpăgarii de la graniţă, ci că  trădătorii din servicii sau corupţii din DIICOT filmează, urmăresc şi hărţuiesc pe patrioţi români. Ei nu ştiu şi nu pot înţelege lucrurile astea, milioanele de români care au ales calea exilului fără să privească înapoi spre ţară decât cu ură şi umilinţă. Odată intraţi în Ungaria am urcat cu autocarele pe autostradă şi drumul de şarpe al curselor cu autocare româneşti străpungeau noaptea europeană spre marile metropole. Ne opream la benzinării şi eram avertizaţi să nu jucăm alba-neagra, deoarecea deveneam victime sigure interlopilor. La atât de multe benzinării am oprit că am făcut o glumă de a râs tot autocarul: Cehia asta seamănă cu o benzinărie!
  Autocarele se opreau la Budapesta, Bratislava, Praga sau Dresda să lase muncitorii obosiţi şi îmbătrâniţi de muncă să lucreze pentru străini, că ţara lor nu le mai oferă niciun viitor, datorită clasei politice devenită marioneta unor interese ale marilor puteri. Când treceam prin Bratislava, Praga sau Dresda mi-am adus aminte de vremurile când le-am vizitat cu familia cu maşina personală. În noapte lângă Piaţa Venceslav sau la ringul Dresdei mi-a dat o lacrimă. Am fost surprins ca la Praga să coboare un sfert de autocar: tineri care lucrează în marele oraş ceh, dovadă că Cehia nu e în criză. Pe autostrada cu trei benzi am ajuns la aeroportul din Leipzig. Am coborât singur într-o parcare imensă. Ceilalţi călători mergeau la Berlin. Mi-a fost puţin teamă de necunoscut. Nu m-am dezmeticit bine pe peronul parcării aeroportului când m-a abordat zâmbitor un bătrânel amabil cu un taxi Mercedes galben, care s-a oferit să mă ducă în Leipzig. Era bucuros că a întâlnit un român din Transilvania, cel puţin aşa arăta. Leipzig e la circa 20 de kilometrii de aeroportul internaţional. Dar am mers foarte repede, deorece autostrada are trei benzi şi bătrânelul cu Mercedesul rula fără limite de viteză cu 180 Km pe oră. Mi-a spus că are nostalgii după vechiul DDR, unde viaţa era tihnită şi că politicienii germani de azi sunt la fel de hoţi ca Băsescu şi Iliescu. Posibil, mi-am spus în sinea mea, dar nu au furat chiar tot că au reuşit să facă un aeroport ultra-modern la un oraş cât Clujul legat de o autostradă cu trei benzi de 20 km până la oraş, fapt ce face să nu se se simtă distanţa. În cinci minute am intrat în oraşul vechi Leipzig şi pe caldarâm mi s-a părut că văd urmele paşilor poetului Panait Cerna care şi-a susţinut aici  doctoratul la începutul secolului XX. Dar asta e o altă poveste… De Ionuţ Ţene – NapocaNews


  0 0
 • 01/05/13--08:33: Autobuz pentru negri

 • Linie de autobuz pentru negri in Italia

  autor: RV 05.01.2013

  niggerbus
  Un serviciu de transport special pentru imigranti.Acest proiect a fost propus de consilierul comunal din orasul Trapani (Sicilia), Andrea Vassallo (Partidul Socialist) ca urmare a plangerilor primite din partea locuitorilor deranjati de comportamentul agresiv al  persoanelor de culoare in timpul calatoriilor cu mijloacele de transport in comun.
  Intr-un raport comunal, Adrea Vassallo scrie ca in urma sedintei avute cu presedintele regiei locale de transport in comun, acesta din urma a prezentat situatia liniilor de autobuz ce fac legatura intre periferie si centrul orasului.Aceste linii sunt cele mai  utilizate de imigranti si nu de putine ori acestia au avut un comportament agresiv, au consumat bauturi alcoolice sau au deteriorat interiorul autobuzelor, fapte ce i-au indignat pe ceilalti calatori.In acelasi raport, Vassallo propune infintarea unui serviciu special de transport pentru imigranti, linie ce va fi controlata in mod constant de politie pentru prevenirea eventualelor infractiuni.
  Organizatiile si asociatile ce lupta pentru combaterea rasismului au reactionat imediat comparand acest episod cu aparthaid-ul din Africa de Sud sau Montgomery Bus Boycott din Alabamam determinand autoritatile din Trapani sa-si ceara oficial scuze.Intr-o declaratie ulterioara, membrii consiliului local au declarat ca totul a fost o greseala si ca scopul autoritatilor italiene este sa gaseasca puncte de legatura intre intalieni si imigranti pentru a-i ajuta pe acestia sa se integreze si sa le ofere conditii de munca.
  Situatia imigrantilor in Italia este una problematica.Saptamanal ambarcatiuni pline de imigranti din Africa ajung in insulele sudice italiene.Lampedusa,odinioara un splendid punct turistic, este cel mai cunoscut exemplu.Aici imigrantii de culoare au creat haos si au terorizat localnicii, devastand importante cladiri si monumente istorice.Datorita legilor permisive si tolerantei Uniunii Europene imigrantii se raspandesc in toate zonele Italei precum si in celelalte state europene.Sursa:FrontPress.ro

  0 0
 • 01/05/13--08:39: Avarii

 • Dacia si migratorii: AVARII

  autor: FrontPress05.01.2013
  avariAvarii, nomazi de origine asiatica, cu punct de origine probabil in zona Lacului Baikal, incep, in preajma secolului V e.n., sa se deplaseaza spre vest, astfel ca, in preajma ecolului V, ii gasim in zona de nord a Caucazului si stepele nord-pontice, pâna la Dunarea de Jos. Avarii au reprezentat o populatie nomada, razboinica, având ca principala ocupatie cresterea animalelor.
  Organizarea lor sociala era una de tip tribal, cu teritorii si turme proprii, mai multe triburi formand uniuni conduse de un sef militar cagan. Ca urmare a lipsei urmelor de locuire sedentara, cele mai bine cunoscute complexe arheologice avare sunt necropolele, cu morminte tumulare de inhumatie. In zona Pannoniei este cunoscuta marea necropola de la Keszthely, unde razboinicii au fost îngropati împreuna cu caii, piese de harnasament, podoabe din aur, argint si bronz.
  In timpul imparatului bizantin Iustinian (in 558), avarii devin aliati ai bizantinilor, primind, in schimb, subsidii importante, dar si teritorii. Intr-o campanie militara desfasurata intre anii 559-562, avarii supun o serie de triburi din stepele nord-pontice. Pentru ajutorul dat, Iustinian le propune avarilor sa se aseze in Pannonia Secunda (între Dunare, Drava si Sava), zona in care bizantinii se aflau in conflict longobarzii si gepizii. Aici, avarii in alianta cu longobarzii, ii infrang pe gepizi si preiau controlul asupra Pannoniei, iar dupa plecarea longobarzilor în Italia (568), îsi consolideaza stapânirea primului caganat (567/568-680).
  In anul 573, politica avarilor vis-a-vis de imperiul Bizantin se schimba, ca urmar a ocuparii, de catre ostile imperiale, a orasului Sirmium, pe care avarii il revendicau. Situatia degenereaza, iar avarii intreprind o serie de expeditii militar in imperiu, mai ales in zona Dalmatiei. Bizantinii aleg sa faca pace si, in urma reluarii platii de subsidii, reusesc sa-si faca din avari aliati din nou, folosindu-i in luptele impotriva slavilor de la Dunarea de Jos (578). Buna intelegere dintre biantini si avari dureaza foarte putin, astfel ca imperiul, dupa c einceteaza plata stipendiilor, este atacat de avari, care ocupa Sirmium in 581, dupa care, in perioada 582-599, organizeaza expeditii militare in Dobrogea, atacand Tomisul, Histria si Dinogetia
  Puterea avarilor scade dupa moartea caganului Baian (604) si declansarea luptelor dintre fii sai care urmareau succesiunea. Declinul avarilor este alimentat si de crearea statului slavilor de apus din zona ceha, sub conducerea lui Samo (623). Ultima zvacnire a fortei militare avare se manifesta in anul 626, atunci cand acestia, aliati cu slavii si kutrigurii au asediat fara succes Constantinopolul.Dupa aceasta data, avarii au pierdut dominatia în stepele nord-pontice.
  Intre anii 679-680, din regiunea cuprinsa între Volga si Marea Caspica, un grup de avari s-a deplasat spre vest si a patruns in Valea Tisei, Slovacia si Pannonia, unde se suprapun peste autohtoni si intemeiaza cel de-al doilea caganat avar (680-795/796). Aceasta organizare statala nu a avut puterea celei dintai, avarii suferind infrangeri succesive din partea francilor lui Carol cel Mare, intre anii 791-796. Avarii dispar din istorie dupa 803, moment in care bulgarii lichideaza ultimele ramasite ale acestora retrase la est de Tisa.
  The_Avars_in_the_6th_CenturyPe teritoriul nostru, morminte si obiecte izolate atirbuite avarilor au fost descoperite si cercetate la Sînpetru German,Felnac, Peregu Mare (jud. Arad), Dumbraveni, Cipau, Valea Larga (jud. Mures), Unirea (jud. Alba), Corund (jud. Harghita), Ocnisoara si Ocna Mures (jud. Alba), Turda, Câmpia Turzii, Sic (jud. Cluj) si Ocna Dejului.
  Din punct de vedere etnic si cultural, urmele lasate de avari in spatiul carpato-danubiano-pontic sunt aproape inexistente. Asemeni altor migratori, avarii nu au avut, in ciuda rolului politic si militar important jucat timp de doua secole la nord de Dunare, forta necesara sa influenteze decisiv populatia din Dacia. De Valentin Roman – Adevarul despre daci
   


  0 0
 • 01/05/13--10:50: Bancuri...

 • Casatoria a fost prima forma de leasing: adica iei ceva de care te bucuri si platesti toata viata...rar se mai gaseste cineva care sa iti preia leasing'ul.

  - Cum se spune in engleza "a cauta"?
  - To google!


  - Mi-am inscris sotia la karate.
  - Si?
  - Am invatat sa dau cu aspiratorul, sa gatesc, iar de la spalat rufe sunt in extaz!


  Un tip vine la ghicitoare. Aia ii priveste palma:
  - Groaznic. Soacra-ta va muri peste doua zile.
  - Asta stiu si fara tine. Pe mine ma intereseaza daca voi fi prins sau nu!


  - Domnule doctor, ce-mi sugerati pentru a pierde din greutate?
  - Un pahar de apa cu trei zile inainte de mancare!


  Ce scurta e viata! Fat Frumos crestea intr-o zi cat altii in 10 ani. Si intr-o saptamana a murit...


  - Sotia mea gateste excelent, niciodata n-o doare capul, priveste fotbal cu mine, mergem la pescuit...
  - La voi, la gay, nimic nu e ca la oamenii normali!  Cred ca am inceput sa chelesc... imi ia din ce in ce mai mult timp sa ma spal pe fata dimineata...  - Alo!
  - Da.
  - Vino până la noi!
  - De ce?
  - Nu mai merge imprimanta!
  - Ce nu face?
  - Nu mai are curent!
  - Cum?!
  - Da, nu mai are curent!!
  - Cum aţi observat că nu are curent?
  - Imi apare pe calculator.
  - Ce??!!
  - Imi apare pe calculator mesajul: "current printer is unavailable"  Ma uit la luna, luna-i sus,
  Ma uit pe lunca, boii nu-s,
  Ma uit la punga, punga-i goala,
  Ma uit la p..., nu se scoala ...
  Asta da criza globala.


  -Voi, barbatii, sunteti foarte brutali! Voi vreti numai sex! Noi, fetele, dorim atentie....
  - Atentie !!! Acuşi o sa facem sex!


  Adam e singur în Rai şi se plictiseşte. Se duce la Dumnezeu, să-i ofere o soluţie.
  - Doamne, sunt singur. Ai putea, rogu-Te, să-mi faci o pereche?
  - Sigur, zice Dumnezeu. O să-ţi fac o femeie care o să te iubească mereu, n-o să fie cicălitoare niciodată şi care o să facă doar ce vrei tu. Asta o să te coste o mână şi-un picior.
  Stă Adam şi se gândeşte.
  - Doamne, dar pentru o coastă ce-mi poţi oferi?


  Un copil vede masina tatalui sau, cand iese de la scoala, dupa care intra in padure.. Curios, il urmareste si in masina mai era cu matusa Mimi. Se duce repede acasa la mama-sa.
  - Mami, mami, l-am vazut pe tati cu matusa Mimi in masina, erau in padure, el o ajuta sa-si dea bluza jos, ea pantalonii... apoi tati o pupa si...
  - Stai asa, cand vine acasa , la masa povestesti din nou, sa vad ce fata face.
  La masa
  - Ia zi Ionel, ce ai facut tu azi?
  - Am fost la scoala, apoi l-am vazut pe tati trecand cu masina, si in masina era tanti Mimi, si s-au oprit in padure, si tati o ajuta sa-si dea bluza jos si tanti Mimi il ajuta sa-si dea pantalonii, apoi tati o pupa si apoi au inceput sa faca ce faceau mami si unchiu Nelu cand tati era plecat de acasa ...  Felicitare la radio:
  - O felicit pe scumpa mea Maria cu ocazia zilei ei de nastere, ii doresc numai bine, o iubesc si va rog sa-i puneti melodia "Eu niciodata nu ma casatoresc cu tine".  - Mamă, la uşă e un nenea care strînge donaţii pentru azilul de bătrîni.
  - Bine, dă-i-l pe bunicul.  - Eu am ajuns in sfarsit la o intelegere cu sotia mea. O zi ma duc eu la cumparaturi, o zi ea.
  - Si sunteti multumiti?
  - Bineinteles! O zi bem, o zi mancam .


  Ytzic avea tata evreu si mama tiganca.Intr-o zi s-a dus la taica-sau si l-a intrebat:
  - Tata , eu ce sunt, evreu sau tzigan?
  Taica-sau:
  - Da de ce intrebi , este chiar asa de important?
  - Da tata, pentru ca Strul are o bicicleta si nu stiu ce sa fac, sa i-o fur sau sa negociez cu el?  Într-un sat, un preot merge la slujbă. Lângă biserică, vede un măgar mort într-un accident de maşină şi sună imediat la poliţie.
  - Sunt preotul satului. Am găsit un măgar mort.
  - Şi ce, zice poliţistul ironic, vreţi să-l îngropaţi cu popă?
  - Nu, zice preotul, eu doar am anunţat familia.


  Doua blonde stau la taifas:
  - Auzi, fata, in dormitor am bec cu senzori... aseara cand am gemut, s-a aprins.. ce romantic!!
  - La mine, tot cartierul are bec cu senzori.
  - De unde stii?
  - Aseara,cand am gemut, s-au aprins toate becurile!!!


  Un neuron se plimba prin creierul unui barbat. Era singur, totul un pustiu, intuneric...Trece altul in viteza, il vede si ii striga:
  - Ce cauti tu aici ,mai tampitule???! Hai jos, ca toata lumea- i acolo! 

  0 0
 • 01/05/13--11:07: Ananas scump !


 • Piña carísima

  Un ananá cultivada en estiércol de caballo, con métodos victorianos de jardinería, acaba de batir el récord como la fruta más cara de Inglaterra, y probablemente del mundo entero: quien quiera llevársela para preparar un postre, rebanarla y colocarla en una pizza, o simplemente comerla sola, deberá desembolsar unas 10.000 libras esterlinas (poco más de 16.000 dólares).

  Esta piña de lujo fue cosechada en una granja inglesa en tierra abonada con 30 toneladas de bosta y regada con orina de caballo.

  Los granjeros explicaron que el alto precio del ananá se debe a varios factores, pero principalmente porque salió de un tamaño más grande de lo normal y porque abonar la tierra con tantos desechos de animales no es nada barato.

  "El abono y la orina hacen la tierra más fértil y propicia para el crecimiento saludable de estas plantas", comentó James Stephens, vocero de los jardineros que cuidaron el ananá desde el inicio, quien además justificó el valor diciendo que lleva al menos dos años de intensos cuidados y constante riego para cosechar tan sólo un ananá.


  noticiaslocas

  Creo que las sales de su alimento no se transmiten a la propia fruta, al menos no como tales, el estiércol es un abono conocido hace muchos años por la humanidad, de todas formas esa piña sale carísima
  drrobert-impresiones.blogspot.com/ 

  0 0
 • 01/05/13--11:29: :))))


 • 0 0
 • 01/05/13--23:15: Limitati

 • Politician suedez: “Limitati natalitatea musulmanilor”

  autor: FrontPress 06.01.2013
  islamIslamişti radicali incendiind steagul Suediei
  Annika Rydh, membră a partidului anti-imigraţionist Democraţii Suedezi, a ajuns pe prima pagină a ziarelor din Scandinavia după ce a cerut măsuri la nivel internaţional care să “limiteze fertilitatea musulmanilor”. Femeia, secretar municipal al filialei partidului din oraşul Almhult, nu este la prima declaraţie incorectă politic, aceasta argumentând în urmă cu ceva vreme că termenul “negro”, considerat un cuvânt peiorativ în limba engleză, nu poate fi catalogat ca fiind rasist când este folosit pentru a descrie persoanele de culoare.
  Afirmaţiile la adresa musulmanilor au fost făcute pe blogul personal, unde a mai criticat şi în trecut islamismul radical. Recent aceasta a postat un film alarmant denumit “Muslim Demographics”, prezentat în toamna anului trecut şi la Vatican.
  “Este o problemă globală. Nu putem rezolva chestiunea asta local. Comunitatea internaţională trebuie să ia măsuri pentru a impune ceva restricţii, precum politica chineză a unui singur copil”, a scris Annika Rydh pe blog.
  Martin Kinnunen, purtătorul de cuvânt al partidului, care în ultimii ani a făcut mari eforturi pentru a scăpa de eticheta de “formaţiune extremistă”, a declarat că opiniile colegei sale nu reprezintă şi poziţia oficială a Democraţilor Suedezi.
  În urma scandalului iscat, postarea controversată a fost ştearsă de pe site. “Să nu poţi să îţi promovezi gândurile despre o anumită problemă este un lucru straniu pentru mine, dar din cauza faptului că atâta lume a considerat cuvintele mele ca fiind ofensatoare, am decis să şterg postarea”, a scris doamna Rydh.
  În Suedia, ţară cu puţin peste 9.350.000 de locuitori, trăiesc peste 500.000 de musulmani. Sursa:FrontPress.ro
  aa


  0 0
 • 01/06/13--07:19: Slavii

 • Dacia si migratorii: SLAVII

  autor: FrontPress06.01.2013
  1Ca loc de origine și dezvoltare materială a acestor populații, arheologii au stabilit spațiul de la nord și est de Vistula, cuprinzând bazinele Bugului de Nord, Pripiatului, Berezinei, Desnei, Niprului superior, Okai, Volgăi superioare, Donului superior, regiunea silvostepică mlăștinoasă din Bielorusia; spre vest, Podișul Valdai; spre nord-vest, Podișul Rusiei Centrale și Câmpia Oka-Don.
  După cum relatează unii autori antici, strămoșii slavilor aveau o cultură materială inferioară vecinilor: “Locuiesc în colibe jalnice, răzlețiți mult unii de alții și se mută mereu dintr-un loc într-altul.Duceau o viață neîngrijita și sunt plini mereu de murdărie. Neamurile acestea, sclavinii și antii, nu sunt conduse de un singur om, ci trăiesc din vechime într-o rânduiala democratică și de aceea treburile lor, atât cele prielnice cât și cele neprielnice, sunt totdeauna dezbătute de obște” (Procopius din Caesareea, Despre războaie, VII, 14, 22-24).
  Alți autori antici care îi amintesc pe slavi sunt Plinius, Tacitus, Ptolemeu, Pseudo-Caesarios, Iordanes, Procopius din Caesarea, Pseudo-Mauricios, Menander Protector, Theophilact Simocatta și Theophanes Confesor.
  Migrația slavilor către vest începe într-un context complex și a fost influențată de eliberarea teritoriilor nord-pontice și zonei Dunării Mijlocii de către populațiile germanice, căderea stăpânirii panonice a hunilor și pătrunderea avarilor spre apus. În interiorul spațiului carpato-danubiano-pontic, slavii ajung cu precădere în zonele extracarpatice, cum ar fi culoarul Nistrului, între Nistrul Mijlociu și Niprul Mijlociu, regiunea Dunării de Jos, de unde au întreprins primele atacuri asupra Imperiului Bizantin, în 517-518 și 518-527, avându-i ca aliați pe kutriguri, un popor turci înrudit cu bulgarii.
  Deși bizantinii au încercat să stimuleze un conflict între avari și slavi pentru a-și proteja granițele, totuși aceștia din urmă declanșează o serie de noi expediții militare împotriva provinciilor imperiale, în anii 578-582 și 582-602. În această perioadă, în teritoriile nou ocupate, slavii încep să se îndeltnicească cu agricultura și creșterea animalelor.
  map2În urmă unei incursiuni slave în Imperiu, în anul 597, generalul bizantin Petros a întreprins o expediție împotriva slavilor conduși de Piragast, privit drept un lider al unei regiuni de la est de Carpați. În timpul răscoalei armatelor imperiale bizantine din anul 602, de sub conducerea lui Focas, atunci când limes-ul dunărean a rămas descoperit, s-a produs o puternică invazie avaro-slavă, în cursul căreia masele de slavi de la nord de Dunăre, la care se vor fi alăturat și alte neamuri, s-au deplasat și așezat la sud de fluviu, probabil între acesta și Balcani. Această deplasare a micșorat presiunea slavă asupra populației nord-dunărene, având un efect benefic asupra supraviețuirii etno-culturale a acesteia.
  Cultura materială a slavilor, dacă ne referim la urmele descoperite pe teritoriul țării noastre, a fost una inferioară celei autohtone, primind, din partea acesteia, influențe semnificative. Concret, cercetările efectuate asupra unor inventare atribuite slavilor au relevat locuințe de tipul bordeielor și colibelor, simple, puține unelte de fier, o cantitate destul de mare de piese de os, ceramică lucrată în mare majoritate cu mâna, cu un repertoriu redus de forme (oale borcan alungite, de diferite dimensiuni, cu buza foarte puțin schițată, străchini și tipsii simple), cel mai adesea fără decoruri și o serie de piese de bronz.
  Ca rit funerar, slavii utilizau incinerația cu resturile celor defuncți depuse în urne sau direct în gropi, însoțite de piese de inventar (podoabe, accesorii și ofrande), în morminte tumulare sau plane, așa cum se observă în marea necropolă de la Sărata Monteoru (ce conține 1.500 de morminte).
  Slavii au pătruns în spațiul carpato-danubiano-pontic prin căi diverse, de pildă de-a lungul Nistrului, Prutului și Siretului, către centrul și sudul Moldovei, de unde au ajuns în zonele de câmpie ale Munteniei și Olteniei. Din aceste zone, grupe de slavi au intrat, în secolele VI-VIII, în Transilvania. Elemente slave se întâlnesc în fazele evoluate ale culturilor străromânești Costișa-Botoșana-Hansca, Ipotesti-Cândești și Brătei, care au începuturi anterioare instalării slăvilor în spațiul carpato-danubiano-pontic, nascându-se o serie de aspecte mixte: Suceava-Sipot – Hlincea I (Dorobantu), Ipotești-Cândești B și Bezid-Filiași.
  Vestigii slave timpurii, alături de cele autohtone, au fost descoperite la: Suceava-Sipot, Iași-Crucea lui Ferent, Davideni (jud. Neamț), Dodești (jud. Vaslui), Cândești (jud. Vrancea), Sărata Monteoru (Jud. Buzău), București (Militari, Cățelul Nou), Budureasca (jud. Prahova), Dulceanca (jud. Teleorman), Poiana și Cernatu (jud. Covasna), Hansca, Trebujeni și Hucea (Rep. Moldova). La momenul sosirii slavilor pe teritoriul de astăzi al României, populația indigena era una destul de omogenă, cultural și etnic, iar cercetătorii opinează că aportul acestora, în esența, asupra etnicității locuitorilor de aici, a fost aproape nul. De Valentin Roman – Adevarul despre daci
  SlavWarriorsVIIc
   


  0 0
 • 01/06/13--08:14: Ciolaniada
 • Incepe CIOLANIADA: 3.300 de posturi de sefi in esalonul doi al guvernului, pe masa baronilor USL

  autor: FrontPress06.01.2013
  crin si pontaDupă ocuparea portofoliilor ministeriale, adevărata împărţire a Puterii între PSD şi PNL abia începe. Peste 3.300 de posturi de conducere, destinate exclusiv oamenilor de partid, îşi fac loc în aceste zile în organigramele ministerelor pentru a răsplăti liderii din teritoriu care au scos aproape 70% în alegeri.
  Aproape 60 de secretari de stat, în jur de 120 de preşedinţi de agenţii, toţi cu cabinetele, secretarii personali şi consilierii lor, adică alţi 1.250 de oameni de partid. Pe lângă ei, 85 de prefecţi şi subprefecţi, 160 de şefi în companii naţionale, peste 1.200 de directori în deconcentrate. Aşa arată, în linii mari, eşalonul al doilea al guvernului, disputat de filialele USL.
  Bătaia pentru secretarii de stat
  Prima miză  a începutului de an sunt secretarii de stat. Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu şi-au instalat deja primul om din noul val: Sevil Shhaideh la Dezvoltare şi Administraţie, ministerul lui Liviu Dragnea. Ar vrea însă mai mult. Pe “Valerică (Valentin Preda, fost secretar de stat de la Transporturi, n.red.) un băiat care a performat”, spune Mazăre, “şi, evident, turismul”. “Nu cred că despre turism, după 12 ani în care m-am ocupat, poate să vină altcineva din România că ar fi în stare să facă mai bine. Vrem secretar de stat”, şi-a pus liderul PSD Constanţa din start cererile pe masă.
  Deocamdată însă, singurii siguri pe posturi sunt Anghel Andreescu, Bogdan Tohăneanu şi Constantin Cătălin Chiper, păstraţi la Interne, liberalul Septimiu Buzaşu, menţinut de Relu Fenechiu la Transporturi, PSD-istul Bebe-Viorel Ionică, deţinătorul licenţei Antena 1 Târgu Jiu şi a ziarului Gorjeanul, care rămâne secretar de stat la Ministerul Societăţii Informaţionale, Gigel Paraschiv, susţinut de Ecaterina Andronescu pentru a continua la Educaţie, alături de UDMR-istul Andrei Kiraly, păstrat şi el.
  Pe loc va rămâne şi George Ceamba la Departamentul de Afaceri Europene, coordonat însă direct de primul-ministru după ultimele retuşuri în guvern.
  Pe lista de start, încă nedefinitivată de cabinetul Ponta II, fiecare ministru din cei 27 are doi secretari de stat de aceeaşi culoare politică. În ministere ca Transporturile, Finanţele sau Dezvoltarea este însă în discuţie suplimentarea cu încă un secretar de stat. Un altul figurează la SGG, iar premierul are şi el doi în subordine – unul dintre ei fiind purtătorul său de cuvânt, Andrei Zaharescu.
  Fenechiu: “Managementul privat nu e o soluţie pentru toate companiile”
  O mare bătălie se dă şi pentru companile de stat de la CNADNR, care se divizează în Autostrăzi (PSD) şi Drumuri Naţionale (PNL), la Transgaz şi Romgaz, dar şi pentru agenţiile sau autorităţile de la nivel central, ai căror şefi au rang de secretar sau subsecretar de stat.
  Dintre cele mai râvnite agenţii, AAAS (fostul AVAS), Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Garda Financiară, Apele Române, Romsilva, Loteria Naţională ar urma să revină PNL, pe principiul ministerelor monocolore. PSD îşi asigură în schimb Garda de Mediu, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Compania Naţională de Investiţii, grosul CNADNR, adică Autostrăzile, Poşta Română, companiile din energie, plus şefia DGIPI, serviciul de informaţii al Ministerului de la Interne, trecută direct în pixul premierului.
  În acest ultim caz, premierul a decis menţinerea în funcţie a lui Gelu Marin Oltean.
  În total, în jur de 110 agenţii şi autorităţi naţionale, peste 10 institute de cercetare şi 83 de companii de stat. Deocamdată. Ajustări încă se mai fac însă în ministere.
  “Eu vreau să împart Compania de Drumuri. Propun să fie o companie pentru construcţii de drumuri şi una pentru întreţinere şi reparaţii. Dar numărul de salariaţi nu se va mări”, a explicat pentru Gândul ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, care a şi început schimbarea de gardă. La Autoritatea de management POS-T, care supervizează banii europeni cheltuiţi în Transporturi l-a numit pe Marcel Boloş, fost secretar de stat la Dezvoltare, teren dominat acum de PSD. La Aeroporuri Bucureşti, pe de altă parte, l-a readus în funcţie pe Cornel Poteraşu, demis în august în urma scandalul apărut după uciderea studentei japoneze. “Poteraşu nu a fost implicat în acel incident. Paza o asigură MAI. Până la proba contrarie, am încredere în Poteraşu”, îşi justifică Fenechiu decizia.
  Mai vechiul acord cu FMI obliga executivul să cedeze locurile oamenilor de partid din vârful companiilor de stat pentru a fi numiţi manageri privaţi. Principiul se va aplica, dar selectiv. “Managementul privat e o soluţie pentru anumite tipuri de companii care au legătură cu sistemul concurenţial. Pentru Compania de Drumuri de exemplu nu văd ce să facă un manager privat. Nici la Metrorex nu e concurenţă, dar e o cu totul altă abordare. Metrorex ar putea avea manager privat”, a adăugat Relu Fenechiu, care are în subordine, alături de Varujan Vosganian la Economie şi Constantin Niţă la Energie, printre cele mai multe companii de stat.
  3.300 de posturi la dispoziţia partidelor
  Fiecare din cele peste 110 agenţii are preşedinte, dar şi câte doi vicepreşedinţi. La fel, în cele 83 de companii de stat, deocamdată, posturile de directori sunt dublate de cele de adjunct. Mai puţin vizibile, dar la fel de râvnite sunt funcţiile de consilier personal aferente fiecărui demnitar.
  Premierul are, spre exemplu 13 oameni în aparatul personal, un vicepremier are dreptul la 8 conislieri, iar cei 27 de miniştri plus secretarul general al guvernului au, la rândul lor, cabinete cu câte 13 angajaţi, veniţi de regulă pe linie de partid: şefi de cabinete, consilieri, secretari personali. În total, 364 de oameni de partid, cărora li se adaugă alţi 850 din aparatele de lucru ale celor 57 de secretari de stat plus ale asimilaţilor acestora şefi de agenţii. Nu mai puţin de 1.250 de posturi ocupate politic.
  Li se adaugă şefii celor 95 de spitale sau case de asigurări pentru sistemele speciale, încă subordonate central, cu adjuncţii lor, cei 17 secretari generali din ministere, dar şi prefecţii şi subprefecţii, plus 1.200 de directori executivi şi adjuncţi în deconcentrate, oficial funcţionari publici, în practică numiţi politic. Cu totul, în jur de 3330.
  “Eu n-am făcut astfel de calcule. Dar, în opinia mea sunt poziţii în fiecare minister care trebuie să se schimbe o dată cu ministrul şi sunt şi funcţiile publice unde trebuie să rămână specialiştii. Eu asta voi face”, spune Relu Fenechiu.
  Case de la stat inclusiv pentru şefii mai mici
  Cei care vin să blindeze aparatul politic al guvernului, pe lângă cei aproximativ 70.000 de functionari publici câţi sunt acum la nivel central, au dreptul inclusiv la locuinţe de serviciu.
  Prin ordonanţa de reorganizare adoptată în prima şedinţă a cabinetului Ponta II, pe lângă miniştrii şi secretarii de stat care puteau primi până acum case temporare în Bucureşti, au primit acelaşi drept “conducătorii instituţiilor publice din cadrul administraţiei publice centrale, şefi de departamente şi persoanele încadrate pe funcţii din cabinetul demnitarului în cadrul autorităţilor publice”. De Anca Simina - Gandul  0 0
 • 01/06/13--08:47: Ioana Radu, Ionele draga

 • 0 0
 • 01/06/13--14:54: Acord
 • Acordul semnat de UDMR cu USL in privinta unei aliante postelectorale

  autor: FrontPress06.01.2013
  USL UDMRPreşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a postat, joi, pe site-ul formaţiunii, acordul de colaborare semnat de Ponta, Antonescu, Kelemen şi Borbely, care a fost încheiat în 1 octombrie 2012 şi prin care USL şi UDMR se angajau să formeze, după alegeri, o alianţă politică parlamentară şi guvernamentală.
  Acordul a fost semnat la 1 octombrie 2012 de co-preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, pe de-o parte, şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi vicepreşedintele politic al Uniunii, Borbely Laszlo, transmite corespondentul Mediafax
  “În baza prezentului acord, cele două formaţiuni politice se angajează să formeze, după alegerile din 9 decembrie, o alianţă politică parlamentară şi guvernamentală. În condiţiile în care USL va deţine majoritatea absolută a mandatelor parlamentare va anunţa încă din seara de 9 decembrie cooptarea în majoritatea parlamentară şi în structurile guvernamentale a UDMR”, se arată în documentul citat.
  Liderii celor două formaţiuni au mai convenit că, în cazul în care USL nu va deţine majoritatea absolută, UDMR urma să anunţe în seara alegerilor susţinerea unui guvern USL-UDMR, cu un premier desemnat de USL.
  “În ambele situaţii, cele două părţi se angajează să participe la consultările prevăzute de Constituţie susţinând în comun candidatul USL pentru funcţia de prim-ministru, să negocieze şi să asigure reprezentarea UDMR în cadrul Guvernului şi a celorlalte structuri guvernamentale, în funcţie de ponderea parlamentară UDMR în cadrul coaliţiei de guvernare”, se mai arată în document.
  În acord se menţionează că USL şi UDMR trebuiau să promoveze în perioada 2012-2016 iniţiative politice referitoare la modificarea Constituţiei, reorganizarea administrativ-teritorială a României ţinând cont de tradiţiile, cultura şi istoria zonelor ţării, reglementarea drepturilor culturale ale minorităţilor naţionale printr-o legislaţie adecvată, reprezentarea proporţională a cetăţenilor de etnie maghiară în diferite instituţii, structuri deconcentrate şi instituţii la nivel judeţean şi local.
  “Pe cale de consecinţă, şi cetăţenii de altă etnie vor fi reprezentaţi proporţional în structurile administraţiei locale conduse de reprezentanţii UDMR”, se sublinia în acordul politic.
  De asemenea, USL şi UDMR trebuiau să soluţioneze problema liniei maghiare prin departamente separate la UMF Târgu Mureş în conformitate cu înţelegerea semnată în 22 septembrie 2012, la Târgu Mureş, în prezenţa ministrului Educaţiei.
  “Părţile semnatare se vor consulta în legătură cu toate problemele ce ţin de identitatea culturală, lingvistică, educaţională a minorităţii maghiare, cu orice modificare a Legii Învăţământului şi nu vor modifica legea decât cu acordul celor două părţi, în special capitolele privind minorităţile naţionale”, se mai sublinia în acord.
  Liderii USL şi UDMR au mai căzut atunci de acord ca, până la alegerile din 9 decembrie 2012, să se consulte în legătură cu orice problemă care ţine de specificul problematicii minorităţilor naţionale şi în ceea ce priveşte realizarea investiţiilor publice în infrastructura zonelor locuite de minoritatea maghiară, dar şi să clarifice protocoalele judeţene, unde cele două formaţiuni asigură majoritatea în consiliile locale şi judeţene.
  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, în 18 decembrie, că a existat un acord semnat de el şi Victor Ponta cu UDMRînaintea campaniei, pentru guvernare în comun, el adăugând că de la declanşarea campaniei şi până alegeri “foarte multe lucruri” nu au decurs potrivit celor stabilite.
  Imediat după anunţarea primelor rezultate ale alegerilor, premierul Ponta a declarat că USL începe discuţii cu UDMR, pentru crearea unei majorităţi constituţionale. O săptămână mai târziu, Ponta anunţa că decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern. De pe Mediafax
  ANDOy1205z24JcIaMaNeneInMaghiara
     0 0
 • 01/07/13--10:01: Erori

 • FMI recunoaste ca a facut “erori” cu politica de austeritate

  autor: FrontPress07.01.2013
  FMIFondul Monetar International (FMI) recunoaste, intr-un proiect de raport intocmit de economistii Olivier Blanchard si Daniel Leigh, ca au avut loc “erori” in prevederea impactului masurilor de austeritate asupra economiilor europene.
  “Analistii au subestimat semnificativ cresterea somajului si declinul cererii interne asociate cu consolidarea fiscala”, se arata in raport, potrivit EU Observer.
  Blanchard si Leigh au mentionat problema, sumar, si in raportul economic global al FMI din octombrie. In noul raport, deocamdata in forma de proiect, cei doi economisti explica pe larg cum au gresit analistii atunci cand au evaluat impactul taierilor abrupte de cheltuieli in tari precum Grecia, Portugalia si Spania.
  Chiar daca in raport scrie ca “nu reprezinta opiniile FMI”, scrie sursa citata, documentul trebuie interpretat drept o schimbare de atitudine in institutia economica in ceea ce priveste masurile dure de austeritate din Europa.
  Datorita faptului ca ritmul taierilor de cheltuieli a fost mai sustinut si cresterea a fost mai slaba decat se prevazuse in 2010, asa zisii multiplicatori fiscali (un coeficient matematic ce reflecta impactul reformelor asupra cresterii) au fost mult mai mari decat prevazusera initial analistii FMI.
  In loc se se situeze aproape de zero, ceea ce inseamna fara erori, multiplicatorii fiscali pentru 201 au fost “aproape de 1,6″, se arata in raport.
  Modelul a fost modificat insa ulterior si FMI sustine acum mai putine taieri bugetare pentru Grecia si alte tari afectate de recesiune.
  Poul Thomsen, trimisul FMI in Grecia, a avertizat inca din luna februarie a anului trecut ca prea multe masuri de asuteritate nu fac bine si procesul ar trebui incetinit, mai ales in ceea ce priveste taierile de cheltuieli.
  Christine Lagarde, seful FMI, a cerut, la sfarsitul lui 2012, sa se acorde mai mult timp Greciei si o a doua restructurare a datoriei.
  FMI este insa o voce din cele trei care supravegheaza reformele in tarile care au beneficiat de planuri de salvare, alaturi de Banca Centrala Europeana si Comisia UE. Ambele insista pe taieri bugetare. De Ana Ilie – Ziare.com
   


  0 0
 • 01/07/13--10:17: Sange si onoare !


 • autor: Second07.01.2013
  brek26Acestea sunt fundamentele, de la care trebuie să pornească orice luptă naţională. Aud o Românie întreagă, ce se plânge de bocancul clasei politice (indiferent de partid), ce le apasă pe grumaz. Micii întreprinzători se plâng de taxe, de nenumăratele formalităţi, ce trebuie îndeplinite. Oamenii se plâng de lipsa sau nesiguranţa locurilor de muncă, se plâng de preţurile în creştere, se plâng de viaţa de sclavi.
  Ce înseamnă a fi sclav? Înseamnă ca munca să îţi fie răsplătită numai cu mâncare şi cazare. Şi, din păcate, cam acesta este singurul câştig al celor mai mulţi români, care muncesc.
  Esenţa neputinţei, elementul ce împiedică îndepărtarea jugului este însă unul singur: teama de sacrificiu.
  Numai sângele, esenţa vieţii, este elementul ce poate mişca munţii, schimba societăţi şi orânduiri sociale, este capabil să deschidă ochii unui popor inert şi să îi arate viitorul. România nu a fost clădită de slugi, ci de bărbaţi dispuşi să îşi verse propriul sânge, dar mai ales pe cel al duşmanilor ţării. Cei ce nu s-au rugat de turci, mongoli, ruşi, unguri, polonezi, austrieci, şi câţi alţii, ci le-au poruncit, ţinând armele în mână, au fost acei români, ce au simţit gustul libertăţii. Mulţi şi-au lăsat viaţa departe de casă, mulţi au fost uitaţi, dar, măcar pentru o clipă, au ştiut ce înseamnă să fi OM!
  În câteva zile comemorăm doi eroi: pe Ion Moţaşi pe Vasile Marin. Doi români, dispuşi să îşi rişte viaţa şi care au plătit tributul suprem, pentru apărarea credinţei lor. Au murit în numele credinţei pe câmpurile de luptă ale Spaniei şi au devenit astfel nemuritori.
  Din păcate exemplul lor este uitat de mulţi dintre noi, mult prea preocupaţi cu viaţa cotidiană şi cu puţinele opţiuni politice, ce ni se oferă. Am acceptat voluntar jugul robiei: bogăţiile pământului le-am oferit în dar urmaşilor aceloraşi austrieci, ce ne-au omorât străbunii; pădurile le tăiem, pentru a le oferi tot lor. Munca ne-o vindem ieftin, mâncarea o acceptam de proastă calitate. Ne murdărim aerul şi apele, pentru a îmbogăţi străinii şi lăsăm mormintele eroilor să se acopere de uitare. Acceptăm lingăi şi jigodii să ne conducă, oameni al căror singur merit în viaţă este limba aspră şi abilitatea de a o utiliza. Unde ne este onoarea? Unde este mândria de a fi rezistat sute de ani tuturor cotropitorilor? Ea este uitată! Am vândut-o, aşa cum ne vindem fiicele şi fii neamului, pe doi bani străinilor. Unde este demnitatea de a sta drept, a privi Europa în ochi şi a spune de la egal la egal: eu sunt Român şi aceasta este ţara mea.
  De ce ne lipseşte coloana vertebrală? Pentru că sângele ni se pare un preţ mult prea mare! De Remus Radoi – Agonia Natiunii
   


  0 0
 • 01/07/13--10:40: Calmar cu 3 inimi


 • Primeras imágenes del calamar gigante


  La cadena japonesa NHK y la estadounidense Discovery Channel han logrado grabar por primera vez en las profundidades marinas al calamar gigante, uno de los animales más misteriosos del mundo, según ha informado la cadena pública nipona.
  Un equipo de ambas televisiones, con la colaboración de miembros del Museo Nacional japonés de Ciencia y Naturaleza, filmó al animal a unos 15 kilómetros al este de la isla nipona de Chichijima, a unos 1.000 kilómetros al sur de Tokio.
  Los miembros del equipo emplearon un sumergible que captó las imágenes el verano pasado, a una profundidad de 630 metros gracias a una cámara de alta definición.
  El animal captado tenía unos tres metros de largo, aunque carecía de sus dos tentáculos más prominentes, por lo que se cree que en origen pudo medir 8 o 9 metros.
  En el vídeo, que se podrá ver en primicia en Japón el 13 de enero y posteriormente en EEUU el 27 de enero, el ejemplar se alimentó de un cebo colocado por el equipo, compuesto por otro calamar más pequeño de un metro de largo.

  Enormes ojos

  En ese momento, las imágenes captan de cerca los enormes ojos del animal y sus ventosas, de unos 5 centímetros de ancho, según desveló NHK.
  Se cree que el vídeo puede ayudar a mostrar comportamientos de este legendario animal, del que hasta ahora sólo existía metraje de ejemplares capturados.
  Con tres corazones, una visión cien veces más potente que la del ser humano y un cerebro muy desarrollado, este mítico gigante ha permanecido hasta el momento oculto en los abismos marinos.
  Se cree que se trata del invertebrado más grande del mundo, ya que puede llegar a alcanzar unos mil kilogramos de peso y en torno a unos 20 metros de longitud.
  El calamar gigante vive aparentemente en profundidades entre los 400 y los 1.500 metros bajo la superficie del mar, donde la presión es muy elevada y la luz del sol prácticamente inexistente

  elmundo

  Aquí en las costas asturianas hay calamares gigantes pero no se le ha captado vivos, la verdad es que asombran y sabemos muy poco de su visa

  0 0
 • 01/07/13--20:03: Anul AUTONOMIEI

 • Laszlo Tokes: Am proclamat 2013 anul AUTONOMIEI

  autor: FrontPress06.01.2013
  tokesEuroparlamentarul Laszlo Tokes a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Oradea, ca in acest an Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania si Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) vor organiza o serie de actiuni menite sa promoveze “autonomia si federalismul“.

  “Am proclamat anul 2013 anul autonomiei, pentru noi va fi anul autonomiei, care este o valoare europeana, o institutie democratica. Autonomia in cadrul federalismului, pleacand de la existenta sa deja in Europa si avand in vedere de a fi creata si in Bazinul Carpatic – ar putea constitui viitorul nostru politic si national”, a spus Laszlo Tokes, in prima conferinta de presa sustinuta in acest an la biroul sau europarlamentar de la Oradea.
  Fostul episcop reformat a precizat ca si-ar dori ca aceste obiective sa fie discutate de toti reprezentantii comunitatii maghiare.
  “Reinnoiesc propunerea mea de acum 23 de ani privind revitalizarea colaborarii maghiaro-maghiare in cadrul Forumului de Mediere al Maghiarilor din Transilvania, pentru ca deciziile luate acolo sa reprezinte cu adevarat interesele ungurilor din bazinul carpatic, sa organizam o masa rotunda maghiaro-maghiara pe problemele majore ale maghiarilor din Romania in relatiile cu majoritatea romaneasca, iar acest lucru nu se poate face in cadru privat intre UDMR si Guvern”, a mai spus Laszlo Tokes.
  Afirmatiile sale au fost intarite de Toro Tibor, presedintele PPMT, care a anuntat ca, in momentul de fata, se lucreaza la un calendar al actiunilor din acest an menite “sa promoveze autonomia si federalismul”.
  “Ne vom concentra pe diferitele forme de autonomie comunitara – autonomia teritoriala si culturala a localitatilor cu statut special, vom continua sa promovam ideea de federalism.
  Salutam anuntul facut de noul guvern cu privire la intentia de modificare a Constitutiei, pentru ca acesta este un bun prilej sa ne promovam demersurile. Dar, anul autonomiei nu inseamna doar anul promovarii proiectelor legislative, ci si o ampla miscare populara pentru promovarea autonomiei. Vom initia o serie de astfel de miscari, pentru ca noi credem ca numai prin actiuni complexe se poate promova acest proiect politic.
  Avem exemplul celor din Catalonia, care se manifesta in strada de ziua lor nationala. Acest lucru ne dorim si noi, ca Tinutul Secuiesc si Zona Partium sa fie recunoscute ca regiuni istorice cu statut special. Avem nevoie de o presiune, in sens pozitiv, fata de sfera politicului, iar daca sute de mii de oameni se alatura acestui demers, Parlamentul, oricat de majoritar ar fi, trebuie sa ia in considerare acest demers”, a spus presedintele PPMT, Toro Tibor.
  Ideile enuntate de Toro au fost completate de Laszlo Tokes, care a precizat ca PPMT si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania isi vor uni fortele pentru punerea in practica a acestor demersuri.
  “Metoda principiala pe care o vom folosi este metoda democratiei directe, impunerea vointei maselor, o practica absolut democratica, de care perioada comunista ne-a dezobisnuit. De altfel, acest lucru s-a intamplat si la Revolutia de la Timisoara”, a mai spus europarlamentarul Laszlo Tokes.
  Atat Tokes, cat si presedintele PPMT, Toro Tibor, precum si vicepresedintele PPMT, Szilagyi Zsolt, au criticat si acordul de colaborare semnat intre UDMR si USL in luna octombrie a anului trecut, pe care liderii maghiari l-au numit “pactul secret dintre UDMR si USL” prin care “UDMR si-a tradat propriul electorat”.
  “Prin acest pact UDMR si-a tradat propriul electorat, continuand practica minciunilor prin care a reusit la fiecare alegeri parlamentare sa ajunga la guvernare. Acum, insa, Romania are cel mai prost Parlament din ultimii 23 de ani si nu face nota discordanta nici factiunea UDMR. Il putem cita aici pe tovarasul Nicolae Ceausescu care spunea ‘fara deosebire de nationalitate’” , a mai spus Tokes. Newsin via Ziare.com


  0 0
 • 01/07/13--20:15: Un banc.....

 • Foto: soldati danezi de garda.

  Un bătrînel se prezintă la comisia de înrolare.
  - Vreau să mă înrolez ca voluntar.
  - Ciţi ani aveţi?
  - Şaptezeci.
  - Cam bătrîn pentru un soldat...
  - N-aveţi decît să mă înrolaţi ca general!


older | 1 | .... | 8 | 9 | (Page 10) | 11 | 12 | .... | 171 | newer