Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 99 | 100 | (Page 101) | 102 | 103 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 02/18/14--07:16: Kosovo
 • “Kosovo e Serbia”: Marsuri impotriva separatismului albanez (FOTO)

  autor: FrontPress18.02.2014

  0Sute de polonezi de la mai multe organizaţii naţionaliste, dar şi suporteri ai cluburilor de fotbal, au manifestat sâmbătă pe străzile din Varşovia împotriva proclamării independenţei provinciei separatiste Kosovo. La marşul devenit tradiţional a participat şi o delegaţie de la organizaţia Acţiunea Sârbească, care a ţinut să mulţumească polonezilor pentru solidaritatea camaraderească arătată poporului sârb.
  Marşuri similare, dar de dimensiuni mai reduse, au avut loc şi în Cehia şi Slovcia, acţiunile fiind organizate tot de grupările naţionaliste locale.
  kosovoDin 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo.
  În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de peste 90 la sută de etnici albanezi (aproximativ 2 milioane). Sârbii kosovari, circa 120.000 de persoane, locuiesc în enclave izolate şi în câteva zone din nord (40.000), aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro
  the-ethnic-map-of-Kosovo
  POLONIA
  10123456789

  CEHIA
  dsc_0665dsc_0308dsc_0315dsc_0345dsc_0365dsc_0418dsc_0432dsc_0531dsc_0538dsc_0659

  0 0
 • 02/18/14--10:50: :)))


 • 0 0
 • 02/18/14--10:59: Un banc....
 • 0 0
 • 02/19/14--00:16: Nationalisti asasinati
 • Nationalisti rusi asasinati in plina strada, probabil intr-o reglare de conturi

  autor: FrontPress 19.02.2014

  1Patru bărbaţi au fost împuşcaţi mortal marţi dimineaţa într-o suburbie a Moscovei, trei dintre aceştia fiind foşti membri ai organizaţiei radicale “Uniunea Slavă”, scoasă în afara legii. Încă nu se ştiu motivele exacte ale crimei, care la prima vedere pare o reglare de conturi, poliţia excluzând însă ipoteza unui asasinat politic. Victimele au vârste cuprinse între 25 şi 37 de ani.
  Unul dintre cei ucişi era un apropiat al lui Dmitry Demushkin, liderul organizaţiei naţionaliste “Ruşii”, creată după ce autorităţile au interzis “Uniunea Slavă”. Acesta s-a deplasat imediat la locul crimei şi a transmis condoleanţe familiei lui Alexander Shakirov.
  Conform criminaliştilor, victimele nu au avut nicio şansă reală de supravieţuire, suferind răni grave, provocate prin împuşcare, la nivelul capului şi toracelui. Doar unul dintre cei patru a mai trăit pentru scurt timp, acesta murind însă în drum spre spital.
  Investigatorii susţin, pe baza probelor şi a declaraţiilor martorilor, că victimele s-au dus la o întâlnire prestabilită într-un loc retras, aşteptându-se la o confruntare violentă, dovadă în acest sens find arma automată găsită lângă unul dintre cei ucişi. Sursa: FrontPress.ro
  2Dmitry Demushkin, liderul organizaţiei “Ruşii” (centru), alături de una dintre victimele masacrului din Moscova, Alexander Shakirov (dreapta)
  3Demushkin, liderul organizaţiei “Ruşii” (centru), alături de una dintre victimele masacrului din Moscova, Alexander Shakirov (primul din stânga)


  0 0
 • 02/19/14--09:16: :)))


 • 0 0
 • 02/19/14--09:24: :)))


 • 0 0
 • 02/19/14--18:40: Adevaratii extremisti
 • Cine sunt ADEVARATII EXTREMISTI din ROMANIA?

  autor: Nationalist19.02.2014

  nn-8Zilele acestea Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat a avizat favorabil proiectul de lege ce dorește interzicerea manifestărilor și organizațiilor cu caracter legionar, cu toate că legea este anti-constituțională și împotriva drepturilor omului. Inițiativa îi aparține lui Crin Antonescu, dar în spatele ei se află Institutul ”Elie Wiesel” condus de Alexandru Florian, fiul comisarului ideologic bolșevic Radu Florian. O astfel de lege de inspirație totalitară are ca scop persecutarea naționaliștilor români și condamnarea acestora la închisoare dacă își exprimă opinia. De ce? Pentru că actualul sistem corupt din România îi consideră extremiști, rasiști, antisemiți și xenofobi. Dar ce rău au făcut naționaliștii de sunt considerați extremiști? Și ce au făcut politicienii care doresc să îi vadă pe aceștia în spatele gratiilor?

  În primul rând, oricine respectă cu adevărat Constituția României și Declarația Drepturilor Omului și ale Cetățeanului va ști că o asemenea lege are un caracter totalitar și încalcă o mulțime de drepturi ce ne sunt garantate de statul român și legislația internațională. Proiectul inițiat de Antonescu, aflat sub influențele marxismului cultural propagat de Alexandru Florian, prevede pedeapsa cu închisoarea de la 3 la 15 ani pentru cine constituie o ”organizație cu caracter legionar”, aderă sau sprijină o asemenea organizație. Tot cu 3-15 ani de închisoare vor fi pedepsiți și cei care confecționează, vând, răspândesc, sau dețin în vederea distribuirii ”simboluri legionare”. Prin simboluri legionare se vor înțelege: drapele, embleme, insigne, uniforme, sloganuri și formule de salut. Această lege aberantă încalcă dreptul la liberă exprimare, dreptul la libertate politică, dreptul la liberă asociere a cetățeniilor români. Dacă avem o opinie bună despre personalități ca: Mircea Eliade, Valeriu Gafencu, Petre Țuțea, Părintele Justin Pârvu, Ioan Ianolide, Constantin Noica, Emil Cioran, Nae Ionescu, Dumitru Stăniloaie, Ion Găvrilă Ogoranu sau Radu Gyr putem fi condamnați și la 15 ani de închisoare. Nici nu mai are rost să menționez numele lui Corneliu Zelea Codreanu, Ion Moța, Vasile Marin sau Horia Sima. Având în vedere faptul că mulți legionari au avut mari contribuții la cultura și spiritualitatea românească, punerea în practică a unei asemenea legi de către politicienii corupți ar fi un ”genocid cultural”. Asta e democrație și libertate? Nu, este extremism, dar nu din partea naționaliștilor, ci a politicienilor corupți.
  Băsescu și FMIUntitled
  În al doilea rând, naționaliștii români au acționat tot timpul în cadrul legii, militând pentru libertatea și demnitatea poporului român. Dar în același timp extremiștii maghiari încalcă zilnic legile României: doresc destrămarea țării, separatism, răspândesc ura împotriva românilor și batjocoresc simbolurile naționale. Împotriva acestora nu se ia nici o măsură, nu sunt doar tolerați, o parte din ei sunt și parlamentari. Dar pentru politicieni ”extremiști” sunt tot naționaliștii care luptă împotriva antiromânismului. Dar naționalismul românesc nu e doar împotriva extremismui maghiar, ci și împotriva clasei politice corupte și trădătoare care de aproape 25 de ani a distrus și jefuit această țară. Cum naționaliștii români respectă legile, ”Institutul Elie Wiesel” și Crin Antonescu nu pot lua nici o măsură legală împotriva acestora. Deși s-a recurs la abuzuri în trecut, acestea nu s-au dovedit suficiente pentru a distruge naționalismul românesc, așa că acum se dorește aplicarea unei legi de inspirație comunistă.
  che_guevara_ponta_chevron
  În al treilea rând, ce rău a făcut legionarismul României? Chiar dacă toate minciunile spuse de comuniști și de așa zișii democrați de după 1989 despre legionari ar fi adevărate, toate acestea ar fi nimic pe lângă ce a făcut clasa politică în ultimii 25 de ani. Au vândut resursele naturale ale României străinilor, au distrus economia prin privatizări frauduloase, doar anul trecut au inventat zeci de taxe și impozite, au transformat țara într-o colonie a UE și FMI, au închis spitale, au tăiat hectare întregi de păduri (ce a dus la inundații și alunecări de teren), au forțat sute de mii de tineri să plece în occident din cauza sărăciei, au furat sume colosale din banul public, au dus o politică externă umilă împotriva intereselor României, au dat legi proaste care încalcă drepturile cetățenilor, au desființat locuri de muncă, au impus dictatura minorităților făcând în așa fel încât românii să fie discriminați în propria țară, au condus cu incompetență și lăcomie, au legalizat avortul și manifestările publice ale homosexualilor, au impus acte cu cipuri biometrice împotriva voinței populației și au făcut în așa fel încât un partid nou anti-sistem să nu se poată ridica să îi conteste. Acesta este adevăratul extremism, iar adevărații extremiști din România nu sunt cei ce simpatizează cu Mișcarea Legionară, ci clasa politică în frunte cu Băsescu, Ponta și Antonescu. Iar acum la propunerea fiului unui bolșevic doresc să dea o lege cu caracter totalitar. Parcă am fi în anii 50 când cei ce nu erau de acord cu sistemul erau clasificați ca ”dușmani ai poporului” și aruncați în închisoare de către comuniști.
  23-Aug-Cacarau
  Dacă Parlamentul va vota această lege, în România se vor putea manifesta după bunul plac comuniștii, extremiștii maghiari, homosexuali și chiar orice persoană ce discriminează românii. Dar dacă un român vorbește de bine despre Corneliu Zelea Codreanu, poate ajunge la închisoare. Mai credeți că trăim într-o țară liberă?  Codrin Goia –FrontPress.ro

  Iliescu-Crin-Antonescu-Tariceanu-USL-PSD-PNL-KGB-by-Gugulanul

  0 0
 • 02/19/14--18:40: :)))


 • 0 0
 • 02/19/14--19:36: Stiri
 • 2014 |

  Ştirile de la ora 5 – în Telegraphul ( sau Ştirile tabloide în secolul XIX ) (1)  Ştirile de tip tabloid sunt ştirile la care reactionăm foarte repede. De ce ? Pentru că sunt cele care ne crează  teamă, uneori chiar panică. Şi o ştire despre fapte  care atenteaza la siguranţa noastră are un impact garantat. Nu numai în zilele noastre. Acest gen de ştiri nu sunt o găseniţa a presei actuale.Ele au apărut încă din primele ziare cu tiraj mare de la mijlocul secolului XIX. Şi noi, oamenii, fie că recunoastem sau nu, reactionăm la astfel de informaţii: despre crime, violuri, tâlhării, atentate şi altele de acest gen. Vrem sau nu vrem,  le citim şi reacţionăm la ele. Impactul presei scrise de atunci e cred similar impactului vizual de astăzi al...Stirilor de la ora 5.


  Aşadar, ce se intampla prin 1886 ( stiri transcrise utilizând ortografia de azi ):
  Mare scandal  Stiri tabloideIndivizii Nae Chris., Iosif S. si Frant H. sunt oameni de bucluc. Ieri neavând pesemne altceva de lucru, se vorbesc cateşitrei şi dau năvală în prăvălia lui Stan F., din şoseaua Ştefan cel Mare, sparg lucrurile aflate în prăvălie, sparg geamurile şi încă multe altele.Dl. Stan F., care din auzite ştie că într-un stat organizat, proprietatea este garantată prin legi şi astfel nimeni nu o poate nimici sau însuşi pe nedrept, în unire cu alţii a legat cobză pe cei trei năvălitori şi i-a dus la răcoare.
  Oameni periculoşi  periculosiStiri tabloideŞtefan D. nu este om de glumit. Când i se aprind paiele în cap, apoi ţine-te pânză să nu te rupi. Ieri având o mică daraveră cu un domn Petre N., se repezi tam-nisam cu un cuţit spre acel domn şi voi să-l înjunghie.Planul din fericire nu i-a reuşit; mai mulţi oameni sărind într-ajutor l-au dezarmat şi l-au dus la locul cuvenit.


  Călcat de cal  Stiri tabloide - stirile de la ora 5În ziua de 22 iunie pe la orele 4 p.m., locuitorul Nicolae I. N. din comuna Brezoaele, plasa Bolintinului, judeţul Dâmboviţa, a călcat cu calul pe consăteanul sau, Tică Negoiţa, care a şi încetat din viaţa în acea zi. Inculpatul impreună cu actele de constatare s-au trimis parchetului.  Înecată  Stiri tabloideFemeia Elena lui Gabur, in etate de 70 de ani, de loc din comuna Bârgăoani, judeţul Neamţ, a venit la o sora a sa Catrina Bordianu în comuna Tupilaţi, din acest judet.În seara zilei de 25 iunie curent, numita a mers apoi la cârciumă împreună cu sora sa si cumnatul său Gheorghe Bordeianu, unde bând vin, a plecat singură şi voind a trece pârâul Valea Alba pe o punte, a căzut de pe ea şi s-a înecat. Cadavrul acesteia scoţandu-se s-a înmormântat.
  .....si lucrurile devin din ce in ce mai grave:  Monstru


  Stiri tabloide

  Fata Anita, in etate de 19 ani. fiica locuitorului Ioje G. D. din comuna Rachiteni, judeţul Roman, in ziua de 26 iunie, a născut un monstru mort de sex feminin....


  ( mai departe, doar cei curajosi – pot citi ştirea in decupajul alăturat).
  Mort in apă fiartă  Stirile de la ora 5În ziua de 19 iunie, pe când femeia Safta T., prepara scăldatoarea lehuzei Sanda M. din comuna Crucea de Sus, judeţul Putna, a căzut în găletarul cu apă fiartă un copil în etate de 2 ani, ce se afla în casă, care dupa 2 zile de suferinţă a încetat din viaţă.

  “Toate-s vechi si nouă toate” – nu-i așa ?  Ştirile sunt preluate din numerele din 2 februarie 1886 si 7 februarie 1888 ale ziarului:


  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 02/20/14--09:35: Retete de la 1907

 • REŢETE DE DESERTURI UŞOARE DE LA 1907

  Din revistele începutului de secol XX dedicate doamnelor şi domniţelor, alături de sfaturi cosmetice, poveţi medicale, sfaturi pentru gospodărie sau de bună purtare în societate erau publicate, bineînţeles şi reţete culinare. Am selectat câteva pentru voi.Din păcate neînsoţite de fotografii…cred că ar fi fost interesante pentru noi cei de azi. Voi încerca să  le suplinesc – pentru a reda ceva din parfumul epocii – cu haine la modă  prezentate  în  periodicele vremii ( Moda Şic Ilustrată – numere din1914).
  Dacă veţi avea nelămuriri referitoare la punerea în operă a reţetelor – vă rog să vă adresaţi cititoarelor  revistei Moda Nouă Ilustrată  din anul 1907, cele care au trimis redacţiei reţetele:  d-rele Fulga, Dorpribeag, Ulpia floarea Muscelului, Fetiţa dulce sau Bruneta de pe malul Râmnicului. Poate veţi primi lămuriri suplimentare la rubrica Poşta redacţiei. Astăzi doar reţete de deserturi uşoare:

  BEIGNETS DE MERE SI DE FRUCTE


  Aluat pentru Beignets
  Se amestecă faină cu gălbenuşuri de ou, se pune apă caldă şi puţin unt topit, asemenea şi spumă de albuşuri şi puţină sare; se bat toate împreună până se face aluatul destul de vârtos spre a putea acoperi din fructele ce voeşte cineva a le pune într’ânsul.
  Beignets de mere şi de fructe
  Se pot face din orice fructe, tăiate, în rondele, apoi scotându-le pielea, sâmburii şi miezul, puindu-le câteva ore in rachiu, mastică, în coniac  sau rom, Kirsch etc., cu zahăr, apă de flori şi miez de lămâie.Se moae fiecare rondelă în aluat şi se prajeşte în tigae cu unt; apoi se aşează pe farfurie, se presară  cu zahăr pisat şi se plimbă peste zahăr lopăţica arsă în foc să se rumenească şi să se coloreze.


   INVÂRTITĂ DE CIOCOLATĂ


  Se ia cam juma de oca făină, se pune un ou întreg şi un gălbenuş, apă caldă cât va trebui şi se lasă să stea câtva timp; dup’aceasta se întinde aluatul cât se poate mai subţire, şi se lasă puţin a se răaci; atunci se stropeşte cu o lingură de unt, se ia două bucăţele de ciocolată rasă, 40 dramuri migdale pisate şi 15 dramuri zahăr şi amestecându-le împreună se presară aluatul şi apoi se stropeşte cu 5 linguri de smântână dulce de lapte fiert, se înveleşte învârtita, se pune în formă în jăratec şi sus şi jos şi se lasă să scadă.


  ŞATO DE OREZ


  Se fierbe orez cu lapte, scorţişoară, vanilie şi zahăr, se lasă apoi să răcească. Se pun într’un castron 2-3 ouă numai gălbenuşurile şi o lingură de unt proaspăt şi se amestecă bine, apoi se pune peste orezul fiert. Se unge o cratiţa cu unt proaspăt şi se pune peste unt şocolată sau pesmet pisat; punându-se orezul în cratoţa, se dă la cuptor. După ce şatoul este copt, se pune cca ½ litru vin negru, bun,spre a se fierbe cu scorţişoară şi, dupa ce vinul este fiert, se pune un gălbenuş de ou in acest vin, dar vinul să nu fie tocmai fierbinte. Se amestecă apoi bine şi se pune peste orezul fiert, şi în urmă se serveşte la masă.

  BUDINCĂ DE PÂINE


  Se ia franzelă albă, nu proaspătă. Se tae bucăţi mărunt, se pune intr’un castron mare, se toarnă lapte, punând şi sare, zahăr, puţin rom, stafide negre şi roşii, câteva gălbenuşuri de ouă, de asemenea şi albuşuri, bătute înainte de a se amesteca. Când toate sunt amestecate bine, se pun intr’un vas preparat cu pesmet şi uns cu unt, apoi se dă la cuptor sau maşină spre a se coace, invârtind vasul împrejur. Când e bine rumenit, se servă.Şi poftă bună!


  BUDINCĂ DE GRIŞI LA MINUT !


  Se ia două pahare de smântână şi un pahar grisă, sarea trebuitoare, patru linguri de zahăr pisat, mesteci la un loc, ungi tigaia cu unt, presari puţin posmag şi torni tot amestecul în tigae şi dai la cuptor sau rulă, dar să nu fie tare încins.


  CAIMAC


  Puneţi o tingire la foc, vărsaţi în ea puţină apă, cam 
  10-15 dramuri pentru o oca de lapte; puneţi apoi şi 
  laptele.
  La început daţi la foc mai iute, apoi mai domol, lăsaţi să fiarbă trăgând mereu spuma la mijloc ca să nu dea în foc.După ce va fi scăzut destul, luaţi-l dela foc, acoperiţi tingirea cu un servet ud, bine stors, şi cu un capac deasupra; lăsaţi-l să stea 24 ore la un loc răcoros. Scoateţi apoi caimacul şi cu laptele rămas gătiţi altceva.


  PASCĂ CU ŞOCOLATĂ


  Se ia un pachet şocolată de cea groasă şi se rade intr’o farfurie.
  Se pun peste ea câteva ouă ( după cantitatea şocolatei ), o ceaşcă de lapte şi un pumn de migdale tăiate lungăreţe şi se bat bine toate la un loc. Apoi punem pasca în tavă, turnăm şocolata peste ea şi o punem în cuptor la un foc potrivit să nu se ardă.
  Aluatul pentru pasă se face ca şi cel de cozonaci.


  OUĂ CU MERE


  Sparge 6 ouă, despărţind albuşurile de gălbenuşuri şi le amestecă bine pe aceste din urmă, adăugând două cescuţe de zahăr pisat, smântână proaspătă şi un pumn de făină, fără să uiţi un aromat, fie vanilie în pulbere, coajă de portocale etc.
  Bate în urmă albuşurile şi zăpada deasă amestec’o cu restul. Pe de altă parte cojeşti şi tai felii 6 mere, le rumeneşti câteva minute cu unt, pe urmă le aşezi intr’o tingire; acoperă merele, după ce le-ai presărat cu pesmet, cu ouăle bătute.
  Pune tingirea la cuptor şi lasă omleta să se coacă repede. Când a crescut retrage-o din cuptor şi serveşte-o caldă la masă. Poţi prepara acest desert cu orice fruct proaspăt sau conservat.

  SALICANE


  Se face o cocă dintr’un klgr. făină, 7 ouă, albuşul fiind bătut de o parte iar gălbenuşul amestecat cu făina, un pahar de lapte, un pahar de zahăr pisat cu vanilie, o ceaşcă de unt topit şi de 20 bani salicane (carbonat de amoniu) pisat intr’o piuliţa de lemn. Se frământă bine la un loc până face băşici. Se taie coca în mai multe bucăţi, se întinde fiecare pe rând, se taie în diferite forme, se ung pe deasupra cu ouă şi zahăr pisat mare.

  Tava se presară cu făină sau posmag şi în urmă se aşează formele lăsând distanţe între ele, fiindcă cresc. Coca se face puţin mai groasă ca cea de tăiţei.
  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 02/20/14--09:47: Thalia

 • 0 0
 • 02/20/14--10:56: :)))


 • 0 0
 • 02/21/14--00:31: Georgia
 • Georgia a interzis prin lege utilizarea simbolisticii comuniste

  autor: FrontPress21.02.2014

  secera si ciocanGeorgia, o fostă republică sovietică din Caucaz, a renunţat la simbolistica bolşevică, interzicând utilizarea publică a secerii şi ciocanului. Georgia este şi ţara de origine a fostului dictator al Uniunii Sovietice, Iosif Stalin.
  Parlamentul de la Tibilisi a modificat Codul Administrativ, astfel cei care vor folosi în public însemne comuniste sau “fasciste” vor fi amendaţi cu până la 600 de dolari.
  Potrivit noii legi, va fi creată o comisie specială care va monitoriza unde sunt folosite aceste simboluri. Comisia va urmări ca pe teritoriul ţării să nu existe monumente, basoreliefe, străzi, sate sau pieţe cu denumiri care ar putea face propagandă regimurilor şi ideologiilor totalitare.
  Televitiunea Publika din Republica Moldova aminteşte că, la 12 iulie 2012, Parlamentul de la Chişinău a adoptat o lege similară, contestată ulterior la Curtea Constituţională de comunişti. La patru iunie 2013 judecătorii Curţii au decis că utilizarea simbolurilor comuniste, secera şi ciocanul, este legală în cel de al doilea stat românesc. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 02/21/14--00:35: Gratiati
 • Iranieni condamnati la moarte gratiati dupa ce au memorat Coranul

  autor: FrontPress 21.02.2014

  iranIranul este unul din statele lumii unde este aplicată pedeapsa cu moartea cu regularitate, în conformitate cu legea islamică Sharia. Recent însă 15 condamnaţi la pedeapsa capitală au fost eliberaţi deoarece au reuşit să memoreze cuvânt cu cuvânt Coranul.
  Conform unui oficial iranian, 11 bărbaţi şi 5 femei au scăpat de spânzurătoare pentru că au învăţat pe de rost cartea sfântă a musulmanilor. 15 au fost eliberaţi imediat după ce au fost graţiaţi iar în cazul celui de al 16-lea condamnat, pedeapsa capitală a fost transformată în 15 ani de închisoare.
  Eliberarea condamnaţilor în cazul în care memorează Coranul nu este o practică consfinţită prin lege în Republica Islamică. Însă cei condamnaţi la moarte pot beneficia de graţieri, în funcţie de mai mulţi factori, care ţin cont de fapta pentru care au primit pedeapsa capitală.
  Memorarea Coranului nu este tocmai o sarcină uşoară, carte conţinând peste 77.000 de cuvinte.
  Între luna august şi decembrie a anului trecut în Iran au fost executaţi 269 de condamnaţi.
  În Iran pedeapsa cu moartea se aplică regulat printre altele pentru furt din avuţia statului, pentru viol, pedofilie, jaf armat, trafic de droguri, crimă, acte de terorism sau chiar adulter. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 02/21/14--02:07: :)))


 • 0 0
 • 02/21/14--20:38: Box
 • Timisoara va lua pulsul boxului profesionist! Flavius Biea va lupta acasa pentru titlul national

  autor: FrontPress22.02.2014

  box tmDupă doi ani în care galele de box, fie ele și de amatori, au fost o raritate în Timișoara, anul 2014 anunță o revenire spectaculoasă a orașului de pe Bega în lumea bună a nobilei arte. Pe 29 martie, sala „Constantin Jude” va fi gazda primei gale de box profesionist organizată în capitala Banatului după ani buni, în cadrul căreia Flavius Biea va lupta pentru centura națională.
  În urmă cu câțiva ani, Timișoara se obișnuise cu spectacolul galelor de box, ce-i drept, la nivel semiprofesionist. Prin participarea clubului Timișoara Lions în Liga Europeană Boxing One, orașul de pe Bega a găzduit câteva gale spectaculoase, ultima în decembrie 2011. Adrian Faur, cel ce s-a ocupat, la vremea respectivă, de organizarea galelor, muncește acum de zor pentru a aduce Timișoara în circuitul boxului profesionist, prima provocare urmând a fi pe 29 martie.
  „Acum vorbim de un alt nivel și, din punct de vedere organizatoric, cred că vom putea ridica ștacheta. Nu e simplu, însă nu pornim de la zero, pentru că avem și sprijinul Primăriei. Trebuie să definitivăm meciurile și sponsorii, pentru că autoritățile locale nu pot asigura întregul cost al galei”, a declarat Adrian Faur, în cadrul emisiunii Divizia Locală, de pe Digi 24 Timișoara.
  Gala îl va avea ca protagonist pe Flavius Biea, cel mai important exponent al boxului timișorean din ultimul deceniu, și va cuprinde cel puțin șase meciuri. „Toți vor fi profesioniști, iar sportivii vor veni din toate colțurile lumii. Trebuie să ne încadrăm într-un anume buget și să căutăm soluțiile cele mai bune. E clar că un sportiv, cu cât e mai bun, cu atât cere mai mulți bani”, a mai precizat Faur.
  La rândul său, Flavius Biea e încântat de șansa pe care o are, atât în ceea ce privește propria sa carieră, cât și în calitate de portdrapel al boxului timișorean. „Va fi ceva deosebit, la nivel mare. Trebuie să atragem publicul și spre box. E greu să organizezi astfel de gale, deoarece implică mai multe costuri, iar boxul e puțin sprijinit, cel puțin în România. Deși în străinătate e mai ușor, eu vreau să mă întorc la Timișoara, vreau să boxez pentru Timișoara, să ridic boxul de aici, să atragem lumea, să avem sala plină. Până la urmă, boxul e o artă, nu doar doi oameni care se luptă”, a declarat Biea, pentru aceeași sursă.
  Pugilistul timișorean va boxa pentru centura națională, un titlu obligatoriu pentru parcursul ulterior al acestuia. În acest moment, adversarul său din gala de pe 29 martie nu e bătut în cuie dar, cel mai probabil, acesta va fi Ionuț Trandafir. Cei doi s-au mai întâlnit pe 23 august, într-o gală organizată la Galați, Biea ieșind învingător la puncte după șase runde. „Nu îmi cunosc încă adversarul, dar va fi sigur pentru titlul național, pentru ca ulterior să pot boxa pentru titlul european. S-ar putea să fac un rematch cu Ionuț Trandafir, cel cu care am mai boxat anul trecut, la Galați. Sperăm să putem găsi în România un adversar destul de puternic, care să se ridice la nivelul competiției, care să îmi pună realmente probleme. Vreau un meci mai greu, nu un meci simplu, după care să spun ‘L-am bătut și pe ăsta!’. Cu fiecare meci, vreau să cresc în valoare, vreau să ajung printre cei buni. Iar acest lucru se poate doar dacă îi bat pe cei buni”, a mai spus Biea.
  Visul boxerului timișorean e ca la sfârșitul acestui an să ajungă să se lupte pentru o centură europeană, iar gala respectivă să se desfășoare tot în orașul de pe Bega.
  Sper să boxez, tot în Timișoara, pentru titlul european.Îmi doresc să ajung în primii 100, să am posibilitatea să mă bat pentru centura europeană, să mi-o apăr de două-trei ori, după care să pot fi challenger pentru o centură mondială. Acesta e obiectivul nostru pe termen lung și sper ca și atunci, pentru titlul mondial, să mă lupt tot la Timișoara”, a mai spus Flavius Biea.

  2013 a fost primul an pentru Flavius Biea în boxul profesionist, începutul său de drum fiind unul cât se poate de promițător: șase victorii din tot atâtea partide disputate, dintre care trei prin knock-out. De Gabriel Toth – Druckeria

  0 0
 • 02/21/14--20:42: :)))


 • 0 0
 • 02/22/14--03:00: Ucraina
 • Revolutia rece

  autor: FrontPress22.02.2014

  ucrainaÎn Ucraina au avut loc, în ultima săptămână, cele mai sângeroase evenimente de pe bătrânul continent după ruperea fostei Iugoslavii, iar evenimentele au semănat izbitor, pe alocuri, cu „loviluția” din România de acum mai bine de 24 de ani.
  S-a tras pe stradă, s-a tras din clădiri, s-a tras în protestatari, s-a tras în forțele de ordine. Și, în multe cazuri, nimeni nu știe exact cine a tras. Cunoaștem sentimentul. Îmi pare rău, dragi ucraineni de bună credință, dar nu veți afla prea curând cine a tras acele focuri de armă care au rămas încă neidentificate. Noi așteptăm de aproape un sfert de secol.
  Mijloacele de comunicare în masă sunt pline de informații care mai de care mai interesante, în așa fel încât realitatea e greu de distins chiar și pentru cei care se află în miezul evenimentelor. S-a auzit de titușki, grupuri de tineri bătăuși plătiți să încingă spiritele în puncte cheie și aflați sub protecția forțelor de ordine. S-a scris că reprezentanții unui grup politic radical luptă nu pentru apropierea de Uniunea Europeană sau Rusia, ci doar în speranța că ar putea prelua ei puterea. S-a auzit până și de un batalion de parașutiști atacat lângă Kiev. Internetul geme de informații și conspirații.
  Dar nimic din toate acestea nu contează. Contează doar că la final, când se trage linie, vom constata că au murit sute de oameni nevinovați și nenumărate vieți au fost distruse, totul pentru ca niște băieți deștepți (cei mai deștepți) să-și rearanjeze piesele pe tabla asta mare de șah în care trăim. De Vali Silaghi - PressAlert

  9892

  0 0
 • 02/22/14--03:05: :)))


 • 0 0
 • 02/22/14--03:37: Destin trist


 • Destinul trist al unei regine

  Natalia Kesco
  Nu toate visele implinite cu fetiţe orfane care visează să devina regine au un final fericit. Ne-o dovedeşte destinul Nataliei  – domniţa Dudu cum i se spunea acasă – cea care se trăgea dintr-o veche familie de boieri din nordul Moldovei, Kesco. Natalia s-a născut in Florenţa in anul 1859 . Rămâne de mic copil orfană şi este crescută de unchiul ei Constantin Moruzi  şi de soţia acestuia, printesa Catinca. Micuţa Natalia Kesco şi-a petrecut copilăria în Moldova, la Bujor, apoi la conacul din Dănuţeni (de dincolo de Stânca Roznovăneştilor, pe malul Prutului) dar şi in Iaşi (oraşul bunicilor), Odessa (locul in care au fost inmormântaţi părinţii ei) sau în Viena ( oraşul de suflet al familiei). A fost una dintre multele fetiţe care visau sa devină regine.Încă din copilărie, la toate întrebările despre ce işi dorea să ajungă  răspundea la fel: "Voi creşte mare şi voi fi regină". Visul i s-a îndeplinit dar, avea să mărturisească mai târziu,  coroana nu i-a adus fericire.  A fost educată într-o mănăstire catolică şi lansată în lumea mondenă la Viena, unde apariţia ei a produs impresie şi prinţul sârb Milan Obrenovici (descendent si el al unei familii din Moldova – fiind fiul Mariei Obrenovici - amanta domnitorului Alexandru Ioan Cuza ) "a pus ochii" pe ea. Mai târziu, gurile rele afirmau că, de fapt, prințul ar fi fost vrajit nu doar de frumuseţea basarabencei ci si bogăţiile ei nenumărate. Natalia Kesco, care avea doar 16 ani, se căsătorește cu prințul Milan Obrenovici în catedrala din Belgrad la 17 octombrie 1875.


  Regina Natalia a Serbiei - nepoata Marghioliței Roznovanu
  “Mireasa s-a prezentat intr’o rochie albă, inchisă, purtând în păr o mică coroană de mărgăritare (…) Când soții urmau in timpul ceremoniei pe Mitropolit, trena Domniței s’a incurcat, din cauza unui servitor mai neîndemânatec; sora mai mica a Nataliei a scos lumea din încurcătuăa, eliberând trena rochiei, si cu mândrie a dus-o mai departe.Totuși,s’a obsevat acest semn prevestitor de nenoroc pentru Domniță.”


  Un an mai târziu, la 14 august 1876 – la 17 ani – Natalia are un baiat, Alexandru. La 6 martie 1882 Serbia a devenit regat iar Natalia regină. Foarte repede insă Natalia Obrenovici află că viața de regină nu este atât de frumoasă pe cat pare. Soțul ei “schimba tot asa de des miniștrii, ca si amantele”, scandalurile de la Curtea Regala din Belgrad făcând in acea vreme deliciul periodicelor europene.Natalia mărturisea că ”nu mai putea ascunde lacrămile sub masca unui surâs”.

  Regele Milan si Regina Natalia 
  La un bal pe care Milan Obenovici vrea să-l deschidă dansând cu o curtezană se produce un scandal imens care este urmat de o ințelegere intre soti, Natalia părăsind Serbia împreună cu fiul ei Alexandru, pe care il crește departe de soțul său, în Franța si Germania.Ea avea dreptul să locuiască în Serbia doar pe timpul verii. Milan Obrenovici face insă in așa fel incât un nou Mitropolit al Serbiei (numit chiar de el in acel an) să confirme divorțul cerut de Rege. O delegație a regelui îl ia cu forța pe fiul Nataliei, prințul moștenitor Alexandru, care este dus in Serbia.

  In 1889 regele Milan al Serbiei este silit să abdice și Alexandru la doar 13 ani devine rege. Țara este condusă de o regență iar Natalia primește dreptul să se reîntoarcă în Serbia. Doar pentru un scurt timp insă. În urma unei legi adoptate de parlamentul sârb  părinților  regelui li se interzice sederea in Serbia iar în noaptea de 6 mai 1891 Natalia , „escortata de armată, a fost silită pentru a doua oară să părăsească copilul și țara.“
  Regele, Regina si Printul Alexandru
  Doi ani mai târziu Regele Alexandru preia conducerea țării si redă drepturile luate mamei sale care se reîntoarce în țara sa de adopție iar divorțul este anulat. Din păcate, din cauza unei legături a tânărului Rege cu doamna de onoare a Reginei Natalia, Draga Masin,între mamă si fiu se produce o nouă ruptură. Regele devine foarte repede foarte nepopular datorită aroganței sale iar in anul 1903, într-o noapte de iulie, o conspirație formată din ofițeri pătrund în palatul regal și îl omoară. Regina Natalia Obrenovici află știrea din ziare:

  La Biaritz, din balcon,- povestește Monseigneurul Vladimir Ghica – Regina Natalia aude strigătul vânzătorului de ziare. Iată, în fața ei, in salon, acest tânăr  vânzător îi intinde gazeta. Încă doi pași, și Regina cade sdrobită de durere.”

  În urma pierderi fiului , Natalia Obrenovici se retrage din viața publică , își împarte averea între Universitatea din Belgrad, bisericile și mănăstirile din Serbia și  se convertește la catolicism la 12 aprilie 1902 în biserica sanatoriului Cazin-Perrochaud de la Berck-Plage în departementul Pas-de-Calais. Își petrece restul vieții în Franța. Moare în 1941 la St. Denis (Franța). Publică la Paris  “Memorile Nataliei – Regina Serbiei”, iar la St. Petersburg, nuvela autobiografică – ”Mama”. În primăvara anului 1941 în sudul Franţei moare Natalia Obrenovici. A fost înmormântată în cimitirul din Lardy, o localitate la 37 km sud-vest de Paris.

  Natalia Kesco- Obrenovici

  Citatele din text sunt din volumul : “Profiluri de ieri şi azi”  - Gheorghe Bezviconi, 1943

older | 1 | .... | 99 | 100 | (Page 101) | 102 | 103 | .... | 171 | newer