Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 111 | 112 | (Page 113) | 114 | 115 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 04/02/14--00:52: :)))


 • 0 0
 • 04/02/14--01:14: Soros
 • Miliardarul SOROS si Radio Romania Cultural sustin PROPAGANDA GAY in Timisoara

  autor: FrontPress02.04.2014

  timisoara NDAsociaţia Română de Dezbateri Oratorie şi Retorică va organiza joi, 3 aprilie, în Timişoara o discuţie pe tema paradelor publice de propagandă ale minorităţilor sexuale. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 18.00 la Librăria Cartea de Nisip de pe strada Alba Iulia şi este finanţat de Fundaţia pentru o Societate Deschisă, condusă de miliardarul George Soroş. Printre partenerii media se numără Radio România Cultural şi portalul de ştiri HotNews.
  Dezbatera pe tema paradelor LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transexuali) face parte din programul “educaţional” Closer to Oxford.
  În cadrul evenimentului de joi, sarcina de a aduce “argumente pro” temei îi revine echipei afirmatoare formată din: Iulia Vladu, studentă a Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, şi Silviu Iacob, reprezentant LGBTeam – organizaţia a cărei misiune este promovarea homosexualilor. De partea cealaltă a moţiunii, responsabili de a combate echipa afirmatoare şi de a susţine că paradele gay nu mai sunt necesare se află echipa negatoare format din: Dragoş Nistor, student al Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Politehnice Timişoara, şi Oana Barbu– specialist în comunicare de brand şi PR. Participanţii vor fi invitaţi să voteze la începutul şi la finalulul întâlnirii care este poziţia lor asupra subiectului, aminteşte VoceaTimişului. Discuţiile vor fi moderate de sociologul Bogdan Nadolu.
  DSCF0842-450x433Paradele “Mândriei homosexuale” sunt organizate în majoritatea oraşelor mari din Occident, prima paradă din România fiind organizată în 2005 la Bucureşti, ca parte a festivalului Gay Fest. De-a lungul anilor, manifestaţia a atras nu doar critici din partea organizaţiilor religioase, conservatoare şi naţionaliste, contra-demonstraţii stradale (precum “Marşul pentru viaţă” organizat de Noua Dreaptă), cât şi contestări în instanţă, pe motivul aducerii de „afront la moralitate şi de pericol în educarea celor tineri”.
  În Timişoara, singurii care au luat o poziţie publică intransigentă împotriva propagandei minorităţilor sexuale şi în favoarea familiei tradiţionale au fost tot naţionaliştii de la Noua Dreaptă. În 2010 a fost organizat în oraşul de pe Bega primul “Marş al normalităţii”, desfăşurat simultan cu acţiunea militanţilor bucureşteni şi concomitent cu parada gay din capitală. Sursa: FrontPress.ro  0 0
 • 04/02/14--01:28: Snap

 • 0 0
 • 04/02/14--05:52: Basarabeni
 • 29 de politisti basarabeni condamnati pentru abuzurile din timpul protestelor anticomuniste din 2009

  autor: FrontPress02.04.2014

  chisinau 2009În urma evenimentelor din luna aprilie 2009, când basarabenii s-au revoltat împotriva rezultatelor alegerilor, considerate viciate şi care i-ar fi adus din nou la putere pe comunişti, au fost iniţiate peste 170 de cauze penale. După cinci ani, 29 de poliţişti au fost condamnaţi, informează Moldpres.
  Potrivit datelor Procuraturii Generale, în privinţa persoanelor care au participat activ la dezordini în masă au fost pornite 102 cauze penale, 31 dintre care au fost expediate în judecată. Pentru comiterea infracţiunilor de dezordini în masă şi jafuri, instanţele de judecată au pronunţat 18 sentinţe în privinţa a 27 de persoane.
  Procurorii cercetează şi infracţiunile săvârşite de reprezentanţii autorităţilor publice contra protestatarilor şi altor persoane, catalogate ca exces de putere şi tortură, comise după evenimentele din aprilie 2009. Din numărul total al plângerilor, în 71 de cazuri au fost pornite cauze penale pentru tortură, exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciuşi alte categorii de infracţiuni.
  Până la momentul actual, au fost condamnaţi 29 de poliţişti, iar alţi 34 au fost achitaţi. În prezent, pe rolul instanţelor de fond se află la examinare patru cauze penale în privinţa a şase poliţişti, în instanţe de apel – şapte cauze în privinţa a 12 persoane şi în instanţa de recurs – cinci cauze penale în privinţa a nouă poliţişti.
  Protestele de la Chișinău, începute pe 6 aprilie 2009, reprezintă o serie de manifestații de contestare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova desfășurate pe 5 aprilie. Basarabenii au ieşit în stradă după ce comuniştii ar fi fost anunţaţi câştigători, populaţia cerând renumărarea voturilor şi denunţând rezultatele, considerate frauduloase.  În urma violenţelor de stradă, 4 persoane au fost ucise şi alte aproape 300 rănite. Sute de tineri au fost luaţi cu forţa din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi duşi în comisariate de poliţie, unde au fost maltrataţi şi umiliţi. Protestele au creat o criză politică în cel de al doilea stat românesc, fapt ce a dus până la urmă la noi alegeri şi venirea la putere a unei coaliţii pro-europene. În primăvara anului 2009 mai multe manifestaţii de solidaritate cu protestatarii anticomunişti din Basarabia au fost organizate şi în marile oraşe din România. Sursa: FrontPress.ro
  0 0
 • 04/02/14--06:13: Bancuri deocheate...

 • Un român merge la Paris cu afaceri. Trage la un hotel şi aleargă toată ziua, după contracte, semnături, etc. Seara, vine obosit la hotel, îmbucă ceva şi intră în baie să facă duş, apoi aleargă direct la telefon şi sună centralista:
  - Domnişoară, la ce oră ieşi din tură?
  - Peste 10 min, domnule. De ce întrebaţi?
  - Păi uite, sunt la camera 205 şi am chef să fac amor.
  Şi închide. Peste 10 minute, cioc-cioc la uşă şi intră fata. Fără o vorbă, se dezbrăca, vine în pat şi urmează o partidă de sex ca-n filme. După, stau amândoi pe spate şi fumează. Ea zice:
  - O să mergi acum în ţara ta şi o să te lauzi ce uşor m-ai avut... O să creadă ai tăi că franţuzoaicele sunt nişte curve, sau că eşti cel mai mare Don Juan…
  - Nu, nu, stai liniştită! Ştiam că vii dacă te chem.
  - Cum aşa?
  - Păi scria pe uşa din baie: Fraţi români, telefonista se f**e!

  O blondă la sex-shop:
  - Aveţi vibratoare?
  - Da, pe raftul al 2-lea de jos...
  - Uite, îl vreau pe ăla mare şi roşu!
  - Scuzaţi-mă, dar extinctorul nu este de vânzare!

  0 0
 • 04/02/14--06:25: Gica Petrescu

 • Astazi Gica Petrescu ar fi implinit 99 de ani (VIDEO)

  autor: FrontPress02.04.2014

  gica petrescuAstăzi, 2 aprilie, maestrul Gică Petrescu ar fi împlinit 99 de ani. Îndrăgitul cântăreţ şi compozitor de muzică uşoară, populară şi de petrecere, care a activat timp de şapte decenii şi a fost apreciat de generaţii de români, s-a născut în 2 aprilie 1915 în Bucureşti.
  La 15 ani urcă pentru prima dată pe scenă. La o serbare este descoperit de compozitorul Ion Vasilescu, care l-a dus la Radio, unde a cântat cu reputatul pianist și dirijor Iulian Ghindă.
  Renunţă la studiile juridice şi se dedică exclusiv muzicii. Cântă în diverse specatole, în restaurante de lux şi în târguri, abordând în general romanţe, un gen muzical la vogă în România interbelică.
  Gica-PetrescuDin 1938, Gică Petrescu va începe colaborarea cu casa de discuri Electrecord, care se va întinde pe mai multe decenii. Va avea şi numeroase apariţii la Televiziunea Română.
  În 2003 este decorat cu „Steaua României în grad de cavaler” pentru întreaga sa activitate artistică.
  Maestrul a murit în 18 iunie 2006 în Bucureşti, la vârsta de 91 de ani. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 04/02/14--06:39: Sondaje


 • “Sondaje de opinie” în …1909


  Sondajele de opinie fac parte din lumea noastră de azi. Urmărim aproape zilnic rezultatele unor astfel de anchete sociale, mai profesionist sau mai ne-profesionist făcute, pe teme din cele mai diverse. La începutu secolului XX nu existau încă, bineînţeles, institute de sondare a opiniei publice. Dar opinia cititorilor era important, nu-i aşa?  Revista  <>“cerceta opinia publică”  lansând în paginile revistei diferite întrebări pentru cititori:

  Ce preferaţi la bărbat: bunătatea sau inteligenţa şi cultura? 
  Cu ce fel de bărbat poate fi o femeie cu oarecare cultură fericită?

  Preferaţi fetele din provincie sau pe cele din Bucureşti ?

  Ce preferaţi la un bărbat: fizicul sau caracterul şi manierele?

  La ce vârstă e bine să se mărite o fată?

  Publicarea răspunsurilor primite de la cititori dădea publicului revistei, şi ne dă şi nouă celor de azi, fără a avea pretenţia unei cercetări ştiinţifice , o măsura a opiniilor şi moralei acelei epoci. Interesantă cred şi pentru noi:

  “Aşteptăm răspunsul la următoarea întrebarece punem iubitelor noastre cititoare:

  Care e diferenţa de ani ce credeţi că ar fi mai potrivită între vârsta bărbatului şi aceea a femeei, când e să se căsătorească?”

  Camora-Adjud: Între bărbat şi femee cea mai potrivită diferenţă de etate la căsătorie este între 4-6 ani; căci bărbatul întotdeauna trebue a fi mai mare pentru a cunoaşte mai bine lumea.

  Aurora Dimineţei: Diferenţa de vârstă cea mai nemerită ar fi de şase ani.

  Sylică-Bârlad: Pentru ca un bărbat să poată ţinea piept tuturor celor trebuincioase unei gospodării se cere ca să aibă vârsta de 25 de ani, la această vârsta avându-şi oricine un viitor asigurat. Iar femeea e bine nemerit să se căsătorească la etatea de 18 primăveri.

  Syll Ţirica: Vârsta cea mai potrivită pentru a se căsătorii un bărbat, este atunci când numără 22 ani avându-şi viitorul asigurat. Femeia pentru a nu face strâmbu după măritiş, ar trebui să-i dea vânt spre căsătorie chiar părinţii după 2 ani de la eşirea din şcoala primară.

  Blonda de pe şes: Între vârsta bărbatului şi aceea a femeei nu trebue să fie o mare diferenţă; pentru că o diferenţă prea mare aduce la parte din femei ce au o fire uşuratică le aduce la desfrâu. Dar dacă vârsta bărbatului faţă de aceea a femeei e bună să fie cam de la 4-6 pâna la 10 ani mai mult ca a femeei atunci când acea casatorie se poate zice fericită pentru că fiind bărbatul mai înaintat la vârstă e copt la minte, va ştii să-şi facă soţia şi chiar traiul său fericit.

  Păsărica voioasă: După părerea mea soţul ca să poată deveni un bun cap de familie să nu facă pasul serios de a se căsători decât după ce-şi va asigura o existenţă sigură spre a-şi putea îndeplinii datoriile cuvenite şi aceasta nu o poate decide etatea, decât capacitatea. Relativ la soţie nu se poate cere altceva decât educaţia bună şi virtute, posedând aceste calitaţi chiar la vârsta de 16 ani poate devein, la un soţ bun, o soţie şi o mamă exemplară.

  Ţigăncuşa cu ochi căprii: Eu cred că bărbatul să fie mai mare cu 3-4 ani decât femeia. Astfel fiind o va putea conduce pe calea spinoasă a vieţei.

  Borbica din Păcurari – Iaşi: După mine diferenţa între bărbat şi femee când se căsătoresc e maximum de zece ani. Diferenţa prea mare de vârstă nu e bine pentru multe considerente.

  Două cireşi: După părerea noastră, ar trebui ca bărbatul să fie mai în vârstă cu 10 ani decât femeia.

  Diavoliţa din Victoriei: Prefer la bărbat bunătatea, inteligenţa şi cultura căci eu numai cu bărbatul care va posedă aceste trei calităţi voi putea să fiu fericită; prin urmare cred că orice femee cultă nu va fi fericită cu bărbatul căruia îi va lipsi una din sus numitele calităţi.  Pentru a reda ceva din atmosfera epocii am  "presărat" prin articol câteva pălării la modă în primăvara anului 1909.
  Sursa:
  “Moda nouă ilustrată”  - numerele din 5, 15 şi 25 aprilie 1909

  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 04/02/14--06:54: :)))


 • 0 0
 • 04/02/14--10:22: :)))


 • 0 0
 • 04/02/14--10:25: Benzina
 • De ieri benzina costa mai mult in Romania decat in Austria!

  autor: FrontPress 02.04.2014

  benzinaBenzina în România, al cincilea producător de petrol la nivel european care-şi acoperă 40% din necesarul intern de petrol, este de ieri mai scumpă decât în Austria sau Luxemburg, printre cele mai bogate state din UE, dar sărace în resurse, scrie Ziarul Financiar. Printre motivele invocate de autorităţi se numără şi “grija pentru viaţa şoferilor”.
  La motorină, scumpirea de 1 aprilie a propulsat piaţa locală în primele zece state în funcţie de preţ, în compania „selectă“ a unor ţări precum Marea Britanie, Suedia sau Danemarca şi înaintea unor economii precum Germania sau Franţa.
  De ieri preţurile la carburanţi au crescut cu 41 de bani pe litru, cu aproape 7% de pe o zi pe alta, aceasta fiind cea mai mare scumpire aplicată vreodată peste noapte.
  21Motivul scumpirii? “Grija pentru viaţa şoferilor”
  Aşa cum au anunţat, petroliştii nu au internalizat nimic din această scumpire, transferând totul către consumatori. Guvernul spune însă că a luat această măsură pentru a proteja viaţa şoferilor de şoselele „anacronice“ pe care circulă, banii din acciză urmând să fie alocaţi pentru drumuri noi.
  „Guvernul este obligat să aplice această măsură având în vedere mulţi factori, printre care şi viaţa şoferilor. În ultimii 10-15 ani, de când transportul pe şosea a luat un avânt considerabil, foarte multe victime au căzut pradă şoselelor noastre anacronice. S-a ajuns la concluzia că trebuie luată o măsură pentru a accelera construcţia de autostrăzi“, a declarat Ionel Blăculescu, consilier economic al premierului Victor Ponta în cadrul emisiunii ZF Live.
  Pe de altă parte, ca de fiecare dată, scumpirea carburanţilor generează creşteri în lanţ la toate produsele. Deasemenea, conform unor studii citate de TVR, cu acelaşi buget alocat carburanţilor, şoferii vor merge în fiecare lună cu 50 de kilometri mai puţin. Iar plinul ne va costa, în medie cu 25 de lei mai mult. Sursa:FrontPress.ro


  0 0
 • 04/02/14--10:40: Avionul malaezian

 • Avionul malaiezian dispărut misterios a fost dus din baza militară Diego Garcia (Oceanul Indian) în New Mexico (SUA), unde a fost distrus de o armă “termică” sau nucleară! Părea contaminat în întregime! Doar americanii şi chinezii ştiu de ce…


   distrugere avionPe 19 martie 2014, Daily Mail scria despre prezenţa unui ciclon misterios care a apărut pe radarele meteorologice din New Mexico (SUA), în apropierea locului unde în 1945 armata americană făcea experimente cu bomba atomică. Citez din ştire şi apoi am să vă explic originea sa:
   “Un nor misterios de furtun a fost surprins pe radarul meteorologic, acesta având originea în locul de testare din New Mexico folosit de armata americană. Conspiraţioniştii cred că acest nor, ce pare a proveni de nicăieri, s-ar fi putut forma ca urmare a exploziei unor arme, experimente care încă nu au fost făcute publice. Adâncind misterul, Agenţia Naţională de Meteorologie a Statelor Unite, prin birourile sale din Albuquerque şi El Paso au confirmat acest nor, dar spune că nu are idee de unde ar proveni.”
   În mijlocul deşertului, nori de furtună nu se pot forma, aşa că e clar că norul acela are o origine artificială. Conform unor informaţii neconfirmate, norul ar fi provenit din distrugerea “Zborului 370″ al avionului malaiezian dispărut, distrugere care a avut loc la Centrul de Testare a Armelor din New Mexico (vezi pagina sa oficială AICI). Cum a ajuns avionul malaiezian tocmai în New Mexico? El a fost transportat în mod secret din baza militară Diego Garcia (din Oceanul Indian) până în New Mexico (SUA). Conform unui articol publicat chiar pe 19 martie 2014 (Am aflat misterul “Zborului 370″ al avionului malaiezian dispărut! El a fost deturnat de Marina Americană la baza militară Diego Garcia din Oceanul Indian, având o încărcătură biologică suspectă!), arătam posibilitatea ca avionul malaiezian să fi fost capturat de Marina Americană şi dus ulterior în baza americană localizată în atolul Diego Garcia din Oceanul Indian. Asta după ce, la sfârşitul lui februarie 2014, acelaşi avion ar fi fost încărcat cu material de origine nucleară sau biologică, în Insulele Seychelles. În articolul de mai sus, mai arătam că, tot conform unor ştiri neconfirmate, în ultima perioadă au avut loc numai puţin de 4 zboruri către baza Diego Garcia a unor oameni de ştiinţă de top din China şi SUA, specialişti în domeniul bolilor.
   Aşadar, dacă acest scenariu ar fi adevărat, avionul deturnat în baza Diego Garcia ar fi fost dus în New Mexico unde ar fi fost distrus, probabil, cu ajutorul unei arme termice (sau poate nucleare!?). Dacă în avion s-ar fi aflat material biologic periculos, atunci singura şansă de distrugere a materialului ar fi fost, într-adevăr, o armă termică (nu ştiu dacă termenul există în limba română; în engleză se spune “thermate weapon”, fiind vorba de o compoziţie pirotehnică incendiară, care generează o explozie scurtă de temperaturi extrem de înalte, într-o zonă limitată, pentru o scurtă perioadă de timp).
   Se pare că guvernul american a pregătit din timp această operaţiune; pe 17 februarie 2014, aşa cum spuneam mai sus, în Insulele Seychelles, avionul malaiezian a fost încărcat cu material de origine nucleară sau biologică. Două zile mai târziu, pe 19 februarie 2014, guvernul SUA, prin Agenţia de Apărare de Reducere a Ameninţării (Defense Threat Reduction Agency – DTRA), publică un anunţ (vezi ştirea de pe thewestwire.com) pentru achiziţia a 1.200 de echipamente complete de protecţie personală împotriva contaminării radiologice. Iar aceste echipamente trebuie să ajungă în Baza Aeriană Kirtland, localizată în New Mexico.
   Nu se ştie ce s-a întâmplat cu pasagerii Zborului 370, dar probabil că aceştia au fost fie ucişi, fie deţinuţi în mod secret în baza militară din Diego Garcia sau în altă parte. Totul în numele securităţii naţionale sau mondiale! Oricum n-ar fi exclus ca dispariţia misterioasă a avionului malaiezian să fi fost o operaţiune secretă, realizată de SUA şi China. Poate că într-o bună zi vom afla adevărul…


   0 0
  • 04/02/14--21:06: DISTRUGATOARE
  • Distrugatoare noi, o demonstratie de forta a Chinei

   autor: FrontPress03.04.2014

   0Primul distrugător de tip nou 052D-172 Kunming a intrat în dotarea flotei chineze după ce a fost testat cu succes. Astfel, Flota navală a Armatei de Eliberare a Poporului din China a primit o navă care, în funcţie de destinaţie şi capacităţi, este echivalentul navelor de tip Arleigh Burke, care constituie baza forţelor navale de suprafaţă ale flotei navale.
   Noua navă este dotată cu sisteme de armament multirol, asemenea sistemelor americane Aegis, de asemenea, cu lansatoare verticale, capabile să folosească o gamă largă de rachete antiaeriene, de croazieră şi antisubmarin. Nava are în dotare cel mai modern tip de radar.
   Acest tip de nave poziţionează China în faţa Rusiei, care nu a reuşit să construiască o navă proprie echivalentul sistemului Aegis. Specialiştii ruşi au lucrat în acest domeniu, flota rusă a folosit aproape toate resursele pentru construirea de submarine, iar domeniul legat de construcţia navelor de suprafaţă a fost neglijat. China este singura ţară, în afară de SUA, capabilă să construiască un asemenea sistem de armament multirol.
   Distrugătoarele 052-D se construiesc într-o serie de cel puţin 12 nave şi este posibil ca numărul lor să sporească pe viitor. Noile nave vor permite Flotei navale a Armatei de Eliberare a Poporului din China să creeze unităţi puternice de atac, care pot fi folosite pentru demonstrarea forţei în orice loc de pe glob. 052D poate transporta 64 de rachete de croazieră, mai puţin decât poate transporta Arleigh Burke (90 de rachete). Cu toate acestea, unităţile din 4-6 asemenea distrugătoare în frunte cu un portavion reprezintă o forţă capabilă să aducă un prejudiciu extrem de mare economiei unui stat de dimensiuni medii. Tunul cu un calibru de 130 de milimetri poate fi folosit pentru aplicarea de lovituri asupra ţintelor de pe coastă. Se poate presupune că, potrivit exemplului american, chinezii vor încerca să creeze pentru acest tun un proiectil care va putea lovi ţintele aflate la o distanţă foarte mare, de câteva zeci de kilometri.
   Se poate presupune că, pe viitor, tipul 052D va evolua la fel cum s-a întâmplat şi cu navele americane. În primul rând, este vorba de dotarea lor cu rachete antiaeriene mai puternice. Aceste rachete, probabil, vor fi capabile să distrugă rachete de croazieră şi chiar şi sateliţi plasaţi pe orbite joase. Va spori numărul rachetelor de croazieră şi vor fi create noi tipuri de asemenea rachete. Armele antisubmarin vor fi modernizate.
   În prezent, flota chineză de portavioane este foarte slabă. Primul portavion chinez este o navă experimentală cu o valoare de luptă limitată, alte două portavioane sunt în construcţie. Vor mai trece ani până ce avioanele de punte chineze vor deveni o forţă reală de luptă. Navele 052D vor fi pregătite de luptă mult mai devreme. Chiar şi în lipsa portavioanelor, ele vor permite flotei chineze să se amestece, în caz de necesitate, în conflicte care se desfăşoară la mii de kilometri distanţă de coastele Chinei. Se înţelege că, pe lângă echipamentul militar, va fi nevoie şi de voinţă politică. De Vasili Kaşin - Vocea Rusiei

   312

   0 0
  • 04/02/14--21:15: :)))


  • 0 0
  • 04/02/14--23:10: Adevaruri


  • Doua adevaruri absolute: 1) Noi suntem alcatuiti din energie pura! 2) Ceea ce credem ca este adevarat este, de fapt, o iluzie!

   Fizicieni castigatori ai premiului Nobel au dovedit, fara nicio urma de indoiala, ca lumea fizica este un ocean de energie si ca nimic nu este solid. Aceasta este lumea fizicii cuantice. Ei au dovedit ca mintea si gandurile creeaza “obiectele” pe care noi le vedem. Dar, de ce noi vedem o persoana sau un obiect, in loc de a observa un “flash” intermitent de energie? Pai, ganditi-va, de exemplu, la un film. Acesta reprezinta o colectie de aproximativ 24 de cadre (fotografii) pe secunda. Fiecare cadru este separat printr-un decalaj; cu toate acestea, din cauza vitezei cu care un cadru inlocuieste un alt cadru, ochii nostri sunt inselati, gandindu-se ca observa o imagine continua, aflata in miscare. Ganditi-va la televizor. Un tub TV reprezinta pur si simplu un tub cu electroni care lovesc intr-un ecran, creand iluzia de forma si miscare.
   Aveti 5 simturi fizice (vederea, auzul, atingerea, mirosul si gustul). Fiecare dintre aceste simturi are un spectru specific (de exemplu, un caine aude o gama diferita de sunete decat noi, oamenii, un sarpe vede un spectru de lumina diferit fata de noi, si asa mai departe). Cu alte cuvinte, simturile voastre percep energia dintr-un anumit punct de vedere limitat si creeaza o “imagine” a ei. Dar, acesta nu este nici completa si nici corecta; este doar o interpretare. Toate interpretarile noastre se bazeaza doar pe “harta interna” a realitatii pe care o avem, si nu pe adevarul absolut. “Harta noastra” este un rezultat al experientelor colective ale vietilor noastre personale. Gandurile noastre sunt legate de aceasta energie invizibila si determina ceea ce formeaza energia. Gandurile noastre schimba literalmente universul, creandu-ne o “viata fizica personala”. Uitati-va in jurul vostru. Tot ceea ce vedeti in lumea noastra fizica a inceput ca o idee, o idee care a crescut, a fost impartasita si exprimata; viata voastra a devinit ceea ce v-ati imaginat si ati crezut cel mai mult. Lumea este pur si simplu oglinda voastra, permitandu-va sa experimentati in planul fizic ceea ce este adevarul vostru. Fizica cuantica ne arata ca lumea nu este un lucru greu si de neschimbat, asa cum pare a fi; in schimb, ea este un loc foarte fluid, construit din gandurile noastre individuale si colective. Ceea ce credem ca este adevarat este de fapt o iluzie, asemenea unui truc magic.
   Pai, haideti sa descoperim din ce suntem creati noi. Corpul din ce este facut? Din sange, muschi, oase, organe interne, tesuturi, limfa. Toate acestea din ce sunt alcatuite? Din celule. Celule din ce sunt alcatuite? Din molecule? Dar moleculele? Din atomi. Acestia din urma din ce sunt alcatuiti? Din particule subatomice. Iar particulele subatomice sunt alcatuite din energie! Asadar, noi toti suntem pur si simplu energie pura!
   lovendal.ro   

   0 0
  • 04/03/14--02:48: Defaimarea Romaniei
  • Romania DEFAIMATA pe Facebook de sovinii UNGURI

   autor: FrontPress03.04.2014

   tricolor unguriO pagină de Facebook denumită “Anti Románia”, realizată de un grup de şovini unguri în 2011 şi care are drept scop defăimarea ţării noastre şi a naţiunii române, a adunat până în acest moment peste 800 de aprecieri. Aici pot fi găsite o serie de postări jignitoare, dar şi imagini împotriva României. Un exemplu în acest sens este o poză în care apare tricolorul românesc călcat în picioare. Deasemenea abundă şi pozele cu harta României de unde lipseşte Transilvania, Banatul, Crişana şi Maramureşul, teritorii revendicate de revizioniştii unguri.
   “Am înființat această pagină pentru că poporul român e plin de ură. De ce? Pentru că strămoşii lor au falsificat istoria maghiarilor, pe strămoşii noştri i-au ticăloşit şi au furat Transilvania într-un mod ţigănesc”, îşi descriu autorii pagina de pe reţeaua de socializare.
   Campania antiromânească din mediul online a atras atenţia şi unor parlamentari. “Este doar încă o modalitate prin care extremiștii maghiari își bat joc de țara noastră și ne arată că nu vor nicidecum conviețuire pașnică, așa cum propovăduiesc mișcările lor politice, ci distrugerea României”, a reacţionat deputatul PSD Bogdan Diaconu pe contul său de Facebook.
   Conform Articolului 236 din Codul Penal, orice manifestare prin care se exprimă dispreţ pentru însemnele României se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 aniSursa: FrontPress.ro

   erdely

   0 0
  • 04/03/14--02:55: :)))


  • 0 0
  • 04/03/14--03:00: :)))
  • ----------  
    
    
   Distribuiţi

   0 0
  • 04/03/14--09:29: RASA UMANA
  • “RASA UMANA” si “INCALZIREA GLOBALA”

   autor: FrontPress03.04.2014

   raseRecenta criză ucrainiană mi-a îndepărtat atenția de la câteva teme pe care îmi doream de mult timp să le abordez. Prima temă este o problemă de limbaj și despre modul în care acesta are capacitatea de a influența lumea în care trăim.
   Tema pe care o voi aborda, mi-a fost readusă în atenție într-o conversație recentă  cu o persoană apropiată: “Rasa umană nu se poate adapta la…” mi se spunea… “Tu, ca doctor, stii că din punct de vedere științific, nu există așa ceva, nu?” am întrerupt eu conversatia.
   Termenul care îmi atrăsese atenția fusese cel de “rasă umană” întruât din punct de vedere științific umanitatea nu este o rasă, ci o specie.  În termeni științifici rasele sunt sunt sub-specii. De fapt, granița  între specii este dată de incapacitatea de a se reproduce între doi indivizi de specii diferite. Cu alte cuvinte un puddel nu se poate reproduce cu un bivol dar poate avea pui cu o altă rasă de câine, să zicem un terrier.
   În ciuda erorii științifice existente la bază  chiar și în limba română, termenul de “rasă umană” este foarte uzitat, îl auzim constant la televizor sau la radio, reprodus, fara să fie înțeles de către “formatorii de opinie” români. În română, are loc o traducere mot-a-mot a termenului englez “human race”, o eroare stiințifica la fel de gravă, întrucât formula engleză corectă ar fi fost cea de “human species” pentru rasă existând ca echivalente cuvintele “race sau breed”.
   mod1Dar de ce este perpetuată o astfel de eroare pe toate canalele de informare străine și românești? Să fie vorba de o întâmplare?
   Din nefericire raspunsul pare să fie negativ. “Noua Școală de antopologie americană” precum și “Școala de la Frankfurt” au fost două din cele mai puternice curente “intelectuale” ale secolului XX. Reprezentanții acestora au fost promovați constant în mediul academic și în mass-media ajungând să domine catedrele de științe sociale ale marilor universități americane și europene. Ambele curente au foarte puțină legatură cu știința si o foarte mare legatură cu ideologia și cu un program politic deliberat. Substratul ideologic al conceptului de “rasă umană” îl constituie negarea existenței unei diferențe între grupurile de indivizi, ba chiar mai mult între indivizi în sine. Ceea ce este recunoscut ca perfect valabil în cadrul altor specii de exemplu câini, cai, pisici etc este negat cu înverșunare în cazul speciei umane. Aici, diferentele între grupuri au devenit “incorecte din punct de vedere politic”, iar rasa ca și natiunea de altfel sunt considerate “social constructs” adică niște concepte sociale și nu realități științifice care izvorăsc din însăși structura genetică a omului.
   Lupta dusă în plan intelectual împotriva identităților de grup si a societății tradiționale în special a celei europene a facut obiectul unei prezentări ținute de autorul acestor rânduri în anul 2012 cadrul Serilor Bănățene. Negarea sau demonizarea identităților de grup (regiune, națiune, rasă) are ca efect slăbirea individului devenit izolat,  o picatura intr-un ocean numit umanitate. Indiferent cât de valoroasă ar fi o persoană luată individual posibilitatea de a reuși în fața unor grupuri omogene și bine organizate devine nulă.
   incalzireDe la “global warming” la “climate change”
    Revenind la conversația avută am dat un alt exemplu de manipulare prin limbaj: încălzirea globală, respectiv tranziția termenului de la “global warming la climate change”.
   Confruntati cu dificultatea de a dovedi cu date  știintifice un proces continuu de încălzire a vremii și faptul ca așa ceva s-ar datora activitații omului, promotorii politici ai conceptului au inventat un nou termen “climate change” adica “schimbarile climaterice”.  O miscare genială, fie vorba între noi. Daca există suspiciuni cu privire la încălzirea globală ar putea oare cineva să nege că vremea nu se schimbă?
   Tot la capitolul manipulare prin limbaj aș menționa și etichetarea celor care aduc argumente împotriva incălzirii globale drept “climate change/ global warming skeptics sau deniers” adică pe românește “sceptici” sau “negaționiști”. Printr-o astfel de etichetare se reușește acreditarea ideii că principalul curent de opinie sau opinia stiințifica a majorității ar fi de partea argumentelor în favoarea încălzirii globale, iar oponenții ar fi marginali, sceptici, negaționiști. Totul dintr-o etichetă pusă unui curent.
   Termeni ca si “rasa umană” și “încălzirea globală” există și ne influentează viața prin faptul că definesc cadrul în care gândim (framing). Ca și copii am fost invățați să credem că rolul limbajului este de a ajuta comunicarea, de a clarifica și a ușura definirea unor concepte. Puțini au avut geniul lui George Orwell, care ca anexa la “1984” a inclus un glosar al termenilor de “newspeak” noul limbaj folosit în lumea distopică imaginată de el. De Bogdan Herzog pentru FrontPress.ro


   0 0
  • 04/03/14--10:27: :)))


  • 0 0
  • 04/03/14--10:39: GLOABA

  older | 1 | .... | 111 | 112 | (Page 113) | 114 | 115 | .... | 171 | newer