Quantcast
Channel: 100 Ro
Viewing all 3410 articles
Browse latest View live

Moda

$
0
0


Rochii și dulciuri la modă (... în 1906)



Ne apropiem și în acest an, cu pași repezi, de perioada sărbătorilor de Paște. Știu că voi, doamnele și domnițele din anul 2013 vă pregătiți  deja toalele pentru plimbare, pentru vizite sau pentru balurile primăverii și că, deasemenea,  vă consultați deja  carnețelele în care aveți scrise rețetele de duciuri cu care vă veți delecta oaspeții, așa că voi încerca și eu să vă dau câteva idei. Rog curajoasele care vor îndrăzni să le pună în practică să îmi trimită și mie fotografii...promit să le inserez în articol :


PANDIȘPAN CU CIOCOLATĂ

Moda in 1906
Toaletă taieur de postav havan,
 jupa cu panouri plisate
 ornate cu tigheluri, vestă rotundă,
 încadrată cu o bandă de
postav alb, jiletcă și manșete de
postav alb cadrilat cu catifea maron
Luați șase gălbenușuri de ouă și le bateți bine amestecând continuu cu o litră de zahăr pisat. Adăugați și 25 dramuri de vanilie și coajă de lamâie. Bateți și albușurile și amestecați cu aceasta. Ungeți o tavă cu unt, răsturnați compoziția intr’ânsa și puneți-o să se coacă într’un cuptor nu prea încins. După ce s’a copt faceți spumă de ciocolată și puneți-o deasupra.

( “Moda nouă ilustrată” – 5 ianuarie 1906)


BOMBOANE DE ALUNE

Amesteci și freci la un loc 140 gr. zahăr cu două albușuri de ouă până se va îngroșa, apoi adaugi 140 gr. alune mici pisate mărunțel, faci grămezi din această compoziție pe cari le așezi pe o tavă unsă cu unt și le coci în cuptor, dar să nu fie prea fierbinte.

( “Moda nouă ilustrată” – 20 martie 1906)



Moda in 1906
Costum taieur, de postav gri,
 jupa dreaptă prelungită cu
 un volan în formă, jacheta 
cu cusături, guler de catifea 
ametist, nasturi de postav gri

CREMĂ CU MIGDALE

Pisezi mărunt 140 gr. migdale, mesteci în ele trei linguri de făină și șapte gălbenușuri de ouă, zahăr, vanilie și 35 gr. smântână, freci bine până se îngroașa. Apoi tai din această cremă bucăți cât degetul de lungi, le învârtești în făină, formând cârnăței mici, apoi îi tăvălești în ouă, îi coci în unt și presori pe ei zahăr și vanilie sau șocolată frecată.

( “Moda nouă ilustrată” – 20 martie 1906)

BUDINCĂ DE CIOCOLATĂ

Ia 40 gr. de migdale curățite și pisate, 40 dr. zahăr pisat cu un dram de vanlie, 5 gălbenușuri de ouă, două ouă întregi și amestecă toate încet timp de o oră, ia apoi 30 dr. ciocolată rasă, pune spuma la 3 ouă, amstec’o  bine, toarn-o într’o formă și dăo în cuptor să se coacă.

( “Moda nouă ilustrată” – 30 martie 1906)


TORTĂ DE MIGDALE

Rochie de seara 1906
Toaletă pentru seară,
de crep de China albastru,
 garnisită cu crețuri și
volane de dantelă albă,
 corsaj bolero cu
 bertă de dantelă
Ia 120 grame migdale curățate, taie-le mărunt, pune într’un vas șase albușuri bătute și șase gălbenușuri, 120 grame zahăr cernut și amestecă-le o jumătate de oră; pune apoi migdalele în acel vas peste cele-l’alte și amestecă-le altă jumătate de oră, pune coaja de la două lămâi și zeama de la o lămâie, unge tava cu unt-de-lemn. Toarnă această compoziție și dă-o în cuptor să se coacă.

( “Moda nouă ilustrată” – 20 ianuarie 1906)

COVRIGEI CU OU

Se fierb 50 dramuri unt cu o litră apă până se umflă, apoi se amestecă înăuntru o jumătate kilo făină bună și 50 dramuri zahăr și se lasă să se răcească. Pe urmă se pun 8 gălbenușuri de ou, se amestecă bine o oră, apoi se întinde pe o masă presărată cu făină și se formează covrigei, care se ung cu ou ți se coc la în cuptor.

( “Moda nouă ilustrată” – 5 februarie 1906)

SUFLE DE LĂMÂIE

Topește 52 grame de unt, adaugi zahăr, zeama de la o lămâie și cinci gălbenușuri de ou, freci toate aceste până ce obții o zeamă subțire, în care torni apoi spuma de la 4 ouă.La urmă torni întreaga compoziție într’o formă presărată cu zahăr și o dai în cuptor, ținând’o vre-o jumătate de oră.

( “Moda nouă ilustrată” – 5 februarie 1906)

Toaleta de lino si costum taieur
Toaletă de lino cu flori albastre și albe
, garnisită cu valencienă neagră,
 jiletcă de lino albă, volane 
din aceiași lino la mâneci.
Costum taieur, guler în dungi,
 mărginit cu toul la fel cu centura
, nasturi pe foi și bolero 
și câte unul la mâneci

PAPANAȘI DE BRÂNZĂ

Se dă prin sită brânza de vacă proaspătă, se pune sare, făină de grâu și câteva ouă, se amestecă bine, apoi se ia puțin, se dă o formă rotundă sau lungăreață, se pun la prăjit, apoi le servim la masă cu zahăr sau smântână, după vonță. Se pot face și fierți.

( “Moda nouă ilustrată” – 20 februarie 1906)

TORTĂ DE NUCI

Se ia 420 gr. nuci pisate, 420 gr. zahăr pisat, 18 ouă, 4 batoane ciocolată, 10 bani pesmete pisat și puține cuișoare pisate sau coaje de lămâie. Se freacă bine gălbenușurile cu zahărul, apoi se amestecă cu nucile, pesmetele, ciocolata rasă și cuișoare sau coaje de lămâie. Se pun toate aceste în albușul bine bătut și se amestecă. Ungi tava cu unt, apoi presari pesmet și pui cele preparate la tavă și o dai la cuptor.
Crema:  Pui să fiarbă pe foc moale patru gălbenușuri de ou frecate cu două linguri de zahăr. Se lasă până ce se mai topește zahărul și după aceea pui trei batoane de ciocolată, care trebue mai întâiu udată cu puțină apă și pusă în cuptor să se înmoaie. Freci bine până ce dispar zgrăbunțele și când e mai răcorită se adaogă  și unt de 40 de bani. Tai torta în două cu o ață, așterni crema și...poftă bună.

(Lilly și Marioara din Câmpina în  “Moda nouă ilustrată” – 20 februarie 1906)
deieri-deazi.blogspot.com

Nationalistii ucrainieni

$
0
0

NATIONALISTII ucrainieni ASASINATI unul cate unul

autor: FrontPress06.04.2014

candeleUn jurnalist şi activist al partidului naţionalist ucrainean Svoboda (Libertate) a fost găsit mort, prezentând urme de tortură, la o zi după ce a fost răpit, au anunțat duminică liderii formațiunii radicale.
Corpul lui Vasili Serghienko a fost găsit sâmbătă, într-o pădure, în apropiere de satul Vigraiev, în centrul ţării, la aproximativ 120 de kilometri sud-est de Kiev, se arată într-un comunicat emis de către partid și preluat de Mediafax.
Acesta prezenta “urme de tortură” şi răni de cuţit şi avea “craniul spart”, potrivit Svoboda, care precizează că bărbatul a fost răpit de acasă, vineri seara, de către persoane necunoscute care l-au urcat cu forţa la bordul unui vehicul.
Parchetul local a confirmat descoperirea corpului jurnalistului, fără să ofere precizări, din cauza “anchetei în curs”.
Potrivit Svoboda, Vasili Serghienko a spus că a primit recent ameninţări, iar moartea acestuia ar putea să aibă legătură cu articole pe care le-a scris despre un puternic om de afaceri din regiune, căruia partidul nu-i precizează numele.
sasaÎn afară de activitatea de jurnalist, el era un militant activ în cadrul Svoboda şi a participat la manifestaţiile din Kiev, care au condus la înlăturarea regimului prorus, la sfârşitul lui februarie.
În luna martie, Aleksandr Muzychko, unul din liderii controversați ai “Sectorului de dreapta”, o organizaţie naţionalistă radicală care s-a format în timpul protestelor de stradă de la sfârşitul anului trecut şi din primăvara aceasta, îndreptate împotriva fostului preşedinte pro-rus Ianukovici, a fost împuşcat mortal în oraşul Rovno. Acesta coordona activităţile mişcării în vestul Ucrainei. Moartea lui a avut loc în condiții suspecte, autoritățile din Kiev afirmând că bărbatul s-ar fi sinucis în momentul în care polițiștii au vrut să-l aresteze în timpul unei operațiuni contra crimei organizate. În același timp, camarazii lui consideră că a fost executat.
Naționaliștii ucrainieni, de la diverse formațiuni mai mici sau mai mari, au fost vârful de lance al protestelor care au dus la răsturnarea puterii din Kiev și la fuga din țară a fostului președinte Ianukovici. Acum Svoboda este parte a coaliției de guvernământ iar ”Sectorul de dreapta” s-a transformat într-un partid care nu mai poate fi ignorat. Forțele naționaliste au devenit în același timp incomode pentru partenerii pro-europeni de la putere, care sunt presați de susținătorii occidentali să se debaraseze de ”elementele radicale”, cărora, în mod ironic, le datorează venirea la putere. Sursa: FrontPress.ro

Seductie

Pofta buna !

Alegeri

$
0
0

CONSERVATORII castiga alegerile din Ungaria. NATIONALISTII, a treia forta in parlament

autor: FrontPress07.04.2014

vona gaborPartidul Fidesz al premierului Viktor Orban a câştigat alegerile legislative în Ungaria, cu aproape 45% din sufragii. Rezultatul este mai slab decât cel obţinut la scrutinul de acum patru ani, când Fidesz a obţinut peste 52%. Conform Reuters, cei care au obţinut un plus electoral în urma alegerilor care au avut loc la sfârşitul săptămânii trecute sunt naţionaliştii radicali de la Jobbik. Aceştia au obţinut aproape 21% din voturi, comparativ cu 17 procente în urmă cu patru ani.
Marii perdanţi sunt cei de la Alianţa de stânga, formată din cinci partide de opoziţie. Alianţa stângistă a obţinut aproximativ 26% din voturile maghiarilor. Fostul premier socialist, Ferenc Gyurcsany, susţine că alegerile nu au fost libere şi nici corecte.
„Doamnelor şi domnilor, vreau să vă spun cu demnitate şi modestie că nu mai e nici o îndoială că am câştigat detaşat alegerile”, a spus Viktor Orban, după primele rezultate anunţate ale scrutinului.
Bucurie şi în tabăra naţionalistă, fiind atinsă ţinta propusă înainte de scrutin: depăşirea procentului de 20 la sută din voturi. „Nu ne vom da bătuţi, nu-i vom abandona pe cei care au încredere în noi, aici în Ungaria sau peste hotare, unde oamenii au migrat din motive economice. Mesajul nostru pentru ei este că nu ne vom da bătuţi, vom merge mai departe”, a declarat Gabor Vona, liderul Jobbik. Sursa: FrontPress.ro



Tensiuni

$
0
0

Tensiunile din Ucraina continua: Rusii au ocupat cladiri guvernamentale in trei orase din estul tarii

autor: FrontPress07.04.2014

0După ce peninsula Crimeea s-a unit cu Federaţia Rusă, după criza politică din Ucraina şi venirea la putere a unei alianţe conjuncturale formată din naţionalişti şi partidele europeniste, tensiunile continuă în provinciile estice, unde populaţia rusofonă este majoritară. Astfel mai multe clădiri guvernamentale au fost luate cu asalt şi ocupate de protestatari.
Manifestanţii proruşi au pătruns duminică în forţă în sediul administraţiei provinciale din oraşul Doneţk. Deasemenea, ieri seara a fost preluat controlul şi asupra unor clădiri aparţinând administraţiei regionale din Harkov, un oraş important situat în estul Ucrainei. O situaţie similară a fost semnalată şi în Lugansk, unde sediul Serviciilor Ucrainene de Securitate a fost luat cu asalt de populaţie.
BkiiCYjCAAEsiv3În toate situaţiile, steagul ucrainean a fost coborât, acesta fiind înlocuit cu cel al Federaţiei Ruse.
Protestatarii au cerut organizarea unui referendum similar celui desfăşurat în Crimeea, prin care populaţia să poată vota unirea cu Rusia.
Ministerul de interne din Kiev a anunţat că ordinea va fi restabilită, pe cât posibil pe cale paşnică. Sursa: FrontPress.ro

1112345678910

Amazing

Paula Abdul


:)))

Chisinau

$
0
0

5 ani de la violentele anticomuniste din Chisinau (FOTO)

autor: FrontPress07.04.2014

0Astăzi se împlinesc 5 ani de la violenţele de stradă care au avut loc în Republica Moldova, care au dus în final la răsturnarea comuniştilor de la putere. Ciocnirile dintre forţele de ordine şi tinerii revoltaţi, care reclamau vicierea rezultatelor alegerilor, s-au soldat cu patru morţi şi sute de răniţi.
Protestele de la Chișinău, începute pe 6 aprilie 2009, reprezintă o serie de manifestații de contestare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova desfășurate pe 5 aprilie. Basarabenii au ieşit în stradă după ce comuniştii ar fi fost anunţaţi câştigători, populaţia cerând renumărarea voturilor şi denunţând rezultatele, considerate frauduloase.
În urma violenţelor de stradă, începute în 7 aprilie, 4 persoane au fost ucise şi alte aproape 300 rănite. Sute de tineri au fost luaţi cu forţa din Piaţa Marii Adunări Naţionale şi duşi în comisariate de poliţie, unde au fost maltrataţi şi umiliţi. Din această cauză, până în prezent circa 30 de poliţişti au fost condamnaţi pentru tortură, exces de putere sau pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi alte categorii de infracţiuni.
00Un punct culminant al protestelor a fost ridicarea drapelului României şi a steagului Uniunii Europene pe clădirea Parlamentului din Chişinău, alături de o hartă a României Mari.
Protestele au creat o criză politică în cel de al doilea stat românesc, fapt ce a dus până la urmă la noi alegeri şi venirea la putere a unei coaliţii pro-europene.
poza10În primăvara anului 2009 mai multe manifestaţii de solidaritate cu protestatarii anticomunişti din Basarabia au fost organizate şi în marile oraşe din România. Sursa: FrontPress.ro

19123456789101112131415161718

Rabdarea are o limita

$
0
0


Un soldat din garda reginei Marii Britanii, care statea de paza la Palatul Buckingham, si-a indreptat pusca cu baioneta catre un imigrant recalcitrant, care se certa cu un agent de politie.
Soldatul si-a parasit postul pentru a interveni, cand a vazut ca politistul nu reuseste sa-l calmeze pe turist, care facea un scandal imens in fata palatului, scrie The Guardian.
O fotografie publicata duminica in The Sun il arata pe soldat indreptand baioneta catre fata omului.
Un purtator de cuvant al politiei britanice a declarat ca exista un raport privind un scandal izbucnit la poarta de centru-nord a Palatului Buckingham, vineri, 4 aprilie, la ora 5:50 dupa-amiaza.
“Ofiterii din Garda Regala au vorbit cu o persoana careia i s-au dat lamuriri si nu a existat nicio arestare”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Metropolitane.
“Suntem constienti despre un incident petrecut in afara Palatului Buckingham vineri”, au declarat si reprezentanti ai Armatei Britanice. Reprezentantii familiei regale nu au dorit sa faca niciun comentariu asupra evenimentului.
Garda Regala e formata din ofiteri care trebuie sa pazeasca Palatul Buckingham, dar au mai degraba un rol ceremonial si sunt faimosi pentru faptul ca stau in post fara cea mai mica miscare, fata sa raspunda sau fara sa-i priveasca pe trecatori.
Soldatul implicat in incident nu va suporta deocamdata nicio consecinta legala.
nationalisti.ro

Rick Berry

$
0
0
 
RICK BERRY. Artista - 1953.
Biography: Rick Berry (born June 2, 1953) is a contemporary American expressionistic figure artist based in the Boston area. Berry creates art for galleries, illustration, and paintings for theatrical performances. Berry's work has appeared in many science ...
Biography: Rick Berry (born June 2, 1953) is a contemporary American expressionistic figure artist based in the Boston area. Berry creates art for galleries, illustration, and paintings for theatrical performances. Berry's wo...

:)))

Pofta buna !

INCREDIBIL

$
0
0



O convorbire telefonică incredibilă dintre doi ambasadori ruşi ar trebui să producă un cutremur în România: Uniunea Europeană vrea să ne vândă ruşilor, dar aceştia au refuzat!

O conversație “scursă” între doi ambasadori ruşi arată cum oficialii “Ursului de la Răsărit” vorbesc despre criza din Ucraina și despre posibilitatea unui atac viitor asupra Statelor Unite şi Europei de Est. Videoclipul postat în contul de YouTube aparţinând lui Michael Berkan arată convorbirea telefonică dintre Igor Nicolaevici Chubarov și Serghei Victorovici Baharev, ambasadorii Rusiei în Eritreea și, respectiv, Zimbabwe-Malawi.
Apelul începe cu Chubarov care îl felicită pe Baharev cu privire la votul dat de Zimbabwe împotriva rezoluției ONU, care a declarat nevalabil referendumul din Crimeea; Chubarov și-a exprimat surprinderea că Eritreea s-a abținut de la vot. După schimbul de amabilități, Chubarov are de oferit un mesaj şefilor de misiune din ţările UE:
Chubarov: Acum am o sarcină foarte simplă, pentru moment; am de spus un singur lucru pentru aceşti șefi ai misiunilor UE. Repet: “Băieţi, am luat Crimeea, dar aceasta nu e sfârșitul [râsete]. În viitor, vă vom lua [râsete] Catalonia, Veneția, Scoția și Alaska. Și nu ne vom odihni [râsete].

Baharev: În prima etapă aşa vom face.
Chubarov: De acord, doar prima etapă, și mai târziu ne vom mai gândi. Toţi aceşti limitaţi, ca de exemplu Letonia, Estonia, precum și alţi europeni, precum românii și bulgarii, îi vom lovi cu piciorul în fund în direcția cea bună, acolo unde trebuie să fie.
Baharev: O, nu, e mai bine să nu-i atingem, să nu-i lovim. Mai bine să-i aranjăm pe cei din California sau din Miami, nişte regiuni pustiite [râsete].
Chubarov: Ai dreptate, practic 95% dintre cetățenii noștri se află în Miami [râsete].
Baharev: Exact.
Chubarov: Avem dreptul deplin de a organiza un referendum.
Baharev:Şi în Londra!
Chubarov: Da sigur, ai dreptate. Să-i lăsăm pentru o vreme pe români și bulgari, să rămână în UE [râsete].
Baharev:Împreună cu rahaţii de baltici.
Pe un ton ceva mai serios, Chubarov îi spune apoi tovarășului său că reprezentanţii oficiali ai UE au zis Rusiei că ar trebui să ia înapoi România și Bulgaria.
Chubarov: Apropo, am avut recent o discuție cu şeful delegaţiei UE despre o mulţime de lucruri, și, la un moment dat mi-a spus: “Ascultaţi, luaţi-vă înapoi România și Bulgaria”.“Categoric nu,” i-am răspuns. “Băieţi, nimic nu va mai reveni.”
P.S. Incredibil! Aşadar, dacă ultima frază a ambasadorului Chubarov este una adevărată şi serioasă, atunci acest lucru arată ce se întâmplă de fapt în spatele uşilor închise ale politicii. Aşadar, UE ar vrea să ne vândă, dar pe Rusia n-o mai interesează! Aţi auzit până acum vreo reacţie publică a oficialilor români!?


lovendal.ro

POFTA BUNA !

BUNI AMICI !

$
0
0



Este cachorro de tigre blanco fue separado de su madre al nacer pero ha sido adoptado por una reserva de animales en la que ha tenido la suerte de encontrar un gran amigo: un chimpancé que incluso ayuda a sus cuidadores y le presta toda la atención que necesita.

Que

A ver si aprendemos

:)))

Cismigiu

$
0
0


Grădina Cișmigiu – de două secole în centrul Bucureștilor


Bucureștiul a fost cândva un oraș al grădinilor. In Bucureștii vechi aproape toate casele – nu doar cele boierești – erau înconjurate de grădini. Existau și o sumedenie de grădini sau parcuri publice. O parte dintre ele au pierdut lupta cu noile constructii ce s-au ridicat în Capitală. 

Vedere din Cișmigiu - 1856
Dintre vechile grădini, azi dispărute, amintesc doar câteva: Grădina Eliad – în care se desfășura o parte din bâlciul Moșilor; Grădina Zdrafcu – pe bulevardul Elisabeta, în apropierea podului Sf. Elefterie;  Grădina Laptev – pe locul unde s-a construit mai târziu fabrica de bere Bragadiru; Grădina cu cai – situată de o parte și de alta a străzii cu același nume, care se afla între splaiul Kogălniceanu și bulevardul Elisabeta (grădină în care se produceau circul italianului Carol Serie  și vestitul dresor polonez de cai Dunski). Și mai erau locurile de petrecere ale protipendadei Bucureștilor: grădinile Opler, Luther, Lăptăria și Vila regală.


Dar între toate aceste grădini, adevarata bijuterie a fost și a rămas încă, “Cișmigiul”. Istoricul grădinii îl povestește George Potra în monografia “Din Bucureștii de altă dată” apăruta în anul 1942:


Grădina Cișmigiu - 1906
La 10 octombrie 1779, Alexandru Ipsilanti, domnul Munteniei, pentru a avea o bună apă de băut, a dat poruncă să se construiască două cișmele în București. Prima cișmea s’a făcut pe locul unde este astăzi grădina înspre partea ei din str. Știrbei Vodă și în dosul acestei cișmele și-a construit locuința Dumitru Suilgi-Bașa, șeful lucrărilor, numit marele Cișmigiu (cuvânt de origine turcească, mai mare peste cișmele), ce era însărcinat cu supravegherea curgerei și scurgerei apelor.”


La începutul secolului al XIX-lea, Cișmigiul , mult mai întins decât cel de astăzi, era cunoscut și sub numele de “Grădina și balta lui Dura neguțătorul”. Era însă atunci o zona mocirloasă, inundată de multe ori de revărsările Dâmboviței. 

Transformarea locului în frumoasa grădina publică de azi a început la dispoziția generalului Kiseleff și a fost continuată pe vremea domnitorilor Gheorghe Bibescu și Barbu Știrbei. 

Grădina Cișmigiu
Bufetul Monte Carlo - 1913
În timpul domniei lui Gheorghe Bibescu a fost chemat de la Berlin grădinarul peisagist Wilhelm Mayer care “ a întreprins aici o luptă pe viață și pe moarte cu mlaștinile cărora natura le-a hărăzit să producă numai molime și noroiu”. 

Sub domnia lui Barbu Știrbei parcul a devenit unul cu adevărat occidental – păstrându-se însa și câteva dintre plantațiile vechi, sălbatice “care aduceau o umbră binefăcătoare în zilele călduroase de vară”. Acum se sapă heleșteul și se construiește- sub supravegherea personală a domnitorului -  canalul de legătură cu Dâmbovița “destinat pentru împrospătarea apei din lac”. Tot în anul 1852, se face și prima  împrejmuire a parcului, cu uluci. Grădina devine un loc de pelerinaj, tot mai aglomerat. 

Și pentru că vizitatorii aveau nevoie de locuri de odihnă „se hotărăște facerea a o sută de canapele (lavițe) fără rezemătoare și lungi de un stângen. Toate au fost făcute din lemn de stejar, legate solid în șuruburi și piulițe și vopsite de trei ori cu ulei bine fiert”.


Lacul Cișmigiu -  1927
Pentru păstrarea ordinii și curățeniei Cișmigiului, apar și primele dispoziții și reguli. Vă spun doar câteva dintre ele:


Preumblarea în grădină este slobodă tuturor pe drumurile și locurile destinate pentru aceasta, de la răsăritul soarelui până la 10 ceasuri seara și în nopți cu lună până la 12 ceasuri”.


“Vânzătorii de deosebite lucruri de mâncare și orice alte, vor sta afară din raionul grădinii”.


“Nimeni nu este slobod a călca pe iarbă sau pe oricare altă plantație, precum nici a rupe ceva din grădină oricât de neînsemnat”.


“La preumblarea cu luntrele pe basin se va păzi ca nimeni să nu îmbarce sau debarce în alte locuri, decât la punturile hotărâte pentru acest sfârșit”.


“Vânarea peștelui din bazin este proprită cu desăvârșire”.


La patinaj
pe lacul Cișmigiu  - 1937

Și uite așa, Cișmigiul a devenit un loc în care “primăvara, vara și toamna, grădina geme, din zori de zi până noaptea târziu, de plimbători care ascultă sunetele muzicii militare sau ale lăutarilor” și în care “iarna se adună boierimea bucureșteană pe lac ca să învețe arta nobilă a patinajului“.


Cișmigiul a rămas și astăzi unul dintre puținele locuri  în care se păstrează ceva din farmecul Bucureștiului de altă dată.

Sursa informațiilor și a fotografiilor:

 Din Bucureștii de altă dată  - George Potra -1942 și colecția de cărți poștale a Bibliotecii digitale a Bucureștilor
deieri-deazi.blogspot.com

:)))

Viewing all 3410 articles
Browse latest View live