Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 01/14/13--06:08: Perchezitii

 • PERCHEZITII impotriva Nationalistilor Autonomi Timisoara (VIDEO)

  autor: FrontPress14.01.2013
  NATLuni dimineaţa procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au descins la domiciliul presupusului lider al grupării Naţionaliştii Autonomi din Timişoara (NAT), organizaţie care a anunţat în urmă cu câteva zile că oferă câte 300 de lei femeilor ţigănci care aduc dovada medicală a sterilizării voluntare. Potrivit fostului senator Iulian Urban, banii erau oferiți de tatăl unei fetițe de 13 ani, mutilată de trei țigani care au încercat să o violeze. Imediat a urmat un scandal mediatic, mai multe asociaţii şi ONG-uri cerând autorităţilor să ia măsuri împotriva acestor incitări “rasiste”.
  Din locuinţa bărbatului de 36 de ani au fost ridicate o unitate centrală de calculator şi mai multe cărţi. “A fost făcută o percheziţie la locuinţa unei persoane suspectată de implicare în publicarea, pe un site, a unui mesaj în care se afirmă că oferă o sumă de bani fiecărei femei rome din zona Banatului care prezintă un act medical din care rezultă că s-a supus voluntar unei operaţii de sterilizare efectuată în acest an. În urma percheziţiei au fost ridicate mai multe bunuri, o unitate de calculator şi nişte cărţi”, a declarat Ionela Bălan, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, citat de Adevărul.
  După câteva ore de audieri, tânărul a fost lăsat să plece acasă.
  Parchetul a deschis vineri un dosar penal pentru “promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe”. Cei de la NAT sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.5 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.31/2002, ce incriminează fapta de promovare a ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propagandă, săvârşită prin orice mijloace, în public.
  Într-un interviu acordat săptămâna trecută portalului DeBanat, un reprezentant al NAT a declarat că din punct de vedere legal nu li se poate reproşa nimic. „Am consultat un avocat, pentru a nu încălca legea. Juridic, suntem acoperiți în totalitate. Premiem femeile țigănci care au făcut deja o sterilizare voluntară, nu le impunem nimic. Ar trebui să se simtă, eventual, discriminate femeile nețigănci, pentru că nu primesc și ele o asemenea recompensă”, afirmă tânărul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul. „Suntem o grupare naționalistă care caută soluții la problemele cu care se confruntă națiunea română. Una dintre ele este complicitatea reprezentanților autorității locale și de stat cu clanurile infracționale țigănești. Trăim într-un climat nesigur, din cauza infracționalității violente a clanurilor țigănești”, a continuat acesta. Sursa: FrontPress.ro
   


  0 0
 • 01/14/13--06:13: Dezmembrarea Romaniei

 • Dezmembrarea Romaniei si diversiuni informationale

  autor: FrontPress14.01.2013
  romaniaÎn ultimele 24 de ore, declaraţiile unui obscur „analist” transnistrean au devenit o ştire de senzaţie în presa din România. Ştirea că un anume Andrei Safonov îşi doreşte ca „România să dispară de pe harta lumii” a fost preluată în forme diferite de Adevărul, Jurnalul Naţional, DC News, Ghimpele, Ziare.com etc, ajungând şi pe site-urile televiziunilor precum Realitatea sau RTV.
  Acum asistăm la „developarea” ştirii în blogosferă unde „analiştii de pe canapea” îşi dau cu părerea despre „declaraţia-bombă”. În condiţii normale, declaraţiile lui Safonov nu ar merită să fie nici analizate şi nici comentate, dar în cazul dat reacţia presei din România justifică câteva precizări importante.
  Din punct de vedere factologic, aspectele-cheie sunt următoarele: Andrei Safonov nu reprezintă nici măcar tangenţial vreo forţă politică importantă din Transnistria, Ucraina sau Rusia. Este un „analist politic” considerat marginal şi care se află în opoziţie faţă de administraţia de la Tiraspol. Dorinţa presei din România de a acorda o atenţie atât de mare declaraţiilor făcute de un personaj obscur, citat de o agenţie de presă din Rusia care de facto aparţine unei companii britanice, poate avea explicaţii inocente ce ţin de căutarea de senzaţional sau explicaţii mult mai sinistre.
  Problema atinsă de acest incident este cât se poate de reală însă nu are o legătură cu Moscova, ci cu Uniunea Europeană. Se creează impresia că asistăm la o încercare de a reedita ceea ce s-a întâmplat în legătură cu evenimentele din decembrie 1989. Deşi s-a văzut cât se poate de clar că beneficiarul evenimentelor a fost SUA, iar Ceauşescu a fost executat de propriul anturaj din care s-a şi format clasa politică post-decemrbistă, s-a încercat insistent inocularea ideii aberante că Moscova ar fi vinovată de acele evenimente. Acum, există semne că se încearcă o diversiune de aceeaşi natură, doar că de data aceasta încercările de dezinformare nu vor rămâne fără reacţie. În timp, detaliile se uită şi în memoria colectivă, „ajutată” de propagandişti, va rămâne doar faptul că „un analist rus a zis că România trebuie dezmembrată”. Spre deosebire de situaţia legată de 1989, acum va exista o reiterare permanentă a detaliilor incomode pentru propagandiştii occidentali.
  Anul 2013 va fi unul deosebit de greu pentru România, mai ales în contextul geopolitic în care s-a înscris Uniunea Europeană. Conducerea UE pare să fi decis că distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o „federaţie de regiuni”, astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles – Berlin. Liderii comunitari, care s-au dovedit a fi foarte activi în privinţa intervenţiilor în viaţa politică din România, totodată dau dovadă de o timiditate inexplicabilă în privinţa stăvilirii mişcărilor separatiste din ţări precum Spania, Marea Britanie, Italia sau Franţa. Comisia Europeană ar fi putut priva aceste mişcări de orice suport popular printr-o simplă declaraţie în care să spună că regiunile care-şi vor obţine independenţa nu vor putea intra uşor în Uniunea Europeană. În locul acţiunilor de conservare a statelor naţionale, se observă facil suportul implicit oferit de Bruxelles mişcărilor separatiste din Catalonia, Scoţia, Venezia etc. Privite într-un context mai larg, aceste mişcări se înscriu sinergic în planurile Comisiei Europene de a regionaliza toate statele-membre şi de a crea o structură federativă europeană. Logica decidenţilor de la Bruxelles este uşor de înţeles: o federaţie a regiunilor este uşor de controlat şi uşor de dominat, fără a mai exista probleme de negociere cu elite naţionale care nu sunt dispuse să-şi cedeze suveranitatea. În 2011 nimeni nu ar fi crezut că Scoţia va ajunge să organizeze un referendum în vederea obţinerii independenţei, dar iată că acest referendum va avea loc. Nimeni nu ar fi crezut că milioane de catalani vor ieşi în stradă pentru a cere independenţa, iar guvernul regional va fi format din partide separatiste. Unul dintre motivele pentru care oficialii britanici încep să vehiculeze ideea ieşirii din UE este legat de dorinţa Londrei de a „rezolva” problema scoţiană fără ca Bruxellul să aibă un cuvânt de spus în această privinţă. Problema distrugerii organizate a statelor naţionale este cât se poate de reală, iar în spatele procesului de regionalizare forţată stau entităţi naţionale şi supranaţionale deosebit de influente. Anul 2013 se preconizează a fi anul triumfului separatismului şi regionalismului european.
  Modificarea Constituţiei României va oferi un excelent prilej pentru forţarea unei regionalizări, inclusiv pe criterii etnice. Contextul economic dificil (tăierea salariilor, privatizările forţate, acordul cu FMI) va da o greutate în plus argumentelor legate de necesitatea regionalizării în vederea obţinerii fondurilor europene. Cedarea de jure a suveranităţii politice către centrul federal al UE va consfinţi situaţia de facto în care suveranitatea economică a României a fost cedată către FMI, iar suveranitatea politică a fost de facto cedată Comisiei Europene. Trebuie remarcat faptul că, în ciuda dorinţei propagandiştilor occidentali de a demonstra contrariul, Moscova nu are nici un interes în acest proces, iar impunerea regionalizării este o iniţiativă care aparţine integral Uniunii Europene. România şi-a dorit mult să facă parte din această construcţie politică, iar acum a venit timpul consecinţelor nefaste ale acestei decizii.
  Jurnaliştii interesaţi cu adevărat de integritatea teritorială a României şi nu de deservirea rusofobiei unor forţe politice de la Bucureşti, ar trebui să se preocupe nu de declaraţiile unui obscur analist transnistrean, ci de intenţiile reale ale Comisiei Europene. Paranoia rusofobă din presa românească este alimentată inclusiv de cei care îşi doresc ca societatea românească să nu observe că la Bruxelles i se pregăteşte un nou dictat de la Viena. De Valentin Mândrăşescu – Vocea Rusiei


  0 0
 • 01/14/13--06:16: Mars nationalist

 • Mars nationalist impotriva infractionalitatii tiganesti (FOTO+VIDEO)

  autor: FrontPress 14.01.2013
  1În ciuda ninsorii şi a frigului, câteva sute de membri şi simpatizanţi ai partidului radical Jobbik au participat sâmbătă la un marş împotriva infracţionalităţii ţigăneşti, desfăşurat în orăşelul Szigethalom. Acţiunea de protest s-a dorit o reacţie a comunităţii împotriva unui atac al unui grup format din circa 40 de ţigani contra a doi tineri unguri, aceştia din urmă suferind plăgi prin înjunghiere. Incidentul a avut loc în noaptea de revelion iar poliţia a reţinut până în momentul de faţă doar doi dintre atacatori.
  Naţionaliştii de la Jobbik au cerut un răspuns ferm din partea autorităţilor pentru a contracara violenţele provocate de bandele infracţionale ţigăneşti. Acţiuni similare de protest au mai avut loc anul trecut în mai multe oraşe din Ungaria.
  Conform recensământului din 2001, în Ungaria trăiesc puţin peste 200.000 de ţigani, ceea ce ar reprezenta aproximativ 2 la sută din totalul populaţiei. Numărul real al reprezentanţilor acestei etnii este estimat undeva între 700.000 şi 1.000.000 de persoane.
  Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik) a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro
  92345 78


  0 0
 • 01/14/13--06:36: Televizorul

 • Te uiti la televizor? In curand se va uita si el la tine

  autor: FrontPress 14.01.2013
  0În noua lume a tehnologiei, televizoarele nu există doar pentrua fi privite, ci şi pentru a-i privi la rândul lor pe telespectatori.
  Cu ocazia celui mai mare târg de profil din lume, International Consumer Electronics Show, producătorii au dezvăluit televizoare cunoscute sub denumirea de „smart TV” . Acestea sunt dotate cu tehnologii prin care televizoarele „privesc” persoana aflată în faţa lor, acest lucru urmând să permită realizarea unor programe TV mai relevante pentru public.
  Pentru mulţi, ideea este foarte apropiată de lumea descrisă de George Orwell în romanul „1984”, însă reprezentanţii industriei afirmă că este vorba, pur şi simplu, de următorul pas în evoluţia televiziunii.
  Producătorul chinez TCL a lansat un nou televizor care va fi vândut împreună cu platforma Google TV. „Televizorul inteligent” va recunoaşte persoana care se află în faţa sa, urmând să sugereze fiecărui membru al familiei recomandări personalizate. Televizorul este dotat cu senzori şi are capacitatea de a recunoaşte vocea utilizatorului, folosind aceste instrumente pentru a identifica „interlocutorul”, căruia îi poate oferi totodată opţiunea de a urmări transmisiuni de pe Internet, alături de programele TV tradiţionale.
  „Am conceput numeroase inovaţii pentru a personaliza experienţa telespectatorilor”, a explicat Haohong Wang, managerul general al filialei americane a companiei TCL.
  Noua interactivitate a televizoarelor inteligente oferă noi posibilităţi companiilor de publicitate, ce vor avea şansa de a concepe mesaje publicitare mult mai bine ţintite decât până acum. Acest aspect a provocat îngrijorare în rândul organizaţiilor ce pledează pentru protejarea intimităţii, care au temeri referitoare la datele ce urmează să fie colectate cu ajutorul acestor televizoare.
  „Conceptul nu este atât Big Brother cât Big Marketer”, a explicat Thomas Coughlin, reprezentantul companiei Coughlin Associates ce oferă consultanţă pe teme de colectare a datelor. „Multe persoane consideră această tehnologie înfiorătoare, pentru că foloseşte datele într-un mod cu care nu sunt obişnuite”, spune Coughlin. Expertul afirmă că utilizatorii vor dori să ştie unde se află datele colectate, cu cine sunt împărtăşite. De asemenea, Coughlin afirmă că stocarea datelor în cloud ridică nişte semne de întrebare referitoare la măsurile de securitate.
  Rob Enderle, un analist al Enderle Group, afirmă că acest model va deveni în scurt timp standard, pe măsură ce televiziunile se transformă în platforme de Internet. „În scurt timp, televizoarele vor şti cine sunt persoanele care le privesc şi mă aştept ca şi companiile de publicitate să afle aceste date cât se poate de repede. Acest lucru va duce la crearea unor showuri de televiziune şi a unor reclame care vor fi mult mai interesante pentru telespectatori, chiar şi produse mai interesante, însă nivelul intimităţii va fi redus”, spune Enderle.
  Stu Lipoff, membru al Institute for Electrical and Electronics Engineers, consideră că programele TV accesate de pe dispozitivele mobile vor prezenta caracteristici asemănătoare, având potenţialul de a culege date considerabile despre privitori. „Site-ul pe care priviţi programul TV nu va şti doar faptul că sunteţi interesaţi de o marcă de maşină, ci şi locaţia exactă în care vă aflaţi”, spune Lipoff.
  James McQuivey de la Forrester Research afirmă că oamenii vor accepta să renunţe parţial la intimitate dacă vor considera că noul stil al televiziunii va oferi avantaje faţă de cel vechi. „Dacă întrebaţi oamenii, desigur că o să spună că nu sunt de acord. Dar dacă vă uitaţi în realitate veţi observa că milioane de oameni au acceptat acest tip de monitorizare, de exemplu folosind consolele Xbox, unde senzorul Kinect urmăreşte lumea în fiecare secundă folosind camere video şi detectând toate mişcările efectuate de utilizatori”, spune McQuivey.
  Reprezentantul companiei TCL afirmă că producătorii de televizoare nu sunt interesaţi de monitorizarea publicului, astfel că dispozitivele inteligente vor beneficia de opţiuni. „Noi suntem o companie de echipament tehnologic. Dorim ca utilizatorul să aibă parte de o experienţă plăcută. Dacă telespectatorii se simt incomodaţi de faptul că sunt monitorizaţi, atunci pot opta să nu folosească aceste caracteristici. Le pot opri”, a concluzionat Wang. De pe Descopera


  0 0
 • 01/14/13--06:59: Mihail Eminescu (1850-1889)


 • Eminescu 


  Să nu uitaţi că mâine  se împlinesc 163 de ani de la naşterea „poetului nepereche”. Şi pentru a-l comemora într-un anume fel, includ aici alte trei dintre cugetările eminesciene reproduse "ad litteram".

  " Între caracter şi inteligenţă n-ar trebui să existe alegere... Inteligenţe se găsesc adese - caractere foarte rare."
  " Limba, alegerea şi cursivitatea expresiunii în expunerea vorbită sau scrisă e un element esenţial, ba chiar un criteriu al culturii. Din vorbirea ( sau fiindcă aceasta atârnă adesea de predare întâmplătoare), din scrierea unui om se poate cunoaşte gradul său de cultură" 
  " A iubi? a avea vreme de pierdut. Cine n-are vreme, nu iubeşte."
  victorvis55.blogspot.com/ 

  0 0


  0 0


  0 0


  0 0
 • 01/14/13--12:09: Maratonul Nicosia

 • Nationalistii greci din Cipru, printre fruntasii Maratonului Nicosia (FOTO)

  autor: Second 14.01.2013
  _N3C9733Nationalistii ciprioti din partidul E.L.A.M. (Frontul National al Poporului) au participat zilele trecute la maratonul orasului Nicosia, aratand ca sportul si miscarea reprezinta niste solutii simple si eficiente pentru revigorarea fizica si psihica a omului modern, macinat de sedentarism.
  Scopul participarii celor trei nationalisti la maratonul din Nicosia a fost clasarea pe un loc cat mai inalt si prin urmare obtinerea de premii care vor fi folosite pentru ajutorarea familiilor grecesti nevoiase.
  Cursa de alergare s-a desfasurat pe distanta a 5 km si face parte dintr-un proiect organizat la initiativa municipalitatii Nicosiei si a fundatiei “Athanasios Ktoridis”.
  La finalul maratonului, cei trei nationalisti s-au plasat in primii zece ce au trecut linia de sosire. Sursa:FrontPress.ro
  P1010046
  P1010038
  P1010039


  0 0
 • 01/14/13--12:16: Nationalisti

 • Basescu, “tiganca imputita” si Nationalistii Autonomi

  autor: FrontPress14.01.2013
  NATO situatie de dementa cronica a organismelor statului se deruleaza la Timisoara, cu repercusiuni nationale care privesc incalcarea crasa a libertatii de exprimare, drept consfintit de Constitutia Romaniei si toate prevederile internationale in domeniu la care Romania este parte. Aflam de la Mediafax ca “la Timişoara, au loc perchezitii la membrii unei grupări naţionaliste care au anunţat pe un blog că oferă o recompensă de 300 de lei fiecărei femei rome care se supune unei operaţii de sterilizare în 2013″.
  Blogul a disparut deja – ras de cine, nu stim – iar tinerii de la Timisoara sunt calcati de “mascati” ca niste infractori de drept comun. Pentru o gluma. In acelasi timp si acelasi oras, sub privirile acelorasi “organe”, mafia imobiliara tiganeasca a pus mana si distruge din temelii si casa monument istoric a primului florar al Timisoarei, Wilhelm Muhle, dupa cum informeaza Cotidianul.
  Adevaratul motiv al operatiunii agresive de intimidare a tinerilor nationalisti de la Timisoara nu pare insa sa fie glumita cu tigancile - pentru care se puteau alege cel mult cu o amenda de la CNCD pe care sa o conteste in Instanta si sa mai si castige procesul, la fel ca in cazul celebru cu Basescu si “tiganca imputita” – ci mai curand intentia acestora, anuntata public in urma cu cateva zile (vezi foto), de trecere la actiuni de nesupunere civica in cazul in care “organele” legii nu intreprind nimic impotriva mafiei imobiliare tiganesti din oras. Cu alte cuvinte, operatiunea “mascatilor” Politiei este de fapt o operatiune de protectie a mafiei tiganesti si a propriei coruptii din sistem.
  Un alt glumet, pe Facebook, afirma ca presedintele Romaniei atunci cand a anuntat taierile de alocatii pentru copii a vrut sa sterilizeze toata natiunea romana. Si nu l-a perchezitionat nimeni. Dimpotriva, l-a reinstalat in functie desi a fost demis de drept de poporul roman. Ce-o sa faca “organele” acum? O sa-l caute si pe glumetul de pe Facebook sa-l aresteze si perchezitioneze de sa-i mearga fulgii?
  Mai mult ca sigur ca tampenia “organelor” o sa ne aduca un nou proces la CEDO, cu despagubiri pe care o sa le plateasca tot romanii, pentru ca tiganii, in general, nu sunt prea iubitori de platit taxe si nici n-au buletin decat pe perioada alegerilor.
  Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Mădălina Mezdrea, nu a oferit presei nici o lamurire privind motivele invocate pentru a desfasura perchezitii. Se cautau banii oferiti drept recompensa sau postarea de pe blog? Dincolo de gluma, precedentul Timisoara ne face sa ne intrebam al cui mai este “statul roman”, al mafiei tiganesti care devalizeaza tot Banatul sau al extremistilor maghiari care sunt recompensati pentru contestarea Constitutiei Romaniei cu posturi “onorifice” in Guvern?
  Aflam de la Dan Tanasa (aviz amatorilor: daca vreti sa-l perchezitionati cereti mandat international, ca e in Spania) ca onor consilierul “onorific” al premierului Romaniei (?), Gyury Frunda, ca si fostul consilier neonorific al presedintelui Romaniei (?), Peter Eckstein Kovacs, contesta Constitutia Romaniei si din noua sa calitate. Astfel, intr-un interviu acordat zilele trecute publicatiei ungareNépszabadság, acesta a sustinut, negru (normal) pe alb:
  ”- În primul rând, nu mi-am vândut sufletul. Am aceeași convingere și aceleași principii ca atunci când am fost secretarul adunării constituante și spun în mod necontenit că România nu este un stat național. Și de fapt acum cu atât mai puțin ca atunci când s-a schimbat regimul deoarece a intrat în Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei, și a renunțat la o parte a suveranității sale pe care o împarte cu instituțiile europene de care aparține. Cred că primul ministru de aceea mi-a cerut să-i fiu consilier pentru că de a lungul carierei mele am rămas fidel credinței și principiilor mele și nu pentru a renunța la ceva.”
  Domnilor de la SRI, domnilor de la SIE, domnilor de la DIICOT, domnilor de la DNA, domnilor de la informatii si din contra, domnilor si doamnelor de la “organe”, va rog eu sa nu-l deranjati cu ceva pe extremistul maghiar aparator al criminalilor unguri care au ucis si mutilat romani in 1940, 1989 si 1990, ca de discriminat in Romania trebuie discriminati doar “patibularii” de romani, iar agentii antiromani si tradatorii de tara trebuie pusi colo sus, in cele mai inalte functii ale fostului “stat roman”!
  Ca sa aiba de unde sa cada mai bine… De Victor Roncea


  0 0


  Aceasta este o selectie a celor mai frumoase versuri de iubire pe care le-a scris poetul national. Va dedicam aceste strofe de dragoste:
  *
  In lumea asta sunt femei
  Cu ochi ce izvorasc scantei ...
  Dar, oricit ele sunt de sus,
  Ca tine nu-s, ca tine nu-s ! (De ce nu-mi vii )
  *
  Adormind de armonia
  Codrului batut de ginduri,
  Flori de tei deasupra noastra
  Or sa cada rinduri-rinduri. (Dorinta)
  *
  Ne-om razima capetele-unul de altul
  Si surizind vom adormi sub inaltul,
  Vechiul salcim. - Astfel de noapte bogata,
  Cine pe ea n-ar da viata lui toata? (Sara pe deal)
  *
  Ah! cat esti tu de mandra si frumoasa
  Cand razi, cand plangi, cand ma saruti, cand ah!
  Cuprind in mani eu capul tau geloasa!
  Si sarut ochii-ti plini de lacrimi, ah!
  Ei stralucesc ca stelele focoase
  Ce-ntr-a junie-mi noapte lumina!
  Si te iubesc, si te sarut, te-ador,
  Amorul meu, nespusul meu amor! (Iubitei)
  Sursa imagine: Night of the Swallow
  *
  Inc-o gura - si dispare...
  Ca un stalp eu stam in luna!
  Ce frumoasa, ce nebuna
  E albastra-mi, dulce floare! (Floare albastra)
  *
  De-as avea o porumbita
  Cu chip alb de copilita,
  Copilita blandisoara
  Ca o zi de primavara,
  Catu-ti tine ziulita
  I-as canta doina, doinita,
  I-as canta-o-ncetisor,
  Soptind soapte de amor. (De-as avea)
  *
  A noastre inimi isi jurau
  Credinta pe toti vecii,
  Cand pe carari se scuturau
  De floare liliecii.
  Putut-au oare-atata dor
  In noapte sa se stinga,
  Cand valurile de izvor
  N-au incetat sa planga. (Cand amintirile)
  *
  Caci dorul meu mustrari o sa-ti tot spuie
  Si sarutindu-te am sa te cert
  Cu dezmierdari cum n-am spus nimanuie.( Gandind la tine )
  Piara-mi ochii tulburatori din cale,
  Vino iar in san, nepasare trista;
  Ca sa pot muri linisiti, pe mine
  Mie reda-ma! [ Oda (in metru antic) ]

  Va recomandam si: Cele mai frumoase melodii pe cele mai frumoase versuri eminesciene


  0 0
 • 01/14/13--22:55: Ucrainienii

 • Ucrainienii de la Svoboda dati afara din alianta NATIONALISTILOR europeni

  autor: FrontPress15.01.2013

  EANMPartidul ucrainean Svoboda a fost dat afară din Alianţa Europeană a Mişcărilor Naţionale (EANM), din care mai fac parte francezii de la Frontul Naţional, maghiarii de la Jobbik sau cei din Partidul Naţional Britanic. Naţionaliştii de la Svoboda făceau parte din acest grup umbrelă încă din 2010.
  Decizia de excludere a fost luată încă din anul 2012, în umra unei întâlniri a delegaţilor formaţiunilor membre ale EANM, unul dintre motivele invocate fiind ideologia prea radicală a Svoboda. Deasemenea a fost scoasă în evidenţă şi “nesinceritatea” ucrainienilor. În prezent, naţionaliştii ucrainieni menţin relaţii cordiale cu omologii lor din Germania şi Polonia.
  Alianţa Europeană a Mişcărilor Naţionale a fost creată la Budapesta în octombrie 2009 iar printre fondatori se numără Frontul Naţional (Belgia), Frontul Naţional (Franţa), Jobbik (Ungaria), Flamura Tricoloră (Italia), Partidul Naţional Renovator (Portugalia), Mişcarea Socială Republicană (Spania), Naţional-Democraţii (Suedia) şi Partidul Naţional Britanic (Marea Britanie). Iniţial s-a dorit a fi un grup pentru formaţiunile din Parlamentul European, ulterior uşile fiind deschise şi altor organizaţii identitare şi “eurosceptice”.
  Partidul Svoboda a fost fondat în 1991 iar denumirea actuală datează din 2004, când s-a renunţat la titulatura de Partidul Social-Naţional al Ucrainei. În urma alegerilor regionale din 2009 şi 2010 partidul a devenit o forţă politică de luat în seamă, mai ales pe plan local. La alegerile din toamna anului 2012, formaţiunea a reuşit să intre şi în parlamentul din Kiev.  Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/14/13--23:01: Terorism

 • Fost angajat MApN extradat in SUA pentru TERORISM

  autor: FrontPress15.01.2013

  avionUn român, fost angajat al MApN, va fi extrădat către Statele Unite, acesta fiind acuzat de terorism, întrucât ar fi făcut comerţ cu produse militare în Iran, Curtea de Apel Bucureşti admiţând cererea autorităţilor judiciare, iar cazul a fost investigat în România de către DIICOT în colaborare cu SRI. Republica Islamică se află sub un embargo impus de comunitatea internaţională, la presiunea SUA, în privinţa importului de arme sau produse militare.
  Aurel Frăţilă este acuzat că a comercializat în Iran echipamente pentru avioane, care pot fi montate şi pe aparate civile, dar şi militare, transmite Mediafax. Astfel, românul a intrat în atenţia autorităţilor judiciare americane, care au cerut sprijinul autorităţilor de la Bucureşti, având în vedere afacerile derulate de acesta prin firmele sale. În urma solicitării americane, Curtea de Apel Bucureşti a admis, în 11 ianuarie, cererea de extrădare a românului.
  “Sentinţa penală nr.12 din 11.I.2013 – Admite cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii privind pe persoana extrădabilă Frăţilă Aurel. Dispune extrădarea numitului Frăţilă Aurel către autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii. Ia act că persoana extrădabilă Frăţilă Aurel se prevalează de regula specialităţii. Dispune arestarea persoanei extrădabile Frăţilă Aurel în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând din data de 11.01.2013 până la data de 09.02.2013, inclusiv. În baza art.192 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se arată în minuta instanţei.
  Potrivit unui site care monitorizează capacităţile militare ale Republicii Islamice, www.iranwatch.org, generalul iranian Jamshid Ghassemi şi Frăţilă au fost inculpaţi în 17 octombrie 2006 pentru spălare de bani şi pentru conspiraţie în vederea exportului de articole incluse în catalogul produselor de război din SUA către Iran, via România, fără a avea licenţele de la Departamentul de Stat american. Acelaşi site menţionează că cei doi au încercat să exporte către România giroscoape militare şi accelerometre pentru ghidarea rachetelor balistice, desinaţia finală fiind Iranul. Jamshid Ghassemi a fost arestat în Bangkok în noiembrie 2006, dar a fost eliberat în septembrie 2008 după ce cererea SUA de extrădare a sa a fost respinsă. El este general al forţelor aeriene iraniene.
  Iranul este acuzat de SUA şi Israel că intenţionează fabricarea de arme atomice, în vreme ce regimul de la Teheran susţine că nu doreşte decât dezvoltarea, cu ajutorul Rusiei, a unui program nuclear civil, în vederea acoperirii deficitului energetic al ţării. Sursa: FrontPress.ro 


  0 0
 • 01/14/13--23:04: Elvetienii

 • Elvetienii s-au saturat de imigranti si vor sa iasa din Schengen

  autor: FrontPress15.01.2013
  swissElvețienii vor să părăsească zona Schengen la doar 5 ani după ce s-au alăturat spaţiului fără frontiere interne. Motivul pentru care o mare parte din elvețieni doresc această schimbare este numărul mare de imigranți care au venit în țară, o mare parte după aderarea la Schengen.
  După datele din 2008, 30.6% din locuitorii Elveției erau imigranți sau descendenți ai imigranților, născuți în Elveția.În 2009, numărul străinilor era de 1,714,000 de persoane la o populație de aproximativ 8 milioane de locuitori. Cea mai mare parte a imigranților provin din țări europene: Italia, Germania, Franța, Portugalia și din fosta Iugoslavie. Numărul imigranților non-europeni este mai mic, dintre aceștia cei mai numeroși fiind turcii și kurzii la care se adaugă negrii și arabi.
  Anul trecut în Elveția s-au stabilit 75.000 de greci, spanioli, portughezi şi italieni, lucru care îi îngrijorează pe elvețieni. În prezent se strâng semnături pentru organizarea unui referendum în care cetățenii vor fi chemați să se pronunțe asupra părăsirii spațiului Schengen.
  “Suntem o ţară mică, nu e loc pentru toată lumea. Voi vota împotriva imigraţiei pentru că îmi place Elveţia aşa cum este ea acum şi nu o vreau congestionată”, sunt cuvintele lui Lisa Muller, o secretară de 33 de ani din Geneva.
  Un sondaj de opinie arată că 75% din elvețieni se opun imigrației, în timp ce doar 20% sunt de acord. Partidul populist SVP speră să organizeze acest referendum în 2014. Având în vedere opinia publică în legătură cu acest subiect, cea mai mare șansă este ca Elveția să părăsească spațiul Schengen.
  În mod ironic, în timp ce elvețienii vor să iasă din Schengen, considerând că este împotriva intereselor lor, politicienii români doresc ca România să adere cu orice preț la spațiul fără frontiere interne. Acest lucru ar elimina controalele la frontiera dintre România și Ungaria și ar securiza granița dintre România și Republica Moldova, al doilea stat românesc. De pe Schimbarea


  0 0
 • 01/15/13--03:58: Pisici vopsite

 • Cica poate sa coste pana la 15.000 $ sa vopsesti pisica si procedeul trebuie repetat la fiecare trei luni ca ii creste parul matei. Deci cum ar fi sa dai 60.000 $ pe an ca sa ai mata colorata. 
  Uitati-va mai jos.
   


   

   
  < BR>

  0 0
 • 01/15/13--07:39: Mihai Eminescu(1850-1889)

 • Nationalismul lui Mihai Eminescu

  autor: FrontPress15.01.2013
  eminescuMultă lume şi-a creat impresia falsă că Mihai Eminescu ar fi un naţionalist disperat, care detesta existenţa celorlalte popoare, dar ceea ce apără el în fapt sunt tradiţia neamului, limba curată, românească şi credinţa creştină: “naţionalismul este un semn rău la un popor. Nimeni nu ţine la esistenţa sa decât acela ce are să o piardă în curând şi aceasta se simte instinctiv. Nicăieri nu se manifestă voinţă de viaţă mai tare decât acolo unde viaţa este periclitată sau prin boală internă sau prin pericol estern” (Fragmentarium, p. 129). Cosmopolitismului, la modă spre sfârşitul secolului al XIX-lea, veacul constituirii naţiunilor moderne, cosmopolitism pe care Mihai Eminescu îl învinuia că ar fi introdus în estul Europei “formele costisitoare de cultură ale Apusului”, îi opunea cultura naţională în adevăratul înţeles al cuvântului.
  Într-un articol, publicat în ziarul “Timpul” la 22 ianuarie anul 1880, autorul mărturisea cu nedisimulată amărăciune: “În loc de-a merge la biserică, mergem la Caffé-chantant, unde ne-ntâlnim cu omenirea din toate unghiurile pământului, scursă la noi ca prin minune. Ba pentru că limba noastră cam veche, cu sintaxa ei frumoasă, dar grea, cu multele ei locuţiuni, îi cam jena pe prietenii noştri, am dat-o de o parte şi am primit o ciripitură de limbă păsărească cu sintaxa cosmopolită pe care cineva, dacă ştie niţică franţuzească, o învaţă într-o săptămână de zile. Bietul Varlaam, mitropolitul Moldovei şi al Sucevei, care în înţelegere cu Domnii de atunci şi c-un sinod general al bisericei noastre au întemeiat acea admirabilă unitate care-a făcut ca limba noastră să fie aceeaşi în palat, în colibă şi-n toată românimea, şi-ar face cruce creştinul auzind o păsărească pe care poporul, vorbitorul de căpetenie şi păstrul limbei, n-o mai înţelege”.
  Legătura dintre Biserica Ortodoxă şi neamul românescMihai Eminescu o considera a fi fundamentală pentru dăinuirea în istorie a poporului din care şi el făcea parte. Rolul pe care Biserica l-a avut în dezvoltarea culturii şi identităţii naţionale este incontestabil şi aceasta pentru că “Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit de înghiţirea prin poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualele ei poate fi cosmopolit, socialist, nihilist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e” (M. Eminescu, Opere, vol. X, Editura Academiei Republicii Socialiste România, Bucureşti, 1989, p. 187).
  “Moralitatea este pentru suflete identică cu sănătatea pentru trup!”
  Pasiunea naţională şi socială a scriitorului venea din dorinţa de a vedea pe români ieşiţi din starea nenorocită în care se aflau: “Populaţia rurală în marea ei majoritate, mai ales cea depărtată de târguri, n-are drept hrană zilnică decât mămăligă cu oţet şi cu zarzavaturi, drept băutură spirt amestecat cu apă, trăind sub un regim alimentar aşa de mizerabil, ţăranul a ajuns la un grad de anemie şi slăbiciune morală destul de întristătoare. Chipul unui ţăran român, om de ţară, trăit în aer liber, seamănă cu al uvrierului stors de puteri din umbra fabricilor. Cine a umblat prin satele noastre, mai ales prin cele de câmp şi de baltă, a putut constata că de-abia din trei în trei case se găseşte câte o familie care să aibă un copil, mult doi, şi aceia slabi, galbeni, lihniţi şi chinuiţi de friguri permanente”.
  Educaţia poporului constituia în gândirea eminesciană un pilon de sprijin pentru societatea românească. Instrucţia publică are în vedere şi integritatea morală a cetăţenilor pentru că “moralitatea e pentru suflete identică cu sănătatea pentru trup. Un popor imoral este fizic nesănătos sau degenerat”. Faţă de calamităţile fizice cu care se confruntă adeseori ţara întreagă, dar care se răsfrâng mai cu seamă asupra celor săraci, pericolele pe care le reprezintă oamenii corupţi, vicleni, superficiali sunt mult mai mari şi descurajatoare pentru contribuabilul român: “Între caracter şi inteligenţă n-ar trebui să existe alegere. Inteligenţe se găsesc foarte adesea, caractere, foarte arare. Ceea ce trebuie încurajat într-o societate omenească sunt oamenii de caracter. Energia centrului lor de gravitate şi dreapta ascensiune a liniei lor de mişcare trebuie descărcată de greutăţi prea mari. Precum Arhimede cerea un punct fix, pentru a ridica cu pârghia lumea din ţâţâni, astfel caracterele tari şi determinate sunt (ilizibil) împrejurul căreia se-nvârt lucrurile lumii. Este drept că ele adeseori sunt rezultatul mişcării sociale”.
  Schimbând acum, registrul discuţiei noastre, mă întreb şi vă întreb: Cum mai este receptat, tratat şi abordat astăzi Mihai Eminescu? Aşa cum spunea într-un interviu criticul literar Felix Nicolau, Mihai Eminescu este respectat şi amintit doar de zilele naşterii şi morţii sale, dar mai rău decât atât este faptul că în ultimii ani s-a pus accentul pe omul Mihai Eminescu mai mult decât pe opera sa. Ce mai ştie generaţia de azi despre cel numit şablonard “poetul nepereche al literaturii române” şi “poetul naţional al românilor”? Citeam recent nişte păreri ale unor tineri prin unele spaţii virtuale de dezbatere – deloc de neluat în seamă – potrivit cărora Mihai Eminescu ar fi mult mai preţuit ca scriitor dacă nu li s-ar băga “pe gâtul elevilor” prin programa şcolară.
  Dacă ar fi să luăm de bun faptul că tot ceea ce este obligatoriu este automat şi rău, probabil ar trebui să trecem tot ce este de învăţat în şcoală la capitolul “facultative”, că doar la ce bun atâta efort! Nu părerile acestea sunt motiv de îngrijorare, ci rolul dascălilor. Cât de fără vocaţie trebuie să fie nişte profesori de limba şi literatura română pentru ca Mihai Eminescu să le devină indezirabil şi nesuferit elevilor? Când astfel de profesori nu au ştiinţa de a provoca dragostea de lectură la cei tineri, chiar în condiţiile ispitind la a nu citi din lumea de azi, ar fi de preferat ca din mâinile lor să iasă nişte elevi care să vorbească şi să scrie corect în limba română. Dar ştim că nu e chiar aşa. De aceea, trecând peste orice vină de o parte ori de alta a catedrei, este important ca Eminescu să fie citit, pentru că are meritul mai presus de orice de a fi turnat în cele mai frumoase forme limba noastră.
  Prin urmare, altfel, s-ar cădea să ne amintim de Mihai Eminescu, nu doar într-un mod şi într-un cadru festivist, de ziua lui, ci recitindu-i o poezie pentru a ne da seama de ce este un geniu. Iar dacă, de bine, de rău, opera sa poetică încă este cunoscută, în schimb, articolele de ziar îi sunt ştiute mai mult de specialişti, de criticii literari şi de o mână de oameni pasionaţi. Interesant ar fi să mai facem un salt: de la cunoaşterea doar a “Luceafărului” şi a “Scrisorii III” la articolele lui de presă. Poate ne va fi mai greu să facem acest lucru, publicistica sa fiind strânsă în volume uriaşe pe care nu le are oricine în casă, dar cu siguranţă le-am găsi în orice bibliotecă, iar efortul ne-ar fi răsplătit de însăşi lectura textului.
  Prezentându-şi ideile polemic, ca expresie a unui spirit dinamic, Mihai Eminescu arată o cuprinzătoare privire de ansamblu asupra lumii, fiind mereu preocupat de evoluţia societăţii moderne româneşti. Printre tezele fundamentale ale gândirii eminesciene cu privire la naţiunea română, exprimate în articole de ziar, se află chestiunea unirii, situaţia păturilor sociale în procesul de trecere la o societate modernă, dar şi evoluţia noastră istorică privită în raport cu aşezarea străinilor în teritoriile româneşti. Mihai Eminescu a iubit România şi, ca orice romantic, totdeauna trecutul i-a părut mai frumos, mai plin de oameni mari, de figuri aureolate de vitejie şi eroism. De aceea, vorbind despre poporul român se vede în textele lui totdeauna o undă de durere când se raportează la prezent şi o înflăcărare când îşi aminteşte de marii bărbaţi ai istoriei noastre: Mircea cel Bătrân, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazul.
  Uimit de vastitatea unei minţi atât de sclipitoare, Nicolae Iorga scria în anul 1934: “Mihai Eminescu stăpânea cu desăvârşire cunoştinţa trecutului românesc şi era perfect iniţiat în istoria universală, nimeni din generaţia lui n-a avut în acest grad instinctul adevăratului înţeles al istoriei, la nimeni până la el nu s-a prefăcut într-un element permanent şi determinant al întregii lui judecăţi”.
  Trecând acum, într-un alt registru al dezbaterii noastre, vom susţine şi remarca că „în cultura lumii, locuim eminescian”, spunea profesorul de limba română Costel Zăgan, iar poetul Mihai Robea ne atenţionează că “vom exista atâta timp cât îl vom apăra pe Mihai Eminescu”, subliniind esenţial necesitatea raportării noastre identitare şi la dimensiunea Eminescu. În această dimensiune este cuprinsă şi relaţia marelui poet cu Ortodoxia, cu Biserica, contestându-i-se nejust sau, dimpotrivă, exagerându-i-se deseori legătura, preocuparea pentru religie, pentru credinţa ortodoxă. Dincolo de toate aceste opinii, până la urmă fireşti când discutăm de un geniu, străluceşte imperial adevărul: Mihai Eminescu şi familia lui au trăit credinţa ortodoxă.
  Numai zelul sincer şi iscoditor al unor cercetători responsabili au scos la lumină, după lungi şi multe decenii de ignorare sau interesate omiteri, adevăruri nespuse despre poetul nepereche, scos programatic din conştiinţa multor generaţii de români. Lor trebuie să le mulţumim pentru faptul că astăzi putem afirma, cu probe, că familia Eminescu a avut dintotdeauna o profundă credinţă ortodoxă şi o strânsă legătură cu Biserica neamului, poetul însuşi reflectându-le cu scânteierea geniului în multe din creaţiile sale.
  Despre unchii şi mătuşile din mănăstire ale lui Mihai Eminescu
  Aflăm aşadar din studiile unor eminescologi, precum profesorii Nae Georgescu sau Theodor Codreanu, ca să-i pomenim acum doar pe cei din ale căror cercetări am extras informaţiile ce urmează, că, de pildă, din familia poetului Eminescu au ales drumul slujirii lui Dumnezeu mai mulţi membri. Astfel, doi fraţi şi trei surori ale mamei poetului, Raluca Eminovici, au intrat în călugărie. Este vorba despre Calinic şi Jachift, ultimul fiind chiar stareţ, şi de Fevronia, Olimpiada şi Sofia, toate călugăriţe la Mănăstirea Agafton, iar o altă soră a mamei lui Mihai Eminescu, Safta, avea o fiică, Xenia, care s-a călugărit şi ea tot la Agafton. De altfel, Mihai Eminescu, în copilărie, cum arată profesorul Nae Georgescu, mergea foarte des la Mănăstirea Agafton, unde rămânea cu săptămânile, participa la viaţa de obşte, asculta poveşti, cântece şi întâmplări povestite de călugăriţe, iar mătuşa Fevronia l-a ajutat chiar să descifreze alfabetul chirilic şi i-a înlesnit accesul la cărţile şi manuscrisele din mănăstire. La rându-i, maica Olimpiada Juraşcu, stareţa de mai târziu a mănăstirii, l-a urmărit aproape toată viaţa pe poet, interesându-se la un moment dat de cumpărarea unei case în Botoşani pentru Mihai şi sora sa Harietta, care îi îngrijea sănătatea.
  Despre spovedirea şi împărtăşirea de la Mănăstirea Neamţ
  Tot cercetătorul Nae Georgescu vorbeşte într-unul din studiile sale despre un episod mai puţin cunoscut de lume din viaţa lui Eminescu, care la rândul lui atestă trăirea în comuniune creştină a poetului şi primirea Sfintelor Taine. Este vorba de anul 1886, când Eminescu se afla la Mănăstirea Neamţ de Sfinţii Mihail şi Gavriil, unde a cerut să fie spovedit şi împărtăşit de preot. Consemnarea preotului referitoare la acest moment a fost făcută cunoscută de către profesorul Paul Miron şi citată de Nae Georgescu. Iată ce scria la vremea respectivă preotul: “Pe ziua de Sfinţii Voievozi în anul 1886 m-au chemat la M-rea Neamţu, la bolniţă, şi l-am spovedit şi l-am împărtăşit pe poetul M. Eminescu. Şi au fost acolo Ion Gheorghiţă, din Crăcăoani, care acum este primar. Iar Mihai Eminescu era limpede la minte, numai tare posac şi trist. Şi mi-au sărutat mâna şi mi-au spus: Părinte, Să mă îngropaţi la ţărmurile mării şi să fie într-o mânăstire de maici, şi să ascult în fiecare seară ca la Agafton cum cântă Lumină lină. Iar a doua zi…” Aici textul se întrerupe pentru că pagina următoare a cărţii de rugăciuni pe care îşi făcuse însemnarea preotul s-a pierdut. Au rămas vii în schimb ecourile vibrante ale trăirilor din mănăstire ale poetului în sonetul “Răsai asupra mea”, de pe la anul 1879, din zona manuscris a cunoscutei “Rugăciuni”, cum spune Nae Georgescu: “Răsai asupra mea, lumină lină,/ Caân visul meu ceresc dâodinioară…”
  Poetul a gândit serios şi sincer să se călugărească
  Un alt aspect mai puţin cunoscut de către publicul larg se referă la faptul că la un moment dat Eminescu pare a fi dorit sincer să se călugărească. Despre acest lucru a vorbit cercetătorul Theodor Codreanu în volumul “Eminescu şi mistica nebuniei”. Această alternativă a mărturisit-o poetul în perioada epuizantă de la “Timpul”, în luna iunie anul 1883, când era “stricat cu toată lumea”, iar Titu Maiorescu şi Simion cloceau o viitoare internare “salvatoare” a lui Mihai Eminescu. Iată ce nota criticul referitor la intenţia poetului: “Foarte excitat, sentiment al personalităţii exagerat (să înveţe albaneza!), vrea să se călugărească, dar să rămână la Bucureşti”. De ce dorea el o călugărire la Bucureşti? Ne explică profesorul Codreanu: pentru că dorea avantajul “păstrării contactului cu marele centru cultural al ţării”.
  De altfel, gândul călugăririi l-a mărturisit şi lui Zamfir C. Arbore, un confrate de la “Românul”, în anul 1882, când Titu Maiorescu nu-i descoperise încă semne de “alienat”. “Ştii ce, dragul meu, hai să demisionăm, tu de la “Românul”, eu de la “Timpul”, şi hai să ne călugărim, căci nu suntem făcuţi să trăim între lupi. La mănăstire, în chiliile solitare, să scriem letopiseţe în cari să înşirăm tot ce îndură nenorocitul neam românesc, pentru ca să se ştie cât amar a suferit românul, cât a trăit pe acest pământ”, îi spunea poetul. În anul 1884, repetă gândul salvării prin călugărire, ecoul lui răzbătând într-o scrisoare a lui Petre Missir către Titu Maiorescu, pus însă pe seama nebuniei şi luat drept glumă. Că nu putea fi vorba doar de o simplă glumă sau de un semn al alienării, o dovedesc eroii săi din “Sărmanul Dionis”, “Cezara”, “Povestea magului călător în stele”, aflaţi în ipostaza cea mai grăitoare, aceea a călugărului, cum susţine profesorul Codreanu. Tatăl poetului, fiu de dascăl, cu biserică lângă casă
  Încheiem această succintă prezentare şi abordare, citându-l şi pe Corneliu Botez, cel care a avut iniţiativa omagierii lui Mihai Eminescu, pentru prima dată de la moartea sa, la Galaţi. Iată ce scria acesta despre tatăl lui Eminescu, Gheorghe Eminovici, în lucrarea sa, “Omagiu lui Eminescu”, scrisă la 20 de ani de la moartea gânditorului, în anul 1909: “…obijnuia să-şi invite rudele şi prietenii la Ipoteşti, unde-i primea şi ospăta bine, mai ales la sărbători mari, cum este la Paşti ori la Sfântul Gheorghe, când îşi sărbătorea ziua numelui. Îi ducea la biserică, unde asculta slujba cu multă evlavie, căci atât dânsul cât şi mama poetului erau religioşi, nu lipseau duminica şi în zi de sărbătoare de la biserică şi se supuneau obiceiurilor religioase în mod strict”. Iar Nae Georgescu aminteşte şi el că “tatăl poetului avea bisericuţă lângă casă” şi chiar “că era fiu de dascăl de biserică. Iar tatăl său, Vasile Eminovici, bunicul patern al poetului, a plecat din Blaj şi s-a stabilit în Bucovina, la Călineşti, prin anul 1802, unde a ridicat o căsuţă şi, alături, o biserică din lemn la care a slujit. În Bucureşti, Gheorghe Eminovici trăgea la o adresă din Strada Biserica Enei nr. 1, unde şi Mihai Eminescu a locuit un timp”. Iată aşadar adevărul despre modul în care familia Eminescu, poetul însuşi, a trăit relaţia cu Ortodoxia, sincer şi evlavios, cu speranţă şi respect, întocmai unor buni creştini. Şi ca să nu mai fie nici un dubiu, acest lucru îl mărturiseşte însuşi Mihai Eminescu, atunci când spune: “Istoria omenirii este desfăşurarea cugetării lui Dumnezeu. Nu se mişcă un fir de păr din capul nostru fără ştirea lui Dumnezeu”… De Stelian Gomboș – Ortodoxia Tinerilor
   


  0 0
 • 01/15/13--07:43: Mihai Eminescu

 • Eminescu traieste prin noi

  autor: FrontPress 15.01.2013
  emiAzi, 15 ianuarie, trecând prin Piaţa Unirii din Bucureşti, m-am uitat la stâlpii care au ţinut, de-a lungul anilor, banere cu Ziua Jandarmeriei, Ziua Ţiganilor, Ziua Internaţională a Apei etc. Eram curios să văd banerul pus de Primărie, sau de Ministerul Culturii, care anunţa Ziua Culturii Naţionale sau, mai popular, Ziua Eminescu. În anii trecuţi nu am văzut nimic, dar am zis că poate noul Guvern este altfel.
  Vechile Guverne au fost rele, ca dovadă că au şi fost răsturnate de „popor”, Ministerul Culturii a fost sub controlul UDMR, vechea administraţie locală a fost coruptă şi incapabilă, deci a fost oarecum firesc ca Eminescu să fie ignorat.
  0Când o să-l întâlnim pe Eminescu pe stradă?
  Dar anul acesta chiar nu înţeleg de ce nu am vazut mash-uri cu Eminescu, banere care să anunţe evenimentul încă de acum o săptămână, steaguri tricolore, scene în pieţe publice de unde să răsune Eminescu, care alegorice cu simboluri eminesciene, concursuri de coafuri, de vestimentaţie, de mustăţi ca ale lui Eminescu, declaraţii de dragoste în public cu versuri eminesciene, şi orice alte năzbâtii care să ni-l aducă pe Eminescu aproape, altceva decât coroane de flori şi colivă în cimitirul Bellu.
  Toate acestea ar fi costat atât de puţin, dar ar fi însemnat atât de mult pentru miile de anonimi care s-ar fi întâmplat să treacă pe acolo, să facă o poză cu mobilul şi s-o pună pe facebook.
  1Ziua când Baiazid a mers la braţ cu Mircea
  „Eminescu trăieşte prin noi” a fost un eveniment pe care l-am organizat în 15 ianuarie 2010, în Piaţa Universităţii, împreună cu câţiva prieteni. A fost o joacă, dar am vrut să verificăm şi apetenţa oamenilor obişnuiţi pentru un eveniment stradal Eminescu.
  Un pupitru, pe care l-am aşezat pe marginea fântânii de la Arhitectură, cu poza lui Eminescu în faţă, un microfon cu o staţie de amplificare şi câteva foi cu poezii de Eminescu, din cele clasice – asta a fost tot ce am adus de acasă.
  Trecătorii erau invitaţi să recite la microfon o poezie de Eminescu, din cele scrise, sau oricare alta. Nu a durat mult şi s-a făcut coadă: oameni cu sau fără treabă, tineri, copii, bătrâni, hipsteri, tot amalgamul străzii s-a oprit din mers ca să recite Eminescu!
  Ba chiar pe roluri. La un moment dat, două doamne s-au apropiat de mine, neştiind că sunt organizatorul: „Bună ziua, eu sunt Mircea şi dumneaei este Baiazid. Vrem să recităm Scrisoarea a treia şi căutăm un povestitor. Doriţi să recitaţi cu noi?”.
  Vă întreb pe dumneavoastră, care citiţi acum: i-aţi fi refuzat pe Mircea şi pe Baiazid? De Mihai Tociu – Adevarul


  0 0


  0 0
 • 01/15/13--22:32: Colonie ?

 • Daca nu colonie, atunci ce?!

  autor: FrontPress16.01.2013
  FMISăptămâna trecută prezentam în J.N. o lungă listă a sectoarelor economice ieşite de sub control naţional. Să mai consemnăm acum dezaxata componentă colonială de piaţă de desfacere a României: nicăieri în lume, în topul primelor 100 de companii după cifra de afaceri nu se află un număr atât de incredibil de prezenţe de companii din comerţ: 38! Bineînţeles în copleşitoare majoritate străine. Ceea ce evidenţiază fără echivoc statutul colonial al României: consum fără producţie, hipermarketuri fără fabrici, bănci fără economie reală.
  Dacă toate acestea nu sunt de ajuns, să adăugăm o altă listă ce atestă statutul şi rolul de colonie al României: prin liberalizările impuse forţat de la centrul vest-european, preţurile au ajuns la fel în periferia România, numai salariile au rămas în urmă la niveluri de câteva ori mai mici (acesta fiind mecanismul principal prin care centrul absoarbe seva economică de la periferie); liberalizările operează doar în domeniile în care este interesat centrul (produse, servicii, capitaluri), dar nu şi în ce priveşte forţa de muncă din România; companiile vestice îşi permit în România ceea ce nici prin gând nu le-ar trece să facă în ţările lor de origine; companiile străine (de fapt mai toate vest-europene) îşi arogă dreptul de a factura românilor produse şi servicii în moneda centrului, cu toate că plăţile în România nu sunt permise, prin lege, decât în lei (astfel autorităţile române sunt de fapt obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice spre avantajul firmelor străine!); nici una dintre companiile vest-europoene care au preluat companii de stat româneşti nu şi-a respectat obligaţiile de mediu şi de investiţii asumate la privatizare şi cu toate acestea nici una nu este penalizată; băncile occidentale practică în România nişte dobânzi astronomice la credite, pe care le justifică oficial cu „riscul de ţară“, deşi, dintr-o demagogie nesfârşită, sunt înscrise ca persoane juridice române (este una din clasicele extracţii de substanţă economică de la periferie de către centrul colonial); băncile occidentale menţin sistematic dobânzi jefuitoare la credite printr-un cartel pe care autorităţile române, în urma unor presiuni externe, se fac a nu-l vedea; tot în urma unor presiuni, este interzisă în România emiterea de titluri guvernamentale către populaţia autohtonă pentru ca nu cumva, prin concurenţa făcută băncilor străine, acestea din urmă să piardă posibilitatea de a capta şi folosi în interes de profit propriu bruma de economisire de pe piaţa periferică numită România; în plină criză, singurei bănci de stat (CEC) i s-a refuzat la Bruxelles, sub pretextul că ar fi ajutor de stat, o majorarea modică a capitalului pentru a fi în măsură să sprijine IMM-urile, exact în timp ce guvernele occidentale cheltuiau sute de miliarde de euro pentru a împrumuta sau chiar naţionaliza bănci proprii; structura pe destinaţii a fondurilor europene n-are absolut nici o legătură cu nevoile reale de dezvoltare ale României, ci numai şi numai cu nevoile firmelor străine pentru expansiunea în România. Dacă nu colonie, atunci ce?! De Ilie Şerbănescu – Jurnalul National


  0 0
 • 01/15/13--22:39: Franta

 • Franta a depasit 65 de milioane de locuitori. Cati sunt FRANCEZI?

  autor: FrontPress 16.01.2013
  FrantaConform estimărilor oficiale, la data de 1 ianuarie 2013, populația Franţei a ajuns la 65.300.000 de persoane, față de 55,6 milioane în 1982 și 60,5 ,milioane în 2000. Astfel creşterea populaţiei este de două ori mai mare în Franţa decât oriunde altundeva în Europa.
  Un studiu publicat pe portalul Polemia, în 3 ianuarie anul acesta, indică faptul că numărul străinilor care intră anual în Franţa este de 216.000 de persoane, majoritatea provenind din Africa şi Orientul Mijlociu. În plus, 25 la sută din copiii născuţi în Franţa anului 2011 (circa 823.000) au cel puţin un părinte străin, născut în afara ţării.
  Aceste cifre cresc proporţional de la an la an, oferind o idee generală asupra situaţiei demografice şi a fenomenului de înlocuirie a populaţiei din Franţa. Sursa: FrontPress.ro


older | 1 | .... | 11 | 12 | (Page 13) | 14 | 15 | .... | 171 | newer