Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 151 | 152 | (Page 153) | 154 | 155 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 09/04/14--05:47: Picolo


 • Viaţă de picolo…


  Ucenic de chelner
  Un picolo...
  ( supravegheat atent de chelneriţa
   din plan îndepaătat )
  Aud când şi când nostalgici ai perioadei interbelice ridicând în slăvi ucenicia de alta dată. Un sistem de “învăţământ” şi de pregatire a tinerilor pentru practicarea diferitelor meserii “cerute pe piaţă” care poate că îşi atingea scopul: copiii care parcurgeau “purgatoriul” uceniciei deveneau în multe cazuri adevăraţi meseriaşi. Dar cu ce preţ…

  Copiii ucenici au fost poate “ ultimii sclavi” ai lumii moderne româneşti. Vânduţi de părinţii prea săraci pentru ai putea întretine, ucenicii încăpeau de cele mai multe ori pe mâinile unor “stăpâni” fără scrupule al căror singur gând era exploatarea acestora. Ucenicii erau şi salahori, şi comisionari, şi “fete în casă”.... Munca lor începea cu mult înainte de a celorlalţi lucrători şi se sfârşea târziu în noapte. Cât despre tainelor meseriei pentru care “se pregăteau” – acestea erau de cele mai multe ori... “furate”.

  Astăzi vom arunca o privire în lumea “picolilor” – ucenicii de cârciumari sau de chelneri. Picolii erau cei care făceau curat în local, care cărau lăzile cu băuturi sau cu alimente, care îmbrăcau şi dezbrăcau clienţii,  erau grataragi, serveau uneori la masă… Erau cei care se culcau ultimii, uneori flămânzi, după ce terminau de măturat localul părăsit de clienţi în miez de noapte. Erau cei care încasau palmele stăpânului şi cei care suportau glumele deşucheate şi înjurătorile  clienţilor.

  Dar să lăsăm introducerea şi să retrăim împreună o zi din viaţa unui piccolo – pe nume Costică -  al anilor ’30:


  “ – Să trăiţi, coane !

  A intrat pe uşa restaurantului un domn pântecos şi grav, încotoşmănit într’o şubă grea din piei de samur. 0 armată întreagă de băietaşi, înveşmântaţi în fracuri berce, cu şervetul pe braţ şi frizura pe-o parte, a sărit în întâmpinarea domnului important. Unul îl desbracă de şubă, altul îi ia pălăria, al treilea îi descheie şoşonii, alţii se aferează în jurul clientului fără să facă nimic, ca să dovedească “şefului" că au învăţat bine lecţia.

  Ucenic de carciumar
  Un picolo...
  (Vai de spinarea lui dacă
   scapă tava cu pahare...)
  În fiecare dimineaţă “şeful"îi cheamă să-i muştrulească:

  - Bă, care cum vede un client, dă “alarma"! Fiţi cu ochii în patru! Unul îl ajută să se dezbrace, alţii îi arată mesele. Trebuie să-l duceţi aşa, să se aşeze la mesele băieţilor cari n'au de lucru. Îi spuneţi întotdeauna : “Da, coane cutare!”, “Să trăiţi domnu’!” ca să vadă clientul că e la casă bună şi  să nu se răţoiască “fraerul" la socoteală. Ai înţeles, bă?

  - 'Nţeles !

  - Acu să facem proba! Eu sunt boierul şi vin la noi la restaurant.

  “Şeful" ia un aer important şi se îndreaptă majestos spre o masă. Picolii pornesc în goană după el. Se închină până la pământ şi se prefac că-l ajută să se dezbrace. Unul mai mititel se căzneşte să-i scoată nişte şoşoni imaginari. Un picior enervat îl aruncă la pământ.

  - Nu fii dobitoc, Costică! Nu vrei să înveţi de loc, jigodie!

  Copilul, căzut la pământ începu să scâncească.

  - Nu urla, că intru cu pumnii în tine.

  Vinovatul îşi înghite lacrimile şi se ridică cu greu dela pământ. S'a culcat la ora patru noaptea pe o masă din local şi s’a sculat în zori, când l-au pus să cureţe şi să măture. Pică de somn. Odată, când a fost bolnav, s'a dus la el acasă tocmai sus în strada Laptelui, la mama lui, care lucrează la curăţitul cartofilor la fabric (ia cincizeci de bani de kilogram. Adică vre’o douăzeci de lei pe zi). Şi mai are încă trei fraţi mai mici. A dormit atunci o zi şi o noapte într'una. Ah! dacă ar mai fi odată bolnav…

  0 palmă grea peste ceafă îl desteaptă din picioare.

  - Dormi, d-a'mpicioarele, puturosule?  Du bateria asta la numărul doi !

  Nimic nu e prea greu
   pentru un ucenic...
  La “numărul doi" stau la masă doi tineri. Soţ şi soţie. El e mare şi calm, ea e subţire, brună şi mofturoasă.

  - E gătit cu untdelemn ? întreabă ea pe picolo, strâmbând din nas.

  - La noi se găteşte numai cu unt, coniţă, spune omul, deşi ştie bine că la bucătărie se întrebuinţează numai margarină!

  - A, nu mănânc ! Nu ştiu cum poţi tu suporta oroarea asta! se indignează ea, adresând o privire duşmănoasă soţului. Ia te rog înapoi! Să-mi dai... adu te rog o listă!...

  Costică vine cu bateria !

  - Sifon !? exclamă doamna indignată. Beau numai Borviz.

  Costică se întoarce înapoi... Şeful, înainte de-a schimba sifonul cu borviz, îl cârpeşte:

  - Altădată să-ţi caşti ochii şi să-ţi ascuţi urechile când dă clientul comanda!

  - Borviz! se înfurie doamna. Ce, aici e cârciumă? Să aduci imediat “Apollinaris".

  Costică schimbă, şi-şi primeşte inevitabila lui porţie de bătaie.


  Nu-i nimic. Bătaia ajută copiii să crească. Aşa spun vecinele din

  strada Laptelui, cand li se căinează mama lui. Acasă îl bătea tată-său. Aici îl bate şeful. Când o să ajungă şi el ca tata sau ca şeful, o să bată şi el pe alţi copii.


  De altfel nici nu-l prea doare. S'a obişnuit. Numai frica îl ţine în gardă. Dacă pumnul greu, cu care îl loveşte şeful, îi despică capul sau îi frânge pieptul? - se găndeşte el când vede câteodată laba mare, care se apleacă spre capul lui cât o tărtăcuţă; şi înlemneşte de spaimă. I se pare că o să-l nimicească. Şi când îsi dă seama că n'a păţit nimic răsuflă uşurat. A scăpat de data asta...

  - Iar dormi! Grijania, parastasul şi crucile…

  La şcoala de... picolo
  Un domn dela masa din fund strigă dupa o felie de pâine. Costică aleargă într'un suflet. Domnul îl priveşte încruntat.

  - Serviţi ca la birt! Până să vie pâinea se răceşte mâncarea.

  Costică, îl priveşte amuzat. Domnul are tot capul chel, roşu şi asudat. Un neg păros îi creşte pe bărbie. Urât om...

  - Ce te uiţi aşa, puştiule ! se răsteşte domnul încruntat.

  - Să’trăiţi c'oane ! spune Costică încurcat şi se retrage diplomatic, să-şi salveze spinarea.

  E aproape ora de închidere. În tot localul a rămas numai o masă. Câţiva domni importanţi petrec cu femei. Din bucătărie, vine un miros dezgustător de leşie şi lături. Încep să se strângă mesele şi scaunele. Domnii pleacă, strângând fiecare la braţ căte o femeie.

  Costică, picoteşte într'o firidă, pe o canapea. O mână brutală îl trezeşte.

  - Dormi într'una, păcătosule!

  Costică îşi freacă ochil împăienjeniţi, cu palmele murdare, tresare şi se ridică în picioare :

  - Vineee !...


  Sursa: articolul “Viaţă de picolo” – semnat “I.M.I.”– apărut în “Ilustraţiunea română” – numărul din 31 ianuarie 1934

  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 09/04/14--22:53: NATIONALISTII FRANCEZI
 • “Unitatea continentala”, grupul nationalistilor francezi care lupta alaturi de rusi in estul Ucrainei

  autor: FrontPress05.09.2014

  1Luptători francezi care activează în Donbas
  Este deja cunoscut faptul că războiul din estul Ucrainei a atras o sumedenie de voluntari naționaliști din mai multe state europene, unii luptând de partea Kievului, alții alături de separatiștii pro-ruși. Se știe că alături de insurgenți activează în prezent sârbi, ceceni, turci, cehi, spanioli, germani și chiar români. Un lucru mai puțin știut în țara noastră este și faptul că există însă și voluntari francezi, uniți în jurul grupului ”Unitatea Continentală”, care ia parte la conflictul din Donețk.
  În această unitate recent creată activează francezi cu vederi politice naționaliste, unii chiar foști militari profesioniști care au efectuat misiuni în Afganistan, Ciad sau Coasta de Fildeș. Un exemplu în acest sens este fostul caporal Victor Lenta, în vârstă de 25 de ani.
  Majoritatea francezilor care luptă alături de separatiști susțin că sunt motivați de convingerile lor ideologice și de faptul că văd în Rusia ”unul din ultimele bastioane împotriva globalizării liberale”. Unii au mărturisit că după terminarea războiului din Ucraina ar dori să plece în Irak să apere minoritatea creștină împotriva islamiștilor.
  Francezii au zburat din Paris la Moscova în iulie și de acolo au pornit spre zona de conflict. În prealabil au trecut prin Budapesta, de unde au obținut vize de ședere pe termen lung în Rusia, în caz că vor fi nevoiți să se retragă, ”dacă lucrurile vor merge prost în Donbas”.
  Pe de altă parte există și câțiva francezi care luptă alături de ucrainieni, în cadrul formațiunii paramilitare naționaliste ”Batalionul Azov”. Este și cazul veteranului Gaston Besson, care a mai fost implicat în anii ’90 în conflictele din Burma și fosta Iugoslavie, unde a luptat de partea croaților.
  În ultimele zile, rebelii pro-ruși s-au aflat în ofensivă și au recâștigat mai multe puncte strategice. În total, în ultimele luni, circa 3.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza războiului din estul Ucrainei. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 09/05/14--03:51: Mars
 • Noi imagini de la marsul in memoria romanilor ucisi de hortysti

  autor: Nationalist04.09.2014

  aNoua Dreaptă a organizat duminică 31 august Marşul în memoria românilor ucişi de ungurii hortyşti în timpul Diktatului de la Viena, impus României în urmă cu 74 de ani (30 august 1940).
  Militanţii Noii Drepte au pornit în marş de la statuia lui Andrei Mureşanu, autorul Imnului Naţional, au străbătut zona pietonală a oraşului în aplauzele braşovenilor, până în Piaţa Unirii unde liderii Noii Drepte au luat cuvântul în faţa statuii ostaşilor căzuţi în Primul Război Mondial pentru reîntregirea Neamului Românesc.
  bLiderii Noii Drepte au făcut în cuvântările lor bilanţul tragic al atrocităţilor hortyste în nordul Transilvaniei:
  Omoruri şi asasinate…………….919
  Schingiuiri…………………….717
  Bătăi………………………….3373
  Arestări……………………….13369
  Profanări………………………117
  Devastări în masă……………….96
  Devastări răzleţe……………….405
  cTrupele horthyste au organizat asasinate în masă în localităţile Ip, Treznea, Moisei, Ciumărna, Aita Seacă, Sărmașu, Luduș, Sândominic, Aghireș, Huedin, Hărcana, Nușfalău, Sălaj, Cerișa, Marca, Brețcu, Mureșenii de Câmpie, Mihai Bravu, Zalău, Belin, Zăbala, Halmășd, Sântion, Cosniciu de Sus, Camăr, Aghireș, Sucutard, Ditrău, Suciu de Sus, Tărian, Prundu Bârgăului, Cătina, Răchitiș, Șincai, Turda, Ozd, Gădălin, Cucerdea, Lăscud.
  eÎn final, liderii Noii Drepte au făcut în Piaţa Unirii din Braşov promisiunea solemnă că nicio palmă de pământ românesc nu va mai fi cedată vreodată fără lupta naţionaliştilor români. Biroul de Presă al Noii Drepte

  ffghijklmnprst

  0 0
 • 09/05/14--03:58: Unn banc....
 • 2014

  Un banc...

  Un pilot, un marinar si Badea Gheorghe stateau de vorba. Pilotul spune: "Eu, cand aterizez, imi sun nevasta si o avertizez ca am ajuns. Sa nu am probleme!"
  Marinarul la fel: "Cand acosteaza nava, dau telefon acasa, sa nu am neplaceri!"
  Badea Gheorghe tacea. Amandoi au sarit pe el cu intrebarile: "Cum, tu nu faci la fel, ca sa nu ai probleme?" La care el zice: "Nu, eu sun la usa si ma duc la geam! N-a scapat nici unul pana acum!"

  0 0
 • 09/05/14--04:26: Reluare
 • marți, 5 aprilie 2011  ELENA UDREA-biografia aventuroasa a unei tiganci ajunsa MINISTRU     

  http://eudrea.files.wordpress.com/2010/05/elena-udrea-27.jpg
  Widget3
  “Elena Udrea(pe 26 dec.37 de ani) e fiica unui ţigan din Pleşcoi, şofer de autobuz (angajat la Întreprinderea Judeţeană de Transport Local Buzău, pe autobuzele 6 şi 7), decedat in martie 2009 si inhumat pe sest la Ghencea de fie-sa. Şoferul se numea Dumitru-nea Mitica (dupa alte surse, Gheorghe) Udrea originar din Pietrosu. Într-o zi, acesta a făcut o cursă lungă-lungă, pînă în comuna lui Nicolae Labiş, Mălini (jud. Suceava). Acolo a întîlnit-o pe Maria Veliceasa (nascuta in 1951), femeie de serviciu la Dispensarul din localitate. Cei doi s-au căsătorit, iar la 26 decembrie 1973 s-a născut un copil de sex feminin, care avea să primească două nume: Elena Gabriela.
  Faptul ca este tiganca (lucru ascuns de ea) a fost recunoscut de Madalin Voicu, care a declarat, invitat fiind la una din emisiunile lui Mihai Morar, ca: “Ma abtin, pentru ca Elena Udrea este co-etnica mea. Nu vreau sa spun mai multe, dar stiu ce vorbesc, pentru ca le cunosc “pedigree-ul” tuturor. Sunt sigur de ce spun”, a declarat artistul si omul politic de origine rroma.
  Bunicul din partea mamei, Vasile Veliceasa, a fost un betiv puturos, care avea ca avere 2 bordeie si ceva teren din care vindea cate o bucata cand ramanea fara bani. Casatorit de 2 ori, a avut 8 copii: 4 i-a tinut in batatura (Ioniţă, Paraschiva, Garofa şi Gheorghe) iar pe ceilalti 4 i-a dat la caminul pentru copii fara posibilitati (Costică, Pavel, Viorica şi Maria, viitoare mama a Elenei). Familia Udrea a locuit în Plescoi, apoi in gazdă la Buzău incepand cu 1979 cand Gabriela avea 6 ani, în casa unei femei pe nume Mariana Dragomir, contabilă la ADAS; soţul acestei femei lucra pe acelaşi autobuz, cu schimbul, cu Mitică Udrea. Tot acolo s-a angajat si Maria ca taxatoare de bilete pe autobuz (cum era pe atunci). Atunci cînd Elena Gabriela Udrea era în clasa a VI-a (la scoala nr. 16), familia
  s-a mutat la o altă adresă in Buzau. În ultimele clase de liceu (facut la B.P.Hasdeu, intre 1988-1992), fata a început să “produca” bani, devenind, efectiv, prostituată. În mod
  concret, ea “presta” la o matroană pe nume Petruţa, care ţinea un bordel clandestin, în două apartamente, pe aceeaşi scară (unul lîngă altul), dintr-un bloc cu 4 etaje, situat în Cartierul Micro V din Buzău. “Tanti” Petruţa îi făcea “lipeala” şi cu clienţi din Bucureşti, unde “eleva” Găbiţa se ducea cu trenul, dar se întorcea cu limuzina, plină de bani şi atenţii. Miliţia de Moravuri din Buzău o avea în evidenţă. La şcoală, Elena Udrea mergea tîrîş-grăpiş, fiind aproape repetentă. După ce s-a mutat cu familia de la Pleşcoi – la Buzău, Elena Udrea şi-a petrecut verile în satul Pietrosul (comuna Costesti), situat pe Valea Buzăului, la bunicul din partea tatălui (Gheorghe Udrea,tigan, zis Cantoneru), unde acesta avea o casa si ceva teren. Aici l-a cunoscut pe Cătălin Predoiu,actualul ministru al Justitiei care, şi el, venea, în timpul verii, la bunicii sai care locuiau la capătul uliţei, în acelaşi sat. Mai mare cu cca. 6 ani decît ea, Cătălin Predoiu i-a devenit bun prieten. Legătura lor a fost una trainică (se pare că ,Predoiu i-a tras-o de fata mare), ulterior, “împerecherea” stînd la baza ascensiunii politice a “independentului” Predoiu.In politica a bagat-o Virgil Magureanu,care,dupa ce a testat-o, i-a dat-o lui Cozmin Gusa(pe atunci,secretar general PSD) ca “asistenta”,apoi s-a dus la liberali,consilier la primaria capitalei,termina “dreptul” la f.f., avanseaza din”pat in pat”pe toate planurile, se marita cu Cocos ca “acoperire”(acesta ii cunoaste “talentele ascunse” in a promova),pleaca la partidul Democrat, si, cu sprijinul “dezinteresat”al lui Basescu ajunge ministru in toate guvernele Boc.Vom mai auzi de ea deoarece, desi s-a cam ofilit,mai trezeste inca mari pasiuni.
  (sursa:www.301.ro)

  2 comentarii:

  Teodora spunea...
  Mârşav, mârşav, asa sunteti, sa va fie rusine!Aprobă, "autorule"!

  emanuelspunea...
  - in 1997 Elena Udrea - presta contra cost '' sex oral '' cu ofiterii MApN , ce se aflau la diferite cursuri in Bucuresti, pe care ai racola de la Casa Amatei - romanii sunt tampiti daca o voteaza pentru presedintie ... macar eu o sa fiu fericit ca mi-a supt ( penisul )...presedintele tarii ...daca va fi ea ...

  0 0
 • 09/05/14--22:07: :)))


 • 0 0
 • 09/06/14--01:26: 6 sept.1940


 •  GUVERNAREA NAȚIONAL-LEGIONARĂ 1940-1941


  În 3 Septembrie 1940, izbucnește revoluția legionară, aplicându-se planul de acțiune stabilit de grupul din Berlin. Horia Sima dă un manifest către popor, prin care cere abdicarea Regelui. În mai multe orașe din țară legionarii trec la atac, ocupând instituțiile publice. În București au loc uriașe manifestații de sute de mii de oameni. Regele Carol II, pentru a-și salva tronul, însărcinează în 4 Septembrie pe Generalul Antonescu cu formarea noului guvern. În ziua următoare, 5 Septembrie, îi acordă puteri depline, numindu-l Conducător al Statului. Dar nici cu această concesiune nu se poate menține pe tron. După o disperată încercare în noaptea de 5-6 Septembrie de a pune armata să tragă în legionari, Regele abdică în dimineața zilei de 6 Septembrie 1940.

  Toată țara respiră ușurată. Călăul tineretului, care ucisese pe Corneliu Codreanu și floarea tineretului românesc, este izgonit de pe tron și pleacă până la frontieră petrecut de rafalele de gloanțe ale legionarilor. Populația, după doi ani de tiranie sângeroasă, își manifestă bucuria ieșind în valuri pe străzi și aclamând pe legionari. În luptele care s-au dat au căzut opt legionari și au fost peste patruzeci de răniți. Mii de oameni participă la înmormântarea lor, la Constanța, Brașov și Ploiești. Și-au jertfit viața în revoluția de la 3 Septembrie legionarii Ilie Cavachi, Cristu Caporani și Constantin Ardeleanu la Constanța, iar la Bod și Brașov, Lucian Caramlău, Gheorghe Ștefănescu, Grigore Grigorescu, Sultan Donat și Constantin Sălceanu.

  Ardealul de Nord fiind cedat Ungariei prin arbitrajul de la Viena, se iau măsuri urgente pentru dezgroparea osemintelor legionarilor uciși la Miercurea Ciuc. Trupurile lor sunt aduse peste noua frontieră de la Brașov și apoi îngropate în cimitirul din Predeal.

  În 13 Septembrie peste zece mii de legionari din Capitală se concentrează la „Casa Verde”, pentru a comemora ziua Căpitanului.

  În 14 Septembrie 1940, se formează guvernul național-legionar, iar în 15 Septembrie se întoarce Regina-Mamă Elena din exil.

  În 22 Septembrie, în cimitirul din Predeal, are loc o impresionantă solemnitate pentru pomenirea martirilor legionari, în prezența Generalului Antonescu și a reprezentanților Axei. În aceeași zi, la București, Horia Sima se îndreaptă în fruntea coloanelor legionare spre Podul Sf. Elefterie, la locul unde au fost împușcați Miti Dumitrescu și echipa lui pe Bv. Regele Carol II, pentru a comemora jertfa lor.

  În 6 Octombrie are loc o uriașă manifestație legionară în Capitală. Peste o sută de mii de cămăși verzi se concentrează în Piața 6 Septembrie și apoi defilează la statuia lui Mihai Viteazul, în fața Generalului Antonescu, Horia Sima, Comandantul Mișcării Legionare și a reprezentanților Puterilor Naționaliste.

  În 9 Octombrie un detașament de 120 tineri legionari, sub comanda lui Victor Silaghi, pleacă în Italia, pentru a participa la reuniunea tineretului european de la Padua. Defilează în fața Ducelui.

  În seara de 9 Octombrie, Horia Sima, Vicepreședinte al Consiliului de Miniștri, vorbește în aula liceului „Andrei Șaguna” din Brașov, denunțând atrocitățile maghiare din Ardealul de Nord contra populației românești.

  În 8 Noiembrie 1940, ziua Arhanghelului Mihail, toate autoritățile Statului în frunte cu Maiestatea Sa Regele, se deplasează la Iași, proclamat „Oraș al Mișcării Legionare”, unde are loc o mare manifestație.

  În 12 Noiembrie Generalul Antonescu pleacă în Italia, unde este primit de Duce, restabilind raporturile de bună prietenie între cele două națiuni.

  În 20 Noiembrie moare venerabilul luptător naționalist Protopopul Ion Moța. I se fac funeralii naționale.

  În 22 Noiembrie Generalul Antonescu, însoțit de o delegație de miniștri legionari din cabinet, este primit de Adolf Hitler.

  În 23 Noiembrie, România aderă la Pactul Tripartit.

  În 30 Noiembrie 1940, are loc reînhumarea osemintelor Căpitanului, Nicadorilor și Decemvirilor la „Casa Verde”, cu participarea Generalului Antonescu și a reprezentanților mișcărilor naționaliste. Zeci de mii de legionari și sute de mii de locuitori ai Capitalei dau ultimul onor marilor dispăruți.

  Guvernarea național-legionară se încheie la 23 Ianuarie 1941 cu așa zisa „rebeliune legionară”, în realitate lovitura de Stat a Generalului Antonescu contra formelor constituite ale Statului. Din cauza uriașei rezistențe ce o întâmpina Generalul în toata țara, inclusiv din partea unor sectoare importante din armată, acesta se află pe punctul de a capitula. În acel moment critic pentru Antonescu, vine ordinul de la Adolf Hitler ca armata germană, care până atunci păstrase o poziție neutrală, să treacă de partea Generalului și să-l ajute pe acesta „în eforturile de a restabili ordinea internă”. Horia Sima primește un ultimatum de la Hitler. În fată acestei situații neprevăzute, Horia Sima este silit să cedeze și ordonă legionarilor să se retragă din instituțiile publice.


  Arhanghelul Mihail, patronul Legiunii, și-a arătat puterea lui la 6 septembrie 1940, ziua biruinței legionare. În această zi, Biserica prăznuiește Minunea Arhanghelului Mihail. Arhanghelul Mihail este îngerul neamurilor și voievodul nesfârșitei tinereți.
  6 septembrie 1940 în capitală. Renunțarea la tron a regelui Carol. Zidurile tiraniei s-au prăbușit. Calea Victoriei e o mare de oameni. Poporul se revarsă pe străzi, cântându-ș i bucuria.

  0 0
 • 09/06/14--01:27: :)))


 • 0 0
 • 09/06/14--01:44: Oana Radu

 • 0 0
 • 09/06/14--06:12: Mein Kampf
 • Un primar liberal recomanda prietenilor sa citeasca o carte scrisa de Adolf Hitler

  autor: FrontPress05.09.2014

  donald-naziPrimarul liberal al celei mai mari comune din județul Cluj, Horia Șulea din Florești, a creat un adevărat scandal după ce a răspuns unei provocări pe Facebook care îndeamnă utilizatorii să alcătuiască un top cu 10 cărți de suflet care pot fi recomandate prietenilor. Pe locul al patrulea al preferințelor edilului se numără nici mai mult nici mai puțin decât celebra lucrare ”Lupta mea”, scrisă în perioada interbelică de fostul cancelar german Adolf Hitler și care constituie una din cele mai controversate cărți ale secolului trecut.
  ”Iată, în ordine aleatorie, o listă cu o serie de cărți care sunt aproape de sufletul meu și mintea mea.
  Cărțile lui Jules Vernes
  Seria Spectacolul Lumii a lui Ioan Grigorescu
  Romanele polițiste ale Rodicăi Ojog-Braşoveanu
  Mein Kampf – Adolf Hitler
  Diplomația – Henry Kissinger
  Punct contrapunct – Aldous Huxley
  Concert din muzică de Bach – Hortensia Papadat-Bengescu
  Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război – Camil Petrescu
  Shogun – James Clavell
  DEX (nu zâmbiți. Ori de câte ori am vreo nelămurire sau vreo curiozitate dau fuga la DEX pentru a primi lămuriri. De asemenea, uneori efectiv răsfoiesc DEX pentru a găsi sensuri inedite ale unor cuvinte uzuale)”, a scrie Șulea pe pagina personală de Facebook.
  horia carte“Mein Kampf”, o lucrare autobiografică şi de filozofie politică în acelaşi timp, a fost scrisă între 1924 şi 1925 în închisoarea bavareză din Landsberg de Adolf Hitler, în timp ce acesta îşi ispăşea pedeapsa pentru tentativa de lovitură de stat din timpul “Puciului de la berărie” din 1923. Prima ediţie a cărţii, apărută în două volume, a fost publicată în 1925. După preluarea democratică a puterii în 1933, naţional-socialiştii au făcut din această lucrare una din cele mai bine vândute cărţi din Germania. În timpul celui de al Treilea Reich, copii gratuite erau oferite cadou de către autorităţi cuplurilor căsătorite sau soldaţilor de pe front. Chiar şi după cel de al Doilea Război Mondial cartea a fost tradusă în numeroase limbi, inclusiv în română.
  În Germania este interzisă din 1945, deşi pe internet se poate găsi uşor de cumpărat versiunea în limba engleză. Fragmente mari din această carte sunt disponibile şi în limba germană tot pe internet. În 2015, la 70 de ani de la moartea lui Adolf Hitler, drepturile de autor ale cărţii vor trece în domeniul public, în momentul de faţă fiind deţinute de Ministerul de finanţe din Bavaria.  Din 2016 va putea fi reeditată fără consimţământul landului Bavaria, în afară de cazurile de “incitare la ură de rasă”. Numeroşi jurişti, istorici, filosofi şi editori din Germania solicită aplicarea unui “marcaj” cu caracter universal şi lămuritor, la fel ca pentru ţigări şi alcool, care să însoţească difuzarea volumului “Mein Kampf” după această dată. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 09/06/14--08:07: Las cloacas


 • Una pareja festejó su aniversario en las cloacas


  Ambos son fanáticos de las cosas desagradables, como las montañas de grasas que tapan las cañerías.
  Una pareja británica decidió celebrar su aniversario yendo a ver “fatbergs”, una montaña de grasa que se forma en las alcantarillas de Londres a causa del acumulamiento de residuos. Así que brazados como dos tortolitos y envueltos en un traje protector blanco, Dan MacIntyre y Dunya Kalantery celebraron entre los desechos.
  Todo empezó cuando escucharon que se había descubierto el “fatberg” más grande conocido hasta el momento: pesaba 15 toneladas. “Estábamos fascinados por la historia. Sabemos que es realmente asqueroso, pero encantados de una forma desagradable por la mezcla de las diferentes sustancias, como la grasa o el papel higiénico”, dijo Dan.
  “Fue inesperadamente plácido allá abajo”, recuerda Dunya sobre su paseo por las alcantarillas, y agrega: “No había feo olor, y era cálido y agradable”

  periodismo

  Tal para cual mira que ir de aniversario a semejante lugar y encontrarlo placentero...

  0 0
 • 09/06/14--22:05: Manipulare
 • Cele mai eficiente strategii de MANIPULARE propagate de politicieni prin intermediul mass-media

  autor: FrontPress07.09.2014

  manipulareToţi cei care deţin puterea , indiferent în ce domeniu , au ca principal obiectiv să schimbe gândirea şi implicit comportamentul celor pe care îi conduc. Pentru asta au nevoie de tehnici de manipulare care să influenţeze procesul de gândire a celor supuşi manipularii . În mediul politic şi în mass-media , aceste tehnici au progresat rapid. O societate care să fie alcătuită din “marionete” şi nu din oamenii care gândesc liber poate fi uşor guvernată de “maeştri păpuşari” care nu au alt scop decât să-şi satisfacă interesele personale şi ale grupurilor din care fac parte.Controlul mass-mediei este esenţial în acest proces.
  În multe cazuri , mass-media prezintă neechilibrat confruntarea dintre doi indivizi sau grupuri cu opinii diferite. Scandalurile şi cancanurile sunt cele care atrag presa , fiind întodeauna prezentate pe prima pagină de ziar sau în prima parte a buletinelor de ştiri.
  bianca_slav_0d911524a2Strategia de distragere a atenţiei
  Mass-media controlată din ce în ce mai mult de lideri politici sau oameni de afaceri ajunge să nu mai informeze, ci mai mult să dezinformeze. Rolul ei este de a devia atenţia de la chestiunile importante şi schimbările decise de elite politice şi economice. Totul face parte din strategia de inundare a opiniei publice cu diferite informaţii insignifiante. Această strategie care poate fi numită şi de distragere a atenţiei are şi rolul nociv de a bloca orice interes al publicului pentru domenii de cunoaştere precum ştiinţa , economia sau psihologia. Ideea este ca oamenii să nu se mai gândească la adevăratele probleme sociale.
  Chiar şi scurgerile de informaţii în presa de investigaţii pot fi nişte manevre strategice în favoarea celor care au poziţii de putere.
  Strategia problema-reacţie-soluţie
  O a doua strategie aplicată în manipulările din presă este cea de a crea probleme cărora să li se ofere apoi soluţii. Metoda are schema: problema- reacţie- soluţie.
  Se creează o problemă care să producă o reacţie în rândul publicului. Ca de exemplu: să dezvălui şi să intensifici violenţa urbană sau să aranjezi atacuri sângeroase pentru ca apoi să aplici măsuri de securitate care limitează libertăţile cetăţeneşti. Un alt exemplu, de această dată de proporţii mai mari, este crearea unei crize economice pentru a propune retragerea drepturilor sociale şi dezmembrarea serviciilor sociale . Totul ajunge să fie considerat ca fiind un rău necesar
  Strategia graduală
  A treia strategie de manipulare foarte eficientă este strategia graduală. Obiectivul este ca societatea să ajungă să accepte inacceptabilul din trecut.
  Prin această strategie au impus neoliberalii condiţiile socioeconomice radicale în anii ‘80 şi ‘90 :
  · statul minimal
  · privatizarea masivă în sectoarele strategice ale economiei(resurse minerale, energie, transporturi ş.a.)
  · nesiguranţa socio-economică
  · flexibilitatea
  · şomajul enorm
  · salarii care să nu garanteze o viaţă decentă
  Toate aceste condiţii care la prima vedere par inacceptabile şi care dacă ar fi fost aplicate deodată ar fi generat o revoluţie , au ajuns să fie aplicate gradual şi în final acceptate de cetăţeni.
  wStrategia amânării
  Strategia amânării este o altă cale de a implementa măsuri nepopulare. De foarte multe ori politicieni îşi motivează măsurile ca fiind dureroase, dar necesare pentru a câştiga sprijinul public în vederea aplicării viitoarelor planuri nepopulare. Deciziile nepopulare, în strategia manipulatorilor, nu e bine să fie aplicate imediat, ci să fie amânate pentru un anumit moment în viitor. Asta datorită faptului că masele populare au întotdeauna înclinaţia de a crede că totul va fi bine în viitor, iar sacrificiul cerut nu va mai fi necesar. Strategia le dă timp maselor populare să se familiarizeze cu ideea de schimbare şi să se resemneze atunci când aceasta vine.
  base copilStrategia infatilizării
  A poza în copil nevinovat în faţa publicului este un alt tertip din gama strategiilor manipulative. Majoritatea reclamelor de pe piaţă folosesc discursuri, argumentări , imaginea unor oameni şi în mod special intonaţia copiilor aproape ca să dea impresia de slăbiciune , de parcă cel care se uită la aceste materiale publicitare ar fi şi el un copil mic sau un individ cu o deficienţă mintală. Această infantilizare e menită de a schimba imaginea manipulatorilor în ochii societăţii. Un bun exemplu în acest sens este clipul electoral cu care preşedintele Johnson a câştigat alegerile prezidenţiale din 1964. În această reclamă electorală (considerată a fi cea mai controversată reclamă din istorie) apare o fetiţă de doi ani poreclită Daisy (pe numele său real de Monique M. Corzilius) care trebuia să transmită un mesaj emoţional în favoarea planului de dezarmare nucleară promovat de Johnson.
  Strategia emoţională
  O altă strategie de manipulare a publicului este să afişezi mai mult partea emoţională decât reflecţiile .
  A face uz de aspectul emotional este o tehnică des întâlnită în scopul de a bloca o analiză raţională, pentru a afecta simţul critic al individului. Mai mult , folosirea registrului emoţional deschide calea subconştientului în scopul inducerii de idei, dorinţe, temeri sau nelinişti, constrângeri şi comportamente induse.
  Strategia păstrării publicului în ignoranţă şi mediocritate
  Printre cele mai preferate strategii de manipulare este să ţii publicul în ignoranţă şi mediocritate. Strategia constă în menţinerea unui public incapabil să înţeleagă tehnologiile şi metodele folosite în controlul minţii , o formă de “sclavie modernă”. Un rol criticîn aplicarea acestei strategii o are calitatea educaţiei primite de indivizi. Cu cât sistemul educaţional este mai prost , cu atât indivizii sunt mai susceptibili la manipulări.
  fd3e2dcb3-1Strategia de promovare a mediocrităţii în rândul populaţiei
  O strategie legată de cea anterioară este cea de a promova mediocritatea în rândul populaţiei. Publicul este făcut să creadă că a fi prost, vulgar şi needucat este ceva la modă.
  Strategia de autoînvinovătire
  Manipulatorii preferă deasemenea să promoveze şi strategia de autoînvinovăţire. Indivizii trebuie lăsaţi să se autoînvinovăţească pentru propriile nereuşite datorită lipsei de inteligenţă, a abilităţilor sau a efortului. În loc să se revolte asupra sistemului economic, individul se autodepreciază şi se autoînvinovăţeşte , căzând într-o stare de depresie care îl face să-şi inhibe acţiunile.
  Strategia de cunoaştere a personalităţii individului
  Strategia de manipulare cea ma complexă este să cunoşti individul mai bine decât se cunoaşte el pe sine . Progresul ştiinţific din ultimii 50 de ani a adâncit şi prăpastia dintre cunoştinţele pe care le posedă indivizii obişnuiţi şi cele pe care le au elitele conducătoare. Mulţumită biologiei, neurobiologie şi a psihologiei aplicate , “sistemul” a ajuns să înţeleagă mult mai bine fiinţa umană , ajungând să deţină un control şi o putere mai mare asupra indivizilor, mai mult decât o au ei înşişi.
  manipulareEvitarea manipulării
  Conştientizarea acestor strategii de manipulare poate ajuta la evitarea lor. Educaţia este un factor esenţial pentru ca indivizii să discearnă cei bine şi cei rău. Persoanele ce refuză să fie manipulate , au încredere în propriile crezuri şi idei , identifică tentativele de manipulare şi combat punctele de vedere ale grupurilor de manipulatori.
  Pentru a nu deveni o unealtă în procesul de manipulare orchestrat de politicieni, un adevărat jurnalist trebuie să-şi păstreze integritatea profesională şi să caute întotdeauna adevărul atunci când prezintă nişte informaţii publicului. Jurnalismul nu însemnă nici vanătoare de politicieni , nici împrietenirea cu aceştia şi cu atât mai puţin implicare în politică. De Alexandru Danilov – Historia
   

  0 0
 • 09/07/14--05:33: :)))


 • 0 0
 • 09/07/14--10:17: :(((

 • 0 0
 • 09/07/14--13:30: :))) • 0 0
 • 09/08/14--06:36: Rusia
 • Diplomat american: Rusia a tradat “Noua Ordine Mondiala”

  autor: FrontPress08.09.2014

  parada rusiaUn inalt diplomat american, Christopher R. Hill, spune că răspunsul Rusiei la criza din Ucraina înseamnă că Moscova a trădat ”noua ordine mondiala”, din care a facut parte in ultimii 25 de ani.
  Într-un articol scris in influenta publicatie Project Syndicate, Hill, un fost ambasador al SUA în Irak și Coreea, scrie că anexarea de către Rusia a Crimeei și campania de intimidare împotriva Kievului, au pus capăt unei perioade istorice de 25 de ani, acuzând Moscova ca se angajeaza in “regresie, recidiva și revanșism” .
  Hill defineste prezenta Rusiei in “noua ordine mondiala” prin implicarea din perioada post – Glasnost în ” instituțiile occidentale, aderarea la o de economie de piață și o democrație parlamentară pluri-partidica“.
  Prezenta Rusiei in noua ordine mondiala a tinut timp de aproape 25 de ani. Cu excepția scurtului conflict cu Georgia în august 2008 (un conflict în general văzut ca instigat de conducerea georgiană). Prezenta și angajamentul Rusiei in “noua ordine mondiala“, desi problematica, a fost “una dintre cele mai mari realizari ale perioadei de dupa Războiul Rece”, scrie Hill .
  Hill, care este un consilier al Stonebridge Albright Grup, o ” companie de strategie la nivel global”, cu tentaculele adânc infipte la Casa Albă și Departamentul de Stat al SUA, continuă să acuze Moscova de dorinta de a revigora imperiului sovietic, adăugând că, ” Rusia nu mai pare interesata de ceea ce Occidentul i-a oferit in ultimii 25 de ani: un statut special in cadrul colaborarii cu NATO, o relație privilegiată cu Uniunea Europeană, precum și parteneriatul în eforturile diplomatice internaționale”.
  Argumentând că este puțin probabil ca sancțiunile occidentale să aibă un impact, Hill afirmă că NATO ar trebui să se pregătească pentru o campanile de durata, avertizând că Rusia ”va încerca să actioneze similar si cu foștii aliați sovietici”, ”invocând invazia germană a Poloniei în 1939, pentru a sugera că Moscova ar putea lansa agresiune împotriva altor națiuni est- europene”.
  Afirmația lui Hill că Rusia și-a întors spatele la ”noua ordine mondiala” ilustrează modul în care Moscova încearcă să conducă o facțiune alternativă – BRICS , care va reprezenta o amenințare majoră pentru o lume unipolara, asa cum o proiecteaza Statele Unite și NATO .

  Cu alte cuvinte, fie ca Rusia vrea sau nu, elitele, factorii de decizie din Occident trag sforile pentru un nou Război Rece și lumea poate intra în perioada cea mai periculoasă a istoriei de la criza rachetelor din Cuba . De InfoWars via Colaps.ro

  0 0
 • 09/08/14--06:42: :)))


 • 0 0
 • 09/09/14--00:00: Seminar
 • Seminar international in Crimeea cu participarea nationalistilor europeni cu vederi pro-ruse

  autor: FrontPress09.09.2014

  0La sfârşitul lunii trecute, între 29 şi 31 august, a avut loc la Yalta, în Peninsula Crimeea, un seminar cu participare internaţională, intitulat “Rusia, Ucraina şi Noua Rusie: probleme şi provocări globale”. Au fost invitaţi lideri ai diverselor formaţiuni naţionaliste din Europa, care în trecut şi-au manifestat dorinţa de a întreţine legături cordiale de interes strategic pentru ţările lor cu Moscova. Printre invitaţii străini s-au numărat italieni, britanici, bulgari, polonezi, flamanzi şi unguri.
  Conform declaraţiilor unuia dintre participanţi, fostul europarlamentar italian Roberto Fiore (liderul partidului Forţa Nouă), întâlnirea a fost organizată de către guvernul rus prin intermediul unor structuri parastatale. Conform aceluiaşi Fiore, la eveniment a participat şi Sergei Glazyev, asistentul preşedintelui rus Vladimir Putin.
  Fiore a mai afirmat pe saitul oficial al propriului partid că discuţiile s-au axat pe găsirea unei soluţii paşnice a problemelor din Ucraina, plecând de la ipoteza conform căreia imaginea unei Rusii agresive este întreţinută de oligarhiile filo-atlantice cu scopul de a îndepărta Rusia de Uniunea Europeană. Printre altele s-a discutat şi despre o soluţie federată pentru Ucraina.
  Conform informaţiilor primite la redacţie prin intermediul unui comunicat de presă al Asociaţiei Culturale Româno-Italiene Noua Dreaptă (ACRI-ND), la întâlnire au participat doar reprezentanţi ai unor partide şi curente filo-ruse şi pro-separatiste. Astfel, pe lângă Roberto Fiore, la Yalta au mai participat Adam Walker (liderul Partidului Naţional Britanic), bulgarul Pavel Chernev (fost membru al partidului naţionalist Atac, cunoscut pentru poziţia sa anti-UE şi pro-Rusia), Bartosz Bekier (membru al Falangei poloneze), Frank Creyelman (membru Interesul Flamand, Belgia) şi Marton Gyongyosi (Jobbik, Ungaria).
  Printre participanţii care au mai fost amintiţi de ACRI-ND se numără şi activistul filo-rus, Erkki Johan Backman. Finlandezul, membru al Partidului Muncitorilor din Finlanda şi cunoscut pentru interpretarea sa “maoistă” a marxismului, a fost unul dintre reprezentanţii secesioniştilor Republicii Populare Donetsk în cadrul conferinţei. Sursa: FrontPress.ro

  312

  0 0
 • 09/09/14--00:01: :)))


 • 0 0
 • 09/09/14--00:17: Pofta buna!
 • CocinandoCon Mandil:
  MILHOJAS DE VERDURAS CON ACEITE DE PIMENTÓN
  ¡¡¡ Saludable con toque Picante !!! Ya hemos cubierto la primera semana de Septiembre,el tiempo aquí en Punta sigue siendo bueno y estamos disfrutando de la playa y el mar,tengo que llenarme de ambos para cuando lleguen los días nublados y lluviosos del oto...
  imaginea nu este afișată
  MILHOJAS DE VERDURAS CON ACEITE DE PIMENTÓN
  ¡¡¡ Saludable con toque Picante !!! Ya hemos cubierto la primera semana de Septiembre,el tiempo aquí en Punta sigue s...

older | 1 | .... | 151 | 152 | (Page 153) | 154 | 155 | .... | 171 | newer