Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 158 | 159 | (Page 160) | 161 | 162 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 10/01/14--22:35: BB
 • 2014

  Un Ombilic des limbes   En quoi cet individu ose-t-il, a-t-il le toupet, l’outrecuidance et surtotu le droit de sortir :
  "Notre Pays"en évoquant la France ?
  Son pays est à des miles et des lustres d'ici
  et pue le vieux parchemin, le troc et l'huile.
  Bien évidemment, l'Asticot soutient la très goguale et pédaleuse Fogiel, le petit oiseau, et son coup et piège anti-Bardot
  de 2003.
  Incompréhensible comme à l'époque BB ne lui ait pas claqué le beignet.
  Ce qui frappe c'est la laideur et l'indigence !
  Ordinairement, un français bien souchard,
  aussi moche et ingrat ne franchirait pas la porte d'un studio.
  Entre l'Asticot, la Fogiel, le Moati :., le Calvi,
   ça en fait des mauvaises télévisuelles, que la France aura, Ô Malédiction, accueillies, et qui, elles, ont le droit, et dirait-on le devoir, de cracher sur 
  la France !
  Entre le fada Ulcan, sodomite passif à n'en pas douter, Le BHL tortionnaire, le Valls brun,
  un  Sarközy sur le retour et pathétique,
  un fou hystérique comme Finkielraut,
  la communauté a-t-elle conscience de l'image déplorable qu'elle offre au grand public qui ouvre l’œil.
  Allez, jouons-la à la Chriss :
  Qu'ils aillent se faire foutre !!!

  0 0
 • 10/01/14--22:38: :)))


 • 0 0
 • 10/02/14--01:16: Pofta buna !


 • 0 0
 • 10/02/14--08:43: UKIP

 • 0 0
 • 10/02/14--09:11: Cissie

 • 0 0
 • 10/02/14--09:15: Pofta buna !

 •  
   
  Afișează textul original


  0 0
 • 10/02/14--14:01: Eliza la Porta


 • O româncă – vedetă a filmului mut: Eliza la Porta


  Eliza la Porta
  în "Realitatea ilustrată"
  Un articol de spre o altă actriţă uitată din perioada interbelică. O actriţă care a avut o cariera relativ scurtă dar plină de strălucire în lumea filmului mut: Eliza la Porta (sau Elizza la Porta).
  Frumoasa brunetă nascută în Craiova (1 martie 1902) – pe numele adevărat Eliza Streinu – a apărut pentru prima dată pe pânza cinematografelor în anul 1926 în tragedia  “Studentul de la Praga” – în rolul “vânzătoarei de flori Lydischka” – alături de doi actori celebri ai epocii: Conrad Veidtşi Werner KrausDespre perioada debutului ne povesteşte chiar Eliza Streinu într-un miniinterviu publicat de Titus Nestor în revista “Realitatea ilustrată”:

  În ultimul timp numeroşi cititori ne-au cerut amănunte asupra personalităţii artistei Eliza la Poarta, şi foarte mulţi dintre ei nici nu ştiu că această vedetă a ecranului european ne este compatrioată.

  Eliza la Porta în 1928
  ELIZA STREINU s'a născut în cetatea banilor, Craiova, acum 23 de ani. Tatăl ei era intendent al teatrului din acest oraş. Fiind din primii ani ai copilăriei în contact cu viaţa teatrală, Eliza simte o deosebită atragere către viaţa artistică. La 14 ani şi jumătate, tânăra Eliza Streinu este primită la conservator, clasa dra- matică. După doi ani debutează pe scenă, într'un rol mic. Dar pe cât de mic îi era rolul, pe atât de mare îi era fericirea, căci visul i se implinise.

  În urmă însă, părăsi teatrul, pentru a pleca în Germania cu soţul ei, La Porta. După un an, rămâne văduvă, cu o drăgălaşă fetiţă. Lipsită de mijloace, Eliza la Porta debută în cinematograf, care o interesa. Străină, necunoscută de nimeni, obţinea doar mici roluri de figuraţie. Dar această tânără şi muncitoare fiică a Craiovei, avea un alt destin:

  “Soarta mea – povesteşte ea - a fost decisă de un autobuz, care întârziase cu două minute. Aşteptam în staţie şi în acest timp eram observată, fără ştirea mea, de un cunoscut artist de cinematograf. Autobuzul sosi şi plecă mai departe fără mine.Între timp domnul acela intrase în vorbă cu mine şi mă rugase să-l însoţesc până la o casă de filme, care căuta de mai multe săptămâni, tocmai tipul pe care-l încarnam eu.”
  Eliza Streinu
  alias Elizza la Porta
  Era vorba de filmul << Studentul din Praga>>. Într'adevăr, Eliza la Porta joacă primul ei mare rol în această puternică tragedie alături de marii Conrad Veidtşi Werner Kraus. La reprezentarea acestui film la Berlin, întreaga presă a adus elogii tinerei interprete a tigăncii din <>. Cu acest film, Eliza la Porta cucereşte pe deplin locul de stea a ecranului. Rolurile se succed unul după altul şi succesele se perindă. Acum un an, frumoasa olteancă s'a recăsătorit cu Gustav Froelich (notă: de fapt era vorba de Siegfried Pinkus), o vedetă a ecranului şi el.

  Alături de Maria Florescu, Yonell, Mihalescu, Genici Missirio, Genica Atanasiu, Pola Illery, Eliza la Porta face cinste tării sale şi ne arată că în străinătate, avem artişti buni, nu numai de teatru, ci şi de cinematograf.”

  A urmat – în perioada 1926-1930 - o serie importantă de roluri de filme germane, în marea majoritate melodrame: Der Herr der Nacht (1926), Die Sporckschen Jäger (1926), Schenk mir das Leben (1926), Die Frauengasse von Algier (1926), Laster der Menschheit (1927), Das Recht zu leben (1927), Der Kampf des Donald Westhof (1927), Das Spielzeug schöner Frauen (1927), Die Hölle der Jungfrauen (1927), Leichte Kavallerie (1927), Casanovas Erbe (1928), Robert und Bertram (1928), Anastasia, die falsche Zarentochter (1928), Das Recht der Ungeborenen (1929), Engel im Séparée - Mädchen in Gefahr (1929), Fundvogel (1930), Großstadtpiraten (1930).

  În tragedia
  Die Sporckschen Jäger (1926)
  alături de Walter Rilla
   Cariera Elizei la Porta a intrat în declin – asemeni carierei  multor alte vedete ale filmului mut – odată cu apariţia filmului sonor. Antisemitismul din Germania acelor ani  şi-a pus şi el amprenta asupra destinului acestei frumoase şi talentate actriţe: soţul ei – Siegfried Pinkus a fost exclus din cinematografie în anul 1933 datorită originii sale evreieşti. Ca urmare familia actriţei a emigrat – în anul 1940 - în Statele Unite ale Americii. După o periadă în care au locuit la New York – cei doi s-au stabilit la Los Angeles. Cu toată apropierea de Hollywood, frumoasa actriţă nu a mai apărut niciodată în faţa camerelor de filmat.

  Eliza la Porta (devenita Pinkus) a murit în 15 noiembrie 1997, la vârsta de 95 de ani, în casa ei din California şi a fost înmormântata în "Hollywood Forever Cemetery".

  Sursa: articolul "Eliza la Porta" - semnat Titus Nestor - apărut în numărul din 16 martie 1929 al revistei "Realitatea ilustrată" - din colecţia Bibliotecii Digitale a Bucureştilor

  deieri-deazi.blogspot.com


  0 0
 • 10/02/14--14:04: :)))


 • 0 0

  Tragerile Loto Polonia Multi 1 Tragerile Loto polonia multi 2   au loc la ora 15:15 si 23:00. Acestea pot fi gasite pe www.hai-in.ro dar clik aici.
  Baza de date pe care Hai in Ro o pune la dispozitie permite jucatorilor Loto Polonia sa se verifice intr-o arhiva de 1 an de cate ori un numar sau un grup de numere a fost extras, este foarte simplu daca veti citi regulamentul, pe care il pune la dispozitie.
  Eu am utilizat si am castigat, si castig in fiecare saptamana cate 400-500 lei, dar utilizez acel tabel. pe care il gasiti aici Loto Polonia Multi.

  0 0
 • 10/03/14--02:31: Rasism GAY
 • RASISM GAY? Doua lesbiene din SUA dau in judecata o banca de sperma pentru ca bebelusul a iesit negru


  lesbiana copilJennifer Cramblett şi fiica sa Payton
  Jennifer Cramblett şi Amanda Zinkon, un cuplu de lesbiene din Ohio, SUA, au dat în judecată banca de spermă din Midwest pentru că din greşeală au primit o mostră de la un donator de culoare în locul alesului iniţial, un caucazian. Conform portalului de extremă stânga ThinkProgress, eroarea a fost descoperită înainte de naşterea unei fetiţe creole. Ambele femei sunt albe iar donatorul ales de cele două aparţinea aceleiaşi rase.
  Deşi fetiţa, Payton, are acum aproape doi ani, cele două lesbiene s-au decis să dea în judecată banca de spermă deoarece naşterea unei fetiţe mulatre a creat “noi probleme” pe care nu le anticipaseră.
  Mama fetiţei, Jennifer Cramblett, cere acum 50.000 de dolari drept despăgubire deoarece din cauza rasei mixte a copilului ea trebuie să trăiască cu teama că Payton va fi “discriminată” din cauza culorii pielii, deoarece acestea trăiesc într-o mică comunitate rurală unde marea majoritate a locuitorilor sunt albi. Din punct de vedere legal, cererea de despăgubire este invocată pentru “daune personale, cheltuieli medicale, traume, suferinţe emoţionale şi alte pierderi de natură financiară sau non-financiară”. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 10/03/14--02:32: :)))


 • 0 0
 • 10/04/14--01:33: Momente de Weekend • Intimă

   Cincinat Pavelescu
  Îţi mai aduci aminte, doamnă?
  Era târziu şi era toamnă,
  Şi frunzele se-nfiorau,
  Şi tremurau in vântul serii
  Ca nişte fluturi chinuiti,
  Ca nişte fluturi rătăciţi
  Din ţările durerii.
  Ţi-aduci aminte iar de seara
  Şi-amurgu-acela violet,
  Când toamna şi-acorda incet,
  Pe frunza galbenă, chitara?
  Pe lac, ce-n lună s-argintase,
  Incet o lebădă trecea,
  Si pata-i alba se pierdea
  In seara care se lăsase
  Şi-atunci, doar inima si vise,
  Ne-am dus ca lebada si noi,
  Călcând nisipul plin de foi
  Sub ceaţa care-l umezise.
  Aşa nascut, in plină toamnă,
  Amorul meu ce-nmugurea
  Sub foi ce toamna-ngălbenea
  Iţi mai aduci aminte, doamnă?....


   * * *


  Weekend de poveste!


  0 0
 • 10/04/14--04:36: Coafor


 • Salonul lui Ionică – coaforul Casei Regale


  Casa regală din Romania, asemeni tuturor caselor regale europene,  a oferit de-a lungul timpului diferitor firme sau persoane calitatea de “Furnizor al casei regale” în  semn de înalta apreciere al produselor sau serviciilor oferite. Dreptul de a inscripţiona însemnul de “Furnizor al casei regale”  era o mare mândrie, aducea faimă şi...clienţi.

  Astăzi vom vorbi despre unul dintre aceşti maeştrii – despre Ionică – coaforul Curţii Regale. Şi vom arunca o privire în saloanele lui  de coafura din imediata vecinătate a hotelului Athenee Palace. Salon care atrăgea în perioada interbelică tot ceea ce Bucureştiul avea mai select: “doamne, domnişoare, domni şi ...«don juani».”

  Ionica coaforul casei regale
  Fotografie din salonul de coafură 
  Patronul saloanelor era celebrul Ionică Oprişan, cel care a avut cintea de a fi, după cum singur se recomanda, “coaforul a trei generaţii din Casa noastra domnitoare”. El e cel care, în fiecare zi de miercuri, îl tundea pe M.S.Regele Mihai. Dar să pătrundem în saloanele de coafura ale lui Ionică Oprişan, conduşi de către Ion Tik şi de Al. Stefănescu, reporterul respectiv fotograful săptămânalului “Ilustraţiunea Româna” din anul... 1929:

  ÎN SALOANELE LUI IONICĂ

  Clientela devotată îşi alege întotdeauna lucrătorul, lucrătoarea şi manichiureza,pentru că fiecare ţine ca personalul să-i cunoască gusturile, obiceiurile şi câteodată metehnele. De aceea cea mai grea problemă pentru o cucoana care ţine la aceasta preferinţă, este să-şi capete «rândul» în aşa fel încât să fie serviţi de personalul care-o cunoaşte.

  Lucrătoarele, lucrătorii, «maeştrii» şi manichiurezele, au la rândul lor, aceiaşi

  socoteală, ducând în surdină adevărate lupte când vreunul «răpeşte» clientul

  celuilalt. Aceste mici şi nevinovate lupte sunt singurele fricţiuni pe care şi le

  pot face discipolii de toată mâna ai maestrului Ionică.


  Ionica coaforul casei regale
  Maestrul Ionică Oprişan coafând
  În salon este un dute vino interminabil, simpatic şi parfumat de cucoane

  în neastâmpărul «rândului care nu mai vine», de domnişoare radioase de ceea ce a săvârşit arta maeştrilor coafori ; de elegante care revin pentru a rectifica o «ondolă» lăsata prea mult pe sprânceană sau caţiva perişori scăpaţi din smulsoarea «pensetei»; de «donjuani» proaspăt bărbieriţi care întârzie explorând reflexul multiplu al oglinzilor plin de capete zâmbitoare şi de ochi înfierbântaşi de dogoarea aparatelor de uscat părul.

  În aşteptare, cucoanele îşi povestesc  întâmplările mondene, cancanurile spectaculoase ale saloanelor, necazurile croitoreselor neînţelegătoare,

  sau încăpăţânarea modistelor care nu «şarjează» suficient «pointa»

  sezonului. Două domnişoare povestesc unei manichiureze ultima moda a unghiilor: lac colorat dupa toaleta pe care o îmbraci: roşu, verde, galben, albastru, violet. Apoi, desene pe unghii, sub lac...Manichiureza face ochii

  mari, mirată de o asemenea năzdrăvănie.


  - A devenit şi manichiura prea monotonă - spuse una din Domnişoare; de aceia inovatorii occidentului au găsit şi în această materie ceva de schimbat...


  Într’un colţ, un soviet de lucrători frizeri, select şi discret, discută în şoapte.

  Din când în când, ucenice sprintene înveşmântate în alb, muta mesele

  manichiurezelor, încărcate cu sticluţe, foarfeci, pile şi alifii.

  Domnişoara Otilia, casieriţa, care, pentru anumite cliente este şi maestra

  “ondolelor permanente" supraveghează, discret, lucrul. 0 cucoana i

  se plânge că ondolele din negre cum erau au devenit prea castanii. Îi cere sfatul şi Domnişoara Otilia între două zămbete şi câteva şoapte rezolvă această tulburătoare problemă.”

  DOMNUL COSTICĂ

  Ionica coaforul casei regale
  Decanul..Costică
  Cel mai versat dintre «maeştrii» şi cel mai vechi dintre colaboratorii lui Ionică, pe care cucoanele îl caută ca pe iarba de leac, este Costică, decanul salonului.

  Stăpân pe meştesugul pe care l'a ridicat la rangul unei adevărate arte, Costică, «decanul», îşi împarte orele cu zgârcenia profesioniştilor supraîncărcaţi de clientelă.

  Lucrează încet, tacticos, un lucru de migală pe care numai femeile cochete

  îl înţeleg şi pe care numai ochiul rafinat al elegantelor îl apreciază cum se cuvine.

  - Costică, mai repede, ceva «rasol» - îi şopteşte  Domnişoara B.nerăbdătoare.

  Atunci, Costică se supără, face o mutră acră şi răspunde :

  - Degeaba ai venit Domnişoară ; sunt altele care aşteaptă de 3, 4 ceasuri.


  Adeseori colegii şi clientele îl consultă asupra feluritelor «probleme de

  specialitate» pe care «decanul» le rezolvă cu dexteritatea omului stăpân pe cunoştinţele sale.

  Pentru cele mai ciudate şi mai capricioase gusturi, pentru cele mai «dificile» dintre cliente, Costică este «salvatorul»; de aceia, câteodată, absenţa lui

  Costică echivalează cu o adevărată nenorocire.”

  MANICHIURA «PENTRU DOMNI SI DOAMNE»

  “La măsuţele lor încărcate cu mici instrumente tăioase, Domnişoarele manichiureze, fac puntea de unire între cele două saloane rezervate celor două sexe: bărbaţi şi femei.

  Când n'au de lucru, îşi fac socoteala bacşişurilor şi cotidiana constatare că... bărbaţii sunt mai galanţi decât cucoanele. Cu toate acestea, ele preferă cucoanele, pentru că sunt mai dispuse să le asculte istorioarele, amărăciunile, bucuriile, poveştile de dragoste şi necazurile... profesionale.

  Dimpotrivă, Domnii nu ascultă ci povestesc ei din viaţa lor, uneori glume

  care se sfârşesc cu câte o mica tăietura şi câtiva stropi de sânge pe cari manichiurista cât ai clipi din ochi îi înăbuşă cu “creionul alb" gata pregătit pentru asemenea accidente.


  Ionica coaforul casei regale
  Manichiuristele...
  Una, Domnişoara Marie, este o adevărată artistă în meşteşugul aranjării unghiilor. Lucrează conştiincios, atent şi pe deasupra povesteşte frumos şi chiar cu oarecare talent întâmplări şi fapte. A fost cândva nevasta unui industriaş şi astăzi are o fetiţa la şcoală. Pentru ea munceşte cât e ziua de mare şi pentru ea se trudeşte ca să rămână în stima patronului şi a clientelei.
  Nu prea se amestecă în treburile celorlalte colege, pentru că şi meseria

  asta, ca mai toate, nu este lipsită de invidie, de intrigării şi de nimicuri. Alta,

  Katiuşa, şi-a făcut faima prin zgârcenia şi spiritul de economie excesiv şi necunoscut unor asemenea breslaşe. Apoi Anişoara, cea mai veche dintre lucrătoare. Lizica, taciturnă şi speriată de surprizele foarfecelui ascuţit, care poate face buclucuri ; în sfârşit o altă blondă vorbăreaţă şi simpatică care oboseşte povestind în aşa fel ca clientul să nu simtă timpul pierdut într’o asemenea migăloasă operaţie...”

  DOMNIŞOARA CLARA

  Dar dintre toate, cea mai interesantă este Domnişoara Clara, care cu o îndemânare de pictor vopseşte părul cucoanelor şi smulge sprâncenele Domnişoarelor...

  Înveşmântată într'un halat negru, cu pensule şi cu vopsele, Domnişoara

  Clara, săvârşeste cu iuţeala unui adevărat scamator, toate transformările imaginabile: dintr-un păr negru, ca fundul ciaunului, scoate un păr galben ca aurul sau roşu ca cărămida; dintr-un păr blond ca beteala porumbului, face unul castaniu, roşu sau negru, ca păcatul, dupa gustul şi capriciul clientei...

  Domnişoara Clara este o artistă care face chiar ceva mai mult: ascunde în

  trăsături repezi de vopsea fină, ghioceii părului care mijesc, impertinent, adeseori chiar înainte de vreme....


  Arta vopsitului este intimă şi grea. De aceia cucoanele nu prea îngăduie

  indiscreţii şi mâini nepricepute. De acolo şi «celebritatea» Domnişoarei Clara, pe care o vezi intrând şi ieşind, transpirată din cabina magică!


  Misterele cabinei sunt multe şi vai de faima salonului dacă Domnişoara

  Clara ar fi o guralivă cum sunt atâtea altele! Artă - discreţie şi vopsea bună:

  iată deviza acestei specialiste.


  Ionica coaforul casei regale
  Aparate de uscat părul
  Ici şi colo, se mai aude câte un protest în fundul cabinei : nu e nuanţa

  mea ! Mai închis ! Mai deschis! Bărbatu meu nu ma lasă aşa oachesă cum sunt,cu părul bălan din cale afară! Vrei sa divorţeze bărbatu-meu din cauza părului? Dar maestra ştie repede să satisfacă orice obiecţiune, pentru că pensulele şi vopseaua îi permit să săvârşească toate minunile...
  O doamnă lăudând talentul Domnişoarei Clara, povestea ceea ce i s'a întâmplat,odată, într’un alt salon ..
  - Eu aveam părul blond. Mi l’am făcut negru ca pana corbului şi multă vreme mă duceam la domnişoara X de mi-l vopsea aşa cum doream. Într’o zi,

  domnişoara distrată, mi l'a făcut roşu - un roşu aprins de cerneală. Şi cum eram grăbită, m'am dus aşa într’un salon unde cucoanele au râs de mine şi una mai răutăcioasă mi-a spus : Draga mea, balul mascat începe diseara la Eforie,nici într’un caz aici....
  Am plâns de supărare şi-o săptămâna întreagă nu mi-am revenit în fire...”

  SMULSUL SPRÂNCENELOR...

  Cea mai recentă inovaţiune : smulsul sprâncenelor. Operaţiunea se numeşte în limbajul cucoanelor «depilaţie».

  Părul este smuls în aşa fel încât să rămână o suviţă subţire de sprânceană

  întocmai ca o urmă de creion Conté. Operaţiunea se face cu ajutorul pensetei - un cleştişor de tortură, într’o cabina unde se aud, câteodată, ecourile înăbuşite ale simpaticului supliciu. Este interesant să vezi o domnişoară cu sprâncenele mari şi stufoase, ieşind din cabina supliciului, jumulită, ca un pui de găină. Dar moda, năbădăioasa modă, nu ţine seama de nimic atunci când îşi propune să păşească biruitoare...


  O cucoană trecută de mult de vârsta tinereţei, căreia vopseaua de păr, aburul

  şi dentistul  o menţine în rândul celora «între doua vârste», - îmi povestea

  ce a păţit, într'un oraş de provincie, acum câteva luni:


  Imaginează-ţi Domnule că nevoită să stau câtva timp la o rudă a mea,

  în provincie, a trebuit să cer manichiurezei să-mi facă ţi depilaţie....

  Manichiureza s'a executat. Dar neştiind bine despre ce este vorba mi-a

  smuls sprâncenele cu totul. Când m'am privit în oglindă, eram... un monstru.

  Cum aveam un proces la tribunal, am fost nevoită să-mi fac doua sprâncene cu un creion din acela cu care se grimează artiştii. La sedinţă, căldurî tropicală.Mă apăram singură într’un proces. La un moment dat magistraţii şi avocaţii isbucniră într’un râs inexplicabil. La început am crezut că am spus vre-o prostie.Dar în cele din urma am văzut pe batista cu care'mi ştergeam sudoarea, ambele sprâncene sub forma unei paste negre care'mi mânjise faţa.
  Am fugit, am plăns şi am pierdut procesul.


  Mi-am amintit aceastä păţanie vazând în laboratorul lui Ionică o Doamnă

  cu înfăţişarea respectabilă care cerea cu insistenţă «rândul» pentru.... o şedinţă de smuls sprâncenele. Dar aici sunt specialiste şi pericolul este inexistent...”

  ONDOLE PERMANENTE...

  Ionica coaforul casei regale
  Otilia ...maestra "ondolelor permanente"
  “În faţa unei oglinzi în care becurile scaldă o mare de lumină, clientele

  poartă în cap un nesfârşit număr de tuburi legate cu fire electrice.

  Frumoasele capete au înfăţişarea unor arici monstruoşi. Altele îi introduc

  capul în întregime în nişte saci încălziţi cu electricitate pentru a usca părul.

  Aparatele de «ondole permanente» sunt cele mai perfecţionate ; dar întrebuinţarea lor presupune oarecari cunoştinţe şi de aceea pentru asemenea lucrări intervine lonică, în persoană. Maestra titulară a acestei aparaturi, este Domnişoara Otilia care face şi oficiul de casieriţă şi care cu aceiaşi dexteritate cu care numără banii manipulează şi ondolele electrice.


  - Dar de ce se numesc “permanente” ?

  - Pentru ca, spre deosebire de «ondolele de apă», făcute cu mâna, ondolele

  electrice ţin multă vreme, cinci-şase luni...


  Ionica coaforul casei regale
  Copiii...tunşi călare
  În treacăt, Domnişoara Otilia îmi făcu un curs de ondole, arătându'mi importanţa lor in estetica şi frumuseţea părului...

  Un lucrător îmi explică apoi mecanismul aparatelor de uscat părul - săculeţii aceia în care cucoanele îşi introduc capul cum îşi ascunde struţul capul

  în nisip. Căldură electrică. Înteleg. Dar când se face prea cald...

  - Facem rece cu acest buton.

  - Atunci, adăugai eu, o poetă cu ajutorul aparatului d-tale poate fi când

  la ecuator când la polul nord...


  Am mulşumit lui lonică şi Domnişoarei Otilia pentru că mi-au îngăduit excursia

  în «laboratorul» încărcat cu aparate şi cu vapori de parfum şi am luat-o

  razna, pe calea Victoriei, să văd cum îşi poartă elegantele noastre spleenul şi fantezia mantourilor de toamnă”.
  Sursa: articolul “Într’o zi la Ionică” semnat Ion Tik, fotograf Al. Stefănescu apărut în Ilustraţiunea română” numărul din 12 decembrie 1929 
  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 10/04/14--04:37: :)))


 • 0 0
 • 10/04/14--04:58: Puskin (1799-1837)

 • Eu te-am iubit...A. S. Pușkin

  Eu te-am iubit şi poate că iubirea
  În suflet încă nu s-a stins de tot;
  Dar nici nelinişte şi nici tristeţe
  Ea nu îţi va mai da, aşa socot.

  Fără cuvinte te-am iubit, fără nădejde,
  De gelozie, de sfială chinuit.
  Dea Domnul să mai fii cîndva iubită
  Aşa adînc, aşa gingaş cum te-am iubit.

  0 0
 • 10/04/14--09:54: Sfanta lasitate romaneasca


 • Damian Ureche - SFÎNTĂ LAŞITATE ROMÂNEASCĂ

  Să loviţi în mine
  Cînd împart cu ştabii
  Două Bucovine,
  Două Basarabii.

  Dacă pace-nseamnă
  Linişte impusă -
  Plînsul meu cîntaţi-l
  Doar în limba rusă!

  Datorită ţie stăm în umbră,
  Nu mai pot valorile să crească,
  Stăm de-un veac cu mîinile în şolduri -
  Sfîntă laşitate românească!

  Şi de-atîta chin şi de durere,
  Nu mai pot nici mamele să nască,
  Nu primim nimic, dar ni se cere -
  Sfîntă laşitate românească!

  Trădători cu sufletul de slugă,
  Ce-au ajuns la viaţa boierească,
  Au venit la sînul tău să sugă -
  Sfîntă laşitate românească!

  Bietul nostru neam e plin de ură,
  El, ce ştie-atîta să iubească,
  Nu mai ştie omul cîte-ndură -
  Sfîntă laşitate românească!

  Din cuprinsul sfintei noastre ţări
  Rup vecinii cu măsea frăţească
  Şi ne-aşteaptă noi ameninţări -
  Sfîntă laşitate românească!

  De-ar veni şi-aici un pic de bine,
  Dictaturi să nu ne mai umbrească,
  Poate-atuncea vom scăpa de tine -
  Sfîntă laşitate românească!

  0 0
 • 10/04/14--09:55: Cuib colibri


 • 0 0
 • 10/04/14--10:37: :)
 • of 60 Previous | Next


  0 0
 • 10/05/14--00:14: Pofta buna !

 • Salam de ciocolata

  Salame ciocolata Albă cu fistic Sarate
  Salame ciocolata Albă cu fistic Sarate
  Imi place de salamul ciocolata, deoarece pe Langa faptul Ca Choc-dependent, Imi place sa aud de criza sub dintii de fructe uscate, biscuiti statele SA aroma puternica de ciocolata neagra te moliciunea de unt, pentru a da un pic Fost deja "grijă pe pm vrut SA INCERC SA față salamul de ciocolata alba cu fistic. Da, deoarece combinația de fistic Este ciocolata Alba este un clasic, Dar am vrut Sa dau sau nota diferită, folosind fistic Sarate IE ȘI de indiciu o dat alcool de Rhum (grijă dacă poate omite version conditii de Siguranta, DACA aveți Copii).
  Cu SIGURANTA Este neobișnuit sau dulce, da combinatia Atat de Este perfect, dragă Va Va LASA invitatii tai fara Cuvinte! ciocolata Alba SALAM te Sarate fistic Ingrediente 8 din pretul aproximativ PERSOANE (2 felii fiecare)  150gr. biscuiti de
  150gr. ciocolata Albă
  75gr. de unt, temperatura camerei
  50g. fistic Sarate de
  oua 2
  3 linguri de romi
  Pretul se termină în
  50g. fistic de tocat
  Începeți Prin topirea ciocolata Albă Chazan Intr-ONU DUBLU. Dupa topit retrase Circuitul agricol IE ȘI DIN SA lasa dacă raceasca.
  Intre timp, dacă Amesteca Untul Intr-cremă sau Lingura de lemn cu, dacă Adauga ouale Unul Cate Unul, asteptare din pretul Primul ou de Este complet de absorbit Inainte de a Adauga Doua.
  Apoi, dacă Adauga ciocolata călduță zori ACUM, dacă Amesteca for Bine Bine un Amesteca dacă amestecul de unt IE ȘI cu OUA ciocolata. Adăugați linguri de rom Trei dacă Amesteca DIN NOU SI.
  Adauga-cookie-uri pe îngrijire ar trebui să fie fi REDUS fistic pisici străpuns în SI, Apoi, dacă Amesteca Totul Bine, pana cand crema de ciocolata merge înfășurat complet cookie-urile.
  În acest moment minciuna sau Foaie de pe hartie pergament sau Suprafata de Lucru, în cazul în care toarnă amestecul IE ȘI AJUTĂ cu hartie de copt, înfășurați Dandu-forma Clasica de cârnați.
  Strângeți capetele, creând sau bomboana mare. Totul în folie de folie de aluminiu în Pune dacă ore, pretul frigider cel putin TREI.
  Dupa Timpul de odihna, scoateți HARTIA folie de copt si, roll-l, în fistic tocat, dacă Taie felii si in cazul servește.
  AICI cârnați mea IE ȘI Este de Alba ciocolata fistic Sarate!
  Bine lăcomie!
  Elenuar
  De asemenea, urmați mea-ma pe pagina de Facebook

  Salame ciocolata Albă cu fistic Sarate
  Salame ciocolata Albă cu fistic Sarate

  0 0
 • 10/05/14--11:13: Pofta buna !

 •  
  Ya empieza a apetecer un marmitako de bonito, bueno a mi particularmente me apetece siempre, soy de guisos y más ahora que ya se termina la temporada de bonito...Cuando algo se está acabando apetece más. Una sugerencia, ahora...

older | 1 | .... | 158 | 159 | (Page 160) | 161 | 162 | .... | 171 | newer