Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 160 | 161 | (Page 162) | 163 | 164 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 10/08/14--11:10: :)))


 • !Desde luego... cómo son los humanos!


  0 0
 • 10/08/14--12:54: Desteptii la Bucuresti


 • “Aşa trăiesc deştepţii la Bucureşti !”


  Orice se poate spune despre români doar că nu sunt inventivi nu. Şi ca dovadă o să vă vorbesc astăzi despre oamenii cu ocupaţii insolite din Bucureştiul interbelic. Ocupaţii care se mai regăsesc şi azi prin unele locuri. Aşadar să începem să redescoperim aceste “meserii şi ocupaţii ciudate”, după cum le numea în articolul său din “Realitatea ilustrată” (13 februarie 1935) vechiul nostru prieten, reporterul Alex F. Mihail:

   

    
  “SPITALUL DE URGENŢĂ"
  Căruţă parcată la...
  "Spitalul de urgenţă"
  Prin unele străzi periferice ale Bucureştilor sunt gropi şi hopuri îngrozitoare. Sunt anumite puncte, pe unde nu-i zi de la Dumnezeu să nu se frângă o osie, să nu se rupă o roată sau să nu se întâmple alt accident de acest fel.

  Am găsit, în str. Baicului, la o asemenea răspântie pustie, pe un meşteşugar rotar-fierar. Atelierul lui este intitulat “Spitalul de urgentă". Sunt obligaţi să-l cunoască toate căruţele de pâine, sifoane, oţet, cărămidarii şi căruţaşii de nisip, precum şi birjarii care se încumetă să treacă pe acolo. Unii localnici susţin că  dacă nu se pavează strada Baicului şi cele vecine, ar fi o influenţă ocultă, nefastă, a proprietarului “spitalului de urgenţă al căruţelor, din cartierul citat.

  Se spune că un cismar, ajuns primar într'o staţiune climaterică, aşternea în fiecare vară câte un strat proaspăt de pietricele colţurate pe drumurile pe unde treceau vizitatorii. Gheata cea mai solidă nu rezista nici două săptămâni…”.
  Nimic nou sub soare, nu-i aşa? Ştim cu toţii vulcanizările de azi aşezate în “locuri strategice”, asemeni “spitalelor de urgenţă” din România interbelică.

  “ŞMECHERII  LOCALURILOR”  DE NOAPTE


  Deschizător de sticle
  de şampanie
  Prin localurile de noapte din Bucureşti, în special la cele din centru, veţi vedea indivizi suspecţi, fără meserie, musafiri nelipsiţi de pe la mese. Din ce trăiesc şi cine sunt? Dacă sunt voinici şi sdraveni, atunci să ştiţi că sunt cei cari fac “poliţia" localului; dau afară pe câte un indezirabil sau iau la bătaie pe cel care-ar protesta că e scumpă consumaţia. Atleţii aceştia sunt anume angajaţi de patronul localului, care fără concursul lor n'ar putea să-şi facă afacerile.
  Pe lângă gări, sunt localuri suspecte, pe unde se joacă cărţi sau alte jocuri de noroc. Atletul respectiv se amestecă şi el printre jucători, ca şi cum ar fi o persoană străină, intervenind de câte ori interesele patronului sunt periclitate sau şmecherii lui sunt pe cale de-a fi demascaţi.
  În localurile de noapte veţi vedea uneori câte-un filfison, care face mare chef cu prietenii, cerând, sgomotos, să i se dea numai o anumită şampanie. Acesta e un agent plătit de fabrica de şampanie respectivă, care întelege să-şi facă în acest chip reclamă, pentru “marca" ce vrea să o lanseze.
  Dinnou e vorba de ocupaţii perpetuate până în epoca noastră - “modernă”. Cluburile, localurile de noapte sau stabilimentele în care se joacă la ruletă, “păcănele” sau la alte asemenea “jocuri de noroc”  colcăie de astfel de specimene.

  “POETUL" CARE DEDICĂVOLUME


  Cunosc un “poet" care n'a făcut în viaţa lui o poezieşi câţiva “ziarişti" cari nu-s capabili să scrie o informaţie, dar care totuşi au reputaţia de “băieţi deştepţi". (notă: e vorba de “băieţii deştepţi” şi de “ziariştii” din anul 1935 – nici o legătură cu cei de azi…). “Poetul” dedică volume marilor industriaşi, pe cari apoi îi tapează.

  "Clientul de taxi"
  în Bucureştiul interbelic
  taxiurile  nu aveau voie
   să ajunga în centrul oraşului
  decât "ocupate"
  -              Va să zică, tot scrie ceva - va obiecta poate cineva.

  Eram, într'o zi, în biroul proprietarului unei mari fabrici, când se prezentă “poetul" cu cinci, şase volume frumos legate şi dedicaţia tipărită pe copertă. Atât tipărise: numai coperta! Restul erau nişte volume vechi, cumpărate de pe la anticari. Răsfoind cărţile, am cunoscut imediat că sunt versuri de Carol Scrob, ofiţerul-poet, care şi-a avut succesele sale, prin anii 1880. Dealtfel, în josul unei pagini am şi găsit tipărit numele lui Carol Scrob, cum obişnuesc editorii. “Poetul", în graba lui, neglijase acest amănunt, uitând să scoată afară foile care îl dădeau de gol.
  Am citat mai sus pe “ziariştii" care nu ştiu să scrie o informaţie. Aceştia sunt

  indivizii care trăiesc, cum se spune, în “marginea presei". Semnează articolele scrise de alţii, bieţi proletari intelectuali, unii foarte talentaţi, dar care n'au simţul practic al vieţii. “Ziaristul" dibăceşte portiţele lui, dosnice, pe unde poate pătrunde pe la diferite gazete. Apoi are o mare îndemânare de-a scoate subvenţii de pe la autorităţile oficiale, de pe la diferite alte instituţii. Din când în când, graţie reputaţiei ce şi-a format, mai scoate câte o revistă (scrisă bineînţeles în întregime de alţii), sau mai dă câte o dibace lovitură cu câte un şantaj. “Aşa trăiesc deştepţii", la Bucureşti!“.

  DOMNUL CARE LICITEAZĂ


  Tipul acesta şi-a strâns un mic capital iniţial, cine ştie prin ce mijloace, şi citeşte toate rubricile din ziare, unde se anunţă licitaţii. Se prezintă la aceste licitaţii, depune garanţia necesară,  apoi liciteză. De multe ori o licitaţie e un fel de aranjament fictiv între câţiva complici, aranjament de pe urma căruia, iese păgubit statul sau comuna. Dar domnul care “licitează" vine, pe neaşteptate, să strice toate socotelile. Atunci i se dă o “filodormă"şi e convins să se retragă de la licitaţie şi astfel omul nostru iese cu câştig de la toate deşi niciodată nu ia parte la dânsele.

  Muncitorul
  pe picioroange
  Uite că am găsit şi o ocupaţie fără echivalent în zilele noastre. Sau poate mă înşel? Poate că e vorba de bunicii “băieţilor deştepţi” din lumea licitaţiilor moderne– care găsesc mereu mijloace mai mult sau mai puţin igenioase – dar întotdeauna legale, nu-i aşa? – de trucare a licitaţiilor publice...
   O să mă opresc astăzi aici. Nu o să vă mai spun despre cel care ţine loc în tren”, despre “cel care aduce taxiurile în staţie” sau despre “falsul epilepticcare îmbrăcat în frac şi joben, gesticulează disperat pe trotuar arătând firma unei prăvălii”. Poate voi face asta într’un articol viitor.
  Sursa: articolul “Meserii şi ocupaţii ciudate” – semnat Alex F. Mihail– “Realitatea ilustrată” numărul din 13 februarie 1935 - citit în Biblioteca Digitală a Bucureştilor

  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 10/08/14--13:24: Nicolae Paulescu (1869-1931)

 • Nicolae Paulescu Stiinta sub semnul zvasticii

  Nicolae_Paulescu
  Să lămurim întâi, dacă mai este nevoie, cine este Nicolae C. Paulescu. Savant bine cunoscut în ţară şi străinătate pentru cercetările care au dus la descoperirea insulinei, Paulescu a înfiinţat în 1922, alături de A.C. Cuza, Uniunea Naţională Creştină, al doilea partid din Europa care a adoptat zvastica drept simbolul său oficial. Un an mai târziu, cei doi au pus bazele Ligii Apărării Naţionale Creştine şi au păstrat zvastica neagră în mijlocul tricolorului româ­nesc ca însemn al noului partid. La constituirea formaţiunii, Paulescu declara: „Româ­nia Mare e ca un fruct splendid de o frumuseţe uimitoare. Dar ea poartă în sânul ei un parazit de curând pripăşit care-i suge toată vlaga. Acest vierme neadormit e Jidanul, care îi otrăveşte fiii în cârciumi nenumărate, care îi răpeşte fecioarele şi le face să devină sterpe, care prin tot felul de speculaţii fură pâinea de la gura bieţilor Români“ (Apărarea Naţională, 22 noiembrie 1925). Paulescu resuscita stereotipuri ultrafrecventate în discursul nationalist cultural şi politic în secolele XIX şi XX.
  Paulescu se remarcă însă prin translarea în domeniul ştiinţific a discursului patriotic. Savantul român a propagat teoria inferiorităţii biologice a evreilor, foarte populară şi în Germania nazistă. Nationalismul politicianului a devenit astfel parte din opera sa ştiinţifică.
  Exemplul cel mai clar al ştiinţei “antisemite” practicate de Paulescu este lucrarea Degenerarea Rasei Jidăneşti, care a fost publicată în 1928. Publicaţia fusese anunţată de autor cu doi ani înainte în periodicul Ligii Apărării Naţionale Creştine: „Eu mă ocup de mult pe bază ştiinţifică de problema rasei, doar predau fiziologia la facultate… Problema jidovească pe punctul acesta devine de nesoluţionat, fiindcă în urma cercetărilor mele am descoperit că jidanii au un creier prost format, adică cu toţii sunt degeneraţi. Degenerarea aceasta o înţeleg aşa, că toţi jidanii sunt nebuni fără excepţie“ (AN, 17 ianuarie 1926).
  Greutatea creierului evreilor este discutată îndelung de Paulescu. „Se ştie“, ne anunţă el, evident fără referinţe bibliografice, „că creerul Jidanilor are o greutate cu mult mai mică decât cel al Arienilor“ (p.18). Drept exemplu, este folosit cazul „jidanului Anatole France, al cărui creer cântărea 1.017 grame“ şi „creerul jidanului Gambetta, care ajunsese să dicteze în Franţa, care avea o greutate de 1.314 grame adică cu 107 gr dedesubtul normalei“. Anatole France primise Premiul Nobel pentru literatură şi fusese membru al Academiei Franceze, iar Leon Gambetta avusese o carieră strălucită ca deputat, ministru şi prim-ministru.
  Creerii jidanilor Einstein, Bergson… nu cântăresc mai mult ca acei ai acestor fruntaşi ai lui Israel, care, prin minune, au fost autopsiaţi.
  Problema „malformaţiilor congenitale ale creierului evreilor“ era situată într-o succesiune cauzală care ducea la probleme de aspect fizic şi, mai departe, la probleme caracteriale. Paulescu ajunge să scrie: „Anomaliile congenitale ale creerului dau naştere la tulburări în dezvoltarea oaselor craniului, ale trunchiului şi ale membrelor. Astfel, în Ghetourile Jidanilor găseşti o mulţime considerabilă de indivizi cu trup scurt şi disproporţionat, schilozi şi diformi“.
  “Antisemitismul” „ştiinţific“ al lui Paulescu îl singularizează printre personalităţile lumii academice care au adoptat ideologii xenofobe în perioada interbelică. În cazul unora ca Mircea Eliade, Constantin Noica şi Dan Barbilian (Ion Barbu), care s-au alăturat unei mişcări nationaliste, nu se poate spune că opţiunea politică le-a influenţat scrierile de istorie a religiilor, filosofie sau matematică. Paulescu, în schimb, şi-a subordonat, într-o bună măsură, demersul ştiinţific in favoarea rasei. Evoluţia sa este întrucâtva similară cu cea a lui Carl Jung, care a fost numit preşedintele Societăţii Germane de Psihoterapie în 1933 şi a făcut propagandă nazistă la Radio Berlin. Acolo a declarat, în 1934, referindu-se la Hitler, că „fiecare mişcare culminează organic într-un conducător care reprezintă, cu toată fiinţa lui, esenţa şi aspiraţiile poporului“. În acelaşi an, Jung îşi exprima convingerea că „Subconştientul Arian are un potenţial mai mare decât cel evreiesc“, că „Evreul e un fel de nomad care nu e şi nu va fi niciodată capabil de creaţie culturală proprie“.
  Paulescu rămâne una dintre cele mai reprezentative figuri ale nationalismului românesc interbelic. El şi-a bazat teoriile sale pe elemente de rasism biologic şi nu a ezitat să folosească medicina în scopuri ideologice. Savantul român trebuie luat în seamă ca un inspirator al legislaţiei nationaliste cu caracter rasial emisă la cumpăna dintre anii 30-40 ai secolului XX.
  Citeste si lucrarea “Spitalul, Coranul, Talmudul, Kahalul si Francmasoneria” de Nicolae Paulescu
  Redactia Nationalisti.ro

  0 0
 • 10/08/14--20:13: :(((


 • 0 0
 • 10/09/14--00:34: Cursuri interzise

 • Cursurile de YOGA interzise într-o şcoală din Austria, din motive religioase

  yogaO şcoală primară din satul Dechantskirchen, situat în landul austriac Styria, a fost constrânsă să oprească cursurile de yoga care aveau loc lunar în sala de sport, după ce o mamă a protestat că aceste practici orientale contravin religiei creştine.
  “Mi s-a spus că Yoga contravine Bibliei şi că îi conduc pe copii pe un drum greşit”, a spus profesoara de yoga Ingrid Karner pentru Kleine Zeitung.
  În opinia ei, cursurile sale şi “exerciţiile de concentrare” au fost un succes în rândul copiilor, adăugând că în Germania aceste practici fac deja parte din curicula şcolară.
  Directoarea şi restul părinţilor sunt nemulţumiţi că acum copiii nu mai pot participa la aceste cursuri “din motive religioase”, după intervenţia Inspectoratului Şcolar.
  Pe baza plângerii femeii, inspectorul districtului de care aparţine instituţia de învăţământ din Dechantskirchen, Helga Thomann, a declarat că în principiu predarea de yoga pare o idee bună, dar cu toate acestea “în şcoli nu au ce căuta disciplinele din Orientul Îndepărtat care au legătură cu practicile esoterice”. Aceasta a mai spus că în trecut şi cursurile de pictură religioasă tibetană au mai atras proteste din partea părinţilor.
  Yoga este o practică spirituală cu legături în hinduism şi budism, care combină exerciţiile şi meditaţiile. Sursa: FrontPress.ro
  .    

  0 0
 • 10/09/14--00:35: :)))


 • 0 0
  0 0
 • 10/09/14--07:22: Femeia cu barba
 • “Femeia cu barbă”, imaginea Parlamentului European?


  conchitaConchita Wurst, travestitul austriac care a câştigat ediţia din 2014 a concursului Eurovision, a cântat miercuri în faţa Parlamentului European din Bruxelles. “Femeia cu barbă” a fost invitat(ă) de câţiva europarlamentari prentru un recital în cadrul unei manifestări care a vizat “combaterea discriminării”.
  “Atunci când militezi pentru iubire, respect şi toleranţă, te înscrii (cu siguranţă) într-o mişcare foarte largă, susţinută de oameni din Europa şi din lumea politică, chiar dacă ea este din păcate combătută de anumite forţe”, a declarat înainte de concert Conchita Wurst pentru agenţia APA, conform unei relatări AFP. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 10/09/14--08:47: De dragoste...

 • Poezie inclusa printre cele mai frumoase 50 de poezii de dragoste din ultimii 50 de ani

  Donna miraculata....poezie de Nina Cassian


  poezii-de-dragoste

   
  Donna miraculata

  De când m-ai părăsit mă fac tot mai frumoasă 
  ca hoitul luminând în întuneric.
  Nu mi se mai observă fragila mea carcasă, 
  nici ochiul devenit mai fix şi sferic, 
  nici zdreanţa mâinilor pe obiecte, 
  nici mersul, inutil desfigurat de jind, 
  - ci doar cruzimea ta pe tâmplele-mi perfecte, 
  ca nimbul putregaiului sclipind.

  poezie de Nina Cassian din Ambitus (1969)


  0 0
 • 10/09/14--16:50: Pofta buna !
 • carmen yepes izquierdo:
  imaginea nu este afișată
  PASTEL DE CHOCOLATE Y ALMENDRAS
  Hola a tod@s!!! Hoy seré breve porque es mi 5º aniversario de boda y hay que celebrarlo!!!! Mi marido es muy, muy de chocolate y llevaba tiempo que...

  Vizualizează postarea


  0 0
 • 10/10/14--06:34: :)))                                         

  0 0
 • 10/10/14--06:42: Pofta buna !
 •  
  E' nato prima l'uovo o la gallina ? Mah chissà quale sarà la risposta corretta ... intanto oggi ci apprestiamo a celebrare il ‪#‎worldeggday‬ , ovvero la giornata mondiale dell'uovo . Da parte mia vi presento una ricettina semplice , veloce , dove per una volta è l'uovo la vera e propria la sorpresa

  Sorpresuovo

  http://cucinaconimma.blogspot.it/2014/10/worldeggday-e-le-uova-sorpresa.html
  Află mai multe  ·  Tradu

  0 0
 • 10/10/14--07:02: Vikingii

 • Ziua Leif Erikson: VIKINGII, primii “descoperitori” ai Americii

  0În general “descoperirea” Americii este atribuită de publicul larg navigatorului Cristofor Columb, în a doua jumătate a secolului al XV-lea. Însă primii europeni care au călcat pe pământ nord-american au fost exploratorii vikingi, cu aproape jumătate de mileniu înainte.
  Pentru a omagia spiritul de aventură şi dorinţa de a descoperi lucruri noi, în SUA este celebrată an de an în 9 octombrie “Ziua Leif Erikson”. Este evocată astfel debarcarea vikingilor pe ţărmurile “Lumii Noi”, în anul 1004.
  Ziua a fost proclamată în 1964, de preşedintele Lyndon Johnson, cu acordul unanim al Congresului SUA.
  Leif Erikson a fost un explorator viking născut în Islanda, convertit la creştinism, care a înfiinţat primele colonii din Groenlanda. Acesta a intrat însă în istorie când a debarcat pe pământ nord-american cu circa 500 de ani înainte de Columb, pe insula Newfoundland, astăzi teritoriu canadian. Vikingii au denumit noile teritorii Vinland. Nu se ştie cu exactitate de ce aşezările nordice nu au rezistat, una din cauzele principale putând fi ostilităţile dintre vikingi şi populaţiile indigene de amerindieni. Sursa: FrontPress.ro
  viking1200px-Christian-krohg-leiv-eriksson

  0 0
 • 10/10/14--15:59: Pofta buna !
 • Anderson Teixeira Da Silva:
  imaginea nu este afișată

  Vizualizează postarea


  0 0
 • 10/10/14--16:22: :)))


 • 0 0
 • 10/10/14--22:59: Iubire


 • Azi, trăind în libertate,
  (Nu sunt simple inepţii)
  Vă putem iubi pe toate;
  ---Click pe poză---


  0 0
 • 10/11/14--00:36: :)))


 • 0 0
 • 10/11/14--01:39: Degustare placuta !
 • Daniela Badalini:
  Finalmente pubblichiamo anche il post su "Di vino in vino" Dal Toscano, con Tenuta Maddalena, Paolo Baraldi, Barbara Reverberi e Luigi Bormioli. Scusate se siamo stati un po' lunghi, ma i contenuti sono davvero tanti! Grazie a Paolo e Barbara per la revisione del testo! Buona lettura

  #divinoinvino #acquaementaeventi #daltoscano #tenutamaddalena #luigibormioli#vino #wine

  http://www.acquaementa.com/di-vino-in-vino-degustazioni-dal-toscano/
  imaginea nu este afișată
  Di vino in vino. Degustazioni dal Toscano - Acqua e Menta
  Di vino in vino. Quattro personaggi in cerca di sensazioni intense!

  Vizualizează postarea


  0 0
 • 10/11/14--04:48: Pofta buna !
 • Pelayo Fernández Fernández:
  Tarta sacher de chocolate blanco
  fácil jugosa y deliciosa receta

  http://www.golosolandia.com/2014/10/tarta-sacher-de-chocolate-blanco.html
  imaginea nu este afișată
  Tarta sacher de chocolate blanco
  Una modificación deliciosa de la Sachertorte, preparándola con chocolate blanco. Una tarta de jugoso bizcocho de chocolate blanco relleno con me...

  Vizualizează postarea

  0 0
 • 10/11/14--05:56: :)))

 • dulce!
  5DIqzE1BKaCnhNM48t5RIkjbfyiHuWVVBG7ZxYqY

older | 1 | .... | 160 | 161 | (Page 162) | 163 | 164 | .... | 171 | newer