Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 169 | 170 | (Page 171)

  0 0
 • 03/30/14--06:30: Momente de weekend
 • Zâmbete  Happy Părinţii îşi ceartă copilul şi-l pedepsesc că a luat nota 4 la geografie.
  Tatăl: – Băi, noi am certat copilul asta că n-a ştiut unde-i Marocul, dar noi ştim?
  Mama: – Nu ştim, dar nu poate fi departe. Am la muncă unul din Maroc şi vine cu bicicleta…


   HappyÎn copilărie mă temeam de întuneric. Acum, din cauza facturilor pentru electricitate am început să mă tem de lumina!

  HappyUn tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. În timp ce era în trafic, primeşte un telefon: 
  -Alo ,da! Cine este?? -Aici e poliţia, suntem în spatele dvs. Opriţi va rog pe dreapta pentru că nu aveţi voie să vorbiţi la telefon în timp ce conduceţi!

   Happy Chiar în faţa mea, o maşină l-a lovit pe medicul meu de familie pe trecerea de pietoni.
  M-am dus repede la el să văd dacă mai trăieşte şi mi-a zis:
  - Ajută-mă, te rog, cred că sunt foarte grav rănit!
  - Of, doctore, i-am zis, sunt foarte ocupat acum, ia aspirinele astea şi dacă nu-ţi trece, sună-mă mâine dimineaţă.


   Happy Un ţăran negustor, cam bâlbâit de felul lui, vine în târg cu căruţă:
  - Me-me-me-mere de-de-de vânzare!
  Se apropie un trecător, se uită în căruţă, când colo, în căruţă erau prune.
  - Păi bine domnule, dacă ai prune de ce strigi “mere”?
  - Apăi, dacă strig “Prrrrrr-prrrrr-prrrrr-prune!” mi se opreşte calu’!
  Weekend insorit vă doresc tuturor! 
  Via SoriN

  0 0
 • 03/31/14--03:49: Spargere la şcoală
 • Spargere la şcoală

  Spargere la şcoală
  31 March
  01:55 2014
  Doi puşti de 14 ani au fost, sâmbătă, la şcoală. Nu pentru a participa la cursuri suplimentare sau la un eventual concurs, ci pentru a se perfecţiona într-ale hoţiei.
  Evenimentul s-a întâmplat ziua-n amiaza mare, la Școala “Alexandru Ioan Cuza”, cei doi adolescenţii fiind siguri pe reuşita lor. Din fericire, la acea oră, în şcoală se mai afla cineva, persoana în cauză fiind cea care a alertat Poliţia. “Poliţia municipiului Roman a fost sesizată despre faptul că, în jurul orelor 13.00, a fost surprins în incinta uni şcoli din Roman un tânăr de 14 ani, care sustrăgea din secretariatul şcolii componente şi echipamente IT. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, care a identificat minorul, iar în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că acesta a pătruns în incinta unităţii de învăţământ, de unde a sustras componente IT şi accesoriile unităţilor centrale. Totodată, s-a stabilit faptul că la comiterea faptei a mai participat şi un alt minor de 14 ani, din Roman”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ. Bunurile sustrase – calculator, laptop şi videoproiector – au fost recuperate şi predate unităţii şcolare.
  Preotul Claudiu Maxim, directorul Școlii “Alexandru Ioan Cuza”, nu a putut preciza dacă hoţii erau sau nu elevi ai şcolii: “Pe noi ne-a interesat în primul rând recuperarea bunurilor furate. Ancheta poliţiştilor este în desfăşurare, aşteptăm concluziile pe care le vor trage aceştia”.
  În cauză, cei doi minori sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
  Tags

  0 0
 • 04/09/14--09:21: Buna Dimineata Soare
 •  “Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta.”  Legende despre floarea de iris  Irisul este o floare absolut fascinantă datorită frumuseţii sale fragile şi efemere, a perfecţiunii liniei, ţinutei sale elegante, culorilor şi parfumului ei. Irisul are o valoare simbolică în numeroase civilizaţii ale lunii.     Unele legende spun că simbolul monarhiei franceze a fost mai întâi floarea de iris (fleur-de-lis) şi nu floarea de crin. Astfel, una dintre legende aminteşte de regele Franţei Ludovic VII (1119-1180) care după victoria unei bătălii a văzut florile de iris şi a decis că această floare să fie emblemă  – ,,Floarea lui Ludovic” - care a devenit cu timpul 
   floarea de crin.
  La greci, în legendele mitologice apare zeiţă soarelui Iris care sub formă unui curcubeu multicolor unea cerul cu pământul, era un mesager între Olimp şi Terra.    

  Numele acestei flori minunate vine de la numele zeiţei soarelui (în limba greacă ,,iris” înseamnă curcubeu)   

  În Grecia antică , irisul era un simbol al Ideii şi Mesajului.Bărbaţii plantau adesea flori de iris pe mormintele iubitelor sau soţiilor lor că un tribut adus zeiţei Iris , care avea îndatorirea de a conduce sufletele femeilor spre câmpiile elizee.
   

   

  De asemeni , floarea de iris era considerată a avea proprietăţi de vindecare ; medicul grec Discorides prescria rădăcini de iris în amestec cu miere şi oţet că un remediu contra tusei , răcelii , indigestiei şi sciaticii 
   

  Cele trei frunze ale irisului semnifică credinţă , înţelepciunea şi valoarea.Irisul a fost o reprezentare a regalităţii şi protecţiei divine pe parcursul secolelor , în întreagă lume.


       În Japonia , irisii sunt un simbol al eroismului , iar irisii
  albaştri sunt o referinţă la "sângele albastru" , jucând un rol important pentru băieţii care iau parte la tradiţionalul festival de primăvară. 
  După apariţia creştinismului, irisul a fost considerat floarea Sfintei Fecioare Maria. 


   


  În funcţie de culoare, irisul transmite, însă, mesaje diferite si aparte.

   
  Iris albastru: Credinţă, speranţă  Iris purpuriu: Înţelepciune, complimente
  Iris galben: Pasiune
  Iris alb: Puritate


  Recomandare     Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la  "Bună Dimineata Soare"!

  Via Iulisa

  0 0
 • 04/09/14--09:25: Un pumn de nisip

 •   Georgio, un băieţandru de vreo treisprezece ani, se plimba pe plajă împreună cu mama sa.
     Dintr-o dată, el o întrebă:
     -Mamă cum poţi să păstrezi un prieten după ce odată l-ai găsit?
     Mama reflectă câteva secunde, apoi, aplecându-se, luă doi pumni de nisip. Ţinându-şi palmele îndreptate în sus, strânse tare un 
  pumn: nisipul îi scapă printre degete şi, cu cât strângea mai tare
  pumnul , cu atât nisipul se scurgea mai mult.
      În acelaşi timp, ţinu larg deschisă cealaltă mână: nisipul tot în căuşul palmei.
     Georgio privi uimit şi apoi strigă:
      -Acum înţeleg!    Via Sorin

  0 0
 • 04/21/14--12:15: HRISTOS A INVIAT!
 • 0 0


  Psihologul Olga Valyaeva a scris un articol care e menit să le reamintească părinților că, atunci când aceștia îi dăruiesc copilului dragostea lor, nu trebuie să uite și despre sine, pentru că, în mod contrar, toată incapacitatea de a se iubi pe sine se va transmite la copii, la care se vor adăuga multiple complexe cauzate de către cerințele ridicate ale părinților:


  ”Vă rog, nu trăiți doar pentru copii! Ei nu doar se pot lipsi de asta, dar asta le e și dăunător. Câte vieți distruse, inimi frânte, nemulțumiri și neînțelegeri! Văd femei care renunță la tot pentru copiii lor. Iar apoi văd acei copii, pentru care acele mame au renunțat la tot. Priveliștea e tristă…  Mama lui Andrei l-a crescut singură. Așa și nu s-a căsătorit, investind tot în el: i-a cumpărat un apartament, i-a plătit studiile. A devenit un bărbat minunat care se bucură de succes în viață. Dar iată că are deja 50 de ani. Niciodată n-a fost căsătorit, nu are copii. Toată viața a încercat să-i întoarcă mamei sale datoria acumulată. Nu s-a primit.


  Continuarea articolului il gasiti aici:

  0 0


  Invățăm în școală și peste tot în mass media deținută de străini că petrolul este un combustibil fosil care s-a format din descompunerea materiei organice (dinozauri, vietăți marine etc) acu’ nu știu câte milioane de ani.


  Au murit animalele, s-au descompus, au intrat în pământ, au stat acolo nu știu cât timp și s-au transformat în petrol. Iar noi, oamenii, exploatăm acum acest petrol, până când se termină. Nemafiind dinozauri morți și alte animale care să se descompună, pac, pac, de pe azi pe mâine…înseamnă că o să rămânem la un moment dat fără petrol. Asta ne spune Sistemul. Și ne tot prezice de zeci de ani că o să rămânem curând fără petrol.


  Vă invit astăzi să aflați o altă parte a poveștii, adevărul după părerea mea, și anume că petrolul NU s-a format din materie organică descompusă acum milioane de ani, petrolul NU se epuizează, ci SE PRODUCE CONTINUU ÎN INTERIORUL PĂMÂNTULUI prin procesele fizico/chimice/geologice de la mari adâncimi (magmă + presiune + temperatură + diferite roci etc). Detalii în continuare:


  Pe lângă informațiile din articolele / site-urile postate mai jos, am această informație (că petrolul nu se epuizează, ci se formează continuu în adâncul pământului) si de la un inventator (chimist) român care a creat un sistem de transformare a apei în gaz și energie termică într-un mod eficient, pe care l-am văzut personal. Același inventator a demonstrat prin calcule matematice, împreună cu alți oameni de știință, că este o mare țeapă ideea că noi oamenii și activitatea noastră suntem vinovați de încălzirea globală.


  9 sept 2012: Zăcămintele de țiței epuizate se refac singure


  În ultimele decenii petroliştii au observat un fenomen ciudat, în toată lumea: puţurile de petrol care erau considerate epuizate din cauza exploatării, au început să se umple din nou cu „aur negru”.


  Există două teorii despre originea petrolului. Prima este cea organică, sau biogenică, care aparţine savantului rus Mihail Lomonosov.


  El a spus că acest combustibil a apărut prin descompunerea, în anumite condiţii, a deşeurilor biologice, de-a lungul milioanelor de ani.


  Spre deosebire de Lomonosov, o altă minte luminată, chimistul Dmitri Mendeleev, autorul tabelului periodic al elementelor, credea că petrolul reprezintă nu o substanţă formată în urma putrezirii plantelor şi animalelor ce au trăit cândva pe Terra, ci un material primordial, născut în strafundurile planetei, ce erupe constant către suprafaţa acesteia, precum magma vulcanilor.  În cazul oraşului Groznîi, capitala Ceceniei, lucrurile par chiar mai ciudate. Exploatarea petrolului a început aici în 1897. Până în 1960, când zăcământul a fost considerat epuizat, s-au extras nu mai puţin de 100 milioane tone petrol brut. Spre surprinderea geologilor, în ultimii ani petrolul a început efectiv să ţâşnească din pământ, iar localnicii îl adună cu găleţile.


  Continuarea articolului aici:

  0 0
 • 10/25/15--11:42: Atunci când mi-e dor...

 • Tuturor ne este dor... 
  Este firesc să ni se facă dor și să ne fie dor... 
  Dorul este parte din noi... Este uman... 
  Dorul este o parte din noi care ne cheamă spre acel „ceva” de care ne este dor... 
  Dorul este o energie benefică. Eu așa îl/ o simt. Este o amintire plăcută formată din imagini, asocieri de imagini și stări, emoții, sentimente, trăiri...
  Nu îți poate fi dor de ceva ce nu îți place, deci dorul este ceva bun!
  Nu îți poate fi dor de ceva ce nu ai experimentat niciodată. Nu îți poate fi dor de ceva ce nu ai trăit, fie în „realitate”, fie în imaginație.
  De câte ori îmi este dor de ceva sau cineva, de o situație sau de un loc, mă transpun în acel moment ca și cum aș fi acolo și atunci. Cu ochii minții, mă vizualizez în acel moment. Implic cât mai mult din ceea ce îmi amintesc, exact ca și cum aș fi atunci și acolo, dar acum și aici. Asta mă ajută să trăiesc din plin, pentru că recreez momentul acela de care îmi este dor. 
  Nu are sens să (re)trăiesc ceva de care îmi este dor și să nu mă simt bine. Uneori aflu de la persoane cărora le este dor și care îmi mărturisesc că le „doare dorul” sau că „le este dor și doare”. Cum să te doară dorul? Cum să-ți determine o durere? Asta se întâmplă pentru că nu accepți situația în care te afli, pentru că nu ești de acord cu evoluția vieții, pentru că te opui transformării și trecerii timpului. Ai vrea să îngheți timpul și spațiul, să le oprești. Nu se poate. 
  Eu mă bucur că am „subiecte de dor”, pentru că astfel am subiecte plăcute la care să mă gândesc. Asta înseamnă că am acumulat ceva și că am experiențele trăite deja. Ele sunt parte din mine. Le pot retrăi oricând și asta fac atunci când mi-e dor. Le retrăiesc și le trăiesc din nou și din nou.
  Pentru creier nu există diferență între imaginile transmise prin văz (aparatul ocular) și vizualizare (aparatul imaginativ). Creierul primește imaginile, le recepționează, le depozitează și le oferă minții pentru interpretare. Cu mintea decodificăm aceste imagini și le raportăm la coordonatele majore ale lumii în care trăim: timpul și spațiul. Cu mintea, prin asociere, determinăm emoții și reacții la situațiile decodificate.
  Să nu te doară dorul, ci să te facă să te simți bine! Educă-ți mintea în direcția asta! Ia-o cu tine și spune-i ce are de făcut. 

  Continuarea articolului pe http://backtodreams.blogspot.ro. Mulțumesc!

  Din ce în ce mai bine!

  0 0

  De fiecare data cand intalnesc un cuplu in care barbatul e exagerat de scarbos si face glume cu tenta sexuala de oricate ori are ocazia, ma gandesc ce a impins-o pe respectiva sa-l alega pe el, libidinosul. In timp am ajuns la concluzia ca femeile isi aleg partenerul de viata in functie de cat de mult rezista acesta la stres pentru ca ele, fetele stiu ca ajung sa puna o presiune enorma pe capul barbatului odata ce incep cu cicalelile si certurile pentru nimic, asa ca vor alege intotdeauna un jegos care n-o sa puna la suflet tampenile debitate de ele ci vor rezista temeinic prin glumele lor deocheate si scarboase. Acesti barbati se numesc intre ei Alpha si chiar scriu carti si sustin evenimente pe tema cuceririi femeilor prin libidosenie.

  Numai ca aceasta strategie se intoarce de multe ori inpotriva femeii, pentru ca, uneori acesti barbati se transforma in cel mai negru cosmar al lor, iar daca la inceput rad si se simt bine langa un libdinos, odata ce apare un copil si inainteaza in varsta, libidiosenia devin la fel de insuportabla ca cicalelile femeilor si ajung sa traiasca amandoi un cosmar, pentru ca nici libidinosul n-o sa suporte la nesfarsit nebunia groteasca a acestor tipuri de femei.

  Poate la inceput pare o idee buna sa fi libidinos ca asa o cer femeile dar in timp consecintele vor fi grave. Ori o sa iti bati joc de femei la nesfarsit ori o sa ajungi alaturi de o cretina mai mare ca tine care crede ca viata se ghideaza dupa sfaturile unei reviste sau a unei ideologii, nu dupa iubire, incredere, simplitate si compasiune.

  0 0
 • 10/08/17--13:57: Article 0
 •   ANUNACU


  Cartea „ANUNACU” se află în librăriile Cărtureşti şi se poate comanda online aici: 
  http://carturesti.ro/carte/anunacu-1989884?p=1 Tiraj limitat.

  ANUNACU în standul de noutăţi de la Cărtureşti,


  De la bunul meu prieten virtual, Daniel Baibarac, citire:


  "Cartea e belea! Am citit primele pagini cu nesaţ pe drumul de la Cărtureşti la maşină şi vă garantez că are o energie karmikă subtilă deosebită, întrucât nu m-am ales cu nicio fractură, nici măcar cu o zgârietură - doar cu o "burtă de râs"şi câteva priviri pe furiş (insoţite probabil de cruci cu limba-n ceru' gurii) de la trecători -."


  De la bunul meu prieten virtual, poetul Nicolae Sărăţean, citire:


  "Dragi prieteni, 

  "Vă recomand cu căldură această carte în care vom redescoperi esenţa satirică şi umoristică ce zace în noi toţi deopotrivă şi în care cu siguranţă veţi descoperi, între frumoasele ei coperţi, sufletul şugubăţ al autorului ce vă va dărui clipe de umor sănătos, extras dintr-o realitate ce mereu se găseşte dinaintea ochilor noştri şi mereu ne arată cu degetul, măştile ignoranţei şi prostiei umane. Ni se revelează "mintea cea de pe urmă" sau scărpinatul în creştet al unei întregi societăţi ce pur şi simplu a luat-o razna de pe urma atâtor doctrine, dogme, religii, crezuri şi fantezii spirituale ce din păcate înrobesc o mulţime de suflete ce-şi trăiesc viaţa sub povara apăsătoare a acestora."


  De la buna mea prietenă virtuală, Mikaela Botan, citire:    

  "Dacă nu ar fi existat Dan Ioanițescu, atunci musai era nevoie să-l fi inventat careva, dar spre bafta noastră el există și scrie, scrie al naibii de bine. Pur și simplu trebuie să fii pregătit pentru a-ți dușa neuronii, cu rece, cu fierbinte, cu spumă și multă aventură imaginativă. Nu e de ratat cartea "Anunacu", e pur și simplu o investiție pentru zilele gri pentru a le colora cu ea în curcubeu și pentru a zâmbi instant la peripețiile "Anunacului"! E o carte care te va face să uiți de toate problemele, e terapie de înveselire pentru oricine vârstă, nu e de ratat!"       


  De la bunul meu prieten, scriitorul şi poetul Dan Iancu, citire:     

  "De foarte mult timp nu am avut ocazia de a savura un text atât de spumos, care să transforme o comunitate mică şi virtuală într-o oglindă vie a unei societăţi româneşti de început de mileniu cu toate tarele ei. Pentru cititorul de român în care situaţiile devin abracadabrante, unde personajele sunt scoase dintr-o tipologie pe care o-ntâlnim la tot pasul, unde limbajul este colorat fără vulgarităţi inutile, unde o seamă de informaţii pseudo-ştiinţifice au devenit din cauza unei mass-medii mereu grăbită, dar prost informată, un soi de panaceum şi unde „minunile” se-ntâmplă la tot pasul, „Cartea Astralopitecului” va fi o referinţă în literatura vremii.Autorul, Dan Ioaniţescu, pe care-l cunoaştem din cartierul Floreasca al Bucureştilor deceniului şapte al secolului trecut, este unul dintre rarii oameni dotaţi cu un simţ al umorului optimist, fără răutăţi sau sarcasme, un excelent desenator (a se vedea coperta unu!), un om umblat prin lume şi care a dospit această serie de romane funambuleşti din discuţiile cu oamenii, mai ales pe Facebook. Acolo a prins viaţă personajul principal, Astralopitecul, şi tot acolo s-a întrupat din râs, nu din jale, această lume aiurită. Lucrând la carte noi, cei de la editură, a trebuit să reluăm lectura pentru că textul este captivant, te prinde şi în loc să-ţi faci treaba te trezeşti hohotind. Lectură plăcută!"

   

  Editura Agol.


older | 1 | .... | 169 | 170 | (Page 171)