Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 16 | 17 | (Page 18) | 19 | 20 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 01/24/13--02:23: Bancuri :)))


 • Bancuri:)


  Pensionari.... si nou venita in sat

  Două  fete în parc pe o bancă:
  >
  >- Dragă, cum faci tu că ai  bani şi te îmbraci aşa frumos?
  >- Dragă, eu vin în parc şi intru în vorba cu pensionari, care nu mai pot decît să mîngîie şi să pupe şi plec acasă cu bani.Tu de ce nu faci aşa?
  >- Bravo, să ştii că e o idee bună, am s-o practic şi eu.
  >După cîteva zile se întîlnesc din nou şi fata noastră era supărată.
  >- Ce-ai fatăăăă?
  >- Am făcut cum ai spus, pensionarul m-a dus acasa şi m-a f.... de m-a rupt toată noaptea pe 10 lei.
  >-Vai dragă, am uitat un amănunt! Întotdeauna uită-te la ciorapi şi dacă-i are kaki e pensionat de la armată şi nu te băga, că ăştia ies la 45 de ani!!!
  ................................................


  In sat soseste o invatatoare noua si tinara. In intimpinarea ei este trimis un tinar aratos. Acesta ii pune frumos bagajele in caruta ,si se aseaza in fata, linga domnisoara. La marginea satului vad ei o vaca care se imperechea cu un taur. Venita de la oras, invatatoarea este profund marcata, si-l intreaba pe tinar:
  - De unde stie taurul, ca... stii tu... deci, cind este momentul potrivit?
  - Dupa mirosul vacii...
  Merg ei mai departe si vad un cal si o iapa facind acelasi lucru.
  - Si calul de unde stie...? intreaba din nou curioasa femeie.
  - Tot dupa miros, la fel si ciinii, si oile.
  Ajung ei la noul domiciliu al invatatoarei, descarca bagajele si baiatul isi ia ramas bun:
  - Toate cele bune!
  - Multumesc pentru ajutor, spune tinara. Mai treci pe la mine daca ti s-a desfundat nasul..

  0 0

  Concursul pentru posturile de asistenți medicali se va organiza din nou. De această dată, organizator va fi Primăria municipiului Roman, după ce primarul Leoreanu ar fi auzit că unii candidați ar fi mituit comisia pentru a fi admiși. Săptămâna viitoare ar urma să aibă loc schimbarea managerului, în urma demisiei medicului Mircea Coadă, și reorganizarea concursului.


  Scandalul de la Spitalul Municipal de Urgență Roman se extinde. Pe lângă faptul că cei din conducerea spitalului sunt acuzați de Puiu Sârbu, președintele filialei Neamț a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAM), de greșeli grave privind modul de organizare a concursului pentru ocuparea a 21 de posturi de asistenți medicali, acum au apărut și zvonuri privind o posibilă mituire a comisiei de examen. Aceste vorbe au ajuns și la urechea primarului municipiului Roman.
  Este o gravă problemă de imagine care se aduce Spitalului și, indirect, Primăriei. Eu nu am vrut să iau în administrare Spitalul, a fost o decizie a Guvernului ca noi să avem și această responsabilitate. Și, din această postură, nu pot să ascund problemele pe care le întâmpinăm. Am auzit zvonuri cu privire la unele plăți care s-ar fi făcut pentru ca unii candidați să fie favorizați. Tocmai de aceea, voi lua toate măsurile necesare și mă voi implica direct în organizarea examenului pentru ocuparea celor 21 de posturi. Organizarea concursului se va face în baza Hotărârii de Guvern nr.497, urmărind transparența, legalitatea și corectitudinea. Vreau să elimin toate suspiciunile. Concursul va fi organizat în săli de clasă, fiecare candidat va sta într-o bancă, iar în fiecare sală voi pune câte doi supraveghetori“, a afirmat Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman.
  În urma acestui scandal, marți dimineață, managerul din ultimii patru ani al unității sanitare, medicul Mircea Coadă, și-a prezentat demisia.

  Medicul Mircea Coadă afirmă că nu va reveni asupra deciziei de a demisiona

  Managerul demisionar al Spitalului Municipal de Urgență Roman, medicul Mircea Coadă, a declarat, miercuri la prânz, că nu dorește să comenteze în niciun un fel situația creată în urma demisiei sale și a refuzat să explice motivele pentru care și-a depus demisia din funcția de manager al spitalului. Medicul Mircea Coadă a afirmat că așteaptă decizia care va fi luata, în cursul zilei de joi, în urma ședinței de la Primăria Roman – unde se va analiza raportul corpului de control al primarului asupra modului în care a fost organizat concursul pentru ocuparea a 21 de posturi de asistenți medicali la spital. Medicul Mircea Coadă a mai adăugat că nu a răspuns marți la telefon prevalând-se de dreptul său la intimitate.
  Întrebat dacă, în cazul în care din raport va reieși că nu are nicio vină în scandalul creat în urma desfășurării concursului pentru asistenți medicali, medicul Mircea Coadă a afirmat că nici în acest caz nu va reveni asupra deciziei de a demisiona din funcția de manager al Spitalului Roman.

  Manager interimar pentru spital

  Joi, edilul municipiului va primi și raportul Corpului de Control cu privire la concursul organizat de Spitalul Municipal de Urgență Roman în perioada 14 – 15 ianuarie. “După ce mi se va aduce la cunoștință raportul, voi avea o întâlnire cu conducerea spitalului, cu toți cei patru directori. Cel mai probabil, întâlnirea o voi convoca vineri“, a precizat primarul Leoreanu.
  În aceste condiții, de săptămâna viitoare, Spitalul Roman ar urma să aibă un manager interimar. Acesta va fi desemnat de Consiliul de Administrație (CA) al spitalului, în urma unei ședințe extraordinare. CA al Spitalului Roman este format din cinci membri: un, reprezentant al Primăriei, doi reprezentanți ai Consiliului Local și doi reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Ovidiu Bojescu, reprezentantul Primăriei este și președintele CA, iar cei doi reprezentanți ai Consiliului Local sunt Iulia Havrici și viceprimarul Lucian Micu. Membrii CA din partea DSP Neamț sunt medicul Mirela Grădinaru și economistul Constantin Oprea.
  Săptămâna trecută, 99 de persoane au participat la examenul de ocupare a celor 21 de posturi de asistenți scoase la concurs de Spitalul Municipal de Urgență Roman. Atunci, asistentul Puiu Sârbu, președintele Ordinului Asistenților Medicali, a acuzat conducerea spitalului de organizare deficitară a concursului. În plus, evaluarea dosarelor făcută de reprezentantul DSP Neamț s-a finalizat cu o listă scrisă cu creionul. Ulterior, concursul a fost anulat la sesizarea medicilor șefi de secție, care au remarcat cel puțin două întrebări greșite și că nu a fost afișat baremul de corectare, conform legii. Mai mult, aceștia s-au plâns că li s-a îngrădit dreptul de a examina candidații, iar subiectele nu ar fi avut nicio legătură cu medicina, ci erau mai mult din legislație.
  Noul concurs se va desfășura în perioada 29 ianuarie – 2 februarie.


  0 0

  Mai puțin de 200 de beneficiari de ajutor social au muncit pentru banii pe care îi primesc lunar de la primărie. Ceilalți beneficiari sunt minori sau suferă de diferite boli.


  Pe parcursul anului trecut, doar 180 de persoane, dintr-un total de 1.100 de beneficiari de ajutor social, au prestat muncă în folosul comunității. Situația este similară cu cea din anul 2011, deși, la începutul lui 2012, consilierii locali au stabilit ce fel de munci trebuie să presteze persoanele care primesc ajutor social.
  În anul 2012 au fost înregistrate, în medie, 400 de dosare de ajutor social, însumând 1.100 de beneficiari. Unii dintre beneficiari nu au prestat muncă în folosul comunității, ori pentru că persoanele nu au împlinit vârsta de 18 ani, ori pentru că au prezentat acte medicale ce nu le permiteau efectuarea acestor ore. Menționăm că au fost prestate orele de muncă aferente cuantumului ajutorului social, excepție făcând cazurile de incapacitate temporară de muncă, certificate de adeverințe medicale de constatare a capacității de muncă eliberate de un expert medical al asigurărilor sociale din cadrul Casei Județene de Pensii. Nu au fost descoperite cazuri de rea intenție din partea solicitanților sau beneficiarilor“, a afirmat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman.
  Conform unei hotărâri de Consiliu Local, în lunile ianuarie, februarie, noiembrie și decembrie, beneficiarii de ajutor social trebuie să curețe zăpada și gheața de pe trotuare, să grebleze spații verzi, să măture alei, parcuri și trotuare, să salubrizeze zonele din apropierea platformelor gospodărești, precum și să curețe zăpada și gheața din Parcul Municipal și din celelalte părculețe din oraș. În perioada martie – octombrie, beneficiarii ajutorului social au de greblat spații verzi, de măturat alei și trotuare, de greblat, colectat și încărcat resturi menajere și vegetale din diverse zone (digul și liziera de lângă râul Moldova, strada Islazului, zona Oborului, artera ocolitoare, zona Kartodrom și Ștrand), de curățat șanțuri și rigole, de împrăștiat pământ vegetal, de tăiat lăstarii arborilor de pe aliniamentele stradale, de pregătit terenurile în vederea însămânțării gazonului, de salubrizat platformele gospodărești și de udat zonele verzi.


  0 0
 • 01/24/13--04:29: CARACTERE: CURVA DESTEAPTĂ
 • CARACTERE: CURVA DESTEAPTĂ

  ACCENT

  Urmează o povestioară la care copiii n-au acces decît însotiti de părinti sau de alte neamuri cuviincioase. Să spun mai întîi, că nu-mi pare rusinos să folosesc acest cuvînt, exact asa cum sună - curvă - adică simplu, direct, neaos. În fond, e un cuvînt ca oricare altul din lexicul limbii (pardon!) noastre. Să zică lumea mersi că nu iau în vizor celelalte genuri de curve. Eventual curva proastă sau curva de plăcere. Si nu mă refer nici la curva de lux. Pentru că asta lucrează foarte sus, în sfere mai înalte, mai subtiri, la demnitari de tot felul, potentati în toate privintele, oameni rasati, aproape nobili. Pentru ei, fetitele sînt specializate la adevărate academii din străinătate. Nu sîntem noi de nasul lor! Deci, nici pînă la nas nu le ajungem cu prăjina noastră cea mică. Si, în treacăt fie spus, nu mă refer nici la curva masculină. Asta va face obiectul unui studiu special, că merită, e un personaj mai complex. Revin, deci, la curvele noastre mai populare, mai de dîrvală, dintre care, cum am spus, se detasează de departe, curva desteaptă. Deci, să vedem cam ce-i cu ea, cum e, cum face. Păi, mai întîi, fetita a descoperit pe cont propriu sau, să zicem, din lecturi (că, să ne-ntelegem, curva desteaptă e intelectuală, citeste mult, analizează, dă sentinte), deci a descoperit că se pot scoate bani si avantaje - multi bani si mari avantaje - din... chestia aia (cuvîntul ăsta nu-l scriu ad-litteram, că nu figurează în lexicul de care făceam vorbire). Va să zică, bani si avantaje. Păi, ia să vedem noi. Cred că, la început, trebuie un pic de scoală. Nu poti intra în chestiune, cum face curva proastă sau cea de plăcere. Păi, pui, deci, mîna frumos pe carte, că acum sînt din astea, slavă Domnului. Mai întrebi si vecinii (pardon, vecinele!), dar alea de soi, alea rele de muscă. Îti faci si coafura, dar peste tot, că, de!, nu se cade (nu se pică!) altfel, îti controlezi si pasul putin, picioarele, călcătura. Si ai mai învătat o regulă de bază: să nu te dai la oricine, la plevuscă, pentru că ăstia sînt calici. Te dai numai la cei mari, la sefi, la directori. Că de acolo vine grosul. Păi, si tu ce vrei? Nu grosul? Si, în sfîrsit, iesi în peisaj. Peisajul, stim cu totii, e peste tot, indiferent de anotimp, de vremea de afară. Si apoi, pe tine înăuntru te interesează, nu? Chiar si limbajul e important. Ti-l mai cizelezi, deci, un pic. Îti subtii putin limba; cît să piste, să gîdile.
  Si începi treaba. Începi să arunci ocheade peste tot, dar le arunci „cu scoală“, parsiv cît se cuvine. La serviciu le arunci mai cu grijă, că ies vorbe, se aude. Lasi serviciul pe mai tîrziu. Apoi, nici pe stradă nu iesi, că acolo concurenta e mare si cam vulgară. Poate iesi si cu scărmăneală. Cert este că găsesti ce cauti. Stim doar cu totii că piata asta e mare. Ei, si ajungi la primul client. Ăsta, neînvătat - că asa s-a nimerit - se repede la tine ca prostul. „Nnt, sari tu în sus de pe unde te-a trîntit individul. Scoate mai întîi banii si arată-mi si niste avantaje. Vezi că ai acolo, la serviciul tău, postul ăla liber, de tăiat frunze la cîini, dă-mi-l mie!“. Si, ca să-i faci curaj, începi să te misti frumos prin fata prostului, zdrăngăni mai întîi tîtele, mai dai putin si din dorsale, pînă cînd ăla zice: „Da, îti dau ce vrei; si vino dimineată la mine la serviciu“. „Bine, vin, i-o întorci tu, dar nu mă cunosti, nu te cunosc. Îmi dai slujba, că banii mi i-ai dat, desi esti cam zgîrcit, iar tu îti vezi de condus bine societatea, că acum o să avem nevoie de parale pentru amîndoi. Păi, nu?“ „Păi, da!“, răspunde ăla. Si pune botul. Bine, ai trecut de prima încercare, de prima experientă. Ajunsă acasă, să ne-ntelegem (prostul ăla al tău, sotul, nu stie nimic), te retragi într-o intimitate meditativă si analizezi: „Nu e rău deloc, îti zici. Am si bani, si servici, că pînă acum asteptam ca proasta să-mi vină somajul“. Domnilor, n-o mai lungesc. Am lungit-o cît s-a putut. Ar urma să povestesc alte si alte întîmplări năstrusnice de acest fel, dar dumneavoastră le deduceti singuri. Sînt ca si prima. Regula de bază rămîne aceeasi pentru toti: nimic fără multi bani si mari avantaje. Să precizăm că maximum de performantă (să-i spunem profesională?) obtinut de curva desteaptă e că a schimbat trei directori si a pus patru contabili sefi. Toti noi. Din cei verificati de ea mai întîi. Final? E aproape fără final. Curva desteaptă si acum prestează. Numai că e cam botită pe ici, pe colo; mai ales pe colo. Da, dar are bani de te cumpără si pe tine. Că am uitat să vă spun, încet-încet, aici a ajuns: dă ea bani, numai să vină prostul. Vezi bine, îsi schimbase si regnul. A ajuns curvă de plăcere. Pînă la curva proastă, cea de pe centură, mai e un pic.

  (Viorel TUDOSE)

  0 0
 • 01/24/13--07:50: Al.I.Cuza

 • Al. I. Cuza: tentatiile unei domnii autoritare

  autor: FrontPress24.01.2013

  cuza statuieFormat în mediile politice occidentale de la jumătatea secolului al-XIX-lea, Al.I.Cuza avea să devină la puţină vreme după sfârşitul revoluţiei de la 1848, una din figurile centrale ale elitei politice româneşti pentru care, realizarea Unirii Principatelor Române era cel mai important obiectiv politic. Cu destule semne de întrebare legate de rapida lui ascensiune în cariera militară dar şi în privinţa reîntoarcerii sale în ţară la puţin timp după revoluţia din 1848, biografia lui Al.I.Cuza a stârnit interesul unui număr impresionant de istorici. Unul din aspectele rămase încă neelucidate este cu siguranţă acela legat de identificarea cu precizie a naturii regimului politic pe care cel denumit „domnitorul Unirii” l-a instaurat şi patronat.
  Apartenenţa lui Al.I.Cuza la grupul tinerilor revoluţionari români de la jumătatea secolului al XIX-lea, dincolo de anumite calcule politice, a avut un important rol în alegerea sa ca şef al statului român. Chiar dacă nota de provizorat a domniei lui Al.I.Cuza era lesne sesizabilă din declaraţii precum cea formulată chiar de el către guvernele Puterilor Garante la 25 ianuarie 1859 (1) sau din avertismentele date de unii lideri conservatori (2), existau destule premise pentru ca susţinătorii săi să spere la imprimarea unei amprente liberale noii guvernări.
  Privind evoluţia domniei lui Al.I. Cuza în ansamblul ei, apare o întrebare legitimă cu privire la cauzele dispariţiei treptate a entuziasmului existent, la începutul domniei, atât la nivelul populaţiei dar şi a unei bune părţi a clasei politice, faţă de cel ales la 5 şi 24 ianuarie 1859 ca domnitor. Pentru liberali, semne de îndoială în privinţa modului în care intenţiona noul şef al statului să conducă, aveau să apară chiar din toamna lui 1859. După dovezile de susţinere publică pe care le arătaseră (3), radicalii din jurul lui I.C. Brătianu şi C.A. Rosetti nu se aşteptau ca rostirea unor critici la adresa ministrului de interne şi a primului ministru N. Creţulescu să fie urmate de suspendarea unor ziare precum „Românul” şi „Nichipercea”.
  Acceptarea de către Cuza a restrângerii libertăţii presei şi dizolvarea Adunării legiuitoare, erau urmate în toamna aceluiaşi an 1859, de intervenţia în forţă a poliţiei şi arestarea participanţilor la un miting al opoziţiei (4). În ciuda unor asemenea acţiuni politice cel puţin derutante pentru cineva care ar intenţiona să depisteze natura regimului politic pe care Cuza îl dorea în Principatele Române la începutul mandatului său, grupările politice reformiste din jurul lui I.C. Brătianu, Nicolae Golescu ş.a. încearcă să-i ofere pe mai departe întregul lor sprijin. Neluarea rapidă a unei opţiuni şi schimbările repetate de guvern, multe dintre ele stimulate chiar de Cuza (5), aveau să ducă treptat la o izolare a domnitorului pe eşicherul plitic.
  Mişcarea surprinzătoare privind nominalizarea, la 24 ianuarie 1859 a lui Barbu Catargiu, unul din cei mai importanţi lideri conservatori, ca şef al primului guvern unificat, o anumită ezitare în privinţa adoptării unei legi rurale moderne (6), dublată de extinderea unei legi restrictive a presei în Ţara Românească (la 23 martie 1862) (7) erau pentru reprezentanţii „stângii” noi dovezi ale faptului că regimul nu era dispus să accepte viziunea lor asupra reformelor. Prezenţa celor din urmă în cadrul alianţei ce se va forma la jumătatea anului 1862, cunoscută sub denumirea de „monstruoasa coaliţie” avea să aibă loc după noi acţiuni publice de susţinere a lui Al.I. Cuza (8) preocupat însă mai puţin de receptarea unor semnale pe care aceştia le transmit în permanenţă şi mai mult de încercarea eşuată de a guverna deasupra grupărilor politice existente.
  O asemenea încercare politică era greu de acceptat de către liberali, în condiţiile în care angajamentele şi demersurile lor politice erau în această perioadă pentru o reformă electorală, independenţa magistraturii, organizarea educaţiei şi instrucţiei publice etc. (9). Lipsa unei reacţii din partea monarhului faţă de aceste proiecte şi încercarea de a-şi forma un partid din oameni consideraţi lipsiţi de credibilitate şi autoritate morală în ţară (10) erau apreciate ca fiind motive suficiente pentru un divorţ politic.
  Criticile venite din partea opoziţiei (11) cu privire la maniera personală de a conduce statul român (12) erau urmate de sfaturile insistente ale unor susţinători precum C. Negri, care încercau să-l convingă de necesitatea realizării unei lovituri de stat care să îi permită apoi formarea unei adunări legislative, aleasă pe alte criterii decât cele în care censul jucase rolul covârşitor (13). Eşecul guvernării lui N.Creţulescu, un alt susţinător al trecerii la un regim autoritar, avea să reprezinte pentru Cuza argumentul final în privinţa necesităţii unei lovituri de stat.
  Optând la 2 mai 1864, ca modalitate de rezolvare a crizei politice ce dăinuia deja de ceva timp, pentru o lovitură de stat, Alexandru Ioan Cuza (14) contribuia nu doar la o consolidare a opoziţiei (15) ci şi la o accentuare a crizei. Chiar dacă lovitura de stat a fost urmată de aplicarea unui şir întreg de reforme binecunoscute, cu efecte pozitive în timp, consecinţele imediate au constat într-o radicalizare a disputelor politice ajungându-se până la punctul în care decizia politică menţionată deja a domnitorului să fie prezentată ca un act politic ai cărui beneficiari erau doar moldovenii (16). Surprinzător avea să fie pentru perioada următoare faptul că după un moment precum cel din vara anului 1864, domnitorul avea să fie mai degrabă îngăduitor cu adversarii săi politici decât autoritar. Astfel, chiar dacă unii contemporani precum Eugeniu Carada, sau N. Rosetti Bălănescu, (17) vorbeau despre implicarea guvernului în declanşarea acţiunii din 3 august 1865, devenită una de contestare la adresa şefului statului, ea ar fi fost o bună ocazie pentru reţinerea pe termen lung a unor lideri ai opoziţiei.
  Acest fapt nu s-a întâmplat deşi unul din liderii monstruoasei coaliţii, I.C.Brătianu fusese arestat la 2 august (18) pentru o scurtă perioadă de timp. Eliberarea rapidă a celor arestaţi în noaptea de 3 august, nu avea să contribuie la o liniştire a stării de spirit din ţară (19) şi nici la obţinerea unei susţineri din partea Franţei, cea care jucase vreme de câţiva ani rolul de protector al României, motiv pentru care Cuza anunţa în mod public la sfârşitul lunii octombrie disponibilitatea sa de a abdica (20).
  Din acel moment, schimbarea şefului statului nu devenea decât o chestiune de timp iar lipsa lui de reacţie faţă de pregătirile opoziţiei reunite la Ion Ghica, C.A. Rosetti sau I. Cantacuzino (21) era poate şi o conştientizare a situaţiei dificile nu doar politice dar şi economice (22) în care se afla întreaga ţară, în faţa căreia nu mai găsea nici el rezolvare. Inevitabilul avea să se producă în dimineaţa zilei de 11 februarie.
  Lunile ce au urmat momentului abdicării aveau să aducă o dinamică sporită vieţii politice româneşti, preocupată să explice şi mediului politic extern faptul că tendinţele de autoritate ale domnitorului contribuiseră la îndepărtarea lui (23) dar şi să clarifice prin statuarea în Constituţie câteva principii considerate a fi fost încălcate de către Al. I. Cuza. Libertatea presei, a întrunirilor, separarea puterilor sau problema gărzii naţionale erau pe larg dezbătute în Parlament dar şi în ziarele epocii (24).
  Cuza reuşea în felul acesta să rămână în atenţia opiniei publice româneşti, nu doar prin reformele iniţiate în anii săi de domnie ci şi prin maniera personală în care înţelesese să conducă statul român ce atrăgea critici serioase din partea diverşilor competitori politici chiar şi după abdicare (25). Departe de a fi fost un dictator aşa cum fusese acuzat chiar în epocă, Al. I. Cuza încercase într-o perioadă în care libertăţile erau clamate cu multă forţă, să îşi impună propria viziune asupra vieţii politice româneşti şi a reformelor pe care aceasta le aştepta. De Liviu Brătescu – Historia


  0 0
 • 01/24/13--08:27: Antisemitism

 • Colaborator “Adevarul”, acuzat de “antisemitism”

  autor: FrontPress24.01.2013
  presaUn articol de opinie postat recent la secţiunea de bloguri a ziarului Adevărul, intitulat“Şi evreii greşesc, nu-i aşa?”, semnat de Mihai Tociu, a creat un val de critici şi acuze care au variat de la “extremism” până la “naţionalism” şi “antisemitism”. În urma scandalului iscat, grupul redacţional a emis scuze oficiale într-un comunicat, prin care îşi justifică şi gestul de ştergere a materialului incriminat.
  “Platforma de bloguri adevarul.ro garantează libertatea ideilor şi a comunicării lor atât timp cât acestea respectă bunele practici, termenii şi condiţiile publicate pe site. În caz contrar, redacţia îşi asumă dreptul de a scoate de pe site textele care se dezic de aceste bune practici şi care au potenţialul de a încălca legea şi/sau drepturile omului. Textul, publicat în contextul comemorării victimelor Holocaustului, prezintă pasaje care pot fi interpretate ca având caracter antisemit, lucru care intră în contradicţie cu valorile, etica şi misiunea redacţiei Adevărul. Ne cerem scuze în faţa cititorilor şi bloggerilor noştri pentru orice inconvenient creat, atât prin publicarea textului în primă fază, cât şi prin decizia de a-l scoate de pe site-ul adevarul.ro”, se arată în comunicatul redacţiei, datat 24 ianuarie.
  “Textul «Şi evreii greşesc, nu-i aşa?», semnat de dl Mihai Tociu, are o abordare inacceptabilă pentru un ziar respectat precum «Adevărul». De asemenea, el încalcă evident legislaţia în vigoare, punând la îndoială secvenţe ale Holocaustului din România şi anumite trăsături ale Holocaustului european. Negaţionismul textului nu se bazează pe dovezi ştiinţifice, ci pe supoziţii şi pe simplele percepţii ale autorului. În caz că dl Tociu va recidiva ori va insista în această direcţie, «Adevărul» va avea o singură soluţie rezonabilă: renunţarea la colaborarea domnului Tociu”, susţine editorialistul şi redactorul şef Grigore Cartianu, care face aluzie la Legea nr. 107/2006, care aprobă o Ordonanţă de Guvern din 2002. Ordonanţa de urgenţă nr. 31 din 2002, care are ca obiect ”interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”, a fost introdusă de fostul premier social-democrat Adrian Năstase. Ordonanţa de urgenţă prevede la Articolul 6 că “negarea în public a holocaustului ori a efectelor acestuia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.
  “Înţeleg decizia editorială a redacţiei ‘Adevărul’, în contextul în care probabil că orice alt ziar ar fi procedat la fel. Şi totuşi, cred că era în interesul tuturor ca subiectele abordate în articol să fi fost dezbătute prin intermediul argumentelor şi al dovezilor istorice, şi nu ghilotinate de o lege adusă de vânt. Dar asta depinde şi de noi, şi de vremuri…”, a considerat la rândul lui Mihai Tociu.
  Bucureşteanul Mihai Tociu, coordonator al asociaţiei Toleranţă Zeroşi un împătimit al promovării Oinei ca sport naţional al românilor, a devenit cunoscut opiniei publice după ce în timpul alegerilor parlamentare de anul trecut a protestat inedit împotriva întregii clase politice reproducând sub balconul său, din luminiţe de brad, celebra întrebare “Eu cu cine votez?”.  Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/24/13--10:58: Cosmar


 • Cauchemar...

               
   
   
                                  

                                                                                                                              Illustration !

  Notez l'invraisemblable et très culotté, jeu de mot, "Israël c'est Nous", et conjointement Israël = US, autrement dit, USrael... Cette Fiamma, est une député "italienne", archi-sioniste, qui tient à faire taire les voix de la raison populiste au sein de l'UE.  Dictature toute, secondée par la saloperie bilderberguesque.

  0 0  Do you Love me?
  by David Marshall
  I love you,
  Why can't it be just us two,
  Without you my life is through,
  Every day my love for you grew,
  I care so much, you have no clue,
  No matter what our lives will pursue,
  We sometimes say things that are untrue.

  My love for you will never be surpassed,
  For my love for you is way too vast,
  and my love for you will always last,
  Theres been sorrow but I'll forget the past,
  Please understand, because this life is too fast.

  Do you think we could ever be?
  Only you can set me free,
  I need to know before this world I flee,
  I love you,
  But do you love me?


  0 0
 • 01/24/13--12:01: Puterea barbatului...


 • 0 0
 • 01/25/13--06:06: Statul social

 • “Statul social”, un stat al minoritatilor? De ce grupurile majoritare devin tot mai violente?

  autor: FrontPress25.01.2013
  kill-hippiesIată că la Voronej (Rusia) au avut loc violenţe împotriva reprezentanţilor „comunităţii LGBT”, care protestau împotriva unui proiect de lege care interzice propaganda modului de viaţă homosexual. Nimic deosebit, s-ar părea. Acelaşi peisaj îl putem urmări în majoritatea ţărilor lumii. Totuşi, un gând mi-a venit când priveam un video cu evenimentele din Rusia: furia cetăţenilor normali este generată de sentimentul de nesiguranţă, de lipsa unei autorităţi puternice, a unui sistem de valori, a unui cadrul legal care ar apăra comunităţile tradiţionale. Cetăţeanul simte că ţara în care el locuieşte, nu îi mai aparţine, iar statul este o instituţie străină, care se dirijează după alte principii decât cele care ţin convieţuirea oamenilor care alcătuiesc un singur popor.
  voronejAstăzi, Europa crede într-un stat social – „apărător al celor slabi”, care se vede nevoit să aplice politici „afirmative”. Într-un astfel de stat, orice bărbat este considerat din momentul naşterii un potenţial „maniac”, „violator” şi „criminal”. Într-un astfel de stat, prin definiţie, majoritatea populaţiei este considerată „totalitară”, iar minorităţile – cele „opresate”. Într-un astfel de stat, orice om de afaceri este considerat – „hoţ”, iar muncitorul – „victimă a capitalismului”. Într-un stat social, familia şi părinţii sunt prin definiţie – „fascişti”, iar copiii „potenţiale victime” (cum ar fi cazul Suediei sau Norvegiei, spre exemplu). Într-un astfel de stat, Biserica este – „totalitară”, iar ateii şi sataniştii – „promotori ai libertăţii”.
  Desigur, discursurile umaniste despre necesitatea apărării celor slabi şi nepăstuiţi nu pot lăsa pe nimeni insensibil, însă sistemul politic construit pe un astfel de sentimentalism pseudoumanitar, are mereu consecinţe nefaste chiar şi pentru cei “protejaţi”.
  În momentul în care unui stat îi lipseşte un cadrul legal care să-i apere pe cei consideraţi „răi” (bărbaţii, grupurile majoritare, oamenii de afaceri, familia, Biserica), izbucnirea violenţelor de stradă împotriva minorităţilor sexuale, etnice, rasiale şi religioase, vor rămâne mereu actuale în orice colţ al globului, indiferent de cultură şi de nivelul de civilizaţie. Desigur, la un moment dat, statul ar putea aplica întregul arsenal represiv pentru a impune prin forţă „respectarea legii”. Dar, nu cumva, un astfel de stat va înceta să mai fie democratic, transformându-se într-o tiranie cu mască democrată? De Octavian Racu 


  0 0
 • 01/25/13--06:20: Hartuire fiscala

 • Hartuire fiscala impotriva nationalistilor germani

  autor: FrontPress 25.01.2013
  NPDReprezentanţii  Partidului Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune naţionalistă din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale, au anunţat că au contestat o amendă de 1,27 de milioane de euro primită pentru “iregularităţi contabile”. Aceştia consideră amenda uriaşă, care ar putea falimenta partidul, o discriminare la adresa NPD şi un abuz din partea statului.
  Problemele de natură financiară datează de ani de zile iar amenda a fost emisă de Curtea Administrativă Federală din Leipzig la sfârşitul anului trecut. “Facem tot posibilul să nu plătim”, a declarat trezorierul NPD Andreas Storr.
  Într-o scrisoare publică adresată parlamentului federal, datată 8 ianuarie, NPD solicită să primească în continuare finanţarea publică pe care o merită, conform legislaţiei din Germania. Toate partidele care au obţinut un anumit procent stabilit de lege sau au intrat în parlamentele regionale, în Bundestag sau în Parlamentul European au dreptul să primească câte 70 sau respectiv 85 de euro cenţi pentru fiecare vot obţinut.
  Anual NPD-ul cheltuie circa 400.000 euro pentru chiria sediilor sau pentru acţiunile în instanţă. În 2011, datorită scorurilor electorale obţinute, partidul a primit din partea statului 1,32 de milioane de euro. Suma ar reprezanta puţin peste 40 la sută din veniturile totale ale formaţiunii. Cu toate acestea, conform revistei Spiegel, care citează date oficiale, NPD-ul avea datorii de 950.000 de euro în 2011. De pe FrontPress.ro

  0 0
 • 01/25/13--07:40: Bancuri....


 • Discutie intre doi pensionari:
  - Azi am fost la doctor si a zis ca mai am de trait doua luni!
  - Din ce, bai, Vasile? Din ce?!


  Doi proaspat arestati discuta in celula:
  - De ce ai fost arestat?
  - Pentru concurenta.
  - Adica ?!?
  - Fabricam aceleasi bancnote ca si statul ...


  Intr-un sat de munte e mare agitatie in fata primariei.
  Iese primarul si intreaba:
  - Ce s-a intamplat?- Apai dom' primar s-o pripasit un negru pe la noi prin
  sat si ne reguleaza toate femeile.
  - Si....n-ati luat masuri?
  - Apai cum sa nu? Am luat la toata lumea, dar tot a lui 
  e cea mai mare.

  Unu' se duce la o biblioteca:
  - Dati-mi si mie, va rog, o carte despre sinucidere.
  Bibliotecaru:
  - Du-te ma dracului, ca tu n-o mai aduci inapoi!!

  .................
  Anunt la "Matrimoniale" pe timp de criza :
  - Caut FEMEIE rezistenta la frig, foame si bataie.
  Rog seriozitate!

  ..............
  Intrebare: - De ce nu trebuie sa calci cu masina
  un tigan, care merge pe bicicleta ?

  Raspuns: - Poate fi bicicleta ta!
  ............

  - De ce ai fugit din sala de operatie inainte de a fi operat?
  - Pentru ca infirmiera spunea tot timpul: Curaj, nu va fie teama, e o
  operatie usoara!
  - Pai si?... asta nu te-a linistit?
  - Nu. Pentru ca vorbea cu chirurgul!


  0 0


  Nationalisti italieni ARESTATI pentru ca planuiau violarea unei studente evreice

  autor: RV 25.01.2013
  arestati
  Politia din Napoli a arestat zece membrii ai organizatiei nationaliste CasaPound acuzati de participarea la violente stradale, agresiuni impotriva adversarilor politici, crima organizata, detinere ilegala de arme si materiale pirotehnice, incendiere si planuirea violarii unei studente evreice.
  Arestarile s-au facut simultan in trei orase din reagiunea Campania: Napoli, Salerno si Latina.Au fost arestati liderii acestor filiale carora li se imputa  violentele din primavara anului 2011 din centrul orasului Napoli, manifestatia neautorizata de la Facultatea de Litere Napoli, instigare la ura rasiala si antisemitism.
  Procurorii care instrumenteaza cazul se bazeaza pe interceptari telefonice precum si pe urmarirea indelungata a profilelor Facebook detinute de membrii CasaPound.In conversatiile interceptate se vorbea si despre incendierea unei case de bijuterii al carei proprietar este un evreu si violarea unei studente evreice.
   Discutiile si ordinele pe Facebook
  Giuseppe Savuto, unul dintre membrii arestati, distribuia tinerilor militanti CasaPound reguli de organizare a propriilor pagini Facebook astfel incat sa nu dea de banuit nimanui despre actiunile violente si antisemite ce urmau sa fie puse in aplicare.
  Intr-o alta conversatia intercepatata de procurori in sediul “Berta”, sediu aflat acum sub sechestru, Savuto certa un tanar militant spunandu-i : “Am vazut anumite lucruri pe profilul tau…”, militantu il intrerupe: “Anumite lucruri, sigur, le-am adaugat inainte de a intra in CasaPound”  referindu-se la postari legate de Forza Nuova, organizatie nationalista ostila CaseiPound. Giuseppe Savuto continua : “Nu, Forza Nuova…nu avem nimic in comun cu Forza Nuova, ei nu trebuie sa mai apara pe profilul tau!” apoi se adreseaza tuturor membrilor prezenti: “La scoala nu poti contesta Holocaustul, nici macar la nivel didactic, veti primi note proaste.Sunt de acord si cred ca n-au existat camere de gazare sau deportari,sunt primul care o spune.Dar in acest caz, in fata unui profesor, in fata unui jurnalist este gresit.Nu poti pata imaginea CaseiPound ce se vrea un interlocutor credibil opiniei si institutiilor publice”.
  Avand in vedere ca in aceasta perioada Italia se afla in plina campanie electora si ca in sondaje, CasaPound are cel mai mare procent dintre toate miscarile/partidele nationaliste, aceasta actiune poate fi interpretata ca un atac politic menit sa pateze imaginea nationalistilor in fata electoratului.Sursa: FrontPress.ro
  cp


  0 0
  0 0
 • 01/25/13--10:41: Iluzie ?

 • Iluzia democratiei – partea a II-a

  autor: FrontPress25.01.2013
  demoÎn articolul precedent din această serie am scris despre modul în care funcționează sistemul așa-zis democrat din România și despre cum suntem păcăliți că noi avem puterea să ne decidem propria soartă. Însă pentru a realiza că cea ce ni se prezintă în presă și la televizor ca fiind democrație nu este altceva decât o iluzie, e nevoie să analizăm mai mult decât mediul politic românesc.
  Democrația, teoretic, respectă și apără drepturile omului. Atât de mult se face legătura între cele două concepte, încât a devenit greu să ne imaginăm unul fără celălalt. Dreptul la viață, dreptul la liberă exprimare, egalitatea în fața legii sau dreptul la intimitate și la viață privată sunt doar câteva exemple de drepturi ce ne sunt încălcate zilnic. Mass-media nu vorbește despre asta, fiind controlată de aceiași oameni care ne fură libertatea.
  Politicienii ”democrați” și-au făcut un obicei din a condamna crimele regimurilor totalitare și să ne amintească ce norocoși suntem că trăim într-o lume liberă. Dar de dreptul la viață al copiilor nenăscuți, uciși prin avort, cine vorbește? Avortul (o formă de crimă) a devenit în democrație dreptul femeii de a face ce vrea cu corpul ei. Iar dacă susținem că un copil nenăscut nu e parte din corpul mamei, adepții practicării avortului vor spune că viața începe doar în momentul nașterii, nu al concepției. În ultimii 10 ani au fost uciși prin avort peste 11 milioane de copii doar în România, numărul la nivelul întregii Europe este unul colosal. Asta se întâmplă în cea ce sistemul ne prezintă ca fiind ”cel mai democratic continent al lumii”. Rezultatul acestui genocid legal este scăderea numărului populației autohtone și nevoia de imigranți din Asia și Africa, care acum riscă să devină majoritari în Europa.
  abortion-1
  Dreptul la liberă exprimare e un alt pilon al democrației, dacă îi să credem ce spun politicienii. În realitate acest drept e limitat, în granițele opiniilor tolerate. Iar barierele nu sunt limbajul obscen sau insultarea țării, limite de bun simț. Încălcarea acestor limite este chiar permisă. De câte ori reprezentanți ai minorităților naționale au insultat România și poporul român, acest lucru le-a fost permis. În România oricine e liber să-i insulte pe români. Dar dacă un român își exprimă libertatea de exprimare când se referă la țigani și opinia sa nu e pe placul unor ONG-uri țigănești susținute de UE, imediat aceștia îl acuză de rasism, xenofobie, extremism, etc. Odată puse aceste etichete, persoana care și-a exprimat opinia, cum credea că are dreptul, devine o oaie neagră și poate avea probleme chiar și cu autoritățiile. Acest lucru nu se întâmplă doar în România, ci în întreaga Europă. Dacă unele păreri nu sunt considerate corect politice, atunci riscăm să comitem o ”crimă de gândire”, la fel ca în romanul politic al lui George Orwell, 1984, carte care prezintă o lume totalitară în care era interzis orice gând cu care partidul nu era de acord. În occident au existat cazuri de oameni închiși pentru că opinia lor era opusă celei oficiale. Există și legi care ne îngrădesc acest drept. Parcă am fi în comunism, UE fiind noul URSS.
  Corectitudinea politică ucide libertatea de exprimare
  Și totuși de ce nu vede nimeni această problemă? Pentru că mass-media ne prezintă zilnic ”o lume liberă”: moschei în marile orașe ale Europei, parade ale homosexualilor, oameni care batjocoresc creștinismul, libertatea de a distruge familia tradițională, etc. Dar în același timp, în Regatul Unit, o mulțime de oameni au fost dați afară de la locul de muncă pentru că purtau simboluri creștine. Foarte democrat, nu-i așa? Asta în timp ce autoritățiile nu fac nimic împotriva musulmanilor care aplică legea Sharia pe străzile Londrei, de parcă ar fi în Pakistan. Așadar avem libertatea să batjocorim tot ce e sacru: credința, națiunea, familia, dar dacă criticăm cultura minorităților sau ne manifestăm propria identitate, riscăm să fim catalogați ca incorecți politici și chiar pedepsiți de lege. Așa era și în comunism, dacă spunea cineva ceva împotriva partidului, era numit ”dușman al poporului” și pus la zid.
  Poliția gândirii
  Avem dreptul la viață privată și intimitate, ni se spune că un regim democrat ne garantează acest drept. Dar cum rămâne atunci cu actele biometrice? În unele state sunt obligatorii, iar politicienii corupți au început să le introducă și în România. Practic suntem obligați să ne lăsăm amprentați ca niște infractori pentru a deține un buletin sau pașaport. Începând de anul trecut furnizorii de telefonie mobilă și internet sunt obligați să stocheze convorbirile și e-mailurile noastre și să le pună la dispoziția autoritățile responsabile cu siguranța națională în maxim 48 de ore de la solicitare. După modelul Londrei, sunt instalate și pe străzile noastre tot mai multe camere video, astfel încât la tot pasul suntem monitorizați. Iar dacă ne cazăm la un hotel sau la o pensiune, hotelierii sunt obligați să ne rețină datele personale și să informeze autoritățiile, astfel încât la orice moment locația în care ne aflăm să le fie cunoscută. Aceste încălcări ale drepturilor noastre sunt justificate de sistem ca fiind măsuri de combatere a terorismului. Ironic cum aceiași oameni care au deschis porțile Europei la milioane de musulmani, vor să ne apere de terorismul islamic transformând un stat într-un lagăr. Asta e democrație, nu-i așa?
  1984-was-not-supposed-to-be-an-instruction-manual-31725
  Cât despre egalitatea în fața legii, cred că e evident că ea există doar pe hârtie. E aproape imposibil ca un simplu cetățean să câștige în fața unui politician sau a unui interlop, nu atunci când aceștia controlează justiția în cel mai ”democrat” spirit.
  Toate aceste încălcări ale drepturilor noastre, legale sau nu, sunt vina politicienilor corupți, a celor ce ar trebui să ne reprezinte, căci doar noi i-am ales să ne conducă. Am explicat însă în articolul precedent, cât de multă influența am avut noi atunci când ”i-am ales”. Aceștia nu se obosesc să ne consulte, să nu mai vorbesc de un referendum, atunci când adoptă legi care ne încalcă libertatea, precum cele care permit stocarea informațiilor noastre personale sau îngrădirea dreptului la liberă exprimare. De fapt, în unele cazuri nu mai votează nici măcar parlamentul, ci abuzurile sunt rezultatul ordonanțelor de urgență date pe bandă rulantă de toate guvernele. E încălcat principiul separării puterilor în stat? Acest principiu există doar pe hârtie oricum.
  De ce nu observă masele că toată democrația în care trăim nu e decât un ambalaj? Avem acces la internet, la show-uri TV cu personaje mondene, putem să cumpărăm etnobotanice, să bem Coca-cola, să ne exprimăm ura față de Biserică și Națiune, putem să ne destrăbălăm prin cluburi și să ne pierdem timpul pe facebook. Pe scurt: putem să ne sinucidem spiritual și fizic, iar atunci avem impresia că suntem liberi. O iluzie întreținută de mass-media aservită sistemului democrato-liberalo-capitalist cu scopul să ne comportăm exact cum doresc cei ce ne conduc: să devenim niște consumatori, niște cifre, nu niște persoane.
  Anti-TV 2
  E doar o formă de sclavagism modern, căci până la urmă sclavul perfect e sclavul care se crede liber. Și tot de ce e nevoie să devenim niște robi ai sistemului fără a ne da seama, e de a crede că suntem cei mai norocoși oameni din lume, că trăim într-un stat democrat și ne scăldăm în libertate. De Codrin Goia – Schimbarea


  0 0
 • 01/25/13--20:03: Raia comunista

 • Scapam prea greu de raia comunista

  autor: FrontPress26.01.2013

  coadaIdeea comunistă că statul trebuie să umilească cât mai urât cetățenii săi servea scopului de a menține oamenii docili și ascultători în fața aberațiilor dictaturii. S-au creeat atunci reflexe care nu mai dispar, ca o râie păcătoasă, imună la orice tratament.
  Dacă întrebi birocrația de stat de ce nu e capabilă să mențină o relație decentă și de respect cu cei care îi plătesc existența, primești foarte des răspunsul că lipsa fondurilor este o problemă. Ba sunt sediile vechi, ba sunt salariile mici sau lipsesc banii pentru consumabile. Primești un ropot de scuze în care nu vei regăsi niciodată problemele de mentalitate pe care le au încă prea mulți dintre cei angajați la stat.
  Într-un oraș mare al României, în anul 2013, se produce o situație ce demonstrează fără echivoc efectele perverse ale mentalităților comuniste din capetele multor funcționari publici. Exemplul este cu atât mai revoltător cu cît nu e vorba de bani, sedii necorespunzătoare sau lipsa consumabilelor.Au condiții ca în Germania funcționarii care produc aberația și cu toate acestea atmosfera e tipic comunistă.

  Statul a investit aproape 12 milioane de euro în construirea unui nou sediu pentru Finanțele Publice Timiș. Clădirea modernă are parcare subterană, săli de așteptare frumos amenajate, sistem de programare și plasme care îți spun când îți vine rândul. Îi lipsesc doar șefi care să  fie capabili să gândească civilizat, două anomalii stupide stând mărturie îna cest sens.
  Programul cu publicul, la ghișee, începe la ora 8.30, dar clădirea începe să fie populată cu funcțonari încă de la 8.00. La ora 8.00 parterul instituției mișună de jandarmi și polițiști și spațiile au sistem de supraveghere video.

  Cu toate acestea, contribuabilii care ajung înainte de 8.30 la Finanțe sunt ținuți pur și simplu în stradă, unde se creează ditamai coada. Nici măcar faptul că este frig în această perioadă nu contează pentru personalul de pază care stă cu ceasul în mână și ține zeci de oameni în stradă ”la secundă”.
  Dacă îi întrebi de ce nu pot oamenii să aștepte în interior, în sălile de așteptare frumos amenajate, jandarmii răspund invariabil: ”așa e ordinul!”. Un ordin complet idiot și comunist!
  Spațiile moderne din interior conțin un element important care merită remarcat. Constructorul a conceput zonele de ghișee cu un fel de tejghea după care se află funcționarii. Peste acest pult, cei de la Finanțe au trântit termopane masive în care sunt ghișee meschine, plasate în așa fel încât fiecare plătitor de taxe e obligat să facă plecăciuni umile.

  Poate părea un amănunt nesemnificativ pentru mulți, dar modul acesta de organizare a spațiilor trădează mentalitatea celor care au comandat utilitatea lor. Vă dați seama ce efecte produce mentalitatea aceasta în zone care nu sunt atât de vizibile, cum e sediul unei instituții?

  Unul dintre ele se desprinde și din eficiența cu care lucrează funcționarii din clădirea de 12 milioane de euro: le-a luat 2 ore și 45 de minute să înregistreze un contribuabil, după ce l-au plimbat pe la șase ghișee.
  Exemplul de la Timișoara ne arată cât de greu se schimbă mentalitățile în sfera birocrației și cum suntem încă sub imperiul unor mecanisme prin care comuniștii își impuneau controlul societății. De Malin Bot – Evenimentul Zilei

  0 0
 • 01/25/13--22:05: Model

 • Modelul britanic: Si olandezii vor referendum pe tema apartenentei tarii la UE

  autor: FrontPress 26.01.2013

  olandaCirca 52 la sută dintre olandezi consideră necesitatea organizării unei consultări populare pentru a se decide dacă Olanda rămâne sau nu în Uniunea Europeană, asta după ce premierul britanic, conservatorul David Cameron, a anunţat miercuri că trebuie organizat un referendum naţional, prin care cetăţenii să decidă dacă ţara mai rămâne în UE.
  Statisticile mai arată că dacă referendumul va fi organizat imediat, 56 la sută dintre olandezi se vor pronunţa pentru rămânerea în UE şi doar 35 de procente ar susţine retragerea regatului din UE, informează Radio China Internaţional.
  Ministrul de Externe, Frans Timmermans, a afirmat că guvernul olandez sprijină reforma UE şi se opune organizării unui referendum naţional în acest sens.
  În vara anului 2005, olandezii (asemenea francezilor) au respins prin referendum Tratatul de instituire a unei Constituții pentru Europa. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/25/13--22:17: Femeile la razboi

 • Implicatii etice si psihologice ale participarii femeilor la razboi

  autor: FrontPress26.01.2013
  wonder womanSăptămâna aceasta, Pentagonul a decis să autorizeze oficial participarea femeilor la lupte, în timpul războiului, oferind posibilitatea unui număr de câteva sute de mii de femei să ocupe poziţii în prima linie şi să aibă răspunderi în trupe de comando de elită. Decizia deschide însă o amplă dezbatere publică, referitoare la implicaţiile etice şi consecinţele psihologice pe care acest rol al femeilor îl poate avea.
  Argumentul adus de autorităţile americane este că decizia este menită să ofere femeilor „aceeaşi oportunitate de a reuşi ca şi bărbaţilor”, deoarece serviciul militar în poziţii de luptă este crucial pentru avansarea în grad, femeile neputând până acum să îndeplinească acest criteriu.
  Momentul ales pentru a face această schimbare nu a fost întâmplător. Decizia deriveă din vasta şi ambiţioasa agendă liberală, în special în privinţa egalităţii şanselor, pe care a prezentat-o preşedintele Barack Obama, în discursul său inaugural, explică jurnaliştii de la New York Times.
  În fapt, decizia secretarului Apărării, Leon Panetta, luată la recomandarea militarului cu cel mai înalt grad din armata americană, generalul Martin Dempsey, validează o situaţie cu care femeile s-au confruntat deja în conflictele fără linie de front din Irak şi Afganistan.
  Astfel, deşi o femeie nu poate să facă parte dintr-o secţiune a infanteriei sau să conducă un tanc, multe dintre femeile care aveau responsabilităţi ca infirmiere sau ofiţeri de informaţii au fost nevoite să înveţe să se apere şi să folosească arme de foc în faţa insurgenţilor care puteau apărea oricând.
  Implicaţiile etice, psihologice şi sociale
  Însă decizia Pentagonului este privită cu o doză mare de scepticism, dintr-o serie de considerente etice şi psihologice.
  Pe de o parte există o reticenţă puternică faţă de implicarea femeilor în lupta pe front, din cauza întrebărilor legate de puterea şi rezistenţa acestora în a împlini anumite sarcini, dar şi de afectarea coeziunii unităţilor militare, prin simpla lor prezenţă.
  Puterea mai mică a femeilor nu este doar o opinie. Într-o analiză comparativă a cercetărilor din ultimii 30 de ani, profesorul William J. Gregor de la Şcoala de Studii Militare Avansate din Fort Leavenworth, Kansas a concluzionat că „foarte puţine femei posedă capacităţile fizice de a reuşi în lupta de comando sau în specialităţile militare ce necesită o rezistenţă ridicată şi nicio femeie nu poate depăşi forţa unui bărbat bine antrenat. În plus, antrenamentele egale pentru bărbaţi şi femei cresc incidenţa leziunilor osoase şi musuclare în rândul femeilor”, arată un reportaj Washington Times.
  Iar studiile sunt confirmate de Katie Petrinio, fost căpitan în Marina Americană, autor al unui eseu publicat în Marine Corps Gazette. Petronio, fost jucător de hochei, obişnuită cu antrenament cu greutăţi de 90 de kg, s-a întors după cinci luni petrecute pe frontul din Afganistan cu atrofie musculară şi sindromul ovarelor polichistice. „Nu am putut să rezist cerinţelor fizice la care erau supuşi infanteriştii cu care lucram”, a concluzionat ea.
  Şi din perspectivă biblică, bărbatul şi femeia au fost creaţi diferiţi. Bărbaţii sunt, în general, mai înalţi, mai puternici, mai rapizi, au o capacitate pulmonară superioară, un metabolism mai rapid şi un nivel de testosteron de 11 ori mai mare decât al femeilor. „Ignorarea acestor diferenţe se face pe propria răspundere”, declară cercetătorii Anne şi Bill Moir, autorii cărţii „De ce nu calcă rufe bărbaţii”.
  Totodată, sacrificiul de sine este un principiul central al creştinismului, dar la fel este şi protejarea celor care sunt slabi şi nu se pot apăra.
  Pe de altă parte, există şi un aspect practic de care trebuie să se ţină cont. Social, cultural şi biblic, bărbaţii sunt educaţi să aibă grijă, să protejeze femeile. Chiar dacă femeile trebuie să muncească de două ori mai mult pentru a reuşi să ţină pasul, o femeie care luptă la egalitate cu un bărbat afectează atitudinea şi comportamentul acestuia faţă de ea, comentează jurnaliştii de la agenţia Reuters.
  Din punct de vedere social, chiar dacă sondajele de opinie arată că americanii susţin implicarea femeilor în armată, cel mai probabil că publicul va reacţiona defavorabil faţă de un număr mare de femei ucise în război, dar şi faţă de abuzurile şi violurile cu care acestea se confruntă în unele regiuni de pe glob.
  În cele din urmă, din punct de vedere psihologic, nu doar abuzurile pot afecta pe termen lung echilibrul şi sănătatea psihică a femeilor, ci şi actele sângeroase şi tragice, tratamentul inuman la care pot fi supuşi deţinuţii de război şi răpirile, toate punându-şi amprenta ireversibil pe dezvoltarea mentală ulterioară.
  „Nu toţi soldaţii se întorc răniţi de pe front, dar nimeni nu se întoarce neschimbat”, a declarat Paul Rieckhoff, fost soldat în Marina Americană şi fondatorul Organizaţei Veteranilor Americani din Irak şi Afganistan. În condiţiile în care America suferă de o adevarată epidemie de sinucideri în rândurile veteranilor de razboi traumatizaţi de experienţele trăite pe front, este nevoie şi de o generaţie de femei de sacrificiu? De pe Semnele Timpului

  0 0  truta26
  Medicul stomatolog Tudor Eugen Truţă a picat cu o notă dezastruoasă examenul pentru şefia CAS Neamţ. El activează la un cabinet privat din Franţa.


  Medicul stomatolog Tudor Eugen Truţă a reuşit contraperformanţa de a obţine cea mai mică notă din ţară la proba scrisă pentru funcţia de preşedinte director al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ.
  În perioada 23-25 ianuarie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de preşedinte director general pentru casele de asigurări de sănătate din 40 de judeţe, inclusiv Neamţ. Încă de la început, şefia CAS Neamţ s-a dovedit printre cele mai problematice din ţară. În vara anului trecut, după un concediu medical prelungit, fostul preşedinte Valerică Frăţilă a fost demis, pe motiv că s-au schimbat indicatorii de performanţă pe care trebuie să-i îndeplinească un preşedinte de casă de asigurări. Valerică Frăţilă a contestat în instanţă decizia CNAS şi are puţine şanse de izbândă, având în vedere că instanţa i-a respins contestaţia de două ori. În luna noiembrie, medicul şef al CAS Neamţ, Magda Spânoiu, a fost numite preşedinte director general interimar la conducerea instituţiei. Ea şi-a depus dosarul de candidat pentru a participa la concurs, însă acesta a fost respins, pe motiv că nu a fost depus în termenul legal. Medicul Magda Spânoiu a susţinut că are dovezi că a respectat termenul legal. A contestat şi ea respingerea dosarului, dar fără succes, astfel că medicul Tudor Eugen Truţă a fost singurul candidat la acest concurs.
  Pe 23 ianuarie, la Bucureşti, s-a desfăşurat proba scrisă, probă la care candidaţii trebuiau să obţină minim 70 de de puncte din 100, pentru a fi declaraţi admişi, condiţie necesară pentru a susţine şi proba interviului. În urma examenului scris, trei candidaţi, printre care şi stomatologul Tudor Eugen Truţă, au fost respinşi. Candidatul din Neamţ a obţinut cel mai mic număr de puncte, şi anume 10. Chiar dacă rezultatele pot fi contestate, este greu de crezut că medicul nemţean poate obţine o notă de trecere. Rezultatul extrem de slab pare inexplicabil, cu atât mai mult cu cât Tudor Eugen Truţă este asociat la un cabinet medical privat din Franţa.
  Originar din Tîrgu Neamţ, Tudor Eugen Truţă are 36 de ani, în 2001 a absolvit Facultatea de Medicină Dentară “Carol Davilla” din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, iar în perioada 2003-2007 a fost preparator universitar la catedra de Stomatologie Pediatrică din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. În 2008, el a terminat cursurile celei de-a doua facultăţi, şi anume Facultatea de Știinţe ale Comunicării, specializarea Comunicare şi relaţii cu publicul, din cadrul Universităţii “Petre Andrei”. În 2004, şi-a deschis un cabinet privat la Iaşi, iar în 2008 a lucrat la Tîrgu Neamţ, alături de tatăl său, care are şi el un cabinet medical privat.

  0 0

  Scris de:

  raport
  Raportul corpului de control al primarului arată “deficienţe de organizare”. Luni, primarul Leoreanu va avea o întâlnire cu cei patru directori ai Spitalului Roman.


  Corpul de control al primarului a terminat de efectuat verificările la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Raportul, realizat după mai multe zile de verificat documente, a ajuns şi în mâna primarului Laurenţiu Dan Leoreanu. De altfel, primarul Leoreanu a spus că nu va lua nicio decizie referitoare la conducerea spitalului până nu va studia rezultatele raportului întocmit de corpul de control.
  Spitalul de Urgenţă Roman a ajuns să fie verificat de corpul de control al primarului după ce un concurs organizat în cadrul unităţii sanitare, pentru ocuparea a 21 de posturi de asistenţi medicali, a stârnit un scandal între conducerea Spitalului şi Ordinul Asistenţilor Medicali. Ulterior, concursul a fost anulat de managerul Mircea Coadă, dar situaţia a rămas tensionată, din cauza unor zvonuri legate de posibile plăţi făcute către organizatorii examenului din partea unor candidaţi. În aceaste condiţii, doctorul Mircea Coadă, managerul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, a demisionat din funcţie, din motive personale, fără a oferi alte detalii.

older | 1 | .... | 16 | 17 | (Page 18) | 19 | 20 | .... | 171 | newer