Quantcast
Channel: 100 Ro
Viewing all 3410 articles
Browse latest View live

Un banc...

$
0
0




Î:Cum s-a format Marele Canion?
R:A scapat un evreu o moneda de un peny într-o crapatura a solului.

Iubiti-va mult :)

Demografie

$
0
0

Razboiul demografic: Tot mai putini RUSI in Extremul Orient

autor: FrontPress 24.02.2013
siberiaAutorităţile de la Moscova promit fonduri publice de 190 de miliarde de dolari şi avantaje fiscale pentru a încuraja dezvoltarea economică a Extremului Orient rus, informează vedomosti.ru. În ultimii 20 de ani regiunea a pierdut mai mult de 20% din populaţie, aceasta devenind o problemă deja de ordin geopolitic, se spune într-un proiect de dezvoltare a Orientului Extrem al Rusiei. În tot acest timp, în unele regiuni îndepărtate din Asia, etnicii ruşi sunt înlocuiţi treptat cu imigranţi, majoritatea provenind din China. 
“Suprafaţa enormă, dar populată slab în combinaţie cu existenţa unor bogate resurse minerale, creează o tensiune în această regiune. Mai ales că există o concurenţă internaţională pentru teritoriile pustii“, precizează autorii documentului, citat de vedomosti.ru.
Programul de dezvoltare prevede alocarea a 5,7 trilioane de ruble, echivalentul a 190 de miliarde de dolari, pentru anii 2014-2025, scrie Adevărul. Grosul banilor vor merge pentru dezvoltarea infrastructurii din regiune şi pentru acces la resurse.
Şi în trecut autorităţile de la Moscova şi-au stabilit printre priorităţi dezvoltarea acestei imense regiuni cu potenţial enorm, dar care suferă de un exod masiv al populaţiei spre partea europeană a Rusiei. La revenirea la Kremlin, în luna mai 2012, Vladimir Putin a creat chiar şi Ministerul Dezvoltării pentru Extremul Orient.
În vara anului trecut, premierul rus Dmitri Medvedev a emis un avertisment voalat despre influenţa în creştere a Chinei în Orientul Îndepărtat, bogat în resurse, al Rusiei, afirmând că este esenţial să se apere zona de “expansiunea excesivă a statelor riverane”, potrivit unui raport Reuters. Acesta avertiza în legătură cu pericolul formării “unor enclave de cetăţeni străini” în unele regiuni îndepărtate ale ţării. Comentariile sale au subliniat suspiciunile Kremlinului că un aflux constant de imigranţi chinezi ar putea prezenta în cele din urmă o ameninţare la adresa hegemoniei ruse din teritoriile îndepărtate şi slab populate din Siberia şi Orientul Îndepărtat.
În acelaşi timp, Rusia a devenit a două destinaţie de imigraţie, după SUA, potrivit unui raport publicat de ONU.Sursa: FrontPress.ro

Orhideea maimuta

$
0
0


 
 
L'orchidée singe
Baptisées “Dracula Simienne” par le botaniste Luer, ces orchidées tête
de singe sont absolument fascinantes mais surtout rares car elles poussent à
plus de 1000 mètres de hauteur dans les forêts d’Equateur et du Pérou.
 
Cunoscuta sub numele de "Dracula Simian" de botanistul Luer,
aceste orhidee "cap de maimuță"
sunt absolut fascinante, deosebit de rare,
deoarece acestea cresc la mai mult
de 1000 de metri altitudine, în pădurile din Ecuador și Peru.
 
 
 
 
 

Romania, un cadavru ?

$
0
0

Vulturul american si Romania, cadavrul de la marginea Europei

autor: FrontPress 24.02.2013
vultur4 aprilie 1944. Bombardamentele din Bucureşti. 2942 de români ucişi şi alţi 2126 răniti de bombele americanilor aruncate în zona civilă a Capitalei. O pagina de istorie care ne vorbeste suficient de prietenii de încredere de peste Ocean.
În zilele noastre, deşi facem parte din aceeaşi alianţă, NATO, americanii ne dau, constant, câte un scuipat pe obraz. De la aşa zisele documente Wikileaks, care vorbesc despre josnicia clasei politice din România, care pârau sau, mai grav, turnau la americani, până astăzi când Ambasada SUA la Bucureşti organizează luna homosexualilor şi lesbienelor la Muzeul Taranului Roman, manifestare care a trezit proteste. Este mai mult decat evidentă provocarea realizată de unii oficiali americani, care au vrut să scoată în evidenţă faptul că românii ar fi intoleranţi. Poate că ne sunt datori cu un raspuns. De ce la Muzeul Ţăranului Român, faţă de care, poporul băştinaş, numit şi popor român, încă mai are o sensibilitate? Acest spaţiu cultural/spiritual are pentru noi un caracter sacru! Este acelaşi lucru ca şi cum aţi încerca să faceţi acest eveniment dedicat homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor într-o biserică!
Pe principiul apărării minorităţilor sexuale, pe principiul apărării drepturilor omului, Ambasada SUA a lezat sensibilitatile şi spiritualitatea majorităţii. A românilor care nu au o altă vină decât acea că sunt români. Luna LGTB putea fi organizată oriunde altundeva. În cluburi, in cinematografe sau chiar la sediul ambasadei. Acolo puteau face tot ce le trecea prin minte, indiferent de orificii sau de numărul persoanelor participante la orgii. Şi nimeni nu ar fi protestat!
La fel de grav este faptul că Ambasada SUA şi-a permis să transmită un comunicat în care să-şi arate supărarea faţă de protestul paşnic al unor ortodocşi, nepedepsit exemplar de autorităţi. Un protest al majorităţii care îşi apără valorile spirituale milenare!
Întreaga situaţie ridică câteva întrebări:
Daca acest eveniment LGTB ar fi fost organizat de un alt stat, la Muzeul Ţăranului Român, spre exemplu Federaţia Rusa, ce s-ar fi intamplat? S-ar fi cerut expulzarea măcar a ataşatului cultural, pe motiv de încălcare a uzanţelor diplomatice, prin aducerea unor prejudicii grave la adresa imaginii şi demnităţii poporului român?
De ce în acest caz autorităţile române sunt mute?
În ce măsură România şi-a pierdut suveranitatea prin intrarea în alianţa NATO?
America calcă, constant, strâmb în relaţia cu partenerii români. De la misiunile sectelor creştine, care au schimbat componenţa religioasă a comunităţilor din nordul ţării şi nu numai, până la acţiuni care vin să aducă o umbră imaginii şi demnităţii acestor popor.
România pare incapabila să reacţioneze. Este aproape un cadavru, la marginea Europei, orbit de o clasă politică compromisă. Acţiunile din aceste zile, violente sub aspect spiritual, religios dar ţi prin obraznicie, ne aduc aminte ca 4 aprilie 1944 nu este departe. Doar capătă alte forme! De Mircea Merticariu – Ziarul de Gardă

JEAN MOSCOPOL UN PATRIOT ADEVARAT

Martisor

$
0
0

Proiectul “Martisor de dac”

autor: Second 24.02.2013
DSC_2554Povestea: Potrivit mai multor surse Tradiţia Mărţişorului are o vechime de 8000 de ani (Arheologii români au găsit în aşezarea preistorică de la Schela Cladovei,  pietre de râu cu urme de vopsea albă şi roşie. Împletirea celor două culori ar putea simboliza geneza şi regenerarea vieţii).
La un popor agro-pastoral, cum era cel al geto-dacilor, calendarul popular, rezultat din cultul lunar, avea două anotimpuri. Aşadar la data de 1 Martie, strămoşii noştri serbau debutul unui nou an iar Mărţişorul era un fel de talisman, destinat să poarte noroc. El se oferea de anul nou împreună cu urările, străvechi, neschimbate până azi, de bine, de sănătate, de bucurii şi dragoste.
Gestul oferirii mărţişorului, fie de către femei, fie de către bărbaţi, asemenea felicitărilor de azi, poartă în intenţionalitatea lor buchetul de urări oferit celor dragi şi apropiaţi la începerea unui nou ciclu de viaţă.
Din alte surse aflăm că  în folclorul geto-dac, împletirea celor două culori reprezintă o spirală a vieţii, în care roşul şi albul se alătură într-o renaştere perpetuă ţesând ADN-ul magic al ciclului etern al vieţii. Unitate a contrariilor, şnurul mărţişorului duce la contopirea roşului reprezentând focul, esenţa feminină cu albul, simbolizând aerul, învolburarea norilor şi curăţenia zăpezii , fiind asociat înţelepciunii bărbatului.
DSC_2538
Proiectul:
Mărţişor de dac este un proiect cu ajutorul căruia doresc să contribui la răspândirea adevărului despre identitatea noastră ca popor. Înţelegând foarte bine ce înseamnă lipsa unei identităţi sau lipsa sentimentului de apartenenţă la o cultură şi haosul ce se creează în sufletul oricărui om care “nu îşi găseşte locul ” în viaţa asta, dar mai ales, în ţara asta!
Ce spunea Herodot despre strămoşii noştri “cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci” ar trebui să atârne pe peretele locuinţei fiecărui român.
Nu ştiu cine spunea că : un popor care îşi cunoaşte identitatea este un popor puternic, sau poate era invers, un popor care nu îşi cunoaşte identitatea este un popor slab şi uşor de condus ca să nu spun manipulat.
Am întâlnit puţini oameni care să fie cu adevărat îngrijoraţi că ne pierdem identitatea, am avut prilejul să învăţ foarte multe de la unii din ei, şi să înţeleg tristeţea ce s-a lăsat peste neamul românesc de “ceva” timp încoace.
Personal, am constatat că nu doar ne pierdem identitatea ci că mulţi dintre noi habar nu avem cine suntem, de unde venim şi din acest motiv copiem în neştire alte “culturi” alte valori…Noi nu ne cunoaştem adevărata valoare şi cu atât mai puţin ştim să o preţuim.
Cu un stoc limitat, datorat faptului că m-am apucat să lucrez la proiect doar de câteva săptămâni, am vrut să pornesc pe acest drum cu paşi mărunţi, şi să îmi aduc contribuţia, în felul meu, (prin artă şi exprimare grafică) la crearea unei Românii mai frumoase, un neam  mai viteaz, mai drept, mai puternic!
După perioada mărţişorului intenţionez să continui cu acest proiect, însă mai multe detalii voi dezvălui pe parcurs.
Detalii suplimentare puteti obtine cintactand initiatoarea proiectului, Carina Gergely, la adresa de e-mail carinagergely@yahoo.com . De pe Adevarul despre daci

Masina blindata de 5 tone, a Anei Pauker


Atacarea Iranului

$
0
0

Oscar pentru “Argo”. Opinia publica pregatita pentru atacarea Iranului?

autor: FrontPress 25.02.2013
ArgoÎn timp ce politicienii de la Washington ameninţă Iranul în legătură cu programul nuclear, lungmetrajul “Argo”, de Ben Affleck, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 85-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles, transmite Mediafax. Filmul este bine realizat şi tratează tema evacuării din Teheran a unor diplomaţi americani, în timpul Revoluţiei Islamice din Iran (1979). Bineînţeles, clişeele de genul “americanii buni şi democraţi” versus “persanii terorişti şi islamisti” se păstrează. Nu lipsesc nici micile “adăugiri regizorale” la povestea originală, precum scena urmării de pe aeroport.
1Cea care a prezentat cea mai importantă categorie a premiilor Oscar, “cel mai bun film”, a fost chiar prima doamnă a Americii, Michelle Obama, cu ajutorul veteranului actor Jack Nicholson. De la Casa Albă, Michelle Obama a anunţat titlul lungmetrajului premiat cu Oscar anul acesta, “Argo”, în regia lui Ben Affleck.
În afară de premiul pentru cel mai bun film, “Argo” a mai fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat şi cel mai bun montaj.
2Anterior, filmul a câştigat toate premiile importante din sezonul hollywoodian din acest an – Globul de Aur şi premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (SAG), Sindicatul producătorilor americani (PGA), Sindicatul regizorilor americani (DGA) şi Sindicatul scenariştilor americani (WGA) -, dar şi prestigiosul trofeu britanic BAFTA şi premiul César. Sursa: FrontPress.ro

:))))

Imigrantii romani

$
0
0

Presa britanica: Imigrantii romani sunt RASISTI si ii insulta pe indieni, arabi si chinezi

autor: FrontPress 25.02.2013
UKRomanii care se pregatesc sa “inunde” Marea Britanie incepand cu anul viitor insulta pe Internet comunitatile si orasele englezesti si au o atitudine rasista fata de ceilalti imigranti, cum ar fi indienii, arabii, chinezii si cei de origine africana. Acuzatiile apartin jurnalistilor de la The Daily Express.
Jurnalistii britanici au intrat pe forumul romanilor din Marea Britanie, romani-online.co.uk, unde au urmarit cu atentie dialogurile dintre utilizatori. Eu au tras concluzia ca romanii sunt rasisti, dupa ce anumiti utilizatori au spus ca nu vor sa traiasca alaturi de indieni, arabi, chinezi sau cei de culoare. Jurnalistii s-au suparat si pentru ca romanii au criticat unele zone sau orase, cum ar fi Scotia, Londra sau Liverpool.
Ei exemplifica cu spusele utilizatorului Mutu, care se plange de prea multi “pickaninny” (un termen jignitor la adresa copiilor de culoare) in Slough, Berkshire. “Ei au deja cartierele lor. Vad pe strada, exact ca acasa, o multime de rufe atarnate in balcoane, fuste colorate, dinti de aur, gasti de tigani cersetori care fura din magazine si tot asa”, scrie Mutu.
Alti utilizatori citati se plang ca “este plin de indieni” sau ca nu mai vor sa se mute in nordul Londrei din cauza asiaticilor.
The Daily Express a solicitat apoi purtatorului de cuvant al UKIP, Gerard Batten, o formatiune politica in plina ascensiune, eurosceptica si cu un puternic discurs impotriva imigrantilor, sa comenteze afirmatiile celor de pe forumul romanesc.
“Marea Britanie se mandreste ca este o societate deschisa si toleranta, singurul lucru pe care il cerem oamenilor care vin aici fiind sa adere la valorile noastre. Vedem ca sunt oameni care asteapta sa vina la noi insa in mod clar nu vor sa se integreze in societatea noastra, din cauza prejudecatilor”, a declarat Gerard Batten.
Articolul din The Daily Express nu a creat suparare printre utilizatorii forumului romani-online.co.uk. Dimpotriva, multi au dat dreptate jurnalistilor britanici.
“Da, din pacate sunt rasisti. Prietena mea e de culoare si am simtit asta chiar din partea prietenilor apropiati din Ro”, a scris Bogdan84. De Ovidiu Albu – Ziare.com

Roman » Punctele tari și slabe ale Romanului

$
0
0


foto aerian roman 2402
Punctele tari, punctele slabe și riscurile municipiului Roman au fost enumerate într-o analiză pe care a realizat-o primarul Laurențiu Dan Leoreanu. Deși aceasta a fost făcută în noiembrie 2010, cele mai multe puncte slabe încă sunt de actualitate. În linii generale, orașul îmbătrânește, iar atragerea de investitori este o misiune extrem de dificilă.


În noiembrie 2010, primarul municipiului Roman a realizat strategia de dezvoltare a municipiului Roman, pentru perioada 2010 – 2018. Conform lui Laurențiu Dan Leoreanu, punctele slabe ale municipiului Roman sunt numeroase. În analiza SWOT se discută despre “starea necorespunzătoare a rețelei de apă, a rețelei de canalizare, inexistența rețelei de apă necesară pentru stingerea incendiilor, inexistența rețelei pluviale de apă, o parte considerabilă a orașului se află sub nivelul stației de epurare, iar starea tehnică a străzilor, cu structura aferentă, este necorespunzătoare”.
În același document se mai precizează că municipiul se confruntă cu probleme serioase legate de punerea în valoare, gestionarea și protejarea zonelor naturale construite. Colectarea selectivă a deșeurilor menajere se face într-o proporție foarte mică față de nevoile reale ale populației, nivelul ridicat al poluării aerului cu pulberi de praf este determinat de traficul intens, iar rețeaua de telefonie prezintă disfuncționalități serioase ca urmare a scurgerii apei din canalizare și a celei pluviale în cămine. Fondul locuibil este insuficient, cele mai multe firme din oraș fac doar comerț, în timp ce lipsește un centru de afaceri pentru sprijinirea întreprinzătorilor particulari. În analiza SWOT semnată de primarul Laurențiu Dan Leoreanu este evidențiată și lipsa parteneriatelor public – privat în vederea dezvoltării. “Majoritatea societăților comerciale productive lucrează sub capacitatea de producție. Transportul urban este asigurat de firme ce nu răspund cerințelor tuturor categoriilor sociale. Monumentele istorice și de cult se află într-un stadiu avansat de degradare. Trendul demografic este negativ, lipsesc locurile de muncă pentru tineri și pentru persoanele cu handicap, numărul de probleme medicale crește, ca urmare a procesului de îmbătrânire a populației”, mai scrie la capitolul puncte slabe ale municipiului.
Printre punctele tari ale Romanului se numără situarea orașului de-a lungul drumului european E85, situarea într-o zonă temperat-continentală, existența pe teritoriul municipiului a Parcului Municipal, care este, ca întindere, printre primele trei în România. Sunt menționate și existența unui număr mare de monumente istorice și culturale, societăți comerciale cu tradiție – cum ar fi ArcelorMittal sau Cersanit -, dar și existența de terenuri libere aparținând primăriei pentru construirea de locuințe sau pentru extinderea zonei economice a municpiului.
În ceea ce privește riscurile – care au la bază factori externi – acestea țin de modul în care sunt luate deciziile la nivelul administrației centrale (instabilitate legislativă și fiscalitate excesivă) sau de fenomene generale, cum ar fi migrația forței de muncă către orașe mai mari, lipsa de interes a investitorilor pentru menținerea industriei existente în municipiu și creșterea prețurilor la produse și servicii.

Actualitate » [VIDEO] Cristian Prăjescu s-a calificat în finala națională a Eurovision 2013

$
0
0
Echipa romașcană formată din Cristian Prăjescu, Sebastian Tudor și Sergiu Rudich s-a calificat în finala Eurovision România 2013, cu piesa: “The best thing in life is to love” (voce: Cristian Prăjescu, baking vocals: Sergiu Rudich/Sebastian Tudor, compozitor/textier: Sergiu Rudich). În finala de pe 9 martie, piesa va avea numărul 8.


Artiștii calificați în finală sunt: Casa Presei cu piesa “Un Refren”, FreeStay cu melodia “Criminal Mind”, Luminița Anghel cu melodia “Unique”, Cezar cu piesa “It’s my life”, Electric Fence cu “Emilia” și Tudor Turcu – “Hello”, Narcis Iustin Ianău – “Seven”, Elena Cârstea Muttart – “Spinning”, Ovidiu Anton – “Run away with me”, Cristian Prajescu – “The best thing in life is to love”, Al Mike feat. Renee Santana – “What is love” și Andrei Leonte – “Paralyzed”.
În cele două semifinale, juriul și telespectatorii au ales în mod egal câte șase piese care au intrat în finală.
Paula Seling, Andreea Banica și Ovi, împreună cu actorul Marius Rizea au recompus grupul ABBA și au prezentat cele două semifinale, ei urmand a fi gazde și la finala națională a Eurovision din 9 martie.
În finala de pe 9 martie, modalitatea de jurizare va fi 50% televot și 50% juriu.
România participă anul acesta în cea de-a doua semifinală a concursului, care va avea loc la Malmo, în Suedia, pe 16 mai, iar dacă se califică va intra în marea finală din 18 mai.
Anul acesta, la semifinalele Eurovision participă 33 de țări, dintre care 16 concurează în prima semifinală, cea din 14 mai, iar 17 țări luptă în cea de-a doua semifinală, din 16 mai.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este “Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de MihaiTrăistariu.
Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului, unde a concurat cu piesa “Zaleilah”.
Eurovision este transmis în Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia şi Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienţă record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numărul celor care au urmărit atât finala, cât şi semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.
Duminică, la ora 12.15, Cristian Prăjescu a postat pe Facebook următorul comentariu: “Mamăă, câte s-au întâmplat în micuţul nostru oraş de când am plecat!! Numărul de persoane care mă vor urmări a crescut considerabil, iar surprizele din partea prietenilor şi a colegilor m-au emoţionat extrem de mult!! Încă o dată, VĂ MULŢUMESC!! Mi-aţi făcut nişte zile frumoase pe perioada şederii în Bucureşti, şi chiar dacă o răceală m-a încercat şi încă mă încearcă, PROMIT că în momentul prestaţiei mele voi da tot ce am mai bun, şi cum am mai zis, nu mă voi lăsa uşor!! Tot ceea ce vă rog, din tot sufletul meu, este să votaţi dacă apreciaţi!!! Votaţi, pentru că doar aşa voi putea reuşi! Tot cu ajutorul VOSTRU! Poate că “gurile rele” vor spune că acum cerşesc voturile voastre! Nici gând!! Vă rog să mă ajutaţi, votându-mă, doar pentru că îmi doresc să ajung mai departe în acest domeniu. Totul este în mâinile voastre, dragi prieteni! Eu vă pup, vă doresc o duminică plăcută, şi o vizionare plăcută a show-ului EUROVISION ROMÂNIA 2013!!! VĂ MULŢUMESC!


Prezentatorii și concurenții celei de-a doua semifinale Eurovision 2013 au încins un Harlem Shake ad-hoc în culise.




Vaccinarea - pro sau contra?

$
0
0

Vaccinarea - pro sau contra?

• în ultimii ani, tot mai multi nemteni refuză imunizările împotriva unor boli grave • oamenii sînt influentati în deciziile lor de tot felul de informatii trunchiate care circulă pe internet • medicii spun că peste cîtiva ani ar putea reapărea boli grave precum tusea convulsivă ori poliomielita •

Statisticile făcute în ultimii ani de autoritătile sanitare arată că un român din zece nu are încredere în vaccinuri. Oamenii se tem de eventualele efecte adverse, pleacă urechea la tot felul de zvonuri, dar uită că majoritatea serurilor cu care se face imunizarea au trecut cu brio proba timpului, fiind făcute de 30-40 de ani sau chiar mai bine. Înainte de 1990 programul de vaccinări al copiilor era obligatoriu, iar părintii nu aveau de spus nici un cuvînt în acest sens, considerantul principal fiind acela că vaccinarea reprezenta o problem de sănătate publică. Din păcate, după Revolutie, lucrurile s-au tot schimbat, si din vina medicilor, dar si din vina abundentei informationale care au făcut să apară tot felul de cifre contradictorii. S-au prezentat cu precădere efectele adverse, s-a spus fără dovezi stiintifice că vaccinurile fac rău si astfel părintii au devenit neîncrezători. În timp efectele au început să apară, astfel încît anul trecut, în tară au existat epidemii serioase de rubeolă si rujeolă, iar mai multi copii au murit din acest motiv. De asemenea, au apărut cîteva cazuri de tuse convulsivă, sau tuse măgărească, asa cum este cunoscută popular. Toate aceste boli erau pe cale de disparitie de ani buni, copiii fiind vaccinati împotriva lor.

Mai putine imunizări în ultimii ani

„Acoperirea vaccinală în România este de 90%, însă acum cinci-sase ani era de 95% “, se arată într-un comunicat al Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile. Epidemiologii sustin că scăderea a fost cauzată de numeroasele mesaje împotriva vaccinării care au apărut în ultimul timp. Specialistii în domeniu declară că majoritatea persoanelor care nu sînt vaccinate se vor îmbolnăvi la contactul cu microbul, iar formele de boală pe care le pot face sînt grave, cu risc mare de complicatii si chiar deces. Dintre persoanele vaccinate, foarte putine se îmbolnăvesc, iar riscul de complicatii este mic.

Efectele adverse sînt minore

Vaccinurile sînt foarte sigure, iar reactiile adverse, rare. Există situatii în care acestea apar, dar ele sînt controlabile si relativ usor de îndepărtat. Cu sigurantă însă, nici un fel de reactii adverse nu se compară, nici pe departe, cu riscurile implicate de aparitia bolii care putea fi prevenită prin vaccinare, declară categoric medicii epidemiologi. Cînd, după imunizare, apar reactii adverse înseamnă că procedura nu s-a respectat. Conditiile de transport au fost improprii, conditiile de stocare nu au fost corecte, nu s-au respectat avertismentele si contraindicatiile vaccinului spun producătorii de seruri. Alte greseli posibile: să nu se tină cont de orarul stabilit, să se folosească un produs expirat, un diluant gresit sau să se dozeze incorect vaccinul. Specialistii mai spun că, în cazul în care imunizarea nu s-a făcut corect, intervin infectiile, reactiile negative la tratament, răspuns la alergeni si la toxine si traume.

Controverse privind vaccinurile mai vechi

Orice vaccin nou apărut pe piată naste controverse. Asa s-a întîmplat si în 1996 în Franta, cînd aproape 200 de persoane s-au îmbolnăvit de scleroză multiplă sau alte boli ale sistemului nervos central, după ce s-au vaccinat contra hepatitei B. Cei care s-au vaccinat au atentionat atunci guvernul francez să stopeze campania de imunizare pentru scolari. Expertii au spus că s-au făcut nouă studii epidemiologice pentru a estima riscul unei asocieri dintre vaccinarea cu hepatita B si scleroza multiplă. Dacă la primele studii au fost cîteva inadvertente, în cele din urmă nici unul dintre studii nu a arătat că ar exista vreun risc. Autoritătile din sănătate din lumea întreagă recomandă în continuare vaccinarea contra hepatitei B.

Vaccinarea beneficiu sau risc?

Vaccinurile ajută corpul să producă anticorpi împotriva bolilor infectioase care pun viata în pericol. Cînd un germen invadează corpul, sistemul imunitar îl recunoaste ca fiind intrus. Sistemul imunitar produce anticorpi (molecule specializate ce se lipesc de celulele invadatoare si fie le inactivează, fie le marchează pentru distrugere). Într-adevăr, de-a lungul timpului s-au înregistrat evenimente nedorite în urma vaccinării precum boli neurologice, autism, deficit de concentrare, diabet, reactii alergice si boli autoimune cauzate se pare de prezenta conservantilor din continutul lor, precum tiomersalul. În acelasi timp, prin vaccinare au fost salvate milioane de vieti si s-a reusit eradicarea unor maladii care au provocat în trecut moartea a milioane de oameni. Toate procedurile medicale sînt însotite de riscuri, la fel si vaccinarea, dar în instituirea acestor proceduri trebuie luat în seamă raportul beneficiu/risc.

Vaccinurile pot provoca boala pe care ar trebui să o prevină?

Există multe vaccinuri care nu oferă protectie 100%, însă reduc riscul de a face o infectie. Chiar si asa, ele nu reduc riscul de îmbolnăvire la zero. Uneori, chiar o persoană care s-a vaccinat poate face o infectie pe care vaccinul trebuia să o prevină. Însă vaccinurile folosite azi nu provoacă boala pe care trebuie să o prevină. Însă unele au asociate reactii adverse. De exemplu, vaccinul antigripal este preparat din ouă. Persoanele care au alergie la ouă nu trebuie să facă vaccinul deoarece pot avea o reactie alergică gravă. Pentru marea majoritate a vaccinurilor administrate copiilor se spune că riscurile reactiilor adverse sînt minime. Vaccinurile la copii au ca principale avantaje imunizarea si protectia împotriva bolilor. Totusi, sînt destule elemente care pun pe gînduri (reactii alergice, reactii adverse, chiar vaccinare fără dezvoltarea imunitătii etc.) Se consideră că doar copiii mai mari, de la 2-3 ani în sus au pregătit sistemul imun pentru a face fată răspunsului la imunizare.

Argumente pro vaccin

Vaccinurile care se fac la nastere (BCG, anti-virus hepatic) si cele de după, la 2-5 zile, la 2, 4, 6 sau 12 luni (vaccinul împotriva virusului hemophilus influenzae, DTP, VPO) îl pot scuti pe bebelusul tău de consecintele dureroase ale multor boli, cum ar fi: hepatita, meningita, difterie, rujeola, tetanos. Vaccinurile protejează copilul si de boli mai grave cum ar fi tuberculoza sau cancerul. Imunizarea prin vaccinuri presupune introducerea în organism de anticorpi care îl vor feri de virusurile respective. De asemenea această protectie împotriva bolilor este de lungă durată, de la 3 la 20 de ani sau chiar protectie pe viată. Nimeni nu stie în mod precis cum functionează sistemul imunitar. Această protectie împotriva bolilor nu presupune neapărat si viată lungă si sănătoasă. Corpul uman este foarte sensibil si de-a lungul vietii, poate contracta diferite afectiuni împotriva cărora vaccinurile nu au nici un efect. Ceea ce poate proteja foarte bine copilul de contractarea diferitelor boli fără a fi nevoie de vaccinuri este alăptarea cît mai îndelungată ca si hrana cît mai echilibrată si sănătoasă. Multumită programelor moderne de vaccinuri atît la nastere cît si în timpul primilor ani de viată, copiii au, astăzi, o sperantă de viată mult mai mare. Vaccinul este considerat de către multi medici „un miracol al medicinei moderne“. Medicii pediatri mentionează că prevenirea maladiilor infectioase pe calea imunizării este cea mai eficientă contributie la îmbunătătirea sănătătii copiilor. Vaccinul este un mijloc facil si rapid de a „împusca mai multi iepuri deodată“, adică de a pune la adăpost copilul de multe boli si afectiuni. Medicii mai spun că părintii nu trebuie să piardă nici o ocazie de a-si vaccina copiii. La maternitate copilul primeste vaccinul anti-hepatită B (AHB) si vaccinul antituberculoză (BCG). La vîrsta de 2 luni se efectuează trei vaccinuri: anti diftero-tetano-pertusis (DTP), (VPOT) vaccinul antipoliomielitic si vaccinul anti-hepatita B. Pe măsură ce copilul creste, el primeste si alte vaccinuri.

Argumente anti vaccinare

Toate aceste vaccinuri pot avea efecte secundare: umflături si pete rosii în locul vaccinării; durere de cap si muschi; febră; ameteli; iritatii; stare de vomă; dureri abdominale. Pe lîngă reactiile adverse directe ale vaccinului în perioada luptei cu virusul pasiv organismul, de obicei, slăbeste. Această scădere temporară a imunitătii poate duce la agravarea unor boli prezente/ascunse sau chiar aparitia altora noi. Cercetătorii au descoperit că atunci cînd vaccinezi un animal, celulele imunitare ale creierului (migroglia) se activează partial si sînt într-o stare de alertă. Dacă sistemul imunitar este din nou activat (în termen de zile, săptămîni, luni) aceste celule se alertează la maxim si încep să determine secretia substantelor chimice distructive peste normă. Această reactie exagerată poate fi foarte distructivă si îi face pe oameni să se simtă foarte depresivi.
În cazul în care medicul propune administarea unei doze triple de adjuvant imunitar într-o zi (exemplu: vaccinul antigripal, pneumococcic si meningococcic) pentru a economisi timp, părintii trebuie să refuze. Organismul si creierul copilului vor fi asaltate de o doză masivă de activatori imunitari puternici, despre care se stie deja că activează sistemul imunitar al creierului la niveluri periculoase chiar si atunci cînd este administrată o singură doză.
Pe de-o parte, vaccinurile de orice fel promit să îi asigure copilului pe cît posibil, o viată lungă si sănătoasă. Pe de altă parte, ele produc nu numai efecte secundare de scurtă durată, dar si cu durată mai lungă (leziunile de pe creier) care pot produce diferite afectiuni ale sistemului nervos.

Ar fi mai sigur dacă ai refuza vaccinarea?

Vaccinurile protejează corpul împotriva unor infectii grave, care pun viata în pericol, dar sunt părinti care aleg să nu îsi vaccineze copiii cu niciunul din vaccinurile recomandate din neîncrederea în efectele reale ale acestor seruri. Deci alegerea de a nu imuniza copilul este comparabilă cu ruleta rusească. Bolile continuă să existe. Alte tări din lume au un sistem de imunizare mai slab, iar germenii pot veni de oriunde. A lăsa copilul neimunizat înseamnă a-ti expune copilul si familia riscului de îmbolnăvire.

Articol afisat de 309 ori  |  Alte articole de acelasi autor |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)

Între efuziune lirică si iubire domestică

$
0
0

Între efuziune lirică si iubire domestică

Ioan Ouatu - „Faguri de lumină“

Desigur, fiecare om are dreptul de a scrie poezii. Mai mult sau mai putin bune, mai mult sau mai putin inspirate, mai pline de miez, de tîlc si de metafore, în functie de harul pe care i l-a dăruit Dumnezeu. De fapt, poezia pare, pentru unii, cea mai facilă modalitate de exprimare a sentimentelor si, tinînd cont de cantitatea de constructie lingvistică necesară pentru a configura o pagină, cea mai comodă cale de a accede la statutul de autor. Fiorul poetic ce bîntuie sufletele si simturile multora, mai ales în perioada tineretii, de foarte multe ori este abandonat si rămăsitele poetice nu rămîn nimic altceva decît timide experiente asupra cărora dacă se revine cîndva cu privirea pot fi considerate, cel mult, expresiile unor exaltări de junete. În cazul în care autorul ce se suspectează de impregnarea cu expresivitate poetică perseverează în acest, în definitiv, folositor obicei, cazul este mai grav. Pe de o parte se conturează posibilitatea de a intra în „cercul poetilor“, dispăruti sau nu, iar pe de alta există probabilitatea, din păcate cea mai des întîlnită, de a fi catalogat drept un vesnic diletant într-ale expresiei poetice. Ajuns la o vîrstă la care jocul cu focul poeziei este mai mult decît periculos, atunci cînd ai ambitia si îndrăzneala de a-l face public, Ioan Ouatu, aflat pe tărîmul literei scrise de mai multă vreme, atît prin hătisurile prozei cît si prin exercitiul chinuitor al versificatiei, se pare că are curajul de a-si asuma riscurile sugerate mai sus pentru un fapt mai mult decît de înteles. Cel putin, asa îl percepem noi: credinta în sinceritatea expresiei. Calitate care se vede de la primele versuri din „Ninge de veacuri pe Ceahlău“, care deschide, de altfel, ciclul poetic din „Faguri de limină“, apărut de curînd la Editura Ateneul Scriitorilor din Bacău, pînă la cel din urmă catren intitulat inspirat „În palma iubitei“. Acesta chiar e frumos; de o frumusete sublimată de simplitatea constructiei si laconicitatea mai mult decît grăitoare: „În palma iubitei / Un vîrtej de seminte / asteaptă de la arbori / si stele răspuns.“ Ca si alte peripluri poetice anterioare, cartea „Faguri de lumină“ se vrea a fi - si în mare parte reuseste - un amplu si cuprinzător poem de dragoste. Muza, deseori invocată concret, alteori sugerată metaforic, sustine tonusul si fiorul poetic al autorului ce oscilează de la pregnante nostalgii si tandreturi domestice la avînturi ce amintesc de frenezia juvenilă si exaltarea patriotică. Dar ponderată în virtutea unui bun simt ce se percepe la nivelul discursului liric, în general curat si coerent.
Tehnic, poezia lui Ioan Ouatu poate fi foarte interesantă pentru un exeget atent. Permanent sedus de virtutile rimei, autorul nu se îndărătniceste a rezolva pretutindeni spinoasa problemă a consonantei ci, a propos de sinceritatea pe care o invocam mai sus, rămîne credincios ideii, chiar dacă din punct de vedere sonor rezultă un dezacord functional; care, curios lucru, nu impietează în nici un fel natura fluentă a discursului poetic ci îl face apt de a fi receptat ca atare, ca un fapt firesc. De aici, probabil, facilitatea parcurgerii coerente, într-un spatiu eliberat de orice ambitie stilistică frapantă, metafore sau figuri de stil contorsionate în neîntelesuri textuale si întelesuri subtextuale greu de descifrat. Chiar dacă autorul însusi se simte „un inorog bîntuit de metafore“ - si demonstrează asta un vers mai încolo: „Armurile mi-s destrămate de stele!“ (frumos!) - sîntem departe de a crede că metafora în sine este punctul forte al poeziei sale. Mai degrabă acesta rezultă, asa cum am mai afirmat de altfel, din structura expresivă a întregului, migălit din elemente care, luate la un loc, creează un spatiu liric dominat de sinceritate si iubire. Sentiment care se revarsă peste oameni, peste locuri si natură, peste anotimpuri si trăiri. Preocupat să redea intensitatea acestora, autorul neglijează complet exercitiul stilistic si al formei, acestea rezultînd, în final, din expresivitatea întregului. Cu alte cuvinte, forma lirică se conturează pe măsura întruchipării ideei, nefiind în nici o ipostază un scop în sine. La această particularitate credem că se referea scriitorul Calistrat Costin atunci cînd afirma: „Ioan Ouatu, cu această nouă faptă poeticească, vine să adauge la relieful artistic extrem de nuantat si pitoresc al peisajului nemtean, o notă a sa realmente consistentă“.
Si tot din punct de vedere tehnic, de cele mai multe ori ritmul poetic al lui Ioan Ouatu are o lentoare ce tinde spre grav, o asezare într-o stare de veghe pacinică, molcomă, cum, de altfel, se potriveste a fi sentimentul trecut prin toate cele ale vietii si care poate fi surprins, în punctele nevralgice, denuntînd trăirile specifice vîrstei mature.
Faguri de lumină într-o prisacă adăpostită la umbra sufletului, o prelungă confesiune lirică bine strunită de restrictiile autoimpuse si de pertinenta unei formulări în strictă concordantă cu statura umană si socială. Din această pricină, poem de dragoste fiind, ciclul „Faguri de lumină“ nu este nici pe departe o efuziune lirică desăntată, cu accente lubrice derizorii ci, dimpotrivă, una plină de sens si tîlc, pe alocuri disimulat, despre viată si, mai presus de orice, despre dragoste. Chiar dacă, uneori, exercitiul autoflagelării poetice poate sugera nuante ceva mai crude: „«În fond si la urma urmelor / ce puteti face cu atîta fericire? / În rest, vă consider, / un poet cumsecade si-atît. / Numai atît, Domnule“». / Păcat!...“

Articol afisat de 173 ori  |  Alte articole de acelasi autor |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)

A murit Dulcea

$
0
0

0Sute de ţigani, din mai multe zone ale ţării şi din străinătate, au venit în weekend la Timişoara pentru a-i aduce un ultim omagiu şefului staborului, Vladimir Cârpaci zis “Dulcea”. Se pare că acesta s-a stins în urma unei boli incurabile, scrie Renaşterea Bănăţeană. Numai în cursul zilei de duminică, la Timişoara au ajuns trei autocare supraetajate cu rude şi prieteni din Franţa.
Curtea imobilului în care a locuit “judecătorul”, situat pe Bulevardul C.D. Loga (o zonă intens afectată de mafia imobiliară ţigănească din oraş), s-a transformat într-un adevărat loc de pelerinaj. Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul din Calea Lugojului, cortegiul funerar urmând să fie însoţit de echipaje de poliţie.
“Este o înmormântare cu un cortegiu mai numeros, pentru că se pare că a fost o persoană importantă a etniei. Noi respectăm dreptul acestor cetăţeni la tradiţiile lor, dar le-am cerut să înţeleagă că nu au voie să dea tot oraşul acesta peste cap. Poliţia a purtat discuţii cu ei, le-a făcut corecţii la traseul pe care vor să-l urmeze, poliţia va fi prin preajmă de o manieră discretă încât să nu perturbe ceremonia în sine. Nu va asista, va proceda în maniera specifică, discretă. Nu ştiu să vă spun dacă au dat amenzi. Am cerut să fie discretă şi eficientă. Dispoziţia mea către Poliţia Locală nu este să dea amenzi, ci ca în primul rând să îi atenţioneze pe cetăţenii care greşesc“, a precizat luni dimineaţa pentru Opinia Timişoarei primarul Nicolae Robu.
Considerat unul dintre cei mai bogați ţigani din Timișoara, „Dulcea” a fost vara trecută în atenția opiniei publice, cândși-a însurat nepotul în cadrul unei nunți exagerate. Un an mai devreme, alt nepot a fost prins de polițiști după ce a fost dat în urmărire internațională de autoritățile germane, pentru fals și uz de fals, informează portalul de ştiri  De Banat. El a fost implicat în mai multe scandaluri și procese. Sursa: FrontPress.ro
7123456

Evazionisti

$
0
0

Peste jumatate din greci sunt evazionisti

autor: FrontPress 25.02.2013
greciaDoctorii, comerciantii, firmele de avocatura si cele notariale sunt in topul evazionsitilor in Grecia, tara in care cel putin jumatate din populatie nu isi plateste darile catre stat, potricit unui studiu al Confederatiei Nationale de Retail din Grecia.
Mai mult, circa jumatate din populatia Greciei ar refuza bon fiscal daca ar avea aceasta optiune, arata studiul. Acest lucru insemna ca populatia Greciei nu vede evaziunea ca fiind ceva rau. Insa daca s-ar pune problema unor beneficii, peste 90% din persoanele consultate au afirmat ca ar cere bon fiscal.
Iar in fruntea topului evazionistilor se afla doctorii (afirma 88,6% din respondenti), urmati de liber-profesionisti (85,4%), firme de avocatura si notariat (75,2%), firme de catering (57,9%) si benzinarii (44,1%).
La studiu au participat 1.600 de persoane si 1.000 de firme si companii. De Dana Mihailovici – EContext

Bancuri.....

$
0
0


STAPAN PE SITUATIE...Intru in casa astazi si o gasesc pe sotia mea pe canapea, alaturi de amanta
mea...
- Ce se intampla aici?
- Tu sa-mi spui!!! zice nevasta-mea...
- Ce sa-ti spun, vad ca stai pe canapea, cu o necunoscuta. Atat!
- O necunoscuta, haa?, striga amanta mea, eu nu sunt nici o necunoscuta,
facem amor de sase luni!
Atunci m-am uitat la sotia mea si am intrebat-o:
- Este adevarat???


CEL MAI TARE DIN PARCARE...
Un moldovean isi parcheaza Dacia. Vine altul si i-o loveste...
Moldoveanul:
- Vaaai di mini șâ di mini! Ci-ai facut cu dașioara me'? Cu aiasta-mi ducem copchii la scoala sâ-mi castigam pânea! Da' di ci a me-i strâcata si a ta nu?
- Pai, a mea ii Audi!
-Audi, audi,mai... da’ di ci nu vedi?

SUZETA DIN ZIUA DE AZI...
Un homosexual se îndrăgosteşte de o femeie. Se căsătoresc ei şi ea aşteaptă un copil. În sfârşit naşte ea copilul, soţul o vizitează în spital şi vrea să îşi vadă copilul. În salon se află mulţi copii care plâng şi zbiară iar unul e foarte liniştit şi zâmbeşte. Acesta e copilul lui. Îngrijorat, întreabă sora ce poate să însemne asta, dacă e grav. Sora îl linişteşte:
- Faptul că acest copilaş e aşa de liniştit şi echilibrat este foarte normal. Aşteptaţi însă un moment, numai să-i scot suzeta din curuleţ...

DIN PARLALAMENT...
Un parlamentar îşi ia copilul la o şedinţă. Aici, ca la şedinţă: mai vorbeşte, mai bea un pahar de apă... La sfârşit, îl întreabă pe ăsta mic cum i s-a părut.
- Ce să zic, tăticule? După cât rahat ai mâncat, ai băut prea puţină apă...

NOROC CU SAFTA...
Masă de hram la mănăstire. Călugăriţele se cinstesc cu sărmăluţe, cu prăjituri, cu vin... La un moment dat, maica Safta, care consumase mai multe pahare de vin, se ridică de pe scaun, ridică paharul şi spune:
- Hai noroc şi ce m-aş f**e!
Maica stareţă e foarte indignată:
- Vai, maică Safta, dar noi suntem călugăriţe, nu se cuvine să vorbim aşa!
Mai mănâncă ele o sarma, mai beau o ţuiculiţă, iar se ridică maica Safta:
- Hai noroc şi ce m-aş f**e!
Stareţa se supără foarte tare:
- Safta, noi suntem fete decente, în slujba Domnului, nu se cuvine să ne gândim la aşa ceva!
Îşi văd liniştite de masă... după ceva timp se ridică maica stareţă cu paharul şi spune:
- Hai noroc şi ce-a zis Safta!

ANUNT OFICIAL ...Pentru a veni in intimpinarea dorintelor angajatilor, luna aceasta vom da salariile marite, dupa cum urmeaza :
Fluturasii vor fi tipariti pe format A4, cu litere bold, font 36.
Va dorim numai bine!


Mars impotriva tiganilor

$
0
0

Mars impotriva infractionalitatii tiganesti (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 26.02.2013
0Aproximativ 250 de tineri au participat duminică la un marş împotriva infracţionalităţii ţigăneşti, desfăşurat în oraşul Kosice din Slovakia. Acţiunea, organizată de naţionaliştii de la Comunitatea Slovacă, s-a dorit şi un semnal de alarmă pentru autorităţile statului, acuzate de “pasivitate şi indiferenţă”.
Conform recensământului din 2001, în Slovacia trăiesc în jur de 90.000 de ţigani, adică 1,7 la sută din totalul populaţiei. Dar, fapt identic cu situaţia din România, numărul real al ţiganilor este mult mai mare, unele surse estimând că acet grup etnic ar fi reprezentat de 520.000 de persoane, cam 10 la la sută dintr-o populaţie de aproximativ 5.400.000 de locuitori. Surs: FrontPress.ro
1012345678

Stopare

$
0
0

Autoritatile germane au stopat finantarea unui partid nationalist

autor: FrontPress 26.02.2013
NPDParlamentul din Berlin a stopat finantarea publică a Partidului Naţional-Democrat German (NPD), cea mai mare formaţiune naţionalistă din ţară, care funcţionează legal încă din 1964 şi care are reprezentanţi în două parlamente regionale. Decizia a fost motivată luni prin neplata unei amenzi în valoare de 1,27 de milioane de euro, emise de Curtea Administrativă Federală din Leipzig la sfârşitul anului trecut pentru “iregularităţi contabile”.
Revista Der Spiegel a citat un purtător de cuvânt al Parlamentului care a declarat că formaţiunea naţionalistă nu va mai primi subvenţiile cuvenite pentru anul 2012, în valoare de 113.000 de euro.
Toate partidele care au obţinut un anumit procent stabilit de lege în urma scrutinelor electorale sau au intrat în parlamentele regionale, în Bundestag sau în Parlamentul European au dreptul să primească câte 70 sau respectiv 85 de euro cenţi pentru fiecare vot obţinut.
Reprezentanţii NPD susţin că această adevărată hărţuire fiscală din partea statului are ca obiectiv falimentarea partidului, după ce tentativa de interzicere a acestuia din anul 2003 a eşuat. În prezent, unele cercuri politice din Berlin şi din landurile federale discută oportunitatea unei noi tentative de scoatere în afara legii a partidului considerat “neo-nazist”.
Anual NPD-ul cheltuie circa 400.000 euro pentru chiria sediilor sau pentru acţiunile în instanţă. În 2011, datorită scorurilor electorale obţinute, partidul a primit din partea statului 1,32 de milioane de euro. Suma ar reprezanta puţin peste 40 la sută din veniturile totale ale formaţiunii. Cu toate acestea, conform revistei Spiegel, care citează date oficiale, NPD-ul avea datorii de 950.000 de euro în 2011. Sursa: FrontPress.ro


Viewing all 3410 articles
Browse latest View live