Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 39 | 40 | (Page 41) | 42 | 43 | .... | 171 | newer

  0 0


  Nu regret, nu ma jelesc, nu strig.
  Toate trec ca floarea spulberata.
  Vestejit de-al toamnei mele frig,
  Nu voi mai fi tanar niciodata.

  N-ai sa mai zvacnesti ca pan-acum
  Inima racita prea devreme...
  S-o pornesc din nou la drum
  stamba luncii n-o sa ma mai cheme.

  Dor de duca! Tot mai rar, mai rar,
  Pui pe buze flacara pornirii
  Si pierdutul prospetimii har
  Cu vioiul clocot al simtirii!

  In dorinti incep zgarcit sa fiu,
  Te-am trait sau te-am visat, doar, viata?
  Parca pe un cal trandafiriu
  Vesel galopai de dimineata.

  Toti suntem vremelnici pentru veci,
  Rar ning fragii frunzele desarte…
  Binecuvantat sa fie, deci,
  Ca traiesc si ca ma duc spre moarte.

  0 0
 • 03/26/13--22:37: Disparitie

 • Lider al comunitatii negrilor musulmani din SUA avertizeaza asupra disparitiei rasei albe (VIDEO)

  autor: FrontPress 27.03.2013
  natiunea islamuluiÎntr-un mesaj video, postat recent pe internet, un controversat lider al comunităţii de culoare din SUA avertizează asupra dispariţiei rasei albe. Louis Farrakhan, lider al Naţiunii Islamului, este cunoscut pentru opiniile sale controversate în favoarea separării rasiale. În videoclipul de pe YouTube acesta se mai pronunţă şi împotriva metisajului.
  Liderul de culoare a mai fost acuzat în trecut şi de “antisemitim”
  Centrul Simon Wiesenthal, o organizaţie sionistă internaţională cu sediul central în Los Angeles, a realizat la sfârşitul anului trecut un Top 10 al “antisemiţilor” şi al acelora care “urăsc Israelul”. Această listă include artişti, jurnalişti, clerici musulmani, lideri naţionalişti europeni şi chiar suporteri de fotbal. Louis Farrakhan a fost plasat pe locul al X-lea, fiind singurul cetăţean american din acel top. Acesta este acuzat că ar fi vorbit despre “influenţa evreiască” din mass-media. Deasemenea acesta ar mai fi rostit într-un discurs că “evreii sunt cel mai violent popor”.
  Color-White-US-baby-minoritAlbii, pe cale de dispariţie
  America tradiţională, caracterizată de acronimul WASP (white anglo-saxon protestant), este pe cale de dispariţie. Albii, încă majoritari, dar reprezentaţi de o populaţie îmbătrânită, vor părăsi locul domninant din punct de vedere demografic în favoarea altor grupuri etnice şi rasiale, în mai puţin de 50 de ani.
  Statisticile oficiale arată că până în 2060, albii vor mai reprezenta doar 43 la sută din populaţia SUA. Conform Biroului pentru Evidenţa Populaţiei, în prezent minorităţile rasiale reprezintă 37 de procente din totalul populaţiei.
  Motivul principal al schimbărilor demografice este dat de rata scăzută a natalităţii în rândul americanilor albi, un fenomen cu care se confruntă şi statele europene.
  În 2060, aproape 1 din 3 locuitori ai SUA vor avea descendenţă hispanică, comparativ cu 1 din 6 în prezent. Se mai preconizează că în următoarele decade asiaticii îşi vor dubla numărul. Albii vor continua să fie cel mai mare grup rasial din ţară, dar nu vor mai deţine majoritatea.
  Data în care albii vor deveni minoritari este mult mai apropiată, statisticienii preconizând în acest sens anul 2043.
  De la începutul anului trecut, pentru prima oară în istoria SUA, peste jumătate dintre nou-născuţi aparţin grupurilor etnice şi rasiale minoritare. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 03/27/13--06:26: Fiscalitatea

 • Fiscalitatea din Romania creste in paralel cu evaziunea fiscala. Deducerea cheltuielilor: misiune imposibila!

  autor: FrontPress 27.03.2013
  taxImaginaţia Guvernului Ponta pare să nu aibă limite în ceea ce privește fiscalitatea din România, care este ţara cu cele mai multe taxe și impozite din Europa de Est. O hotărâre de Guvern publicată în 14 martie schimbă total modul în care firmele pot deduce anumite cheltuieli, transformând totul într-o misiune imposibilă. HG nr 84 din 06/03/2013, publicată în Monitorul Oficial în 12 martie specifică ca pentru achiziţia de bunuri în valoare de sub 100 de euro, inclusiv TVA, deducerea se va putea face doar dacă bonul fiscal ia forma unei facturi simplificate care conţine codul de înregistrare TVA al beneficiarului.
  Înainte de a diseca această modificare fiscală nascută parcă din mintea odihnită a unor psihopați, trebuie să ținem cont de faptul că fiscalitatea din România, cu toate că este una scăzută la nivel european din punct de vedere a ponderii din PIB (în 2010 era cea mai mică din Europa, 27%), are unul dintre cele mai complicate sisteme fiscale și printre cel mai mare număr de taxe din Europa. Potrivit unei analize a PriceWaterhouseCoopers, România se află pe locul 136 la nivel mondial la numărul de taxe pe care trebuie să îl plătească o firmă, cu 41 de taxe, fiind țara din Europa de Est cu cele mai multe taxe, chiar dacă în trecut acestea erau peste 100! Corelat cu numărul de ore necesar pentru plătirea taxelor și cu formalitățile necesare pentru înregistrarea deducerilor, nu putem concluziona decât că România este un iad fiscal, atât pentru firme, cât și pentru persoanele fizice.
  Hotărârea de guvern legată de deduceri are în sine un singur avantaj: de acum înainte se pot deduce cheltuieli pe baza bonului fiscal pentru toate tipurile de achiziții, nu doar pentru combustibil, cum era în trecut. Dezavantajele, însă, sunt categorice. În primul rând, bonul fiscal va trebui să conțină tipărit codul TVA al cumpărătorului, lucru care momentan nu se poate realiza cu casele de marcat existente în benzinăriile, taxi-urile și parcările cu plată din România. Și dacă acest lucru ar fi posibil la un moment dat, veți trebui să dictați exact toate datele firmei la ghișeu pentru emiterea bonului fiscal folosit la deducere. Alternativa ar fi să cereți factură fiscală pentru toate sumele. Închipuiți-vă ca sunteți în taxi și după o cursă de 15 minute mai stați alte 30 pentru ca șoferul să vă întocmească o factură!
  Apoi trebuie să cunoașteți cursul valutar. Hotărârea menționează limita în euro, în condițiile în care moneda națională este leul. Nu contează, va trebui să calculați dacă ce ați cumpărat pentru firmă în lei este mai puțin de 1oo de euro pentru a putea să deduceți cheltuiala doar pe baza bonului.
  Ca orice lege tâmpită din România, există și modalități de a o eluda ușor, de parcă scopul firmelor din România nu este de a vinde, a produce, a presta, ce a-și cheltui tot timpul cu fiscalitatea inventată de fiecare guvern, pe rând. În situatia in care alimentati de la o pompa de benzina a carei casa de marcat nu permite tiparirea pe bonul fiscal al codului fiscal benficiar, inclusiv literele RO – puteti pastra bonurile fiscale si la sfarsit de luna (de exemplu) sa va intoarceti la aceea pompa de benzina, solicitati o singura factura pentru aceste bonuri. Soluție la problema care nu era o problemă în urmă cu o lună.
  Economia subterană din România este evalutată la peste 30% din PIB, fiind depășită la nivel european doar de Italia. Marea problemă este colectarea impozitelor și legislația precară. Dar, ca deobicei, problema nu este lovită la sursă, ci se încearcă un artificiu fiscal în speranța că mulți comercianți nu vor putea deduce TVA-ul o perioadă, până se vor putea pune la punct logistic, statul fericit nefiind nevoit să returneze niste sume care vor apărea ca plus la buget. Realitatea este însă că evaziunea fiscală și economia subterană nu este creată de milioanele de români care își împrumută bani între ei fără acte sau își vând vecinilor canapele vechi sau roșiile din grădina proprie.
  Sursele evaziunii fiscale sunt rețelele de mafioți bine puse la punct și susținute politic. Cei care fac trafic cu alcool, țigări și benzină, cei care importă legume prin firme fantomă. Cei care operează la scară mare, care dau profitul mai departe la procurori, politicieni și miniștri. Nu la firmele care vor să își deconteze un plin la mașini sau o cursă de taxi. De fiecare dată când guvernul s-a trezit că nu are bani, a făcut o haiducie pe invers, a luat de la cei mulți care au puțini, din cauza celor puțini care fură mult. A schimbat codul fiscal ilegal de câteva ori pe an, a crescut asigurările sociale, a împovărat păturile sociale care nu sunt cu nimic vinovați de evaziunea fiscală. Ceea ce se numește, într-un cuvânt, cleptocrație. De George Bara – NapocaNews


  0 0
 • 03/27/13--06:35: Protest

 • Nationalistii germani au protestat impotriva construirii unui azil pentru imigranti(VIDEO)

  autor: Second 27.03.2013
  9Peste 300 de nationalisti germani au fost prezenti la apelul facut de Partidul National-Democrat German (NPD), organizatorul marsului de protest  impotriva construirii unui azil pentru imigranti, in orasul Gustrow.
  Sambata trecuta, nationalistii au spus din nou un nu hotarat politicii anti-germane duse de propriul stat, manifestandu-se vehement impotriva plasarii unui nou val de imigranti in cartierul Dettmannsdorf al orasului Gustrow.
  Nu a lipsit nici “traditionalul” protest al stangistilor si anarhistilor care organizeaza in permanenta contramanifestatii ilegale impotriva marsurilor nationalistilor. Contramanifestatiile stangistilor adesea degenereaza in violente cu fortele de ordine.
  Nationalistii au scandat lozinci patriotice si identitare si au incheiat marsul prin discursuri tinute de liderii NPD din mai multe regiuni. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 03/27/13--06:39: Turcia

 • Turcia sustine separatismul MUSULMAN din Balcani

  autor: FrontPress 27.03.2013

  UCKAutoproclamata Republică Kosovo și Turcia continuă să își consolideze relaţiile bilaterale, în special în domeniul cooperării militare, cu toate ce acest lucru riscă să alimenteze tensiunile din Balcani.
  Mentor Vrajolli, cercetător șef la Centrul pentru Studii de Securitate din Kosovo, a declarat publicației SETimes că vizita făcută în februarie la Pristina de ministrul turc al apărării, Ismet Yilmaz, a deschis un capitol important între cele două țări.
  427245742Kosovo efectuează o evaluare strategică a sectorului său de securitate, iar în următorii câțiva ani se anticipează că procesul va avea ca rezultat transformarea Forței de Securitate a Kosovo în armata țării.
  “În ciuda dimensiunii, crearea armatei are costul său”, a declarat Vrajolli publicației SETimes. “Prin urmare, sprijinul militar turc sau orice sprijin din partea altui membru NATO este foarte important pentru Kosovo în această fază”.
  kttobinabayrakÎntrucât Kosovo se află într-un moment critic al discuțiilor sale cu Serbia cu privire la viitorul nordului Kosovo, Yilmaz a oferit sprijin deplin Pristinei. În cursul vizitei sale, el i-a declarat lui Agim Ceku, ministrul Forței de Securitate a Kosovo, că parlamentul turc a fost de acord să ofere forței o asistență financiară, suma acesteia nefiind însă dezvăluită.
  “Poarta dialogului nu ar trebui închisă niciodată deoarece noi nemulțumiri pot aduce noi animozități”, a declarat Yilmaz. ”Pentru noi, menţinerea integrităţii teritoriale și a suveranităţii politică a Kosovo este vitală și trebuie sprijinită și protejată. Credem că Kosovo își va lua în curând locul în comunitatea internațională”. Oficialul turc a adăugat: ”Kosovo este o ţară independentă și egală în Balcani. Kosovo ar trebui să aibă propria armată, cum au toate ţările independente și suverane”.
  photo17Ceku a declarat la rândul lui reporterilor că sprijinul Turciei este “foarte concret, foarte valoros și foarte necesar pe viitor”.
  Turcia a fost una dintre primele ţări care au recunoscut independenţa Kosovo și a sprijinit Kosovo în domeniul administrației publice, sănătății, educației, armatei și agriculturii.
  În calitate de țară membră NATO, Turcia are aproximativ 350 de militari în Kosovo ca parte a forțelor de menținere a păcii din cadrul KFOR. Turcia are în Kosovo și o prezență civilă și de menținere a ordinii, ca parte a EULEX, OSCE și UNMIK.
  “Kosovo și Turcia împărtășesc relații strânse de frăție și prietenie determinate de istoria comună îndelungată și de cultură. Ea însăși țară balcanică, Turcia consideră că integritatea teritorială și stabilitatea Kosovo constituie un element esențial pentru pacea și stabilitatea Balcanilor”, a declarat ambasada turcă la Pristina publicației SETimes.
  kosova_turkiye_sirbistan_asker_kforDin 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene,Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo.
  În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de circa 90 la sută de etnici albanezi (aproximativ 2 milioane). Sârbii kosovari, circa 120.000 de persoane, locuiesc în enclave izolate şi în câteva zone din nord (40.000), aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro
  ERISAphoto-800_550


  0 0


  Un ardelean din Sibiu a devenit celebru dupa ce a lucrat mai bine de 10 ani in Statele Unite pentru temutul gangster Al Capone. Scapat ca prin minune de plasele intinse de politia din toata America, Ieronim Budac s-a intors intr-un final in satul natal, unde ulterior, timp de 16 ani, a fost primar si, de asemenea, cel mai bogat om din Cartisoara-Sibiu. Astazi, rudele sale vorbesc cu mandrie despre cel care a fost, pentru o perioada indelungata de timp, si soferul celui mai vanat gangster din toate timpurile.

  In satul Cartisoara putini mai sunt cei care l-au prins in viata pe Ieronim, romanul care a speriat America in perioada prohibitiei. Povestea lui o aflam insa chiar de la primarul satului, Dorin Magda, in varsta de 40 de ani, una din putinele rude in viata ale lui Ieronim Budac.

  Urmarit de politisti, a sarit cu camionul plin de whisky in fluviul Mississippi.

  Ieronim a fost unchiul mamei mele si stiu povestea lui inca de cand eram doar un copil. Ieronim a plecat, la fel ca multi alti tineri din sat, sa lucreze in America. Avea 18 ani atunci, chiar inainte de primul razboi mondial. A ajuns in America si a lucrat intr-un bar. Acolo l-a cunoscut pe Al Capone. Se zice ca a ajuns sa lucreze pentru el deoarece Ieronim era priceput sa faca cazane de rachiu si chiar facea acolo tuica ardeleneasca. Incet, incet a ajuns sa fie unul dintre oamenii de incredere ai gangsterului american, ba chiar soferul personal al acestuia. Ieronim era, asa, un fel de om de facea ce facea si iti capta increderea. Timp de 10 ani a lucrat pentru Al Capone si a trecut prin multe peripetii. De multe ori era sa-si piarda chiar viata, insa lui Ieronim nu ii era frica de nimic. O data, dupa o urmarire ca in filme ce a durat cateva ore pe strazile din America, cu politia pe urmele lui, s-a aruncat cu tot cu camionul plin de whisky in fluviul Mississippi. Sticlele cu alcool s-au dus la fund, el a scapat cu viata si nici nu a lasat nici o dovada a contrabandei in urma lui. Mafiotul nu numai ca nu s-a suparat pentru marfa pierduta, dar l-a si recompensat din plin pentru curajul lui. A avut noroc, zic eu, si a ajuns teafar inapoi in satul natal si in plus de asta a venit si cu foarte multi bani, ne povesteste primarul Dorin Magda.

  Intors acasa dupa mai bine de 10 ani, Ieronim s-a facut repede remarcat de concetatenii lui. Plin de bani si cu multa experienta in domeniul afacerilor, si-a construit in Cartisoara cea mai mare casa, un joagar si cateva cazane mari de tuica. A dat de lucru la oameni, s-a facut remarcat si in scurt timp a fost ales primar. A ramas in aceasta functie timp de 16 ani, pana cand au venit comunistii la putere, i-au confiscat averea si l-au declarat chiabur.

  A facut multe pentru acest sat, a ridicat o scoala, a construit cea mai renumita cazangerie de tuica din toata partea asta a Ardealului, un joagar si multe altele. Cand a venit din America stia sa faca chiar si whisky. Era un om bogat, dar avea o mare suferinta. Nu a avut niciodata urmasi. Cea care i-a fost sotie, Galina, l-a parasit pentru ca lui ii placeau viata si pericolul. S-a insurat cu ea dupa ce a venit din America, dar a divortat dupa cateva luni. A infiat o fata, careia i-a lasat casa. Ea a vandut insa mostenirea si a plecat din sat, ne mai spune Dorin Magda.

  Scrisorile pe care Al Capone i le-ar fi trimis lui Ieronim Budac au disparut fara urma. Sotia lui i le-a ars pe toate, cu poze cu tot. Cateva fotografii au mai ramas. O sa facem un album special despre el, care va fi expus in viitor aici la primarie, pentru ca toata lumea sa stie ca soferul lui Al Capone a fost de la noi din sat. Acum aceste poze sunt date la expertiza, pentru a se verifica autenticitatea lor, astfel ca nimeni sa nu se indoiasca de adevarul spuselor mele�h, ne mai spune primarul din Cartisoara

  Ieronim Budac este inmormantat in cimitirul din sat, alaturi de rudele sale. A murit in anul 1977, la varsta de 80 de ani.

  A murit de sifilis

  Cunoscut sub numele de Al Capone sau cu porecla Scarface, cel mai faimos cap mafiot al tuturor timpurilor, Alphonse Gabriel Capone , s-a nascut in 1899, in Brooklyn, New York, intr-o familie de imigranti italieni. Incepand cu mijlocul anilor '20, Al Capone a fost regele incontestabil al industriei viciilor din Chicago. Cursele de cai, cazinourile, restaurantele, bordelurile, distileriile ilegale, toate erau controlate de Scarface. Acestea ii aduceau un profit anual de 100 de milioane de dolari. Pentru a nu avea probleme cu autoritatile, Capone a cumparat o serie de personalitati ale acelor vremuri, printre care sefi ai politiei si primari. Gloria lui se incheie in anul 1931, cand a fost prins pentru evaziune fiscala si condamnat la 11 ani de inchisoare. La opt ani dupa ce a fost eliberat, celebrul gangster a murit in casa sa din Florida, rapus de sifilis.
  (romanii sint peste tot)
  Sursa http://mafia.ablog.ro

  0 0
 • 03/27/13--15:16: 3 baieti din flori

 • Regele Carol al II-lea a avut trei băieţi «din flori»

  Vreme de 81 de ani, între 1866 şi 1947, românii şi-au sărbătorit Ziua Naţională pe 10 mai. La acea dată, acum 145 de ani, Carol I devenea domnitor al României, iar 15 ani mai târziu, în 1881, şi primul ei rege dintr-o listă de patru. Fără îndoială însă că monarhul cu destinul cel mai zbuciumat a fost Carol al II-lea, suveran al României între anii 1930 şi 1940. Mai puţin cunoscut e faptul că, în afară de Mihai I, fiul său “oficial”, Carol al II-lea a mai avut trei băieţi nerecunoscuţi de Casa Regală. Libertatea vă dezvăluie, într-un serial în trei părţi, cine au fost aceştia.
  • Deşi a renunţat la calitatea de moştenitor al tronului în mai multe rânduri, Carol al II-lea a condus România, ca monarh, timp de un deceniu, între anii 1930 şi 1940. Este unul din rarele cazuri din istorie când un tată, Carol al II-lea, şi-a detronat propriul fiu, Mihai, pentru a prelua sceptrul
  • Carol, în vremea adolescenței, dar și a primelor experiențe sexuale, alături de mama lui, Regina Maria
  Personaj complex şi controversat, pendulând între “regele playboy” şi “voievod al culturii”, cum a fost supranumit, Carol al II-lea s-a născut la 3 octombrie 1893, în marele apartament princiar al Castelului Peleş din Sinaia, venirea lui pe lume fiind întâmpinată cu o sută de salve de tun. A fost primul născut al proaspătului, pe atunci, cuplu de prinţi moştenitori ai tronului României, Ferdinand şi Maria. A fost botezat Carol, în onoarea ilustrului său unchi, Regele Carol I, preluând de la el pasiunea pentru uniforma militară.
  Frecventa damele de companie
  Dar, spre deosebire de acesta, prinţ german prin naştere şi educaţie, sângele i-a fost mult mai fierbinte, confirmând parcă şi faptul că a fost primul rege român născut chiar în România şi botezat în tradiţia ortodoxă. “Ăsta e român get-beget. Fumează, bea şi joacă cărţi”, avea să spună, mai târziu, însuşi Carol I despre nărăvaşul lui nepot.
  Incontestabil, i-au plăcut femeile. Au existat zvonuri despre faptul că ar fi suferit de priapism, fiind mai mereu într-o stare de excitaţie şi dorinţă sexuală. Când, foarte tânăr fiind, i s-a pus la cale dezvirginarea, fiindu- i adusă, în acest scop, o tânără actriţă, prin mijlocirea lui Alexandru Davila, directorul Teatrului Naţional şi fiul doctorului Carol Davila, aceasta i s-a plâns, a doua zi, intermediarului: “M-a omorât, nene Alecule, de 14 ori, nici o dată mai puţin”. Dincolo de frecventarea damelor “bine”, fiind faimoasă “vânătoarea” frumuseţilor pe care o făcea pe stradă, de la volanul automobilului său Buick decapotabil, ori a prostituatelor de-a dreptul, Carol al II-lea a şi iubit cu patimă.
  «Prinţul» Silviu, primul născut
  Prima pe listă a fost Ella Filitti, alintată “Păsărica”, despre care însuşi Carol avea să consemneze cu durere în jurnalul său, pe 8 septembrie 1950, auzind despre moartea ei, că “a fost dragostea mea, a primei tinereţi”.
  Dar Ella nu a fost şi născătoare de “rod regal”, aşa cum avea să fie Maria Martini, o jună cu care prinţul a întreţinut relaţii intime încă din vremea când aceasta era elevă la Azilul “Elena Doamna”. Mai multe documente, mărturii şi cărţi ale unor istorici arată că din această relaţie s-a născut, în 1918 sau 1919, un copil. Aici, părerile sunt împărţite, unele surse afirmând că ar fi fost vorba de o fetiţă, altele, ceva mai credibile, susţinând că ar fi venit pe lume un băiat. Un băiat - primul născut, de fapt, al lui Carol al II-lea - pe care acesta ar fi vrut să-l boteze Cezar, dar care, la insistenţele tinerei mame, a fost numit Silviu.
  Numele lui apare în unele documente
  Istoria acestuia a rămas învăluită în mister, cunoscându-se doar faptul că familia regală a căsătorit-o urgent pe Maria Martini cu un şef de gară din Ardeal, Leonescu pe numele lui. Cei doi Leoneşti au semnat, la 18 octombrie 1921, şi un document prin care se angajau să păstreze secretul celor întâmplate, Maria returnând şi toată corespondenţa pe care o avusese cu prinţul Carol. Fireşte, totul în schimbul unei consitente sume de bani.
  Straniu e totuşi faptul că acest Silviu a fost recunoscut oficial, cel puţin de către Carol, după cum se arată în documentele Casei Regale aflate în Arhivele Istorice Centrale. De soarta lui însă, precum şi de cea a mamei sale, nu se ştie mai nimic, existând presupunerea că acel “prinţ” Silviu a murit destul de tânăr, rezolvându- se astfel şi deranjanta problemă pentru familia domnitoare.

  Citiţi mâine în Libertatea despre cel mai mic băiat al Regelui Carol al II-lea

  Mihai I a fost rege al României în două rânduri, 1927-1930 și 1940-1947Mihai I e singurul urmaş recunoscut oficial
  Mihai, fiul lui Carol al II-lea şi al principesei Elena a Greciei, s-a născut pe 25 octombrie 1921 în Sinaia şi a fost rege al României în două perioade. Prima oară, între anii 1927 şi 1930, sub oblăduirea unei Regenţe, fiind încă minor, în condiţiile morţii regelui Ferdinand, bunicul său, dar şi a renunţării la tron a tatălui său, Carol al II-lea. În iunie 1930, Carol a revenit în România şi şi-a revendicat tronul de la propriul fiu. Mihai a redevenit rege pe 6 septembrie 1940, după abdicarea lui Carol al II-lea. La data de 30 decembrie 1947 a fost silit să abdice.
  Carol MirceaCarol Mircea a fost rodul iubirii cu Zizi Lambrino
  Una dintre rarele imagini în care Carol, pe atunci prinț moștenitor, apare împreună cu Zizi Lambrino, pe vremea când credeau că nimeni și nimic nu le va destrăma iubireaA doua iubire a lui Carol al II-lea a fost Ioana Valentina Lambrino (1898-1953), cunoscută ca Zizi Lambrino, descendenta unei vechi familii aristocrate româneşti.
  Pentru “Zucky”, aşa cum o alinta Carol, tânărul moştenitor al Coroanei a renunţat de două ori la tron, a dezertat din armată şi a nesocotit Statutul Casei Regale, căsătorindu-se cu ea, la Odessa, pe 31 august 1918. Şi chiar dacă în martie 1919, după multă agitaţie în culisele familiei domnitoare, Tribunalul Ilfov a declarat căsătoria nulă, asta nu a împiedicat venirea pe lume, un an mai târziu, pe 8 ianuarie 1920, a lui Carol Mircea Grigore Lambrino, cel care avea să fie tatăl actualului prinţ Paul.
  După exilarea mamei sale, Zizi, în Franţa, în urma unui Prințul Paul este fiul lui Carol Mirceaaranjament financiar cu Casa Regală, Carol Mircea avea să trăiască în străinătate toată viaţa, până la moartea lui, în 2006. După un şir interminabil de procese, început încă din 1955, în Portugalia, continuat în Franţa, apoi în România, Carol Mircea a căpătat, din 2003, recunoaşterea ca descendent legitim al lui Carol al II-lea şi a calităţii de prinţ. Casa Regală a României, condusă de Regele Mihai, nu recunoaşte însă aceste hotărâri.  Mai mult: Regele Carol al II-lea a avut trei băieţi «din flori» | Libertatea.ro 

  0 0
 • 03/28/13--00:44: Anarhistii din Cluj

 • ANARHISTII isi fac de cap in Cluj-Napoca fara ca autoritatile sa reactioneze

  autor: FrontPress 28.03.2013
  anarhistiCeea ce se întâmplă zilele acestea la UBB, când un grup de anarhişti din gruparea Tinerilor Mânioşi au ocupat abuziv o sală de curs, fără ca poliţia să intervină, pentru că se perturba orele, îmi aduce aminte de mişcarea anarhistă catalană din anii 30, de derbedeii din mai 1968 de pe străzile Parisului care au dat foc Cartierului Latin.
  Anii trecuţi am înţeles unele acţiuni ale Tinerilor Mânioşi prin Ocuppy Conti sau din Piaţa Unirii în legătură cu exploatarea Roşia Montana sau a gazelor de şist. Acţiunile lor ecologice erau legitime, deşi se manifestau ca şi teroriştii ecologişti germani din anii 70 înainte de complexul Baader-Meinhof, ce incendiau magazine, blocau universităţi şi spărgeau bănci în numele lui Karl Marx.Dar ceea ce au făcut zilele acestea la UBB anarhiştii de la Tinerii Mânioşi se aseamănă cu întemeietorii curentului: Piotr Kropotkin și Mihail Bakunin. Aceşti tineri anarhişti îşi trag sevele ideologice din aventurile stângii occidentale înnebunite de Che Guevara şi Fidel Castro. Un grup de circa 30 de studenți anarhiști – Tinerii Mânioși au ocupat sala “Nicolae Iorga” din clădirea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Ei au declarat că acesta este un spațiu public, liber de dezbatere. Manifestarea venea potrivit protestatarilor, după ce săptămâna trecută, personalul de pază al UBB ar fi blocat dezbaterea unui film documentar în această clădire. În sala ocupată de anarhiști se desfășura un curs de matematică în limba maghiară, care a fost deranjat de manifestanți. Aceștia din urmă au atârnat pe geamul rectoratului și un mesaj pe care au scris “spațiu public pentru dezbatere”.
  1Deranjaţi de atitudinea lor, profesorii titulari au solicitat intervenţia poliţiştilor, însă la cererea conducerii UBB, anarhiştii nu au fost evacuaţi. Prorectorul delegat pentru relația cu studenții, istoricul Ioan Bolovan a declarat că studenții sunt liberi să asiste la cursuri în calitate de audienți, însă le este interzis să perturbe activitățile didactice. “În cazul lor, fluturașii pe care i-au distribuit aici sunt un element care indică faptul că acțiunea este una politică și premeditată. Spun că acțiunea este politică pentru că și anarhismul este o politică”, a declarat prorectorul UBB. Nici până dimineaţa sala de curs nu a fost eliberată. În momentul în care presa a încercat să pătrundă în sală pentru a lua niște interviuri manifestanților, aceștia au interzis accesul jurnaliștilor deși manifestau pentru un spațiu public, liber pentru exprimare. Printre protestatari se aflau şi persoane adulte care nu aveau calitatea de studenţi, însă vorbeau în numele lor. Nu a contat, cu toţii suntem egali atunci când ne exprimăm agresiv, de pe poziţie de forţă.
  Anarhismul este un curent care prinde bine la Cluj-Napoca datorită lipsei reacţiei ferme a autorităţilor şi a societăţii civile. E adevărat că nici UBB nu s-a reformat după înlăturarea fostului nomenclaturist comunist Andrei Marga, rămânând închistată în proiectul universitar vetust al nepotismelor şi clientelismului politic. Deşi rectoratul a fost sesizat de prefectura Cluj în urma unui raport al SRI Cluj de atacul anarhiştilor clujeni asupra clădirii UBB, nu s-a luat nicio măsură fermă de blocare a accesului acestora în universitate. Anarhismul este o boală politică veche şi grea a umanităţii. Anarhismul (din limba greacă αναρχία – „fără archon“, fără stăpân) – este o doctrină și mișcare politică ce a luat naștere în secolul al XIX-lea. Printre primii reprezentanți ai anarhismului îi găsim pe filosoful englez William Godwin, francez – Pierre-Joseph Proudhon, ruși – Piotr Kropotkin și Mihail Bakunin, italian – Errico Malatesta și germanul Max Stirner.
  2Anarhismul susține distrugerea statului existent ca principala sursă a asupririi și exploatării oamenilor. Anarhismul distruge un edificiu pentru a crea un altul, ordinea statală este înlocuită cu ordinea născută din libertate. Anarhismul a fost teoretizat, pentru prima oară, de către William Godwin. Primul anarhist declarat este, însă, Pierre-Joseph Proudhon, care, în cartea Que-est-ce que la propriété? (Ce este proprietatea?), realizează prima critică economică a statului. Dar acţiunea anarhiştilor e mult mai gravă decât se vede la prima vedere. Numeroşi anarhişti clujeni sunt pe lista de plată a Fundaţiei “Soros” şi a altor organizaţii similare şi fac campanie electorală fostului senator Eckstein Kovacs Peter de la UDMR. Ne întrebăm cu ce scop sunt plătiţi aceşti tineri? Liderii anarhiştilor clujeni nu-şi pot justifica, prin publicarea fişelor fiscale dacă au lucrat vreodată cu carte de muncă. Ei sunt nişte mercenari care fac jocul politic şi economic al unor forţe transnaţionale care urmăresc blocarea economică a României şi destabilizarea politică a acesteia? Asaltul negativ asupra UBB e clar şi evident. Se încearcă prin manipularea unor tineri idealişti şi naivi să se arată lumii că conducerea UBB nu reuşeşte să gestioneze problemele, deci e necesară înfiinţarea unei Universităţi maghiare de stat, pe fundamentul fostei „Bolyai”, mai deschisă şi modernă în comparaţie cu universitatea românească. E un joc ieftin al anarhiştilor în favoarea separatismului radical maghiar pe termen lung. Dacă rectoratul UBB nu reuşeşte să-şi facă ordine în ogradă şi să se reformeze, poliţia să-i evacueze pe studenţii întârziaţi atunci alte organizaţii studenţeşti româneşti vor elibera sediul central al UBB de anarhişti ca în 1922.De Ionuţ Ţene - NapocaNews

  0 0
 • 03/28/13--11:00: Amenzi

 • Amenzile pentru “DISCRIMINARE” majorate la cererea UE

  autor: FrontPress 28.03.2013
  egalitateGuvernul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă care include noi prevederi referitoare la prevenirea și sancţionarea tuturor formelor de discriminare. Odată cu intrarea în vigoare a actului normativ, cuantumul amenzilor contravenţionale pentru diferitele forme de discrimare a fost mărit.
  Guvernul a adoptat ieri Ordonanța de Urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare.
  Proiectul de act normativ a fost elaborat la presiunile instituțiilor europene, care constataseră că termenul de transpunere în legislația națională a normelor de la nivelul UE expiraseră. Mai mult, Comisia Europeană intrase într-o primă fază a unui demers pre-contencios la adresa României, care risca astfel plata unor penalități pentru întârzierea cu care opera modificările legislative.
  Comisia Europeană a atras atenţia autorităţilor române cu privire la neconformitatea legislaţiei naţionale române cu Directiva 2000/43/CE cu privire la implementarea principiului tratamentului egal între persoane indiferent de originea rasială sau etnică iar România s-a angajat să soluţioneze aspectele sesizate de Comisie până la jumătatea anului 2013, fapt ce face necesară modificarea şi completarea în regim de urgenţă a OUG nr.137/2000”, arată Guvernul.
  Conform prevederilor ordonanței, „prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe baza de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenența la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice”.
  Încălcarea acestor prevederi constuie contravenţii și se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.
  Sumele prevăzute sunt chiar și de peste 12 ori mai mari față de cele menționate în vechiu act normativ, în care amenda era de la 400 lei la 4.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoana fizică, respectiv de la 600 lei la 8.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.
  România risca plata unor penalităţi
  Proiectul fusese supus dezbaterii publice de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în 16 martie.
  Conform notei de fundamentare, scopul legislaţiei în materia combaterii discriminării este acela de a asigura tuturor persoanelor perspective egale şi echitabile de acces la oportunităţile disponibile în societate, egalitatea în drepturi fiind un principiu fundamental al drepturilor omului, transpus atât la nivel legislativ cât şi la nivelul politicilor publice.
  În ceea ce privește schimbările preconizate odată cu intrarea în vigoare, inițiatorul legislativ a menționat explicit corelarea amenzilor contravenţionale, prin mărirea cuantumului acestora, în vederea eliminării oricărei diferenţe de tratament sancţionator între criteriile protejate de directivele antidiscriminare, precum şi al realizării scopului preventiv al acestor norme.
  Urgența cu care a fost emisă ordonanța este justificaTă prin faptul că termenul pentru transpunerea corectă şi completă în legislaţia naţională a actelor normative la nivel european în materie a expirat.
  „Prin scrisoarea de punere în întârziere în cauza 2012/2009 Comisia Europeană a atras atenţia autorităţilor române cu privire la neconformitatea legislaţiei naţionale române cu Directiva 2000/43/CE cu privire la implementarea principiului tratamentului egal între persoane indiferent de originea rasială sau etnică”, arată nota de fundamentare.
  „Prin acest document Comisia a declanşat împotriva României prima fază a etapei pre-contencioase în constatarea neîndeplinirii obligațiilor de stat membru, în conformitate cu dispozițiile art. 258 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care prevede că „în cazul în care Comisia consideră că un stat membru a încălcat oricare dintre obligaţiile care îi revin în temeiul tratatelor, aceasta emite un aviz motivat cu privire la acest aspect, după ce a oferit statului în cauză posibilitatea de a-şi prezenta observaţiile. În cazul în care statul în cauză nu se conformează acestui aviz în termenul stabilit de Comisie, aceasta poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, se subliniază în documentul CNCD.
  „Angajarea răspunderii României pentru încălcarea obligaţiilor de a transpune Directiva 2000/43/CE poate avea ca rezultat plata unei sume forfetare cât şi a unor penalităţi cu titlu cominatoriu, în conformitate cu art.260 alin.(3) din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, potrivit căruia „în cazul în care sesizează Curtea printr-o acţiune în temeiul articolului 258, considerând că statul respectiv nu şi-a îndeplinit obligaţia de a comunica măsurile de transpunere a unei directive adoptate în conformitate cu o procedură legislativă, Comisia poate indica, în cazul în care consideră necesar, cuantumul sumei forfetare sau al penalităţii cu titlu cominatoriu care urmează a fi plătită de statul respectiv şi pe care îl consideră adecvat situaţiei”, precizează inițiatorul legislativ.
  Care sunt modificările operate
  Principalele intervenţii legislative cuprinse în cadrul prezentei OUG se referă la excepții la faptele de discriminare și corelarea amenzilor.
  introducerea excepţiei de la discriminarea directă, ca şi principiu general, aşa cum este aceasta prevăzută de Directiva 2000/43/CE şi implicit abrogarea din cadrul OUG nr.137/2000 a dispoziţiilor ce prevedeau o asemenea excepţie cu caracter special;
  modificarea dispoziţiilor care reglementează excepţii de la acţiunile care constituie, potrivit legii, fapte de discriminare, care erau de natură a putea fi interpretate ca aplicându-se şi discriminării directe;
  eliminarea prevederilor ce se îndepărtau, în opinia Comisiei, de la noţiunea de discriminare indirectă şi de la definiţia acesteia, împiedicând aplicarea testului justificării în cazurile de discriminare indirectă, aşa cum prevede Directiva 2000/43/CE;
  corelarea amenzilor contravenţionale cu cele instituite de OUG nr.83/2012 pentru modificarea şi completarea Legii nr.202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, prin mărirea cuantumului acestora, în vederea eliminării oricărei diferenţe de tratament sancţionator între criteriile protejate de directivele antidiscriminare, precum şi al realizării scopului preventiv al acestor norme;
  reglementarea momentului de împlinire a termenului de prescripţie a aplicării sancţiunii contravenţionale a amenzii de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. De Mădălina Prundea – Digi 24

  0 0
 • 03/28/13--11:08: Ce avem voie

 • Un negru are voie sa spuna “nigger”

  autor: FrontPress 28.03.2013
  0În ultimele decenii, noi, europenii, am început să învăţăm un vocabular nou, un fel de nouă limbă de lemn. Abia ce scăpasem de limbajul de lemn comunist (care se mai face simţit şi astăzi în unele discursuri FSN-iste), că noi reguli apar la orizont. Nu mai există ţigani, ci doar romi, nu avem voie să folosim termeni peiorativi la adresa nici unei minorităţi. Bun, sunt de acord, dacă asta ne face pe toţi să fim mai civilizaţi, sunt de acord cu acest experiment.
  Şi iată că citesc astăzi o nouă ieşire în public a lui Tanczos Barna. Poate că vă mai amintiţi de el, atunci când era preşedintele Federaţiei Române de Hochei, mai avea un pic şi îi felicita pe jucătorii naţionalei României, care şi-au bătut singurul coleg de echipa român, de ziua naţională a României. Atunci, apostrofat în mod repetat, că nu condamnă atitudinea ostilă, nesportivă a jucătorilor maghiari, a avut o replică tipică pentru educaţia şi nivelul său de inteligenţă: „O să plec cu toţi jucătorii din România, ca să fie toată lumea mulţumită şi voi să jucaţi în Liga H!”
  Acest nenorocit a deţinut şi deţine de ani de zile funcţii publice şi guvernamentale, iar din aceste funcţii, plătite de contribuabilul român (nu de alta, dar la cat de bine o duc ungurii din HarCov, numai piele poţi să le-o iei pe post de impozit), aruncă cu venin asupra românilor.
  Mai nou şi-a schimbat ţinta. Se pare că de la Budapesta i s-a spus că dă bine şi dacă se ia de ţigani:
  „Ţiganul trebuie să umble la școala de ţigani, trebuie să umble în capela ţigănească la slujbe”
  ”Treaba noastră este să implementăm programe de sporire a numărului secuilor aici în ţinutul secuiesc, ca ţiganii să nu poată realiza ce și-au propus”
  Ce ziceţi de declaraţiile omului politic UDMR? Ce s-ar întâmpla dacă un român ar spune acelaşi lucru? Şi, să nu uităm că „ţigan” este un termen peiorativ.
  Deci, reformulând, în limbajul, pe care l-ar folosi un corespondent român al domnului Tanczos, ar trebui sa spunem: „Bozgorii trebuie să umble la şcoala de bozgori, şi la capela de bozgori la slujbe. Treba noastră este să îi reeducăm, dar nu unde vor ei, ci unde le spunem noi, în Dolj şi la Tulcea, ca bozgorii să nu poată realiza ce şi-au propus!”
  Deşi este un pamflet, aceste rânduri ar scandaliza întreaga presă şi lume politică. S-ar lăsa cu amenzi, cu dosare penale, eventual. Asociaţiile de apărare a drepturilor romilor ar sări ca arse şi ar aduce aminte, ca de obicei, de Holocaust.
  În cazul d-lui. Tanczos nu se sesizează nimeni. Poate şi din cauză că preşedintele Comisiei d combatere a discriminării este Csaba Ferenc ASZTALOS, co-minoritar şi coleg de partid de-al lui. Şi oricum, ungurii au voie să spună asta. Iar dacă cineva se atacă, este retrograd, rasist, xenofob, etc…
  Aş vrea să închei cu cuvintele curajoase ale Prea Sfinţiei Sale Ioan Selejan, episcopul ortodox al Harghitei şi Covasnei:
  „Majoritarii maghiari îşi supraîntăresc comunitatea sub umbrela Geopoliticii maghiare a Bazinului carpatic, în timp ce minoritarii români, lipsiţi de suportul general al societăţii şi al statului se masifică, rămân fără comunitate. (…) Judeţele Harghita-Covasna stau sub semnul unei urgenţe, urgenţe mute, pentru că nimeni dintre cei care ar trebui să vegheze asupra integrităţii comunităţii nu îşi asumă vreo reacţie. Urgenţa mută reprezintă sentimentul colectiv al neputinţei, corelat cu sentimentul abandonului-retragerii statului român din societate.” De Remus Radoiu – Agonia Natiunii


  0 0
 • 03/29/13--01:09: :):):)


 • 0 0
 • 03/29/13--01:18: Imperiu

 • Cele mai mari imperii din istoria lumii, in cifre si fapte

  autor: FrontPress 29.03.2013
  colonialCele mai mari imperii din istorie s-au intins pe o cincime din suprafata lumii, cuprinzand sute de milioane de locuitori. Imperiile au durat intre 100 ani si mai mult de un mileniu. Dintre cele mai importante imperii amintim pe cel britanic, mongol sau rus.
  Imperiul a insemnat un grup de state sau comunitati etnice unite sub un singur conducator, potrivit Business Insider.
  Cuvantul imperiu provine din latinescul “imperare” care inseamna “a comanda”. Este un termen care a fost folosit pentru a descrie politica recenta externa a Statelor Unite.
  “Obama isi incepe al doilea mandat ca mostenitor al strategiei imperiale a lui George W. Bush, cu exceptia ultimelor sale intalniri externe care au produs o schimbare semnificativa”, au declarat regizorul Oliver Stone si istoricul Peter Kuznik in USA Today.
  Fiecare imperiu in parte parea de neoprit in istorie, dar in final toate s-au prabusit. Va prezentam mai jos cele mai mari imperii ale lumii care au existat de-a lungul istoriei.
  Imperii ce au inflorit, dar care s-au prabusit
  Imperiul portughez s-a intins pe o suprafata de 10,35 milioane de kilometri si a ajuns la apogeu in anul 1815.
  mamluksCalifatul Abbasid a acoperit 11,11 milioane kilometri patrati, fiind pe culmile gloriei in anul 835.
  French_Colonial_NationsImperiul colonial francez a cuprins o arie de 12,94 milioane de kilometri patrati si atins apogeul in 1938.
  Dinastia Yuan, prima dinastie care a condus toata provinciile din China, s-a extins pe o suprafata de 13,98 milioane de kilometri patrati, fiind in varful existentei sale in anul 1310.
  Dinastia Qing, ultima dinastie imperiala din China, s-a intins pe 14,71 milioane de kilometri patrati si a cunoscut apogeul in anul 1790.
  Califatul Umayyad a cuprins 14, 99 milioane de kilometri patrati, ajungand la apogeu in secolul al VII-lea.
  conquistador_by_jOuey_Imperiul spaniol a guvernat peste 13% din suprafata lumii, adica 19,42 milioane de kilometric patrati, pana la mijlocul secolului al XVIII-lea.
  Imperiul rus s-a intins pe 22,79 milioane de kilometri patrati, fiind in culmea gloriei in anul 1866.
  ancient-ssoldiersImperiul mongol a cuprins regiuni situate intre Europa de Est si Marea Japoniei, care acopereau peste 24 de milioane de kilometri patrati, iar apogeul l-a atins in anul 1279.
  Imperiul britanic a detinut peste 33 de milioane de kilometri patrati, aproximativ 23% din suprafata lumii, iar punctul de glorie l-a avut in anul 1922. De George Titus Albulescu – Ziare.com

  0 0
 • 03/29/13--01:53: Un banc...:)))


 • Si-a bagat dracul coada ...


  O maicuta pleaca din manastire si bantuie pe strada. La un moment dat, intalneste o tipa rezemata de o masina luxoasa si o intreaba:
  − Auzi, dar matale ce lucrezi de ai masina asa frumoasa?
  − Nimic. Ma intalnesc cu un neamt, il fac sa se simta bine si mi-a dat masina.
  − Dar hainele astea de unde le ai?
  − Ma intalnesc cu un italian, il fac sa se simta bine si imi da haine.
  − Dar totusi de unde ai atatia bani?
  − Ma intalnesc cu un francez, il fac sa se simta bine si imi da bani.
  Maicuta se intoarce dezamagita la manastire si seara merge la culcare. Pe la miezul noptii se aud batai usoare in usa. La care maicuta raspunde rastit:
  − Du-te naibii, parinte Ilarie, cu biscuitii tai cu tot.

  0 0
 • 03/29/13--11:34: Bancuri.... :))))


 • Doi tigani la Portile Raiului.
  - Nu stiu ce sa fac cu voi, sa-l intreb pe Dumnezeu!
  - Trimite-i la Dracu, Petre, sunt niste hoti!
  Dupa cateva minute Sfantul Petru intra iar la Dumnezeu.
  - Au disparut, Doamne!
  - Cine, tiganii?
  - Nu, Portile Raiului!

  - De ce ai venit la mine, spuse un dentist unui tigan,
  care avea toti dintii imbracati in aur?
  - Am venit sa-mi pui o alarma!

  -De unde ai bani, Bula?
  -Am strigat in tramvai"Politia!" si un nene a aruncat portofelul si a fugit."

  A INCEPUT WEEK-END-UL…..SA FIE DEOSEBIT


  0 0
 • 03/29/13--22:23: Boicot

 • 2013

  Boicot


  Boicot la BCR din cauza propagandei homosexuale

  autor: FrontPress 30.03.2013
  BCRScrisoare deschisă legată de sponsorizarea de către ERSTE Foundation a propagandei homosexuale din România
  În data de 17 Martie 2013 un grup de 50 de clienţi ai Băncii B.C.R. (Membră a Grupului ERSTE) şi-a manifestat dezacordul faţă de politicile ERSTE Foundation de a sprijini propaganda homosexuală în România. Aceştia au transmis o scrisoare către directorii BCR şi ERSTE Foundation în care au reamintit faptul că românii sunt conservatori şi construiesc relaţiile sociale într-un mod tradiţional, iar în centrul vieţii sociale, la români, se află Familia creştină, formată din bărbat şi femeie. Semnatarii au cerut delimitarea pe viitor a ERSTE Foundation de sponsorizarea propagandei homosexuale în România.
  La această scrisoare, în răspunsul primit în data de 22 Martie 2013, ERSTE Foundation şi-a reafirmat politica sa de investire a unei părţi a dividendelor obţinute din participaţia în cadrul grupului ERSTE către acţiuni de sprijin a diverselor minorităţi, printre care şi cea LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) din România. Reamintim faptul că Banca Comercială Română este parte componentă a Grupul austriac ERSTE, acesta fiind principalul acţionar al B.C.R. (93,57%).
  Drept urmare, noi, clienţii B.C.R. semnatari ai acestei scrisori, ne afirmăm public dezaprobarea şi alegem să ne disociem de acţiunile ERSTE Foundation prin renunţarea la serviciile B.C.R.. În acest sens începând de astăzi, 27 Martie 2013, vom iniţia procedura de renunţare la serviciile B.C.R. pentru a nu sprijini altfel propaganda homosexuală din România sau din alte ţări.
  Protestul nostru vizează excesele şi propaganda publică provocatoare şi agresivă de tip homosexual şi pedofil şi nu trebuie confundat cu intoleranţa sau condamnarea persoanelor cu alte orientări sexuale. Cei care cer înţelegere şi toleranţă din partea societăţii trebuie la rândul lor să înţeleagă şi să respecte valorile societăţii. Organizatorii evenimentului ”Luna istoriei LGBT (Lesbianism-Gay-Bisexuali-Transsexuali) nu au dat dovadă de respect faţă de aceste valori.
  Cei care doresc se pot adăuga protestului nostru o pot face printr-un simplu comentariu aici sau la adresacontact@floareadefoc.ro . De pe Rost
  Semnatari:
  1.Asociaţia Cercul Studenţesc ”Floarea de foc”
  2.Asociaţia Euro 26
  3.Boambeş Andrei, economist
  4.Capsali Iulian, regizor
  5.Băndoiu Andreea Cosmina, lector universitar
  6.Caţa Iosif Dan, preot
  7.Damian Gabor, antreprenor
  8.Dan Castea, manager
  9.Gheorghe Holbea, profesor universitar
  10.Dumitrache Eduard, manager/preşedinte ong
  11.Dumitrache Ana Nicoleta, artist plastic
  12.Preda Felix, director IT
  13.Vastea Răzvan, director consultanţă
  14.Alina Ioana Dida, medic
  15.Floarea Carmen Irina, cercetător
  16.Mihaela Ursescu, consultant SAP
  17.Sfîrâiala Mirela, profesor
  18.Irina Sargov, arhitect
  19.Octavian Adrian Tabără, inginer
  20.Lenuţa Liana Gabor, economist
  21.Dobre Cristina, jurnalist
  22.Mihai Gafitescu, consilier principal
  23.Alexandru Agavriloae, arhitect
  24.Mihai Madalina-Andreea, asistent manager
  25.Iordan Florin, etnomuzicolog
  26.Mariana Kincses, economist
  27.Attila Kincses, administrator
  28.David Maricica, consilier
  29.David Emil, inginer
  30.David Bogdan, student
  31.David Emilian, economist
  32.Nicu Mihali, regizor
  33.Boia Mihaela
  34.Boia Eugen
  35.Marian Rotaru
  36.Bucur Adrian, freelancer
  37.Jerlăianu Marius, marketing
  38.Georgescu Ioana, profesor
  39.Georgescu Sever, profesor
  40.Diana Preda, consultant
  41.Voronca Stefan, redactor
  42.Dinca Leonid, pensionar
  43.Marola Victor, lector universitar
  44.Iulian Cacenschi, profesor
  45.Dumitrache Ion, medic veterinar
  46.Dulgheru Elena, jurnalist
  47.Mirea Sorin Alexandru, inginer
  48.Ababi Raisa, farmacist
  49.Chitu Elena, asistent medical
  50.Dudu Maria, asistent medical
  51.Zaharia Rodica, asistent medical
  52.Bilbie Ana-Maria, studenta
  53.Dopcea Ioan, microbiolog
  54.Asociaţia pentru Apărarea Familiei şi Copilului,
  55.Eduard Pascu, inginer
  56.Feghiu Mariana, medic veterinar
  57.Feghiu Adrian, medic veterinar


  0 0
 • 03/30/13--01:09: Invataturi

 • Ce lectie invata deponentii romani din criza bancara din Cipru?

  autor: FrontPress 30.03.2013
  cipruNu s-a terminat inca taraboiul, dar se contureaza deja un “grand finale” care consta in taierea cu pana la 40% ale unor depozite (cf Ziarul Financiar). Iata pe scurt cateva concluzii (evident temporare):
  1) nici un depozit nu este garantat! – desi Cipru este membru UE iar in UE depozitele sunt garantate in limita a 100.000E, s-a dovedit ca cand vine cazul, legea e vrajeala; cine si-ar imagina ca in conditii de criza bancara, vreun depozit mai este garantat? Deci, daca nici pentru un mizilic ce inseamna Ciprul, europenii nu s-au sinchisit sa le pese de legile puse tocmai de ei, ce sperante pot avea deponentii bancilor romanesti ca maine-poimaine, daca e cazul, nu europenii ci guvernantii nostri ne sustrag banii din banca; faptul ca deocamdata nu toti deponentii si-au pierdut banii, nu trebuie sa ne linisteasca; aiurelile de genul “la noi nu se poate intampla” l-au auzit si cipriotii cand focusul atentiei era pe greci;
  2) bancile sunt insolvente – deocamdata doar cele din Cipru; cand s-au trezit europenii ca sunt insolvente? Abia acum o saptamana cand au dat ultimatumul cipriotilor ca nu ii mai finanteaza? De ce nu au tras semnale din timp, de ce nu au aranjat astfel lucrurile incat sa nu se ajunga aici? Halal gestiune a crizei. Maine-poimaine ne putem trezi ca orice tara are sistemul bancar insolvent si prin urmare depozitarii trebuie sa plateasca. Daca BCE nu si-a facut treaba cum trebuie (sa nu uitam ca Cipru este membru al Zonei Euro, deci teoretic bancile cipriote au fost monitorizate indeaproape de BCR) ce siguranta sa avem noi ca BNR isi face treaba bine?
  3) cei cu depozite mici, sunt crutati daca ameninta cu revolutia; nimic nu i-a speriat pe politicienii ciprioti mai mult decat furia poporului; va dati seama ce tensiuni si ce presiuni trebuie sa existe pe “bietii” parlamentari ca sa voteze respingerea unui dictat UE de teama poporului; fara probleme ar fi votat politicienii ciprioti memorandumul de confiscare a depozitelor, daca nu exista amenintarea popoulara; asadar, in prima etapa, parlamentul s-a opus taierii; apoi dupa ce rusii i-au respins, s-au mai fofilat, s-au mai gandit si au ajuns la concluzia ca scapa mai usor de mafiotii rusi decat de furia propriilor cetateni; sincer, ce parere aveti, parlamentul nostru s-ar fi opus “vointei” stapanilor de la Uniune?
  4) conteaza unde iti tii banii: nu toti au piertud in Cipru (conform informatiilor de la ora asta) ci doar cei care au avut banii in banci insolvente (cele mai mari 2 ale tarii); iata deci o chestie interesanta, este deja o prima spargere a ghetii in lichidarea bancilor falimentare; deci conteaza banca la care iti bagi banii, chiar daca statul teoretic garanteaza suma limita (evident mai putin cand e nevoie);
  5) Dumnezeu iti pazeste banii: clientii banci la care este actionara Biserica Ortodoxa din Cipru nu vor avea de suferit, deoarece aceasta banca este solventa; inca o dovada ca de fapt Dumnezeu are grija de noi, chiar si de banii nostri uneori; insa pe langa bancile mai mult sau mai putin solvente, exista o banca mai solida ca piatra al carei director general este chiar Dumnezeu: banca milosteniei; nu mai bine ar fi dat bogatanii 10% din depozitele lor saracilor decat sa li-i confiste acum nemtii? Mai ales bogatii rusii, care au un popor in pragul saraciei, le-a trebuit offshore in UE? Iata ce au primit!
  6) ploaia vine peste toti; Dumnezeu trimite si ploaie si soare peste toti, asa este randuiala; deci vrem, nu vrem, suntem sau nu suntem vrednici, vom plati cu totii; Slava Domnului daca va fi doar cu banii nostri, dar tare ma tem ca asta e doar inceputul …
  Marea problema cu confiscarea depozitelor din Cipru, indiferent de circumstante si amanunte, este ca s-a trecut Rubiconul: statul a confiscat averile oamenilor pe fata. Daca pana acum statul a furat in principal prin inflatie (furt ascuns), a venit momentu ca statul sa isi bage mai mult (sau mai putin) mai brutal (sau mai gentil) mana direct in buzunarul oamenilor. Ce se va intampla dupa asta nu va fi greu de realizat: incet-incet (sau poate destul de accelerat) banii vor fugi mai intai din Cipru, mai apoi din surorile putin mai mari ale Ciprului (Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, Italia etc) si criza va trece intr-o noua etapa in care insa problemele nu se vor asemana deloc celor pe care le-au avut pana acum.
  Mai exact: sa zicem ca un om este bolnav de inima. Mai intai el depisteaza mici probleme, poate are un mic infarct (cum a fost 2008) apoi alte mici probleme, puseuri de tensiune, dureri constante etc. Cand se ingroasa insa gluma si intra in stadiul terminal al bolii, ii este de ajuns un mic infarct mai mare si apoi stim ca nu mai are mult de trait.
  Cam asa este si cu sistemul bancar: la inceput a fost o fisura in partea de asigurari (Credit Default Swaps), a crescut neincrederea. Bancile centrale au intervenit, au pompat bani in piata (adrenalina – sau glicerina) si inima a inceput sa bata din nou, desi nu mai e ca inainte. Acum insa vedem cum un mic vas de sange (Cipru) s-a cam spart si o mica bula de aer a intrat in sange si circula pana mai sus si nu stim unde se va opri. Poate se va inhiba, dar poate va produce si un mic embolism care va pune in pericol viata pacientului. Dar cu sau fara acesta, pacientul este evident grav bolnav si poate oricand sa cedeze. Poate asta e cea mai importanta lectie pe care o avem de invatat din criza din Cipru. De Gigel Chiazna


  0 0
 • 03/30/13--01:18: Atitudine

 • Atitudinea legionarilor fata de evrei

  autor: FrontPress 30.03.2013
  Flor StrejnicuA-ti ajuta aproapele este mult mai mult decat un “comandament” crestin. Pentru ca cel ce-si ajuta aproapele, in afara faptului ca Ii este placut lui Dumnezeu, este placut si oamenilor indiferent carui cult, carei ideologii ii apartine cel ajutat. “Ajutorul aproapelui” exclude “intoleranta”, inlatura “xenofobia” cu toate variantele ei etnice (“antisemitismul” de care se face atata caz) sau religioase.
  Cel ce practica “ajutorarea aproapelui”, oricat ar dori dusmanul acestuia sa-l denigreze uzitand de prea cunoscutele calomnii mai sus enumerate (“intolerant”, “antisemit”, “rasist”, “xenofob”, etc), este dezarmat in fata purtarii crestine a “denigratului”, acuzatorul cazand in derizoriu. Or, asa s-a intamplat atat in putinele perioade de libertate, dar mai ales in detentie, cand faptele crestine ale legionarilor deveneau de necontestat si ingenunchind acerbii acuzatori (dintre care unii fusesera tortionarii morali imbracati in robe judecatoresti, iar altii tortionari fizici ai osanditilor), ii faceau pe acestia fie sa isi recunoasca necuvenita lor purtare, fie sa se retraga in umbra caintei, indurand nimicnicia faptelor lor.
  Asupra comportamentului negativ al legionarilor fata de evrei, s-a fabulat si se continua aceeasi marsava atitudine atat din partea unor cercuri sioniste, precum si a unor rau-voitori sau neinformati dintre romani, cu toata documentarea concludenta pusa la indemana colportorilor de minciuni, constand din declaratii, fapte istorice, realitatile de necontestat, conferinte si articole din revistele legionare, etc. Cartea “Miscarea Legionara si evreii”, aparuta in Romania, retiparita in Germania si tradusa in engleza, desi a avut un rasunet deosebit si in unele cercuri de studii istorice, este considerata de unii drept “incercare de cosmetizare a realitatii”.
  Un aport deosebit in aceasta voit controversata problema l-au adus si cercetatori din afara Miscarii Legionare, dar cu simpatii nedisimulate, precum profesorul Ion Coja (un set de dialoguri cu profesorul doctor Cajal, conducatorul Comunitatii evreilor din Romania), scriitorul Razvan Codrescu (in cartile “Spiritul dreptei” si “Exercitii de reactionarism”) (cei doi au participat si la masa rotunda de la Sibiu, care a dezbatut aceeasi tema si la doua emisiuni TV la postul Antena 1 Sibiu, impreuna cu autorul acestei carti), precum si legionarii Zaharia Marineasa, Nicolae Grebenea, Gabriel Constantinescu si multi altii.
  Si acum se fac confuzii regretabile intre atitudinea cert antisemita a partidului lui A.C. Cuza (uitand sa se spuna ca unul din motivele pentru care Corneliu Codreanu a parasit L.A.N.C si a infiintat Legiunea Arhanghelul Mihail, a fost chiar divergenta de atitudine in problema evreiasca), precum si a “Partidului Fascist din Romania” (entitate efemera, cu care Miscarea Legionara nu putea sa aiba vreo tangenta, data fiind deosebirea esentiala a ideologiilor lor, insasi existenta independenta a Partidului Fascist din Romania demonstrand lipsa similitudinii) cu Miscarea Legionara, intentia vadit denigratoare la adresa legionarilor fiind evidenta.
  In cele ce urmeaza nu voi repeta in amanunt argumentele din cartea “Miscarea Legionara si evreii”, din care reiese clar atitudinea de bun crestin a legionarului fata de evrei prin ajutoare date acestora in situatii limita, enumerandu-le doar la finele capitolului, ci voi aduce in atentia cititorului alte fapte in favoarea elucidarii adevarului istoric.
  In acelasi timp insa, nedorind sa supraestimez aceasta entitate mai mult religioasa decat etnica (evreii), voi face cunoscute si atitudinile avute de legionari, in deplina concordanta cu legea ajutorului crestin al aproapelui, fata nu numai de camaradul de credinta, ci si de adversarii politici, oameni de cu totul alte religii, mergand pana la cea manifestata fata de tortionarii lor.
  “La o saptamana de la caderea legionarilor, s-a prezentat la mine acasa la Bacau, Leon Grad, seful comunitatii israelite a judetului Bacau, cu urmatorul act pe care l-a citit tare: “In numele comunitatii israelite a judetului Bacau, aducem multumirile noastre domnului profesor Nicolae Grebenea, secretarul organizatiei legionare a judetului Bacau, pentru corectitudine si omenie fata de noi” (…) Nu! Nu gresisem. Fusesem corect cu mine, cu Miscarea Legionara si cu ei”. (Nicolae Grebenea, “Amintiri din intuneric”, pag.68-69)
  Parintele Ioan Vladovici mi-a povestit o intamplare care, pe langa caracterul ei demonstrativ in favoarea subiectului nostru, a prezentat un moment de deruta pentru sefii lagarului respectiv. Intamplarea s-a petrecut intr-o unitate de munca la Canal. Primindu-se dispozitii ca detinutii sa fie impartiti in baraci dupa “culoarea” lor politica, atunci cand se apropia sfarsitul repartizarii intregului lot, au mai ramas 6-7 persoane care nu reclamasera nici una din formatiile politice strigate. “Voi cine sunteti?” a intrebat comandantul lagarului. “Suntem inchisi sub acuzatia de sionism!” Neputand sa le repartizeze o cabana separata, din cauza numarului lor mic, au fost intrebati cu cine vor sa stea impreuna, dintre entitatile politice distribuite deja. “Cu legionarii”, au raspuns fara ezitare. “Sunt singurii care ne ajuta sa ne facem norma!” Optiunea lor a fost acceptata, cu surprindere insa. Cunostintele ofiterilor politici despre “antisemitismul” legionarilor se fisurau…
  Sa reluam cateva dovezi despre “antisemitismul” legionar:
  - Capitanul salveaza de la inec un evreu. “Nu conteaza ca e evreu si va rog sa retineti pentru totdeauna ca nu impotriva evreilor ca atare trebuie sa se indrepte lupta necrutatoare a unui legionar autentic, ci contra celor ce fac rau Romaniei si Bisericii crestine” (Revista “Cuvantul Romanesc”, septembrie 1994, Hamilton-Ontario)
  - Un tren inzapezit in care se afla si Capitanul este alimentat cu paine si branza pentru evrei, neavand permisiunea religiei lor sa manance slanina. Ordinul era al Capitanului care era in tren. (Filon Verca, revista “Carpatii”, august 1983)
  - Capitanul ia atitudine impotriva unui ofiter care se purtase “grosolan si necivilizat cu niste evrei”. (Nistor Chioreanu, “Morminte vii”, Ed. Institutului European, 1992, pag.82)
  - Capitanul invita la Casa Verde pe rabinul David Safran, cu care are o convorbire plina de respect reciproc. (D.Safran, “Karl Marx antisemit”, Ierusalim, 1979)
  - Capitanul initiaza un pact de neagresiune in alegerile din 1937 intre Partidul Totul Pentru Tara, Partidul Liberal, Partidul National-Taranesc, Partidul Evreiesc si gruparea Argetoianu. (Kurt W. Treptow / Gh. Buzatu, “Procesul lui Corneliu Codreanu”, Iasi, S.C.Dosoftei, 1994)
  - Dupa o saptamana de la instaurarea Statului National-Legionar, prin decretul nr. 43931, se suspenda decretele regimurilor anterioare (nr. 42352 si 42354) cu privire la interzicerea cultului mozaic. (Flor Strejnicu, “Miscarea Legionara si evreii”, Ed. Imago, pag.112)
  - “S-a constatat ca s-au facut guvernului numeroase reclamatii care s-au dovedit ca au fost neadevarate”. (“Cartea Neagra”, vol.I., pag.98). Este vorba de retractarea de catre Comunitatea evreiasca a unor acuze la adresa legionarilor.
  - Cererea de eliberare din lagarul de la Ramnicu-Sarat a evreicelor comuniste a fost facuta de familiile legionarilor ucisi aici cu un an in urma, rezolvata favorabil. “Dorim ca in Romania Legionara sa se acorde intreg respectul cuvenit atat fata de fiinta romaneasca in sine, cat si fata de orisice credinta sincera. Pe pamantul tarii noastre sa nu mai fie suferinta pentru idei, iar cei arestati si izolati de societate sa nu mai fie chinuiti”, se scrie in cererea de eliberare solicitata de familiile legionarilor ucisi, in favoarea evreicelor comuniste din lagar. (Ibidem, pag. 114-116)
  - Infiintarea in perioada Statului National-Legionar de catre Radu Gyr, a primului teatru din lume (!) in limba idis, teatrul “Baraseum”.
  - Miscarea Legionara se opune expulzarii si internarii in lagare a evreilor, masura pusa in discutie de catre generalul Antonescu la sugestia Germaniei. (Ibidem, pag. 120-121). Nici generalul Antonescu nu a fost de acord!
  - Rabinul Alexandru Safran recunoaste la Geneva ca “ministrii legionari care m-au primit, (…) au avut o atitudine respectuoasa. (Ibidem, p.121, reluat in “Magazin Istoric”, aprilie 1995, pag. 44)
  - Legionarii romani din Franta ocrotesc si adapostesc pe colegii lor evrei din Romania, pastrandu-le documentele oficiale romanesti, hranindu-i la Biserica ortodoxa romana din Paris si scapandu-i astfel de la deportare. (Horia Sima, “Prizonieri ai puterilor Axei”, Ed. Miscarii Legionare, 1990, pag.94; declaratia doamnei Laetitia Dodu, sora lui Faust Bradescu, martora la aceste fapte).
  - Nistor Chioreanu, sef al Ardealului in perioada Statului National-Legionar, se plimba la brat cu prieteni evrei avocati, pentru a-i linisti pe coreligionarii acestora. (N.Chioreanu, “Morminte vii”, pag.82)
  - Preotul Muresan Florea din Cluj, legionar, ascunde copii evrei spre a-i scapa de la deportarea pe care o faceau hortistii. Preotul Muresan a murit apoi in inchisorile comuniste. (Surse oficiale multiple, printre care si declaratia lui Raoul Sorban)
  - Legionarii iau parte la trecerea peste frontiera vremelnica dintre Ungaria si Romania a unor grupuri de evrei, evidentiindu-se legionara Letitia Papu. (Raoul Sorban, interviu luat de Adrian Paunescu in revista “Totusi iubirea”, ianuarie 1996, pag.11)
  - “Ion Ianolide si cativa prieteni ai sai i-au venit in ajutor la Targu Ocna pastorului Wurmbrand, foarte rau bolnav si el, cedandu-i din putina lor streptomicina”. (N.Steinhardt, “Primejdia marturisirii”, pag.173). Streptomicina apartinea lui Valeriu Gafencu: “In situatii limita, cand omul se agata si de un fir de par ca sa traiasca, el, Valeriu, a gasit resurse de a fi generos, cu sacrificiul vietii sale”. (Marin Naidim, Almanahul “Gazeta de Vest”, 1994). Richard Wurmbrand fusese activist comunist cu studiile in URSS, renuntase la vechile convingeri politice si devenise pastor in cultul Crestin dupa Evanghelie. Deci un evreu, fost activist comunist, apoi pastor al unui cult neoprotestant, est ajutat si salvat de la moarte de “antisemitii”, “xenofobii”, “intolerantii” legionari!…
  - Legionarul Traian Popescu, atasat comercial al Romaniei la Bratislava, ascunde in imobilele Legatiei patru familii de evrei, scapandu-i de la deportare, familii care au declarat aceasta fapta in fata autoritatilor americane care conduceau lagarul unde ulterior fusese retinut fostul lor ocrotitor. (Flor Strejnicu, “Miscarea Legionara si evreii”, Ed. Imago, 1996, pag.93)
  In Miscarea Legionara au activat si romani de nationalitate evreiasca: Ana Maria Marin (sotia lui Vasile Marin, cazut in Spania), Catalin Ropala, instructor legionar, autorul cartii “Batalionul de la Sarata”, Vasile Noveanu, medic, comandant legionar, ministru al Statului National-Legionar, alti doi frati ai doctorului Noveanu, compozitorul Paul Constantinescu, care, sub influenta educatiei legionare, scrie Oratoriile in stil bizantin de Craciun si de Pasti, dupa cum ne marturiseste, precum si multi simpatizanti. Printre acestia scriitorul si gazetarul Felix Aderca, despre care Mihail Sebastian scrie in “Jurnal”: “Aderca pe care l-am intalnit aseara la cercul sefard unde am vorbit amandoi despre Baltazar, imi spunea ca deplora moartea lui Codreanu, care a fost un mare om, o aparitie geniala, o forta etica fara seaman si a carui moarte de sfant este o pierdere ireparabila”. (pag. 195)
  Dupa insirarea sumara a unora din faptele de crestina purtare fata de semenul sau evreu, se mai poate vorbi de antisemitismul legionarului? Doar cei de rea credinta o mai pot face! Fragment din cartea ”Crestinismul Miscãrii Legionare”, de Flor Strejnicu


  0 0
 • 03/30/13--01:22: Unguri nu maghiari

 • UNGURI si nu MAGHIARI

  autor: FrontPress 30.03.2013

  mustaciosiLipsa culturii istorice ne poarte juca adesea feste, făcându-ne victimele unei propagande absurde dar tenace, menite să transforme, vinovaţii în victime, trădătorii şi asasinii în eroi, adevărul în contrariul lui, hoţul în “negustor cinstit”, genocidul în cruciadă a păcii şi pretenţiile utopice, ale unor foşti călăi, în revendicări “democratice” şi “europene” în numele unor imaginare “drepturi colective” şi în detrimentul drepturilor inalienabile ale popoarelor şi naţiunilor.
  Astfel, o întreagă elită politică se străduieşte să demonstreze echivalenţa unguri-maghiari, ceea ce în realitate este o absurditate implementată în conştiinţa europeană şi universală de terorismul de stat al unei politici de genocid etnic şi cultural.
  În accepţiunea etnică a cuvintelor, “ungurii” nu sunt “maghiari”, tot aşa cum românii nu sunt daci, italienii nu sunt romani, englezii nu sunt saxoni, francii nu sunt celţi.
  Toate ţările europene denumesc etnia ungurească cu apelativul ungur, modificat puţin potrivit specificului fonetic al limbii lor (franceză – hungrois, engleză – hungarin, germană – ungarisch, italiană – hungherese, ş.m.d.)
  Numai românii le spun maghiari şi ce este mai grav nici elita culturală românească nu face excepţie amestecând într-un carusel ameţitor denumirile de ungur şi maghiar, percum şi cea de imperiu austro –ungar cu cel de imperiu austriac, deşi coaliţia Austro –Ungară a avut o durată de numai 51 ani în comparaţie cu imperiul Austiac care a avut o existenţă de peste1000 ani, luând naştere în anul 996 şi apoi existînd ca stat european sub diferite denumiri, ducat,regat şi apoi imperiu din 1804.
  Primind la sfârsitul lui 1867, in cadrul statului dualist spre administrare, o sumedenie de teritorii slave, romanesti si chiar germane din cadrul imperiului austriac, ungurii le-au declarat abuziv mostenire de la “Sfântul Ştefan”, şi s-au trezit minoritari intr-un stat himeric pe care l-au asociat denumirii de “Ungaria Sfântului Stefan”.
  Instinctul lor tenace de supravieţuire prin cuceriri i-a facut să treaca rapid la o politica oficiala si ,,stiintifica” de deznationalizare a neungurilor, meticulos programată, in scopul confectionarii unei natiuni “omogene”.
  Astfel au decis sa nu mai vorbeasca despre existenta unor popoare în cuprinsul zonei lor de administrare ci despre un singur popor, asa cum rusii, preluandu-le exemplul, aveau sa treacă, ulterior, de la ,,popoarele sovietice” din vremea lui Stalin la “poporul sovietic” in timpul lui Brejnev.
  Numai că ungurii nu au folosit un termen abstract pentru a defini poporul “unic”, ci unul concret, extras din propria istorie.
  Prin ,,legile de maghiarizare” de dupa 1867, indeosebi prin aceea din decembrie 1871, ei au dezgropat numele de “maghiar”, ce în limba lor arhaică cu care ei au venit în Europa din stepele asiatice, înseamnă , “stăpân”, “puternic”, “om al pâmântului”.
  Apoi au proclamat ca în Ungaria dualistă nu mai existau unguri, slovaci, germani, croati, sloveni, români, evrei, tigani ci… maghiari, maghiarii fiind “fiii patriei”, unguri, slavi, români etc, care acceptau sa invete limba ungară, să-şi schimbe numele cu nume unguresc, credinta, si să recunoscă hotarele aşa zise ale lui Ştefan cel Sfânt.
  Ar fi ca şi cum noi, romanii, am fi proclamat pe 1 decembrie 1918 când s-a articulat Statul Naţional Unitar Român, că în Romania Mare nu mai existau români, unguri, tigani, secui si altii ci DACI, dacii, fiind fiii patriei care vorbeau limba dacă, adica româna si recunosteau hotarele lui Burebista.
  După destrămarea Uniunii Sovietice toate ţările care au făcut parte din aceast conglomerat, au revenit la vechea lor denumire , reapărând poporul rus, ucrainean , bielorus etc.şi dispărând denumirea de “sovietic”.
  Nu acelaşi lucru s-a întâmplat însă cu denumirea de maghiar după destrămarea în 1918 a imperiului dualist austro –ungar şi implicit s-a spulberat şi marasma regatului ungar de o mie de ani , care dealtfel a dispărut ca stat de pe harta Europei după înfrângerea de la Mohaci din anul 1524 când, o parte a acestuia a fost transformată în paşalâc turcesc cu capital la Buda, iar o altă parte mai mică a fost ocupată de statul austriac.
  Noastalgicii menţin denumirea de maghiar în speranţa realizării visului himeric a Ungariei din timpul lui Stefan cel Sfânt, (sfânt pentru că a cerştinat prin ordin poporul ungar în anul 1000) impunând românilor apelativul de “maghiar” umilindu-i în continuare, dacă nu mai pot prin teroare, ca pe vremea când în Transilvania deţineau puterea politică, prin diversiune.
  E momentul să ne debarasăm de această povară apelându-i pe minoritarii noştri cu denumirea de ”unguri” demonstrând verticalitate şi mândrie naţională , trezindu-i la realitate din visul fantasmagoric a unei viitoare Ungarii Mari.
  Preşedinte – ing. Ioan Traian Balota


  0 0
 • 03/30/13--09:30: Bancuri ....:))))

 • Brocoli: Eu arăt ca un copaceeel
  Ciuperca: Eu arăt ca o umbreluţă
  Mărul: Eu arăt ca o inimioară
  Banana: Haideţi să schimbăm subiectul


  Tanara si apetisanta mea sotie, statea dimineata in bucatarie, pregatindu-ne ca de obicei 4 oua fierte moi, paine prajita cu unt si suc de portocale pentru micul dejun, imbracata doar cu un “T-shirt” scurt pe ea, cu care si dormise.
  Asa cum am intrat, aproape adormit, aproape treaz, ea s-a aplecat misterios spre mine “Ar trebui sa faci dragoste cu mine incepand din acest moment!”
  Uau! Ochii mi... s-au luminat brusc, “sunt oare treaz sau inca visez? Sunt treaz! Atunci nu poate sa fie decat ziua mea norocoasa …!!”
  Am imbratisat-o … si apoi a fost ceva minunat, chiar acolo, pe masa din bucatarie.
  La final, ea mi-a spus un tandru “Multumesc” si s-a intors iute spre aragaz, cu tricoul inca in jurul gatului ei.
  Fericit, dar un pic derutat, am intrebat: “Ce a fost asta?”
  Si mi-a explicat: “Stii, s-a stricat cronometrul de pentru fiert oua …


  Banc sec:

  o broscuta testoasa "patina" prin nisipul desertului in cautare de apa. merge ea ce merge si dintr-o dat pac! o palma peste cap. se uita in dreapta, s uita in stanga, se uita in spate, se uita in sus cer senin, nimic. buuun. mai merge ea ce mai merge prin desert, pac! iar ia o palma peste cap. se uita in dreapta, s uita in stanga, se uita in spate, se uita in sus cer senin, nimic.

  Morala: uite asa si-a luat broasca testoasa doua palme din senin.

  Doi politisti stau intr-o intersectie,unul dintre ei zice:
  -uite ma noi stam aici ca prosti in frig si luam 5 milioane pe luna,si cand m-am uitat pe factura de plata am vazut pe unu care il cheama TOTAL ,ala i-a de 4 ori mai mult ca noi .
  Celalat politist se duce suparat la sefu lui si ii spune:
  -sefu am aflat ca e unu TOTAL care i-a mult mai mult ca noi si nu face nimic.,la care sefu zice:
  -Da ma dar voi na=ti vazut ca ala e mai mare in grad ca voi ..e TOTAL GENERAL 

  0 0
 • 03/30/13--20:50: Benzema

 • Nationalistii francezi nu il mai vor pe musulmanul Benzema in echipa naionala

  autor: FrontPress 31.03.2013
  benzemaPartidul Frontul Național a solicitat oficial eliminarea din echipa de fotbal a Franței a atacantului Karim Benzema de la Real Madrid. Reacția naționaliștilor a pornit de la un interviu pe care sportivul de origine algeriană l-a dat la radio și în care fotbalistul de 25 de ani a declarat că nimeni nu îl poate obliga să cânte imnul Franței – “Marseillaise”.
  “Nimeni nu îmi poate impune să cânt imnul naţional. Nimeni nu poate spune că dacă voi cânta imnul voi marca trei goluri. Sunt sigur că dacă voi marca trei goluri la finalul meciului nimeni nu va scrie că nu am cântat imnul. Pentru mine e clar, totul se leagă de faptul că nu am mai înscris de ceva timp la naţională. Nu pot fi de acord cu cei ce spun că nu iubesc această naţională. Toată lumea trebuie să se calmeze, iubesc naţionala. Pentru mine este un vis să pot juca pentru Franţa, dar nimeni nu îmi poate impune să cânt imnul. Nici Zidane nu îl cânta şi mai sunt mulţi alţii, chiar şi dintre suporteri”, a spus Benzema la începutul săptămânii.
  “Aceasta este o insultă, pe care Frontul Național o condamnă”, a declarat la rândul ei lidera partidului, Marine Le Pen. Sursa: FrontPress.ro


older | 1 | .... | 39 | 40 | (Page 41) | 42 | 43 | .... | 171 | newer