Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 40 | 41 | (Page 42) | 43 | 44 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 03/31/13--02:51: Bancuri.....:))))

 • Un barbat naufragiaza pe o insula pustie si ramane acolo 10 ani. Intr-o zi o
  fata frumoasa inoata pana la insula intr-un costum de scafandru…
  Barbatul: “Buna! Sunt foarte bucuros sa te vad!”
  Fata: “Buna! Se vede ca esti aici de mult timp. De cat timp n-ai mai fumat o tigara?”
  Barbatul: “De zece ani!” Fata trage fermoarul de la un buzunar al costumului si scoate o tigara pe care i-o da barbatului.
  Barbatul: “Oh multumesc din suflet!”
  Fata: “Si de cand n-ai mai baut ceva?”
  Barbatul: “De zece ani!” Fata trage fermoarul de la un buzunar mai mare si scoate o sticla de whisky pe care i-o da barbatului.
  Barbatul: “Oh…multumesc mult. Esti ca o zana buna!”
  Fata (coborand fermoarul costumului): “Si ia spune-mi, de cand n-ai mai avut o partida…?”
  Barbatul: “Oh, Doamne, sa nu-mi spui ca ai si crose de golf acolo?!”


  Un om, pleaca de la serviciu in pauza de masa, si, grabit, da o fuga la banca sa plateasca o factura.
  Ajunge la banca, intra si vede fericit ca nu mai e nimeni…
  Se apropie de ghiseu:
  - Buna ziua… am de platit o factura, va rog!
  Casierita:
  - Va rog sa va intoarceti la coada, si sa va asteptati randul, ca toata lumea…
  Omul nostru, nedumerit, se uita in jur, iese din banca, apoi intra din nou, tot nimeni… asteapta putin, apoi merge la casierie:
  - Buna ziua… am de platit o factura, va rog.
  Casierita il invita iar sa astepte la coada pana-i vine randul… la care omul nostru se intinde peste ghiseu si-i arde o palma sanatoasa!
  Casierita, zbuciumata:
  - Cine-a dat?
  Omul nostru raspunde:
  - Nu stiu, nu vezi ce aglomeratie e aici?

  In armata, soldatii sunt scosi la program administrativ in gradina unitatii.
  Caporalul, cu un aer satisfacut, zice:
  - Asa, toata lumea ia cate o lopata si treceti la sapat !
  - Inainte de asta… E vreunul printre voi care se pricepe la algebra?
  - Eu, sa traiti … Sunt student la matematica – fizica, dom`caporal.
  - Bravo, ma Atunci arunca dracului lopata aia, ca nu- i de tine.
  Soldatul, usurat, arunca lopata cu o mina vesela. Caporalul continua:
  - Si pune mana pe harlet. Tu vei extrage radacinile!

  Bulă îi spune Bubulinei:
  -Auzi, fă, când vreau să facem sex, ca să nu se bunghească ăla mic, o să-ţi spun că îţi aduc rufele la spălat.
  După ceva timp, Bulă către fiu-su:
  -Spune-i mă-tii că am rufe de spălat.
  .........................
  -A zis mama că are maşina defectă.
  A doua zi şi-n următoarele câteva zile, la fel...
  După un timp Bubulina-i spune lui fiu-su:
  -Spune-i lu` tac-tu să-mi aducă rufele la spălat.
  .........................
  -Tată, a zis mama să-i duci ţoalele să le spele.
  -Dă-le dracu!Spune-i că le-am spălat la mână...


  0 0
 • 03/31/13--11:28: Dictatura minoritatilor

 • UE si guvernul Ponta ne baga pe gat dictatura minoritatilor

  autor: GC 31.03.2013
  EURSSPrintr-o ordonanță de urgență, guvernul USL a decis majorarea amenzilor pentru ”discriminare”. Măsura a fost luată la presiunea instituțiilor Uniunii Europene, iar politicienii români cu mentalitate de slugă s-au grăbit să pună în practică ce dictează Bruxelles-ul. Așa se proceda și în anii 50 când ce spunea URSS-ul trebuia să fie lege pentru noi.
  Și cui va folosi această ordonanță de urgență? Minorităților doar. Conform prevederilor actului normativ: „prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință, pe baza de rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenența la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice”. Așadar marea majoritate a românilor: creștini, albi și heterosexuali vor fi țintele acestui proiect. Până acum dacă ne exprimam opinia despre probleme ce vizează minoritățile riscam să primim o amendă  de la 1.000 lei la 30.000 lei, dacă discriminarea viza o persoană fizică, respectiv o amendă de la 2.000 lei la 100.000 lei, dacă discriminarea viza un grup de persoane sau o comunitate. Bună sau rea, opinia cuiva îi aparține și e dreptul persoanei respective să și-o facă cunoscută, drept garantat de Constituția României și de Declarația Drepturilor Omului. Dar într-o eră a corectitudinii politice nimeni nu mai ține seama de drepturile majorității. Acum, guvernul Ponta, la ordinele noilor bolșevici de la Bruxelles, a decis că aceste sume sunt prea mici pentru buzunarele românilor și drept urmare amenda va fi de la 400 lei la 4.000 lei, dacă discriminarea vizează o persoana fizică, respectiv de la 600 lei la 8.000 lei, dacă discriminarea vizează un grup de persoane sau o comunitate.
  ponta che guevara (1)
  La prima vedere, oricine poate crede că această măsură e bună, căci va împiedica discriminarea. Dar ce e aia discriminare? Răspunsul la această întrebare diferă de la om la om. Pentru unii, dacă folosim termenul de ”țigan”, în locul celui corect politic de ”rrom”, înseamnă că insultăm o persoană, sau dacă cineva ar afirma că ”țiganii au plecat în occident la furat și cerșit”, pentru o asociație țigănească finanțată de UE această opinie poate însemna ură de rasă. Așadar cetățenii care își dau cu părerea despre minorități riscă niște amenzi colosale, căci oricând niște ONG-uri multiculturale pot să dea pe cineva în judecată pentru că nu le place cum gândește persoana în cauză. De menționat că acest proiect a fost susținut de CNCD, instituție de inspirație totalitară condusă de UDMR-istul Csaba Ferenc Asztalos și care tot timpul a promovat superioritatea minorităților etnice, rasiale, religioase, sexuale, etc față de majoritatea românilor. Deși de această ordonanță se poate folosi oricine teoretic, practic aproape în toate cazurile doar categoriile considerate de sistem discriminate vor avea câștig de cauză. Așa s-a procedat și până acum. De exemplu: dacă un român discrimina țiganii sau ungurii (în multe cazuri nefiind vorba de o discriminare reală ci doar de susținerea unei opinii) acesta era sancționat. Dar când lideri ai țiganilor au făcut comentarii rasiste la adresa românilor, sau când extremiștii unguri au ars tricolorul nimeni nu a luat vreo măsură.
  001
  Și totuși, se poate spune că majorarea amenzilor pentru discriminare va apăra minoritățile. Aș zice că există o fărâmă de adevăr în asta, dacă România nu ar fi cea mai tolerantă țară din Europa la capitolul acesta. Am tolerat atât de multe că ne sinucidem cu atâta toleranță. Dar pentru politicienii Uniunii Europene și slugile lor din România nu vom fi cu adevărat toleranți până nu legalizăm drogurile, prostituția, căsătoriile și adopțiile homosexuale, până nu introducem propaganda multiculturală în școli și până nu scoatem simbolurile creștine din spațiul public. Dacă asta e toleranța marca UE, o formă de autodistrugere, atunci e cazul să fim intoleranți față de dictatura minorităților ce ne-o bagă pe gât politicienii corupți.
  Corectitudine Politica 2
  Pe deasupra, să nu uităm nici cum s-a decis majorarea amenzilor, prin ordonanță de urgență. Toate guvernele României așa conduc, în spirit dictatorial, prin ordonanțe de urgență pe bandă rulantă. Și unde e urgența? Că ne sancționează UE? Ce mai căutăm în această uniune suprastatală dacă așa ne respectă suveranitatea? Aderarea (mai bine zis anexarea) la UE au decis-o politicienii, nu noi. Așa cum aceiași politicieni trădători decid fără să ne consulte, sau să organizeze un referendum, să mărească amenzile pentru ”discriminare”.
  În 2006 Noua Dreaptă a fost singura organizație care a atras atenția asupra faptului că aderarea la UE va impune o nouă ideologie: multiculturalismul (dictatura minorităților) și cine nu va fi de acord cu opinia oficială va avea de suferit. Atunci mulți îi acuzau pe naționaliști că se opun prosperității României și că sunt paranoici. Acum îi întreb pe aceștia: unde e aceea prosperitate care ni se promitea în 2006? Codrin Goia –FrontPress.ro


  0 0
 • 03/31/13--11:40: Un banc...:))))


 • Adam si Eva sunt izgoniti din rai.
  La plecare, ei intreaba:
  - Doamne, cine va spala vasele?
  Dumnezeu le spune :
  - Va voi pune la o incercare. Va veti sui intr-un copac si voi da drumul la o pisica salbateca sa va chinuie. Cine va vorbi primul, acela va spala vasele toata viata. Zis si facut. Vine pisica si se urca pana la Eva , o zgaraie pe picioare, o musca, Eva, nici un cuvant. Trece pisica la Adam. Il zgaraie pe picioare, il musca, se ridica mai sus si observa intre picioare doi motocei. Pisica incepe sa se joace cu ei si la un moment dat, observa ca un soricel ce era ca mort, incepe sa se miste si sa creasca. Si-a luat atunci pozitia de asalt, dar cand sa sara, Eva a urlat:
  - Zât! fir-ai a dracului!
  De atunci a ramas lege: femeia spala vasele!

  0 0

  Cum ar fi aratat revolutia din 1989 daca ar fi existat internet? Cum ar fi fost daca poporul ar fi putut verifica pe Google tot ce a facut si tot ce a declarat fiecare lider politic?
  Faptele politicienilor de astazi nu mai pot fi ascunse poporului, asa cum s-a intamplat in 89, si asta pentru ca fiecare actiune, gest, sau remarca ambigua pe care oamenii politici le considera de neinteles in contextul in care sunt facute, au fost inregistrate undeva pe internet. Informatii noi pe care le-am aflat si vom continua sa le aflam, fac lumina asupra intelesului actiunilor si declaratiilor politicienilor romani, precum si a orientarii lor in politica externa a Romaniei.
  In ultima emisiune a lui Victor Ciutacu la Antena 3, inainte de a-si da demisia de la acest post de televiziune, Relu Fenechiu, Ministrul Transporturilor, s-a laudat cu numirea unui fost director general-adjunct al Gazprom Romania in functia de director general al CFR Marfa, cu misiunea de a pregati privatizarea companiei. Invitatul emisiuni, Relu Fenechiu, il prezinta  in felul urmator“un domn Draghici”, “manager performant”, “fost manager la Gazprom si inca in unele locuri”,  “un om in care am foarte mare incredere”.
  Motivul demisiei il putem banui a fi tensiunile fara precedent cu proprietarul postului de televiziune pentru modul in care a decurs emisiunea. Victor Ciutacu a acceptat, in premiera, un telefon in direct din partea administratiei prezidentiale, care l-a pus pe Relu Fenechiu intr-o ipostaza jenanta. Mai mult, emisiunea face lumina asupra degradarii morale, a minciunii si a incompetentei de care Ministrul Transportului da dovada, in contextul in care demiterea lui din Guvern ar fi un gest politic de natura sa traseze politica externa a Romaniei. Puteti vedea emisiunea aici.
  Intamplator, in zilele anterioare acestei emisiuni am rascolit internetul ca sa aflu mai multe despre exploatarea gazelor de sist si despre alternativele Romaniei. In contextul pe care il cunosteam, Gazprom nu avea ce cauta in Romania. Asa am ajuns sa aflu cine sunt oamenii politici romani care imping Romania spre Rusia.
  Iata faptele, asa cum au ramas inregistrate in documente oficiale si declaratii publice ce pot fi gasite online.

  Pe 1 ianuarie 2007, Romania a intrat in Uniunea Europeana sub presedintia lui Traian Basescu. Extinderea UE nu este vazuta cu ochi buni de Rusia. Pe 17 ianuarie, Traian Basescu dezvaluie continutul unui biletel prin care Tariceanu i-a propus un parteneriat cu “oligarhiile noastre”, pe care Basescu l-a tinut ascuns pentru ca obiectivul integrari in UE sa nu fie ratat. Evenimentul a fost intens mediatizat de presa. (sursa) (sursa 2).
  Intr-o telegrama a ambasadorului SUA la Bucuresti, publicata de WIKILEAKS, acesta spunea: “In timp ce Primul Ministru Tariceanu si liderul opozitiei Geoana, impreuna cu aliatii lor din vechea garda post-comunisa, se grabesc in perioada de suspendare sa-i ia presedintelui ultimele puteri, si interesele noastre pot fi afectate. Sunt semne care indica cresterea influentei oligarhilor influentati de Rusia pe probleme de politica energetica; dand inapoi in lupta anticoruptie si o derapare din ce in ce mai rapida a politicilor euro-centrice” (sursa)
  In iulie 2007, la 5 luni dupa intrarea Romaniei si Bulgariei in UE, Duma de Stat din Rusia a promulgat o lege prin care a dat voie companiei de stat ruse Gazprom (monopol de stat) si Transneft (care controleaza reteaua de conducte de gaze a Rusiei) sa creeze armate private, interne. (sursa)
  Gazprom urma sa devina din ce in ce mai mult o arma politica a Rusiei, prin care isi apara interesele.
  Ne intoarcem in 2013 sa vedem de ce ar putea fi numit un fost sef Gazprom la conducerea CFR Marfa ca sa ii pregateasca privatizarea.
  Ianuarie 2013 – Premierul Victor Ponta face o declaratie publica dupa intalnirea cu reprezentantii Comisiei Europene, FMI si ai Bancii Mondiale: Victor Ponta:“După cum ştiţi, guvernul şi România în ansamblu s-a angajat în luna februarie 2012 să privatizeze majoritar compania CFR Marfă, o companie care este pe pierdere şi care creează în mod clar probleme de deficit. Ulterior a existat, în luna octombrie, dacă nu mă înşel, o decizie a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care împiedica continuarea procedurii. Pe ordinea de zi din data de 5, în urma discuţiei informale pe care am avut-o cu preşedintele României, va fi din nou această problemă a privatizării CFR Marfă […]” (sursa)
  Martie 2013 – Declaratie a premierului Victor Ponta: “Preşedintele Băsescu a vorbit în Parlament despre obiective importante ale României, pe care Guvernul le susţine în totalitate. Vorbim de apartenenţa la UE, la NATO, parteneriatul strategic cu SUA, intrarea în spaţiul Euro şi în spaţiul Schengen. Acestea sunt obictive fundamentale pe care Guvernul pe care-l conduc le susţine, le are în programul de guvernare”. (sursa)
  Din nota de fundamentare privind privatizarea CFR Marfa: “CFR Marfă este angajată în Convenţii şi Protocoale cu Ministerul Apărării Naţionale şi cu Forţele Armate ale Statelor Unite ale Americii, pentru asigurarea capacităţilor necesare în diverse situaţii.“
  “[...]transportul feroviar constituie modul de transport de bază pentru transportul trupelor şi materialelor militare, neîntrerupt, pe timp de pace, în caz de calamităţi naturale, situaţii de criză şi război sau alte situaţii deosebite şi se asigură de către [...] CFR Marfă. De asemenea, CFR Marfă are obligaţii privind asigurarea interoperabilităţii sistemelor de transport şi de trupe militare. [...] “
  In plan internaţional trebuie subliniate angajamentele asumate de România prin Acordul dintre statele părţi ale Tratatului Atlanticului de Nord şi celelalte state participante la Parteneriatul pentru pace cu privire la statutul forţelor lor, semnat la 19 iunie 1995 la Bruxelles (NATO/SOFA/PfP), [...] CFR Marfă trebuie să işi menţină poziţia faţă de nevoile de apărare ale ţării, având în acest sens, obligaţii stipulate prin lege şi prin angajamente internaţionale.”(sursa)
  Va rog sa sesizati conflictul dintre numirea unui fost director regional al companiei ruse Gazprom in functia de director general al CFR Marfa si, de cealalta parte, calitatea Romaniei de membru NATO si prezenta sistemului antiracheta al SUA la baza Deveselu.
  Modul in care se va desfasura licitatia pentru vanzarea pachetului majoritat al CFR Marfa si orientarea politica a companiei castigatoare poate fi un semn al reorientarii politicii externe a Romaniei.
  Septembrie 2012 – Strategia de privatizare a CFR Marfa este publicata pe site-ul Ministerului Transporturilor. Metoda de privatizare este aleasa a fi licitatia prin strigare. (sursa)
  Ianuarie 2013 – Metoda de privatizare este schimbata prin Hotarare de Guvern. Aceasta devine “negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, urmata de licitaţie cu ofertă în plic”(sursa)
  Schimbarea metodei de privatizare, cu strigare sau in plic, mai pe fata sau mai pe ascuns, tradeaza intentia unora de a ceda CFR Marfa, o companie strategica pentru Romania si esentiala pentru NATO, unei compani cu interese mari in zona. Numirea fostului director regional al Gazprom in functia de director general al CFR Marfa, cu misiunea de a pregati privatizarea companiei, dovedeste interesul Rusiei pentru CFR Marfa.
  Gazprom nu ar fi la prima investitie strategica in Romania.  In iulie 2011 Gazprom a facut o oferta pentru cumpararea intregi retele de distributie a Rompetrol, companie controlata de Kazahstan, dar a primit un refuz. (sursa)
  Interesul Gazprom pentru sporirea prezentei in Romania s-a reafirmat in decembrie 2012, cand a deschis prima benzinarie la Sibiu si a anuntat ca vrea sa ajunga la 50 de benzinarii in Romania pana la sfarsitul anului 2013. Benzinariile Gazprom deschise in România vor fi administrate de NIS, grupul petrolier sarbesc controlat tot de grupul rusesc. (sursa)
  Pe 1 martie 2013, Gazpromneft Marine Bunker LLC a finalizat achizitia tuturor actiunilor societatii romanesti Marine Bunker Balkan S.A., care desfasoara activitati de bunkeraj in Marea Neagra. Gazpromneft Marine Bunker LLC este o filiala a Gazprom Neft, principalul operator pe piata servicilor de bunkeraj din Rusia, avand cea mai mare extindere geografica din zona si fiind prezenta in majoritatea porturilor mari din Federatia Rusa. Compania romaneasca Marine Bunker Balkan S.A a fost cumparata impreuna cu doua vase buncar, un vas de depozitare de 4.000 de tone si doua slepuri de acostare, precum si concesiunea terminalului petrolier Constanta. Gazpromneft Marine Bunker planuieste sa isi mareasca in continuare prezenta in Romania la porturile Mangalia si Midia. Rolul acestei compani este de a aproviziona cu combustibil navele care ajung in portul Constanta. (sursa)
  Interesul fata de CFR Marfa si Portul Constanta nu este doar de ordin militar, ci si economic.
  Scrie un SMS si trimite-l la toate contactele tale. Spune-le sa intre pe www.ecouri.ro si sa citeasca. Internetul e singurul mediu de informare unde o informatie poate fi verificata!
  Realizarea proiectului energetic AGRI “Azerbaijan–Georgia–Romania Interconnector” ar putea lega Azerbaidjan si Georgia printr-o conducta, gazul ar urma sa fie lichefiat in terminalul Kulevi al Georgiei si transportat pe Marea Neagra, pe vas, pana la Constanta, de unde poate fi delichefiat si transportat mai departe prin conducte, sau ar putea fi transportat in stare lichefiata, prin CFR Marfa.
  Republica Moldova, Ungaria si Serbia si-au manifestat interesul fata de realizarea proiectului AGRI. Constructia unei conducte intre Georgia si Romania, pe sub Marea Neagra nu e posibila deoarece ar primi opozitia Rusiei pe “probleme de mediu”.
  Pe 26 martie 2013, primarul Constantei, baronul local Radu Mazare, si-a afirmat inca o data interesul pentru trecerea Portului Constanta sub controlul administratiei publice locale si afirma ca relatia lui cu Victor Ponta depinde de acest lucru. (sursa) Primarul a mers chiar si mai departe, initiind, prin parlamentarii apropiati lui, un proiect de lege pentru a efectua acest transfer. (sursa). 27 martie, Mazare il ameninta pe Ponta (sursa)
  Dorinta primarului Constantei vine tocmai acum pentru ca la sfarsitul lui iunie 2013, consortiul azer Shah Deniz a anuntat ca va lua o decizie privind ruta aleasa pentru transportul gazelor in Europa.
  Din Azerbaidjan pana in Turcia gazele vor fi transportate prin Trans-Anatolian natural gas pipeline (TANAP) (Azerbaidjan-Georgia-Turcia).  Din Turcia exista doua optiuni, care se afla la alegerea consortiului azer Shah Deniz: 1) Nabucco Vest, din Turcia prin Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria sau 2) Trans Adriatic Pipeline (TAP), din Turcia prin Grecia-Albania-Italia. Primul dintre cele opt criterii anuntate a fi luate in considerare este comerciabilitatea. (sursa)
  Daca decizia consortiului azer Shah Deniz nu va fi in favoarea Nabucco Vest, in mare parte din cauza opozitiei Rusiei, Romania ar ramane cu alternativa de realizare a proiectului AGRI, in care Portul Constanta are importanta strategica.
  Romania a cultivat o relatie foarte stransa cu Azerbaidjan, tara de care UE isi leaga viitorul energetic, fie prin Nabuco Vest, AGRI sau TAP.
  Presedintele azer si cel roman au ceva in comun. Ambii au denuntat lovituri de stat in timpul exercitarii mandatului si au facut arestari la nivel inalt.
  Azerbaidjan, 2005: “Mai multi ministri si functionari de stat au fost arestati vineri, dupa ce au fost demisi din ordinul direct al presedintelui azer, Ilham Aliev, transmite Reuters, vehiculand ca oficialii sunt acuzati de complot si incercare de rasturnare prin forta a puterii de stat.”“Presedintele Ilham Aliev a luat imediat masuri pentru a preveni o schimbare a puterii. Liderul opozitiei a fost retinut in Ucraina, iar alti oficiali au fost arestati la Baku.” (sursa).
  Romania,  2007: Are loc prima incercare de suspendare a lui Traian Basescu, la doar o luna si jumatate de la intrarea Romaniei in UE.  A urmat a doua in 2012 si se planuieste a treia. Presedintele le-a numit de nenumarate ori drept lovituri de stat.
  La mijlocul lui martie 2013, o delegatie a Romaniei condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, din care a facut parte si Dan Sova, ministrul pentru Proiectele de Infrastructura, au mers in Azerbaidjan. La intoarcere au manifestat optimism spre intensificarea relatiilor comerciale cu Azerbaidjan prin crearea camerei de comert romano-azera, fara multe detalii despre discutiile privind proiectele energetice. De pe site-ul de stiri azer am aflat ca s-a discutat atat Nabuco Vest cat si AGRI, iar o vizita a lui Victor Ponta in Azerbaidjan este programata in luna mai. (sursa)
  In acest context apare si ideea exploatarii gazelor de sist in Europa. Rusia nu ar mai putea folosi amenintarea inchideri robinetului, care ar putea ajuta statul rus sa blocheze constructia Nabucco Vest si TAP.  Robinetul este o arma politica in lupta pentru independenta energetica a Europei pe care Rusia a mai folosit-o. Pe 15 februarie 2013 Vocea Rusiei titra: “Băsescu şi Ponta le închid românilor robinetul de gaze” (sursa).
  Vehicularea ideii nu inseamna neaparat ca se va recurge la aceasta solutie pe scara larga, ci doar cat sa permita construirea Nabucco Vest sau TAP. Economia Rusiei este la fel de dependenta de banii europeni cum sunt europenii de gazele rusesti. Nu isi vor permite sa tina robinetul inchis prea mult.
  Kazahstan nu detine doar 100% din Rompetrol, ci si 100% din Romaltyn Baia Mare
  Schimba-ti poza de profil pe rezelele de socializare!
  Schimba-ti poza de profil pe retelele de socializare!
  In august 2007, Dinu Patriciu a vandut 75% din Rompetrol, la 7 luni dupa aderarea Romaniei la UE, companiei petroliere de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz. Mai tarziu compania a cumparat si cei 25% ramasi. (sursa)  De Dinu Patriciu se leaga si incercarile de suspendare ale lui Traian Basescu, el fiind cel care a si prezentat public o inregistrare in care Traian Basescu a lovit un copil.
  Prin vanzarea Rompetrolului companiei de stat kazahe, acesteia i-au fost transferate concesionari pentru largi perimetre din zona Vrancea, Satu Mare si Gorj, detine rafinaria Petromidia, cea mai mare din Europa de Est, iar mai tarziu a obtinut chiar si o concesiune in Marea Neagra de 9000 de kilometric patrati pentru namol sapropelic, o sursa neconventionala de energie care poate fi folosita pentru producerea biogazului sau ca ingrasamant agricol. (sursa)
  CFR Marfa poate fi o companie strategica pentru transportul namolului sapropelic, sub forma de ingrasamant agricol, catre UE, ca alternativa ecologica la ingrasamintele chimice, ce folosesc petrolul ca materie prima.
  In mai 2012, SAT&Company, un holding metalurgic din Kazahstan, a preluat pachetul majoritar al companiei Romaltyn Baia Mare de la gigantul rus al aurului Polyus Gold. Compania kazahă este controlată de omul de afaceri Kenes Rakişev, ginerele primarului din Astana, Imangali Tasmagambetov, un apropiat al preşedintelui.(sursa)
  In februarie 2013, restul de 49% din actiunile uzinei Romaltyn Baia Mare au fost preluate de catre Fribourg Investments, fond de investitii controlat de Ion Sturza, fost prim-ministru al Republicii Moldova si fost vicepreşedinte Rompetrol Moldova (Romeptrol e acum companie kazaha, tineti minte).(sursa)
  Romaltyn Baia Mare declara ca va ajuta la eliminarea a 8,5 milioane de tone de deşeuri miniere prin reluarea activităţii de retratare a sterilului minier folosind cianura, pentru recuperarea metalelor neferoase aur şi argint.(sursa)
  Acesasta achizitie a kazahilor in Romania mareste interesul pentru CFR Marfa, care ar putea fi folosit pentru a transporta minereul de la Baia Mare si procesarea lui in alta uzina. Poate chiar la Rosia Montana.
  Compania Romaltyn, fosta Transgold, a fost pusa in bratele kazahilor in 2006, devenind Romaltyn, de catre aceeasi persoana care inainte de intrarea Romaniei in UE (tot 2006) ii propusese lui Traian Basescu un parteneriat cu “oligarhiile noastre”, e vorba de Calin Popescu Tariceanu, avand ca ministru al Economiei pe Ioan-Codrut Seres.
  O investigatie Ziua News de la inceputul acestui an a mers pe firul actionariatului de la Romaltyn si au concluzionat ca miza ruşilor si kazahilor, a Uniunii Euroasiatice, ar fi sa produca aur direct pe teritoriul Uniunii Europene, astfel incat sa nu mai fie taxat la vama. (sursa)
  Relatiile Rusiei cu Kazahstan, formarea Uniunii Euroasiatice
  Kazahstan are relatii stranse cu Rusia, de care o leaga crearea “Customs Union of Belarus, Kazakhstan, and Russia” in ianuarie 2010 (sursa), care de la 1 ianuarie 2012 a devenit Uniunea Euroasiatica (sursa), o formatiune politica – contrapondere la UE, ce presupune integrarea economica a statelor membre si eliminarea granitelor. Din Uniune fac parte acum Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan si exista un potential de extindere a ei (sursa). Rusia a facut si Ucrainei o propunere de alaturare la aceasta uniune, dar Ucraina a refuzat. (sursa). Paternitatea Uniunii Euroasiatice i-a fost atribuita chiar presedintelui Kazahstan-ului, in urma unui discurs din 1994 la o universitate din Moscova.(sursa)
  Din declaratia lui Victor Ponta de pe 13 martie 2013 ne putem da seama ca orientarea spre Kazakstan este o stupiditate la fel de mare ca si orientarea spre Rusia. Aceasta este o traducere dintr-un articol in engleza:“Este important sa auziti ce spune presedintele tarii, ce spune prim-ministrul. Evident asta nu inseamna ca nu veti auzi in continuare tot felul de consilieri prezidentiali si analisti care, fie in stupiditatea lor, fie din lipsa de onestitate, vor vorbi intotdeauna despre cum ne indreptam nu stiu unde, spre Rusia, spre Kazakstan, sau mai stiu eu” (sursa).
  WIKILEAKS despre Rosia Montana
  Ambasada SUA in Romania descrie situatia tensionata din Romania dupa o sedinta CSAT care se intampla in 2006, inainte de aderarea Romaniei si Bulgariei la UE, cu Basescu presedinte si Tariceanu premier (Basescu e membru CSAT – Consiliul Suprem de Aparare a Tarii). Au aparut acuzatii asupra ministrului economiei Ioan-Codrut Seres si asupra Ministrului Comunicarii, Informatiei si Tehnologiei ca au oferit ilegal informatii despre privatizarile de stat unor parti neimplicate. Amandoi ministrii aveau legaturi cu bulgarul Stamen STANCEV, descris de presa ca un consultant care a sfatuit cateva companii internationale implicate in procesul de privatizare. Alte articole de presa au facut legatura intre Stancev cu Alro Slatina (detinut Marco Group, controlat de Rusia) si Rosia Montana si Glencore Ltd., controlat de Marc Rich.(Sursa WIKILEAKS original)
  Marc Rich este, pe romaneste, un talhar international care s-a aflat pe prima pagina Most Wanted a FBI-ului, dar care, alaturi de alti 140 de indivizi, a primit “pardonul prezidential” din partea lui Bill Clinton in ultimele ore de mandat ale fostului presedinte american. (sursa:pbs.org).
  De remarcat ca se face legatura cu Rosia Montana in procesul de privatizare Transgold.
  Cele doua proiecte miniere ar putea fi dependente unul de altul. E mai rentabil sa faci o singura uzina, un singur iaz de decantare mai mare si sa transporti minereul. Se confirma din nou interese mari in privatizarea CFR Marfa. Din acest exemplu ne putem face o impresie despre utilizarea cailor ferate pentru transportul minereului. In acest exemplu se transporta minereu de fier cu 9 trenuri ce pot avea o incarcatura de pana la 25.000 de tone, in curse de 27 de ore, ajungand la 60 de milioane de tone transportate pe an. In cazul nostru, Romaltyn Baia Mare a declarat ca va ajuta la eliminarea a 8,5 milioane de tone de deşeuri miniere. (sursa)
  Din nota de fundamentare pentru privatizarea CFR Marfa aflam ca. ”CFR Marfă deţine un parc de material rulant de peste 39.000 de vagoane (din care doar aproximativ 23.000 sunt utilizate in mod curent)”.
  Interesele lui Soros in Romania, via Rusia
  “Soros a fost cel mai mare investitor privat din Rusia inainte de criza din 1998. Detinea actiuni in valoare de un miliard de dolari in Svyazinvest, un concern de telecomunicatii si milioane in actiuni, obligatiuni si ruble. La jumatatea lui august 1998, Soros a actionat in incercarea de a opri criza. A contactat departamentul Trezoreriei SUA, fosti influenti membri ai administratiei lui Boris Eltin si a publicat o scrisoare in Financial Times spunand ca destabilizarea pietelor financiare din Rusia “a ajuns in faza terminala” (O’Brien 1998) In scrisoarea lui, Soros a cerut actiune imediata - o devalorizare a rublei și instituirea unui consiliu monetar – care ar fi eliminat discretia bancii centrale a Rusiei asupra politicii monetare. Nerealizand ca scrisoarea lui ar fi putut fi privita ca venind din partea lui Soros-investitorul in loc de Soros-intelectualul, scrisoarea a ajutat sa provoace panica pe piata ruseasca, unde investitorii au crezut ca Soros scurtcircuiteaza rubla. Fondurile flui Soros au pierdut atunci 2 miliarde de dolari in Rusia ca urmare a crizei financiare.” Sursa aestor informatii si mai multe despre relatia lui Soros cu Rusia pe site-ul guvernamental USA Aid (sursa: The Russian Financial Crisis: Causes and Effects on ENI Countries).
  Implicarea lui Soros in blocarea proiectului de la Rosia Montana, urmarind atent evolutia procesului de avizare prin Fundatia Soros Romania, s-ar putea opri brusc in momentul in care conducerea Romaniei va fi reorientata spre Rusia. Asa cum am aratat mai sus, Soros are 2 miliarde de dolari de recuperat din Rusia, pe care i-ar putea recupera colaborand cu investitori rusi… pentru un proiect mare ca exploatarea de la Rosia Montana, investitie ce promite sa returneze miliarde (pentru investitori).
  Actiunile Rusiei si ale lui Soros converg spre declansarea crizei bancare in Cipru.
  21 martie 2013 – “In ansambru, deponentii rusi aveau “la ciorap” aproape 31 de miliarde de dolari in bancile cipriote, care inseamna aproape jumatate din toate depozitele, potrivit agentiei de evaluare Moody’s” (sursa:huffingtonpost.com).
  21 martie 2013 - ”Cei mai bogati dintre rusi au stiut cu luni de zile inainte ca economia Ciprului era in cadere si s-au grabit sa-si retraga banii” (sursa: the guardian.co.uk)
  Rusii ale caror depozite au fost prinse de criza bancara nu iau cu usurinta posibilitatea ca banii lor sa fie confiscati. Prim-ministrul Dmitry Medvedev a spus ca propunerile de salvare a zonei euro au “riscat increderea in institutiile financiare de peste tot, nu doar Cipru”  (sursa: Financial Times)
  La sfarsitul lui 2012 Soros a inceput sa vanda “paper gold” (Drepturile speciale de tragere (DST sau, internațional, XDR) sunt moneda virtuală a Fondului Monetar Internațional, conceput ca înlocuitor al standardului aurului).
  In septembrie 2012, georgesoros.com scria “Dupa opinia mea, cel mai bun scenariu este sa convingem Germania sa aleaga intre a deveni o hegemonie benevola sau sa paraseasca zona euro. In alte cuvinte, Germania trebuie sa conduca sau sa pararaseasca zona euro “lead or leave”. (sursa soros.com) (sursa in presa romana)
  Soros a sustinut constant ca Germania sa se implice in conducerea zonei euro, constient ca pozitionarea Germaniei ca lider ar afecta imaginea pe care UE si-a construit-o, ca democratie a statelor membre, si ar antagoniza cele doua state europene, Rusia si Germania.
  Dezinformate si puternic afectate de loviturile financiare, popoarele europene isi vor dori, rand pe rand, sa iasa din zona euro. Avem toate motivele sa credem ca randul Romaniei in aceasta serie de atacuri financiare ar fi venit inainte de criza din Grecia, daca Romania nu s-ar fi imprumutat la FMI in 2009. Grecia si Romania sunt tari “capat de pod” in transportul gazelor din Azerbaidjan, asa cum am aratat mai sus, prin TAP respectiv Nabuco Vest. Vazand ca economia Romaniei nu mai poate fi atacata, in urma imprumutului, Grecia a devenit tinta urmatoare.
  Martie 2009 – In luarea de cuvant in care Traian Basescu a anuntat ca Romania are nevoie de un imprumut de la FMI, acesta s-a referit la el cu sintagma “centura de siguranta”.(sursa) Necesara pentru a suporta atacurile financiare.
  Opinia publica nu a aflat nici pana acum ce a cauzat criza din Grecia.
  Mass media ori bajbaie in noapte, ori dezinformeaza voit cu titluri ridicole ca: “Grecia a intrat în criză din cauza călătoriilor gratis cu metroul” din Iunie 2011 (sursa) sau una din august 2012: “Ipoteza socanta: Criza din Grecia, declansata de Olimpiada din 2004?” (sursa)
  Cu cateva luni inainte de criza bancara din Cipru, Soros propaga zvonuri in presa: “Criza de cosmar” din EU impinge continentul intr-o lunga recesiune, cerand in repetate randuri Germaniei sa ia actiune si sa se impuna ca lider sau sa paraseasca zona euro. (sursa)
  Pe 15 februarie 2013 CNN Money titra: “Soros arunca aur pe piata in timp ce preturile scad abrupt” (sursa). Asta, plus retragerea depozitelor din Cipru de catre oligarhii rusi au facut ca la sfarsitul lui martie sa vina criza bancara din Cipru (sursa)
  29 martie 2013 – Antena3 titreaza“Iese Ciprul din zona euro? Vezi ce declaraţii acide a făcut preşedintele cipriot la adresa guvernelor din zona euro” (sursa) O stire menita sa slabeasca romanilor dorinta de a intra in zona euro.
  Din aceeasi strategie, Soros ar putea sa urmareasca preluarea actiunilor de la Rosia Montana in conditiile scaderii pretului aurului, poate fi verificata evolutia pretului aurului aici (intr-o stagnare relativa din 2011, dupa o crestere de 10 ani) si evolutia pretului actiunilor Gabriel Resources afectate drastic de aceasta scadere de la inceputul lui 2012 aici.
  In acelasi timp, rusii si kazahii fac tot mai multe investitii strategice in Romania, pe care le pot folosi pentru a sabota statul roman in acordarea avizelor de exploatare la Rosia Montana. Asta in cazul in care nu reusesc chiar sa isi pozitioneze oamenii lor pe functii de decizie.
  Obiectiv comun al rusilor, kazahilor si al lui Soros este si exploatarea aurului din Romania pentru a produce aur pe teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru ar putea insemna sfarsitul UE sau cel putin lasarea Romaniei in afara zonei euro pentru a proteja moneda europeana. Extinderea zonei euro nu este vazuta cu ochi buni de Rusia.
  Nu este prima data cand Soros actioneaza in interesul Rusiei.
  Un document oficial de pe site-ul Imprimeriei Nationale a SUA (US Government Printing Office) despre evenimente mai vechi: “Intentia CIA de a raporta  ingineriile financiare acoperite ale Rusiei, peste tot in lume, a fost chiar descurajata de Casa Alba. Si pana de curand, George Soros, finantatorul internațional care candva a falimentat Banca Angliei, luand acasa un miliard de dolari, a fraternizat cu cei care erau pentru scuzarea Rusiei. Acum, Dl.Soros spune, cu intarziere, ca situatia Rusiei este “cataclismica” si ca noi “ar fi trebuit sa facem mai mult ca sa prevenim criza”. Acesta era aceslasi domn Soros care a ascuns adevarul despre marele jaf rusesc din anii 1990 si care chiar ne-a asigurat ca democratia in Rusia era floare” (sursa:US Government Printing Office/  Imprimeria Nationala SUA)
  Implicarea atat de mare a Fundatiei Soros, in foarte multe state, se justifica prin incercarea de a controla societatea publica sa creada despre el ca e un filantropist, nu un talhar international care destabilizeaza sistemele bancare.
  Cautati  site:.gov “soros foundation” pe Google, si o sa va returneaze toate documentele oficiale care vorbesc de Soros Foundation, de pe toate site-urile guvernamentale din lume. Veti gasi peste 5.000 de rezultate.
  Implicarea lui George Soros in societatea civila din Romania si controlul opiniei publice nu vine doar prin aceasta “Fundatia Soros Romania”, ci si prin fonduri internationale care finanteaza direct, sau prin alte fundatii mai mici, sute de ONG-uri din Romania.
  CEE Trust “CEE TRUST – Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe” este unul dintre cele mai mari fonduri, dar si cel mai rau famat, care arunca cu bani spre ONG-urile din Romania. Gasiti o lista la aceasta adresa a ONG-urilor care primesc bani direct de la CEE Trust, in care Open Society Institute (soros.org) si Rockefeller Brothers Fund sunt fondatori. (vezi aici lista fondatorilor CEE Trust)
  Incercarea de a pierde urma banilor face ca CEE Trust sa nu finanteze mereu direct ONG-urile din Romania, fiind si rau famat, ci prin fundatii mai mici care impart banii lor. Una din ele este Fundatia pentru Parteneriat, prin care au fost finantate mai multe ONG-uri din Romania care lupta impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Vezi raoartele anuale si lista organizatiilor finantate 2012-2013.
  Va rog totusi sa intelegeti ca sunt foarte multi sustinatorii ai cauzei care o sustin pentru motivele bune, nestiind reputatia lui Soros sau macar implicarea lui la Rosia Montana.
  Unul din motivele pentru care oameni ca Soros finanteaza ONG-uri este ca sa le poata prezice miscarile, de a fi mereu pregatiti sa cumpere actiuni imediat dupa un protest de anvergura sau sa vanda inainte de o campanie a ONG-urilor.
  Daca, de exemplu, in proiectul unui ONG este prevazuta o campanie prin care ONG-ul tipareste si imparte ziare cu scopul de a informa populatia, finantatorul stie cand va demara aceasta actiune (cu potentialde scadere a valori actiunilor) si va sti sa isi gestioneze investitiile in consecinta.
  Prin controlul societatii civile, Soros poate influenta decizii politice si poate rasturna guverne. Fundatia Soros nu finanteaza doar ONG-uri, ci acorda si burse de studii. Unul dintre beneficiarii unei astfel de burse este chiar Claudiu Craciun, cel care s-a afirmat ca lider la protestele din Piata Universitatii, in iarna lui 2012. (sursa lider) (sursa bursa)
  In 2012, Rusia a gasit o solutie drastica pentru aceasta problema. A fost promulgata o lege prin care ONG-urilor care primesc finantari din fonduri externe li se schimba denumirea in “agenti straini” (sursa)
  George Soros speculeaza gaurile democratiei. Ce face el este imoral, dar legal, de aceea nu a putut fi condamnat. Poate a venit timpul sa se gaseasca o solutie, dar una democratica, si la problema asta. Dictatura nu este o solutie.
  De ce trebuie demis Relu Fenechiu?
  Deputatul Relu Fenechiu a fost trimis in judecata alaturi de trei fosti directori ai Sucursalei de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă continuată (7 acte materiale). Prejudiciul adus statului roman a fost estimat la 6.406.976 RON fara TVA.(sursa)
  De demisia lui Relu Fenechiu de la conducerea Ministerului Transporturilor se leaga decizia de primire a Romaniei in spatual Schengen, si avem toate motivele sa credem ca persoanele care ii sustin lui Relu Fenechiu pozitia pe scaunul de ministru sunt oameni politici care isi orienteaza politica externa spre Rusia si sunt aceiasi oameni care inca din 2007 doresc demiterea presedintelui Romaniei din cauza politicilor pro-euopene si pro-nato ale acestuia.
  Vicepresedintele PNL, Relu Fenechiu a condus campaniile de suspendare ale presedintelui Romaniei, fiind unul dintre cei mai mari investitori in atingerea acestui deziderat. (sursa)
  12 ianuarie 2013, Crin Antonescu comenteaza “Protocolul de coabitare” dintre Presedintie si Guvern. “E caraghios nu pentru că stabilește numărul și persoana adresării, dar e caraghios pentru că vine ca și cum ar putea întări tratate internaționale”, a explicat Antonescu. “Apartenența României la NATO (…) E ca și cum un pact între doi inși, semnat pe picior, la ora 22.50, ar ține în picioare tratate internaționale semnate de România. Sunt lucruri caraghioase” (sursa)
  13 ianuarie 2013, Andrei Chiliman declara in presa: “Singurele manifestări care au făcut rău și fac rău partidului sunt acțiunile politice ale domnului Crin Antonescu. Declarațiile sale populiste și fals naționale, îndreptate împotriva SUA, împotriva UE, au făcut și fac rău, nu doar PNL, ci și României.”. (sursa)
  25 martie, Victor Ponta a declarat: “Cei mai mulţi colegi gândesc ca Hrebenciuc şi Stroe, dar USL nu merge pe drumul suspendării”. (sursa).
  Traian Basescu a trimis pe 26 martie a treia scrisoare catre liderii USL prin care le cere sa demita ministrii cu probleme in instanta, legand de aceasta decizie intrarea Romaniei in spatial Schengen. (sursa)
  Raspunsul presedintelui PNL, Crin Antonescu, a fost unul ironic „În locul domniei sale nu aş aştepta răspunsul, adică nu aş fi foarte febril, foarte curios”.(sursa)
  26 Martie – Victor Ponta, intr-un interviu la BBC: “Principala preocupare a României este spalarea pe creier”, dupa care s-a corectat. A folosit cuvantul “brainwash” in loc de “braindrain”, care inseamna plecarea creierelor. A mai folosit cuvantul “disemployment” in loc de ”unemployment”. Definitia cuvantului “disemployment” in engleza este “to deprive of employment.” si inseamna privarea de locuri de munca. In contextul “Nu-l demitem pe Relu Fenechiu”, disemployment se traduce cu preocuparea oamenilor politici de a falimenta companiile de stat, CFR Marfa in cazul nostru, ca sa le poata vinde la preturi derizori catre oligarhi. Inseamna subminarea economiei de stat. Interviul lui Ponta il puteti gasi aici aici
  Ambasadorul SUA, intr-o telegrama WIKILEAKS: “Romanii trebuie sa joace urmand regulile democratice daca vor sa fie partenerii nostri apropiati; Romania nu poate sa stagneze sau sa dea inapoi in lupta anticoruptie si in eforturile sale de a intari legea” (sursa)
  Din toata povestea asta nu trebuie sa intelegem ca rusii sunt oamenii rai si restul sunt mai buni decat ei, dar in ce priveste oligarhia si coruptia eu mi-as dori sa fiu cetatean al Uniunii Europene, decat intr-o tara subjugata de tot felul de interese, camp de lupta al marilor puteri.
  Ca sa intelegeti mai bine, o sa va spun o problema de logica
  Sunteti intr-o inchisoare. Seful inchisorii va spune ca va va reda libertatea, dar are o conditie. La poarta inchisorii va asteapta o rascruce de drumuri. Unul din ele este bun, celalalt este rau. Daca veti alege drumul cel bun veti fi liberi, daca veti alege drumul cel rau, veti fi bagati inapoi in inchisoare. Aveti voie sa puneti o intrebare paznicului, dar trebuie sa aveti grija pentru ca unul din ei minte intotdeauna, iar celalalt spune intotdeauna adevarul. Cei doi paznici lucreaza unul o zi, altul ziua urmatoare. Nu stiti care din ei este la poarta. Care este intrebarea voastra?
  Intrebarea, singura care iti poate indica drumul corect, este: “Daca ar fi fost celalalt paznic in locul tau, ce drum mi-ar fi spus ca e bun?” Raspunsul la intrebare iti va indica drumul gresit, iar tu va trebui sa alegi drumul opus ca sa fii liber.
  A doua problema de logica 
  Seful unei inchisori se adreseaza unui detinut. Te voi elibera daca imi zici o propozitie nici falsa, nici adevarata. Daca este adevarata, te voi otravi. Daca este falsa, te voi spanzura. Nu ai voie sa spui lucruri probabile sau care se vor intampla in viitor.
  Raspunsul, unicul raspuns, este:  Ma vei spanzura!
  Aceste doua probleme de logica au fost rostite de regretatul senator George Pruteanu acum multi ani de zile intr-o emisiune de 5 minute de limba romana pe care o tinea la Televiziunea Publica Romana inainte de stiri. Inregistrata, nu era in direct.
  Senatorul taranist George Pruteanu a depus, in 1997, la Senat, o propunere legislativa de “protectie a limbii romane”, iar apoi, in 2001, de folosire a limbii romane in locuri, relatii si institutii publice. Ideea principala era ca textele scrise sau rostite in limbi straine sa fie traduse in romana. A fost promulgata de Ion Iliescu pe 17 decembrie 2004, cu 3 zile inainte de a preda mandatul pentru functia de Presedinte al Romaniei, dar dupa aflarea rezultatului alegerilor, care au avut loc pe 28 noiembrie. (Wikipedia: George Pruteanu)
  Invatati sa folositi operatorii de cautare pe Google ca sa cautati si sa verificati informatii.
  1. Operatorul “site:” Testati cautand [ site:gov.ro rosia montana ] pe Google, fara paranteze. Vi se vor lista toate paginile de pe site-ul guvernului care contin cuvintele rosia si montana.
  2. Folositi ghilimelele pentru a cauta expresii. Testati cautand [ "Romania nu poate sa stagneze sau sa dea inapoi in lupta anticoruptie" ] pe Google, fara paranteze. Vi se vor lista toate paginile in care aceasta expresie apare intocmai.
  3. Operatorul “filetype:” Testati cautand [ fyletype:pdf rosia montana ] pe Google, fara paranteze. Vi se vor lista toate fisierele de tip pdf de pe internet care contin cuvintele rosia si montana.
  4. Faceti combinatii. Testati cautand [ site:gov.ro fyletype:pdf "rosia montana gold corporation" ], fara paranteze. Vi se vor lista toate fisierele de tip pdf de pe site-ul guvernului care contin expresia exacta “rosia montana gold corporation”
  Faptele si declaratiile enumerate in aceasta scrisoare le puteti verifica, sursele fiecarei informatii prezentate aici au fost citate. Acestea reprezinta documente oficiale de pe site-urile institutiilor si declaratii de presa, care arata cat de transparenta poate fi orientarea spre Rusia a unor lideri ai partidelor politice din Romania pentru cine cauta adevarul.
  Solutiile!
  1. Vom merge la vot! Ne vom informa si nu vom mai vota niciodata candidati cu dosare penale!
  2. Vom strange 100.000 de semnaturi pentru o initiativa legislativa cetateneasca care sa blocheze accesul candidatilor cu dosare penale in Parlamentul Romaniei.
  3. Vom iesi in strada, daca este necesar, pentru respectarea referendumului din 2009, prin care poporul (cu  77,78% din voturi vezi wikipedia) a cerut ca Parlamentul Romaniei sa fie unicameral, cu 300 de parlamentari.
  Dau drumul acestui formular de voluntariat, nu ne mai putem minti cu petitii. Va propun mai intai sa impartiti fluturasii individual. Cand se vor strange suficienti voluntari prin acest formular va voi anunta si vom incepe strangerea de semnaturi.
  Va multumesc!
  Ionut Parausanu
  www.ecosemnal.ro

  0 0
 • 04/01/13--04:20: Falie

 • Falia dintre declaratiile oficialilor si realitate

  autor: FrontPress 01.04.2013
  bancheri cipruNu am putut sa trec cu vederea faptul ca zilele trecute cativa oficiosi de pe la noi s-au gramadit sa dea declaratii cu privire la situatia din Cipru in timp ce mult mai bine era daca taceau. “Linistea e de aur” mai ales in situatii de criza si in situatii in care orice ai spune, pentru ca reprezinti putreziciune, oricum o dai faci mai mult rau decat bine. Am zis sa tac, sa nu mai pun si eu gaz pe foc, ca si-asa nu mi-as dori sa fiu in locul lor. Dar am dat ieri peste un articol pe zerohedge.com (site nerecomandat celor slabi de inima) care m-a convins sa pun fata in fata declaratiile alor nostri cu alor lor.
  Pentru cei care stiu engleza, le recomand sa citeasca intreg articolul. Voi rezuma aici. Se pare ca pe 11 Februarie, guvernatorul Bancii Centrale a Ciprului a trimis o scrisoare catre toti directorii de banci din insula pentru a-i calma cu privire la un articol aparut in Financial Times in care respirase faptul ca se pregatea taierea depozitelor ca o conditie in pachetul de “salvare” a Ciprului. Evident directorii probabil se speriasera si trebuiau calmati, cam ceea ce fac si pe la noi cei doi de la BNR (Mugurel – guvernator si Adrian – amic si sfatuitor al lui Mugurel), ca economistul sef (Lazea) pare sa spuna numai lucruri traznite pe care nimeni nu le mai ia in seama iar lui Croitoru i s-a cam interzis sa mai zica ceva.
  Deci iata pe scurt cam ce le-a zis guvernatorul bancherilor: dragilor, nu va tulburati de asemenea bazaconii. Nimeni nu va taia din depozite! Peste cadavrul meu! Asa ceva este trecut si in Constitutia Ciprului si in Conventia Europeana pentru Drepturile Omului si in plus orice atac asupra proprietatii private ar distruge piata libera. (vezi aici scan cu scrisoarea). Ce s-a intamplat dupa, a fost cu totul altceva.
  Acum sa vedem ce spune si presedintele nostru recent:
  “Decizii ca cele din Cipru nu ar fi fost de imaginat acum câţiva ani. Şi cel puţin în ceea ce mă priveşte vă garantez că niciodată nu voi fi adeptul unor astfel de măsuri sau nu voi accepta astfel de măsuri în România”, a afirmat şeful statului. El a mai spus că situaţia din Cipru arată că “adesea putem să punem sub semnul întrebării principiile pe care le-am afirmat ani de zile”. (sursa)
  Paradoxal ca intotdeauna, Basescu s-a contrazis in propozitia imediat urmatoare angajamentului ferm pe care si l-a luat. Deci mai intai se angajaza ca nu va permite niciodata “astfel de masuri” si mai apoi deja explica cum totusi principii afirmate ani de zile (cum ar fi cel mai dinainte) pot fi puse sub semnul intrebarii. Ma rog, oricum nu conteaza ce spune Basescu, dar mi s-a parut extrem de interesanta paralela intre ce asigurari da un om serios, guvernator al unei banci centrale dintr-o tara membra a UE si a Zonei Euro si ce s-a intamplat peste aproximativ o luna si ce spune un presedinte clovn intr-o cu totul alta tara cu un cu totul alt sistem bancar, mult mai putin relevant decat cel cipriot.
  Poate ar merita acum sa analizam putin si declaratiile reprezentantilor BNR care nu doar ca au fost penibile dar parca ne si invita sa ne scoatem banii din banca. Daca doar oamenii inteligenti care au peste 100.000 de euro sunt in stare sa isi administreze banii si sa aiba grija de ei, inseamna ca noi toti ceilalti amarati care avem zece, doua, trei sau poate o suta de milioane inseamna ca suntem niste fraieri care vom fi prajiti daca mai asteptam ca sa se intample si la noi ce s-a intamplat in Cipru. Sarim insa peste alte detalii deoarece macar daca ar fi astea problemele cu bancherii nostri central, ca dau declaratii stupide si nu stiu sa gestioneze o criza, au ei multe alte bube mult mai pacatoase, asa ca acum ii iertam.
  Articolul de pe zerohedge are insa si o a doua parte in care se reda un fragment din articolul din Financial Times care a starnit reactia bancherului central. Pe scurt, cei de la FT mentioneaza ca ar fi fost 3 planuri dintre care doar unul presupunea furtul depozitelor. O alta idee se referea la faptul ca varianta cu “taierea” ar multumi si pe nemti care vor sa taie statutul de offshore al Ciprului. Nemtiilor nu le convenea ca Cipru avea un impozit foarte mic, pentru ca ei suportand mare parte din banii cu care sunt salvate tarile aflate la ananghie, ar dori ca toate firmele sa plateasca impozite cat mai mari care sa ajunga astfel la guverne care sa isi plateasca ratele catre ei. Ce nu inteleg eu cum de cred ca daca taie Ciprul, firmele nu se vor muta in alte offshoruri unde poate chiar nu platesc nimic. Aici macar Cipru avea 10% pe profit si era un offshore serios, unde se cere contabilitate, se cere legalitate etc, dar alte offshore-uri au taxe zero si contabilitate zero. Oricum, probabil nu acesta a fost argumentul principal, deoarece ar fi penibil. A treia idee mentionata in articol, confirma ceea ce spuneam eu intr-un articol anterior: ca nu aveau cum sa nu intuiasca ce va insemna asta si ce focuri vor aprinde cu un astfel de jaf. Iata insa textul in original:
  Senior EU officials who have seen the document cautioned that imposing losses on bank depositors and a sovereign debt restructuring remain unlikely. Underlining the dissuasive language in the memo, they said that bailing in depositors was never considered in previous eurozone bailouts because of concern that it could lead to bank runs in other financially fragile countries. (sursa)
  Deci iata ca pana acum oficialii seniori europeni (probabil Barosso, Rom Puy, Draghi, LaGarde) s-au ferit de o astfel de masura, au gandit normal. Acum s-a schimbat ceva. Sa ne gandim ca anterior acestei crize, Europa cunoscuse aproape un an de liniste destul de suspecta in domeniul financiar, dupa ce Draghi daduse garantia ca BCE va face orice este necesar pentru a stabiliza sectorul financiar. Toata lumea intelesese atunci ca BCE va salva orice banca, va oferi orice linie de credit oricui, numai sa nu fie probleme. De aceea, desi banii fugisera din Grecia inspre Germania, nimic semnificativ nu s-a mai intamplat in Europa de la alegerile din Grecia cand exista riscul sa castige Siriza si sa scoata Grecia din UE. In toata aceasta perioada, CDS-urile tarilor cu probleme au scazut spectaculos, Spania a trecut fara probleme printr-un an cu multe scadende la multe credite si desi economia nu si-a revenit, existau premize bune, mai ales ca in SUA economia reala incepe sa isi revina, deci cel putin se intrevedea o luminita de la capul tunelului.
  Semne de intrebare nenumarate am putea spune. O decizie putin spus proasta, cu siguranta criminala. O decizie prin care s-a stiut clar ca se va detona intreg sistemul financiar european si ca se vor crea nenumarate probleme. O decizie prin care cel putin Ciprul a fost terminat si o data cu el toate statele cu probleme: Grecia, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia. Cine va mai avea curajul sa investeasca in aceste tari? Care mare companie chinezeasca va veni cu milioane de dolari sa ii transfere intr-o astfel de tara ca sa inceapa sa construiasca nu stiu ce mare fabrica daca oricand ce s-a intamplat in Cipru se poate intampla si lor? Va dati seama ce inseamna limita de 100.000 E pentru o companie? Sa luam un lant de farmacii care au rulaj de 2-3000E/zi. Daca sunt 10 farmacii in acest lant, numai incasarile sunt de 20-30.000 E/zi. Ca sa tina marfa pentru o saptamana, compania trebuie sa faca plati de 20-30.000 inmultit cu 10 farmacii saptamanal. Deci foarte greu va reusi ca sa mentina in cont sume sub 100.000. Daca mai punem si ca avand vreo 30 de angajati trebuie sa le plateasca salariu de vreo 50.000E lunar, va dati seama cat de multe firme lucreaza cu sume de peste 100.000 E in mod curent, inevitabil, chiar daca au credite. Iata deci cum a fost distrusa economia din Cipru si cum evident prin spaima creata, s-a garantat distrugerea economiilor tuturor statelor mici.
  Daca pana acum potentialii investitori aveau temerea scaderii puterii de cumparare, a micsorarii pietei si a fluxului de competitori mai ieftini din China si alte tari asiatice, de acum inainte cei cu bani vor evita Europa si mai ales tarile cu probleme pentru a nu isi pierde subit banii inainte de a-i pompa in potentialele investitii pe care ar dori sa le faca.
  Ca si in articolul de joi, si aici trag aceeasi concluzie: s-a dorit dinamitarea situatiei, se doreste haos si chiar daca bancile nu vor pica in toate tarile, cel putin economia va fi blocata pentru multi ani de acum inainte si din pacate nu doar din lipsa creditarii si a cererii dar mai ales din spaima confiscarii banilor potentialilor investitori.
  NOTA BENE: banii deponentilor deja cam fusesera confiscati cand bancile cipriote i-au varsat in obligatiunile grecesti sau i-au jucat la loteria derivatelor; similar deponentii romani ar trebui sa se intrebe in care proiecte imobiliare falimentare sau in care rata catre FMI s-au dus banii lor pe care ei ii credeau in banca. De Gigel Chiazna
  97137645-cyprus-crisis


  0 0
 • 04/01/13--04:25: Bancuri.....:))))

 • Stomatologul intreaba o intreaba:
  - De cand au inceput sa va cada dintii?
  - Imediat dupa nunta!

  Ieri soacra-mea a venit pe la noi si mi-a zis ca ii plac foarte mult muscatele.
  Asa ca i-am dat un pic drumu' la Rottweiler.

  Un incepator isi rupe piciorul pe partia de ski.
  - Am progresat ceva totusi, spune el brancardierului; anul trecut mi-am rupt piciorul in timp ce coboram din tren.

  Un tip ajunge mort de beat acasa, nevasta-sa il ia la palme:
  - Mai bei, ma, porcule?! Zi, ma, mai bei?!
  El, cu greu reusind sa ridice capul:
  - Toarna!

  - Domnule, domnule, stati, nu plecati, striga farmacistul, ajungandu-l din urma pe clientul care tocmai intentiona sa demareze.
  - Ce s-a intamplat? intreaba acesta, scotand capul pe geamul masinii.
  - Am facut o mare greseala. In loc de aspirina, v-am dat cianura.
  - Aoleu! Era s-o patesc.
  - Dumneavoastra ca dumneavoastra, dar ce pateam eu de la patron: cianura e de 50 de ori mai scumpa!

  - Tata, m-au facut copiii mafiot.
  - Nu fi suparat, fiule, o sa am eu grija de ei maine!
  - Ok Tata ! dar vezi sa para un accident.

  La împlinirea vârstei de 16 ani, mama lui Bulă consideră că acesta este suficient de mare și-i cere soțului ei să-i dea primele explicații în legătură cu viața sexuală:
  - Spune-i și tu cum e la pisici, la câini și la alte animale! îl sfătuiește ea.
  Zis și făcut. El își ia fiul deoparte și îi spune:
  - Bulișor, mai ții minte când am fost împreună la țară?
  - Da, tată.
  - Când am luat fetele popii și le-am dus în hambar?
  - Da, tată.
  - Știi ce le-am făcut de au început să chicotească?
  - Cum să nu, tată.
  - Ei bine, așa e și la câini, la pisici și la alte animale…

  Am cumparat azi niste aripioare. Vanzatoarea mi-a spus ca ar fi de gaina, insa am mari dubii: daca sunt de cal?

  Sotia îl întrebă pe sot?
  - Tu ai văzut în viata ta o bancnotă de 100 lei botiti?
  - Da.
  - Dar 100 de euro botiti?
  - Da, da ce-i cu întrebările astea?
  - Dar 35.000 de euro botiti ai văzut?
  - Nu.
  - Atunci du-te si te uită în garaj.

  - Care sunt efectele negative ale consumului de bere?
  - Pe masura ce o consumi, are tendinta sa se termine.

  Pe un santier vine o comisie in inspectie. Seful de santier le spune lucratorilor:
  - Orice s-ar întâmpla, reactionati în asa fel, de parca asa trebuia sa fie.
  Vine comisia, priveste. Deodata cade un perete. Un lucrator, bucuros se uita la ceas:
  - Zece si treizeci. Exact dupa grafic

  0 0
 • 04/01/13--04:31: Hotia

 • HOTIA nu a fost inventata de ROMANI

  autor: FrontPress 01.04.2013
  jussticeModul în care România fost devalizată şi tâlhărită după 1989 poate părea incredibil, dacă totul nu ar fi fost altceva decât un plan bine pus la punct. Şi nu a fost un plan al membrilor de partid sau ai Securităţii, care cunoşteau prea puţin mecanismele financiare mondiale, ci a fost un plan pus la cale de aceleaşi mari puteri care au inventat şi Cortina de Fier, dar şi revoluţiile din blocul estic.
  O ştire recentă ne arată că mecanismele politicii funcţionează exact la fel indiferent de ţară. Autorităţile din Cipru investighează trei bănci, în legătură cu ştergerea unor împrumuturi către politicieni în perioada de vârf a crizei financiare. Potrivit BBC, cele trei bănci ar fi şters împrumuturi de ordinul milioanelor de euro către companii, autorităţi locale şi politicieni din unele dintre partidele mari din Cipru. Este exact scenariul din România anilor 90, când schemele ponzi de genul Caritas au avut doar rolul de a fura de la cei mulţi pentru a-i îmbogăţi pe cei puţini. Sau al devalizării unor bănci ca şi Dacia Felix, Bancorex sau BIR, unde o mână de oameni aflaţi la putere, susţinuţi de oameni ai serviciilor secrete, procurori, judecători şi politicieni locali, au luat împrumuturi imense pe care nu aveau cum să le plătească, lucru care a dus la falimentul băncilor lovind în restul deponenţilor. Câţi oameni politici din România, câţi oameni de afaceri “potenţi” de azi nu şi-au făcut averile prin acest sistem de furt din banul public? Corelat şi cu vânzare fabricilor şi combinatelor pe bani de nimic, avem de-a face cu o hoţie de proporţii catastrofice care a dus la situaţia actuală economică din România.
  Aceste furturi nu au fost cu siguranţă instrumentate de poliţiştii, chelnerii şi UTC-iştii care ne conduc azi. România, ca ultim stat comunist care a refuzat o schimbare de regim printr-o revoluţie de catifea, a plătit cu vârf şi îndesat pentru politica lui Nicolae Ceauşescu, un personaj bipolar pe care istoria va trebui fie să îl reabiliteze, fie să îl arunce definitiv la groapa de gunoi rezervată comuniştilor. Imediat după revoluţie, la doar câteva zile după ce mii de români erau împuşcaţi în stradă la Bucureşti, Timişoara sau Cluj, unii şi-au înfiinţat firme. Iniţiativa şi antreprenoriatul nu este un lucru rău, însă evoluţia acestor oameni de afaceri ne arată că totul a fost pregătit dinainte, ca parte a unei mari haiducii pe invers. La Cluj se înfiinţează TEMCO, Tehno Electro Medical Company, de către Pompiliu Manea prin preluarea activelor Atelierului Judeţean pentru Întreţinerea şi Repararea Aparaturii Medicale Cluj, unde acesta a fost director. În ianuarie 1990, Dinu Patriciu a înființat SC Alpha Construcții și Investiții Imobiliare S.A, firma care este creditată ca având numărul de înregistrare 1 după decembrie 1989 în registrul comerțului. Dan Voiculescu înființează tot în 1990 firma Grivco, având ca activitate comerțul exterior, după ce aceasta lucrase la firma-paravan de comerț exterior a Securității, Crescent. Și exemplele pot continua.
  Însă realitatea de astăzi nu este totuna cu realitate din anii 1990. Oamenii de afaceri occidentali ni se arată în toată splendoarea lor. Firma Microsoft este momentan sub investigație de către guvernul american pentru suspiciunea că a dat mită pentru obținerea unor contracte cu statul român. Nu m-ar mira să urmeze pe lista suspecților și alți giganți IT, ca și Oracle sau HP. Companiile petroliere încep fără nicio jenă prospecțiunile pentru exploatarea gazelor de șist, cu toate că nu există un singur român în toată țara asta care să fie de acord cu poluarea și distrugerea resurselor naturale, cum este cazul Băilor Felix, a căror izvoare de apă termală vor fi pur și simplu distruse. Avem deja atâtea cazuri în care guvernele europene fură din conturile sau banii propriilor cetățeni, vedem cum cele mai absurde teorii ale conspirației devin realitate sub ochii noștri. Avem de-a face cu o certitudine a conspirației.
  În tot acest timp, marile corporații financiare, cum ar fi Erste, care deține BCR, sunt preocupate desponsorizarea unor evenimente și grupuri marginale, cum ar fi festivalul Gay din 2012. La fel și ambasadele UA, Marii Britanii, Canadei, Australiei, Republicii Cehe, Frantei, Germaniei, Olandei, Africii de Sud, Spaniei si Suediei. Nu vă faceți iluzii, toate țările occidentale pe care le priveam ca idealuri de democrație și economie înainte de 1989 sunt doar niște castele din cărți de nisip, cu aceeași mentalitate colonialistă care le-a adus bunăstarea în primul rând. Nu mai avem nimic de învățat de la modelul occidental sau al Uniunii Europene, nimic bun. Doar cum să promovezi avortul, hoția instituționalizată sau demagogia. Doar nu era ca Austria, care și-a construit capitala Viena în timpul imperdiului cu resurse – lemn, metale, piatră, aur – exploatate în Transilvania, să ne iubească pentru că ne-am lepădat de comunism. Doar nu era ca SUA, un imperiu care își promovează asiduu doar propria agendă și propriile afaceri, să ne învețe pe noi românii să facem business adevărat și să acumulăm capital.
  Hoția nu a fost inventată de români, este doar practicată la scară largă de politicieni, așa cum este practicată peste tot în lume. A venit momentul să nu ne mai punem atâta cenușă în cap, să lăsăm autocritica la o parte. O regulă care ne va ajuta în orice moment ca națiune este să nu îți critici niciodată țara și poporul, indiferent de situație. Poate așa vom ajunge la un minin nivel de solidaritate națională. Lipsa de solidaritate și autocritica excesivă este o boală a țărilor din Europa de Est, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Polonia, care au fost mereu la la cheremul marilor puteri. Poate balanța se va schimba încet, o dată cu prăbușirea Uniunii Europene și a non-valorilor promovate de aceasta. De George Bara – NapocaNew


  0 0
 • 04/01/13--04:36: Bancuri....:))))

 • Ion la spovedanie, in post:
  - Parinte, aseara vin de la camp, imi vad nevasta cam trista, palida,
  trasa la fata; stiu, e pacat, e post, dar mi-era asa de mila de ea ca am
  luat-o si i-am tras-o 5 ore in sir...
  - Vai, Ioane, e pacat...
  ... - Da parinte, stiu, imediat dupa aceea m-am imbracat si am dat fuga la
  sfintia ta sa ma spovedesc, da mi-a raspuns cucoana preoteasa ca nu esti
  acasa; si era cam trista, palida, trasa la fata; stiu, e pacat, e post,
  dar mi-era asa de mila de ea ca am luat-o si i-am tras-o si ei 5 ore in
  sir... dar ce ai parinte, te vad cam trist, palid, tras la fata...


  Un nebun la brutarie:
  - Domnule, a iesit painea din cuptor?
  - Da.
  - Si la ce ora se intoarce?


  Suna telefonul la miezul noptii !
  Barbatul: "- Daca e pentru mine, nu sunt acasa."
  Nevasta raspunde: "- E acasa."
  Barbatul: "- Ce ti-am spus, femeie ???"
  Nevasta: "- A fost pentru mine !!!

  In muzeu:
  - Ce mizerii de tablouri pe aici…
  Paznicul:
  - Doamna, asta nu e tablou, asta e o oglinda…  Un nebun in pielea goala se uita in oglinda si odata zice:
  -Trebuie sa-mi schimb curu! Asta s-a crapat!  Nu înţeleg de ce trebuie să mergem la şcoală dacă…
  MATEMATICĂ = există calculator
  LIMBA ROMÂNĂ = o ştim deja
  MUZICĂ= este pe youtube
  FRANCEZĂ ŞI ENGLEZĂ = google translate
  ... SPORT = ne plimbăm mereu
  GEOGRAFIE = îţi cumperi GPS
  ISTORIE = sunt morţi toţi, deci e o pierdere de timp…

  Un român se duce să viziteze Vaticanul. După un timp i se face foame şi începe să caute un restaurant.
  În timp ce căuta îl acostează un proxenet:
  - Hei! Una ragazza, blonda, bella!
  Românul cum nu ştia italiana încearcă să îi explice că el caută un restaurant să mănânce:
  - Papa, papa…
  ... După un timp apare proxenetul din nou:
  - Hei! Una ragazza bruna, bella!
  Românul în continuare preocupat de problema lui:
  - Papa, papa…
  După un alt răstimp apare proxenetul din nou:
  - Hei! Papa dice che no, ma io ho trovato due cardinali…

  Un barbat isi suna sotia acasa si spune:
  - Draga, am fost invitat sa merg la pescuit in Canada cu seful meu si cativa prieteni de-ai lui. Vom fi plecati pentru o saptamana asa ca ai putea sa-mi impachetezi suficiente haine, undita si trusa mea de pescuit? Oh, te rog, pune in bagaj si noua mea pijama de matase albastra.
  Sotiei i s-a parut putin dubios ce a auzit, dar, ca o sotie buna ce era, a facu...t exact ce a rugat-o sotul ei.
  Weekendul urmator sotul s-a intors putin obosit dar, de altfel aratand bine. Sotia l-a intampinat acasa si l-a intrebat daca a prins multi pesti. El a spus:
  - Da!. O multime de somoni si cativa pesti spada. Dar de ce nu
  mi-ai impachetat noua mea pijama de matase bleu, asa cum te-am rugat?
  Sotia replica:
  - Dar am facut-o. Este in trusa ta de pescuit.


  -Bade Gheorghe eu am citit despre submarine ca trag torpile pe sub apa si nu inteleg cum de nu intra apa in ele...
  -Ma Ione ai fost vreodata la Mures sa faci baie?
  -Da.
  -Si ti-a venit vreun gaz?
  -Da.
  ... -Si i-ai dat drumu?
  -Da.
  -No pi ti-o intrat Murasu-n cur?
  Ion… la inchisoare, condamnat la moarte, miezul iernii, ultimele trei dorinte…
  Prima: Vreau sa mananc zmeura !
  Pai Ioane, nu vezi, e iarna, de unde zmeura?
  Nu-i nimic, eu nu ma grabesc…

  Doi iubitei:
  -OK, bleguțule,e clar că n-o să ai curajul să-mi ceri mâna...uite,ți-o ofer eu!
  -Mâna? Păi mână am și eu,pe mine mă interesează...restul

  El cu ea:
  El : -Daca te ating ce faci?
  Ea : -Il strig pe bunicu...
  El : -Daca te sarut ce faci?
  Ea :- Il strig pe bunicu...
  ... El: -Daca te dezbrac ce faci?
  Ea :- Il strig pe bunicu...
  El: -Dar de ce tocmai pe bunica-tu draga?
  Ea:-Pentru ca-i surd:)))))))))))

  Doua vecine se intalnesc dimineata….

  … – Ce-i cu tine, draga, esti bolnava?
  - Nu, de ce intrebi?
  -Am vazut azi dimineata doctorul iesind din apartamentul tau.
  - Si ce? De la tine au iesit trei soldati. Te-am intrebat daca a izbucnit razboiul?

  Pe o banca, in parc, un copil manca intr-o disperare dintr-o cutie de bomboane….

  … O batrana il vede si ii spune:
  -Nu trebuie sa mananci atatea bomboane, te poti imblonavi!
  -Dar dumneavoastra stiti cat a trait bunicul meu? 105 ani!
  -Si manca atat de multe bomboane?
  -Nu, DAR ISI VEDEA DE TREABA LUI!!!

  0 0
 • 04/01/13--04:43: Biserici vandute

 • Germania isi vinde bisericile

  autor: FrontPress 01.04.2013
  biserica abandonataAnunţul care se poate citi pe pagina web a Arhiepiscopiei Berlin (www.erzbistumberlin.de) este scurt şi are puţin de-a face cu misiunea evanghelizatoare a Bisericii Catolice şi, cu atât mai puţin, cu solemnităţile celebrate în Săptămâna Mare.
  Arhiepiscopia încercă de mai multe săptămâni să vândă o capelă şi o biserică din secolul trecut, aflate în landurile Brandeburg şi Mecklemburg-Pomerania, rămase fără credincioşi. Preţul capelei din Loitz este de 20.000 de euro, incluzând un teren de 1057 mp şi o biserică din secolul trecut. O alta de 175 mp cu un teren de 952 mp se vinde cu 135.000 euro.
  Biserica Evanghelică, ce se confruntă cu aceeaşi suferinţă ca şi cea catolică, a decis să folosească informatica pentru a-şi pune în vânzare clădirile pe care nu le mai poate finanţa din cauza lipsei de bani şi a plecării masive a credincioşilor. Pentru aceasta a creat pagina www.kirchengrundstuecke.de, unde anunţă vânzarea a 170 de biserici şi case parohiale şi a 140 de terenuri.
  Biserica Evanghelică a închis între 1990-2010 cca 340 de lăcaşuri, dintre care 46 au fost demolate; este posibil ca alte mii de lăcaşuri să trebuiască să fie închise în următoarele două decenii. Pastorul Reinhardt Maiwack, purtătorul de cuvânt al instituţiei, spune pentru El Pais că “între 120.000-150.000 de persoane părăsesc Biserica în fiecare an”.
  Statisticile Bisericii Catolice sunt similare. Potrivit raportului anual pentru 2011-2012 al Conferinţei Episcopale, 126.488 de persoane au abandonat în 2011 Biserica Catolică germană, o hemoragie care i-a obligat pe episcopi să închidă peste 400 de biserici. “În viitorii 10 ani se calculează că circa 700 de lăcaşuri vor înceta să mai fie folosite la celebrarea liturghiei”, afirmă purtătorul de cuvânt al Conferinţei Episcopale, Mathhias Kopp.
  Vânzarea bisericilor catolice şi evanghelice din Germania ţine de legea fermă a capitalismului: fără bani şi fără credincioşi, lăcaşurile îşi pierd raţiunea de a exista, iar autorităţile trebuie să le vândă. Potrivit statisticilor oficiale, în prezent există în Germania cu 10% mai puţin catolici şi cu 17% mai puţini evanghelici decât la începutul anilor ’90.
  Dar această vânzare a scos la iveală un fenomen ce nu poate fi acceptat de credincioşi şi care provoacă îngrijorare. Marea majoritate a bisericilor vândute sunt transformate în restaurante, piste de dans, gimnazii şi birouri de lux, cum s-a întâmplat cu lăcaşul evanghelic Stephanuskirche, din elegantul cartier Eimsbüttel din Hamburg, sau cu mânăstirea Geistingen, de lângă Koln, devenită un luxos complex de locuinţe.
  Această metamorfoză, acceptată cu mare greutate de credincioşi, a provocat recent o aprigă polemică în Hamburg, un oraş bogat, cult, liberal, tolerant, mândru de a fi ‘o poartă deschisă spre lume’. Faimoasa toleranţă hanseatică s-a făcut ţăndări, la începutul lui februarie, când s-a aflat că biserica evanghelică Kapernaum, cu un turn de 44 m, a fost achiziţionată de o comunitate musulmană ce doreşte transformarea acestui edificiu istoric în moschee.
  Comunitatea turcă Al-Naour va da curând publicităţii planurile de remodelare a interiorului său, promiţând că faţada va rămâne neschimbată iar turnul nu va fi transformat în minaret. “Cea care a fost o casă a lui Dumnezeu va continua să fie o casă a lui Dumnezeu”, spune Daniel Abdin, liderul comunităţii. “Ea va fi deschisă tuturor celor care vor dori să o viziteze”. Articol de Enrique Muller, Berlin – Traducerea Julieta Ioan –Rador
  119


  0 0
 • 04/01/13--11:24: Putin la Marea Neagra

 • In spatele manevrelor lui Putin la Marea Neagra

  autor: FrontPress 01.04.2013
  putinPutin a ordonat pe neașteptate manevre militare în Marea Neagră. Participă chiar el, alături de ministrul apărării, Serghei Shoigu, la supravegherea acestora din portul Anapa de la Marea Neagră. 36 de nave de război, 7000 de militari și 250 de blindate vor face 3 desanturi, unul pe ţărmul caucazian. A fost suficient ca toată lumea să înceapă să-și dea cu părerea, analiștii să scoată de la naftalină scenarii apocaliptice și fel de fel de explicaţii și motivaţii, doar asta este treaba lor.
  flota-rusa-11Interesant este ceea ce se ascunde în spatele acestor manevre, lucruri care nu prea favorizează Rusia lui Putin. Mi se pare relevant și momentul în care a fost dat ordinul de către Putin, la 4 noaptea, de pe drumul de întoarcere de la summitul BRICS (care cuprinde țările emergente Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud) din Durban, Africa de Sud.
  Ce l-a făcut pe Putin să dea un astfel de ordin tocmai atunci? Poate fi o explicație care ar putea ține mai mult de psihologia lui Putin, despre care se știe că este un ins impetuos și de multe ori necugetat. Să fiu bine înțeles, este un adevărat lider, dar are acest defect care are tendința să se dezvolte și să se manifeste la fiecare dictator în parte, pe măsură ce puterea lui devine totală. Așa s-au comportat toți dictatorii până la Saddam Hussein și Ceaușescu, i-au eliminat pe oamenii valoroși din preajma lor pe motiv că le contestau deciziile înconjurându-se de lingăi care îi ridicau în slăvi, orice tâmpenie ar decide.
  Nici Putin nu este imun la astfel de lucruri, putem vedea că și el și-a concediat toți colaboratorii inteligenți și competenți, ultimii fiind ministrul de finanțe Alexei Kudrin și ministrul apărării Anatoli Serdiukov, asupra ultimului voi reveni. Faptul că Putin se lasă cuprins de furie și mai întâi ordonă, apoi gândește, s-a dovedit în cel puțin două cazuri. Au fost și altele, dar acestea le consider suficient de reprezentative.
  flota-rusa-3Primul caz ar fi atacul informatic asupra Estoniei din 2007 ca și reacție la mutarea monumentului soldatului sovietic, o prostie după părerea majorității analiștilor. Rusia și-a dezvăluit atunci potențialul de atac cibernetic pentru un lucru minor, făcând ca NATO să ia măsuri defensive, inclusiv prin crearea unui centru european destinat tocmai acestor cazuri chiar la Tallin. Ori, Rusia putea să aștepte și să-și folosească acest atu cu altă ocazie în cazul unor mize mai importante, cu această mișcare proastă a făcut ca NATO să se pregătească și să-și ia măsurile din timp, neutralizând din fașă o armă potențială teribilă. Despre al doilea caz, ceva mai jos.
  Gazele de șist și supremaţia energetică a Rusiei
  Cu puțini ani în urmă Europa tremura la propriu de spaima Gazpromului mai mult decât tremura câteva decenii la rând de cea a fostei Armate Roșii. Rusia, prin intermediul Gazprom, dicta politica de aprovizionare cu gaze a UE pe cale de a deveni tot mai dependentă și legată de robinetul de gaze al Rusiei. Părea ca această dependență să crească tot mai mult, nimic nu stătea în calea înrobirii energetice a UE de către Rusia. Unii analiști politici, unii președinți de state (printre care și cel român) au tras semnale de alarmă, dar UE se complăcea în situația dată, era mult mai ieftină și mai comodă oferta tentantă a Rusiei, care se angaja că este un partener serios al UE. Până în iarna lui 2009, când Putin decide brusc să pedepsească Ucraina tăindu-i gazul timp de două săptămâni în plină iarnă. Dar conductele de aprovizionare ale vestului Europei treceau prin Ucraina, astfel că UE a avut parte de un duș rece (și la propriu, și la figurat).
  Reacția UE a fost pe măsură, încrederea în partenerul rus a scăzut dramatic, europenii căutând resurse alternative, ideea gazoductului Nabbucco primind un nou impuls. Pe lângă variantele clasice a apărut și varianta gazelor de șist aplicată tot mai mult în Europa. Ceea ce este evident, UE încearcă și reușește să scadă tot mai mult dependența de gazul rusesc. Rusia a acționat la fel ca și pescarul care în loc să aștepte peștele să muște momeala, smucește undița când acesta abia o adulmecă. Nu este de mirare că poziția Rusiei față de UE este în declin, vedem asta și asupra importanței acordate liderului acesteia Vladimir Putin. Dacă cu puțini ani în urmă el era prezent peste tot, la tot ce înseamnă reuniune europeană, iar fiecare vorbă a lui era disecată și interpretată, azi vedem o izolare crescândă a acestuia în spațiul european, din motive multiple, dar și chestiunea gazelor este una dintre ele.
  Ca o paranteză asupra poziției României față de chestiunea gazelor de șist. Noi nu suntem în situația altor state europene net dependente de resurse externe, importăm doar circa 25-30% din necesar, restul fiind acoperit din producția internă. Avem nevoie de importuri numai pe timp de iarnă, deci nu suntem atât de presați, iar acele importuri le putem lua multă vreme de la ruși, chiar dacă mai scump, nu prea au cum să ne strângă cu ușa. Asupra oportunității dezvoltării la noi a tehnologiei gazelor de șist, nu avem nevoie să ne grăbim, putem sta liniștiți să vedem ce rezultate au alții. Sunt fel de fel de temeri ecologiste, vom trăi și vom vedea, dar e mai bine să vedem pe pielea altora, nu pe a noastră. Mai e și aspectul propagandei contra unor tehnologii sau altora, în care sunt mulți care și-ar putea băga coada. De exemplu, în anii 80, verzii din RFG, sponsorizați la greu de URSS (numiți de Brejnev acei idioți utili), prin campania lor împotriva armelor nucleare americane staționate pe teritoriul german, au făcut ca RFG să nu folosească centrale nucleare, iar accidentul de anul trecut de la Fukushima a îndepărtat și mai mult orizontul de timp în care Germania va face uz de energia nucleară. Părerea mea, în cazul gazelor de șist, este că nu e cazul să ne grăbim.
  Revenind la Putin, consider că acesta a greșit în cele două cazuri, dar dacă ar fi avut colaboratori inteligenți și ar fi ascultat de ei, poate nu ar fi scăpat din mână două din armele potențiale letale ale Rusiei. În acest context ar trebui să privim și ordinul său de a începe manevre militare urgent în Marea Neagră. Confruntat cu scăderea importanței și potențialului Rusiei pe plan mondial, de asemenea nevoit să facă față unei creșteri de nepopularitate pe plan intern căreia nu știe decât să-i opună metode brutale (anul 2012 a fost anul cu cele mai grave reprimări de după perioada sovietică), Putin încearcă un exercițiu de imagine atât pentru uz intern, cât și extern. Vrea se demonstreze rușilor și occidentalilor că încă este un lider puternic, care trebuie luat în calcul măcar pe plan regional, iar ultima resursă este puterea militară. Odată scăpate din mână alte pârghii, ca orice imperiu în descreștere și aproape de disoluție, încearcă o demonstrație de forță care să amâne inevitabilul. Dar cum stă Rusia la acest capitol astăzi?
  flota-rusa-2Puterea militară rusă
  Imperiul trosnește pe la încheieturi, Cecenia nu este pacificată, insurgența continuă la un nivel scăzut și nu numai că nu a fost izolată, ci s-a extins în republicile preponderent musulmane vecine ca și Daghestan și Kabardino-Balkaria, chiar și în cele nemusulmane ca și Osetia de Nord.
  Dar Putin se bazează în consolidarea încrederii în puterea brută, forțele armate, dar nu pe soldatul rus care dezertează tot mai mult, ci pe programul ambițios de înarmare anunțat cu surle și trâmbițe, în valoare de 700 de miliarde de dolari până în 2020. Au trecut deja doi ani de la anunțul acestui program și rezultatele sunt departe de cele preconizate. Să luăm câteva exemple de programe de dotare și înzestrare a armatei ruse care ar fi trebuit să facă din aceasta una modernă și capabilă de a face față războiului actual.
  flota-rusaUnul din partizanii modernizării armatei ruse a fost chiar fostul ministru al apărării Anatoli Serdiukov, cel care a fost trup și suflet pentru achiziția de armament din străinătate susținând faptul că pe unele domenii complexul militar industrial moștenit din epoca sovietică nu are cum să producă componente necesare modernizării forțelor armate rusești. A fost înlocuit împreună cu toți colaboratorii săi în noiembrie 2012, în locul său venind actualul ministru al apărării Serghei Shoigu. Interesantă mi se pare soarta actuală a proiectelor inițiale anunțate cu mare tam-tam la vremea respectivă. Spre exemplu, în ianuarie 2013 a fost anulat contractul cu compania italiană IVECO pentru producerea sub licență a blindatului ușor LMV M65, contract semnat în 2011.
  Să luăm cazul navelor port-helicoptere Mistral de fabricație franceză. Contractul inițial prevedea achiziționarea a patru astfel de nave destinate fiecărei flote, cea a Mării Negre, a Mării Baltice, a Oceanului Înghețat și a celui Pacific. Primele două urmau să fie fabricate în Franța, iar următoarele două pe șantierele navale rusești sub licență franceză. Porthelicopterul de clasa Mistral este capabil să poarte 16 elicoptere de luptă și transport trupe, Rusia anunțând că le va dota cu elicoptere Ka-29 și Ka-52. Mai poate duce 70 de vehicule blindate sau 24 tancuri, precum și 750 militari ce pot fi debarcați de pe vehicule amfibie (am scris la vremea respectivă înCaucazul și Mistralul). Ori, la o lună după debarcarea lui Serdiukov, Dmitri Rogozin (am vorbit de el înTransnistria lui Rogozin), din funcția de vice-premier anunța că Rusia va decide construcția ultimelor două nave Mistral abia după ce le va testa pe primele două în condiții reale. Analiștii ruși s-au grăbit să explice că acestea ar costa tot atât cât primele două cumpărate din Franța, fiind un efort financiar prea mare (2,4 miliarde USD), iar industria rusă de apărare poate să facă altele mai bune cu costuri mai mici, de aceea programul va fi abandonat după cumpărarea primelor două nave. Păi tocmai asta a fost rațiunea contractului cu francezii, faptul că industria militară rusă nu este capabilă să realizeze această performanță! Și dacă 2,4 miliarde de dolari este mult, cum rămâne cu cei 700 de miliarde de dolari promiși pentru dotarea forțelor armate rusești?
  Primele două nave Mistral vor intra în dotarea Flotei Pacificului și a protecției Insulelor Kurile disputate cu Japonia, am explicat rațiunea acestui fapt în articolul Rusia și apărarea imperiului.
  Debarcarea lui Anatoli Serdiukov și a colaboratorilor săi din fruntea ministerului rus al apărării este o victorie a complexului militar industrial în bătălia pentru resursele destinate armatei. Pe noi, cei aflați în tabăra opusă, acest lucru nu poate decât să ne bucure, ținând cont de eșecurile constante înregistrate de acest sector. Câteva exemple. Racheta Bulava a avut până acum 12 teste, dintre care jumătate au fost eșecuri. Dezastrul contractului cu India pentru portavionul Gorshkov este un alt exemplu ilustrativ asupra capabilității industriei militare rusești. Programul noului sistem de rachete marine Pantsir-M va fi amânat cu cel puțin trei ani. Sistemul tactic de comandă și control (C-2), care ar putea apropia armata rusă de sistemul de luptă multicentric este amânat pe timp nedefinit, în timp ce în armata americană se vorbește de implementarea lui C4I (comandă, control, comunicații, computere și inteligență). În același timp, s-a ajuns ca armata să refuze unele produse, de exemplu sistemul Pantsir (pe care Rusia îl exportă!), aviația să susțină că noul avion de traspport Il-476 nu corespunde caracteristicilor cerute pentru luptă sau marina să susțină că noul portavion nuclear rusesc (ce ar urma să fie lansat la apă în 2018) să fie doar o copie necorespunzătoare cerințelor actuale a unui proiect abandonat în perioada sovietică, respectiv Ulianovsk, toate acestea în urma corupției și dispariției banilor alocați de guvern în buzunarele largi ale responsabililor cu complexul militaro-industrial rusesc. Până la urmă aceasta este miza, banii, iar sumele acordate industriei de apărare vor continua să fie sifonați și armata va fi dotată ca și până acum. Iar în urma crizei și scăderii exportului de materii prime, banii nu vor fi cei promiși, ci mult mai puțini, dar chiar și aceștia vor fi jefuiți.
  Iar scăderea prestigiului Rusiei și a puterii ei de a impresiona și negocia continuă. Un alt exemplu este cazul Siriei. Se știe faptul că Bashar al-Assad este un aliat al Rusiei, el a închiriat acesteia singurul port disponibil pentru flota rusă în Marea Mediterană. Dar regimul lui Bashar al-Assad este pe ducă, la fel cum s-a întâmplat cu Libia lui Gaddafi.
  Rusia a mai încercat o demonstrație militară pentru a-și arăta susținerea față de Siria, dar s-a acoperit de ridicol și nu i-a fost de niciun folos. Am scris atunci: “Este ca şi imaginea flotei militare ruse în portul sirian Tartous, impunătoare de la distanţă, dar găunoasă pe măsură ce te apropii. Singurul portavion rusesc, Amiral Kuznetzov, a sosit la 8 ianuarie 2012 în portul sirian, însoţit de fregata Amiral Chabanenko, remorcherul Nikolai Chiker şi trei mici vase cisternă. Această flotă a plecat din Severomorsk, lângă Murmansk, la începutul lui decembrie. În Marea Mediterană li s-a mai alăturat un vas cisternă şi corveta Mudri, din flota de Baltica, precum şi corveta Ladni din flota Mării Negre. La Tartous, flota rusă a încărcat alimente, apă şi combustibil. Doar Chabanenko, Ladni şi cisterna Lena au acostat, portavionul Kuznetzov fiind prea mare şi rămânând ancorat mai în larg. La 10 ianuarie flota rusă a părăsit apele siriene, Ladni spre Sevastopol, iar portavionul Amiral Kuznetzov înapoi spre Severomorsk.
  Aceasta este imaginea de la distanţă, dar dacă ne apropiem puţin, vom vedea că portavionul Kuznetzov de 60000 de tone are capacitatea de a duce până la 50 de aparate de luptă, 26 cu aripă fixă (avioane) şi restul elicoptere, mai puţin decât jumătate din capacitatea unui portavion american de clasa Nimitz. La Tartous, Kuznetzov a avut doar opt avioane Su-33 şi două elicoptere Ka-27S pentru căutare-salvare, poate în cazul în care s-ar fi pierdut vreun Suhoi. Dar nu avea deloc Ka-27RLD, elicoptere radar de avertizare timpurie (early warning), fără de care întreaga flotă era practic legată la ochi.
  Îi lipseau cu desăvârşire şi elicopterele Ka-27PLO, cu capacităţi de luptă antisubmarin, poate că amiralii ruşi considerau că fregata ASW Amiral Chabanenko era suficientă pentru a asigura protecţia întregului convoi.” (întregul articol aici: Transnistria și anul geopolitic 2012)
  Cipru, ultima lovitură
  Cipru, această insulă în Marea Mediterană este divizată în urma confruntărilor între Grecia și Turcia în două părți, cea nordică fiind legată strict de Turcia din 1974. Restul insulei face parte din UE, dar are o caracteristică specială, este un paradis fiscal. În ce sens și ce înseamnă asta? La fel ca și alte teritorii cu slab potențial economic (insulele Virgine, Bahamas și altele), pentru compensa aceste deficit s-a orientat spre sistemul bancar. Dar cum? Prin taxe extrem de mici pentru depozite bancare și impozite infime pe profit, aceste paradisuri fiscale au atras sume mari de bani, mai ales că nu se pun prea multe întrebări asupra provenienței acestora. Astfel Cipru a ajuns un centru financiar important, de aici extrăgându-și bunăstarea mult deasupra posibilităților reale. Să dau un exemplu.
  Dacă înregistrez o firmă cu sediul în Cipru voi plăti impozitul pe profit în această țară, putând să-mi desfășor activitatea comercială oriunde, dar impozitul pe profit, conform reglementărilor internaționale pentru evitarea dublei impozitări, le voi plăti doar în Cipru, atâta timp cât voi desfășura acele activități doar prin sucursale și nu prin filiale, acestea din urmă având personalitate juridică în țara în care le deschid. Deci, îmi fac o firmă în Cipru cu o sucursală în România, desfășor toată activitatea comercială în România, dar aici plătesc doar TVA, CAS-ul și impozitul pe salarii angajaților, impozitul pe profit îl plătesc în Cipru, chiar dacă acolo nu am decât sediul sub forma unei căsuțe poștale. Și e o diferență să plătești impozit pe profit de 16% în România sau 2-3% în Cipru. Aceasta se numește o companie off-shore, și mulți dintre miliardarii noștri de carton au procedat sau procedează așa.
  Dar care este avantajul Ciprului față de alte paradisuri fiscale de peste mări și țări? E simplu, Cipru este în Uniunea Europeană, și așa beneficiază de o mulțime de scutiri de taxe intracomunitare, fiind mult mai atractiv. Astfel a atras o mulțime de bani rusești, mare parte greu de justificat. Sunt bani din intermedierile de export de gaze, se știe că Rusia vinde gazele prin intermediari care își trag partea leului, plus o grămadă de bani proveniți din activități rusești ilicite.
  Acum când Ciprul a ajuns falimentar și cere ajutor de 10 miliarde de euro de la UE, prima măsură cerută de statele din uniune este curățarea sistemului bancar care a dus la această situație. Dar mare parte sunt bani depuși de entități rusești, unii obținuți ilegal sau pur și simplu spălați, iar blocarea acestor sume enorme lovesc greu Rusia. Vorbim de sume imense care evită impozitarea în Rusia, eludând taxe și impozite la bugetul rus! Taxe și impozite care ar trebui să fie folosite în beneficiul populației sau la alimentarea bugetului apărării cu care se lăuda Putin! Să vedem de ce sume vorbim. Conform analiștilor ruși, 80% dintre companiile imobiliare din Rusia își țin banii în Cipru.Aceiași analiști susțin că în cazul în care banii rusești din Cipru sunt blocați, 2% din produsul intern brut al Rusiei va fi compromis (asta a zis-o adjunctul fostului director al Băncii Centrale a Rusiei, Seghei Aleksashenko), ajungând ca această țară să aibă o creștere zero în acest an, practic o stagnare economică! În așa măsură sunt sifonați banii din economia Rusiei!
  Veți putea spune ca Putin nu știe de acest lucru, la fel cum sunt unii care susțin și astăzi că Ceaușescu nu știa situația reală din România, fiind mințit de colaboratorii săi. Nu există o tâmpenie mai mare, atunci cum rămâne cu conducătorul puternic și grijuliu care știe și se preocupă de soarta fiecărui rus?
  Dar să vedem reacțiile. Premierul Medvedev, cățelușul lui Putin care a făcut și pe președintele timp de patru ani (apoi a recunoscut că stabilise chestia cu rocada cu Putin încă din 2007) a calificat situația din Cipru ca și jaf, propunând crearea de paradisuri off-shore în insulele rusești ca și Kurile sau Sahalin. Deci zone exclusive prin care banii rusești să fie sifonați în continuare! Ce să ne mai așteptăm după o astfel de dovadă clară a legăturii între politicul la vârf din Rusia și corupție? Dar care e reacția lui Putin?
  În primul rând, a început o campanie împotriva organizațiilor de protecție a drepturilor omului ce activau în Rusia, mă refer aici la Human Rights Watch, Amnesty International, Memorial, dar și altele legate strâns de Germania, fie că vorbim de partidele de la putere sau din opoziție. Tuturor acestora li s-au confiscat documente și calculatoarele, doar pentru a pune presiune pe occidentali. Dar asta e o mică parte din tabloul întreg.
  Să facem o scurtă paranteză aici, de decenii Rusia (sub forma URSS sau sub forma Rusiei), încă de la 1945 a tot încercat să-i scoată pe americani din Europa. A tot încercat să fisureze NATO, încercând să-i atragă pe europeni, în speță Germania și Franța, puterile dominante ale UE, și să le antagonizeze cu SUA pentru a crea o fisură în NATO, tocmai în ideea apariției unei lumi multipolare. Spre exemplu, iată ce declara Putin (în 24.02.2012) că Europa se schimbă în favoarea Moscovei, NATO se dezintegrează și marile puteri europene în curând se vor alia cu Rusia împotriva SUA. Omul ăsta chiar știe ce spune?
  Dar tocmai în această idee Rusia a făcut eforturi majore să se apropie de Germania și Franța, pentru germani a creat North Stream, sperând că îi va reuși manevra. Din cauzele prezentate mai sus, a eșuat. Apoi a venit dușul rece cu Siria, acum cu Cipru. Iar Putin a fost deranjat mult de chestia cipriotă, semn că are multe în legătură cu banii rusești care se spală pe acolo. Și nu prea înțelege reacția Germaniei, care a spus clar că nu este dispusă să bage bani pentru ca în continuare să-i fie subminată economia. Este normal, din cei zece miliarde de euro pentru salvarea Ciprului, cea mai mare parte va fi plătită de Germania, iar acestaă țară nu este dispusă să plătească pe cineva care îi va eluda în continuare taxele și impozitele. Că sunt bani rusești care fac asta, ghinionul lor!
  Acesta este contextul în care Putin a ordonat manevre militare în Marea Neagră, care implică portul Sevastopol, cea mai apropiată bază de Siria și Cipru, dar mult prea departe pentru a fi efective. Iar aceste manevre și demonstrații de forță nu vor avea niciun impact major pe plan internațional, în sensul în care nu vor schimba cu nimic percepția occidentală față de Rusia. O furtună într-un pahar cu apă, în care Putin încearcă să arate că el mai contează cu ceva. A greșit, atât în chestiunea Siriei, cât și în cea a Ciprului, el nu mai contează. Dar va încerca în alte părți, după cum vedem și acum. Va trebui să ne ținem tari în problemele apropiate nouă, cum ar fi Basarabia. De Cristian Negrea


  0 0
 • 04/01/13--21:32: Zile libere

 • Musulmanii din Germania cer zile de sarbatoare recunoscute oficial

  autor: FrontPress 02.04.2013
  stopDe Paşte, magazinele şi birourile sunt închise în Germania: e sărbătoare, nu se lucrează! O situaţie normală pentru cele mai importante sărbători creştine. Musulmanii din Republica Federală revendică acum la rândul lor două zile libere la nivel naţional.
  60% din locuitorii Germaniei sunt creştini. Prin urmare, în această ţară există nouă zile de sărbătoare cu substrat creştin la nivel federal. În anumite landuri, numărul zilelor de sărbătoare pe an ajunge la 13. În toate aceste zile nu se lucrează.
  Zile libere pentru sărbători musulmane nu există încă în Germania, unde 5% din populaţie se declară de religimie islamică. Un dezechilibru nefericit, în opinia şefului Consiliului Central al Musulamanilor din Germania, Aiman Mazyek: “Numărul musulmanilor este aici deja semnificativ. De ce să nu existe un calendar interreligios de sărbători?”
  Două zile libere oficiale
  Mazyek propune declararea oficială a două zile de sărbătoare pentru musulmani: una în timpul lunii de post Ramadan, a doua în cea mai importantă zi din an pentru credincioşii islamici – Sărbătoarea Sacrificiului. “Nu este vorba de introducerea unei zile libere suplimentare pentru toţi. Dar dacă astfel de zile ar fi recunoscute oficial, ar fi un semn frumos de toleranţă şi integrare”, consideră Mazyek.
  Propunerile lui Mazyek au stârnit, cum era de aşteptat, reacţii diverse. Partidul Social-Democrat a salutat de principiu aceste idei, în timp ce ministrul pentru probleme sociale din landul Renania de Nord-Vestfalia crede că noi zile libere nu ar putea fi finanţate de bugetele actuale. Episcopul auxiliar catolic de Hamburg Hans-Jochen Jaschke consideră că şi sărbătorile musulmane ar merita să fie protejate prin lege, chiar dacă “nu au caracterul public şi amploarea sărbătorilor din tradiţia creştină.”
  Creştin-democraţii vor să apere actualele sărbători
  Parlamentarul CDU Patrick Sensburg a declarat pentru Deutsche Welle că numărul musulmanilor din Germania – aproximativ patru milioane – nu reprezintă un argument pentru zile libere speciale: “Ar trebui acum să calculăm procentajul musulmanilor din societatea germană şi să împărţim sărbătorile după acest criteriu? Am crea astfel o societate bazată pe arbitrar şi reprezentare proporţională.” În acest fel, fiecare ar putea revendica zile de sărbătoare proprii. “Am deschide o discuţie privind cotele de sărbători pe care le-ar primi fiecare religie”, spune Sensburg, care arată că, în acest caz, şi evreii, hinduşii sau ateiştii ar putea cere anumite zile libere oficiale.
  Sensburg crede că este mai importantă protejarea sărbătorilor actuale în Germania. “Nu avem în această ţară o tradiţie musulmană, aceasta este realitatea. Sărbătorile existente au deja o bogată tradiţie. Nu le putem diminua acest statut acordând în compensaţie statut de sărbătoare altor zile.” Sensburg avertizează că discuţia despre declararea de sărbători religioase suplimentare periclitează tradiţiile din societatea germană.
  Primele concesii, în Bremen şi Hamburg
  Aiman Mazyek face propuneri concrete. Angajaţii creştini şi musulmani ar trebui să-şi ţină locul reciproc în zilele de sărbătoare ale celor două religii. Modelul ar exista deja în poliţie, unde angajaţii musulmani lucrează de Paşte pentru colegii lor creştini. Acelaşi lucru l-ar putea face creştinii de Sărbătoarea Sacrificiului, dacă aceasta ar fi recunoscută oficial în Germania, arată Mazyek.
  Pentru moment, este puţin probabil să se declare oficial sărbători musulmane la nivel federal, cu sau fără zi liberă. Totuşi, comunitatea islamică primeşte sprijin de la unele landuri. În cel mai mic land german, Bremen, a intrat anul acesta în vigoare un acord semnat de autorităţi cu asociaţiile musulmane, care le permite angajaţilor din această comunitate religioasă să îşi ia trei zile libere neplătite pe an, cu ocazia unor mari sărbători musulmane. Şi la Hamburg s-a elaborat o înţelegere similară, care urmează să fie aprobată.De Friedel Taube, Ovidiu Suciu - Deutsche Welle


  0 0
 • 04/02/13--03:30: Presa britanica

 • Presa britanica: “Neo-nazistii greci se extind si in Romania”

  autor: FrontPress 02.04.2013

  zorii auriiPartidul Zorii Aurii din Grecia a anunţat că va continua să-şi extindă filialele şi în diaspora, continuând în acelaşi timp să întreţină legături regulate cu camarazii lor de la organizaţiile similare din România, Germania sau Italia. 
  Dorinţa de extindere internaţională vine după ce sondajele au arătat că Zori Aurii şi-a consolidat poziţia de a treia forţă politică din Grecia, având cel mai rapid ritm de dezvoltare. După ce anul trecut a intrat în parlament obţinând 18 locuri, naţionaliştii sunt cotaţi acum cu un procent de 11,5% într-un sondaj recent realizat de institutul Public Issue.
  Această temă a fost abordată în presa britanică, cotidianul The Guardian anunţând că formaţiunea se concentrează acum pe extinderea internaţională. Astfel luna trecută a fost deschis un birou în Germania şi se intenţionează să fie create filiale şi în Australia. Ca parte a eforturilor de răspândire internaţională, Zori Aurii s-a concentrat de asemenea asupra Statelor Unite şi a Canadei, care a atras zeci de mii de imigranţi greci după războiul civil devastator din 1946-1949.
  Partidul “nu vrea doar să devină polul central al unei alianţe pan-europene a neo-naziştilor, chiar dacă în public neagă acest lucru cu tărie. Vrea să îşi extindă influenţa în întreaga lume”, a declarat Dmitris Psarras, autorul unei cărţi despre istoria acestei organizaţii. El a mai spus că membri ai partidului se întâlnesc regulat cu naţionaliştii români, italieni sau germani. În România, singura organizaţie parteneră a Zorilor Aurii esteNoua Dreaptă, relaţiile bilaterale datând de mai mulţi ani de zile şi s-au concretizat prin vizite oficiale în Grecia a unor delegaţii din ţara noastră.
  Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 10 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 04/02/13--10:29: Bancuri.... fara perdea.... • Doi beţivi ies din bar. – Băi, am uitat să mă piş!. – Lasă ma , te învăţ eu!.


  D-le doctor, mă doare ..oul STÎNG! – Da, dar eu sunt doctor în DREPT!


  Cum faci ca soţia să urle la sfîrşitul actului sexual? –Iţi ştergi ...p**a de perdea!


  0 0
 • 04/02/13--23:44: Armata de gherila urbana

 • Contra Nostra. UE pregateste armata de gherila urbana

  autor: FrontPress 03.04.2013
  UEEUROGENDFOR primește întăriri de la Batalionul de la Vișegrad. Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia vor pune la bătaie 3.000 de super-soldaţi pentru o Unitate a UE. Italia, Spania, Franţa, Olanda și Portugalia, predispuse la ample mișcări populare, au creat, din 2007, o unitate specială, antrenată pentru lupta urbană.
  Batalionul de la Vișegrad vine să întărească Forța de Jandarmerie a UE, pregătită special pentru înăbușirea violentă a protestelor. Anticipând că cei 3.000 de jandarmi ai EUROGENDFOR nu vor putea face față maselor, s-a hotârât că este nevoie de o altă armată de luptă urbană. Cu binecuvântarea cancelarului Merkel și a președintelui Hollande, statele din Grupul de la Vișegrad – Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia – au decis să formeze 3.000 de soldați, care vor face parte din Unitatea de luptă comună, din cadrul UE. Practic, Batalionul de la Vișegrad (V4 EU BG) va putea reprima orice revoltă populară și va fi gata de luptă până în 2016.
  „Armata împotriva disperaților”. Așa a fost supranumită de presa italiană noua forță militară creată sub patronajul direct al Berlinului și Parisului. Oficial, Unitatea de luptă comună din cadrul UE va putea fi utilizată pentru operațiuni de menținere a păcii, de prevenire a conflictelor armate și de gestionare a crizelor. Neoficial, susține presa italiană, Batalionul de la Vișegrad va gestiona nemulțumirile interne ale cetățenilor din statele Uniunii, pe fondul austerității dictate de Bruxellles și Berlin.
  Polonezii recrutează „gorile”
  Aproximativ 3.000 de soldați vor fi antrenați, până în 2016, fiind gata să intervină împotriva nemulțumiților, scrie cotidianul slovac „Pravda”, citat de site-urile italiene. Conform planului, Polonia va furniza cea mai mare parte a forței militare, adică aproximativ 1.600 de soldați, în timp ce Republica Cehă va contribui cu medici și structură logistică, Ungaria, cu ingineri militari, iar Slovacia va pune la dispoziție experți în arme de distrugere în masă. Deși Grupul de la Vișegrad (club informal creat în 1991) nu a dezvăluit mai multe detalii, presa poloneză susține că Batalionul va putea fi desfășurat în zonele de conflict în maximum 15 zile. Se mai știe că Batalionul va fi plasat sub comanda Poloniei. Și că polonezii au început deja să recruteze „gorile” pentru noua Unitate de luptă.
  Poliţia militară a UE, gata să intre în Grecia
  În timpul protestelor de amploare din Grecia, din 2011, presa de la Atena vorbea despre posibila intervenție a EUROGENDFOR în această țară, deși statul elen nu a semnat Tratatul de înființare a acestei unități. Trupele de jandarmi ale UE ar fi debarcat, pe 8 octombrie 2011, în portul Igumenitsa, gata să facă ordine pe străzile Atenei. Dotată cu superputeri politice, această forță a jandarmeriei europene a fost creată, în 2007, prin Tratatul de la Velsen, de Italia, Franța, Spania, Olanda și Portugalia, fiind formată din 3.000 de oameni. Lor li s-a adăugat ulterior și România. EUROGENDFOR nu se supune parlamentelor naționale, ci direct guvernelor statelor membre.
  Unde intervine EUROGENDFOR
  Actul semnat la înființarea EUROGENDFOR prevede că această forță poate fi utilizată la:
  - misiuni de securitate și ordine publică;
  - îndeplinirea unor misiuni de supraveghere publică, gestionarea traficului, controlul frontierelor și activități de intelligence;
  - protejarea persoanelor și a bunurilor și menținerea ordinii în caz de manifestații publice.
  Ce cred experţii
  „Aceste state – Polonia, Cehia, Slovacia (n.r. – fosta Cehoslovacie), Ungaria – sunt foste membre ale Tratatului de la Varșovia, care prevedea că, în cazul în care erau atacate, opuneau rezistență. Sunt țări care au beneficiat de consultanță americană, ca să creeze o forță de intervenție rapidă. Mai exact, unități speciale. Unități care fac treaba murdară, care se infiltrează în adâncimea teritoriului, capturează șefi de stat, asasinează, pregătesc insurecții armate în țări în care s-a stabilit că trebuie să aibă loc schimbare de regim. Toate sunt după patent american”, susține Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti. De Luciana Pop – Ziua News


  0 0


  Actiunile impotriva monopolurilor straine continua in Bulgaria (FOTO)

  autor: FrontPress 03.04.2013
  0Câteva sute de membri și simpatizanţi ai Mişcării Naţionale Bulgare (VMRO) au participat duminica trecută la un marș de protest desfăşurat în Sofia contra monopolurilor companiilor străine asupra economiei naţionale. O acţiune similară a avut şi în luna martie.
  Activiştilor VMRO, unii îmbrăcaţi în costume populare, li s-au alăturat şi suporteri ai echipelor de fotbal şi membrii clubului de moticiclişti “Bulgaria Mare”. Participanţii la marş au scandat lozinci patriotice şi au fluturat drapele naţionale.
  Manifestaţia s-a încheiat în piaţa unde îşi au sediile Consiliul de Miniștri, Adunarea Națională și Președinția. Aici reprezentanţii formaţiunii au rostit câteva discursuri prin care au condamnat “politicile energetice monopoliste” şi au îndemnat la “unitate naţională”. Sursa: FrontPress.ro
  2012345678910111213141516171819

  0 0
 • 04/03/13--02:37: "Probleme in gradinita?!?"
 • Astazi, aproape la nervi, trimisesem un e-mail unei amice din spatiul virtual. Textul suna cam asa:
  "Nu stiu ce se intampla in Gradinita cu program prelungit nr.5, dar atmosfera e a naibii de tensionata uneori. As povesti totul pe blog, dar teama mi-e ca nu am nici o sansa sa vada cine ar trebui ca sa se linisteasca lucrurile.
  Povestea e tot cea veche. Orice ar face asistenta din camin, tot nu e de ajuns. Desi nu este in fisa postului, ar trebui sa imbrace si sa dezbrace copiii, sa-i duca la masa si la wc, in detrimentul atributiilor ei profesionale. In plus, deasupra capului ei (implicit si al meu!) sta  "sabia" a "n" reclamatii facute de diverse persoane: educatoare, parinti... Si mai mult inca: i s-au facut observatii, nu numai din partea educatoarei coordonatoare, ci si din partea unei simple educatoare, de fata cu mine, ca si cum educatoarea ar fi sefa asistentei si nu medicul coordonator al dispensarului scolar din care face parte caminul.
  In plus, asistenta ar trebui sa faca mai multe lucruri dintr-o data: sa faca triajul copiilor in acelasi timp in care le recolteaza probe pentru analize diverse unora dintre ei, in acelasi timp sa le faca si prezenta copiilor in grupe. Daca s-ar putea, in loc sa fie informata despre starea de sanatate a fiecarui copil in parte de catre parinti si educatoare, ar trebui sa se zbata ea personal sa dea telefoane la parinti pentru a comunica cu acestia, cu toate ca, conform legii, educatoarele ar trebui sa fie "puntea de legatura" intre cabinetul medical si parinti.
  Imi pare rau ca nu am inregistrat convorbirile penibile si pe ton de scandal care au avut loc in cabinet intre educatoare, pe de o parte, si asistenta medicala, pe de alta parte, si asta in prezenta mea, ca si cum eu nici nu as fi contat, ca si cum as fi fost un simpla piesa de mobilier. Si asta poate pentru ca, in mintea educatoarelor, studiile unei educatoare sunt mai presus decat cei 6 ani ai unei facultati de medicina absolvite.
  Mai ca imi vine sa va rog sa scrieti un articol in ziar pe tema asta, fara sa dati informatii despre nume si locatii, desi, sincer, nu imi doresc asta in mod special. Dar nu stiu ce sa fac ca sa se termine cu toata atitudinea asta de oameni pusi pe scandal.
  Mi-as dori sa mai tinem legatura intre noi pe tema asta. Ma gasiti pe mesenger aproape tot timpul; am id-ul scacun_cristina pe yahoo.
  Tinem aproape.
  Cristina Scacun
  Expediat de pe telefonul Nokia"

  Problema e reala... Si stresanta... Nu spun ca doamna educatoare coordonatoare Huma Valentina ar fi singura vinovata. Stresul mai mare pare a veni de la o educatoare absolut banala, tinerica, dar cu aere de sefa, educatoare pe nume (sper ca nu ii pocesc numele!) Budosca Simona. Greseala mai mare a doamnei directoare Huma este ca, alaturi (sau poate starnita!) de Simona pare a purta mai mult grija cabinetului medical decat a se preocupa in primul rand de procesul de invatamant din unitate.
  Sa lamurim un lucru: de activitatea sanitara din scoli, cel putin din cele aflate in raza mea de actiune, ma  ocup eu. Mai precis se ocupa cadrele medii sanitare, in limita competentelor, sub conducerea si coordonarea mea. Pana si eu imi desfasor activitatea in limita competentelor proprii. Ce ma depaseste trimit mai departe la colegii medici de familie si specialisti.
  Faptul ca educatoarele din gradinita, ca si invatatorii si profesorii din scoli, ne impun niste reguli de activitate in sectorul medical, atat profesional si organizatoric, constituie un abuz si o depasire de atributii si de competente. Mai ales de competente. Caci nu se poate spune ca o educatoare avand ca studii doar liceul pedagogic, eventual o postliceala in cazul educatoarelor mai tinere, are pricepere medicala mai mare decat un cadru mediu sanitar avand 3 ani de postliceala sau decat un medic cu 6 ani de facultate de medicina absolvita.
  Ceea ce deranjeaza mai mult este faptul ca respectivele educatoare isi impun punctul de vedere absolut aberant in prezenta mea... ignorandu-ma cu desavarsire, ca si cum nici nu as exista sau, chiar daca exist, in ochii lor nu valorez nici cat o piesa de mobilier din cabinet. Ba mai mult... par mai preocupate de a face tot felul de reclamatii, de hartuieli, de amenintari cu trimiterea in judecata daca nu... si nu... si nu... nu fac tot ce spun ele ca ar trebui sa fac.
  Vom vedea cum evolueaza lucrurile. Se pare ca singura varianta de reactie din partea mea este sa vorbesc... Fie si aici pe blog...
  Tinem legatura!

  0 0
 • 04/03/13--03:23: Prtivatizari

 • Nicolae Vacaroiu: “PRIVATIZARILE au fost in proportie de 80 la suta un ESEC”

  autor: FrontPress 03.04.2013
  combinatPrivatizările au fost în proporţie de 80% un eşec iar România ar fi trebuit să aibă astăzi un PIB de cel puţin trei ori mai mare decât cel actual, consideră preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu.
  “Nu vrem să recunoaştem că, din păcate, privatizările au fost în proporţie de 80% un eşec. După cum nu vrem să recunoaştem că, iată, vindem acţiuni de la companii strategice, în perioadă de criză, în contextul în care capital autohton nu există. Nu vrem să recunoaştem că aveam prea puţine soluţii de dezvoltare cu care să ne lăudăm astăzi. Totul e impus de-afară. Fond Monetar, cu restricţii bugetare, de natură salarială”, a declarat Văcăroiu, prezent la aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Academiei de Studii Economice.
  El a apreciat că de-a lungul acestor ani o preocupare a fost legată de desfiinţarea controlului, ajungându-se astăzi la situaţii “incredibile”, în care se spune că Hidroelectrica este în insolvenţă.
  “Din păcate, trebuie să recunoaştem că am distrus mult, mult mai mult decât era necesar. Astăzi ar fi trebuit să vorbim despre o Românie cu un PIB de cel puţin de trei ori mai mare decât cel de astăzi. Pur şi simplu, au dispărut industrii care au fost competitive dintotdeauna, cu exporturi de peste 80-90% în zona vestică. Cu prea mare uşurinţă, începând din 90 încoace am acceptat prea multe sfaturi de afară, spre binele nostru şi binele a dus la situaţia de astăzi a României”, a afirmat preşedintele Curţii de Conturi.
  Nicolae Văcăroiu a subliniat că economiştii trebuie să găsească soluţii concrete pentru dezvoltarea economiei şi crearea de locuri de muncă, atragerea capitalului străin. Pe de altă parte, a apreciat că sectorul bancar produce “uragane”.
  “Mă bucur însă că aveţi un sector unde se trăieşte bine. Sectorul bancar: salarii serioase. Nu numai la noi, în toată Europa, în toată lumea, iar dacă aici se clatină ceva, toate guvernele, imediat, recapitalizare, le dăm. Păi, săracii, să rămână preşedinţii ăştia fără bonusuri anuale şi trimestriale?”, a spus Văcăroiu.
  El a mai afirmat că îşi doreşte ca ASE să meargă pe acelaşi drum de dezvoltare urmat până acum, deoarece este nevoie tot mai mare de studenţi cu pregătire bună şi a menţionat că la Curtea de Conturi în ultimii ani au avut loc 10-12 concursuri, cu concurenţă foarte mare, dar că uneori s-au ocupat doar un sfert din poziţiile libere.
  “Şi astăzi stăm pe 80 de locuri libere, le vom scoate la concurs. Din păcate, o pregătire atât de slabă… Sigur, şi pretenţiile noastre sunt mult mai mari, suntem totuşi organul suprem de control al ţării şi trebuie să avem oameni cu o pregătire de excepţie”, a afimat Văcăroiu, adăugând însă că absolvenţii ASE nu au participat în număr mare la astfel de concursuri, dar că dintre cei care au participat au reuşit aproape toţi.
  Preşedintele Curţii de Conturi a mai spus că, indiferent de stadiul în care s-a aflat societatea românească, pe parcursul acestor o sută de ani, ASE a mers pe linia dezvoltării şi a perfecţionării.
  “Mă bucur că din ce în ce mai mult Academia e recunoscută nu numai pe plan naţional, ci şi internaţional, este apreciată pentru rezultatele pe care le obţine în fiecare an şi mai ales pentru faptul că reuşeşte şi prin această schimbare de generaţie, care este inerentă, să aibă întotdeauna un corp profesoral de elită. Asta spune tot. În acelaşi timp, accentul pe care l-au pus în permanenţă pe dezvoltarea programelor de studiu, a programelor de licenţă, masterat şi doctorat, diversitatea acestora, a permis academiei să poată vorbi oricând, la orice oră, despre rezultate de excepţie”, a evidenţiat el.
  Potrivit lui Văcăroiu, cercetarea ocupă un loc de cinste în cadrul Academiei, dar trebuie dezvoltată în continuare, inclusiv prin extinderea şi dezvoltarea temelor de cercetare, care trebuie să fie în primul rând de actualitate. De pe Agerpres


  0 0
 • 04/03/13--03:27: Dependenti

 • Companiile de utilitati renunta la ghisee, impingand romanii sa devina dependenti de banci

  autor: FrontPress 03.04.2013
  ABABImaginaţi-vă că mâine guvernul și Banca Naţională vor anunţa că toate depozitele românilor din bănci vor fi impozitate cu 20%, pentru a se colecta tranșele destinate împrumutului de la FMI. Dacă aveţi 10.000 de euro în bancă, bani depuși acolo pentru siguranţă și pentru dobândă, vă veţi trezi cu doar 8000 de euro.
  În tot acest timp, premierul și guvernatorul vă vor explica îngrijorați că este o măsura extremă care va ajuta România să nu intre în capacitate de plată. Poate vor fi și niște nuanțe patriotice în discursul lor, poate Guvernatorul va vărsa și niște lacrimi de crocodil, explicând cum Banca Națională este ultima pavăză dintre români și dezastrul absolut. Și a doua zi absolut toate băncile din România își vor închide sucursalele, pentru a nu lăsa deponenții să își retragă banii.
  Poate părea apocaliptic, dar acest lucru se întâmplă în Cipru acum.
  ENEL a anunțat ieri că va închide o mare parte din ghișeele sale, unde se putea plăti factura la energie cash la casierie. “Traim in era internetului, a platii cu cardul. In acest moment poti sa-ti platesti in 30.000 de locuri factura Enel, clientul nu mai sta la coada intr-un loc. Poti sa o platesti la bancomatul din colt, de unde iti scoti bani, unde platesti ceapa, cand vrei, ziua, noaptea, oricand, nu depinzi de vreun program, de interactiunea cu o persoana. Si, atunci, restrangem numarul casieriilor, deoarece am multiplicat la zeci de mii locurile de plata”, a declarat directorul ENEL Radu Cosarca pentru Agerpress în urmă cu câteva zile. Acest trend va fi urmat fără îndoială și de restul companiilor de utilități și chiar de bănci. A avea multe sedii pentru care plătești chirie, cu mulți angajați a devenit neprofitabil. Costurile operaționale sunt prea mari și când e vorba de tăiat cheltuieli, un director va tăia întotdeauna de jos în sus și nu de sus în jos.
  Asta înseamnă cu vom deveni dependenţi de tranzacţiile prin bănci, de carduri, de online banking. Că orice factură va fi plătită fie cu cardul direct la bancomat, fie prin transfer bancar prin online banking. Și cum rămâne cu milioanele de pensionari sau români care trăiesc în mediul rural care nu au access, sau nu își permit să devină internauți fără voie. Dar cu cei care nu au cont în bancă?
  Ei bine, tendința este ca românii și lumea în general, să devină din ce în ce mai dependentă de serviciile bancare. Să nu existe un singur om pe planetă care să nu aibă cont în bancă, card, să nu existe un singur om a cărui bani să nu poate să fie furați de guvern pe modelul Cipru. Nu este un scenariu apocaliptic, este ceea ce se întâmplă acum. Realitatea bate de multe ori ficțiunea. Vă asigur că reacția românilor la toate aceste abuzuri va fi ca și inexistentă, poate un Harlem Shake ici și colo. Dar nimic mai mult.
  Știu, totul sună prea fantastic, prea apocaliptic, ca într-o mare conspirație. Dar daca acum o lună cineva vă spunea că într-o țară membră a Uniunii Europene statul va confisca o parte din depozitele oamenilor din toate băncile, cum v-ar fi părut această afirmație? Fantastică, nu-i așa? De George Bara – NapocaNews


  0 0
 • 04/03/13--03:32: Samurai

 • Samuraiul din QUARTICCIOLO

  autor: Second 03.04.2013
  di-canioCrescut într-un cartier muncitoresc din Roma, Paolo di Canio a devenit un mic aristocrat al proleriatului de la periferia capitalei fostului imperiu. Sângele său nu a fost albastru datorită originii sociale, ci a azurului care îi clocotea în vene și a spiritului de centurion neînfricat.
  Chiar dacă s-a perindat pe la multe cluburi de-a lungul carierei, nu a putut să uite niciodată brațele săltate ale peluzei Nord întru onoarea Italiei.
  Într-un fotbal depersonalizat, megacomercial și dominat de o psihoză pseudoegalitaristă, Paolo di Canio a strălucit ca o piatră prețioasă în mocirlă. Au fost mulți jucători mai buni ca el, dar samuraiul din Quarticciolo a rămas unic, tocmai pentru că nu a renunțat niciodată la identitatea și principiile sale. E genul de fotbalist în care suporterii pot avea 100% încredere. Multe lighioane întrupate din grotescul “Political corectness-ului” se declară oripilate și scandalizate de prezența lui. Puneți în balanță: limbaj de lemn vs coerență, impotență politică vs virilitate identitară, ipocrizie vs onoare, găina din coteț vs acvila înălțimilor…De Goran Mrakic
  63522_279324158868607_752636397_n


  0 0
 • 04/03/13--03:37: Nationalistii italieni

 • Nationalistii cer ITALIEI sa se pregateasca de RAZBOI cu INDIA (FOTO+VIDEO)

  autor: FrontPress 03.04.2013
  0Circa 400 de naţionalişti, membri ai organizaţiei Casa Pound, au manifestat în Roma şi au cerut guvernului să se pregătească de un război cu India în cazul în care cei doi militari italieni judecaţi în statul asiatic vor fi condamnaţi la închisoare. Militarii sunt acuzaţi că au ucis intenţionat nişte pescari indieni în timp ce se aflau într-o misiune de combatere a pirateriei. Incidentul s-a produs în timp ce aceştia asigurau securitatea unui petrolier italian în largul coastei de sud-vest a Indiei, la 15 februarie 2012.
  45059_BnHoverItalia i-a predat luna trecută Indiei pe Salvatore Latorre şi Massimiliano Girone, aceştia fiind acuzaţi de uciderea unor pescari care au fost confundaţi cu nişte piraţi. Roma declară că această decizie a fost luată după ce India a oferit „garanţii suficiente” că se vor respecta drepturile acuzaţilor. Anterior, autorităţile italiene au refuzat să-i predea pe marinari, declarând că infracţiunea de care sunt acuzaţi s-a produs în ape neutre şi trebuie să se examineze de tribunalul internaţional.
  Acest scandal a dus şi la demisia ministrului italian de externe, Giulio Terzi, care s-a declarat solidar cu marinarii. Pe de altă parte, ministrul apărării, Giampaolo Di Paola, a exclus varianta demisiei, subliniind că nu doreşte “să abandoneze nava aflată în dificultate”. Sursa: FrontPress.ro
  13123456789101112


older | 1 | .... | 40 | 41 | (Page 42) | 43 | 44 | .... | 171 | newer