Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 57 | 58 | (Page 59) | 60 | 61 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 08/27/13--00:58: Eurosceptic
 • Eurosceptic german: Romania, printre tarile exploatate de UE pentru revigorarea economiei altor state

  autor: FrontPress 27.08.2013

  UE romaniaBernd Lucke, membru fondator al partidului Alianţa pentru Germania, consideră că ţări precum România sau Bulgaria sunt exploatate de UE pentru a revigora economia anumitor state membre ale Uniunii.
  “Nu se poate pune problema unei solidarităţi deficitare între ţările europene. Problema este că în realitate nu Grecia, Spania sau Portugalia sunt ţările în nevoie, ci ţări precum România, Bulgaria sau cele baltice. Ele nu primesc în schimb nici un cent de la noi. În locul unei recompense reale, îndatorarea masivă devine criteriul absurd pentru acordarea finanţării”, a declarat Bernd Lucke pentru cotidianul german Die Zeit.
  “Partidul nostru solicită imediata încheiere a politicii de salvare a monedei euro. Ţărilor din sudul Europei trebuie să li se permită revenirea imediată la moneda proprie. Această soluţie ar putea duce o creştere a competivităţii economiilor naţionale şi ar putea provoca o creştere economică puternică”, s-a exprimat Lucke
  Bernd Lucke, profesor de macroeconomie la Universitatea din Hamburg, a devenit, în luna aprilie, purtătorul de cuvânt al Alianţei Electorale 2013, formaţiune politică de orientare euro-sceptică, ce speră să acceadă in Parlamentul german după alegerile ce vor avea loc în luna septembrie a acestui an. De pe Jurnalul National

  0 0
 • 08/27/13--01:03: Neonazism
 • Biserica Ortodoxa din Ucraina acuzata ca sustine “neo-nazismul” (FOTO)

  autor: FrontPress 27.08.2013

  0Biserica Ortodoxă din Ucraina a fost acuzată de Congresul Mondial Evreiesc că ar sprijini “neo-nazismul”, cerând instituţiei să interzică preoţilor să mai participe la evenimente de natură naţionalistă.
  Președintele organizaţiei, Ronald S. Lauder, i-a cerut oficial Patriarhului Filaret sa se opună “evenimentelor care glorifică nazismul”. Lauder a făcut referire la o ceremonie recentă, organizată în apropierea oraşului Lviv, care a marcat cea de-a 70-a aniversare de la formarea diviziei Waffen SS Galiţia, care e reunit voluntari ucrainieni în lupta contra Armatei Roşii în timpul celui de al Doilea Război Mondial.
  “M-am îngrozit să văd fotografii ale unor tineri ucraineni care purtau temuta uniformă SS cu svastici clar vizibile pe căștile lor, ducând sicriele membrilor acestei divizii naziste, pe care le-au aşezat în noile lor morminte, și trăgând focuri de armă în cinstea lor. Am fost extrem de tulburat de participarea la această ceremonie a unui preot al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care a acordat astfel legitimitate religioasă reabilitarii unităţii SS”, susţine într-o scrisoare deschisă preşedintele Congresului Mondial Evreiesc.
  preot SScdebe9c-312La sfârșitul lunii iulie, mai mulţi tineri ucraineni au organizat o ceremonie simbolică prin care s-a reconstituit o bătălie dintre voluntarii Waffen SS şi sovietici, din timpul celei de a doua Conflagraţii Mondiale. Un preot ortodox a oficiat o slujbă de pomenire dedicată sufletelor soldaților căzuţi pentru Credinţă şi Ţară, binecuvântând totodată mai multe steaguri naţionaliste.
  În scrisoarea sa, Lauder și-a exprimat speranța că Filaret se va folosi de “autoritatea sa morală, pentru a preveni orice reabilitare a nazismului și că va face apel la clerul Bisericii să nu mai participe în viitor la nicio ceremonie similară sau la evenimente care glorifică sau legitimează o uniformă care întruchipează răul şi genocidul”.
  Simbolul unităţii SS Galiţia
  Divizia SS Galiţia a fost formată în 28 aprilie 1943 şi din ea au făcut parte în principal etnici ucrainieni. Au mai existat şi voluntari slovaci, cehi sau olandezi. Divizia a fost aproape anihilată pe Frontul de est în vara anului 1944, după Bătălia de la Brody, în urma luptelor cu Armata Roşie. După reorganizare, unitatea a fost redenumită Prima Divizie a Armatei Naţionale Ucrainiene şi a luat parte la alte operaţiuni militare din Slovacia, Iugoslavia şi Austria. Soldaţii ucrainieni au luptat până în ultima zi a celui de al Doilea Război Mondial, predându-se Aliaţilor în data de 10 mai 1945.
  Deşi exită controverse legate de activitatea diviziei, membrii acesteia nu au fost condamnaţi de nici un tribunal militar pentru genocid sau crime de război. După înfrîngerea puterilor Axei, membrii Diviziei Galiţia rămaşi în viaţă au fost închişi în lagărele de prizonieri Aliate. Alţii au reuşit să fugă şi să emigreze în toate colţurile lumii.Sursa: FrontPress.ro
  312

  0 0
 • 08/27/13--01:07: Siria
 • Siria: dedesubturile conflictului

  autor: FrontPress 27.08.2013

  sua siriaSituaţia din Siria se apropie periculos de declanşarea unui conflict regional sau global. Poveştile despre armele chimice şi „apărarea drepturilor omului” nu mai conving pe nimeni, inclusiv pe cetăţenii americani. Am ajuns în punctul în care elita americană trebuie să decidă modul în care va arăta viitorul apropiat.
  Aşa-zişii „neoconi” („neoconservatorii”), inclusiv cei formal afiliaţi partidului republican, nu acceptă ideea renunţării la hegemonia globală şi acceptă orice risc pentru a încerca extinderea vieţii imperiului american. Totodată, o bună parte din elita politică americană, inclusiv majoritatea administraţiei Obama, înţelege că încercarea de a păstra hegemonia globală prin declanşarea unui şir de războaie regionale se poate solda fie cu un război global, fie cu o prăbuşire definitivă a economiei americane.
  Planul „neoconilor” se bazează pe conceptul „războaielor în reţea” care prevede utilizarea unor organizaţii teroriste islamice împotriva concurenţilor geopolitici. Un război convenţional împotriva unor ţări importante este imposibil din cauza existenţei armelor nucleare, pe când un război purtat prin intermediul hoardelor extremiştilor islamici, finanţaţi şi instruiţi de americani, este posibil şi destul de eficient. „Neoconii” îşi doresc realizarea următorului scenariu: căderea Siriei şi utilizarea Siriei în calitate de cap de pod pentru un atac asupra Iranului. După lichidarea regimului iranian şi transformarea întregii zone într-o sursă infinită de terorişti, urmează partea finală a planului: transformarea regiunilor din sudul Rusiei şi regiunilor din vestul Chinei în zone de război de gherilă în care radicalii islamici, finanţaţi de SUA şi aliaţii săi fideli din Orientul Apropiat, vor destabiliza rivalii geopolitici ai Washingtonului. Problema Iranului nu are nicio legătură cu presupusul program nuclear, ci doar cu faptul că regimul iranian nu doreşte să participe la scenariul descris mai sus.
  De fapt, „neoconii” încearcă să reproducă scenariul care le-a servit de minune în timpul crizelor economice din secolul XX. Ambele războaie mondiale au fost în beneficiul SUA şi s-au desfăşurat exclusiv în afara frontierelor americane. În condiţiile în care celelalte ţări au fost devastate de războaie, SUA au obţinut beneficii substanţiale, rezolvându-şi astfel problemele economice. Germania, în persoana Angelei Merkel, se opune scenariului militar în Siria, deoarece conştientizează faptul că reţeaua terorismului şi insurgenţei islamice va fi folosită inclusiv împotriva Uniunii Europene, iar islamizarea vizibilă a ţărilor europene este un pas pregătitor în această privinţă. Liderii Marii Britanii şi Franţei au încredere în alianţa cu „neoconii” şi speră că ţările lor se vor număra printre beneficiarii scenariului pregătit de neoconservatorii americani. Se vede clar cine a învăţat din experienţa secolului XX şi cine nu.
  De ce administraţia Obama şi o parte dintre republicani se opun acestui scenariu radical de păstrare a hegemoniei americane? În primul rând, pentru implementarea unui asemenea scenariu lipseşte suportul popular. Conform ultimului sondaj Reuters/Ipsos 60% dintre americani sunt împotriva unei intervenţii militare în Siria şi doar 9% o susţin necondiţionat. Este uşor de estimat că suportul popular pentru un război în Iran va fi şi mai redus. Un aspect important ţine de starea economiei. Washingtonul nu mai poate finanţa războaie externe, fiind forţat să se împrumute cu aproximativ 1,7 miliarde de dolari pe zi, jumătate din aceşti bani venind din exteriorul SUA. China şi Rusia pot prăbuşi piaţa obligaţiunilor americane prin vânzarea portofoliilor de obligaţiuni pe care le deţin, provocând o criză bugetară acută la Washington. Încă un motiv important ţine de dreptul internaţional. Dacă SUA încalcă în mod repetat principiile fundamentale ale dreptului internaţional, înseamnă că şi alte ţări vor proceda la fel. Într-un scenariu extrem, America va fi forţată să-şi apere aliaţii pe mai multe fronturi, neavând capacitatea logistică şi militară de a interveni concomitent atât în Asia cât şi Europa. O asemenea situaţie poate degenera rapid, cu riscurile declanşării unui război nuclear global. Toate aspectele enumerate mai sus contribuie la reticenţa vizibilă a administraţiei Obama de a intra în război cu Siria.
  Următoarea săptămână va arăta cine a câştigat bătălia: politicienii americani raţionali sau fanaticii susţinători ai hegemoniei globale. De Valentin Mândrăşescu - Vocea Rusiei

  0 0
 • 08/27/13--07:30: Transnistria
 • Transnistria ar putea deveni INDEPENDENTA, odata cu unirea Republicii Moldova cu Romania

  autor: FrontPress 27.08.2013

  transnistriaIndependenţa regiunii separatiste Transnistria ar putea fi recunoscută de către comunitatea internaţională în 2015, cel puţin aşa crede liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. În opinia lui, acest lucru ar fi o consecinţă a unirii Republicii Moldova cu România.
  “Populaţia din Transnistria şi-a format propria republică. Acum trebuie să ne concentrăm la comunitatea internaţională, pentru ca să ne fie recunoscută independenţa. Potrivit estimărilor noastre, timp de un an şi jumătate vor fi luate deciziile în acest sens. Şi asta deoarece procesul de unire a Republicii Moldova cu România ia amploare, iar participanţii la soluţionarea conflictului transnistrean trebuie să ia anumite decizii”, a declarat Evgheni Şevciuk, conform Publika.md.
  În acelaşi timp, şeful administraţiei autoproclamate de la Tiraspol a spus că independenţa Transnistriei este deja recunoscută de către “republicile Osetia de Sud şi Abhazia”, două regiuni separatiste din Georgia. Şevciuk a mai menţionat că Tiraspolul este gata să poarte un dialog constructiv cu autorităţile de la Chişinău.
  transnistriaTransnistria, fâşie de pământ între Nistru şi Ucraina, este privită la nivel internațional ca o regiune a Moldovei, dar în fapt s-a autoptoclamat ca teritoriu de sine stătător sub numele de “Republica Moldovenească Nistreană”, cu capitala la Tiraspol, în data de 2 septembrie 1990. La 25 august 1991 sovietul suprem al RMN a adoptat Declarația de Independență a noii republici. La două zile distanţă, pe 27 august 1991, parlamentul de la Chişinău a adoptat Declarația de Independență a Republicii Moldova, al cărei teritoriu cuprindea și raioanele din stânga Nistrului. Acest lucru a dus la tensiuni în regiune şi chiar la un scurt război, în 1992, în urma căruia şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.500 de persoane. În acel conflict au luptat de prartea separatiştilor Armata a 14-a de gardă sovietică, dar şi voluntari ruşi sau ucrainieni. La 21 iulie 1992 a fost semnat un acord de încetare a focului.
  Conform recensământului din 2004, 32 la sută din locuitori s-au declarat români sau moldoveni, dintr-un total de peste 550.000.
  Transnistria supravieţuieşte economic în special datorită ajutorului acordat de Moscova şi traficului de arme. Regiunea continuă să aibă pe teritoriul său trupe militare “de menţinere a păcii” ruseşti. Nicio ţară din lume nu a recunoscut independenţa autoproclamată a acestui teritoriu. Sursa: FrontPress.ro 


  0 0
 • 08/27/13--22:28: Ce se naste din pisica
 • Ce se naste din pisica soareci mananca

  autor: FrontPress 28.08.2013

  pisica si soareceCam toată presa internă a dat „delete” importanţei istorice a zilei de 23 august, doar-doar o rămîne în memoria colectivă ca zi de îngropăciune a autointitulatului rege decedat pe meleaguri turceşti. Erijaţi în istorici cu acest prilej, unii nepricopsiţi s-au adăpostit de ploaie şi-au pus de cîte-o clacă prin studiourile naţionale, alţii s-au dat în stambă în strada mare.
  Ce-o fi căutat purtătorul de iluzii şi de vorbe goale al benere printre ei, Dumnezeu ştie! La fel şi preşedintele, părăsit de aliaţii din presa internaţională, care au consemnat derapajele sale (aceasta însemnînd pierderea ultimelor redute de sprijin extern, adică lovitura de graţie care îi confiscă pîrghiile de putere rămase, în condiţiile în care a pierdut deja sprijinul popular), dispariţia autointitulatului rege al ţiganilor a picat pentru preşedinte ca o lespede pe picior, lipsindu-l de un aliat greu în bătăliile electorale viitoare. Scăpat din braţe de publicaţia germană „Frankfurter Allegmeine Zeitung” şi atacat vehement de către Karl-Peter Schwarz (acelaşi ziarist care anul trecut, în contextul referendumului de suspendare, îi ridica osanale), preşedintele ne-a oferit alte probe de cinism la priveghiul lui Cioabă, Dumnezeu să-l ierte! Profitînd, ca de obicei, de prilej pentru a-şi îngroşa capitalul de simpatie în rîndul familiei îndoliate şi al etniei decedatului, preşedintele şi-a scos din buzunar şi a pus în funcţiune maşinuţa „mişcării populare”, creată şi moşită de nişte consilieri pe reţelele de socializare, ca să-i asigure mezinei din nou drumul în Parlamentul European şi să-i facă vînt doamnei de Pleşcoi la palatul din dealul Cotrocenilor. Să aibă prezenţa la priveghi de-a face cu sentimentele? Greu de crezut! E mai degrabă tributară unei strategii electorale, aşa cum, cîndva, îşi privea aliatul cu lacrimi de crocodil, adresîndu-i-se cu voce tremurătoare: „Dragă Stolo…”. Vă mai amintiţi, nu-i aşa?
  Cum euro-parlamentarele se apropie vertiginos, a crescut brusc şi interesul faţă de etnia îndoliată. „Ce se naşte din pisică şoareci mănîncă!”. Convinsă de importanţa electorală pe care rromii o au, mezina şi-a făcut şi ea temele în bătătura lor, nu de alta, dar vine vremea voturilor. Toate mesajele sale din ultima vreme bat nicovala pe problemele supuşilor „regelui” decedat. Mă rog, acum treaba s-a complicat: „Regele” a murit, trăiască cei doi „regi!”, care s-au bătut pe coroane! Problemele lor există cu adevărat şi se manifestă. Dar mi-e greu să cred că interesul vizează măsuri de soluţionare şi nu voturile, ca tichet de zbor pentru încă cinci ani la Bruxelles. E un tupeu fără margini să te visezi din nou euro-parlamentar, după ce ai adus Ţara pe culmi de „succesuri”. Un curaj asemănător americanilor, care şi-au crescut economia din pix şi au acum un P.I.B. cît al Suediei. Ce este P.I.B.? Un indicator mincinos, inginerit şi tras de păr pînă a ajuns să reprezinte orice altceva, dar nu realitatea. P.I.B. – ul american pare uriaş, dar, în proporţie de peste 70%, e bazat mai mult pe consum. Ca şi producţie, China a întrecut de cîţiva ani S.U.A. Însă, în iulie, americanii au dat publicităţii noi date de calculare a P.I.B.-ului, precum şi modul în care se calculează veniturile pentru pensie şi investiţiile în scop locativ, care adaugă miliarde de dolari economiei, săltînd-o cu 3,6%, adică 560 mld. dolari. Practic, o ţară de mărimea Suediei a fost adăugată din pix economiei americane. Economia S.U.A. e un balon umflat cu pompa. De mai mulţi ani, îşi menţine dobînda aproape de zero, iar tipărirea de dolari, prin repetate operaţiuni de relaxare cantitativă, ar trebui să fie încetinită, pentru că a intrat deja într-o zonă foarte riscantă.
  Ba că datele economice publicate de China nu ar fi reale, ba că raportările oficiale şi estimările analiştilor sînt neconcordante, americanii încearcă să dea în cap Chinei, asmuţind agenţiile de tot felul pe capul ei, ca s-o discrediteze şi să-i ia pieţele de desfacere. Aşa s-a întîmplat şi cu noi, şi uite unde am ajuns. Repet, „ce se naşte din pisică, şoareci manîncă! Ştie tot globul că monarhiile şi fiţele familiilor lor au tot mai puţini suporteri şi simpatizanţi în lume. S-a scris în toată presa occidentală despre Irinuca, fata tatii, care se dă prinţesă de România, dar se ocupa ilegal, împreună cu soţul ei, de sîngeroasele lupte de cocoşi. Cît de penibil, penal şi mîrşav ca doi oameni bătrîni, care se pretind viţe nobile, să tragă foloase din pariurile pe cocoşii luptători, cărora le fixa cuţite la picioare. Trebuie să-ţi lipsească o doagă la cap sau să ai lacune morale serioase ca să organizezi astfel de lupte crude! Cam acesta este respectul pentru viaţă, pentru morală şi conduită princiară, insuflat de tăticul ei prin educaţie! Ruşine mare! La fel de mare ca momentul în care tătucul Irinucăi l-a dat pe Mareşalul patriot pe mîna inamicului, făcîndu-i plocon şi Armata Română; ca momentul în care a abdicat; ca momentul în care a venit după retrocedări de sute de milioane de euro din avuţia poporului, care nu i-a aparţinut niciodată. România este republică, de unde „casă regală”! A fost odată! Aşa că, oficial, prinţesa prinsă cu cocoşii în sac, nu ne aparţine, nu s-a născut în Ţară, nu a crescut în Ţară. Să nu facă Ţara de rîs! Guvernanţii noştri ar trebui să interzică parveniţilor să mai folosească titulatura X de România! Cum ar fi trebuit să interzică acostarea navei germane cu deşeuri periculoase în portul Constanţa. Cine are de cîştigat? Germania, desigur. A cîştigat şi de pe urma crizei datoriilor din zona euro: peste 40 de miliarde de euro, după ce neîncrederea investitorilor în stabilitatea financiară a unor ţări din uniunea monetară a ajutat guvernul german să se împrumute mai ieftin, arată datele Ministerului de Finanţe de la Berlin. Pentru acest lucru Germania a oferit României un bonus uriaş: nava-cargo MSC cu deşeuri extrem de periculoase, refuzată de toate porturile europene, şi primită la Constanţa cu danele deschise. Nava suferise o explozie în mijlocul Atlanticului şi se pare că are o încărcătură mai mare de deşeuri decît cea declarată: Mai exact, cu 14.000 de tone mai mult, fiind un real pericol pentru mediul înconjurător. Trăim într-o lume nebună, nebună…, gîndindu-mă cu durere la sutele de copii sirieni ucişi recent în atacul cu arme chimice şi la cei peste şaizeci de mii de sirieni ucişi în conflictul organizat şi alimentat de doi ani de… ştim cu toţii cine. De Maria Diana Popescu –Agero

  0 0
 • 08/27/13--22:29: Ce se naste din pisica
 • Ce se naste din pisica soareci mananca

  autor: FrontPress 28.08.2013

  pisica si soareceCam toată presa internă a dat „delete” importanţei istorice a zilei de 23 august, doar-doar o rămîne în memoria colectivă ca zi de îngropăciune a autointitulatului rege decedat pe meleaguri turceşti. Erijaţi în istorici cu acest prilej, unii nepricopsiţi s-au adăpostit de ploaie şi-au pus de cîte-o clacă prin studiourile naţionale, alţii s-au dat în stambă în strada mare.
  Ce-o fi căutat purtătorul de iluzii şi de vorbe goale al benere printre ei, Dumnezeu ştie! La fel şi preşedintele, părăsit de aliaţii din presa internaţională, care au consemnat derapajele sale (aceasta însemnînd pierderea ultimelor redute de sprijin extern, adică lovitura de graţie care îi confiscă pîrghiile de putere rămase, în condiţiile în care a pierdut deja sprijinul popular), dispariţia autointitulatului rege al ţiganilor a picat pentru preşedinte ca o lespede pe picior, lipsindu-l de un aliat greu în bătăliile electorale viitoare. Scăpat din braţe de publicaţia germană „Frankfurter Allegmeine Zeitung” şi atacat vehement de către Karl-Peter Schwarz (acelaşi ziarist care anul trecut, în contextul referendumului de suspendare, îi ridica osanale), preşedintele ne-a oferit alte probe de cinism la priveghiul lui Cioabă, Dumnezeu să-l ierte! Profitînd, ca de obicei, de prilej pentru a-şi îngroşa capitalul de simpatie în rîndul familiei îndoliate şi al etniei decedatului, preşedintele şi-a scos din buzunar şi a pus în funcţiune maşinuţa „mişcării populare”, creată şi moşită de nişte consilieri pe reţelele de socializare, ca să-i asigure mezinei din nou drumul în Parlamentul European şi să-i facă vînt doamnei de Pleşcoi la palatul din dealul Cotrocenilor. Să aibă prezenţa la priveghi de-a face cu sentimentele? Greu de crezut! E mai degrabă tributară unei strategii electorale, aşa cum, cîndva, îşi privea aliatul cu lacrimi de crocodil, adresîndu-i-se cu voce tremurătoare: „Dragă Stolo…”. Vă mai amintiţi, nu-i aşa?
  Cum euro-parlamentarele se apropie vertiginos, a crescut brusc şi interesul faţă de etnia îndoliată. „Ce se naşte din pisică şoareci mănîncă!”. Convinsă de importanţa electorală pe care rromii o au, mezina şi-a făcut şi ea temele în bătătura lor, nu de alta, dar vine vremea voturilor. Toate mesajele sale din ultima vreme bat nicovala pe problemele supuşilor „regelui” decedat. Mă rog, acum treaba s-a complicat: „Regele” a murit, trăiască cei doi „regi!”, care s-au bătut pe coroane! Problemele lor există cu adevărat şi se manifestă. Dar mi-e greu să cred că interesul vizează măsuri de soluţionare şi nu voturile, ca tichet de zbor pentru încă cinci ani la Bruxelles. E un tupeu fără margini să te visezi din nou euro-parlamentar, după ce ai adus Ţara pe culmi de „succesuri”. Un curaj asemănător americanilor, care şi-au crescut economia din pix şi au acum un P.I.B. cît al Suediei. Ce este P.I.B.? Un indicator mincinos, inginerit şi tras de păr pînă a ajuns să reprezinte orice altceva, dar nu realitatea. P.I.B. – ul american pare uriaş, dar, în proporţie de peste 70%, e bazat mai mult pe consum. Ca şi producţie, China a întrecut de cîţiva ani S.U.A. Însă, în iulie, americanii au dat publicităţii noi date de calculare a P.I.B.-ului, precum şi modul în care se calculează veniturile pentru pensie şi investiţiile în scop locativ, care adaugă miliarde de dolari economiei, săltînd-o cu 3,6%, adică 560 mld. dolari. Practic, o ţară de mărimea Suediei a fost adăugată din pix economiei americane. Economia S.U.A. e un balon umflat cu pompa. De mai mulţi ani, îşi menţine dobînda aproape de zero, iar tipărirea de dolari, prin repetate operaţiuni de relaxare cantitativă, ar trebui să fie încetinită, pentru că a intrat deja într-o zonă foarte riscantă.
  Ba că datele economice publicate de China nu ar fi reale, ba că raportările oficiale şi estimările analiştilor sînt neconcordante, americanii încearcă să dea în cap Chinei, asmuţind agenţiile de tot felul pe capul ei, ca s-o discrediteze şi să-i ia pieţele de desfacere. Aşa s-a întîmplat şi cu noi, şi uite unde am ajuns. Repet, „ce se naşte din pisică, şoareci manîncă! Ştie tot globul că monarhiile şi fiţele familiilor lor au tot mai puţini suporteri şi simpatizanţi în lume. S-a scris în toată presa occidentală despre Irinuca, fata tatii, care se dă prinţesă de România, dar se ocupa ilegal, împreună cu soţul ei, de sîngeroasele lupte de cocoşi. Cît de penibil, penal şi mîrşav ca doi oameni bătrîni, care se pretind viţe nobile, să tragă foloase din pariurile pe cocoşii luptători, cărora le fixa cuţite la picioare. Trebuie să-ţi lipsească o doagă la cap sau să ai lacune morale serioase ca să organizezi astfel de lupte crude! Cam acesta este respectul pentru viaţă, pentru morală şi conduită princiară, insuflat de tăticul ei prin educaţie! Ruşine mare! La fel de mare ca momentul în care tătucul Irinucăi l-a dat pe Mareşalul patriot pe mîna inamicului, făcîndu-i plocon şi Armata Română; ca momentul în care a abdicat; ca momentul în care a venit după retrocedări de sute de milioane de euro din avuţia poporului, care nu i-a aparţinut niciodată. România este republică, de unde „casă regală”! A fost odată! Aşa că, oficial, prinţesa prinsă cu cocoşii în sac, nu ne aparţine, nu s-a născut în Ţară, nu a crescut în Ţară. Să nu facă Ţara de rîs! Guvernanţii noştri ar trebui să interzică parveniţilor să mai folosească titulatura X de România! Cum ar fi trebuit să interzică acostarea navei germane cu deşeuri periculoase în portul Constanţa. Cine are de cîştigat? Germania, desigur. A cîştigat şi de pe urma crizei datoriilor din zona euro: peste 40 de miliarde de euro, după ce neîncrederea investitorilor în stabilitatea financiară a unor ţări din uniunea monetară a ajutat guvernul german să se împrumute mai ieftin, arată datele Ministerului de Finanţe de la Berlin. Pentru acest lucru Germania a oferit României un bonus uriaş: nava-cargo MSC cu deşeuri extrem de periculoase, refuzată de toate porturile europene, şi primită la Constanţa cu danele deschise. Nava suferise o explozie în mijlocul Atlanticului şi se pare că are o încărcătură mai mare de deşeuri decît cea declarată: Mai exact, cu 14.000 de tone mai mult, fiind un real pericol pentru mediul înconjurător. Trăim într-o lume nebună, nebună…, gîndindu-mă cu durere la sutele de copii sirieni ucişi recent în atacul cu arme chimice şi la cei peste şaizeci de mii de sirieni ucişi în conflictul organizat şi alimentat de doi ani de… ştim cu toţii cine. De Maria Diana Popescu –Agero

  0 0
 • 08/27/13--23:08: Laslo Tokes
 • Domnule Laszlo Tokes, aveti demnitatea sa renuntati imediat la cetatenia romana!

  autor: FrontPress 28.08.2013

  tokesMulţi dintre cetăţenii români şi numeroşi politicieni în frunte cu premierul României Victor Ponta, cu preşedintele Senatului Crin Antonescu şi cu ministrul de externe Titus Corlăţeanu, consideră pe bună dreptate că unele dintre declaraţiile dvs calcă în picioare primul articol al Constituţiei ţării noastre care afirmă că „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil” -, precum şi că aceste declaraţii incită la ură interetnică, la contestarea tratatelor internaţionale (semnate inclusiv de Ungaria) şi provoacă cetăţenii români de etnie maghiară să acţioneze împotriva statului român unitar.
  Domnule Tokes, dacă acuzaţiile de mai sus nu au legătură cu realitatea şi dacă de fapt doriţi o adevărată reconciliere româno-maghiară în cadrul Uniunii Europene, se impune să declaraţi public şi de urgenţă următoarele:
  (1) Eu, Laszlo Tokes, cetăţean român distins cu Ordinul ‘Steaua României’ în grad de cavaler, membru al Parlamentului European din partea României (promovat ca vicepreşedinte al acestuia inclusiv de către europarlamentari români), am datoria de onoare să afirm că reconcilierea şi coabitarea maghiaro-română trebuie să aibă la temelie legitimitatea, moralitatea, adevărul şi corectitudinea. De asemenea, am datoria de onoare să afirm că acum, în secolul XXI, noile relaţii dintre Ungaria şi România trebuie să fie compatibile cu noul lor statut de ţări membre ale Uniunii Europene şi ale NATO.
  (2) Recunosc dreptul României asupra Transilvaniei stipulat în tratatele de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947 şi dezaprob declaraţiile care contestă acest drept, regretând inclusiv unele dintre declaraţiile mele, ca de exemplu cea din 15 Martie 2011: „La cea de-a 90-a aniversare de la semnarea Tratatului de la Trianon – care a dus la ruperea naţiunii noastre – ne-am propus demararea unui proces de vindecare – Vindecarea Trianonului. (…) Acum a venit şi momentul înfăptuirii unităţii maghiare într-un spirit demn de secolul XXI, o unitate maghiară în Uniunea Europeană”.
  (3) Regret şi dezavuez masacrele antiromâneşti cu mii de victime, precum şi cele antievreieşti, înfăptuite în Transilvania în 1940-1944 de către autorităţi maghiare horthyste din armată, poliţie şi jandarmerie, cu implicarea a numeroase organizaţii maghiare şovine şi cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare din Transilvania. Regret şi dezavuez, de asemenea, masacrele antimaghiare cu zeci de victime, comise în 1944 în Transilvania, ca represalii, de o organizaţie paramilitară română.
  Domnule Tokes, dacă nu veţi declara public şi de urgenţă cele de mai sus, trebuie să aveţi demnitatea să renunţaţi imediat la cetăţenia română, la Ordinul „Steaua României”, la calitatea de membru al Parlamentului European din partea României şi la funcţia de vicepreşedinte al acestuia în care aţi fost promovat de europarlamentari români. De Sorin Ilieşiu, senator PNL de Sibiu

  0 0
 • 08/28/13--00:46: Jos masca !
 • Ecologistii si nationalistii au iesit degeaba in strada in ianuarie 2012: Proiectul exploatarii aurului cu cianuri a fost aprobat!

  autor: FrontPress 28.08.2013

  ponta RMGCEcologiştii şi naţionaliştii au ieşit degeaba în stradă în ianuarie 2012 împotriva Guvernului lui Traian Băsescu, care susţinea public compania RMGC de a extrage aur la Roşia Montana. Proiectul exploatării aurului cu cianuri a fost aprobat de premierul Victor Ponta.
  Executivul social-liberal a dat undă verde scoaterii aurului de la Roşia Montană. Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare. Aprobarea proiectului de lege a fost confirmată de Guvern, printr-un comunicat.
  “Guvernul a aprobat acest proiect de lege care, potrivit procedurii, va trebui adoptat de Parlament. Principalele măsuri propuse în proiectul de lege sunt: Aprobarea Acordului privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montana; potrivit acestui acord, acţionarul majoritar al RMGC va transfera în etape cu titlu gratuit către acţionarul minoritar controlat de statul român o cotă de 5,69% din capitalul social al RMGC; participaţia indirectă a statului român urmează să ajungă astfel la 25%. Redevenţa minieră aplicabilă proiectului minier va fi de 6% (faţă de 4 % în cazul celorlalte miniere) cu opţiunea statului român de a solicita plata acesteia în natură. De asemenea, investitorul se angajează să întreprindă conservarea, amenajarea şi revitalizarea patrimoniului cultural, să asigure protecţia mediului şi eliminarea poluării istorice, să contribuie la dezvoltarea economică şi culturală durabilă a comunităţii din Roşia Montană”, se arată în comunicat.
  Din dezvăluirile recente de prin media centrală reiese clar că USL s-a folosit electoral în ianuarie 2012 de ecologişti şi naţionalişti, care se împotriveau companiei RMCG de a exploata aurul cu cianuri la Roşia Montana, lucru ce duce la poluarea apei în Munţii Apuseni şi la distrugerea patrimoniului istoric al localităţii. Ca să iasă tinerii ecologişti şi naţionalişti în stradă împotriva lui Traian Băsescu, liderii PSD şi PNL i-au minţit cu sânge rece pe români că sunt împotriva companiei multinaţionale. În realitate, Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au folosit politicianist şi electoral de românii naivi care au ieşit în stradă în ianuarie 2012 pentru a da jos Guvernul Emil Boc şi a accede ei la putere pentru a putea fura în continuare ţara şi a face jocurile RMCG. A fost o strategie abilă a USL de a mai păcăli poporul, ca Ion Iliescu în decembrie 1989. În timp ce tinerii ecologişti ai lui Mihai Goţiu, galeriile de fotbal şi naţionaliştii de la TPT şi ND ieşeau în stradă pentru democraţie şi împotriva RMGC, Victor Ponta prin firmele mamei şi a primei neveste făcea afaceri de zeci de milioane de euro cu statul, cu Şova, şi, mai ales, cu Dorin Cocoş, sub oblăduirea Elena Udrea, favorita preşedintelui. Tinerii au fost minţiţi şi prostiţi în faţă de Victor Ponta să iasă în stradă. Ei au fost folosiţi de USL pentru ca o camarilă rapace a lui Ponta sau Antonescu să ajungă la masa cu bucate, să continue corupţia şi să implementeze intenţiile RMCG de a exploata aurul cu cianuri la Roşia Montana. Tinerii ecologişti şi naţionalişti au luat ţeapă de la USL. Victor Ponta se dovedeşte un mitoman aflat pe statele de interese ale companiilor multinaţionale.
  După marea ţeapă trasă de USL tinerilor români în ianuarie 2012 mi-am propus ca niciodată să nu mai ies în stradă ca să cadă un guvern sau un partid, ci doar pentru România şi poporul român. De Ionuţ Ţene –NapocaNews

  0 0
 • 08/28/13--01:24: Un banc...

 • Rugaciunea celibatarului:
  - Ma rog la tine, Doamne Dumnezeule, sa nu cad in ispita casatoriei; dar, daca ajung sa fiu casatorit, atunci macar sa nu ajung sa fiu incornorat; daca este sa fiu inselat, atunci mai bine sa nu stiu; iar daca ajung sa stiu ca mi s-au pus coarne, atunci este mai bine sa nu-mi pese.

  0 0
 • 08/28/13--01:41: Bancuri despre scotieni

 • Scotia. Razboi intre doua cetati.
  De la prima cetate zboara o ghiulea, de la a doua cade o bucata de zid.
  De la a doua cetate zboara o ghiulea, de la prima cade un zid. Si tot asa o saptamana intreaga.
  La un moment dat, insa, liniste totala.
  De la prima cetate se aude:
  - Baaaaaa, de ce nu mai trageti?
  De la a doua cetate se raspunde:
  - Nu putem, ghiuleaua e la voi!  Un scotian condamnat la spanzuratoare, este vizitat de fiul sau;
  - Fiule, vezi ca in spatele casei sunt ingropate 3 pungi cu bani: una pentru mama ta, una pentru tine si a treia o aduci aici.
  - Dar ce faci tu cu banii?
  - Ii dau la cel ce ma spanzura...
   - Lasa-mi mie punga tata, ca te spanzur eu!


  Un scotian merge la posta sa trimita o telegrama:
  - Sarut mana doamna, cat ma costa sa trimit o telegrama?
  - 10 penny/cuvant.
  - Semnatura e tot un cuvant?
  - Nu, semnatura nu costa nimic!
  - Bun, atunci scrieti asa in telegrama: " Salut"
  - Salut? Doar atat?
  - Da!
  - Si la semnatura, ce trec?
  - "prietenul tau care te asteapta la trenul de 09.00, la linia 4, gara centrala."  Un scotian ajunge la un pod, ii plateste podarului un penny si pleaca mai departe.
  - Hei, tinere – striga podarul. Tariful este de doi penny!
   - Stiu, stiu – raspunde tanarul cu o voce amarata – dar eu merg numai pana la jumatate si de acolo ma arunc in apa!


  După ce recunoşti un vapor scoţian?
  Nu zboară pescăruşii deasupra lui…  Într-un ziar din Scotia, stirea de pe prima pagina:
   "Taxi prăbuşit în prăpastie. 42 de morţi."


  O familie de scoțieni, la fast-food. Mănâncă ei bine, și, când să plece, bărbatul îi spune ospătarului:
  - Restul să mi-l împachetați... știți, pentru cățel!
  - Desigur, domnule!
  La care copilașii, urlând de fericire:
   - Uraaa! Ne cumpără cățeeel!


  Î: Care este ultima dorinţă a unui scoţian?
  R: Ca familia să stingă toate luminile cât timp e lumânarea aprinsă.  Un scotian comanda la restaurant un snitel. Gandindu-se sa opreasca jumatate de snitel pentru cina, ii spune chelnerului:
  − Te rog, sa-mi impachetezi bucata asta, am s-o duc acasa pisicutei mele !
  Dupa putin timp, ospatarul se intoarce cu pachetelul.
  − Cred ca pisicuta dumneavoastra va fi foarte fericita, domnule. Am pus langa snitel si un soarce mort !  Un scotian se plangea de serviciile unei firme de curatatorie:
  - E prea scump. Eu nu v-am adus decat o singura rufa la spalat!
  - Aveti dreptate, dar intr-un buzunar al gecii dumneavoastra am gasit doua tricouri, in altul un pulover si in al treilea alte doua tricouri.

  0 0
 • 08/28/13--07:47: Votezi ?
 • Votezi pentru razboi, treci in prima linie!

  autor: FrontPress 28.08.2013

  obamaCred că acesta ar trebui să fie principiul la orice început ce conflict militar. Ca şi politician, dacă votezi pentru sau susţii o intervenţie militară, să fi obligat să participi la ea. Şi nu la centrul de comandă, la căldurică, ci direct cu soldaţii, pe front şi în patrule. Cred că ar schimba radical atitudinea statelor moderne faţă de război şi am vedea o planetă mult mai paşnică.
  Nu cred că mai este vreun secret pentru cineva, faptul că poporul american este format în vasta majoritate din dobitoci. Nu este o jignire, ci doar o constatare. Este imposibil, ca om cu un intelect integru, să înghiţi aceeaşi găluşcă răsuflată legată de armele de distrugere în masă.
  Toate războaiele pornite de americani, începând cu cel din Vietnam, au pornit în acelaşi fel: o operaţiune „false flag”, în care un atac era pus pe seama adversarilor. De la primul război din Golf încoace se pare că s-a împământenit farsa armelor de distrugere în masă. De fiecare dată s-a dovedit a fi o minciună, şi de fiecare dată americanii (poporul, nu politicienii) s-au făcut că nu se prind.
  Aşa se întâmplă şi în Siria acum, unde arme de distrugere în masă sunt folosite împotriva populaţiei civile, arme fabricate însă în Arabia Saudită. Se ştie foarte bine că atât Qatarul (interesat de crearea unei conducte de gaz pe teritoriul sirian), cât şi Arabia Saudită (finanţatorul „rebelilor” ceceni şi unul dintre finanţatorii „rebelilor” din Siria) au interese directe în îndepărtarea lui Assad. Iar acum întrebarea logică este: ce interes ar avea guvernul de la Damasc să îşi omoare propria populaţie? Trupele guvernamentale câştigau. Avea vreo logică să îşi omoare propriul popor? Ce interes ar fi avut guvernul să atace inspectorii ONU? Dacă luăm vechile articole de la începutul anilor 90, legate de Irak, vom vedea EXACT ACELEAŞI ŞTIRI!!! Nici măcar un cuvânt schimbat: arme de distrugere în masă, observatori atacaţi, genocid, intervenţie militară absolut necesară!
  Dar, ca orice popor condus de slugoi, şi pupincuriştii noştri se grăbesc să prindă cel mai bun loc lângă fundul american. Petre Roman s-a grăbit să anunţe implicarea României în conflict. Cernea vine grăbit din urmă, dată fiind afinitatea sa nativă pentru funduri masculine, şi plusează.
  Acum, dacă cele două cârpe, ce se numesc parlamentari, ar trebui să plece împreună cu soldaţii noştri la război, credeţi că s-ar grăbi la fel de mult? Credeţi că s-ar bătea care să fie primul pe front, pentru democraţie?
  Problema este că ni se oferă acelaşi rahat, doar într-un ambalaj uşor diferit, iar noi îl înghiţim, ştiind că este rahat.
  Datoria militarilor români nu este să lupte în Orientul Mijlociu pentru influenţa americanilor, nici să elibereze calea pentru gazoductele arabe. Ei nu au intrat în armată, pentru ca să moară pentru interese contrare celor ale României. Ei au jurat să îşi apere patria, atât!
  Patria lor este aici, nu în Siria şi patria lor este deja atacată. Este atacată de ungurii, care vor să rupă bucăţi din ea, este atacată de politicieni corupţi, care o oferă cadou, de clanuri de ţigani, care o prăduiesc şi care umilesc poporul!
  Haideţi să nu ne mai lăsăm tinerii să moară în deşert. Haideţi să ne opunem măcar acestui conflict! De Remus Radoiu – Agonia Natiunii

  0 0

  In Romania INFRACTIONALITATEA TIGANEASCA e TOLERATA

  autor: GC 28.08.2013

  Basescu_Cioaba_Costesti_2009-500x316Nu mă surprinde deloc decizia procurorilor timișoreni în cazul jurnaliștilor bătuți și amenințați cu moartea de țigani în anul 2011 la Timișoara. Aceștia nu îi consideră pe agresori un pericol social, așa că au scăpat cu o amendă de câteva sute de lei, care e un nimic în comparație cu averile lor obținute din activități ilegale. Asta se întâmplă într-un oraș în care interlopii țigani și-au terorizat vecinii să le vândă apartamentele din clădiri istorice la prețuri de nimic, unde chiar și prefectul a fost amenințat cu moartea și unde autoritățile nu au făcut aproape nimic împotriva infractorilor.
  Dar ce se întâmplă în capitala Banatului nu constituie o tristă excepție, ci reflectă perfect imaginea din multe localități din România unde autoritățiile corupte sunt în cârdășie cu mafia țigănească. Interlopii au aliați puternici în lumea politică, în justiție și chiar în poliție. Asta doar pentru că marile partide nu sunt altceva decât grupări infracționale înregistrate legal care de aproape 24 de ani au furat și au distrus România. Suntem conduși de o clasă politică țiganizată. Drept dovadă, politicienii se întreceau în a-și exprima regretele pentru Florin Cioabă, un personaj ce s-a proclamat ilegal rege al țiganilor batjocorind instituțiile statului român. Însă când a murit Johnny Răducanu, unul din puținii țigani civilizați și care recunoștea că această etnie are o înclinație spre criminalitate, clasa politică și mass-media controlată de partide nu au dat evenimentului nici un sfert din atenția acordată morții lui Cioabă.
  Decizia procurorilor de la Timișoara e un semnal de alarmă: în România, noi românii, putem fi bătuți, agresași și jefuiți de infractorii țigani iar aceștia vor scăpa cu o pedeapsă minimă. Pentru politicienii care ar trebui să ne reprezinte, țiganii sunt mai importanți ca românii, o minoritate e privilegiată față de majoritatea ce ar trebui să dețină putere într-un stat ce se numește democrat.
  De câțiva ani mișcarea naționalistă Noua Dreaptă organizează la Timișoara un marș împotriva infracționalității țigănești și în semn de solidaritate cu victimele interlopilor. Manifestarea e ignorată de autorități care nu se obosesc să-i ajute pe cei terorizați și amenințați cu moartea de țigani. Prin această atitudine, care nu este altceva decât o trădare a poporului român, politicienii ne învață că trebuie să suportăm toate agresiunile infractorilor, iar pe aceștia îi învață că pot continua activitățile lor ilegale.
  Un pericol public nu sunt doar infractorii țigani care își fac de cap în România cu complicitatea autorităților, dar și politicienii corupți și țiganizați care sunt mână în mână cu interlopii. Având în vedere că țiganii se înmulțesc și numărul românilor scade, e posibil ca partidele să se pregătească pentru viitor: ziua când țiganii vor fi majoritari. Poate de aceea le acordă acestora privilegii și tolerează încălcarea legii. Codrin Goia- FrontPress.ro

  0 0
 • 08/28/13--21:42: Ion Pribeagu Vorba aia


 • La numai 15 anisori,
  Aveam o crestere aleasa.
  În pension faceam furori,
  Dar eram tare rusinoasa.
  Si când cu Nicusor vorbeam,
  Mi-ardeau obrajii ca vapaia...
  T;iu minte, cât de mult roseam,
  Când îmi spunea de vorba aia.

  Într-o duminica, fiind cald
  Si cum vazduhul sta sa fiarba,
  M-am dus la gârla sa ma scald,
  Si mi-am pus hainele pe iarba.
  Dar Nicusor sta-n iarba strâns
  Si ma privea cum faceam baia,
  Mi-a fost rusine si am plâns,
  Fiindca-mi vazuse vorba aia.

  Prin Cismigiu, cu pas grabit,
  De la pension mergeam spre casa
  Si-un ofiter m-a urmarit,
  Spunându-mi dulce ca-s frumoasa.
  M-am rusinat si-am spus "merci"
  Si ca sa nu m-apuce ploaia,
  M-am dus la el acasa si...
  S-a întâmplat si vorba aia.

  Desi sunt rusinoasa rau,
  De toti baietii sunt curtata
  Si-alearga-n urma mea mereu
  Aproape Capitala toata.
  Si-n timpul verii, deseori
  Sunt la Constanta sau Mamaia,
  Petrec din noapte pâna-n zori
  Ca mult îmi place vorba aia.

  Zadarnic, muritor sarman,
  Vrei sa gasesti a vietii cheie!
  Popescu scrie un roman
  Fiindca iubeste o femeie.
  Aseara s-a-mpuscat Bebe,
  Aflând ca l-a-nselat Aglaia
  Si toate astea pentru ce?
  Ah, numai pentru vorba aia!... 

  0 0
 • 08/28/13--21:52: Bancuri seci...


 • O batranica se plange medicului de familie de faptul ca de ani buni de zile sufera de o constipatie groaznica.
  - Si de ce n-ai facut nimic in legatura cu problema asta?
  - Pai am facut... am stat ore intregi pe WC.
  - Nu asta am vrut sa spun... de ce nu ai luat nimic?
  - Ba da... totdeauna mi-am luat ceva de impletit...  Aseara, in club, un smecher i-a tras o palma tipei cu care dansam.
  N-am vrut sa par un las asa ca.. i-am tras si eu inca una

  0 0
 • 08/29/13--09:05: Rosia Montana
 • Liderul unui partid LEGIONAR despre rezistenta impotriva RMGC: “Vom MURI alaturi de voi, la Rosia Montana!”

  autor: FrontPress 29.08.2013

  dobrescuReporterul Buciumul a cerut dlui Florin Dobrescu, preşedintele executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”să clarifice afirmaţiile făcute pe Facebook cu privire la o posibilă rezistenţă alături de localnicii de la Roşia Montană. Iată declaraţiile liderului PTPȚ:
  “Atunci când un guvern aprobă un proiect de lege care practic suspendă statul de drept şi Legalitatea, anulând pentru un areal geografic toate actele normative care nu convin unei companii străine, vorbim practic de dispariţia ordinii de stat. Din acel moment, se părăseşte raportul de drept şi cetăţenii sunt aruncaţi în raportul de forţă.
  Pentru tot ceea ce poate urma, în mod imprevizibil, se face răspunzător guvernul care a generat această situaţie.
  Cel mai probabil că, dacă legea va fi votată în Parlament şi va fi promulgată, vom merge la Roşia Montană şi ne vom baricada în gospodăriile localnicilor care rezistă. Din acel moment, statul va da liber companiei străine să evacueze pe localnici prin forţă, cu ajutorul unor firme private de forţe speciale.
  Acesta este războiul civil. Cetăţenii sunt abandonaţi de stat unor mercenari fără scrupule, care-i vor violenta, pentru a le fura practic proprietăţile, deşi legea e neconstituţională.
  Şi noi vom merge, zeci, sute de oameni, să apărăm aceşti cetăţeni.
  Vom rezista paşnic, fără violenţă, chiar dacă vom fi violentaţi. Dar ştim că sângele care va curge va fi un discurs mult mai valoros decât toate declaraţiile politice, către neamul românesc.
  Aici se va vedea puterea de sacrificiu pentru aproapele. Căci nu este mai mare dragoste pentru aproapele tău decât aceea de a-ţi pune viaţa ta pentru acesta.
  Vom rezista la Roşia, vom ieşi în stradă în oraşe, chemăm pe toţi românii să ni se alăture. Paşnic, legal, vom demonstra şi nu vom mai părăsi strada, decât în dubele statului poliţienesc. Pentru a ne reîntoarce apoi în stradă.
  Vreau să aduc o corectare celor care au afirmat că de la Roşia Montană începe revoluţia. Noi nu agreem acest termen, care e de rezonanţă marxistă.
  Noi spunem că de fapt la Roşia Montană se continuă REZISTENŢA NAŢIONALĂ, aceea în care Gavrilă Ogoranu, maiorul Dabija ori familia Şuşman, acum 6 decenii, au dat proba eroismului total, cu arma în mână.
  Prin acest proiect de lege, Guvernul Ponta a aruncat România în haos social. Europa nu va putea să nu intervină. Sper din tot sufletul să fie sfârşitul carierei politice a acestui Mikey-Mouse sperjur, care este Victor Ponta. Nici măcare soţia sa nu îl susţine, Daciana Sârbu a declarat oficial că se va lega cu lanţuri de monumentele de la Roşia Montană.
  Vă iubim dragi roşieni! Nu sunteţi singuri! Vom muri alături de voi, la Roşia Montană! “ De pe Buciumul

  0 0
 • 08/29/13--10:35: Banc.... :((((

 • Se duce Ion la Maria si o intreaba:
  - Fa Marie, ne futem??
  Maria:
  - Nu ma Iaone, ca's fata mare si ma f*t numai dupa ce ma marit!
  La care Ion:
  - Uite numarul meu, suna-ma dupa ce te mariti!

  0 0
 • 08/29/13--10:48: Bancuri....

 • Attila venind calare,
  Intalni o apa mare.
  Oparit la cur, la c***e
  Vru si el sa fac-o baie.
  Cand sa iasa el la mal,
  P**a haine, p**a cal!!!
  No cine-o fo` primu-n Ardeal???  Ion , gata de insuratoare merge cu miresa la doctor.
  Acesta o controleaza si-i elibereaza un certificat madical. pe certificat scria: p. u. u. p.
  Ion intreba in dreapta, intreaba in stanga, pana da de o asistenta si o roaga sa-i explice ce diagnostic are:
  Nimic grav, prezinta urme usoare de p**a!

  0 0
 • 08/29/13--22:08: Oras pentru albi
 • Un american vrea sa construiasca un oras “doar pentru albi”

  autor: FrontPress 30.08.2013

  albCraig Paul Cobb, un activist pentru drepturile albilor din SUA, a anunţat că intenţionează să ridice un orăşel unde să locuiască doar “arieni”. Bărbatul de 62 de ani a cumpărat terenuri şi imobile în localitateaLeith din Dakota de nord, un “orăşel fantomă” cu doar 19 locuitori. Localitatea ar urma să fie redenumită “Cobbsville”, după ce va atrage şi alţi adepţi ai ideilor segregaţioniste.
  1“Imaginaţi-vă cum ar fi să te relaxezi vorbind despre politică cu vecini care au aceleaşi concepţii despre viaţă ca şi tine. Imaginaţi-vă ce publicitate internaţională am obţine pentru cauza noastră”, a scris acesta pe o reţea de socializare.
  Cobb îi mai sfătuieşte pe cei care vor dori să se alăture proiectului său să afişeze public “steaguri radicale” şi să se înregistreze la biroul electoral pentru a putea vota şi astfel să obţină “controlul politic” al orăşelului.
  cobbBărbatul a imaginat şi o viitoare închisoare unde să fie trimişi “jurnaliştii recalcitranţi şi comuniştii care vor încălca legile locale”.
  Cobb s-a mutat în Estonia în 2005, după ce a moştenit o avere de circa 85.000 de dolari. Din cauza activităţilor politice a fost expulzat în Canada de micul stat baltic. Acolo a fost arestat pentru scurt timp în 2010 pentru “promovarea urii”. După tot acest periplu s-a restabilit în SUA.
  leithPlanurile lui pentru orăşelul Leith l-au îngrijorat pe singurul locuitor de culoare, Bobby Harper. “Cu cât se va vorbi mai mult despre asta, cu atât şansele noastre cresc să scăpăm de el. Lumea e binevenită aici dacă se vrea să se aducă îmbunătăţiri comunităţii. El însă a venit să aducă ură”, a declarat acesta pentru The Bismarck Tribune.
  “Nu a cauzat probleme până acum”, a spus la rândul lui şeriful regional Steve Bay. “Nu stă aici în permanenţă iar până acum nu a făcut nimic ilegal”, a mai afirmat acesta. Sursa: FrontPress.ro
  Imagini din orăşelul Leith aici şi aici.

  0 0
 • 08/29/13--22:37: Un banc....


 • La Radio Erevan un ascultator intreaba:
  - Putem sa punem Baza pe domnul Traian Basescu?
  - Da, dar mai bine puneti acid.

  0 0
 • 08/30/13--01:26: Leul Natiunii

older | 1 | .... | 57 | 58 | (Page 59) | 60 | 61 | .... | 171 | newer