Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 62 | 63 | (Page 64) | 65 | 66 | .... | 171 | newer

  0 0


  0 0
 • 09/11/13--07:31: Copil - cal

 • In Africa o femeie a nascut o creatura care seamana cu un cal.

  Citez o ştire de pe un videoclip YouTube, care ne vorbeşte despre faptul că o femeie din Africa ar fi dat naştere unui copil-cal!! Ştirea a apărut în cotidianul“Nigerian Tribune”:
  * O femeie a dat naştere unei creaturi asemănătoare cu un cal, la o biserică din Benin, în timpul programului religios.
  * Această stranie creatură, care i-a băgat în panică pe membrii bisericii, a murit până când au ajuns jurnaliştii.
  * Identitatea femeii nu este încă cunoscută, dar unii membri ai bisericii au spus că femeia a început să ţipe în timpul slujbei religioase şi să sângereze puternic, înainte de a da naştere creaturii-cal.
  lovendal.net/


  0 0


  0 0  Asasinarea lui Octavian Goga de catre masoni


  PE SCURT: GOGA CAT A FOST PRIM-MINISTRU A VRUT: EVREII SI MINORITATIILE NATIONALE SA AIBA ACCES LIMITAT LA SCOLI,PENTRU A ALFABETIZA TARANII ROMANI,MULT IUBITI DE CATRE GOGA!

  S-A OPUS JAFULUI NATIONAL DE CATRE JIDANI.S-A OPUS SPECULEI.

  A FOST OTRAVIT DE CATRE VETURIA GOGA,MASONA DIN CERCURILE LUI CAROL AL 2 LEA SI JIDANCEI ELENA LUPESCU.LA OTRAVIRE A CONTRIBUIT SI SEBASTIAN BORNEMISA,CARE SE PLIMBA PRIN CIUCEA IN ZIUA MORTII TRIBUNULUI-POET.

  PRIMUL LUCRU PE CARE L-A FACUT VETURIA DUPA CE A MURIT GOGA,A FOST CA SA-I IA CHEIA DIN BUZUNAR DE LA UN SEIF CU OBIECTE PRETIOASE,SI UNDE SE AFLA SI CONTUL LUI OCTAVIAN DIN ELVETIA.

  0 0
 • 09/11/13--11:14: Octavian Goga (1881-1938)

 • „Duce” sau „Führer” român

  După Ilarion Țiu, în anii 1920 Goga a fost partizanul democratiei parlamentare, însă după 1930 vederile sale se schimbă radical, simpatizând fascismul italian și nazismul german. A fost unul dintre liderii mișcării naționaliste românești
  Tacerea ta

  Mai tii tu minte noaptea-ntai,
  O noapte umeda, albastra;
  In pacea ei infiorata
  Vorbea numai tacerea noastra.

  De-atunci atatea nopti trecura,
  Tot nopti cu soapte si cuvinte.
  Din cate-alaturi povestiram,
  Nimic nu-mi mai aduc aminte.

  Dar pana-n clipa de pe urma
  Fermecatoare-o sa-mi ramaie
  Si-o sa-mi vorbeasca totdeauna
  Tacerea ta din noaptea-ntaie

  0 0
 • 09/11/13--11:39: Haita si Gloata

 • autor: FrontPress 11.09.2013

  gloataO spun din capul locului că nu mă impresionează istericalele Brigittei Bardot sau ale altor activiști “de salon”, sătui de prea mult bine şi lipsiţi de ocupaţie. Sunt însă dezamăgit când văd cât de uşor se polarizează o societate, mai ales în faţa unei probleme periferice, care ocoleşte cu mult substanţa, esenţialul, miezul. Oamenii par incapabili să detecteze principalele nenorociri care îi înconjoară şi care nu ţin de regnul animal. Este incredibil cum s-a reuşit transformarea unei tragedii într-un circ cu final sângeros.
  Principala problemă din România sunt oamenii, nu câinii sau alte animale. Oamenii sunt cei care, conștient sau nu, au pus pe butuci această țară și au adus-o într-un hal fără de hal. Cât timp nu se va înțelege acest lucru, se pot jupui sau decapita 5000 de potăi pe zi, că noi tot în rahat vom rămâne.
  Poate că temporar vor dispărea câinii de pe stradă, dar javrele din parlament vor rămâne, iar la viitoarele alegeri prostimea va vota tot cu ei pentru 1 litru de ulei sau o rudă de salam expirat.
  Nu vorbesc din postura unui apărător fanatizat al drepturilor animalelor sau al unui activist de stânga isteric care profită de ocazie pentru a ieşi din anonimatul anost în care se cufundă, ci a unui om căruia prostia semenilor a început să-i provoace silă.
  Haita apare ca o consecinţă a asocierii naturale dintre câinii vagabonzi, pe când gloata este un rezultat al imbecilizării umane sistematice. Este mult mai grav să faci parte din cea de-a doua categorie. De Goran Mrakic

  0 0
 • 09/11/13--11:43: Violatori
 • Un SFERT dintre barbatii asiatici sunt VIOLATORI?

  autor: FrontPress 11.09.2013

  violAproape un sfert dintre bărbţii intervievaţi în cadrul unui sondaj privind violenţa împotriva femeii în regiuni din Asia au recunoscut că au comis cel puţin un viol. Aceste statistici tulburătoare au fost menţionate într-un raport ONU, citat de BBC.
  Violul era în general frecvent în cadrul relațiilor. Cu toate acestea, unul din zece bărbați a recunoscut că a violat o femeie cu care nu se afla într-o relație. Circa 10.000 de bărbați din șase țări au luat parte la acest sondaj.
  Conform studiului ONU, aproape jumătate dintre violatori au recidivat cel puţin încă o dată. Majoritatea bărbaţilor au invocat aşa-zisle “drepturi sexuale” asupa femeilor. Al doilea cel mai frecvent motiv a fost violul ca „formă de distracție”, o “alternativă” la plictiseală. Al treilea ca frecvență este motivul pedepsei. “Surprinzător, cel mai puțin frecvent motiv recunoscut a fost consumul de alcool”, susţin autorii studiului.
  Procentajul pe regiuni / state al bărbaţilor care au recunoscut că au violat cel puţin o dată o femeie:
  - Papua Noua Guinee, Insula Bougainville – 62%;
  - Indonezia, Provincia Papua – 48,6%;
  - Indonezia, mediul urban – 26,2%;
  - China, spaţiul urban şi rural – 22,2%;
  - Cambogia – 20,4%;
  - Indonezia, zona rurală – 19,5%;
  - Sri Lanka – 14.5%;
  - Bangladesh, mediul rural – 14.1%;
  - Bangladesh, mediul urban – 9.5%. Sursa: FrontPress.ro
  viol asia

  0 0
 • 09/12/13--00:35: Despre...
 • Despre scrieri, scribi si scriitori

  autor: FrontPress 12.09.2013

  remus radoiuTrebuie să încep rândurile, pe care le aştern, felicitând redacţia frontpress, pentru iniţiativa avută. Topul editorialiştilor naţionalişti a surprins prin originalitatea ideii, dar poate chiar mai mult prin efervescenţa, pe care a generat-o ulterior. Ca şi absolvent de Litere, m-am văzut din nou confruntat, după mulţi ani, cu ideea de scriere, cu definiţia literaturii şi a scriitorului, precum şi cu dimensiunea criticului literar şi registrului în care creaţia este judecată.
  Ştiu că unii mă vor acuza, că sunt părtinitor, din moment ce numele meu se regăseşte pe acea listă de „candidaţi”, dar îmi asum cu bună ştiinţă criticile, ce au început să curgă deja la adresa unor colegi de listă şi peniţă.
  În primul rând, cantitatea nu este o caracteristică absolut necesară literaturii de calitate. Nici numărul de volume şi nici vârsta celui ce aşterne rândurile nu sunt relevante. Demult circula o anecdotă, legată de doi candidaţi la titlul de academician, unul care a publicat 50 de volume despre creşterea ştiinţifică a porcilor, esenţiale în domeniul său şi unul, care a publicat un singur volum, tradus în toate limbile planetei, despre esenţa frumosului. Şi acum, care ar merita titlul de academician?
  Discuţiile legate de utilizarea preponderentă a mediului electronic, spre deosebire de cuvântul aşternut pe hârtie mi se par la fel de anacronice, precum înfierarea lui Platon pentru că utiliza pergamentul şi nu plăcuţele de lut.
  Faptul că unele nume nu s-au regăsit pe această listă nu ar trebui tratat drept o insultă adusă acelei persoane, ci ca pe o posibilitate de a o face cunoscută. Sunt convins că toţi editorialiştii din acea listă şi-ar dori mai mulţi colegi de breaslă, care să lupte pentru ideea naţională şi că nimeni nu s-ar opune dublării sau triplării numărului de persoane nominalizate, dacă acestea o merită.
  Tot judecând din punctul de vedere al conţinutului literaturii – deoarece toate aceste editoriale reprezintă o formă de literatură – mi se pare că greşim, comparând pe acelaşi calapod toate scrierile. Temele abordate sunt destul de diferite de la autor la autor, stilul este foarte personal şi registrul în care se lucrează este foarte diferit. Poate de aceea şi supărarea unora legată de numărul mai mic sau mai mare al voturilor venite de pe facebook.
  Din punctul meu de vedere acest top nu este o competiţie, pentru că nu putem stabili printr-un sondaj ce este mai valoros, impresionismul, cubismul, realismul sau dadaismul. Nu rezultatul final şi nici voturile obţinute nu sunt importante. Ce contează, este dacă un moment ca acesta, în care se discută despre esenţa naţionalismului scris, duce la un rezultat, la o continuare, sau dacă se pierde în eter. Vom vedea, dacă literatura reuşeşte să unească sau dacă rămânem şi în acest domeniu la fel de divizaţi ca şi în cel al luptei naţionale efective.
  Aş dori să închei rugându-i pe cei, care consideră că există editorialişti naţionalişti nedreptăţiţi, care nu se bucură de suficient spaţiu şi expunere, să mă contacteze. Le voi oferi tot sprijinul în publicarea articolelor pe site-ul, pe care îl administrez. De Remus Radoiu - Agonia Natiunii
  Nota FrontPress: În spiritul ultimului paragraf, întindem şi noi o mână tuturor acelora care doresc să îşi exprime în scris revolta contra lumii (post)moderne, sprijinindu-se pe naţiune ca pilon identitar de necontestat. Îndemnăm toate blogurile şi site-urile naţionaliste să facă acelaşi lucru şi să sprijine şi să îndrume noi şi noi generaţii de editorialişti. Vezi GHIDUL MILITANTULUI


  0 0
 • 09/12/13--01:50: Nazist prost
 • Vicepremierul rus il face “NAZIST PROST” pe ministrul apararii din Letonia

  autor: FrontPress 12.09.2013

  nazMinistrul apărării din letonia, Artis Pabriks, a fost catalogat ca fiind un “nazist prost” de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, după o declaraţie controversată a oficialului din micul stat baltic la o conferinţă desfăşurată la Riga, unde s-au întâlnit mai mulţi politicieni şi experţi din câteva zeci de ţări.
  Potrivit presei din Rusia, ministrul leton a comis “o gafă de proporţii” atunci când a declarat în engleză că“suntem bucuroşi, încă din 1940, de faptul că cizma germană calcă pe pământul leton”.
  Artis PabriksAfirmaţia a stârnit reacţii diferite din partea celor prezenţi, dar ministrul de la Riga a subliniat că a glumit când a făcut acest anunţ ironic. Mai mult, oficialul a specificat că s-a referit, de fapt, la exerciţiile militare germano-letone “Steadfast Jazz 2013″, care urmează să aibă loc în această toamnă.
  De la comentarii nu s-a abţinut nici vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care a venit cu o replică tăioasă în adresa ministrului leton. “Ori e prost, ori e nazist. Cred că în acest caz sunt valabile ambele variante”, a scris Rogozin pe o reţea de socializare.
  rogozinÎn timpul celui de al Doilea Război Mondial, locuitorii din statele baltice au luptat alături de germani şi aliaţii lor europeni împotriva ocupaţiei sovietice. Ca un fapt inedit, Legiunea Letonă a fost o unitate Waffen SS care a cuprins peste 80.000 de voluntari şi soldaţi în termen, care au pornit la luptă pentru recâştigarea independenţei naţionale, după ce Uniunea Sovietică a ocupat statele baltice în 1940. A fost printre ultimele unităţi militare ale Axei care au capitulat în primăvara anului 1945. Alţi 23.000 de letoni au luptat alături de germani ca soldaţi auxiliari ai Wermachtului. După ce armatele europene, conduse de cel de al Treilea Reich, au invadat gigantul comunist, soldaţii Axei au fost primiţi ca eliberatori de letoni. Cu puţin timp înainte de a ajunge trupele germane în Letonia, peste 15.000 de cetăţeni au fost deportaţi în Siberia din ordinul lui Stalin. Unitatea Waffen SS a fost creată în 1943 şi a suferit pierderi grele în luptele contra Armatei Roşii, aproximativ o treime dintre combatanţii letoni pierzându-şi viaţa pe frontul de est. Dârzenia lor nu a putut împiedica reocuparea ţării de către sovietici în 1944, ţara rămânând sub autoritatea Moscovei până în 1991, când şi-a recăpătat independenţa. Letonia este membră a Uniunii Europene din 2004. Sursa: FrontPress.ro
  w

  0 0
 • 09/12/13--02:09: Insemne indepartate
 • Insemnele ROTARY si LIONS indepartate de la intrarile in Timisoara (VIDEO)

  autor: FrontPress 12.09.2013

  1Flavius Băican, realizatorul emisiuni „Navetistul bănăţean”, de la Digi24, s-a înarmat cu chei şi s-a dus să dea jos panourile clburilor Lions şi Rotary, de la intrările din Timişoara.
  „Navetistul bănăţean” s-a supărat că panourile “leilor” şi rotaryenilor au împânzit toate intrările din Timişoara. Ele au fost montate chiar pe indicatoarele care anunţă intrarea în oraş.
  „Mă deranjează că toţi fac ce vor pe spaţiul public. Aceste panouri au fost montate fără autorizaţie. Am discutat cu cei de la Primărie şi mi-au spus că am dreptate. Eu le-am dat o mână de ajutor în demontarea lor”, a declarat Flavius Băican.
  După demontarea primelor panouri de către „Navetist”, care le-a dus în biroul viceprimarului Traian Stoia, reprezentanţii Primăriei au trecut la îndepărtarea tuturor semnelor de la intările în Timişoara. „Aceste cluburi au făcut şi fac lucruri bune pentru Timişoara. Se implică în acţiuni importante pentru comunitate. Dar e adevărat că trebuie să respecte şi ei legea”, a spus Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei. De Stefan Both –Adevarul

  0 0
 • 09/12/13--06:09: Nationalisti spanioli
 • SEPARATISTI catalani atacati de NATIONALISTII spanioli (VIDEO)

  autor: FrontPress 12.09.2013

  atacŞase persoane au fost arestate miercuri pentru că au participat la atacarea unei întruniri organizate în sediul din Madrid al guvernului Cataloniei, o regiune cu tendinţe separatiste tot mai pronunţate.
  Oficialii catalani marcau “Independenţa Cataloniei”, când mai mulţi tineri, membri ai diverselor organizaţii naţionaliste radicale, au dat buzna în încăpere şi i-au îmbrâncit pe participanţi. Aceştia au scandat lozinci identitare precum “Catalonia este Spania” şi au afişat mai multe steaguri naţionaliste şi drapelul oficial al statului.
  Înainte să părăsească încăperea, tinerii au pulverizat în aer tuburi cu şpray iritant-lacrimogen, cu scopul evacuării participanţilor la evenimentul separatist.
  Cinci persoane au fost rănite uşor iar ministrul de interne spaniol a catalogat incidentul ca fiind “un atac barbar”. Ulterior poliţia a arestat cinci bărbaţi şi o femeie, cu vârste între 23 şi 56 de ani. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 09/12/13--10:21: Razboiul aurului
 • Razboiul aurului impotriva Romaniei

  autor: FrontPress 12.09.2013

  rosiaDirectorul companiei exploatatoare de la Roşia Montană ne ameninţă cu solicitarea de despăgubiri de 4 miliarde de dolari dacă nu le dăm aurul şi subsolul nostru. Ce înseamnă acest lucru, un război împotriva României, în care suntem obligaţi să cedăm bogăţiile ţării sub ameninţare? Cu ce e diferită această presiune de o ameninţare armată? Parlamentul este şantajat prin tactici de război pentru înfăptuirea unui fel de rapt teritorial.
  Nu am crezut că vom ajunge să fim ameninţaţi cu jefuirea efectivă a bogăţiilor României sub ameninţarea nu a armelor, de această dată, ci a proceselor. Adică orice am face, firma exploatatoare de la Roşia Montană tot vrea să ne jefuiască. Este incredibil la ce s-a ajuns! Şi ce urmează, dacă nu vom plăti despăgubiri, false de altfel? Vom fi supuşi unui război comercial, unei blocade internaţionale de parcă am fi Siria sau Coreea de Nord. Auziţi cum sună ameninţarea directorului general al exploatatorilor: ”În cazul în care Camera inferioară respinge proiectul, vom transmite o notificare formală referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă pentru multiple încălcări ale tratatelor internaţionale privind investiţiile, în valoare de până la patru miliarde de dolari”. Adică, dacă Parlamentul României ia act de interesul naţional şi blochează proiectul, vom fi pedepsiţi. Aceasta este lecţia de democraţie a unei companii capitaliste? Mai rău, spune acelaşi personaj, ”vom face în aşa fel încât eforturile României de a atrage investiţii străine să aibă de suferit”.
  Faţa hidoasă a unui investitor străin care nu respectă democraţia din România iese la iveală în modul cel mai sinistru cu putinţă. Nu am mai auzit o asemenea ameninţare la adresa poporului român, pentru că da, el va trebui să plătească despăgubirile. De parcă am fi ocupat o ţară străină şi acum, învinşi fiind, trebuie să plătim despăgubiri de război. Pentru propria noastră ţară, pentru Munţii Apuseni! Aceasta nu mai constituie o perversiune, cum scriam anterior, ci un atac direct la bazele democraţiei. Aşadar cine e rămas în urmă cu democraţia, noi, pentru că vrem să supunem dezbaterii publice un proiect de exploatare de resurse naţionale şi să votăm în cunoştinţă de cauză, eu de exemplu împotriva lui, sau compania care spune că acţionează în numele dreptului internaţional, dar de fapt vrea să îşi îmbogăţească acţionarii pe spatele României?
  Mai rămâne problema locurilor de muncă care ar justifica proiectul de la Roşia Montană. Mă tem că acestea nu sunt atât de multe încât să merite să le transformăm în obiectiv naţional şi să cedăm averea României pentru ele. Un număr similar de locuri de muncă pot fi create în zonă prin dezvoltarea turismului şi prin agricultură eco. La câtă faimă a dobândit Roşia Montană la nivel mondial, sunt sigur că oprirea exploatării şi transformarea zonei în obiectiv turistic va atrage turişti din toată lumea. Iar brandul locului poate fi promovat foarte uşor la nivel internaţional: ”Aici este locul în care natura a învins cianura”, de exemplu. Am putea face tabere şi festivaluri de turism ecologic, unele sunt deja în desfăşurare, şi sunt sigur că vor veni iubitorii de natură şi de mediu curat din toată lumea, ceea ce va asigura locuitorilor zonei mai multe venituri decât mărunţişul dat de compania exploatatoare în câţiva ani, după care să plece şi să lase în urmă un dezastru.  De Bogdan Diaconu – Adevarul

  0 0
 • 09/12/13--10:43: Un banc....

 • Soția și-a luat toate ustensilele necesare pentru ras și a intrat în baie. După un anumit timp întreabă:
  – Dragule, tu ce faci pentru a obține un bărbierit cât mai bun în jurul buzelor?
  – Proptesc limba sub buză.
  – Iubitule!!!…. am nevoie de ajutorul tău.

  0 0
 • 09/12/13--22:08: Corneliu Zelea Codreanu
 • 114 de la nasterea lui Corneliu Codreanu, intemeietorul celei mai mari miscari nationaliste din Romania interbelica

  autor: FrontPress 13.09.2013

  nasterea capitanuluiAstăzi de împlinesc 114 ani de la naşterea “Căpitanului” Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul şi liderul Legiunii Arhanghelul Mihail, cea mai puternică mişcare revoluţionară de renaştere naţională şi spirituală care a existat vreodată în România. 39 de ani mai târziu, în data de 30 noiembrie 1938, în noaptea Sfântului Andrei, acesta murea sugrumat mişeleşte de jandarmi, din ordinul criminal al regelui trădător Carol al II-lea. Chiar şi după moarte, a continuat să insufle teamă în rândul duşmanilor creştinismului şi naţionalismului, devenind un exemplu pentru noi şi noi generaţii de patrioţi români şi europeni.
  Scurte repere biografice
  Codreanu s-a născut în 13 septembrie 1899 la Huşi, fiind cel mai mare dintre cei şapte fii ai profesorului Ion Zelea Codreanu (în trei rânduri deputat, provenind dintr-o străveche familie de pădurari). Între 1912-1916 a studiat la Liceul Militar de la Mănăstirea “Dealul”.
  În 1913, la Liceul Militar, împreună cu tatăl său
  În acelaşi an 1916, îşi urmează tatăl pe font. Ulterior, între anii 1916-1919, continuă studiile militare la Şcoala Militară de Infanterie Botoşani. Anume în acea perioadă, a învăţat să iubească tranşeea şi să urască salonul, primind o educaţie militară care l-a marcat în mod benefic, întreaga viaţă. Urmează apoi Facultatea de Drept din Iaşi.
  În 1919 aderă la Garda Conştiinţei Naţionale, organizaţie anticomunistă militantă, condusă de muncitorul Constantin Pancu şi promotoare a socialismului naţional-creştin. Dejoacă cu mult curaj, în 1920, două acţiuni comuniste la Regia din Iaşi şi la Atelierele CFR Nicolina. Se opune cu succes deschiderii anului universitar fără serviciu religios. Este ales preşedinte al Societăţii Studenţilor la Drept. La 10 mai 1922, înfiinţează Asociaţia Studenţilor Creştini.
  În toamna lui 1922 pleacă sa studieze la Berlin şi Jena, dar se întoarce în iarnă pentru a participa la marile mişcari studenţeşti din decembrie 1922. Punctul principal al revendicărilor tinerilor români îl reprezenta “numerus clausus”, adică limitarea numărului de locuri alocate evreilor în universităţi la procentul pe care aceştia îl aveau în populaţia românească.
  Împreună cu profesorul A.C.Cuza, fondează în 1923, Liga Apărării Naţional Creştine (LANC) şi alege svastica drept simbol al noi mişcări, cu 10 ani înainte de venirea la putere în Germania a naţional-socialiştilor conduşi de Adolf Hitler.
  Organizează în acelaşi an, împreună cu Ion Moţa, Corneliu Georgescu, Vernichescu, Ilie Gârneaţă, Radu Mironovici, Leonida Bardac şi Tudose Popescu un complot împotriva bancherilor evrei şi a capilor corupţiei din lumea politică românească. Complotul este trădat de clujeanul Vernichescu. Este eliberat şi considerat nevinovat de justiţie.
  În 1924 îl împuscă în legitimă apărare pe prefectul de poliţie Manciu din Iaşi, acuzat de abuzuri inimaginabile împotriva elevilor de liceu şi studenţilor naţionalişti. Este achitat un an mai târziu la Turnu Severin.
  Întemeiază la 24 iunie 1927, împreuna cu Ion Moţa, Corneliu Georgescu, Ilie Gârneaţă şi Radu Mironovici, Legiunea Arhanghelul Mihail.
  În mijlocul unui grup de legionari, în costum popular
  În 1930 organizează două ample marşuri în Basarabia, cu scopul de a potoli agitaţiile comuniste. Se constituie organizaţia de tineret Garda de Fier, la care aderă nu numai legionari. Este dizolvată de trei ori fără temei între 1931 şi 1933.
  În tabăra de muncă Carmen Silva
  Este ales deputat de Neamţ în 1931 iar în 1935 organizează Comerţul Legionar, o formă unică de strângere de fonduri pentru Mişcare şi în acelaşi timp o alternativă paralelă la materialismul capitalist burghez.
  Întemeiază deasemenea partidul Totul pentru Ţară, ca expresie politică a Mişcării Legionare.
  Este arestat în noaptea de 16-17 aprilie 1938 pentru ultragierea într-o scrisoare publică a lui Nicolae Iorga,catalogat drept un “necinstit sufleteşte” deoarece după ce o perioadă a susţinut avântul tinerilor patrioţi români, istoricul le-a întors spatele pentru a intra în graţiile regelui Carol. Este condamnat la şase luni detenţie. În luna mai i se intentează încă un proces şi este condamnat la zece ani de muncă silnică.
  În noaptea de 29-30 Noiembrie 1938 este asasinat de jandarmi împreună cu alţi fruntaşi legionari, Nicadoriişi Decemvirii, în timp de erau transportaţi către Jilava.
  Ca urmare a instaurării Statului Naţional Legionar în septembrie 1940, trupul Căpitanului este deshumat şi reîngropat creştineşte la Casa Verde din Bucureşti, sediul central al Mişcării.
  Mormântul a fost distrus de regimul comunist şi astăzi nu se cunoaşte care este locul de veci al aceluia care a marcat generaţia interbelică şi nu numai prin exemplul său de sacrificiu, dăruire, trăire ortodoxă, iubire de tot ce e românesc şi dârzenie ieşită din comun. Sursa: FrontPress.ro
  files


  0 0
 • 09/13/13--00:14: 13 sept. Ziua Pompierilor

 • 13 septembrie a devenit “Ziua Pompierilor din România” în anul 1953. Această zi ne aminteşte că, în urmă cu 165 de ani, 166 de pompieri au înfruntat, într-o bătălie sângeroasă, trupele otomane venite să zdrobească Revoluţia din 1848.

  Istoricii consemnează că ostaşii Companiei de Pompieri comandaţi de căpitanul Pavel Zăgănescu voiau să meargă cu toţii la cazarma din Dealul Spirii, convinşi de iminenţa unui conflict armat cu otomanii. Chiar şi soldaţii lăsaţi pentru paza cazărmii au cerut comandantului lor să nu fie lăsaţi în urmă. În ciuda inferiorităţii numerice, pompierii nu au încetat lupta decât atunci când Kerim-Paşa, văzând că nu poate înfrânge rezistenţa garnizoanei din Dealul Spirii, a trimis un ofiţer care a propus încetarea focului.

  Apreciind sacrificiul eroilor de la 13 septembrie, Primul Parlament al României a acordat pompierilor, în anul 1860, pensii pe viaţă si prima medalie româneasca: PRO VIRTUTE MILITARI. Mai târziu, în anul 1953, s-a instituit la data de 13 septembrie, „Ziua Pompierilor din România”.

  În cartea tradiţiilor de luptă, pompierii militari au înscris şi alte memorabile pagini de istorie. Pe timpul războiului din 1877 – 1878, ostaşii pompieri, constituiţi în baterii de artilerie teritorială sau în coloane de transport muniţii, au contribuit la succesul operaţiunilor militare pentru câştigarea independenţei României. Mândria noastră, a pompierilor militari botoşăneni, rezidă şi din participarea la marele eveniment eroic cu ostaşi din cadrul Secţiei de Pompieri Botoşani, sub comanda locotenentului George Sterie.

  Acestor eroi li se adaugă alţii, care, de-a lungul celor 165 de ani de la primul act de eroism al armei, au dat dovadă de curaj şi devotament, plătind cu viaţa lor apărarea semenilor şi a bunurilor acestora în bătălia cu flăcările, apele dezlănţuite sau alte situaţii de urgenţă. Astfel, în această zi, nu-i putem uita pe pompierii militari căzuţi la datorie.

  Cu aceeaşi recunoştinţă au fost şi sunt privite toate faptele deosebite de arme săvârşite de pompierii militari. Integraţi în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii se pregătesc continuu şi desfăşoară o întreagă gamă de intervenţii produse de majoritatea tipurilor de risc generatoare de situaţii de urgenţă (incendii, cutremure, inundaţii, accidente, explozii, avarii, alunecări sau prăbuşiri de teren, îmbolnăviri în masă, prăbuşiri ale unor construcţii, instalaţii ori amenajări, calamităţi naturale sau evenimente publice de amploare, determinate ori favorizate de factori de risc specifici).

  Acum, la zi de sărbătoare pompierii îi asigură, încă odată, pe concetăţenii romani, că vor răspunde ori de câte ori vor fi solicitaţi pentru salvarea vieţii şi a bunurilor.

  0 0
 • 09/13/13--00:25: Radio Romania Cultural
 • Postul Radio Romania Cultural acuzat de negarea Holocaustului si ca a promovat imaginea maresalului Ion Antonescu

  autor: FrontPress 13.09.2013

  shhCentrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) transmite printr-un comunicat de presa ca Radio Romania Cultural “a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor”, in cadrul emisiunii “Memoria Secolelor” din 17 august. “Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural”, se arata in comunicatul remis HotNews.
  “In emisiunea ‘Memoria Secolelor’, cu Gabriela Vasilescu, difuzata pe data de 17 August 2013, postul de Radio Romania Cultural a promovat imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu, ca entitati care nu ar fi avut nici o legatura cu antisemitismul si cu crimele comise impotriva evreilor”, informeaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania (MCA) intr-un comunicat remis HotNews.
  Sub titlul “Postul de Radio Romania Cultural: Negarea Holocaustului Romanesc”, comunicatul anunta ca Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania solicita “Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare”.
  “MCA Romania atrage atentia asupra unora dintre fragmente: ‘Maresalul Antonescu va ramane si el aceeasi personalitate de exceptie, in ciuda tuturor mistificarilor si a documentelor contrafacute intr-un mod grosolan, puse in circulatie fara jena. (…) Pe zi ce trece, in Romania, si, mai ales, pe plan international, se tot incearca acreditarea ideii ca in tara noastra ar fi existat organizatii antisemite’”, precizeaza MCA.
  In comunicat se arata ca “legionarii si maresalul Ion Antonescu au comis crime impotriva umanitatii si sunt vinovati de crime comise impotriva unor civili, barbati, femei, copii si batrani, vinovati numai de faptul ca s-au nascut evrei”.
  “Conform legii 107 din 2006, promovarea imaginii entitatilor fasciste si pro-naziste este interzisa in Romania. Postul de Radio Romania Culturala este un post de radio public, finantat de stat”, noteaza Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania.
  MCA solicita conducerii postului de radio Romania Cultural “sa corecteze grava eroare si incalcarea legii prin difuzarea unor minciuni sfruntate menite sa rescrie istoria si sa stearga memoria victimelor pogromurilor comise de Miscarea Legionara si de institutiile statului conduse de maresalul Ion Antonescu”.
  “Solicitam Procuraturii Generale sa se autosesizeze asupra incalcarii legislatiei in vigoare comisa in acest caz de postul de radio Romania Cultural.
  Solicitam Consiliului National Audio-Vizual sa aplice postului de radio Romania Culturala sanctiunile adecvate pentru dezinformare si promovarea opiniilor national-extremiste, negationiste care au fost exprimate in modul cel mai clar posibil in cadrul emisiunii mai sus mentionate.
  Solicitam, din nou, Guvernului Romaniei sa promoveze, sa adopte si sa implementeze textul modificat al legii 107 din 2006 astfel incat negarea Holocaustului Romanesc si incercarile repetate de a reabilita imaginea Miscarii Legionare si a maresalului Ion Antonescu prin stergerea din memoria nationala a crimelor comise impotriva evreilor si a romilor sa fie sanctionata in mod ferm si fara ezitare”, scrie Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului din Romania in comunicatul remis HotNews.
  w“Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu”
  Intr-un comunicat de presa, “Radiodifuziunea Romana isi exprima regretul si se delimiteaza fata de afirmatiile formulate de doamna Gabriela Vasilescu in cadrul emisiunii ‘Memoria secolelor’, difuzata pe postul Radio Romania Cultural, in data de 17 august 2013″.
  “SRR precizeaza ca ideile exprimate de doamna Gabriela Vasilescu, realizatoarea emisiunii, reflecta opinia sa personala, una absolut regretabila tinand cont de adevarul documentelor si de istoria comunitatii evreiesti din Romania”, se arata in comunicatul publicat pe site-ul Radio Romania Cultural.
  “Acest incident nefericit nu poate pune in umbra indelungata si excelenta colaborare intre Radio Romania si comunitatea evreiasca, dialogul constant si increderea reciproc acordata pentru informarea corecta a publicului si pentru facilitarea accesului la adevarul istoric”, precizeaza comunicatul.
  Potrivit acestuia, “Radio Romania va ramane fidel si consecvent statutului sau de serviciu public, garant al informarii corecte, promotor al multiculturalismului si al valorilor democratice”. De pe HotNews

  0 0
 • 09/13/13--01:03: Reeducare
 • Cu pasi marunti spre LAGARE de REEDUCARE

  autor: FrontPress 13.09.2013

  politieTrăim uneori cu senzaţia că lumea noastră este deconectată de evenimentele, ce se petrec la nivel global. Spunem uneori că noi şi cu particularităţile noastre ne deosebim cu mult de „occident” şi „occidentali”. Că ei sunt democraţi şi că abuzurile se întâmplă mai ales la noi.
  Un eveniment care vine să contrazică această teorie s-a petrecut ieri în Germania. Nemţii se află acum în plină campanie electorală, dar o campanie mult mai „câinească” decât cele de până acum. Spectrul sărăciei, îndatorarea excesivă a statului german, senzaţia contribuabililor, că sunt vaca de muls a întregii Europe, face ca mulţi dintre alegători să se orienteze spre partide catalogate ca fiind extremiste.
  În timp ce stânga, declarată oficial ca fiind comunistă şi având printre candidaţi membrii cu activitate în partidul unic din fosta RDG, este considerată ca fiind o variantă acceptabilă, de „salon”, naţionaliştii sunt combătuţi cu toate mijloacele legale, dar mai ales ilegale.
  Încă de la începutul campaniei electorale şi a traseului parcurs de caravana NPD (Partidul Naţional Democrat din Germania) observatorii au putut constata o complicitate tacită între extremiştii violenţi de stânga şi autorităţile statului. Astfel, indivizi mascaţi atacau manifestările naţionaliştilor, fără a fi împiedicaţi de poliţie, după care poliţia îi ducea la secţie tot pe cei atacaţi.
  Săptămâna trecută, când doi tineri, care lipeau afişe pentru partid au fost atacaţi, iar unul dintre ei se află în comă la spital, poliţia s-a rezumat la o anchetă superficială, declarată încă de la început ca fiind fără sorţi de izbândă.
  Cireaşa de pe tort a fost pusă ieri: după ce coloana partidului, aflat în campanie, a fost atacată de extremişti comunişti, sub privirea îngăduitoare a poliţiei, odată ieşiţi din oraş, naţionaliştii au fost traşi pe dreapta de poliţie. A urmat percheziţionarea maşinilor, preşedintele partidului, parlamentar al Landului Saxonia, fiind pus să explice până şi substanţele conţinute de medicamentele sale pentru răceală (poliţiştii considerând că ar fi droguri). Deoarece poliţia nu a reuşit să găsească nimic ilegal, a procedat la reţinerea a 13 membrii din staff-ul de campanie şi a preşedintelui partidului, Holger Apfel.
  Deşi acesta se bucură de imunitate parlamentară şi este interzisă reţinerea lui fără un act prealabil corespunzător, poliţia a încălcat cu nonşalanţă legislaţia, reţinându-l pe politicianul german suficient de mult, cât să nu mai poată participa la următorul eveniment electoral anunţat.
  Deci, după cum vedeţi, în Germania care se făleşte atât de mult cu democraţia, care ţine altora lecţii despre democraţie şi morală, iată ce se întâmplă. Cine ştie, poate că după aceste alegeri, văzând câştigul în popularitate al naţionaliştilor, guvernul îşi va da masca pseudo-tolerantă complet la o parte şi îi va duce pur şi simplu pe toţi cei, care s-au săturat de guvernul global în lagăre de reeducare, pentru că, să nu uităm, şi Germania comunistă se numea oficial Republica DEMOCRATĂ Germană. De Remus Radoiu – Agonia Natiunii
  antifa

  0 0
 • 09/13/13--04:35: Mafia imobiliara tiganeasca
 • Mafia imobiliara TIGANEASCA are INFORMATORI in randul functionarilor publici din Timisoara

  autor: FrontPress 13.09.2013

  ND TMMafia imobiliara tiganeasca a reusit sa acapareze pe diferite cai imobil dupa imobil in zonele istorice centrale ale Timisoarei. Mai mult, tiganii si-au creat o retea de informatori in randul functionarilor publici, care le transmit date despre cetatenii care merg in audiente sa se planga de abuzurile comise asupra lor.
  Potrivit viceprimarului Traian Stoia, mai multi timisoreni au venit la el in audiente si s-au plans de modul in care au fost tratati de catre tigani. Imediat dupa ce au iesit din primarie, victimele au primit de fiecare data apeluri telefonice de amenintare din partea tiganilor, la nici cateva minute dupa ce paraseau institutia publica.
  “Cred ca au fost cinci cazuri in care s-a intamplat acest lucru. Oamenii au fost luati la intrebari, ‘ce au cautat in primarie? ce au vorbit cu mine?’. Doar 6 – 8 persoane din primarie puteau sa stie cine a venit la mine in audienta si au sunat repede sa informeze. Vom afla in curand cine sunt aceste surse, ii vom trata individual, ca nu e normal sa se intample asta”, a declarat pentru ProTv viceprimarul. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/13/13--05:15: Nationalism evreiesc


 • Fratele Nathanel ne avertizează: globalizarea înseamnă impunerea naţionalismului evreiesc! Premierul britanic Cameron se închină rabinului-şef al Angliei…

  Într-un nou videoclip, fratele Nathanel (un călugăr ortodox american) ne vorbeşte despre globalizare şi naţionalismul evreiesc. Videoclipul de pe YouTube mi s-a părut interesant, căci, în multe locuri fratele Nathanel pare că are dreptate, aşa că îmi permit să fac o adaptare şi traducere a spuselor domniei sale:

  * Lupta pentru puterea mondială uneşte două forţe ce par a fi adverse: globalizarea şi naţionalismul evreiesc.

  * Bolşevismul poate a dispărut, scopul său fiind ştergerea oricărei urme de naţionalism, dar în locul său a apărut globalizarea. Ambele sunt afaceri evreieşti, conduse de o voinţă supremă de a introduce o singură entitate naţională rasială şi religioasă, în timp ce restul naţiunilor sunt date deoparte; tentaculele sale depăşesc graniţele Israelului.

  * Nu e nicio supriză că premierul britanic David Cameron îl numeşte pe Jonathan Sacks, rabinul şef al Angliei, drept “rabinul meu” şi “rabinul tuturor cetăţenilor” ale unei naţiuni care a fost odată creştină.

  * David Cameron adresându-se rabinului Jonathan Sacks: “În numele întregii ţări, vreau să vă mulţumesc. Atunci când aţi fost în vizită la guvern, acum câteva săptămâni, v-am făcut cunoştinţă cu prim-ministrul israelian Netanyahu, şi, fără să mă gândesc, v-am descris ca “rabinul meu”. Este un simbol al impactului pe care îl aveţi asupra acestei ţări, dincolo de comunitatea evreiască. Pentru că în ultimele două decenii nu aţi fost doar un lider al populaţiei evreieşti, dar şi al tuturor”.


  * Toate puterile adverse, fie că era vorba de creştinismul sub monarhie, naţional-socialismul sub Hitler, pan-arabismul sub Nasser şi reînvierea sa sub Assad, pan-africanismul sub Gaddafi sau teocraţia islamică sub Rouhani, toate au intrat sub ţinta armatei evreilor, şi aceasta este Armata Statelor Unite.

  * America şi-a pierdut suveranitatea în 1913, atunci când pionul evreilor, Woodrow Wilson, a oferit independenţa ţării către vice-guvernatorul lui Federal Reserve (bancă deţinută de evrei) Paul Warburg, un evreu care a consolidat imperiul Rothschild în America. Şi, de-atunci, finanţarea celor două războaie mondiale a pus bazele pentru crearea statului evreu al Israelului, subjugarea statelor din lumea a treia, prin intermediul “copilului bastard” FMI-ul (…)

  * În timp ce forţele globalizării se opun oricărei forme de naţionalism, doar naţionalismul evreiesc, centrat în Ierusalim, apare ca fiind unul omnipotent.

  lovendal.net/

  0 0
 • 09/13/13--10:45: O clipa de Octavian Goga

 • Abia ne-am revăzut o clipă
  Şi iar ne-a despărţit talazul
  Pândea din umbră nenorocul
  Când tu-mi încolăceai grumazul.

  Dar revederea noastră mută
  A fost de-ajuns ca să-nfiripe
  Un înţeles de-o viaţă-ntreagă
  În fâlfâirea unei clipe.

  Mi s-a părut că-n largul mării,
  În noaptea neagră şi afundă,
  Văd la lumina unui fulger
  O luntre care se cufundă.

older | 1 | .... | 62 | 63 | (Page 64) | 65 | 66 | .... | 171 | newer