Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 63 | 64 | (Page 65) | 66 | 67 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 09/13/13--23:28: Frontul National
 • Frontul National elimina din prima linie “elementele antisemite”

  autor: FrontPress 14.09.2013

  marine le penDe când a preluat de la tatăl ei conducerea Frontul Naţional, Marine Le Pen încearcă constant să scape partidul de eticheta de “formaţiune de extremă dreapta”. Cea mai recentă acţiune de acest fel l-a vizat pe Francois Chatelain, căruia i-a fost retrasă candidatura pentru alegerile municipale din Neuville-en-Ferrain, deoarece a postat pe Facebook imagini antisioniste şi comentarii interpretate ca fiind antisemite. 
  Candidatura acestuia a fost retrasă după ce a postat mai multe imagini, precum una în care apare un braţ care smulge un steag israelian pentru a face loc dedesupt tricolorului francez.
  O altă postare îl înfăţişează pe fostul preşedinte Sarkozy alături de mai mulţi rabini. În comentariu său la poza postată, Francois Chatelain avertizează asupra “lobby-ului care conduce presa, finanţele şi care provoacă războaie din motive coloniale şi economice (proiectul Marele Israel care vizează distrugerea Siriei şi Iranului)”.
  Activităţile de pe Facebook ale tânărului politician de 28 de ani au fost aduse în atenţia liderei Frontului Naţional de către un parlamentar conservator, membru al partidului fostului preşedinte Sarkozy.
  “Imaginile şi comentariile postate de Francois Chatelain pe pagina lui de Facebook contravin total liniei politice a Frontului Naţional”, se arată într-un comunicat al partidului, emis săptămâna trecută. “Drept urmare, domnul Chatelain a fost suspendat din partid iar candidatura sa la alegerile municipale a fost retrasă. Va fi chemat în viitorul apropiat în faţa unei comisii disciplinare interne, care va analiza dacă se impune retragerea definitivă a calităţii de membru al Frontului Naţional”, continuă comunicatul de presă. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/13/13--23:33: Legea 550/1940
 • LEGEA nr. 550 din 14 septembrie 1940: Romania devenea oficial STAT NATIONAL LEGIONAR

  autor: FrontPress 14.09.2013

  LEGEA nr. 550 din 14 septembrie 1940 prin care Statul Român devine Stat Naţional Legionar
  EMITENT: PARLAMENTUL
  PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 214 bis din 14 septembrie 1940
  Art.1. Statul Român devine Stat Naţional Legionar.
  Art.2. Mişcarea Legionară este singura mişcare recunoscută în noul Stat, având ca ţel ridicarea morală şi materialã a poporului Român şi desvoltarea puterilor lui creatoare.
  Art.3. D-l General Ion Antonescu este Conducãtorul Statului Legionar şi Şeful Regimului Legionar.
  Art.4. D-l Horia Sima este Conducãtorul Mişcării Legionare.
  Art.5. Cu începere de la data acestui Înalt Decret orice luptă între fraţi înceteazã.
  Statul Național Legionar a fost practic denumirea purtată de Regatul României timp de 138 de zile, în perioada dintre 14 septembrie 1940 (când s-a format Guvernul Ion Antonescu) și 14 februarie 1941, când legionarii au fost îndepărtaţi de la putere printr-o lovitură de stat, instaurându-se dictatura militară a generalului Antonescu.
  Anterior, pe 4 septembrie 1940, Legiunea Arhanghelul Mihail a intrat într-o alianță tensionată cu Generalul (mai târziu Mareșalul) Ion Antonescu, care a forțat abdicarea regelui dictator Carol al II-lea al României în favoarea fiului său Mihai I. În Statul Național Legionar, proclamat pe 14 septembrie 1940 prin decret regal, Ion Antonescu era Conducător (prim ministru), Horia Sima, în calitatea sa de Comandat al Mişcării Legionare, vicepreședinte al Consiliului de Miniștri, iar Regele Mihai I era șef al statului.
  După lovitura de stat antonesciană din 21-23 ianuarie 1941, prin Înaltul decret regal nr. 314, din 14 februarie 1941, Statul Național Legionar a fost desființat.  Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 09/14/13--01:25: Un banc...
 • Un cioban cu oile vede niste turisti ca beau apa dintr-un pariu si striga:
   - Nu beti ba ca-i otravita !
   La care turistii nu ziceau nimic.
   Ciobanul venea spre ei :
   - Nu beti ba ca-i otravita !
   Turistii nimic.
   Ciobanul ajunge langa ei :
   - Nu beti ba ca-i otravita !
   - Nem tudom romano...
   - No beti ba ca n-are nici pe dracu'.

  0 0
 • 09/14/13--01:29: Masacru
 • Masacrul de la Ip: 157 de romani ucisi de unguri in toamna anului 1940

  autor: FrontPress 14.09.2013

  În toamna anului 1940, ca urmare a Diktatului de la Viena si cedãrii Ardealului de Nord cãtre Ungaria lui Miklos Horthy, în mai multe localitãţi transilvãnene trupele maghiare au ucis români nevinovaţi, printre cele mai cunoscute şi înfiorătoare crime numărându-se masacrele de la Ip şi Treznea.
  Locuitori ai comunei Ip, alături de oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război şi reprezentanţi ai partidelor politice, aduc an de an un omagiu victimelor tragicei nopţi de 13 spre 14 septembrie 1940, când peste 150 de localnici au fost ucişi de trupele horthyste.
  Evenimentul de la Ip se înscrie în seria masacrelor antiromâneşti desfăşurate pe teritoriul Transilvaniei de Nord în toamna anului 1940. În noaptea de 13 spre 14 septembrie 1940 trupe maghiare ce făceau parte din armata de ocupaţie cantonată în oraşul Şimleul Silvaniei, împreună cu localnici maghiari şi cu membri ai organizaţiei Straja naţiunii (‘Nemzetorseg’) au ucis 157 de localnici români.  Masacrul a fost precedat de violuri şi torturi, printre care smulgerea unghiilor, ruperea oaselor cu bâte şi paturi de armã. Mai mulţi copii au fost sfârtecaţi cu baionetele, aşa cum, potrivit unor surse, ar fi sugerat în 1935 Ducso Csaba (unul dintre pseudonimele scriitorului ardelean Lorand Daday, 1893-1954) prin intermediul unui personaj din cartea Nincs kegyelem (Fãrã milã): „Voi suprima pe fiecare valah ce-mi iese în cale. Voi aprinde satele noaptea – satele valahe! Voi trage în sabie toată populaţia, voi otrãvi toate fântânile şi voi ucide pânã şi copiii în leagãn”.
  masacruUn alt masacru din acea lună neagră din istoria românilor ardeleni a avut loc la Treznea, unde 93 de persoane au fost ucise în noaptea de 8 spre 9 septembrie 1940 de trupele horthyste. În 1940, trupele maghiare au intrat în comună şi primele victime au fost copiii aflaţi cu vitele la pãscut. Cadavrele lor au fost descoperite pe izlazul comunal. Dupã ocuparea satului, unitãţile maghiare au dezlãntuit mãcelul. Românii au fost masacraţi cu focuri de mitraliere, strãpunşi cu sãbiile şi baionetele, iar casele atacate cu grenade si incendiate. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/14/13--08:40: Atac
 • Atac MASIV cu rachete, pregătit de Pentagon asupra Siriei


  Pentagonul pregăteşte atacuri împotriva Siriei mai lungi şi mai intense decât s-a prevăzut, acestea urmând să dureze trei zile, a anunţat duminică Los Angeles Times, citat de AFP, notează Mediafax.
  Strategii americani optează de acum pentru un atac masiv cu rachete, urmat rapid de altele asupra unor ţinte precise sau nedistruse de atacul iniţial, potrivit unor oficiali din cadrul Pentagonului, citaţi de cotidian.
  Doi ofiţeri americani au declarat pentru Los Angeles Times că administraţia a cerut o listă extinsă, care să includă “mult mai mult” decât lista iniţială de aproximativ 50 de obiective.
  Specialiştii vor să obţină o capacitate de atac suplimentară pentru a ataca forţele dispersate ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
  Planificatorii Pentagonului iau în considerare de acum participarea unor bombardiere ale forţelor aeriene, precum şi cinci distrugătoare lansatoare de rachetă americane care patrulează în prezent în estul Mării Mediterane, pentru a lansat rachete de croazieră şi rachete aer-sol, rămânând în afara ariei de acţiune a apărării antiaeriene siriene, potrivit raportului.
  Portavionul Nimitz şi escorta sa – un crucişător şi trei distrugătoare poziţionate în Marea Roşie – pot lansa rachete de croazieră către Siria.
  “Vor fi mai multe salve şi o evaluare după fiecare raid, dar totul limitat la 72 de ore şi o indicaţie clară a momentului când va trebui să terminăm”, a declarat pentru cotidian un ofiţer care are informaţii despre planurile militare.
  Această schimbare de plan are loc într-un moment în care preşedintele Barack Obama continuă să pledeze în favoarea unei intervenţii în Siria, după atacurile cu armă chimică din 21 august, care au provocat sute de morţi.
  Încercând să le dea asigurări congresmenilor şi compatrioţilor săi, Barack Obama a promis în alocuţiunea sa săptămânală de sâmbătă că “nu este vorba despre un alt Irak sau despre un alt Afganistan”, reiterând că Statele Unite nu vor trimite soldaţi la sol.
  Obama va înregistra luni un interviu cu trei mari reţele de televiziune şi posturile PBS, CNN şi Fox News.
  Difuzat în cursul serii (ora locală), interviul va preceda mesajul către naţiune al lui Obama de marţi, înaintea votului Congresului.
  Potrivit Los Angeles Times, preşedintele este mai degrabă favorabil unui atac limitat cu un număr redus de avioane pentru bombardarea Siriei.
  În afară de îndoielile că o ofensivă americană limitată ar fi suficientă pentru a reduce capacităţile militare ale lui Assad, un ofiţer a declarat pentru cotidian că operaţiunea ar constitui o “o demonstraţie de forţă” de mai multe zile, dar că nu va modifica fundamental situaţia pe teren.
  Atacul “nu va avea un impact strategic asupra situaţiei actuale în război, pe care sirienii o controlează, dar luptele ar putea să dureze doi ani sau mai mult”, a declarat un alt ofiţer american.
  Turcia trimite avioane la frontiera cu Siria
  Şase avioane de luptă turce F-16 au fost trimise duminică la frontiera cu Siria, într-o misiune de recunoaştere, a relatat cotidianul turc Sabah, citat de agenţia RIA Novosti, potrivit Agerpres.
  Avioanele F-16 staţionate în provincia Diyarbakir (sud-est) au ca misiune să detecteze deplasările de-a lungul liniei de frontieră. Potrivit cotidianului, piloţii avioanelor sunt autorizaţi să deschidă focul în caz de nevoie.
  În aşteptarea unei eventuale intervenţii militare în Siria vecină, Ankara şi-a întărit măsurile de securitate la frontiera turco-siriană. În prezent, 15.000 de soldaţi ai armatei terestre turce, circa 450 de tancuri şi vehicule blindate, precum şi peste 150 de mitraliere grele au fost transferate în regiune, informează RIA Novosti.

  legiuneastraina.ro/


  0 0
 • 09/14/13--21:44: Batalii in Evul Mediu
 • Romanii n-au castigat nici o batalie. Campania lui Vlad Tepes de la sudul Dunarii, 1462

  autor: FrontPress 15.09.2013

  tepesToată lumea ştie că românii nu au câştigat nici o bătălie în evul mediu, că în manuale sunt scrise doar minciuni. E greu cu demitizarea, e greu de explicat de ce şi-au făcut loc în manuale anumite bătălii. Dar să vedem un exemplu limpede: campania lui Vlad Ţepeş de la sudul Dunării din iarna anului 1462. Ni s-a păstrat scrisoarea voievodului către regele Ungariei Matei Corvin în care este descrisă pe larg această campanie.
  Oştile lui Vlad Ţepeş au trecut Dunărea pe gheaţă şi au atacat următoarele localităţi (cifra din paranteze reprezintă numărul turcilor morţi): Obluciţa şi Novoselo (1.350), Silistra (6.840), Orşova (342), Vectrem (840), Turtucaia (630), Marotin (210), Giurgiu (6.414), Novigrad (384), Sviştov (410), Ghighen (1.138), Rahova (1.460). În total: 20.018 turci omorâţi, deşi scrisoarea lui Vlad Ţepeş vorbeşte de 23.884 victime (cel mai probabil diferenţa a apărut în urma unor lupte minore. Catastiful lui Ţepeş se încheie aşa: „Iar cele de mai sus sunt numai numerele morţilor ale căror capete au fost aduse dregătorilor noştri, cei care altfel n-au fost arătaţi, ori au ars prin case, al acelora număr nu-l ştim, că au pierit foarte mulţi”.
  Am refăcut aproximativ traseul acestei campanii a lui Vlad Ţepeş pe Google Maps. Chiar dacă nu respectă drumurile din epocă, oricum imaginea campaniei pe hartă este impresionantă cu traseul ei de aproape 800 de kilometri.
  Traseul-campaniei-lui-Vlad-Tepes-1462Traseul campaniei lui Vlad Tepes din 1462
  Scrisoarea către Matei Corvin este datată 11 februarie, fiind scrisă probabil la încheierea luptelor – deci atacurile s-au dat în luna ianuarie. Sursele turceşti spun că oştenii lui Vlad Ţepeş au trecut Dunărea pe gheaţă şi au nimicit totul în calea lor. Câţi români au participat la lupte? Izvoarele nu ne spun o cifră exactă, dar ca să aduni de pe câmpul de luptă 6.000 de morţi din partea turcilor cum a fost cazul la Silistra şi Giurgiu bănuiesc că atacatorii trebuie să fi fost în jur de 10-20.000. Şi acum apare întrebarea: ce fel de organizare militară aveau românii în anul 1462 astfel încât să reuşească să acopere prin lupte o distanţă de 800 de kilometri? Cum erau hrăniţi cei 10-20.000 de oameni, unde dormeau? (Nu cred că se puteau baza doar pe jaf, ar fi fost ceva „la noroc”).
  Există mai multe dezbateri asupra acestei campanii a lui Vlad Ţepeş, unii susţin că au fost de fapt cel puţin două atacuri separate – dar asta nu micşorează cu nimic meritele campaniei, este vorba de o coordonare şi mai precisă a corpurilor de oaste, mult mai greu de realizat în condiţiile epocii. Imaginaţi-vă că sunteţi oştean de-al lui Vlad Ţepeş în campania din ianuarie 1462, prin zăpadă cu 30-40 de kilograme de armură, scut, sabie şi lance şi aveţi de mers 800 de kilometri, chiar şi călare. De George Damian


  0 0
 • 09/14/13--21:53: Prima aparitie a tancului
 • 97 de ani de la prima aparitie a TANCULUI pe campul de lupta

  autor: FrontPress 15.09.2013

  primul tancCondiţiile de luptă şi evoluţia tehnicii şi tacticilor militare din primii ani ai Primului Război Mondial au determinat statele beligerante să caute să dezvolte noi arme care să încline balanţa în mod categoric pe teatrele de operaţiuni. Britanicii şi francezii au dezvoltat primii, dar separat, vehicule autopropulsate care să nu fie afectate de rafalele de mitralieră care făceau ravagii şi care să poată să traverseze tranşeele şi barajele de sârmă ghimpată fără prea mari probleme.
  lwCu toate acestea primul tanc care a primit botezul focului a aparţinut armatei imperiale britanice şi a fost poreclit “Little Willie”. După mai bine de un an de la fabricaţie, şi după mai multe teste, a fost folosit pentru prima oară în 15 septembrie 1916 în Bătălia de pe Somme, maşinăria fiind condusă de Căpitanul H.W. Mortimore.
  Bătălia de pe Somme din 1916 a fost una dintre cele mai lungi și mai sângeroase din Primul Război Mondial, cu mai mult de un milion de morți de ambele părți. Forțele britanice și franceze au încercat să rupă liniile germane pe un front de 40 km la nordul și sudul râului Somme, în nordul Frenței.
  Efectele tancurilor în această bătălie au avut un efect restrâns, din cauza problemelor mecanice şi a faptului că erau în număr insuficient. Sursa: FrontPress.ro
  sommeCiteste si:


  0 0
 • 09/15/13--00:17: Un banc....

 • Rebecca mai avea puţin să nască şi, pentru că era o soţie iubitoare, îi spune soţului ei:
  - Dragul meu, te înţeleg. Ia şi tu nişte bani şi du-te la femei, că nu mă supăr...
  Itzic, fericit, ia banii şi pleacă. După puţin se întoarce acasă, iar Rebecca îl întreabă mirată :
  - Ce-i cu tine, Itzic ? Te-ai răzgândit? De ce-ai venit aşa devreme?
  - Nu, dragă. Când coboram scările, m-am întâlnit cu vecina, nevasta lui Rosenfeld. M-a întrebat unde mă duc şi mi-a propus o afacere: să merg la ea şi să împărţim banii pe din două . Aşa că am făcut şi economie...
  - a naibii de curvă ! izbucneşte Rebecca înfuriată. Când ea era gravidă, eu nu i-am luat nici un ban lui Rosenfeld...

  0 0
 • 09/15/13--00:36: Test
 • SIRIA, un test pentru supravietuirea statului ISRAEL

  autor: FrontPress 15.09.2013

  0Operaţiunea de încercuire şi cucerire a Damascului (începută în noiembrie 2012) de către cei 30.000 de rebeli aparţinând brigăzilor Jabhat al-Nusra şi Harakat Ahrar al-Sham Al Islami, s-a încheiat pe 5 februarie 2012, cu un dezastru pentru aşa-zisa armată de eliberare a Siriei. Pierderile estimate în rândul rebelilor fiind estimate la 1/3 din efective. Aceste grupări afiliate Al-Qaida erau cele mai bine antrenate şi înarmate de către SUA, Turcia, Franţa, Croaţia, Arabia Saudită, Iordania şi Qatar, fiind constituite din mercenari străini, majoritatea foşti ofiţeri, subofiţeri şi militari pe bază de contract în statele jihadiste care au participat la coaliţia anti-irakiană.
  Din acel moment, iniţiativa a aparţinut armatei siriene fidelă preşedintelui Bashar al-Assad. A urmat contra-atacul armatei siriene din martie 2012 care a dezorganizat şi împrăştiat resturile dispozitivului de luptă al brigăzilor rebelilor, împingându-l la 50-60 km nord-vest de Damasc. Cel mai important punct de regrupare al acestora a fost localitatea Qusair (din provincia Homs), situată la 15 km de graniţa cu Libanul. Qusair a devenit o adevărată citadelă a rebelilor, constituită cu scopul de a controla autostrada M5 care leagă Turcia de Iordania, trecând prin Damasc şi de a aproviziona rezistenţa cu arme introduse în Siria din Liban.
  syrian_army_tap110611099_620x350La sfârşitul lunii aprilie 2012 statul major al armatei siriene a pregătit o amplă operaţie aero-terestră de securizare a graniţelor, vizând 4 direcţii de aprovizionare a rebelilor cu recruţi, arme şi muniţii peste graniţa cu Iordania şi Liban. Momentul declanşării operaţiei (5 mai 2012) fiind stabilit de serviciile siriene de informaţii, astfel încât el să coincidă cu intrarea în Siria a transportului trimestrial de arme al sponsorilor occidentali, destinat rebelilor.
  Numai că în nopţile de 3/4 şi 4/5 mai 2012, orele 01:40, forţele aeriene israeliene au lansat sub protecția unui avion de bruiaj, simultan câte 3 atacuri aeriene, cu câte 12 avioane de vânătoare F-15 şi F-16 de vânătoare-bombardament, înarmate cu rachete aer-sol de tip AGM-65 Maverick şi bombe dirijate pe fascicol laser asupra a 3 obiective ale armatei siriene de pe teritoriul Siriei. Primul obiectiv a fost coloana de blindate în marş a batalionului 501 de tancuri, lovită cu 10 bombe, în raionul Barzeh. Batalionul făcea parte din divizia a 4 de gardă, aflată sub comanda colonelului Maher al-Assad, fratele preşedintelui Bashar al-Assad şi constituia forţa de izbire a dispozitivului rebelilor de la Al Qusayr.
  Al 2-lea obiectiv l-a constituit al 2-lea batalion mecanizat al diviziei a 4 de gardă, concentrat în raionul Al Saboura, la nord de Damasc care începea deplasarea spre Al Qusayr. Al 3-lea obiectiv l-a constituit brigada 104 artilerie de gardă, cu punctul de comandă şi depozitele de muniţii pe înălţimile Qasyoun, la nord de Damasc. Brigada 104 urma să asigure sprijinul cu foc al ofensivei armatei siriene de la Al Qusayr. În urma atacurilor aviaţiei israeliene peste 300 de militari sirieni au fost ucişi sau răniţi.
  Cu toate acestea, ofensiva armatei siriene s-a desfăşurat conform graficului, în afară de Al Qusayr, ea atacând şi cucerind de la rebeli localitatea Deraa, situată la 10 km de graniţa de sud cu Iordania şi 30 km est de cea cu Israelul, alte câteva localităţi deţinute de rebeli în provincia Hamah precum şi oraşul Al Mayadin, aflat în vestul Siriei.
  0Oficialii israelieni au afirmat că au recurs la această operaţiune pentru a împiedica transferul armelor chimice siriene către organizaţia Hezbollah din Liban şi că totodată au reuşit să distrugă vectorii lor de transport, adică rachetele Fateh-110. Normal că nu i-a crezut nimeni. Practic, evreii şi-au permis cu de la sine putere să se amestece în războiul civil din Siria de partea rebelilor, încercând să zădărnicească iminenta ofensivă a armatei guvernamentale. Prelungind astfel suferinţa poporului sirian.
  Ministrul rus de Externe a replicat imediat precizând că Moscova reia contractele de livrare de armament semnate în 2007 cu Siria, fără a specifica nimic în plus. Livrările nu pot fi influenţate de factori externi, ele având la bază un contract bilateral anterior, semnat de Moscova şi Damasc; Siria nefiind atunci supusă vreunui embargo privind livrările de armament. Şi dacă cineva îşi manifestă vreo opoziţie, Rusia ca unul din cei 5 membri permanenți ONU, îşi poate folosi dreptul de veto. De altfel, preşedintele rus, Vladimir Putin a menţionat ulterior că sisteme antiaeriene S-300, împreuna cu alte arme moderne, vor fi transferate către Siria, imediat.
  5 nave din flota Pacificului (distrugătorul anti-submarin Amiral Panteleev, navele de transport desant Peresvet şi Amiral Nevelskoi, un petrolier şi o navă suport) au trecut prin Canalul Suez, întrând în Marea Mediterană şi au acostat în baza de la Tartus, alăturându-se altor 7 din flota Baltică şi a mării Negre care deja patrulează în largul coastelor siriene. Pe loc, în înzestrarea armatei siriene şi-au făcut apariţia 2 batalioane de apărare de coastă, echipate cu 36 de sisteme de lansare a rachetelor de croazieră ( anti-navă) P-800 Yakhont, rezistente la bruiaj, cu bătaia de 460 km şi viteza de Mach 2.
  În contractul semnat în 2007 între Rusia şi Siria mai apar 4 baterii de rachete S-300 x 144 de rachete. Fiecare baterie S-300PMU2 poate urmări 12 ţinte aeriene care evoluează la joasă mare înălţime sau pe traiectorie balistică, lansând 6 rachete într-o singură salvă, fiecare rachetă fiind ghidată pe o ţintă proprie. Rachetele au o bătaie maximă de 195 km în cazul ţintelor de tip F-16, F-15, F-18 şi 40-70 km în cazul rachetelor de croazieră care zboară la joasă înălţime şi înglobează tehnologie „stealth” (inclusiv avioanele F-22, F-35 şi B-2). Sistemul S-300 nu este afectat de contramăsurile radioelectronice de bruiaj şi este apărat de armele de precizie de către sistemul AA cu rază mică de acţiune SA-22 Panţir S1, aflat şi el în înzestrarea armatei siriene.
  Transportul pe calea ferată a sistemelor S-300 de la fabrica de la Nijni Novgorod (în apropiere de Moscova) la Novorossiisk (pe malul Mării Negre), îmbarcarea lor la bordul navei de transport şi drumul până la Tartus durează 3-4 zile. Apropo, la ce or servi navele de transport desant Peresvet şi Amiral Nevelskoi, alocate grupării de nave ruse din largul coastelor siriene? Pregătirea personalului sirian, familiarizat deja cu tehnologia rachetelor ruseşti pe care o şi exploatează, se poate face la locul de muncă, cu instructori ruşi, chiar în condiţii de campanie în maximum o lună.
  Problema israelienilor e configuraţia dezavantajoasă a terenului, anume că de pe înălţimile din sudul Siriei, radarele bateriilor S-300 acoperă întreg teritoriul Israelului. Şi atunci când, imediat după decolare, sesizează o formaţie de mai mult de 4 avioane de luptă israeliene, le încadrează şi le doboară preventiv, înainte de a intra în spaţiul aerian sirian.
  S300Rachetele S-300 nu reprezintă nici o ameninţare pentru rebelii sirieni, pentru simplul motiv că ei nu au aviaţie. Aviaţia israeliană şi eventual cea a NATO nu numai că nu ar ajunge la ţintele de pe teritoriul sirian dar ar avea şi mari pierderi datorită sistemelor S-300.
  Conflictul militar din Libia le-a servit francezilor ca un fel de prezentare în vederea oferirii la export a avionului Rafale, care nu mai fusese utilizat până atunci în campanii militare. Cum marketingul e azi în floare, de ce n-ar profita şi ruşii livrând sirienilor 2 baterii S-300 PMU2 şi 2 baterii de ultim moment S-400 Triumf? Aşa ca să vadă şi românii la televizor cum se doboară în serie avioane F-16I Sufa (din lotul F-16 block 52, cu 3 clase mai sus decât block 15 ale portughezilor).
  TYYPGPrintre articolele solicitate de Siria în contractul din 2007 cu Rusia apare şi un număr neprecizat de sisteme de rachete Iskander M. Despre racheta rusească 9K720 Iskander M se ştie că este una cvasibalistică, cu o abatere probabilă de 5 m, la o bătaie maximă de 500 km, având apogeul la doar 50 km (neieşind în spaţiul cosmic) şi prin urmare necombătută de rachetele antibalistice SM-3 (care vor fi dispuse la Deveselu sau sunt deja pe crucişătoarele AGIS americane din clasa Ticonderoga). Pentru a putea manevra în înălţime şi direcţie, ea zboară cu 2,66 km/s ( Mach 6-7 ), scăpând astfel şi de rachetele antibalistice endoatmosferice de tip Patriot, Iron Dome sau THAAD. De altfel, din proiectare, racheta Iskander a primit ca sarcină păcălirea scutului antirachetă.
  Vestea proastă pentru evrei e că racheta 9K720 Iskander M are ca încărcătură de luptă 6 bombe în casetă, similar sistemului JDAM, fiecare având în memorie coordonatele GPS ale ţintei. Cele 6 bombe sunt de tip antibuncăr şi vizează adăposturile betonate ale avioanelor din cadrul unui aerodrom. Practic, o rachetă Iskander poate nimici 8-12 de avioane de luptă, iar 15 rachete Iskander lasă fără aviaţie de luptă Israelul, în numai 5 minute.
  Toate aceste sisteme, alături de prezenţa celor 12 nave de luptă ruseşti, au rolul de a ţine la o distanţă, atât de mare un grup de lovire sau amfibiu de debarcare (constituit în jurul a 1-2 portavioane sau portelicoptere), încât ţintele de pe teritoriul Siriei să fie în afara razei de acţiune a avioanele lor de atac. Astfel posibilitatea instituirii de către SUA a unei „no flight zone” ca în cazul Libiei în 2011, a devenit o simplă iluzie. De Valentin Vasilescu – Vocea Rusiei

  0 0


  0 0
 • 09/15/13--04:43: Oliver Cromwell

 • Cel care a cerut pictorilor sa-l picteze asa urat cum este pentru posteritate

  Oliver Cromwell (n. 25 aprilie 1599 – d. 3 septembrie 1658) a fost un lider militar și politic englez, cunoscut în special pentru contribuția sa la transformarea Angliei într-o republică federală („Commonwealth”) și pentru rolul său ulterior de Lord Protector al Angliei, Scoției și Irlandei. Armata sa a Noului Model i-a înfrânt pe regaliști în cadrul Războiului Civil Englez. După executarea regelui Carol I în 1649, Cromwell a dominat Commenwealthul de scurtă durată al Angliei, a cucerit Irlanda și Scoția, și a fost Lord Protector din 1653 până la moartea sa în 1658.

  Cromwell provenea din clasa gentryului de mijloc, și a fost un personaj mai degrabă obscur în primii patruzeci de ani de viață, ajungând fermier yeoman în anii 1630 din motive personale și financiare. Cu toate acestea, a revenit în rândul gentryului mulțumită unei moșteniri lăsate de unchiul său. O experiență de conversiune religioasă din aceeași decadă l-a determinat să adopte un stil independent de puritanism ca nucleu de bază al vieții și acțiunilor sale.

  Cromwell a fost membru al Parlamentului (Camera Comunelor) de Cambridge în timpul Parlamentului Scurt (1640) și Lung (1640-49), și s-a implicat mai apoi în Războiul Civil Englez de partea „Capetelor rotunde” sau parlamentarilor. Un soldat excelent, a trecut de la comandarea unei singure trupe de cavalerie la comanda întregii armate. Cromwell a fost a treia persoană care a semnat sentința de moarte a lui Carol I în 1649, și a fost membru al Rump Parliament (1649-1653), fiind desemnat de Rump să preia comanda campaniei engleze în Irlanda (1649-1650). A condus apoi o campanie împotriva armatei scoțiene între 1650-1651. Pe 20 aprilie 1653 a dizolvat parlamentul Rump, organizând o Adunare de scurtă durată cunoscută ca Barebone's Parliament, înainte să ajungă Lord Protector al Angliei, Scoției și Irlandei pe 16 decembrie 1653. Instrumentele guvernării sale autoritare au fost armata și centralizarea administrativă. În plan religios, Oliver Cromwell a instaurat un regim de toleranță pentru toate cultele protestante, iar catolicii au fost mai puțin persecutați decât în vremea conducerii prezbiteriene. Ca orice puritan, el a privit învățămîntul cu seriozitate și l-a sprijinit cu bani și prin donații din pământurile bisericești.

  Când regaliștii au revenit la putere în 1660, cadavrul său a fost exhumat, atârnat în lanțuri, și decapitat. Cromwell a fost o figură controversată în istoria Britaniei și Irlandei - un dictator regicid conform unor istorici (precum David Hume sau Cristopher Hill) și un erou al libertății pentru alții (precum Thomas Carlyle sau Samuel Rawson Gardiner). În Britania memoria sa este onorată, și a fost de exemplu ales între primii 10 britanici într-un sondaj BBC. Cu toate acestea, măsurile sale împotriva catolicilor irlandezi au fost caracterizate de unii istorici ca un adevărat genocid sau aproape, iar în Irlanda este văzut într-o lumină foarte nefavorabilă.

  Conform istoricului irlandez Micheál Ó Siochrú, masacrele de la Drogheda și Wexford din 1649 se numără printre cele mai mari atrocități din istoria anglo-saxonă.

  ^ Cromwell, erou revoluționar sau criminal de război?


  A fost una dintre marile personalitati ale istoriei Angliei,participant direct la evenimentele din timpul Revolutiei si figura centrala a Protectoratului.Nascut la Hettington,intr-o familie de mici nobili de confesiune puritana,Cromwell si-a facut studiile la colegiul din Cambridge.El devine unul dintre conducatorii opozitiei in Parlamentul convocat de Carol I in 1640.Se evidentia printre deputati prin figura sa puternica,trasaturile dure ale fetei,vocea impunatoare,cuvintarile adinc religioase,accesibile si convingatoare.Pentru eroismul manifestat in prima mare batalie cu armata regala de la Marston Moor,cavaleria lui Cromwell a fost numita "coastele de fier".Dictatura militara,stabilita de Cromwell cu sprijinul armatei si burgheziei,a devenit ereditara,dar lord protectorul-Cromwell a renuntat sa se incoroneze ca rege.Dupa moartea lui,lord protector a fost numit fiul sau,Richard Cromwell,o figura politica neinsemnata,inlaturata de Stuarti.

  0 0
 • 09/15/13--10:16: Kazacioc

 • 0 0
 • 09/15/13--10:32: Kazacioc

 • 0 0


  0 0


  Statuia " Calaretul de arama " se misca


  Statuia lui Petru I din Petersburg, denumită de obicei „Călăreţul de aramă”, poate servi drept exemplu al modului în care o operă de artă înţeleasă şi mitologizată devine un simbol. „Călăreţul de aramă”, ridicat în perioada domniei Ecaterinei a II-a, a început să fie perceput de către locuitorii oraşului, la relativ scurt timp după aceea, ca o fiinţă. Legende despre capacitatea statuii de a se deplasa sunt reflectate şi în poemul lui Puşkin, Călăreţul de aramă. Evgheni, eroul poemului, supravieţuind unor inundaţii cumplite şi morţii iubitei, ajunge în dreptul statuii lui Petru I, când, „deodată / Fugi năuc. I s-a părut / Că faţa ţarului temut, / O clipă-aprinsă de mînie / S-a-ntors încet spre el”. Această viziune l-a zdruncinat pe Evgheni cel nebun, iar de atunci acestuia i se părea mereu că este urmărit de „Călăreţul de aramă”.
  Diverse legende mistice învăluiau statuia în mister încă din momentul creaţiei acesteia; în memoriile sale, Pavel I relatează că îi apărea fantoma lui Petru I, indicându-i locul unde urma să fie instalat monumentul care avea să-i fie dedicat (chiar dacă Pavel nu a participat la elaborarea proiectului şi nici măcar nu se afla la vremea respectivă la Petersburg, monumentul a fost ridicat exact în locul indicat de fantomă).
  Operele literare inspirate şi compuse în Petersburg, precum şi texte folclorice descriu monumentul ca pe un “genius loci” (spiritul locului) al Petersburgului. În 1812, când capitala din nordul Rusiei aştepta invazia lui Napoleon, s-a discutat problema evacuării monumentului în gubernia Vologda. Tot atunci au apărut zvonuri conform cărora un oarecare căpitan Baturin avusese o viziune în care „Călăreţul de aramă” promisese să apere oraşul, spunând: „Cât timp sunt pe locul meu, oraşul meu nu are de ce să se teamă!”. Căpitanul Baturin i-a comunicat suveranului despre visul său, iar acesta, la rândul său, l-a considerat un semn şi nu a scos monumentul în afara Petersburgului.
  S-a constatat că figura masivă a suveranului sculptat mai avea nevoie de un al treilea punct de sprijin şi atunci, cu acordul împărătesei, sculptorul Maurice Falconet a introdus în compoziţie un şarpe. Astfel, „Călăreţul de aramă” a căpătat trăsăturile unui zeu aflat în luptă cu zmeul şi stăpân al tunetului. Această trăsătură este amplificată şi de faptul că sculptura este instalată pe o „piatră a tunetului”, o stâncă naturală adusă din împrejurimile Petersburgului.
  Trebuie remarcat faptul că, printr-o întâmplare, monumentul lui Falconet a continuat o îndelungată tradiţie: oraşele care aveau rolul de capitale ale slavilor de răsărit îşi alegeau întotdeauna ca simbol un zeu în luptă cu zmeul. Astfel, cneazul Vladimir, având în vedere dezvoltarea Rusiei Kievene şi transformarea acesteia într-un imperiu, l-a ales pe Perun (luptător cu zmeul şi stăpân al tunetului) ca zeu suprem al panteonului de la Kiev. Cnejii de Moscova au ales ca simbol al oraşului un „călăreţ” care se luptă cu balaurul. „Călăreţul de aramă” care striveşte şarpele a devenit blazonul noii capitale – Sankt Petersburg. Tradiţia slavă de răsărit reprezintă o parte integrantă a unei tradiţii răspândite în întreaga Europă, imaginea călăreţului în luptă cu balaurul (de regulă, Sf Gheorghe) fiind frecvent folosită pe continentul european ca simbol al puterii statale.

  lovendal.net/

  0 0
 • 09/16/13--06:05: Exportul bunicilor
 • Se intampla in Germania: “Exportul bunicilor” in Polonia, practica tot mai comuna pe fondul imbatranirii populatiei

  autor: FrontPress 16.09.2013

  1Tot mai multe familii germane îşi trimit bătrânii în centre de îngrijire din Polonia, din cauza costurilor prea ridicate din ţară, “exportul bunicilor” devenind o problemă controversată în Germania, denunţată de o parte a presei drept “colonialism gerontologic”.
  Practica de a trimite bătrânii în Polonia a devenit un trend în Germania, un important ziar local din Munchen comparând situaţia cu practica unor ţări de a-şi exporta deşeurile, transmite Bloomberg.
  Tot mai multe familii consideră însă că Polonia reprezintă cea mai bună variantă pentru a asigura bătrânilor o îngijire de calitate la costuri rezonabile, aproape imposibil de găsit în Germania.
  Potrivit unui sondaj efectuat de TNS Emnid, unul din cinci germani ar fi dispus să apeleze la un centru de îngrijire din străinătate.
  Migraţia bătrânilor germani reprezintă unul dintre primele efecte vizibile ale unei probleme de proporţii globale. Organizaţia Naţiunilor Unite estimează că numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani se va tripla până în 2050, la aproape 2 miliarde, odată cu scăderea natalităţii, creşterea duratei medii de viaţă şi îmbătrânirea generaţiei concepute după cel de-Al Doilea Război Mondial.
  Totodată, costurile îngrijirii bătrânilor devin prohibitive chiar şi în ţări cu un sistem solid de transferuri sociale, precum Germania. Cheltuielile alocate de germani îngrijirii pe termen lung a bătrânilor vor creşte de la 1,4% din PIB în prezent la 3,3% din PIB până în anul 2060, potrivit unui raport al Comisiei Europene.
  Familiile germane care apelează la centre de îngrijire din Polonia susţin că facilităţile de acest tip din Germania oferă servicii inferioare, deşi percep tarife mult mai ridicate, chiar şi de trei ori mai scumpe. Singura problemă este distanţa, care îngreunează vizitele.
  Proprietarii unui complex de îngrijire a bătrânilor din staţiunea poloneză de ski Szklarska Poreba estimează că numărul rezidenţilor germani se apropie de jumătate din capacitatea de cazare. Bătrânii sunt cazaţi în vile de lux, unde au parte de îngrijire permanentă şi şedinţe de terapie.
  Astfel de servicii costă în Polonia până la 1.200 de euro pe lună, faţă de 3.250 euro în Germania. Sistemul social din Germania poate subvenţiona până la 1.550 euro din costul îngrijirii la un centru din ţară, sau până la 700 de euro în afara graniţelor. Diferenţa trebuie asigurată din pensie, sau de către familie.
  Germania va avea până în 2050 una dintre cele mai îmbătrânite populaţii din lume, alături de Japonia, Coreea de Sud şi Italia, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), care estimează că numărul persoanelor cu vârsta peste 80 de ani va depăşi, în aceste state, 15% din locuitori. De Vlad Popescu – Mediafax

  0 0
 • 09/16/13--11:13: Nationalistii italieni
 • Nationalistii ITALIENI ii prefera pe sovinii UNGURI in detrimentul ROMANILOR

  autor: FrontPress 16.09.2013

  0Deşi naţionaliştii de la Noua Dreaptă întreţin oficial de mai mulţi ani legături de prietenie cu Forţa Nouă din Italia, un partid tradiţionalist catolic extraparlamentar, românii nu au fost invitaţi la conferinţa pan-europeană din comuna Cantu din Provincia Como, de la sfârşitul acestei săptămâni, la care au participat mai multe delegaţii din diverse state europene. Se pare că italienii au preferat să-i aibă ca parteneri de dialog în locul românilor pe reprezentanţii unor grupări şovine şi iredentiste din Croaţia şi Ungaria.
  La Festivalul Boreal, eveniment cu participare internaţională, au fost invitaţi politicieni, lideri şi chiar europarlamentari din partea Forţei Noi (Italia), Partidului Naţional Britanic,  Mişcării tinerilor maghiari din cele 64 de comitatePartidului Pur al Drepturilor CroaţilorRenaşterii FrancezeTineretului Polonez,Mişcării Naţionale (Polonia), Partidului Libertate (Ucraina), Democraţiei Naţionale (Spania), Tineretului Nordic (Suedia) şi Partidului Suedezilor.
  Deasemenea a fost organizată şi o conferinţă de presă comună la sfârşitul lucrărilor, la care au asistat circa 300 de persoane, prin care au fost condamnate fenomene precum lobby-ul homosexual sau imigraţia masivă, nefiind uitată nici actuala organizare a Uniunii Europene. La fel, a fost exprimată şi solidaritatea mişcărilor identitare europene cu regimul naţionalist-secular al preşedintelui Bashar al Assad din Siria.
  Deşi organizatorii italieni au contacte cu naţionaliştii români de ani de zile, aceştia din urmă nu au fost invitaţi să participe la eveniment, fiind preferaţi şovinii unguri de la HVIM. În sânul partidului Forţa Nouă din Italia există practic o divergenţă de opinii în legătură cu orientarea externă: practic unele filiale ale FN (mai ales din nord) au legături cu revizioniştii maghiari în timp ce altele (mai ales din sud) întreţin relaţii strânse de colaborare cu Noua Dreaptă, în Peninsulă existând o filială activă a naţionaliştilor români.
  În ultimii ani, ofensiva diplomatică a radicalilor maghiari de la HVIM, dar şi de la partidul parlamentar Jobbik, s-a soldat cu câştigarea simpatiei majorităţii partidelor şi organizaţiilor naţionaliste europene.
  Pe de altă parte, conform adresei de internet a Noii Drepte, organizaţia mai întreţine legături oficiale doar cuZorii Aurii din Grecia şi Partidul Naţional-Democrat German. Pe site mai apare şi contactul italienilor de la Forţa Nouă, dar aşa cum indică o serie de acţiuni recente, aceştia încep să încline înspre o nouă alianţă cu revizioniştii maghiari din ţara vecină. Aceeaşi tendinţă se poate observa şi în rândul naţionaliştilor germani. Neoficial, Noua Dreaptă mai are legături şi cu organizaţii similare din Serbia şi Slovacia. Surs: FrontPress.ro
  10123456789


  0 0
 • 09/16/13--22:57: Fericit pentru nimic!
 •    Si azi dimineata ma-m trezit plin de bucurie!
   Ce mi-am propus mi-a reusit!  Era important pentru mine sa reuseasc.
   Te simti asa de bine cand realizezi ceva… esti fericit!
   Am fost fericit pentru reusite mai mari, dar si pentru reusite mici
   Daca ma gandesc bine,  azi sunt fericit pentru ceva  ce imi va parea un fleac maine si pentru ca maine va fi un nou azi , voi fi din nou ,fericit pentru ceva!
   Sunt  fericit in fiecare zi!
   Fericit pentru nimic!

  Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISAîţi dă mai multe detalii!.

   Articol preluat de pe blogul:SoriN

  0 0
 • 09/16/13--23:04: Armata rusa
 • Armata rusa: inzestrare masiva cu sisteme anti-racheta S-400

  autor: FrontPress 17.09.2013

  S400Directorul general al Almaz-Antey, Vitaly Neskorodov, a anunţat că armata rusă va primi începând cu 2013, în înzestrare sisteme anti-rachetă S-400 pentru cel puţin două sau trei regiment.
  În prezent, armata rusă are cinci regimente de S-400 (două la Moscova, unul în Flota Pacificului, unul în flota din Marea Baltică şi unul în Districtul Militar de Sud).
  “Instalaţiile pentru 1 regiment vor fi livrate Forţelor Armate în acest an. Potrivit documentelor, vom produce instalaţii pentru două sau trei regimente anual. Anul viitor, producţia va creşte”, a spus Neskorodov.
  Primul regiment echipat cu sistemul S-400 a devenit operaţional în 2007, fiind dislocat în oraşul Elektrougli, aflat în apropierea Moscovei.
  S-400 este un sistem de apărare anti-rachetă sol-aer de nouă generaţie, conceput pentru a distruge toate mijloacele actuale şi viitoare de atac aerian şi spaţial, precum şi avioane de luptă şi rachete de croazieră. De pe InfoMondo Militar
  s

  0 0
 • 09/17/13--00:02: Dragos Paslaru
 • De ce cred ca s-a calugarit actorul Dragos Paslaru, care a jucat rolul lui Horia Sima

  autor: FrontPress 17.09.2013

  drumet in calea lupilorAcum două săptămâni când am făcut un pelerinaj la mănăstirile din judeţul Vâlcea am ajuns şi la mănăstirea Frăsinei, unde a vieţuit ani mulţi în haina monahală marele actor Dragoş Pâslaru, care a fost şi cancelarul aşezământului. La mănăstirea Pătrunsa, unde s-a retras pe un vârf de munte, nu am putut ajunge cu maşina deoarece se merge câţiva kilometri pe o potecă prin pădure. În pelerinajul meu ortodox în nordul Olteniei mi-am pus mereu în sinea mea întrebarea: de ce actorul Dragoş Pâslaru s-a călugărit devenind părintele Valerian. Care au fost resorturile interioare ale unui mare actor din high life-ul bucureştean să îmbrace rasa monahală?
  Serile trecute am revizionat pe internet filmul “Drumeţ în calea lupilor”, regizat de Constantin Vaeni în 1988, în care joacă Dragoş Pâslaru rolul lui Horia Sima, comandantul Mişcării Legionare în vremea statului naţional-legionar din toamna lui 1940. Filmul l-am mai văzut în comunism, când eram adolescent şi nu am înţeles mare lucru, pentru că nu cunoşteam istoria adevărată a românilor. Filmul m-a şocat. Este cel mai ideologic film făcut vreodată de către comunişti privind istoria României şi despre evenimentele din toamna lui 1940. Filmele care falsifică istoria regizate de Sergiu Nicoalescu pălesc faţă de pelicula lui Constantin Vaeni. Tot filmul e o falsificare şi deturnare grosolană a adevărului istoric. Regizorul foloseşte frânturi de adevăr şi imagini de arhivă pentru a le contopi într-un amalgam halucinant, care schimbă sensul istoriei cu 360 grade. Îl prezintă pe istoricul Nicolae Iorga la catedră, ţinând discursuri mobilizatoare, în amfiteatrele studenţeşti, ca Nicolae Ceauşescu la tribuna congresului PCR. Iorga vorbea în film că legionarii sunt vinovaţi de Diktatul de la Viena, când adevărul e că marele istoric era consilier regal şi membru de frunte al Frontului Renaşterii Naţionale, partidul condus de Carol al II-lea, principalul vinovat de raptul teritorialul din vara lui 1940. Iorga vorbea de independenţa naţională faţă de Germania, ca Ceauşescu faţă de URSS după vizita lui Gorbaciov. Legionarii sunt prezentaţi ca nişte agenţi nazişti, ştiindu-se clar că mişcarea lui Codreanu a fost singura care nu a primit finanţare de la Hitler, ci partiduleţele create special de Germania şi conduse de O. Goga sau Gh. Brătianu. Mai mult, Vaeni îi prezintă pe legionari, ca nişte fanatici nazişti, cu conotaţii religioase păgâne, în realitate ei erau profund ortodocşi. Ca să distorsioneze istoria, Veani arată în film steagurile Mişcării Legionare ca şi drapelul hitlerist roşu, alb şi negru, când în realitate până şi copiii ştiu că culoarea Gărzii de Fier este verdele brad. Vaeni îşi îmaginează un proces ilegal într-o casă ţărănească după preluarea de la Sinaia a lui Iorga de către poliţia legionară la care ar fi participat şi Horia Sima. Disputa e halucinantă, regizorul prezentând pe legionari ca nişte sadici asasini analfabeţi şi agenţi obsedaţi de Germania hitleristă opuşi unui Iorga iluminat, ca un mare comunist avant la lettre. Horia Sima interpretat de Dragoş Pâslaru e prezentat ca un psihopat însetat de sânge şi cu idei fixe. Adevărul istoric, dovedit de documente, este că Iorga a fost asasinat de un commando NKVD infiltrat în Corpul Muncitorilor Legionari, iar Horia Sima aflând de răpirea lui Iorga a încercat tot posibilul să-I oprească şi prindă pe asasini. El şi-a dat seama că o astfel de crimă ar fi compromis Mişcare Legionară în opinia internă şi internaţională, pentru că Iorga era un savant de renume mondial, chiar dacă era vinovat de asasinarea lui CZ Codreanu şi a fost văzut lovind cu piciorul legionari omorâţi în piaţa publică de jandarmeria carlistă. Oricum, asasinul Traian Boeriu a trăit bine mersi prin Europa Occidentală şi America Latină până în anii 90 fără să fie deranjat de justiţia comunistă de la Bucureşti sau de Moscova. Maurul NKVD îşi făcuse datoria să compromită statul naţional-legionar. Când în 1988, Vaeni a realizat filmul, Traian Boeriu cred că-şi râdea în pumni, la o bere pe o terasă occidentală, de elucubraţiile regizorului comunist. Nicio clipă statul comunist nu a intreprins o acţiune juridică pe plan internaţional pentru arestarea lui Boeriu, deşi propaganda comunistă îl jelea pe plan intern pe toate canalele media pe Iorga asasinat, cică de legionari.
  parintele-valerian-dragos-paslaruSigur că actorul Dragoş Pâslaru a realizat târziu că a fost un pion în marea manipulare comunistă interpretând fals şi departe de adevăr rolul lui Horia Sima şi evenimentele din 1940, contribuind la propaganda comunistă. După ce a fost bătut în 1990 de minerii lui Ion Ilici Iliescu, pentru că a fost confundat cu Horia Sima în Piaţa Universităţii, actorul Dragoş Pâslaru s-a călugărit la Mănăstirea Frăsinei şi apoi a mers la schitul Pătrunsa, cât mai departe de cei care l-au pus să joace un rol care a distorsionat grosolan adevărul istoric despre o mişcare creştină şi despre dramele poporului român, dar cât mai aproape de Hristos. De Ionuţ Ţene – NapocaNews
  1

older | 1 | .... | 63 | 64 | (Page 65) | 66 | 67 | .... | 171 | newer