Attn! Always use a VPN when RSSing!
Your IP adress is . Country:
Your ISP blocks content and issues fines based on your location. Hide your IP address with a VPN!
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 64 | 65 | (Page 66) | 67 | 68 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 09/17/13--00:44: Falsitate
 • Rosia Montana si falsa dihotomie intre “dreapta” si “stanga”

  autor: FrontPress 17.09.2013

  george_soros_1030175Proiectul Roşia Montana întruchipează toate aspectele negative ale „sistemului ticăloşit” şi „capitalismului de cumetrie”. După ce am demonstrat că România va încasa cu 3,7 miliarde de dolari mai puţin decât ar fi încasat Congo pentru un proiect asemănător, a venit timpul să facem o analiză a persoanelor care finanţează şi coordonează proiectul Roşia Montana. În curând vom ajunge la persoanele „din spatele cortinei”, dar vom începe cu personalul executiv al Garbiel Resources.
  Unul dintre aspectele curioase ale modului în care funcţionează compania Gabriel Resources constă în faptul că managementul companiei are salarii colosale, chiar şi în condiţiile în care Gabriel Resources încă nu are profit. Însă banii nu sunt plătiţi degeaba. Acţionarii companiei au avut grijă să aducă la Gabriel Resources pe cei mai buni specialişti în domeniul ”proiectelor speciale” şi ”relaţiilor cu guvernele statelor subdezvoltate”. CEO-ul companiei este Jonathan Henry care a intrat în top 10 ai celor mai bine plătiţi directori executivi din Canada cu o remunerare totală de peste 9,5 milioane de dolari după estimările MSN Canada. Ce ştie să facă Jonathan Henry ca să merite aceşti bani? Înainte să ajungă la Gabriel Resources, Henry a fost CEO-ul companiei britanice Avocet Mining unde şi-a demonstrat eficienţa managerială. În ciuda presiunilor din partea societăţii civile, Avocet Mining nu a semnat Codul Internaţional de management al producţiei, transportului şi folosirii cianurii în producţia aurului. În 2011, la una din exploatările deţinute de compania britanică, un camion încărcat cu cianură a căzut într-un râu care alimenta cu apă câteva sate învecinate. „Înainte să ne salveze, aurul o să ne omoare”, scriau jurnaliştii locali, făcând referire la promisiunile Avocet de a aduce locuri de muncă, investiţii şi prosperitate. Sună cunoscut, nu? Practic, nici un proiect al companiei britanice nu s-a desfăşurat fără un scandal de proporţii: cianură în râurile din Brukina Faso, dispute pe licenţe cu guvernul din Tadjikistan, acuzaţii de prejudicii comerciale în valoare de peste un miliard de dolar în Indonezia. Acum devine clar de ce fostul CEO al Avocet a fost ales pentru a conduce operaţiunile Gabriel Resources. Are toate calificările necesare pentru a lucra în România.
  Cel mai interesant personaj din echipa de management de la Gabriel Resources este „directorul independent” Alfred Gusenbauer, fost prim-ministru al Austriei în perioada 2007-2008. De ce ar fi nevoie de fostul cancelar austriac în conducerea unei companii miniere? Alfred Gusenbauer are o reputaţie de specialist în relaţii guvernamentale şi are mulţi prieteni în Europa de Est. În România, doctorul Gusenbauer face parte din consiliul ştiinţific al Institutului Social Democrat Ovidiu Șincai al cărui preşedinte este Adrian Năstase. Mai mult, Gusenbauer a participat, începând din 2006, la reuniunile grupului Bilderberg, în cadrul cărora putea să găsească „numitor comun” cu Mugur Isărescu care a devenit convins că rezerva de aur a României nu trebuie să crească. Fostul premier austriac are o vastă experienţă în domeniul susţinerii unor afaceri care depind de bunăvoinţa guvernului României. Toate companiile care l-au angajat pe Gusenbauer ca director sau consultant au avut un succes deosebit în domeniul privatizărilor şi contractelor publice. Alpine Bau, pentru care fostul lider al social-democraţilor austrieci a lucrat în calitate de consultant, a reuşit (împreună cu Ion Țiriac) să achiziţioneze pachete majoritare la Granitul Bucureşti şi SCAEP Giurgiu Port. Compania Strabag, la care Gusenbauer a fost angajat ca ”director independent”, a obţinut numeroase contracte de construcţie de drumuri, însă scandalurile legate de execuţia acestor contracte în valoare de miliarde de dolari se ţin lanţ. Lista succeselor manageriale ale fostului cancelar austriac poate fi continuată.
  Partea cea mai interesantă a constă în faptul că principalii acţionari ai companiei canadiene, miliardarii Steinmetz, Kaplan şi Paulson sunt consideraţi rivali ideologici şi concurenţi economici ai miliardarului George Soros. În acelaşi timp, Alfred Gusenbauer, „directorul independent”, însărcinat cu supravegherea managementul companiei în vederea respectării intereselor acţionariatului este unul dintre prietenii lui Soros. Gusenbauer se află în rândul celor „95 de prieteni” ai lui Soros care în 2011 au semnat o scrisoare deschisă prin care Soros şi cei care îl susţin cereau instituirea unei uniuni fiscale în cadrul Uniunii Europene şi crearea unui mecanism legislativ prin care conducerea UE ar putea controla bugetele ţărilor-membre. De fapt, Soros şi prietenii au cerut crearea (la nivel economic şi fiscal) a Statelor Unite ale Europei în care ţările-membre vor rămâne fără suveranitate economică şi fără controlul asupra propriilor bugete. Acum, acest proiect este susţinut atât de politicieni de dreapta (Merkel, Băsescu) cât şi de politicieni de stânga (Gusenbauer, Ponta). În acelaşi timp, afacerile miliardarilor „de dreapta” (Kaplan, Paulson) sunt supravegheate Gusenbauer, prietenul miliardarului „de stânga” Soros. În acest context, fiecare cetăţean capabil de gândire logică ar trebui să-şi pună o întrebare simplă: nu cumva politicienii „de stânga” şi „de dreapta” joacă de fapt în aceeaşi echipă? De Valentin Mândrăşescu - Vocea Rusiei

  0 0
 • 09/17/13--05:12: Tricouri naziste
 • Tricouri “NAZISTE” la Saptamana Modei din New York

  autor: FrontPress 17.09.2013

  1Un scandal “nazist” a izbucnit acum câteva zile la Săptămâna Modei din  New York. Mai exact, designerul american Marc Jacobs a decis să retragă o colecţie de tricouri, expusă miercuria trecută, după ce presa a relatat că logo-ul imprimat seamănă foarte mult cu cel folosit de membrii trupei Skrewdriver, una din cele mai cunoscute formaţii de rock identitar din “epoca de glorie” a subculturii skinhead din Marea Britanie.
  2Skrewdriver a lansat în anul 1987 albumul de muzică OI! “Boots and Braces”, ce avea drept ilustraţie o pereche de bocanci. Aceeaşi emblemă a folosit-o şi Jacobs în stilizarea articolelor sale, pe care le-a vândut în magazin cu preţul de 68 de dolari, potrivit revistei de modă Vogue.
  Reprezentanţii designerului american susţin că totul a fost doar o coincidenţă şi că tricourile au fost retrase de pe rafturi. „Am retras colecţia din magazine şi le-am sugerat retailerilor noştri să ne urmeze exemplul“, a declarat un oficial al brandului jurnaliştilor de la The Cut. Sursa: FrontPress.ro
  ian

  0 0
 • 09/17/13--05:43: Mars nationalist
 • Mars nationalist contra COMUNISMULUI si NAZISMULUI (FOTO)

  autor: FrontPress 17.09.2013

  1Sâmbătă a avut loc în Cracovia un marş organizat de mai multe grupări naţionaliste poloneze contra totalitarismului. Organizatorii au declarat că acţiunea s-a dorit o aducere aminte asupra faptului că Polonia a avut de suferit atât de pe urma comunismului cât şi a nazismului, ca urmare a atacului german şi apoi a celui sovietic din septembrie 1939, evenimente ce au declanşat cel de al Doilea Război Mondial.
  oSecond_World_War_EuropeParticipanţii, printre care şi suporteri ai cluburilor de fotbal, au scandat lozinci identitare, precum “Dumnezeu, Onoare şi Patrie”, dar şi slogane anticomuniste şi împotriva ocupaţiei germane.
  Polonia a fost invadată în 1939 de Germania şi Slovacia pe de o parte şi ulterior de Uniunea Sovietică, ca urmare a Pactului Molotov–Ribbentrop de neagresiune dintre cel de al Treilea Reich şi URSS. Trupele germane au atacat din vest Polonia în 1 septembrie, fiind urmate în 17 septembrie, din est, de către Armata Roşie. Campania s-a terminat rapid, în 6 octombrie, prin divizarea ţării între cele două mari puteri ale vremii.Sursa: FrontPress.ro
  62345


  0 0
 • 09/17/13--21:32: Afirmarea culturii nationale
 • Mars in capitala Suediei pentru afirmarea culturii nationale (FOTO+VIDEO)

  autor: FrontPress 18.09.2013

  1Sâmbătă a avut loc în Stockholm un marş organizat de Partidul Suedezilor, o formaţiune naţionalistă radicală extraparlamentară. La acţiune au participat circa 250 de persoane, care au mărşăluit în ritmul tobelor şi au fluturat drapele naţionale.
  Scopul principal al marşului a fost “celebrarea culturii suedeze milenare”, un pilon identitar împotriva globalizării nivelatoare şi a valului multicultural.
  A existat şi o contrademonstraţie, organizată de diverse grupări de extremă stânga, la care au participat peste 1.000 de persoane. La un moment dat, marşul naţionalist a fost atacat cu petarde, fumigene şi alte obiecte contondente. Forţele de ordine au intervenit şi au reţinut mai multe persoane. Nu au existat însă incidente majore, cele două tabere fiind despărţite de un număr însemnat poliţişti. Sursa: FrontPress.ro
  2023456789101112131415161718


  0 0
 • 09/17/13--21:40: Rasism
 • HARTA celor mai “RASISTE” tari din lume: ASIATICII pe primul loc. Vezi situatia in ROMANIA

  autor: FrontPress 17.05.2013

  caine rasistUn studiu realizat de World Value Survey, care măsoară gradul de toleranţă al cetăţenilor din 80 de state de pe Mapamond, a fost publicat recent în Washington Post. Topul ţărilor “rasiste” a fost realizat pe baza procentului dintre respondenţii din fiecare ţară care nu doresc vecini din alte rase. Surprinzător pentru unii, statele occidentale unde albii sunt încă majoritari sunt printre cele mai tolerante din lume. Pe de altă parte, cei mai intoleranţi ar fi asiaticii şi arabii.
  În Estul Europei şi în Balcani, România, Ungaria, Serbia şi Rusia se află pe la mijlocul clasamentului, cu 15-19,9 la sută dintre respondenţi nedorind vecini de culoare sau mongoloizi. Republica Moldova, Turcia şi Bulgaria sunt situate cu un loc în faţă, cu un procent de 20-29,9 la sută.
  Cei mai intoleranţi sunt chinezii din Hong Kong (71,8 dintre ei nu doresc vecini din alte rase), iordanienii (51,4) şi indienii (43,5).
  Printre statele cele mai tolerante sunt Canada, SUA, Australia, Marea Britanie, Brazilia, Norvegia, Suedia, Argentina şi Columbia, unde persoanele care nu doresc să locuiască lângă persoane din alte rase variază între 0 şi 4,9 la sută din populaţie.
  Legat de această situaţie, cotidianul britanic Daily Mail atrage atenţia asupra faptului că occidentalii ar putea să-şi ascundă părerile “rasiste” şi să fi minţit la întrebările din cadrul studiului. Deasemenea, cei de la Washington Post susţin că americanii au fost “educaţi” să nu-şi declare public preferinţele rasiale. Sursa:FrontPress.ro
  harta


  0 0
 • 09/18/13--01:57: 20.000
 • Numarul “legionarilor” s-a dublat, peste 20.000 au marsaluit duminica asta – Ilici crapa

  autor: FrontPress 18.09.2013

  romani protestDacă mai era nevoie de vreun argument de orice fel pentru a susţine din răsputeri manifestaţiile „hipsterilor“ bucureșteni, „legionari“ și „golani“, ei bine, în ce mă privește, gândul că Ilici crapă îmi este suficient. De la o săptămână la alta se dublează numărul participanţilor la protestele împotriva proiectului „goldsteinilor“, bunii amici și sponsori ai haitei lui Ion Iliescu. Ieri seară am fost din nou golan iresponsabil, stângist, hipster, plătit de Soros (și de Beny, recunosc sincer), bulangiu, nașparliu homelles, biciclist, ecologist, legionar, mason, bozgor, maidanez – în fine toate astea la un loc. Îmi asum toate etichetele din lume cu care ne gratulează gașca din ce în ce mai isterică a lui Ilici și Voiculescu, de la Mircea Badea la frate-miu, plus bicisnicii ce se dau de dreapta frântă crescuţi în poala lui Tismăneanu, contorsionistul cu cea mai elastică coloană din lume, adulatorul succesiv al lui Ilici și al lui Băse, la care se adaugă bobinatorii mașinii de propagandă și dezinformare, slugile Gold Corporation.
  Câtă vreme amploare protestelor crește și acțiunile golsteinilor scad, câtă vreme din ce în ce mai mulți români încep să strige tare, din ce în ce mai tare că „România nu e de vânzare!“, câtă vreme guvernanților le țâțâie dosul iar lui Ilici îi crește tensiunea apropiindu-se vertiginos de întâlnirea cu dracu, în ce mă privește mă doare la bască dacă sunt făcut lesbiancă sau legionar.
  Până una alta FBI-ul îl cam caută la dosare pe agentul Mossad Beny Steinmetz, iar bula speculativă Gabriel Resources-RMGC tinde să intre curând în faliment. Fie și atât și protestele „hipsterilor“ tot înseamnă o lovitură mortală pentru gașca „goldsteinilor“. Factură falimentului o vor plăti investitorii de pe bursă în niciun caz statul român, tâmpeniile vehiculate de Tonta pe tema amenințărilor din partea goldsteinilor sunt ridicole. Niciun arbitraj internațional nu va da câștig de cauză unei „afaceri“ concepută de la bun început ca șmen speculativ, o combinațiune bazată pe corupția unor politicieni de republică bananieră. Toate documentele ieșite la iveală în ultima vreme probează faptul că pe fond „proiectul Roșia Montantă“ este un model de acțiune în afara legii, iar „afacerea“ ar trebui să intre urgent în ancheta DNA. Cum și la DNA tot politica dictează și cum numele politicienilor implicați sunt dintre cele mai răsunătoare, de la Petre Roman, Berceanu, Tăriceanu, Isărescu, la Băsescu și Iliescu, vectori de propulsare deloc neinteresați, șansele de a vedea în instanță autorii șmenului sunt minime. Esențial este însă altceva: acum toată țara a aflat aceste lucruri. Acesta este încă un câștig datorat mișcării protestatare.
  Se tot discută de amplificarea protestelor și orientarea pe o linie mai clară politică, însă nu cred că se va ajunge la ceva mai mult deoarece orice formă de organizare politică, pentru a se menține în viață și pentru a se dezvolta, trebuie să răspundă unor exigențe de neînlăturat privind păstrarea coeziunii interne, asigurarea conducerii unitare, comunicarea între membri, legătura cu masele de simpatizanți, atragerea de noi aderenți, formarea de noi lideri etc. O analiză a traseului parcurs până acum de Mișcarea de protest arată că, aceste cerințe nu sunt împlinite și mai ales lipsește un Căpitan, vorba lui Răzvan Theodorescu, portavocea lui Ilici, cel atât de obsedat de legionari. Un Codreanu nu se mai naște și oricum puștimea amestecată care vine la proteste habar n-are de Codreanu, ba dimpotrivă sunt niște grupuscule de agitatori ce se revendică de la marxism și agită slogane „anticapitaliste“ și anarhiste.
  Am întrebat pe unul dintre agitatori de la ce se revendică, ce crede el că îi poartă pe ai săi tovarăși în luptă și mi-a zis că el și ai lui se consideră anarho-sindicaliști însă când l-am întrebat dacă ei,“sindicaliștii“ lu pește, vin de pe vreun șantier sau de la Oțelul Roșu au holbat niște ochii rotunzi crezând că fac mișto. Mai sunt niște grupuscule adunate de oameni de la miliție, respectiv din zona unui cârciumar, Crăciun, din șeptelul de cadre al lui Pârvulescu, și el tot dintr-un rezervor securistic izvorât. Pentru a i se recunoaște calitatea de lider sau așa ceva a fost nevoie de jandarmerie. Cara­ghioslâc mai mare nici că se poate să te legitimezi cu amenda jandarmeriei iar ața e atât de groasă și maro că e numa bună să și-o folosească la altceva că tot face parte din susținătorii sexului pidosnic. Cârciumarul cu locantă într-un fost sediu DIE, în buricul târgului, spontan ca Mița Baston la Bruxelles, aparține unui cerc relativ bine cunoscut de manglitori de la SNSPA, instituție cu sediu de la SRI, cu cadre de la Secu și cu bani de la Partid. Partidul lui Ilici desigur.
  Deci cu „liderii“ ne-am lămurit. „Tribuni“ cocoțați pe un morman de vorbe goale, cu hârtie și voie de la poliție. Ce urmăresc cei ce se erijează în reprezentanți ai Mișcării protestatare și care încearcă să capteze din aura mulțimii de bucureșteni și care sunt consecințele imposturii lor?
  În primul rând, se urmărește compromiterea manifestărilor – deja catalogate drept anti-sistem, adică intră în aria de preocupare a unei subdiviziuni a SRI – prin acțiuni și atitudini subtil dirijate – și camuflate sub masca atitudinii gălăgioase a unor lideri cu orientări de stânga și/sau anarhiste bine cunoscute. Prin înfiltrare, se creează suprapuneri și false identificări cu efect devastator. Cea mai utilizată metodă, simplă, dar eficace, constă în susținerea și promovarea publică a unor indivizi rudimentari și incapabili – bineînțeles cu „binecuvântarea“ discretă a unor instituții care se țin mai la umbră. Acești indivizi jalnici sunt susținuți și promovați public inclusiv cu aportul unor organe ale statului, recte jandarmeria, pentru a fi asociați în ochii românilor neavizați cu modele lideriale – „morale“ și civice, asta deși pute pământul sub ei de atâta „morală“ pesedistă. Evident miza de substanță este blocarea și compromiterea din fașă a oricăror încercări autentice de deșteptare a românilor din idioțenia în care au fost scufundați ani de zile prin acțiunea combinată a mass media aflată în mâinile foștilor securiști și a mijloacelor instituționale ale statului trădător al românilor, utilizate în vederea decerebrării în masă.
  Politicienii s-au speriat de amploarea manifestaţiilor și de creșterea masivă a numărului de protestatari
  Cei care au pus gheara pe statul român, cei care au fost aduși de Moscova în 1989 pentru a îndeplini misiunea destrămării României și jefuirii resurselor sale ca pe vremea sovromurilor știu că va fi nașpa pentru ei dacă românii se vor deștepta vreodată.
  Factorii politici au priceput deja că adunarea atâtor bucureșteni, mai mulți ca niciodată, aproape ca în anii 90 ar putea să aduce oarece beneficii. Imediat Crin Antonescu a cârmit macazul deși nevastă-sa este lobbysta Gold Corporation la Bruxelles. Și alții au încercat să se lipească de fenomen, cum ar fi pițifelnicul lui Volodea, Mihai Neamțu, care a fost huidut copios și s-a ales și cu un imn nou numai bun de relansare politică: „Noua Republică – o toaletă publică!“. Foarte tare nici dacă l-aș fi inventat eu sloganul nu putea să iasă atât de bine, de la obiect.
  Toată republica asta română de acum, clădită de alde Iliescu, Constantinescu și Băsescu pe ruinele Republicii Socialiste este însă, în opinia mea, o toaletă publică. Iar utilizatorii – politicieni sunt dintre cei ce se șterg cu mâna. Cu cât mai mulți români pricep că e toxică și împuțită mâna pe care le-o flutură, la momentele electorale, acești nespălați, aceste putori îngălate care au mânjit tot în jur cu labele lor spurcate, cu atât mai bine. Toată clasa politică reprezinta un model de insanitate, asta spun printre altele „legionarii“ din fandaxiile lui Ilici, bucureștenii care se adună în număr din ce în ce mai mare pentru a le spune goldsteinilor și slugilor lor să se ducă învîrtindu-se de unde au venit, din subterane, din catacombe, la mama dreakului.
  Din acest motiv mi se pare legitimă mișcarea asta de colo colo prin București, cu tot cu bicicliști, hipsteri, legionari, golani și ce or mai fi ei. În plus pe lângă că este și un foarte plăcut exercițiu de mișcare avem și o foarte bună ocazie de a ne cunoaște mai îndeaproape urmașii la golăneală și cine știe, poate va și apărea la un moment dat vreun lider autentic, deși mă îndoiesc, sunt prea multe fete extrem de frumoase care iau fața oricui ar încerca să se arunce pe teme politice serioase. Fete extrem de frumoase dintre care unele fac și fotografii excelente, scriu, se agită, sunt implicate la maxim. Fotografia ce ilustrează materialul acesta este realizată de Laura Ștefănuț, fac această precizare, că așa e deontologic. Plus că e și foarte mișto. La niciun protest din istoria recentă a Bucureștiului n-am văzut atâtea fete implicate, voluntare, energice, istețe. Poate se ve naște din acest laborator vreo alternativă la Golania din anii 90, mișcare de protest împotriva lui
  Iliescu KGB în care de asemenea au activat fete extraordinare, muncitoare și luptătoare la propriu cu haitele de feseniști nenorociți. Până una alta dacă lui Ilici i se pune un nod în gât și se mai și îneacă, să sperăm, văzând atâta puștime „legionară“, care iată, s-a întors într-o zi, vorba lui Radu Gyr, cu atât mai bine… De George Roncea – Curentul

  0 0
 • 09/18/13--02:38: Civilizatia

 • Din cauza chimicalelor toxice de peste tot, omul actual devine din ce in ce mai nebun! Civilizatia umana se duce de rapa… Miercuri, 31 Iul 2013


  Exista mii de specii de mamifere pe acest Pamant, dar, dintre toate, doar una e cu adevarat nebuna. Doar una singura se otraveste intentionat (pe ea si pe copiii sai), injectandu-si chimicale toxice si distrugandu-si, astfel, organismul. Iar specia asta este, bineinteles, homo sapiens.
  Daca veti urmari toate speciile de animale de pe Terra, toate acestea au urmatoarele 5 caracteristici comune:
  1) Niciuna din ele nu consuma mancare procesata, ci doar mancare cruda, naturala, neprocesata, luata direct din natura.
  2) Niciuna din ele nu iau medicamente.
  3) Niciuna din ele nu-si injecteaza puii cu vaccinuri pline de chimicale.
  4) Niciuna din ele nu folosesc o agricultura chimica.
  5) Niciuna din ele nu locuiesc intr-o lume artificiala si manipulativa, reprezentata de televiziune si Internet.
  Si totusi, omul, cea mai nebuna dintre speciile de pe Pamant, se angajeaza in toate aceste 5 lucruri, otravandu-si trupul, mintea si copiii cu metale grele, pesticide, mercur, vaccinuri, medicamente ce altereaza mintea, solventi chimici si acceptand manipulari ale mintii. Si nu e nicio surpriza sa vedem unde ne-a adus acest lucru. Societatea noastra este dominata in ziua de azi de stiri despre chimicalele din alimente, de cantareti diabolici ca Lady Gaga sau de poluarea mediului de catre marile corporatii chimice. Si care e cauza acestei nebunii? OTRAVA. Otrava fizica, chimica, biologica si mentala.
  Luati in considerare aceste adevaruri socante ale societatii moderne:
  • Alimentele noastre sunt in mod intentionat tratate cu otravuri chimice, pentru a arata mai bine sau a dura mai mult;
  • Unele din medicamentele noastre ne pot provoca mai mult rau decat bine. Sa luam exemplul aspirinei: aspirina distruge stomacul, cauzeaza ulcere si sangerari gastrointestinale. Mai mult decat atat, un studiu publicat de Institutul National de Cancer din SUA a relevat faptul ca femeile care iau 2 sau mai multe aspirine pe saptamana pentru mai mult de 20 de ani, au un risc mai mare cu 58% de a face cancer pancreatic, comparativ cu femeile care au luat extrem de rar aspirina (http://www.almeea.com/nu-mai-tratati-durerile-de-cap-cu-aspirina-sau-nurofen-caci-au-un-efect-placebo-si-va-intoxica-organismul/).

  • In ciuda faptului ca vaccinurile sunt facute pentru a creste imunitatea organismului uman la anumite boli, totusi ele produc efecte adverse devastatoare. Daca un vaccin suprima simptomele vizibile ale unei boli cum ar fi rujeola, toata lumea considera ca vaccinul este un real succes. Insa ceea ce nu se vede este faptul ca vaccinul poate afecta sistemul imunitar. Si daca vaccinul respectiv mai provoaca si alte boli – de exemplu meningita – acest fapt este ascuns, caci nimeni nu crede ca un vaccin poate face acest lucru. Legatura dintre vaccin si boala este trecuta cu vederea. Intr-o multime de vaccinuri se gasesc diveris virusi periculosi: in vaccinul pentru poliomielita se gaseste achantamoeba, sau asa numita amoeba „mancatoare de creier” si citomegalovirusul simian;  in vaccinul MMR sunt diferiti virusi producatori de cancer; in vaccinul pentru antrax s-au gasit diferite micro-organisme (http://www.almeea.com/conspiratia-vaccinurilor-un-expert-in-domeniu-ne-avertizeaza-cat-de-periculoase-sunt-vaccinurile/).
  • O parte din culturile agricole sunt tratate cu ingrasaminte sintetice care pot cauza boli ca Alzheimer sau depresii.
  • Adaugarea de fluorura in sistemele de alimentare cu apa potabila din tarile occidentale poate provoca probleme extrem de grave; intr-o prima faza, fluorura intareste oasele si dintii. Dar beneficiile nu dureaza mult, iar la un moment dat se produc modificari genetice. Oasele pot fi slabite de fluorura pana la a se dizolva complet. Dupa doar sapte generatii, preconizeaza adeptii acestei teorii a conspiratiei, urmasii populatiilor care au fost supuse acestui proces ar putea sa se nasca lipsiti complet de schelet (http://www.almeea.com/fluorura-din-apa-poate-duce-in-viitor-la-nasterea-de-oameni-fara-schelet/).
  • Marile corporatii farmaceutice si intreg sistemul medical ne sfatuiesc sa consumam cat mai multe medicamente, uitandu-se ca adevarata sanatate provine din natura, din alimente sanatoase, dintr-un mediu curat.
  • Omul este intoxicat cu o multime de metale (plumb, mercur, aluminiu etc.), care nu se gaseste doar in alimente, ci peste tot (imbracaminte, cosmetice etc.)
  Si efectul cumulat al acestor otraviri il reprezinta faptul ca creierul uman devine din ce in ce mai distrus din punct de vedere biochimic. Astfel, se explica nebunia, violenta si stresul din ce in ce mai mare din perioada contemporana. Niciodata in istorie, omul nu a atins asemenea niveluri de nebunie. Si totul e din cauza societatii contemporane…
  lovendal.net/

  0 0
 • 09/18/13--02:45: Danone refuza

 • Danone refuza sa indeparteze gandacii zdrobiti din iaurturile vandute… Pofta buna! Luni, 5 Aug 2013

  Centrul pentru Stiinta Interesului Public (CSPI – The Center for Science in the Public Interest), o organizatie din SUA care apara drepturile consumatorului, a cerut, printr-o petitie publica, companiei de lactate Danone sa nu-si mai coloreze iaurturile cu tot felul de coloranti obtinuti din gandaci zdrobiti (este vorba de colorantul denumit carmina). Conform Wikipediei, carminul este un pigment al unui colorant rosu-deschis obtinut din sarea de aluminiu a acidului carminic, care este produs de unele insecte la scara larga, cum ar fi cosenila rosie si cosenila poloneza.

  CSPI considera ca unii oameni sunt alergici la carmin si ca multi dintre ei nu sunt constienti de faptul ca ei consuma gandaci zdrobiti in iaurturile Danone. Michael Jacobson, director executiv CSPI, care promoveaza petitia on-line, spune ca “n-am nimic impotriva oamenilor care mananca insecte, dar atunci cand cumpar iaurt de capsune, ma astept sa gasesc acolo iaurt si capsune, nu praf rosu facut din gandaci. Tinand cont de faptul ca unii oameni au reactii alergice la acest carmin, si ca, in locul sau se pot folosi coloranti obtinuti din tot felul de plante, de ce Danone nu le foloseste pe acestea din urma?”
  Totusi, Danone spune ca n-are de gand sa se opreasca in folosirea carminului, spunand ca acesta este sigur, natural, este folosit pe scara larga si este etichetat clar pe ambalaj: “Carminul apare pe eticheta, asa ca, daca vor sa-l evite, pot s-o faca. Nu avem niciun plan pentru a face vreo schimbare, pentru ca nu exista ingrijorari privind siguranta alimentara”, a declarat un purtator de cuvant al companiei.
  Asa ca…daca sunteti consumatori de iaurt Danone, pofta buna! Cu gandaci zdrobiti!
  lovendal.net/Sha

  0 0
 • 09/18/13--02:54: Acuzat
 • Fost partizan COMUNIST si MINISTRU croat acuzat oficial pentru crime de razboi impotriva “FASCISTILOR”

  autor: FrontPress 18.09.2013

  criminalPrimul ministru de Interne al Croatiei din perioada de dupa declararea independentei fata de Iugoslavia a fost acuzat oficial acuzat marti de implicare in crimele de razboi comise la sfarsitul celei de a doua conflagratii mondiale impotriva civililor si prizonierilor nationalisti, a anuntat postul public de radio croat.
  Josip Boljkovac, in varsta de 93 de ani, este suspectat ca a ordonat arestarea si uciderea a 21 de civili pe vremea cand era un responsabil de grad inalt in cadrul serviciului secret (OZNA) al partizanilor comunisti, scrie Global Post citand AFP. Civilii proveneau din zona Duga Resa, aflata in estul Zagrebului, si au fost acuzati de colaborare cu regimul ustasilor, aflat la conducere in Croatia in perioada razboiului si aliat cu cel de al Treilea Reich German. Ei au fost arestati si ucisi in mai si iunie 1945, au aratat procurorii.
  filesIn timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Boljkovac a luptat alaturi de partizanii lui Tito. Dupa instaurarea regimului comunist, a fost rasplatic cum se cuvine si a devenit membru al politiei secrete.
  In 2011, Boljkovac a fost arestat timp de o luna si plasat in detentie provizorie, pentru efectuarea de cercetari in cadrul anchetei. La vremea respectiva el a negat toate acuzatiile.
  Boljkovac a fost primul ministru de Interne al Croatiei dupa independenta si membru al principalului partid de opozitie. Acuzarea sa este prima de acest fel din fosta republica iugoslava, care si-a obtinut independenta in 1991.
  Pavelic-salute2
  Ante Pavelic, conducatorul Croatiei intre 1941 si 1945
  Ustasa – Miscarea Revolutionara Croata a fost o organizatie separatista, nationalista, catolica si antiiugoslava, activa intre 1929 si 1945. A militat pentru crearea unei Croatii Mari si pana la inceputul celui de al Doilea Razboi Mondial a activat ca o organizatie terorista. Dupa aprilie 1941 a ajuns la putere in Croatia, dupa dezmembrarea Regatului Iugoslaviei de catre puterile Axei. Ustasa este responsabila pentru zeci de mii de asasinate impotriva sarbilor, evreilor sau tiganilor. Dupa infrangerea puterilor Axei, in jur de 30.000 de ustasi sau simpatizanti ai acestora au fost ucisi de partizanii comunisti in acte de razbunare. Sursa:FrontPress.ro
  w

  0 0
 • 09/18/13--08:25: Ion Ficior
 • Ion Ficior, al doilea tortionar comunist demascat de IICCMER. A condus un veritabil LAGAR al MORTII si acum e platit din bani publici

  autor: FrontPress 18.09.2013

  ion ficior criminalDupă demascarea torţionarului Vişinescu, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a prezentat miercuri profilul complet al celui de al doilea criminal comunist identificat. Acesta este Ion Ficior, care a condus în perioada 1958-1963 lagărul de deţinuţi politici de la Periprava din Delta Dunării. IICCMER a anunţat că a trimis către Parchetul General o sesizare privindu-l pe colonelul în rezervă, el fiind acuzat de genocid.
  “Instititul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începerea urmăririi penale împotriva lui Ion Ficior, fost comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, pentru genocid”, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al IICCMER, Andrei Muraru.
  El a precizat că în urma investigaţiilor făcute de reprezentanţii institutului au fost identificate mai multe probe ce indică faptul că, în perioada în care colonelul de 85 de ani a îndeplinit funcţia de comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, deţinuţii politici au fost supuşi unui regim de detenţie extrem de dur, fiind înfometaţi şi bătuţi.
  IICMER a identificat peste 50 de supravieţuitori ai Coloniei de muncă, fiind luate mărturii de la 21 foşti deţinuţi politici. În timpul în care veritabilul lagăr era condus de Ion Ficior au murit 103 deţinuţi, toţi condamnaţi pentru delicte politice, probele fiind transmise Parchetului. Potrivit comunicatului de presă emis de Institut, din totalul deceselor înregistrate, cel mai tânăr decedat avea 19 ani, iar cel mai în vârstă 71 de ani.
  Din documentele referitoare la cauzele deceselor, apare ca evident faptul că moartea acestor persoane a survenit ca urmare a regimului de exterminare patronat de colonel. Toate afecțiunile de care au suferit victimele au fost cauzate/agravate de lipsa hranei, programul de muncă extenuant și lipsa îngrijirilor medicale. Așadar, o serie de boli precum enterocolita, caşexia, tuberculoza, pneumonia, afecțiuni ale aparatului digestiv și excretor sau afecțiuni cardiace, care în condiții normale puteau fi tratate sau măcar ameliorate, au ajuns să ucidă peste 100 de persoane.
  În prezent, Ioan Ficior locuieşte în municipiul Bucureşti, beneficiind de o pensie semnificativă din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, deşi a fost unul dintre cei mai duri ofiţeri superiori care a activat în Direcţia Generală a Penitenciarelor în perioada 1951 – 1982. Sursa: FrontPress.ro

  0 0

  5 lucruri inedite despre Ion Voda cel Cumplit, nepotul lui Stefan cel Mare

  autor: FrontPress 19.09.2013

  ion vodaDomnia scurtă, de numai doi ani, a lui Ion Vodă cel Cumplit a influenţat semnificativ istoria Moldovei. Domnitorul Ion Vodă cel Cumplit a rămas în legendă, din cauza sfârşitului său tragic şi datorită faimei pe care a dobândit-o ca urmare a victoriilor sale mai puţin explicabile obţinute împotriva armatei Imperiului Otoman. Cronicarii au remarcat şi atitudinea ostilă pe care voievodul moldovean a avut-o faţă de unii dintre exponenţii de frunte ai marii boierimi şi ai înaltului cler.
  Manualele de istorie îi dedică puţine rânduri, în care sunt amintite modul mişelesc în care a fost ucis de către turcii care juraseră pe Coran că îl vor prezenta viu în faţa sultanului Selim ori trădarea ruşinoasă a pârcălabului de Hotin, Ieremia Golia. Altele amintesc şi de faptul că vlădica Gheorghe, acuzat de sodomie, a fost ars de viu. Însă Ion Vodă cel Cumplit a fost mult mai mult decât un os domnesc ori un condottier genial. Domnia sa, scurtă de doar doi ani, a marcat profund istoria Moldovei. Iată cinci lucruri mai puţin ştiute despre marele domnitor:
  385px-Ioan_Voda_2p1. Ion Vodă cel Cumplit a fost musulman
  Cronicile timpului arată că acei cronicari care îl acuzau pe nepotul lui Ştefan cel Mare, pe care unii îl consideră şi sfânt, nu a fost deloc aproape de idealul unui voievod creştin plin de pioşenie. Ion Vodă cel Cumplit a fost botezat în ritul armenesc. Biserica Apostolică Armeană s-a separat de cea Catolică în urma unor acuze de monofizism, înainte de Marea Schismă din 1054. Emigrat apoi în Polonia, Ion Vodă cel Cumplit a trecut la lutheranism, pentru a beneficia de sprijinul unor magnaţi, precum principii din familia Radziwill, care adoptaseră Reforma protestantă. Ion Vodă cel Cumplit a fost nevoit să părăsească Polonia şi să se refugieze în Imperiul Otoman. Acolo, el a devenit musulman, potrivit descoperă.ro. În timpul luptelor dintre tătari, pe de o parte, şi ruşii aliaţi cu cazacii zaporojeni, de cealaltă, Ion Vodă cel Cumplit a luptat în rândul armatei musulmane. Vitejia, sângele său rece şi forţa neobişnuită l-au făcut faimos în timpul expediţiei pe Volga a tătarilor din Crimeea, din anul 1561. Ion Vodă cel Cumplit a trecut la ortodoxie în contextul înscăunării sale pe tronul bunicului său. Botezul său a avut loc în uralele mulţimii.
  ioan-inside2. A mutat capitala de la Suceava la Iaşi
  Ion Vodă cel Cumplit a fost domnitorul care a decis mutarea capitalei Moldovei de la Suceava la Iaşi. Suceava rămăsese fără o apărare adecvată, după ce vechea cetate de scaun a fost demantelată de voievodul Alexandru Lăpuşneanu, din ordinul turcilor. Iaşiul avea o aşezare strategică mai bună şi era mai aproape de noii aliaţi ai lui Ion Vodă cel Cumplit, cazacii zaporojeni.
  IoanVoda3. A bătut primele monede inscripţionate în limba română
  Spirit reformator, Ion Vodă cel Cumplit a reorganizat sistemul monetar al Moldovei. În locul monedelor din metal preţios, el a decis să bată bănuţi de aramă. Aceştia au reprezentat primele monede inscripţionate în ­limba română. Inscripţia era „Ţeara Moldovei”. Aceste monede au impulsionat comerţul şi au dus la o creştere economică semnificativă, care i-a permis domnitorului să acumuleze o avere însemnată şi să-şi înzestreze armata la un nivel excepţional.
  Untitled4. Voievodul a format cea mai însemnată artilerie a timpului
  Ion Vodă cel Cumplit este asemănat de mulţi cu Napoleon Bonaparte, din perspectiva geniului său militar şi a pasiunii sale pentru artilerie. Într-o epocă în care mari regate dispuneau de o artilerie formată de 30-40 de tunuri, voievodul Moldovei a format o artilerie compusă din 200 de tunuri. Cele mai multe dintre acestea erau realizate chiar în Moldova, după schiţele aprobate de voievod. Tunurile moldoveneşti erau mai mici, mai uşoare şi mai mobile. În timp ce majoritatea tunurilor de pe continent erau trase de atelaje formate din câte şase cai, cele moldoveneşti aveau nevoie doar de echipaje formate din câte doi cai. De asemenea, voievodul a creat ateliere de fabricat pulbere.
  Artileria sa explică, în mare măsură, şi succesele militare ale voievodului. Astfel, de exemplu, în bătălia de la Jiliştea, oastea sa, formată din 9.000 de moldoveni şi din 1.200 de cazaci a decimat oastea lui Petru Şchiopul, formată din 20.000 de turci, 20.000 de munteni şi 2.000 de secui. Forţa de foc a artileriei sale era dublată de iuţimea şi forţa călărimei, care utiliza caii moldoveneşti, o rasă dispărută azi, faimoasă în Evul Mediu pentru rezistenţa şi viteza cailor. Aceste elemente explică cum Ion Vodă cel Cumplit a înfruntat cu o oaste formată din 35.000 de oameni armata turco-tătară compusă din 200.000 de oşteni, la Roşcani. Înfrângerea voievodului moldovean s-a produs abia după ce o ploaie neaşteptată i-a udat rezervele de pulbere, care l-au lipsit de artilerie, şi pentru că a fost trădat de călărimea condusă de pârcălabul Ieremia Golia de Hotin.
  Ion_Voda_cel_Viteaz_si_Petru_Rares5. A unit Moldova cu Valahia
  Cu două decenii înainte de prima Unire a Ţărilor Române, realizată de principele Sigismund Bathory (istoriografia românească, sub influenţa romanticului Nicolae Bălcescu, îl creditează, din patriotism local, cu realizarea primei Uniri pe Mihai Viteazul), Ion Vodă cel Cumplit a unit Moldova cu Ţara Românească. El l-a instalat pe tronul de la Bucureşti pe protejatul său, Vintilă Vodă, care, de fapt, avea atribuţiile unui guvernator sau ale unui vicerege, întocmai cum, mai târziu, Mihai Viteazul l-a instalat pe fiul său, Nicolae Pătraşcu, pe tronul Valahiei, după ce marele domnitor muntean, primul român care a unit Ţările Române, a trecut pe tronul Transilvaniei. Însă unirea lui Ion Vodă cel Cumplit nu a ţinut decât patru zile. De Claudiu Padurean – Romania Libera


  0 0
 • 09/18/13--22:56: Manipulare
 • Arma chimica siriana: Dovezile, ca mijloc de manipulare

  autor: FrontPress 19.09.2013

  masca gazeRaportul experţilor ONU cu privire la armele chimice din Siria a confirmat folosirea gazului toxic sarin în suburbia Damascului, la data de 21 august. Însă în document nu există un răspuns la întrebarea cine anume a folosit arma chimică. Cu toate acestea, SUA, Marea Britanie şi Franţa deja au declarat că datele raportului arată că sarinul a fost folosit de armata siriană.
  Dacă se citesc cu atenţie cele aproape 40 de pagini ale raportului, nu se indică nicăieri că tocmai regimul preşedintelui Bashar al-Assad a folosit sarinul. În schimb, experţii ONU repetă pe multe pagini aceeaşi teză: ei au fost duşi în locuri în care a umblat multă lume şi nu s-au mai putut stabili faptele.
  „În timp ce ne-am aflat la locul incidentului, acolo au venit oameni şi ne-au adus noi dovezi. Asta ne face să presupunem că dovezile sunt un mijloc de manipulare”. Prezentând raportul, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, nu a tras concluzii clare. El doar a declarat că folosirea armei chimice reprezintă „o crimă de război”.
  „Sarcina experţilor ONU este să stabilească dacă s-a folosit şi la ce scară, nu cine a folosit arma chimică. Altcineva trebuie să stabilească dacă acest caz trebuie anchetat în continuare pentru a afla cine e responsabil de folosirea substanţelor otrăvitoare. Fiecare dintre noi poate să aibă o opinie personală. Pot doar să spun că este vorba despre o crimă gravă”.
  Printre altele, experţii au stabilit că s-au folosit muniţii de la fostul sistemul sovietic RPU-14. În Siria s-au livrat astfel de sisteme doar până în 1969 şi au fost scoase de mult timp din exploatare. În schimb, conform bilanţului de la sfârşitul anului 2010, ele au rămas în dotarea Afganistanului, Egiptului şi Yemenului. În toate aceste ţări există grupări active ale Al-Qaida, o parte din care luptă în Siria. Pentru ei nu era deloc greu să se prezinte astfel de sisteme ca dovezi.
  În acest sens, Rusia a făcut apel la partenerii săi să pregătească o nouă conferinţă referitoare la reglementarea conflictului sirian şi să nu tragă concluzii pripite, ci să se concentreze pe problema punerii arsenalului chimic sirian sub control internaţional. Acest lucru a fost menţionat de Serghei Lavrov după întâlnirea de la Moscova avută cu ministrul egiptean de Externe.
  „Dacă vrem să soluţionăm problema distrugerii armelor chimice în Siria, atunci foaia de parcurs ruso-americană deschide o cale reală, profesională, concretă şi practică. Dacă pentru cineva este mai important să facă permanent ameninţări, să intimideze, să caute un motiv de a aplica lovituri militare, aceasta este o cale ca opozanţii regimului să fie încurajaţi să recurgă la noi provocări. Şi este o cale prin care se va compromite definitiv convocarea conferinţei Geneva 2”.
  Problemele legate de reglementarea conflictului sirian şi ultimele înţelegeri ruso-americane cu privire la Siria vor fi examinate, astăzi, la Moscova de Serghei Lavrov şi ministrul francez al Afacerilor Externe, Laurent Fabius. De Andrei Fediaşin - Vocea Rusiei

  0 0
 • 09/19/13--04:52: Kosovo
 • Ofiter UE UCIS cu focuri de arma in KOSOVO. Noi provocari balcanice?

  autor: FrontPress 19.09.2013

  EULEXUn ofiţer de poliţie al Uniunii Europene a fost împușcat mortal în timp ce patrula în Mitrovica, în nordul provinciei separatiste Kosovo, informează BBC. Din primele informaţii, două vehicule, conducând șase membrii ai stafului UE, au fost ţintele unor focuri de armă. Spre deosebire de restul provinciei Kosovo, zona de nord este populată de etnici sârbi, aceştia nerecunoscând autoritatea separatiştilor albanezi de la Priştina.
  Misiunea Eulex, o suită de experți selecționați din toate statele membre, a condamnat imediat acest ”act de violență și lașitate”, anunțând că s-a deschis deja o anchetă.
  “Am internat în jurul orei 08.15 (09.15 ora României) un membru EULEX lovit de două gloanțe și care nu dădea semne de viață. După o tentativă eșuată de resuscitare, am constatat decesul la 08.50 (09.50 ora României)”, a anunțat directorul spitalului din Kosovska Mitrovița, Milan Ivanovici, citat de AFP şi Mediafax.
  kosovoDin 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene,Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo.
  În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de circa 90 la sută de etnici albanezi (aproximativ 2 milioane). Sârbii kosovari, circa 120.000 de persoane, locuiesc în enclave izolate şi în câteva zone din nord (40.000), aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro
  the-ethnic-map-of-Kosovo

  0 0
 • 09/19/13--05:31: Stiati ca....

 • Ştiaţi că… clitorisul femeii a fost descoperit abia în 1559 de către Columb?

  Într-o carte intitulată “A face sex” scrisă de Thomas Laqueur apare scris că clitorisul femeilor a fost descoperit de Renaldus Columb în anul 1559. Dar până la Columbus nimeni nu şi-a dat seama de acest organ sexual feminin? Şi, dacă e să vorbim astfel, cine a descoperit atunci penisul? Şi cine a fost Renaldus Columb? Are vreo legătură cu Cristofor Columb, descoperitorul Americii?

  Se pare că Renaldus Columb a fost profesor de chirurgie la Universitatea din Padova (Italia). În 1559 (anul în care a şi murit), el a scris o carte de medicină, intitulată “De re anatomica”, în care a descris organele sexuale feminine, printre care şi clitorisul, despre care el spune: “Din moment ce nu l-a distins nimeni până în prezent, trebuie să-l denumim dragostea sau dulceaţa lui Venus”. Avea 43 de ani când acest profesor a proclamat lumii descoperirea…clitorisului!


  Succesorul lui Columbus la Padova, Gabriel Fallopius, a pretins că el a descoperit clitorisul. Kasper Bartholin, un anatomist danez din secolul al XVII-lea, pune capăt discuţiei dintre cei doi bărbaţi, spunând că clitorisul a fost cunoscut încă din secolul al II-lea.
  lovendal.net/

  0 0
 • 09/19/13--08:35: ZORII AURII
 • Autoritatile din Grecia vor INTERZICEREA partidului nationalist Zorii Aurii

  autor: FrontPress 19.09.2013

  zorii auriiMinistrul elen al ordinii publice, Nikos Dendias a declarat miercuri reporterilor greci că guvernul ar putea adopta o ordonaţă de urgenţă pentru a interzice partidul radical Zorii Aurii, scrie The Guardian. Această poziţie tranşantă a fost motivată de un atac care a avut loc marţi seara în Atena împotriva unor militanţi de extremă stânga. Presa şi autorităţile au pus pe seama mişcării naţionaliste acest incident, soldat cu înjunghierea mortală a unui solist hip-hop “antifascist”. Reprezentanţii Zorilor Aurii au negat orice implicare şi susţin că sunt supuşi “unui linşaj mediatic, pe fondul unei tragedii”.
  Miercuri, întreaga capitală a Greciei a fost afectată de demonstraţii stângiste de protest. Manifestaţii similare au avut loc şi în alte mari oraşe din ţară.
  Săptămâna trecută a avut loc o altă bătaie de stradă în Atena, aceasta fiind tot motivată politic. Circa 50 naţionalişti au atacat un grup de tineri comunişti care lipeau afişe în capitala greacă, mai multe persoane fiind rănite.
  Pe fondul acestor violenţe, premierul Antonis Samaras şi liderul partidului socialist Pasok, Evangelos Venizelos, vor avea o întrevedere pentru a discuta “cum să reducă influenţa Zorilor Aurii asupra populaţiei”, anunţă ziarul elen Kathimerini.
  Presa greacă anunţă că cei doi vor ca guvernul să adopte o dublă strategie: cea legală, care să scoată partidul în afara legii şi să îl dezmembreze, iar o alta pentru a elimina simpatiile publicului pentru abordarea „anti-sistem“ a Zorilor Aurii, atât de populară în rândul tinerilor.
  „Zorii Aurii folosesc violenţa ca principală unealtă politică. Din această cauză partidul trebuie tratat ca o organizaţie criminală. Au întrecut orice limite. Statul trebuie să intervină“, consideră liderul socialist Venizelos.
  Pe de altă parte, reprezentanţii partidului naţionalist susţin că în realitate membrii Zorilor Aurii sunt victimele presiunilor politice şi hărţuirii mediatice. Mai mult, aceştia afirmă că de-a lungul anilor ei au fost ţintele mai multor atentate teroriste sau chiar tentative de asasinat, acţiuni puse pe seama organizaţiilor anarhiste şi comuniste.
  Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 13 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/19/13--08:54: Stiati ca...

 • Ştiaţi că…a existat un rege al Angliei care nu ştia limba engleză?

  Şi nu e o glumă! E vorba de regele George I (1660-1727), care era de naţionalitate germană, fiind născut ca George de Brunswick-Lüneburg. Singura lui legătură cu Anglia era faptul că străbunicul său a fost regele James I al Angliei (1566-1625). El a devenit rege al Marii Britanii întrucât era de religie protestantă, iar Parlamentul nu dorea decât un rege protestant. Când a ajuns în Anglia pentru a deveni rege, nu ştia o boabă din această limbă, de aceea George I a fost ridiculizat de englezi mult timp. Reuniunile cu al său cabinet de miniştri se ţineau…în limba franceză, limbă pe care George I o cunoştea foarte bine.
  lovendal.net/

  0 0
 • 09/19/13--09:11: Stiati ca...

 • Ştiaţi că…arătarea degetului mijlociu însemna altceva în trecut?

  În ziua de azi este ceva jignitor să arăţi cuiva degetul mijlociu. Dar acum sute de ani gestul avea altă semnificaţie. Înaintea bătăliei de la Agincourt din 1415, francezii, anticipând victoria lor asupra Angliei, au decis să le taie degetul mijlociu tuturor soldaţilor luaţi prizonieri. Asta pentru că fără degetul mijlociu le va fi imposibil să mai tragă cu arcul şi astfel să mai ia parte la vreo luptă pe viitor.

  Însă francezii au pierdut acea bătălie iar soldaţii englezi îi batjocoreau arătându-le degetul mijlociu, pe care aceştia intenţionaseră să li-l taie. De aici, îşi are originea această jignire…dar lumea în ziua de azi a transformat-o într-o altă semnificaţie.

  0 0
 • 09/19/13--21:49: Turcia fara FMI
 • Turcia o duce bine fara FMI: Somajul in scadere si numar record de angajati

  autor: FrontPress 20.09.2013

  FMI NDTurcia şi-a plătit în luna mai toate datoriile către Fondul Monetar Internaţional, devenind un stat independent din punct de vedere financiar, fără a fi mereu monitorizat de mai marii finanţei transnaţionale. Acest lucru a început deja să dea roade, în ciuda protestelor antiguvernamentale care se pare că nu au afectat major economia. În acest sens, ministrul economiei, Zafer Caglayan, a declarat că rata şomajului a scăzut la 8,8 la sută şi că numărul persoanelor angajate a ajuns la nivelul record de 26,3 milioane. 
  Oficialul a transmis presei o declaraţie scrisă în care a evaluat situaţia economiei şi a prezentat datele legate de piaţa muncii. Potrivit informaţiilor furnizate de Institutul Turc de Statistică, în luna iunie şomajul era de 8,8% iar numărul persoanelor angajate era de 26.319.000. Numărul persoanelor active în câmpul muncii a crescut constant în ultima perioadă, fiind înregistrate noi recorduri lună după lună. Ministrul economiei a făcut şi o comparaţie între rata şomajului din Turcia şi cea înregistrată în Europa, arătând că în statele europene se înregistrează încă valori cu două cifre şi că aceste procente nu au un trend descendent.
  “Nu numai că Turcia este ţara care a scăzut rata şomajului cel mai rapid după criza economică dar în acelaşi timp am reuşit să stabilim un record în ceea ce priveşte numărul persoanelor angajate. În ultimele 12 luni au fost create 742.000 de noi locuri de muncă. Trăim într-o perioadă în care încetineşte creşterea ţărilor în curs de dezvoltare iar ieşirile de fonduri influenţează negativ pieţele. Turcia va ieşi cu capul sus din această perioadă”, a declarat ministrul Zafer Caglayan, citat de Rador.
  El a precizat că pe măsură ce se realizează investiţii, va creşte numărul persoanelor active în câmpul muncii, începând cu domeniul industriei. Cifra actuală a angajărilor este rezultatul faptului că Turcia a urmărit nişte politici sănătoase care au vizat creşterea rapidă a economiei şi a exporturilor, a mai declarat ministrul. “Datele de astăzi sunt nişte cifre la care s-a ajuns deşi populaţia Turciei creşte în fiecare an cu aproximativ un milion de persoane. Procentul de 51,9% al absorbţiei populaţiei pe piaţa muncii este o cifră destul de ridicată. Cred că suntem una dintre ţările de succes în ceea ce priveşte forţa de muncă”, a conchis oficialul turc. Sursa: FrontPress.ro


  0 0


  0 0
 • 09/20/13--01:49: Papa Francisc
 • Papa Francisc: Biserica Catolica s-ar putea PRABUSI

  autor: FrontPress 20.09.2013

  aPapa Francisc a anuntat un scenariu teribil in ceea ce priveste Biserica Catolica, afirmand ca aceasta “se va prabusi precum un castel din carti de joc” daca liderii sai nu sunt capabili sa gaseasca “un nou echilibru” intre activitatile lor politice si misiunea lor spirituala.
  Interviul fara precedent al Suveranului Pontif, care va aparea in mai multe publicatii iezuite din intreaga lume, ofera o introspectie in viziunea sa referitoare la viitorul Bisericii Catolice, potrivit The Telegraph.
  Papa Francisc s-a descris ca fiind “un pacatos”. “Aceasta este definitia cea mai precisa”, a spus el, atunci cand a fost intrebat ce fel de om era. “Nu este o figura de stil, un gen literar. Sunt un pacatos”.
  In legatura cu Biserica Catolica, Papa a declarat ca “trebuie sa gasim un echilibru, in caz contrar, chiar edificiul moral al bisericii este posibil sa se prabuseasca precum un castel din carti de joc”.
  Francisc a fost ales Papa in luna martie de catre colegii sai cardinali, cu un mandat de reformare a unei institutii care a fost afectata in ultimii ani de coruptie, scandaluri financiare si acuzatii de intrigi si lupte interne.
  Papa, mustrat de catre unii catolici
  El a recunoscut ca a avut o tendinta spre “o maniera autoritara si rapida de luare a deciziilor”. Tot el a declarat ca a fost mustrat de catre unii catolici, care au simtit ca nu a vorbit destul despre anumite probleme, precum casatoria homosexualilor sau avortul.
  El a considerat ca nu este necaesar sa discute ceste aspecte in mod constant, deoarece el a fost de acord cu doctrina bisericii.
  Papa a reiterat determinarea sa de a reforma Vaticanul, dar a spus ca procesul nu va fi unul rapid si usor. “Multi cred ca reformele si schimbarile pot avea loc intr-un timp scurt. Eu cred ca avem nevoie intotdeauna de timp pentru a pune bazele unei schimbari reale, efective”, a spus seful Vaticanului.
  Interviul Papei Francisc a fost acordat reverendului Antonio Spadaro, editorul publicatiei La Civilta Cattolica, ulterior fiind tradus in mai multe limbi, pentru a fi publicat in intreaga lume. De George Titus Albulescu –Ziare.com

older | 1 | .... | 64 | 65 | (Page 66) | 67 | 68 | .... | 171 | newer