Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 66 | 67 | (Page 68) | 69 | 70 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 09/22/13--09:56: Biserica scientologica
 • Vedetele de la Hollywood parasesc Biserica Scientologica, denuntand practici odioase

  autor: FrontPress 22.09.2013

  scientologieEste considerată una dintre cele mai puternice și controversate secte, în jurul căreia au roit, în ultimii ani, o serie de vedete de la Hollywood. De numele Bisericii Scientologice se leagă, de asemenea, o serie de scandaluri. Începând cu acuzaţiile de trafic de fiinţe umane, aduse, în SUA, de FBI, și până la condamnarea, în Franţa, pentru escrocherie. În timp ce tot mai multe personalităţi pleacă din organizaţie, povestindu-și experienţele, Biserica Scientologică încearcă să atragă de partea sa alte nume celebre. Ultimii pe listă sunt actorul Brad Pitt și solistul trupei U2, Bono. Acuzaţiile lansate de foste membre ale Bisericii și cartea semnată de Lawrence Wright „Going Clear: Scientology, Hollywood & The Prison of belief”, au reaprins polemicile privind această organizaţie.
  Nu pleci din Biserica Scientolgică atacând-o și să poți să scapi așa ușor de mâna ei lungă. Afirmația îi aparține unui fost scientolog, Vince Offer, care, comentând situația actriței Leah Remini, ce a părăsit recent secta, crede că aceasta are noroc că este în viață. Vedeta americană este doar ultima pe lista celor care au ales să plece din organizație, depunând o plângere la poliție în care reclama dispariția soției liderului Bisericii. Înaintea ei, cel care a făcut acest pas a fost regizorul Paul Haggis, care, după 35 de ani în sectă, a realizat structura ideologică a Bisericii și cum aceasta este, de fapt, o închisoare în care totul este dictat de reguli stricte, extrem de dure. Experiența regizorului apare în cartea lui Lawrence Wright, laureat cu Premiul Pulitzer, “Going Clear: Scientology, Hollywood & The Prison of belief”. Despre cartea lui Wright, care analizează în detaliu istoria Bisericii Scientologice, organizația spune că este „plină de erori și declarații false”.
  Dezvăluiri scandaloase
  Cartea lui Wright, bazată pe intervievarea a 200 de membri ai sectei, vorbește despre cum, la începutul anilor ’80, decepționat de scientologie, actorul John Travolta a amenințat că părăsește secta pentru a se căsători cu iubitul său. Nu a făcut-o, de teamă că în presă va fi etichetat ca gay. Dezvăluirile îl vizează și pe actorul Tom Cruise, cel mai cunoscut adept al scientologiei, și despre modul în care organizația a făcut audiții pentru a-i găsi actorului o soție. Luna trecută, Anette Iren Johansen, fostă membră a organizației, a făcut public faptul că a fost una dintre femeile chemate la „interviu” de Biserică, pentru a deveni consoarta lui Cruise, în 2006.
  Trafic de fiinţe umane și escrocherii
  Acuzațiile aduse organizației nu se opresc doar la viața privată a membrilor săi. În 2011, FBI a început să ancheteze Biserica Scientologică pentru trafic de ființe umane și muncă forțată. Unul dintre beneficiari ar fi fost tot Tom Cruise. Scientologii erau trimiși în lagăre de muncă ale bisericii pentru a renova casele sau a întreține yacht-urile starului american și liderului Bisericii Scientologice, David Miscavige. În schimbul acestor munci, oamenii primeau 50 de dolari pe săptămână. În Franța, în 2012, biserica scientologică a fost amendată, iar liderul ei a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru escrocherie.
  De la Hollywood, la scientologi
  Organizația îi consideră membri pe toți cei care au participat vreodată la cursuri organizate de ea. Despre Tom Cruise se spune că ar avea super-puteri ce îl recomandă ca șef al organizației. Printre vedetele care au decis să se alăture sectei se numără John Travolta, Kristie Alley, Priscilla Presley și Kelly Preston.
  La americani e religie, în Franţa și Italia, sectă
  Scientologia nu a început ca religie, ci în calitate de nou sistem de terapie mentală, odată cu publicarea în anul 1950, de către americanul L. Ron Hubbard, a «Dianeticii: știința Modernă a Sănătății Mentale». Această publicație, care s-a epuizat destul de rapid în SUA, a devenit, în scurt timp, textul central al mișcării religioase. În 1954 a luat ființă prima Biserică Scientologică în Los Angeles, California, și în 1959 Howard a mutat centrul în Saint Hill Manor în Sussex, Anglia. Dacă la americani, scientologia este considerată o religie, în Franța și Italia are statutul unei secte. Germanii o consideră «foarte dăunătoare» pentru societate, iar în Belgia au fost demarate anchete în privința activității organizației. De Luciana Pop – Ziua News


  0 0
 • 09/22/13--12:46: Calare pe vaca

 • O fata de 15 ani din Germania calareste o vaca precum un cal..

  Ştirea aceasta mi s-a părut chiar amuzantă:
  Regina Mayer, o fată de 15 ani din Laufen (sudul Germaniei), călăreşte pe vaca sa, Luna, de parcă ar face-o pe un cal bine antrenat. Fata şi-a dorit întotdeauna propriul ei cal, dar părinţii i-au spus “nu”…şi, din moment ce fata avea la dispoziţie doar vaci la ferma sa, s-a decis să încerce să călărească una. Şi, după câteva sute de ore de antrenament, ea a reuşit s-o înveţe pe Luna să sară peste obstacole, exact cum ar face-o un cal!

  Regina şi-a dat seama că Luna era specială, încă de când s-a născut, în urmă cu trei ani. Viţica a venit drept la ea, nefiind timidă ca ceilalţi viţei, iar de atunci între ele s-a născut o prietenie specială. Fata a început să o călărească pe Luna în urmă cu 6 luni de zile; ea a contactat chiar o şcoală de călărie din Elveţia, care a învăţat-o câteva trucuri în a antrena şi echipa o vacă, la fel cum se face şi cu un cal. Regina face plimbări în jurul fermei sale, călare pe vaca Luna, care primeşte de la stăpâna sa, drept răsplată, nişte morcovi delicioşi la fiecare ieşire.
  Adolescenta germană mai spune că Luna este, fără îndoială, o vacă extrem de inteligentă, căreia îi cunoaşte limitele. Acum vaca este capabilă să sară peste obstacole de 1 metru înălţime, dar că anul acesta va reuşi să sară peste 1,20 de metri. Vaca i-a devenit prietena ei cea mai bună, urmând-o pe Regina oriunde s-ar duce, lucru pe care un cal nu l-ar face.


  Sursa: Kurier.at

  lovendal.net/

  0 0
 • 09/22/13--21:17: Bancuri...

 • In maternitati a fost introdus un nou serviciu:acum, la nastere, poate asista nu numai sotul ci si tatal copilului.

  x

  - A fost ingrozitor mama, se plange Bubulina. A trebuit sa-mi schimb de patru ori locul la cinematograf.
  - S-a legat vreun barbat de tine?
  - Pana la urma, da.
  ...eu am schimbat locul de mai multe ori...dar nu s-a legat nimeni...

  0 0
 • 09/22/13--21:30: Mananca tot

 • “Domnul Mănâncă Tot”, omul care a consumat în viaţa sa peste 9 tone de metal! Zilnic, mânca 1 kg de fier!

  Poate că cel mai faimos om mâncător de metale din întreaga istorie a fost Michel Lotito, cunoscut sub numele de “Monsieur Mangetout”, adică “Domnul Mănâncă Tot”. El a murit în iunie 2007 la vârsta de 57 de ani, dar, în timpul vieţii sale, domnul Lotito a mâncat absolut tot, de la becuri, biciclete, până la un avion Cesna 150. Pe parcursul anilor în care a trăit, se estimează că “Domnul Mănâncă Tot” a consumat numai puţin de 9 tone de metal! Incredibil!
  Şi să nu credeţi că a făcut asta din plăcere, din amuzament sau pentru a deveni celebru. Nu. Francezul mâncător de metale suferea de Pica, o afecţiune care cauzează consumul de gunoi, sticlă, metale, clei, hârtie etc, adică tot ce reprezintă non-alimente. Cauzele specifice ale lui Pica sunt necunoscute. Unii cercetători cred că Pica este cauzată de un mineral sau de o altă deficienţă privind dieta; alţii cred că Pica este răspunsul la stres. Deşi nu există dovezi care să explice această afecţiune, totuşi un lucru e clar: Pica este un risc de sănătate şi trebuie tratat ca atare; altfel, boala poate avea consecinţe fatale.

  Domnul Lotito avea atât stomacul cât şi intestinele foarte largi, acest lucru permiţând obiectelor metalice ascuţite să treacă prin sistemul său digestiv, fără a produce vreo daună. El rupea obiectele metalice în bucăţi mai mici şi le consuma cu multă apă. În medie, el mânca aproximativ 1 kg de metal pe zi! De asemenea, el consuma şi ulei mineral, pentru a ajuta metalele să alunece mai bine prin intestinele sale.
  Aşa cum spunea, din păcate, omul-metal a murit în 2007. Nu cunosc cauza exactă a morţii… o fi oare consecinţa tonelor de metale digerate?
  lovendal.net/

  0 0
 • 09/23/13--01:20: Tinta Romania
 • A inceput campania pentru europarlamentare in UE. TINTA predilecta: ROMANII

  autor: FrontPress 23.09.2013

  UEPoliticienii europeni şi-au pierdut ideile pe drum, aşa încât fac front comun în a găsi ţapii ispăşitori ai Europei în români. Europa e în criză? Românii sunt de vină. Europa nu are locuri de muncă? Vin românii şi le iau pe toate. Această temă apare deja în discursurile electorale din Marea Britanie şi Franţa, dar Germania şi Olanda au dat şi ele semne anterior că românii sunt o sperietoare bună de adus voturi.
  Unde este solidaritatea europeană? Ea arată de fapt aşa: ce ţară bună ar fi România pentru noi, ne spun acei politicieni europeni care vehiculează spaime false, păcat că e locuită… Atunci când ne-au primit în Uniunea Europeană, decidenţii de la Bruxelles nu ne-au spus că vor doar ţara şi oportunităţile ei, nu şi pe români. Acum acest lucru este aruncat în faţă, de la un colţ la altul al continentului. Sigur că nu putem generaliza, dar faptul că acest tip de discurs de condamnare în bloc a românilor îşi găseşte adepţi în tot mai multe ţări europene este în măsură să ne dea de gândit. Precum şi faptul că promisiunea electorală a izolării României este aducătoare de voturi. Să ne mai mirăm atunci că euroscepticismul este în creştere şi în România? Ce ne spun politicienii europeni care vor oprirea liberei circulaţii a forţei de muncă? Că resursele României sunt bune, dar că nu e nevoie şi de locuitorii acestei ţări. Păcat că România nu e un teritoriu nelocuit în care fiecare să vină şi să îşi ia ce are nevoie, ieftin sau chiar pe gratis (costurile de transport ar fi suficiente). Păcat că i-am integrat şi pe români în Europa, nouă ne trebuia doar teritoriul lor. Hai, fie, pe rol de consumatori sunt buni şi românii, cu condiţia să stea la ei acasă şi să nu ridice capul din pământ.
  Cum crede Europa că va realiza coeziunea cu un asemenea discurs? Cum crede cineva că va evolua Uniunea Europeană dacă cei mai vechi din club se uită cu dispreţ spre cei recent veniţi? Să nu facem greşeala de a trece cu vederea aceste atitudini pe motiv că aşa e în campania electorală. Mesajele de acest tip se vor întipări în mintea cetăţenilor din diferitele ţări unde ele sunt propagate şi vor produce roade. Roade ale dezbinării, ale respingerii şi ale răutăţii. Le vor simţi pe pielea lor românii care muncesc în Occident. De fapt, le resimt deja.
  Dacă în România cineva se îndoieşte de Europa sau îi pune la îndoială nu principiile, ci, vai, aplicarea lor, este pus la stâlpul infamiei. O Românie care îşi cere drepturile şi care pretinde să fie respectată este barbară şi înapoiată, neapărat manipulată de forţe externe obscure şi neadaptată vremurilor. Dacă în alte ţări europene însă politicienii cer voturi pe seama fricii de români create artificial, acest demers este, desigur, perfect normal şi reprezintă o formă de libertate şi progres. Pentru că Europa vrea egalitate, dar nu pentru căţei.
  La nivelul unor politicieni europeni vizavi de România există o mare ipocrizie, care iese la suprafaţă atunci când interesul direct al voturilor este în joc. Duşmanul şi vina nereuşitelor trebuie mutate în afară. Să faci din români cauza crizei şi a lipsei locurilor de muncă în Europa este, oricum ai lua-o, o mare prostie. La fel este şi să-i acuzi pe români de a fi ”bande de criminali”. Prostie, da, dar cât de la îndemână. Şi ce uşor este să ieşi în public şi să arăţi acuzator spre români, transformându-i în ţinte şi cerând voturi pentru a proteja Europa de invadatori. Între timp, Europa se afundă în şomaj, mai ales în rândul tinerilor, dar nimeni nu caută soluţii, pentru că, nu-i aşa, îi avem pe români şi e mai simplu să-i fugărim pe aceştia decât să creăm o societate mai dreaptă şi mai plină de şanse pentru toţi. Ţineţi România la distanţă şi, într-adevăr, economia Europei va bubui, infracţionalitatea va dispărea, iar Occidentul va deveni pământul unde curge lapte şi miere. Sau, măcar, îi veţi păcăli alegătorii voştri atât de inteligenţi şi educaţi să vă mai dea încă o dată votul. Pentru că, evident, acesta este scopul. Trăiască Europa luminilor, a raţiunii şi a civilizaţiei superioare! De Bogdan Diaconu - Adevarul

  0 0
 • 09/23/13--01:40: Condamnati
 • Musulmani din Franta CONDAMNATI pentru ca au imbracat un copil cu un tricou “JIHADIST”

  autor: FrontPress 23.09.2013

  franta musulmanaO mamă şi fratele său, care au trimis un copil în vârstă de trei ani la şcoală îmbrăcat cu un tricou pe care scria “Sunt o bombă” şi “Jihad, născut la 11 septembrie”, au primit pedepse de închisoare cu suspendare şi amenzi în Franţa, vineri, la Nimes.
  Mama, Buchra Bagur, a fost condamnată la o lună de închisoare cu suspendare şi 2.000 de euro amendă, iar fratele, Zeyad Bagur, la două luni de închisoare cu suspendare şi o amendă de 4.000 de euro pentru apologia crimei de către Curtea de apel din Nimes, conform unor surse judiciare.
  În aprilie, mama, o secretară în vârstă de 35 de ani, şi unchiul copilului, un angajat în restaurări în vârstă de 29 de ani, au fost achitaţi în primă instanţă, iar parchetul, care cerea atunci o pedeapsă la aprecierea tribunalului, a făcut apel la această decizie.
  “Trăim într-o epocă ciudată. Asistăm la evocarea fără reţinere a terorismului. Nu vreau să văd acest gen de inscripţii în şcoli sau tribunale”, a pledat atunci ministerul public.
  Tricoul i-a fost dat copilului de către unchiul său, care s-a apărat declarând că a făcut o glumă proastă. “Nu văd unde este răul”, a declarat acesta atunci. “Termenul «sunt o bombă» este folosit de toată lumea. În ceea ce priveşte Jihad, născut la 11 septembrie, este vorba în realitate de numele şi ziua sa de naştere!”.
  În apel, curtea a mers mai departe de cererea parchetului general care solicitase doar amenzi la audierea de la 5 iulie.
  Printre altele, curtea a acordat 1.000 de euro daune primăriei Sorgues (sud), oraşul de 18.000 de locuitori unde copilul mergea la şcoală, şi 1.000 de euro pentru cheltuieli de judecată.
  Primarul din Sorgues, Thierry Lagneau (UMP, dreapta) a calificat acest caz drept “grav şi important”.
  În schimb, apărarea celor doi a calificat decizia “uimitoare” şi a precizat că ia în considerare un apel la curtea de casaţie pentru a avea “aprecierea curţii supreme”. De Ana Borlescu – Mediafax
  tshirt-jihad-avignons


  0 0
 • 09/23/13--02:22: Elvis

 • 0 0
 • 09/23/13--02:36: Jihad sexual
 • Femeile islamiste au pornit un “JIHAD SEXUAL” contra regimului nationalist din Siria (VIDEO)

  autor: FrontPress 23.09.2013

  jihadistaConflictul din Siria dintre regimul naţionalist secular şi extremiştii religioşi, susţinuţi de Occident şi unele state arabe, a intrat în faza “jihadului sexual”, iniţiat de mai multe femei din Tunisia. Ministrul de Interne al statului nord-african a declarat în faţa parlamentului că mai multe femei care au călătorit în Siria pentru a se oferi rebelilor islamişti s-au întors acasă gravide cu copiii acestora.
  Ministrul Lotfi ben Jeddou a declarat că femeile, care au pornit un adevărat “jihad sexual”, au întreținut relații intime cu zeci de bărbați înainte de a se întoarce în Tunisia. Oficialul nu a precizat de câte tinere ar fi vorba, dar presa locală vorbește de câteva sute.
  Ministrul a cerut public ca granițele țării să fie și mai bine păzite pentru a nu mai permite tinerilor şi tinerelor să plece în Siria pentru a se alătura forţelor extremiste. De când a început războiul civil, aproape 6.000 de tineri au fost opriți la graniță.
  Este şi cazul lui Rahmah, o adolescentă în vârstă de 17 ani, care fugit de acasă pentru a merge în Siria, scrie ziarul Gandul. Părinţii acesteia au povestit că fata nu era neapărat o fanatică în ceea ce priveşte religia, însă, ca şi alte tinere, „fusese influenţată de alţi colegi de la şcoală care sunt cunoscuţi pentru susţinerea jihadiştilor salafişti”.
  Autoritățile sunt din ce în ce mai îngrijorate din cauza ordinilor religioase, fatwa, care circulă pe internet, cerând femeilor musulmane să se angajeze în acest război, prin sex. Ministrul Cultelor le-a cerut femeilor să nu se lase influențate de predicatorii islamiști din afara Tunisiei care au transmis mai multe fatwa.
  “Jihadul sexual”, care permite existența relațiilor sexuale premaritale, este considerat de către musulmanii sunniți salafiți o formă de război sfânt, scrie Daily Mail. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/23/13--08:37: Transnistrenii
 • Separatistii transnistreni au inceput “razboiul financiar” cu scolile cu predare in limba romana

  autor: FrontPress 23.09.2013

  transnistriaChiar daca inca o serie de scoli cu predare in limba romana rezista in regiunea separatista transnistreana, Tiraspolul marseaza pe o strategie de sufocare economica care, inevitabil, va conduce la inchiderea acestor institutii de invatamant.
   Astfel, separatistii transnistreni vor ca gimnaziului “Mihai Eminescu” din Corjova sa achite lunar suma de 42 de mii de lei moldovenesti (peste 2.500 de euro) drept chirie pentru spatiile in care desfasoara procesul de studii in limba romana, transmite Karadeniz Press.
  “Nicio institutie de invatamânt din Transnistria, cu exceptia celor de stat, nu este scutita de taxa de arenda. Aici nu este vorba despre politica. Este vorba despre un contract incheiat intre parti, care a expirat. Acestea sunt conditiile pentru un nou contract. Sa nu facem din tantar armasar”, a declarat recent seful Departamentului de Externe de la Tiraspol, Nina Stanski, citat de televiziunea Publika.
  In schimb, Chisinaul inca spera ca aceasta problema sa se rezolve pe cale diplomatica. “Nu trebuie de facut din tântar armasar, dar pot confirma ca institutiile abilitate de la Chisinau, care trebuie sa se ocupe de asta, se ocupa deja. Nu putem pune la indoiala faptul ca elevii de la Corjova invata, ca procesul de studii se desfasoara normal. si ca meritul este al autoritatilor de la Chisinau”, a adaugat vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov.
  Pretinsa sefa a diplomatiei transnisterne, Nina Stanski, a scris pe contul sau de Facebook ca una dintre problemele cu aceste scoli se refera la subordonare si finantare. „O alta problema sunt activitatile economice ale acestor institutii. Daca nu vor sa functioneze intr-un cadru legal al Transnistriei si vor sa se subordoneze Ministerului Educatiei al Moldovei, atunci Guvernul de la Chisinau sa se preocupe in a le asigura activitatile economice si finantarea”, a scris Stanski.
  transnistriaTransnistria, fâşie de pământ între Nistru şi Ucraina, este privită la nivel internațional ca o regiune a Moldovei, dar în fapt s-a autoptoclamat ca teritoriu de sine stătător sub numele de “Republica Moldovenească Nistreană”, cu capitala la Tiraspol, în data de 2 septembrie 1990. La 25 august 1991 sovietul suprem al RMN a adoptat Declarația de Independență a noii republici. La două zile distanţă, pe 27 august 1991, parlamentul de la Chişinău a adoptat Declarația de Independență a Republicii Moldova, al cărei teritoriu cuprindea și raioanele din stânga Nistrului. Acest lucru a dus la tensiuni în regiune şi chiar la un scurt război, în 1992, în urma căruia şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.500 de persoane. În acel conflict au luptat de prartea separatiştilor Armata a 14-a de gardă sovietică, dar şi voluntari ruşi sau ucrainieni. La 21 iulie 1992 a fost semnat un acord de încetare a focului.
  Conform recensământului din 2004, 32 la sută din locuitori s-au declarat români sau moldoveni, dintr-un total de peste 550.000.
  Transnistria supravieţuieşte economic în special datorită ajutorului acordat de Moscova şi traficului de arme. Regiunea continuă să aibă pe teritoriul său trupe militare “de menţinere a păcii” ruseşti. Nicio ţară din lume nu a recunoscut independenţa autoproclamată a acestui teritoriu. Sursa: FrontPress.ro 


  0 0  0 0
 • 09/23/13--22:50: America data in judecata
 • SUA, date in judecata pentru crime impotriva umanitatii

  autor: FrontPress 24.09.2013

  evoGuvernul Statelor Unite va fi dat in judecata pentru crime impotriva umanitatii, fiind acuzat ca foloseste tactici de intimidare si de inducere a fricii.
  Cel care va actiona SUA in instanta este presedindele Boliviei, Evo Morales, acesta facand declaratia dupa ce presedintele Venezuelei nu a primit acceptul de a survola spatiul aerian american, in drum spre China, relateaza Russia Today.
  “Vreau sa anunt ca pregatim un process impotriva lui Barack Obama si il acuzam de crime impotriva umanitatii”, a precizat Morales intr-o conferinta de presa din orasul Santa Cruz, adaugand ca presedintele american este un infractor care incalca legile internationale.
  Actiunea reprezinta un gest de solidaritate fata de Venezuela, cazul fiind judecat de catre o instanta internationala. Totodata, Morales a dispus organizarea unei sedinte de urgenta a Comunitatii Statelor Latino-Americane si Caraibiene (CELAC) pentru a discuta actiunea Statelor Unite, care a fost catalogata de Venezuela drept “un act de intimidare al imperialismului nord-american”.
  Presedintele Boliviei a mai cerut ca membrii CELAC sa isi retraga ambasadorii din SUA, pentru a transmite astfel un mesaj Administratiei Obama. De asemenea, el le va cere statelor membre ale Aliantei Boliviene pentru Americi sa boicoteze urmatoarea intalnire a ONU. Printre aceste tari se numara Cuba, Ecuador, Nicaragua, Venezuela si altele.
  Presedintele Venezuelei nu a primit acceptul de a survola SUA, in drum spre China
  Statele Unite i-au refuzat, vineri, permisiunea de survol avionului presedintelui venezuelean Nicolas Maduro. Acesta urmeaza sa se deplaseze in China la acest sfarsit de saptamana si trebuia sa traverseze spatiul american.
  Guvernul lui Maduro a aflat de la autoritatile americane ca avionul presedintelui nu are dreptul de a intra in spatiul aerian american, a anuntat ministrul de Externe Elias Jaua. Jaua a apreciat ca decizia este o “insulta”.
  “Denuntam aceasta decizie ca fiind inca o insulta a imperialismului nord-american impotriva guvernului”, a spus Jaua, adaugand ca “nimeni nu poate interzice un avion care transporta un presedinte aflat intr-o vizita de stat internationala. Nu exista niciun argument valid pentru a interzicerea survolului”.
  Ministrul, care se va deplsa impreuna cu presedintele la Beijing, spera totusi ca autoritatile americane vor “rectifica eroarea”, pe care o pune pe seama unor oficiali de rang inferior. In plus, Guvernul exploreaza si rute alternative de deplasare pentru Maduro.
  Venezuela si SUA au avut relatii tensionate atat in cei 14 ani de regim ai lui Hugo Chavez cat si dupa moartea acestuia. De Diana Toea – Ziare.com

  0 0
 • 09/24/13--01:34: Scandal
 • Scandal “rasist” in Suedia: Politia colecteaza date despre tiganii din tara

  autor: FrontPress 24.09.2013

  tiganiUn scandal “rasist” a izbucnit în Suedia după ce s-a descoperit că poliţia colectează date despre ţiganii care trăiesc în sudul ţării scandinave. După ce presa a relatat despre colectarea de informaţii pe criterii etnice, lucru interzis prin lege, Ministerul Justiţiei a iniţiat o anchetă.
  Totul a început după ce ziarul Dagens Nyheter a publicat o imagina captură  de pe un calculator din care rezultă că poliţia are o bază de date referitoare la aproximativ 4.000 de ţigani.
  Ministrul pentru Afaceri Europene, Brigitta Ohlsson, a declarat că crearea unor astfel de baze de date nu este etică, este nedreaptă şi inacceptabilă. La rândul lor, reprezentanţii Poliţiei explică că aceste informaţii au fost păstrate temporar.
  Poliția suedeză a creat în 2012 o bază de date cu numele a 4.029 de ţigani, inclusiv 1.000 de copii și câțiva decedaţi. Mai mult, lista conţine adresele persoanelor vizate, numărul de securitate socială şi chiar şi arborele genealogic. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/24/13--02:59: Tiganii din Sintesti
 • Politisti si jandarmi atacati de tiganii din Sintesti. Doi raniti si focuri de arma pentru restabilirea ordinii

  autor: FrontPress 24.09.2013

  sintestiMai mulţi jandarmi şi poliţişti, inclusiv membri ai echipelor speciale de intervenţie, au fost atacaţi de ţiganii din Sinteşti, judeţul Ilfov. O dubă a jandarmeriei a fost avariată iar un poliţist a ajuns la spital cu o tăietură la braţul stâng. Deasemenea un jandarm a suferit răni superficiale în urma altercaţiei. 
  Potrivit B1 TV, forțele de ordine au descins luni la mai multe persoane suspectate că au luat credite de la bănci și nu au mai returnat banii. Doi polițiști au fost atacați cu furci și topoare de ţiganii implicați în acest dosar.
  Potrivit purtătorului de cuvânt IPJ Ilfov, Cătălina Margu, şapte ţigani au fost conduşi la audieri la postul de poliție Vidra. Aceştia sunt cercetaţi pentru ultraj.
  Pe de altă parte, jandarmii au folosit armele pentru a determina un șofer de camion să oprească. Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, care menţionează surse din poliție, este posibil ca șoferul autocamionului să fie rudă cu ţiganii implicaţi în scandal.
  “Au fost trase focuri de armă de către jandarmi în plan vertical și apoi în cauciucurile unui autocamion plin de cupru. Conducătorul auto a fugit și s-a pornit în urmărirea acestuia. Când au ajuns pe raza localității Sintești, din județul Ilfov, mai multe persoane de etnie romă au ieșit în stradă. Ele au sărit să-i ia la bătaie pe jandarmi și polițiști”, a declarat Cătălina Margu, pentru Agerpres.
  Pentru a restabili ordinea în localitatea în care locuieşte o însemnată comunitate ţigănească, la faţa locului s-au deplasat 10 echipaje de poliție și jandarmi. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 09/24/13--04:08: Un banc...

 • Importanța degetelor...
  Un bancher evreu își însoară băiatul.
  - Simon, fiule, mâine zburăm la Tel Aviv pentru nunta ta. Îmi dau brusc seama că nu ți-am spus multe lucruri despre viață. De mâine vei fi împreună cu soția ta, trebuie să știi unele lucruri.
  Uite, spre exemplu, cunoști degetele de la mână?
  - Sigur tată, degetul mare, arătător, mijlociu, etc...
  - Nu, fiule, stai să-ți explic: există degetul călătoriei, al direcției, al plăcerii, al căsătoriei și al distincției.
  - Ah, nu știam asta, tată.
  - Degetul călătoriei este degetul mare, care îți permite să faci autostopul;
  - Degetul direcției – indexul, îl întinzi ca să indici un anumit lucru;

  - Degetul căsătoriei – inelarul, pe care pui verigheta, iar degetul distincției, cel mic, pe care-l ridici când bei cafea.
  - Am înțeles tată, dar ai uitat degetul plăcerii.
  - Ah Simon, l-am lăsat pe cel mai bun la sfârșit…degetul plăcerii este degetul mijlociu, cel mai lung și mai frumos…pentru plăcere, fiule…îl umezești cu limba…și numeri bancnotele...:)))

  Cei care s-au gândit la altceva, în genunchi și să recite de 4 ori Tatăl Nostru!...

  0 0
 • 09/24/13--09:39: In Parlament
 • Primul AFRICAN din istoria Parlamentului GERMAN

  autor: FrontPress 24.09.2013

  halleÎn urma rezultatelor alegerilor federale din Germania, desfăşurate la sfârşitul săptămânii trecute, s-a depăşit o barieră culturală, aplaudată la unison de presa locală. Mai exact, este vorba de  primul parlamentar cu origini africane din istoria Parlamentul german, ales pe listele social-democraţilor.
  Născut în Senegal, Karamba Diaby a candidat sub sloganul “Diversitatea crează valori”. Politicianul, geolog de profesie, are 51 de ani şi şi-a anunţat luni victoria electorală pe reţelele de socializare. În tinereţe a făcut facultatea în Germania comunistă şi a rămas în ţară după terminarea studiilor. Acum locuieşte în oraşul Halle, situat în Germania de est.
  Din noua postură de parlamentar, Diaby a anunţat că preocupările sale principale vor ţine de educaţie şi justiţie socială. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/24/13--09:58: Lobby
 • 0 0
 • 09/24/13--10:35: Nicolae Labis (1935-1956)
 • Poezie de dragoste


  Nicolae Labis
  Am iubit...

  Am iubit de când mă ştiu
  Cerul verii, străveziu,
  Despletitele răchite,
  Curcubeiele pe stânci
  Ori pădurile adânci
  Sub ger alb încremenite.
  Mi-a fost drag pe bărăgane
  Să văd fetele morgane
  Ori pe crestele din munte
  Joc de trăsnete rotunde,
  Scurgerea cocorilor,
  Pacea înălţimilor,
  Semeţia pinilor
  Plini de scama norilor.

  Am iubit iubirea pură,
  Floare roşie pe gură
  Şi în inimă arsură,
  În priviri zăpezi candide
  Şi-n piept voci necontenite.

  M-a înfiorat ades
  Tot ce gândurile ţes:
  Pe al filelor polei
  Dansuri repezi, legănate,
  De pe arcuri înstrunate,
  Săgetarea de idei...

  Toată-această măreţie
  Ne-a fost dată din vecie...

  Alta poezie de dragoste de Nicolae Labis
  Primele iubiri

  0 0
 • 09/24/13--23:08: Rasism
 • RASISM anti-ALB: Australieni atacati in plina strada de imigrani africani

  autor: FrontPress 25.09.2013

  0Poliţia din Australia a reţinut săptămâna trecută doi imigranţi cu origini africane după ce aceştia au atacat la întâmplare mai multe persoane albe pe străzile din Melbourne.
  Atacatorii nu au furat nimic şi au urmărit doar lovirea victimelor, care s-au ales cu răni la nivelul feţei. Aceştia au fost prinşi după ce au fost filmaţi în acţiune de camarele de supraveghere din oraş.
  În ultimele luni au fost înregistrate în Australia mai multe atacuri motivate rasial îndreptate împotriva albilor, un fenomen în creştere şi în SUA şi în multe state occidentale din Europa. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 09/24/13--23:20: Maria Tanase
 • Centenar Maria Tanase: 100 de ani de la nasterea “reginei cantecului popular”

  autor: FrontPress 25.09.2013

  mariaAstăzi, 25 septembrie 2013, se împlinesct 100 de ani de la naşterea Mariei Tănase, supranumită “regina cântecului popular” sau “Edith Piaf a României”. Repertoriul artistei a însumat aproape 400 de cântece din toate regiunile istorice ale ţării.
  S-a născut în 1913 în mahalaua Cărămidarilor din București, fiind al treilea copil al Anei Munteanu, originară din comuna Cârța, județul Sibiu și al florarului Ion Coandă Tănase, din satul oltenesc Mierea Birnicii, de pe valea Amaradiei.
  La 17 ani apare pentru prima oară pe o scenă. Cântă în cămine culturale şi în sălile de spectacole ale unor licee. Întrerupe sutiile pentru a munci alături de părinţi.
  În 1934 se angajează la Teatrul “Cărăbuş” şi în același an imprimă romanţa Mansarda la casa de discuri “Lifa Record”, aceasta fiind prima imprimare a artistei. Peste doi ani imprimă “Cine iubeşte şi lasă”, un cântec popular cu care va fi asociată peste ani. Mai colaboreză cu mai multe restaurante renumite în acea vreme în Bucureşti.
  În 1938 are loc şi debutul radiofonic, acesta fiind începutul ascensiunii Mariei Tănase, cântecele sale ajungând în casele românilor pe calea undelor, istoricul Nicolae Iorga supranumind-o “Pasăre măiastră”.

  În 1939 reprezintă România la Expoziţia Universală din New York, alături de George Enescu, prof. Dimitrie Gusti și Constantin Brâncuși.
  În timpul Statului Naţional Legionar i se răresc apariţiile publice, din ordinul Ministerului Propagandei. Deasemenea sunt distruse mai multe discuri. Această aversiune a legionarilor faţă de Maria Tănase a fost dată de colaborarea artistei cu regimul dictatorial al regelui Carol al II-lea, vinovat de asasinarea a sute de tineri naţionalişti şi intelectuali.
  În 1941 întreprinde şi un turneu în Turcia, fiind arestată la scurt timp de regimul autoritar al mareşalului Ion Antonescu, fiind suspectată de colaborare cu englezii.
  După cel de al Doilea Război Mondial cariera Mariei Tănase continuă şi în România comunistă, deşi aceastaa colaborat cu serviciile secrete carliste. Totuşi a fost filată permanent de Securitate.
  Maria-Tanase-5Se căsătoreşte în 1950 cu juristul Clearch Raul Victor Pappadopulo-Sachelarie iar în 1952 devine profesoară la Şcoala de muzică din Bucureşti. Continuă să imprime discuri la Electrecord.
  În primăvara anului 1963, fiind într-un turneu la Hunedoara, află că este bolnavă de cancer la plămâni. Moare la Spitalul Fundeni, pe 22 iunie 1963. Este condusă pe ultimul drum de sute de mii de oameni. Sursa:FrontPress.ro

  0 0
 • 09/25/13--00:04: Bataie
 • “Moldoveanul” John Onoje a luat la bataie un basarabean pentru ca l-ar fi facut “maimuta” (VIDEO)

  autor: FrontPress 25.09.2013

  John-OnjoeImigrantul african John Onoje, devenit cetăţean al Republicii Moldova în 2011, a ajuns cunoscut datorită presei care i-a mediatizat participările la acţiunile împotriva discriminării şi în favoarea unirii cu România şi pentru integrarea în Uniunea Europeană. Zilele trecute însă protestatarul exotic a devenit violent, făcându-şi singur dreptate pe străzile Chişinăului, atacând un tânăr basarabean, după o dispută verbală.
  Onoje a fost implicat într-o bătaie în Piaţa Centrală, incidentul fiind filmat şi postat pe internet în urmă cu câteva zile. Din această cauză a fost chemat la poliţie pentru declaraţii.
  Africanul, membru al Partidului Naţional Liberal, a afirmat că s-a năpustit asupra unui tânăr cu pumnii după ce i s-au adresat “injurii rasiste”. Victima este lovită până se prăbuşeşte, Jhon Onoje fiind cu greu calmat de oamenii din apropiere.
  Pe de altă parte, comercianţii din piaţa unde a avut loc atacul susţin că Onoje provoacă lumea făcând politică pe stradă, acesta fiind motivul real pentru care trecătorii îl insultă, sătui fiind de insistenţele bărbatului de culoare.
  Onoje, originar din Sierra Leone, riscă acum un dosar penal pentru fapte de huliganism.
  În februarie 2012, fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a fost acuzat de “rasism” de către Amnesty International pentru că l-ar fi jignit într-un discrurs pe imigrantul John Onoje, care participa la o contramanifestaţie organizată ca reacţie la un miting comunist. “Să scheaune acolo pot, de partea aceia. Au adus un negru din Africa, au prins unul care a coborât dintr-un copac de acolo și l-au adus aici. Şi el le face lor politica. Ați văzut cine apără interesul Alianței? Africa! Negrii!”, a exclamat Voronin de la microfon. Sursa:FrontPress.ro

older | 1 | .... | 66 | 67 | (Page 68) | 69 | 70 | .... | 171 | newer