Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 78 | 79 | (Page 80) | 81 | 82 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 12/16/13--08:09: Un triunghi amoros
 • Un triunghi amoros fatal: Marilyn Monroe, John şi Robert Kennedy

  Autor: Grigore TOLOACA | 14096 vizualizări
      
  Marilyn Monroe - socotita de unii drept cea mai sexy si mai fascinanta femeie a secolului XX - este gasita moarta în dimineata zilei de 5 august 1962, în apartamentul ei, de catre camerista sa, Eunice Murray. Oficial, decesul controversatei actrite americane s-ar fi datorat ingurgitarii de catre aceasta a unei supradoze de barbiturice. Asadar, sinucidere. Anchetele ulterioare, mai mult sau mai putin oficiale, au încercat sa demonstreze ca, de fapt, Marilyn nu a vrut nici pe departe sa-si puna capat zilelor. A fost, într-un fel, ajutata sa-si ia adio de la aceasta lume. Printre altii, si de cei doi mari barbati de stat din clanul Kennedy. Fratii John si Robert.

  Ziaristul Olgiati a anchetat cazul
  Printre temerarii care s-au încumetat sa se aventureze pe calea unor cercetari anevoioase, cu speranta ca vor gasi lucruri senzationale în moartea cel putin suspecta a starului american, s-a numarat si Christopher Olgiati, un ziarist-bagaret cum sunt atâtia în America tuturor posibilitatilor. "Da! - spune raspicat Olgiati. În sfârsit, dupa douazeci si trei de ani de la moartea lui Marilyn am reusit sa descoperim adevarul. Acum stim cum a murit marea noastra actrita. Stim si de ce. Pentru a reconstitui faptele, investigatiile noastre au durat mai bine de trei ani. Am chestionat sase sute de persoane. Am vorbit cu Eunice Murray, camerista lui Marilyn Monroe, precum si cu Deborah Gould, vaduva lui Peter Lawford, marele prieten al artistei. Am consultat documente inedite". Chiar si medicul legist, Tom Noguchi, a fost de acord cu nevoia de a se întreprinde noi anchete în legatura cu cauzele decesului celebrei actrite, dupa ce, initial, declarase ca moartea acesteia survenise în urma ingurgitarii voluntare a acelei presupuse supradoze de barbiturice.
  Ce s-a întâmplat în acea noapte tragica de 4 spre 5 august 1962, în luxosul apartament din vila lui Marilyn? Cine s-a perindat pe acolo? Ce urme au lasat (daca au lasat)? De ce au fost sterse sau ascunse (daca s-a întâmplat asa ceva)? Etc. etc. Sa le luam pe rând. Mai întâi câte ceva despre relatiile frumoasei actrite cu clanul Kennedy. Nu era un secret pentru nimeni ca înca din 1957, deci înainte de a se casatori viitorul presedinte al Statelor Unite între anii 1961-1963, John Kennedy, fusese pur si simplu cucerit de nurii vedetei de prima marime a Hollywood-ului acelor timpuri. O adevarata poveste de dragoste, consumata pe ascuns, dar prea incitanta ca sa poata fi ferita complet de ochii curiosi ai lumii yankee, avida de senzational cu orice pret. S-a dovedit ca întâlnirile (e adevarat, mai rare) dintre cei doi îndragostiti au continuat chiar si dupa ce John i-a pus pe deget inelul de sotie dragalasei ziariste franceze, Jacqueline, care, cum se stie, nu era mai prejos, în ale seductiei, decât blonda ei rivala în dragoste. Era vorba, se pare, altfel nu se explica pasii gresiti ai lui John, de ispita irezistibila a fructului oprit. Se spune ca întâlnirile ultrasecrete dintre John Kennedy si Marilyn Monroe aveau loc în vila de la Santa Monica a lui Peter Lawford, cumnatul lui Kennedy (sotul surorii acestuia, Pat).
  Robert este pus sa-l scape pe John de Marilyn
  A venit însa noiembrie 1961, când John Fitzgerald Kennedy a fost ales presedinte al Statelor Unite. Eveniment deosebit de benefic pentru americani, si nu numai, s-a spus la vremea respectiva, întrucât relatiile dintre marile puteri nucleare ale lumii ajunsesera într-un punct extrem de critic (inflamat îndeosebi de amplasarea rachetelor rusesti în coasta Americii, în Cuba).
  Un lucru bun, deci, pentru toata lumea, acea instalare a lui John la Casa Alba! Mai putin, desigur, pentru Marilyn. Continuarea relatiei amoroase a divei cu noul ales al americanilor - au hotarât numerosul clan al Kennedy-lor si larga camarila a acestora, care pusese la bataie sume mari de bani în campania electorala - ar fi reprezentat un risc enorm. Nu era vorba doar de susceptibilitatea politica a celui mai puternic stat al lumii. Cu alte cuvinte, legaturile nepotrivite dintre cei doi trebuiau curmate brusc si pentru totdeauna.
  Misiunea de a o pune în tema pe Marilyn cu hotarârea luata i-a revenit lui Robert Kennedy, fratele presedintelui, care, în noua administratie de la Washington, îndeplinea înalta functie de ministru al Justitiei. Ocazia s-a ivit într-o seara cu alcool mult, dans si, poate si ceva droguri, prilejuita de o petrecere organizata de acelasi cumnat, Peter Lawford, la aceeasi vila a sa de la Santa Monica. Robert nu prea stia cum sa procedeze. Avea, într-adevar, o misiune ingrata. Sa puna capat, prin orice mijloace posibile, unei relatii dintre doua fiinte omenesti îndragostite puternic una de alta. În cele din urma, prinzând un moment prielnic, fratele presedintelui a dus-o pe actrita într-un loc mai ferit, într-un separeu al vilei, si i-a spus direct: "John nu va putea sa te mai vada!"
  Marilyn se îndragosteste de Robert
  E usor de presupus reactia lui Marilyn la aflarea verdictului. Lacrimi, istericale, amenintari. "Nu-i adevarat! Nu se poate! John nu ma poate abandona ca pe o cârpa. Ne iubim! Cel putin eu... Daca-i asa... Ce se va întâmpla daca voi da totul în vileag?"
  A fost nevoie de tact, de rabdare si de multa putere de convingere din partea ministrului de Justitie pentru a o face pe Marilyn Monroe sa se linisteasca. Cel putin pentru moment. Întrevederile dintre cei doi au continuat, însa, într-un secret deplin (vorba vine), negociindu-se la sânge aplanarea diferendului fara consecinte prea dure, atât de o parte cât si de cealalta.
  Pâna la urma, Marylin nu a avut încotro. A fost nevoita sa accepte postura, jenanta pentru orice femeie, de sedusa si abandonata. Dar si-a pus în gând, ca ultima speranta, sa faca tot ce îi statea în putinta pentru a provoca gelozia barbatului ajuns presedinte. Si, astfel, sa-l faca sa se întoarca la vechea dragoste.
  S-a întâmplat însa un lucru ciudat, la care nu se asteptase nici ea si nici Robert Kennedy. Pe neasteptate, cei doi negociatori s-au îndragostit nebuneste unul de altul. Despre puterea de atractie sexuala a actritei nu este cazul sa se mai spuna ceva. E nevoie, poate, sa ne reamintim faptul ca, la vremea aceea, Robert era un barbat în floarea vârstei, frumos, inteligent si cu multa trecere la femei. În acelasi timp se zice ca era un tip caracterizat de serioase principii morale, un catolic convins si un yankeu cu puternice radacini irlandeze, devotat casatoriei"legate în fata altarului de Dumnezeu însusi".
  Cu toate acestea, desi era casatorit de aproape cincisprezece ani cu Ethel, femeie adorabila, care-i facuse deja sapte copii, unu si-unu, Robert Kennedy nu a rezistat atractiei venite dinspre Marilyn. Nu se stie cât de "curata" era dragostea actritei fata de "celalalt frate". Se pare însa ca în visurile ei intime, Marilyn spera ca odata si odata, într-o buna zi, avea sa devina doamna Kennedy. Nu a fost sa fie. Marea iubire dintre cei doi a tinut, cum se spune pe la noi, doar un an si-o vara. S-a curmat brusc, la fel ca prima, în iulie 1962. Nu însa din pricina unor mustrari de constiinta care nu i-ar fi dat pace lui Robert sa doarma linistit. "Nu-i cadeau deloc rau noptile petrecute în pat cu Marilyn".
  Mafiotii îl obliga si pe Robert sa bata în retragere
  Aparusera însa pe firmamentul iubirii lor, doi mafioti - Ruby Giancana si Jimmy Hoofa. Dusmani înversunati ai noii administratii de la Washington, acestia supravegheau cu atentie toate miscarile clanului Kennedy. În special ale celor doi, John si Robert. Pentru ca, la momentul oportun, sa loveasca în ei fara crutare. Si legaturile amoroase cu Marilyn Monroe constituiau, din acest punct de vedere, un bun prilej de compromitere a acestora în fata Americii si a lumii întregi. S-a vazut, putin mai târziu, peste un an, ca mafia la nivel înalt, exasperata, probabil, de încercarile ei nereusite de a-si atinge scopul prin metode mai putin violente, nu se da în laturi de la nimic.
  Pe 22 noiembrie 1963, la ora treisprezece si treizeci de minute, în Texas, în centrul Dallasului, în timp ce "Lincolnul" prezidential intra pe Houston Street, câteva gloante slobozite de Lee Harvey Oswald- de la etajul cinci al unui depozit de manuale scolare, dintr-o pusca C2766, îl rapunea pe cel mai iubit dintre presedintii Statelor Unite ale Americii.
  Sa revenim însa în iulie 1962. Când Robert Kennedy, încoltit de mafie, este obligat sa rupa orice relatie cu Marilyn Monroe. De data asta, ruptura a afectat-o profund pe actrita, împingând-o într-o adevarata criza sufleteasca. Era prea de tot. Sa fii socotita cea mai râvnita femeie din Statele Unite si, cu toate acestea, în numai doi-trei ani de zile sa fii parasita de doi barbati pe care îi credeai subjugati pentru totdeauna, i se parea de neînchipuit.
  Actrita începe sa sufere
  Cunoscuti ai actritei i-au declarat lui Christopher Olgiati, temerarul anchetator pe cont propriu, ca Marilyn devenise de nerecunoscut. Se închidea zile întregi în apartamentul ei din Los Angeles, neprimind pe nimeni, nici pe cei mai fideli prieteni. Când totusi, îsi parasea "vizuina", pentru un motiv sau altul, iesea nemachiata, ceea ce, cu numai putin timp înainte, i s-ar fi parut o crima de neiertat, se îmbraca neglijent, lasând impresia unei dezorientari cumplite. Mai mult, devenise roaba alcoolului consumat în cantitati necontrolabile si a tranchilizantelor de tot felul. Repeta într-una, ori de câte ori i se ivea ocazia: "Viata mea nu mai are nici un sens!" A intervenit însa un mic amanunt. Cu o saptamâna înainte de noaptea fatala, actrita s-a confesat unui prieten apropiat ca era hotarâta sa organizeze o conferinta de presa cu prilejul careia"voi dezvalui lumii întregi legaturile mele de dragoste cu fratii Kennedy. Sa se stie!" Greseala de neiertat. Amenintarea femeii parasite a ajuns, fireste, si la urechile cui trebuia. Si s-a intervenit cu promptitudine.
  Pe 4 august - Robert este vazut în casa lui Marilyn
  John Kennedy nu avea cum sa se implice. Era presedinte. Asa ca greul a ramas tot pe Robert. Timp de douazeci si trei de ani, pâna la ancheta lui Olgiati, s-a stiut ca, în zilele de 4 si 5 august 1962, Robert Kennedy s-ar fi aflat la San Francisco, la sute de kilometri de locul tragediei. "Ei bine - sustine Christopher Olgiati - detin unsprezece marturii care releva ca el a fost prezent, în acest rastimp, în Los Angeles". "Urechi" bine informate au depus marturie ca Robert ar fi fost vazut, în perioada cu pricina, nu numai în vila cumnatului sau, Peter Lawford, ci si în apartamentul fostei sale iubite.
  Marturiile în cauza sunt sustinute si de camerista actritei, Eunice Murray, care, la cei optzeci si trei de ani la care ajunsese, declara ca "pâna acum n-am îndraznit sa vorbesc dintr-un sentiment de onoare pentru biata Marilyn, dar m-am hotarât. Nu vreau sa duc acest secret teribil cu mine în mormânt. Sper ca timpul, care iarta totul, sa ma absolve de vina".
  Iata ce îsi aminteste, dupa mai bine de doua decenii, venerabila doamna Murray:
  "Robert a sosit la noi în primele ore ale dupa-amiezii de 4 august si i-a deschis chiar Marilyn. S-au îmbratisat îndelung, apoi au stat împreuna pe marginea piscinei. Se gatise anume pentru el si parea fericita cum nu o mai vazusem de multa vreme. Am iesit dupa cumparaturi - îsi aminteste Eunice -, nu voiam sa le deranjez intimitatea cu prezenta mea. Când m-am întors, o ora mai târziu, domnul Kennedy nu plecase. Dar sarmana Marilyn arata de ti se rupea inima. Dar mai târziu aveam sa înteleg ce se întâmplase între ei, pentru ca la un moment dat am auzit-o pe Marilyn tipând disperata si pe Robert încercând s-o linisteasca. Apoi am vazut-o la picioarele lui repetând printre sughituri: Nu ma poti lasa astfel! Nici o femeie din lume nu-ti poate oferi ce-ti ofer eu! Domnul Kennedy cauta sa se desprinda. Trebuie sa fii tare! Se straduia el s-o convinga. Încearca sa ma întelegi." Scena era dramatica, mai spune camerista. Robert voia s-o îndeparteze, dar Marilyn îi cuprindea si mai strâns genunchii.
  Discutii aprinse si fuga lui Robert
  Atunci a intervenit garda personala a lui Robert, i-a despartit, si acesta a fugit ca un hot. Biata fata a ramas ca paralizata". De aici încolo lucrurile se precipita. Cum Marilyn Monroe nu dadea semene de calmare, cineva (a ramas o enigma pentru totdeauna cine anume) a chemat telefonic un medic. Dar nu pe Greenson, psihiatrul casei, si nici pe medicul curant. Necunoscutul, care s-a recomandat a fi medic, i-a administrat actritei o doza puternica de sedative. Netinând cont, probabil nu era la curent, ca Marilyn înghitise deja o mare cantitate de "pilule si pastile", care, prin însumare, puteau deveni fatale.
  "Vad totul clar - marturiseste în continuare camerista. Dramaticul episod cu Robert se sfârseste în jurul orei 4 dupa-amiaza. Medicul ramâne în casa pâna la ora cinci. S-o supravegheze. Apoi a plecat. Marilyn atipeste pâna la ora sase. Când se scoala, pare stapâna pe ea. La ora sapte si treizeci de minute îl suna din pat, la telefon, pe Jos Di Maggio junior, fiul fostului ei sot. Care, cum a spus mai târziu, nu a distins nici o nota disperata în tonul fetei. Marilyn parea tonica si spirituala".
  Christopher Olgiati insista: "Si totusi, se stie, ca o jumatate de ora mai târziu, adica pe la ora opt seara, Marilyn îl cheama la telefon pe Peter Lawford pentru a-i încredinta un nelinistitor mesaj de adio. Ce s-a întâmplat între orele sapte si treizeci de minute si opt?". Camerista este aproape convinsa:
  "Cred ca în aceea jumatate de ora Marilyn a luat înca o doza de somnifere pentru a dormi mai bine, cum obisnuia de fapt. Adaugate la sedativele anterioare, care probabil nu îsi facusera înca efectul, medicamentele s-au transformat în otrava. Asadar, sunt convinsa ca Marilyn nu a avut intentia sa se sinucida. Pur si simplu nu a calculat bine dozele de sedative. Asta-i adevarul".
  Ce s-a întâmplat în continuare? Pâna la ancheta jurnalistica întreprinsa de Olgiati, s-a sustinut ca Marilyn Monroe s-ar fi aflat, în noaptea cu probleme, în apartamentul ei din Los Angeles, doar cu camerista. Se mai sustinea ca în jurul orei trei si jumatate, dimineata, pe 5 august, aceasta fusese gasita de Eunice Murray fara viata în patul ei.
  Marilyn ameninta si Robert se întoarce
  Cu totul neadevarat! a încercat sa demonstreze Olgiati. Potrivit acestuia, lucrurile au avut cu totul o alta desfasurare. Dupa discutia la telefon cu Marilyn Monroe, de la opt seara, Peter Lawford îl suna pe cumnatul sau, Robert Kennedy, pentru a-l pune în tema cu evolutia îngrijoratoare a evenimentelor din apartamentul acesteia. Se pare ca amândoi au intrat în panica. Speriati mai ales de faptul ca, în situatia disperata în care se afla, Marilyn Monroe ar fi putut sa-si puna în practica amenintarea cu conferinta de presa în cadrul careia, asa cum spusese, avea sa dezvaluie lumii întregi, pentru a se sti, legaturile ei amoroase cu fratii Kennedy; care, acum, erau cei mai influenti barbati politici ai vremii - presedinte al Statelor Unite ale Americii si, respectiv, ministru al Justitiei. S-ar fi declansat un adevarat cataclism mediatic daca actrita ar fi reusit sa-si duca la bun sfârsit intentia. Trebuia oprita cu orice pret. Panicati, deci, cei doi cumnati au hotarât sa actioneze. Pentru aplanarea cât de cât a lucrurilor, si-au zis ca e nevoie, în primul rând, sa ia legatura cu Marilyn Monroe pentru a o convinge sa taca. Cu ce pret? Nu stiau. Dar trebuia sa faca ceva.
  Asa se face ca în jurul orei zece, în seara dramatica, Robert Kennedy si Peter Lawford suna la usa apartamentului acesteia. Din pacate, atât pentru cei doi, cât si pentru Marilyn Monroe, actrita era deja în coma. Deruta s-a amplificat. Se spune ca, simtindu-se în buna parte responsabil de starea în care se afla femeia pe care o iubise cu adevarat, Robert Kennedy adopta, din instinct probabil, o atitudine de înteles.
  Marilyn trebuia salvata. Se mai afirma, printre altele, ca la capatâiul actritei se afla si un medic care, se presupune, chemase deja o ambulanta a salvarii. Faptul este confirmat de un angajat al societatii de ambulante în cauza care declara ca "putin înainte de orele unsprezece s-a primit un apel telefonic oarecum ciudat. Cineva solicita o ambulanta pentru transportul doamnei Monroe la spital, întrucât se simtea foarte rau". Datele sunt certe si incontestabile, spune Christopher Olgiati.
  O urca în ambulanta, se razgândeste si o readuce acasa
  Ceea ce s-a întâmplat în continuare pare de domeniul fantasticului. Dar Olgiati sustine, cu argumente mai mult sau mai putin plauzibile, depinde din ce unghi sunt privite, ca totul este autentic.
  Asadar... Marilyn Monroe este urcata urgent în ambulanta, avându-l alaturi si pe Robert Kennedy. Se spune ca femeia mai respira înca în timp ce ambulanta o transporta în viteza spre spital. Nu se poate sti, desigur, la ce se gândea Robert privind-o ca hipnotizat pe Marilyn, care îl iubise enorm, si care acum se afla între viata si moarte.
  S-a întâmplat, din nou, un lucru ciudat. Din motive necunoscute, ambulanta se întoarce brusc din drumul ei spre spitalul salvator, îndreptându-se spre locuinta actritei. Motivul? Enigma!
  Christopher Olgiati este însa categoric: "Va puteti imagina ce urmari ar fi putut avea prezenta ministrului de Justitie alaturi de Marilyn moarta, la un spital. Presa ar fi facut explozie, ar fi fost un adevarat dezastru politic. Cineva, si noi credem ca Robert, a ordonat ca ambulanta sa se întoarca de unde a plecat. Si acolo s-a pus la cale tragica înscenare, binecunoscuta, potrivit careia Marilyn ar fi fost gasita de camerista, fara viata, la ora trei si jumatate noaptea.

  0 0
 • 12/16/13--08:15: Disputa aprinsa
 • Disputa aprinsa intre primarul Timisoarei si REVOLUTIONARI din cauza ARMATEI

  autor: FrontPress 16.12.2013

  nicolae robu si revolutionariiŞedinţa festivă a Consiliului Local Timişoara de luni, dedicată Revoluţiei din 1989, nu a fost lipsită de scandal, primarul liberal Nicolae Robu fiind apostrofat de un grup de revoluţionari pe motiv că primele locuri din sală au fost rezervate armatei, o instituţie acuzată că ar fi ucis sute de protestatari în timpul revoltelor anticomuniste de acum 24 de ani. Locurile care au stârnit disputa erau destinate unor militari care au primit titlul de cetăţeni de onoare ai oraşului, pentru participarea la misiuni în Irak şi Afganistan.
  Scandalul a început când primarul Nicolae Robu a dorit să intre în sală, acesta fiind oprit de revoluţionari. Până la urmă edilul a aplanat cu greu conflictul, cu promisiunea că va propune ca mai multe persoane care au luptat în Revoluţie să primească distincţii similare cu cele oferite militarilor.
  „Suntem într-un moment special, în care cred că Timişoara dă din nou un semnal de înţelepciune şi, iată, reuşim să fim împreună, reprezentanţi ai revoluţionarilor, oameni care şi-au riscat viaţa în decembrie 1989, şi reprezentanţi ai armatei române, care după un început greu, în decembrie 1989, a înţeles cursul vremurilor şi s-a alăturat Revoluţiei. Vă mulţumesc tututor pentru înţelegerea complexităţii lucrurilor (…) Am aflat că niciun revoluţionar nu are calitatea de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara şi cred că nu este în regulă. De accea, cred că ar trebui să purtăm discuţii, acum la 24 de ani de la Revoluţie, şi să decernăm astfel de titluri unui număr de revoluţionari. Vom avea şi revoluţionari care vor avea titluri de cetăţeni de onoare ai municipiului Timişoara pentru că aşa este drept, aşa este cinstit şi corect (…) Cred că se cuvine să acordăm onorurile noastre pentru cei care au reprezentat cu cinste România şi Timişoara în misiuni”, a declarat Nicolae Robu.
  Discursul a fost însă întrerupt de mai multe ori de scandări ostile din partea celor prezenţi în sală. Din această cauză, consilierul PSD Radu Ţoancă, preşedintele de şedinţă, a ameninţat că va evacua sala, câteva persoane părăsind de bună voie încăperea înjurând şi huiduind. „V-a plăcut în decembrie 1989 când armata a trecut de partea dumneavostră. Vă rog să respectaţi instituţia numită Armata Română”, a completat primarul, în timp ce i se striga “demisia”.
  Până la finalul şedinţei festive, au luat cuvântul la microfon şi reprezentanţii revoluţionarilor care au ales să rămână în Sala Mare a Primăriei Timişoara.
  Şi anul trecut au existat contre între revoluţionari şi reprezentanţoo armatei. La una dintre comemorările dedicate victimelor din 1989, din Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, fanfara militară din Timişoara a fost alungată de participanţi, pe motiv că ar reprezenta instituţia responsabilă, alături de alte organe represive ale fostului regim comunist, de împuşcarea tinerilor nevinovaţi. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 12/16/13--11:49: Bombardament
 • Armata lui Assad a bombardat Aleppo, într-un atac fără precedent

  Salveaza PDF
  Print
  Email
  0 comentarii
  N/A
   accesari
  Un raid aerian al forțelor președintelui Bashar al-Assad a fost lansat, luni, asupra orașului Aleppo, iar bilanțul deceselor a ajuns, până la această oră, la 125 de persoane. Aleppo este al doilea cel mai mare oraș din Siria, după capitala Damasc, și are o mare importanță strategică.
  Armata lui Assad a bombardat Aleppo, într-un atac fără precedent
  Foto: AP
  Aleppo este cel mai important punct strategic al războiului civil din Siria controlat de rebeli, iar guvernul a încercat să-l recupereze de-a lungul timpului prin atacuri sistematice.
  După ce Occidentul a anunțat că nu va mai interveni militar în Siria, iar Damascul a acceptat să-i fie distruse depozitele de arme chimice, unii analiști apreciau că semnalul transmis lui Bashar al-Assad este acela că președintele nu are voie să ucidă cu gaz sarin, dar că o poate face cu arme convenționale.
  Forțele armate ale lui Assad au lovit astăzi orașul cu bombe aruncate din elicoptere. Reporterul Al Jazeera transmite că numărul cadavrelor găsite a ajuns la 125 de oameni.
  Obervatorul Sirian pentru Drepturile Omului spune că, până la această oră, s-au înregistrat 76 de morți, dintre care 28 sunt copii.
  Atacurile au vizat mai mult de 10 zone ale orașului Allepo, în ceea ce Centrul Media din Allepo numește un atac “fără precedent”.
  dcnews.ro/

  0 0
 • 12/17/13--00:28: Social-democratii
 • Tinerii social-democrati, la Cluj: “Aliantele intre formatiunile radicale de dreapta pot dauna alegerilor europarlamentare”

  autor: FrontPress 17.12.2013

  europaVineri, 13 decembrie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca s-a desfășurat conferința „Euroscepticismul, perspective și metode de comabatere” organizată de organizată de PES Cluj, TSD Cluj, Asociația NAPOCA FORUM și Asociația Inițiativa Civică Europeană.
  “Am considerat utilă organizarea unei astfel de conferințe întrucât euroscepticismul amenință astăzi, mai serios ca niciodată, proiectul european și subminează ideea unei Europe unite. Alianțele paneuropene pe care le încheie deja anumite partide radicale de dreapta pot fi periculoase în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor. Suntem convinși că euroscepticismul poate fi combătut doar printr-o informare cât mai bună a celor care vor fi chemați la urne anul viitor. De altfel, pe termen lung, educația este cel mai puternic antidot împotriva euroscepticismului și a populismului, patologii care se pare că au atacat multe sisteme politice moderne”, a declarat Mihnea Stoica, președinte PES Cluj.
  Invitații speciali ai conferinței au fost: senatorul și vicepreședintele PSD Maramureș, Liviu Marian Pop, deputatul Mihai Sturzu, președintele TSD, deputatul Cătălina Stefanescu, vicepreședintele TSD, și Gabriel Petrea, viceprimar Sector 6 București, secretar general TSD.
  tudor ionescuLiderul mişcării Noua Dreaptă, avocatul Tudor Ionescu răspunde afirmaţiilor făcute de tinerii social-democraţi în legătură că pericolul pe care l-ar reprezenta anumite “alianţe” între extrema dreaptă pentru alegerile europarlamentare, acesta considerând că pentru cetăţeni este mult mai periculoasă corupţia actualei clase politice.
  “Am auzit ca juniorii lui Ilici au organizat la Cluj o dezbatere pe tema combaterii euroscepticismului. E culmea cum oameni pe care îi recomandă doar “vocea şi talentul”, precum Mihai Sturzu (care a votat pentru modificarea Codului Penal, pentru legea minelor şi pentru ca primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene să li se permită să încheie contracte pe bani publici cu propriile familii) şi alţi tineri colegi de-ai săi alarmează populaţia asupra faptului că “alianțele paneuropene pe care le încheie deja anumite partide radicale de dreapta pot fi periculoase în perspectiva alegerilor europarlamentare de anul viitor”. Cred că mai periculoase pentru viitorul “european” al României sunt corupţia pe care au legalizat-o ei în miez de noapte şi faptul că – cel puţin la Cluj, domnilor “pro-europeni” – sunt o mulţime de tineri care au lucrat la proiecte cu finanţare europeană şi care de peste 1 an aşteaptă să-şi primească banii pentru munca depusă. Au fost lăsaţi cu ochii în soare o mulţime de studenţi tocmai datorită corupţiei voastre, care a determinat blocarea unor numeroase linii de finanţare”, scrie Tudor Ionescu pe pagina personală de Facebook. De pe NapocaNews

  0 0
 • 12/17/13--00:57: Scorpionul

 • Semnificatiile oculte ale scorpionului, simbolul focului spinal

  Scorpionul simbolizeaza atat intelepciunea cat si autodistrugerea. Era numit de catre egipteni creatura blestemata; perioada anului in care soarele se afla sub semnul scorpionului marca inceputul domniei lui Typhon. Cand cele doisprezece semne ale zodiacului erau folosite pentru a ii simboliza pe cei doisprezece apostoli; scorpionul ii era atribuit lui luda Iscariotul, tradatorul.
  Scorpionul inteapa cu coada sa, si de aceea s-a spus ca acesta musca pe furis, fiind viclean si inselator. Calmet, in dictionarul sau intitulat „Dictionary of the Bible”, afirma ca scorpionul este emblema corespunzatoare celor rai si simbolul persecutiei. Se spune ca Typhon este cel care aduce vanturile uscate din Egipt, acesta impartind nisipului caldura lumii infernale si intepatura scorpionului.
  Aceasta insecta era si simbolul focului spinal, care, potrivit misterelor egiptene, il distrugea pe om atunci cand i se permitea sa se adune la baza coloanei sale vertebrale (coada scorpionului).
  Steaua rosie Antares din spatele Scorpionului celest era considerata cea mai daunatoare lumina din cer. Kalb sau Akrab, inima scorpionului, era numita in antichitate locotenentul sau reprezentantul planetei Marte. Se credea ca Antares distruge vederea, provocand adesea orbire atunci cand se ridica deasupra orizontului, la nasterea unui copil. Se poate ca aceasta afirmatie sa aiba legatura cu furtunile de nisip care erau atat de puternice incat orbeau calatorii neatenti.


  Scorpionul era si simbolul intelepciunii, caci focul pe care acesta il controla era capabil atat sa ilumineze cat si sa distruga. Se spunea ca la pagani initierea in marile mistere avea loc doar sub semnul scorpionului. In papirusul lui Ani, sufletele persoanelor decedate sunt asemanate cu un scorpioni „Eu sunt o randunica, eu sunt acel scorpion, fiica lui Ral”.
  Elizabeth Goldsmith, in Tratatul sau referitor la simbolismul sexual, afirma ca scorpionii erau„simbolul lui Selk, Zeita egipteana a scrisului, si ca aceasta era venerata si de babilonieni si de asirieni, popoare ce reprezentau paznicii portii Soarelui. Se spune ca Isis a fost insotita de sapte scorpioni in cautarea ramasitelor lui Osiris, care fusesera imprastiate de catre Set”.
  O masina de razboi numita… Scorpionul
  In cartea sa, George Smith, descifrand scrierile cuneiforme pentru a putea descrie calatoriile eroului Izdubar (Nimrod) arunca o umbra de lumina asupra Zeului Scorpion care pazeste Soarele. Fragmentul pe care l-a tradus nu este perfect, insa semnificatia sa este destul de clara: „cei care pazesc Soarele in fiecare zi. Coroana lor se afla in gratiile raiului iar picioarele lor au fost asezate sub infern. Omul Scorpion pazea Poarta, infatisarea sa era ingrozitoare si semana cu moartea, puterea fricii sale zguduia pana si padurea; Izdubar l-a vazut iar fata i s-a umplut de spaima si de teroare”. Popoarele latine timpurii aveau o masina de razboi numita „scorpionul”. Aceasta era folosita pentru a arunca sageti si isi primise probabil numele de la o raza lunga care semana cu coada scorpionului si care zbura pentru a azvarli sagetile. Si rachetele aruncate de aceasta masina erau numite tot scorpioni.
  lovendal.net/

  0 0
 • 12/17/13--01:06: Grecia
 • Grecia, pamant ORTODOX: Mii de greci au protestat impotriva construirii unei moschei in Atena (FOTO)

  autor: FrontPress 17.12.2013

  00Mii de greci au protestat sâmbăta trecută în Atena împotriva construirii unei moschei destinate populaţiei musulmane în crestere, capitala Greciei fiind singurul mare oraş european fără un lăcaş de cult islamist.
  Organizatorii protestului au fost cei de la partidul naţionalist radical Zorii Aurii. Aceştia au denunţat faptul că ţara lor se confruntă cu presiuni atât din partea UE, cât și din partea Turciei, pentru a le permite musulmanilor să îşi ridice o moschee în Atena.
  Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut în sondaje, depășind 12-15 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro
  912345678

  0 0
 • 12/17/13--02:23: Ion Pribeagu

 • 0 0
 • 12/17/13--05:19: Tiganii fac partid
 • “Regele” tiganilor isi face propriul partid: “Roata schimba soarta”

  autor: FrontPress 17.12.2013

  dorin cioabaAutoproclamatul “rege internaţional al romilor”, Dorin Cioabă, a declarat că va crea un nou partid al ţiganilor, care “va da vicepremierul”. Acesta anunţase în prealabil că îşi va face şi o televiziune proprie, care ar urma să emită de anul viitor. În România există deja “Partida Romilor”, formaţiune condusă de controversatul Nicolae Păun.
  Noua formaţiune politică a celei mai numeroase minorităţi din România se va numi “Alianţa Democrată a Romilor” iar pentru a stabili toate detaliile organizatorice peste 150 de lideri ai comunităţii vor veni vineri la Sibiu. Sigla noului partid va fi roata cu doi lei, iar sloganul va fi “roata schimbă soarta”.
  “Vreau să vă anunţ că va avea loc vineri, la ora 13.00, la Sibiu, o adunare generală a organizaţiilor romilor din România (…) şi vom pune bazele înfiinţării primului partid al romilor. La Sibiu vor veni cei mai importanţi lideri ai romilor, (…) intelectuali”, a declarat Dorin Cioabă, citat de Agerpres. Acesta a mai anunţat că s-au strâns deja 20.000 de semnături pentru înfiinţarea noului partid.
  Potrivit lui Cioabă, “celelalte partide politice de la noi din ţară nu se vor bucura de înfiinţarea noii formaţiuni”. “Cred că această veste va aduce multă, multă nemulţumire în rândul partidelor politice şi alianţelor din România pentru că mesajul nostru este ‘vă rugăm să nu mai contaţi pe noi pentru că nu o să mai intrăm în nicio alianţă cu niciun alt partid’“, a explicat Dorin Cioabă.
  Autoproclamatul rege internaţional al romilor a mai spus că nu doreşte să candideze la europarlamentare în România, ci dintr-o altă ţară europeană, “unde comunitatea de romi este mai unită”.
  Un alt plan al lui Dorin Cioabă este ca viitorul partid să intre în Parlament la viitoarele alegeri generale şi să aibă chiar un post de vicepremier într-un viitor guvern al României. “O să avem un număr de parlamentari, un număr de membrii în Guvern. (…) Vicepremier neapărat. De ce ungurii să aibă atâtea oportunităţi şi noi, care suntem mai mulţi ca ei, să nu putem? Vrem un vicepremier din partea romilor. Atunci s-ar putea rezolva problemele romilor”, a spus Dorin Cioabă.
  La ultimele alegeri, din 2012, Dorin Cioabă a candidat fără succes pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, pe listele “Alianţei Civice Democrate a Romilor” (ACDR). Dorin Cioabă a obţinut atunci, 874 voturi, ceea ce înseamnă un scor de 0,45 %.
  În realitate cea mai numeroasă minoritate etnică din ţara noastră, ţiganii au ieşit la recensământul din 2011doar 621.600 persoane, adică 3,3 la sută din populaţia stabilă a României, faţă de 535.000 câți au fost numărați în 2002. Cifra este clar falsă, estimările neoficiale indicând cel puţin 1,5 sau chiar 3 milioane, la care se pot adăuga alte câteva sute de mii sau chiar milioane de persoane care provin din familii mixte. Deasemenea, în ultimii 10 ani ţiganii au fost singura etnie care a înregistrat o creştere demografică, comparativ cu românii şi restul naţiunilor conlocuitoare. Potrivit lui Dorin Cioabă, autoproclamatul “rege internaţional al romilor”, în România există 1,4 milioane de ţigani cu drept de vot şi posesori de acte de identitate valabile. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 12/17/13--06:17: Judecati morti

 • Judecati dupa moarte: Papa Formosus, Thomas Becket, Ioana d’Arc, John Wycliffe e Martin Bormann.
  By Admin  - Stiinta si Societate, read 889 times)

  Actul de justitie a constituit unul dintre fundamentele societatii umane si fara indoiala ca omenirea a ajuns la nivelul de civilizatie atins astazi si gratie implementarii, de-a lungul epocilor istorice, a unor norme morale si juridice capabile sa tina in frau violenta, infractionalitatea sau anarhia. Au existat numeroase procese rasunatoare, de la cel al lui Iisus pana la procesul templierilor, dar putini stiu ca, pe langa aceste acte de justitie in care acuzatii erau persoane in viata s-au desfasurat unele bizare judecati. Ne referim la procesele unde invinuitilor li s-au adus cele mai grele acuze, chiar daca nu se mai puteau apara, din simplul si irevocabilul motiv ca erau morti...

  Papa Formosus

  Primul caz de judecata post-mortem s-a derulat in 897. Atunci, noul Papa, Stefan VI, l-a acuzat pe predecesorul sau, Formosus, de blasfemie si profanare a simbolurilor crestine, amenintandu-l cu judecata. Faptul ca acesta era mort de aproape un an nu l-a interesat pe vajnicul aparator al catolicismului. Stefan a poruncit ca trupul lui Formosus sa fie deshumat, curatat de viermi si imbracat in vesmintele papale. Apoi, l-a asezat pe un scaun, in sala de judecata, si cel mai bizar proces din istorie a inceput. Procuror a fost chiar el, aruncand o ploaie de acuzatii si invective deloc crestinesti asupra bietului cadavru. La spectacol, ramas in memoria posteritatii drept „sinodul cadavrului”, au fost obligati sa asiste toti cardinalii catolici, care l-au condamnat, la unison, pe Formosus, ca fiind eretic. Gestul lui Stefan i-a maniat si indignat insa in asemenea masura pe cetatenii Romei incat acestia au pus la cale un complot si l-au asasinat. Peste un an, noul Papa a acceptat ca Formosus, aruncat intr-o groapa de gunoi in urma procesului, sa fie reinhumat, cu toate onorurile cuvenite.

  Thomas Becket

  Peste cateva secole va veni randul marelui ganditor englez, precursor al umanismului si fara indoiala una dintre cele mai stralucite minti ale perioadei medievale, Thomas Becket, sa fie judecat dupa moarte. Becket s-a opus vehement reformelor initiate de regele Henric II, ce vizau intarirea prerogativelor monarhice in detrimentul puterii Bisericii, ca si slabirea legaturii dintre biserica insulara si Papalitate – initiativa care va duce, peste veacuri, la despartirea totala a Bisericii Anglicane de Roma. Enervat de predicile lui Becket si deranjat de influenta pe care acesta, ca arhiepiscop de Canterbury, o avea asupra opiniei publice din regat, Henric si-a manifestat dorinta de a-l vedea mort. Nu le-a trebuit mai mult cavalerilor sai spre a duce acest ordin voalat la indeplinire. Trei aristocrati englezi l-au ucis pe Becket chiar in catedrala, in timp ce oficia slujba, o crima care a zguduit intreaga Europa si ameninta sa dea nastere la tulburari. Pentru a calma spiritele, Henric II si-a manifestat public cainta pentru faptul ca vorbele sale necugetate fusese luate ad literam de supusii sai si a declarat ca regreta sincer disparitia lui Becket, desi este evident ca se bucura enorm ca scapase de un inamic atat de inversunat.

  El a facut chiar demersurile necesare pentru ca fostul arhiepiscop sa fie sanctificat. Dar dupa trei secole, Henric VIII, care provocase schisma totala fata de Vatican si faurise Biserica Anglicana, enervat de faptul ca Papa refuzase sa-i dea consimtamantul spre a divorta de sotia legitima spre a se casatori cu amanta, a hotarat sa se rafuiasca pe toate caile cu catolicismul. A inchis manastirile, i-a arestat, schingiuit sau ucis pe calugari si, nu in ultimul rand, a considerat de cuviinta sa-i dea lui Thomas Becket o lectie post-mortem. Ca atare, osemintele acestuia au fost scoase din sicriu, aduse in sala de judecata si puse pe un scaun, de unde au ascultat, cuminti, pledoariile acuzarii. Dupa ce, bineinteles, juratii l-au gasit vinovat de sperjur si tradare, osemintele lui Becket au fost arse in piata publica si mormantul lui de pana atunci profanat. Totusi, in ciuda acestui tratament, astazi Sfantul Thomas Becket este venerat de Biserica Anglicana.

  Ioana d’Arc

  La un sfert de veac dupa ce Ioana d’Arc a fost arsa pe rug din porunca regelui Angliei si cu incuviintarea tacita a nevrednicului suveran francez Carol VI, cazul „fecioarei din Orleans” a fost redeschis de catre Papa Calixt III (la cererea mamei Ioanei, Isabelle Romee si a lui Jean Brehal, conducatorul oficiului Sfintei Inchizitii – ca sa vedeti ca Inchizitia facea si fapte bune). S-a descoperit astfel ca procesul fusese de fapt o imensa inscenare, plina de marturii false, erori judiciare si decizii contradictorii. Prin urmare, Ioana a fost declarata exonerata de acuzatiile aduse si in iunie 1456 a devenit, prin decizia Papei, „martir”, in vreme ce infamul Pierre Cauchon, cel care o judecase, a fost considerat eretic „pentru ca a ucis o crestina urmarind sa duca la capat o razbunare non-religioasa”. O jumatate de mileniu mai tarziu, Ioana a fost sanctificata de catre Papa Benedict XV.

  John Wycliffe

  A fost un redutabil teolog al secolului XIV, predecesor si inspirator al ideilor lui Martin Luther si al celorlalti lideri reformati ce vor trai in veacul urmator. Desi crescut in spiritul credintei catolice, el s-a opus cu vehementa puterii papale, sugerand ca aceasta n-ar trebui sa se amestece in treburile lumesti si nici sa aiba proprietati si putere temporala. Ca si Luther, mai tarziu, care a tradus Biblia in germana, Wycliffe a realizat o traducere deosebit de expresiva a Cartii Sfinte in limba engleza. Dar, in ciuda faptului ca invataturile sale au fost privite cu ingrijorare de catre mai marii Bisericii Catolice, teologul englez nu a fost excomunicat in timpul vietii. El a decedat in timp ce tinea o slujba liturgica, in decembrie 1384. Trei decenii mai tarziu, Conciliul de la Constance l-a declarat eretic si a decis ca lucrarile sale sa fie arse iar trupul exhumat. Acest lucru nu s-a intamplat insa decat dupa doisprezece ani, cand din porunca Papei Martin V, manios probabil ca nu putuse pune mana pe Luther, cadavrul lui Wycliffe a fost scos din mormant, ars iar cenusa aruncata in raul Swift.

  Martin Bormann

  A fost un lider nazist de prim rang, care s-a aflat in preajma lui Hitler pana in ultimele zile ale celui de-al doilea razboi mondial. In aceasta perioada haotica au existat multe zvonuri contradictorii referitoare la soarta lui. De pilda Jakob Glas, soferul lui Bormann, a declarat ca l-a vazut pe acesta la München, in vara anului 1945. In plus, cadavrul lui Bormann nu a fost gasit si s-a declansat astfel urmarirea internationala a temutei capetenii naziste. Fara vreo dovada certa care sa confirme sau sa infirme moartea lui Bormann, Tribunalul Militar International de la Nurnberg l-a condamnat in contumacie la moarte, in octombrie 1946. Dupa multe decenii s-a dovedit ca argumentele avocatului sau, care sustinuse pe toata desfasurarea procesului ca Bormann era deja mort, fusesera adevarate, probe ADN analizate cu cele mai moderne mijloace, in anii din urma, demonstrand fara echivoc ca acest „lacheu al lui Hitler” era intr-adevar mort la data procesului.

  0 0
 • 12/17/13--06:50: Interzis
 • INTERZIS in Romania, liderul HVIM a fost ales primar intr-un orasel din Ungaria

  autor: FrontPress 17.12.2013

  Laszlo ToroczkaiLiderul organizaţiei revizioniste “Mişcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (HVIM), Laszlo Toroczkai, a câştigat la sfârşitul săptămânii trecute alegerile pentru funcţia de primar al orăşelului Asotthalom, o localitate din Ungaria cu puţin peste 4.000 de locuitori. Acesta a candidat ca independent, dar a fost susţinut de partidul naţionalist Jobbik, a treia formaţiune politică din parlamentul de la Budapesta. Cunoscut pentru retorica sa ostilă României, lui Laszlo Toroczkai i s-a interzis în toamnă accesul în ţara noastră, fiind oprit la graniţă.
  Deşi ceilalţi doi contra-candidaţi au fost susţinuţi de marile partide din Ungaria iar presa a scris constant împotriva liderului HVIM, acesta a reuşit să câştige cu un discurs justiţiar împotriva infracţionalităţii. Deasemenea, naţionalistul ungur a promis că va încerca să aducă investitori din Turcia, Rusia şi Croaţia.
  Conform rezultatelor oficiale, Laszlo Toroczkai a obţinut 71,5 procente din totalul voturilor valabil exprimate duminică de alegătorii din Asotthalom, câştigând din primul tur. Prezenţa la urne a fost de 37,4 dintre cetăţenii cu drept de vot.
   După anunţul victoriei, Toroczkai a declarat că primul lucru pe care îl va face în postura de edil şef este stabilizarea bugetului. Deasemenea el a promis că va dona lunar comunităţii o parte din salariu şi că fiecare decizie majoră se va lua doar după ce se va consulta cu localnicii.
  În octombrie 2013, liderul HVIM nu a putut intra în România, când a încercat să treacă punctul de frontieră Salonta, alături de soţia sa şi de cei doi copii ai lor. I s-a refuzat accesul pe teritoriul României deoarece acesta a fost dat în consemn, fiind considerat un pericol pentru ordinea publică și siguranța internă potrivit O.U.G. nr. 194/2002, privind regimul străinilor în România. Anterior, în anul 2004, lui Toroczkai i-a mai fost interzis accesul în Serbia, pe o perioadă de un an, din cauza unui incident violent în oraşul Palic, din Voievodina. În 2006, autorităţile din Slovacia i-au interzis, deasemenea, accesul în această ţară, pentru o perioadă de cinci ani, din cauza unor demonstraţii pe care le-a organizat în faţa Ministerului slovac al Afacerilor Interne.
  “Mişcarea tinerilor maghiari din cele 64 de comitate” (referire la împărţirea teritorial-administrativă a Ungariei Mari) a fost înfiinţată în anul 2001 în Ungaria de către Toroczkai LaszloOrganizaţia are filiale active şi în România, în unele localităţi din Ardeal unde populaţia maghiară alcătuieşte un procent important din totalul populaţiei. Membrii HVIM s-au remarcat anul acesta cu ocazia Zilei Naţionale a României, când au organizat o contra-demonstraţie la “Marşul Unirii” din Sfântu Gheorghe al Noii Drepte.
  Alianţa Tinerilor de Dreapta – Mişcarea pentru o Ungarie mai bună (Jobbik), partidul care l-a susţinut în campanie pe Laszlo Toroczkai, a obţinut 17 la sută din voturi în urma alegerilor generale din 2010 şi un număr de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legături strânse cu mai multe formaţiuni naţionaliste, precum Frontul Naţional din Franţa sau Naţional-Democraţii din Suedia. După alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obţinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri în Parlamentul European. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 12/17/13--06:55: Fotbalist interzis
 • Fotbalist croat INTERZIS la mondiale din cauza “scandarilor naziste” (VIDEO)

  autor: FrontPress 17.12.2013

  croatFotbalistul Josip Simunici a fost suspendat zece meciuri şi astfel va rata Campionatul Mondial din Brazilia, din 2014. Fundaşul croat este acuzat că ar fi scandat lozinci “naziste” împreună cu suporterii, pentru a celebra calificarea naţionalei ţării sale. Gestul sportivului a fost condamnat şi de Guvernul din Zagreb şi de preşedintele croat, Ivo Josipovici.
  Comisia de Disciplină a FIFA a “luat act de faptul că jucătorul a scandat, alături de fani, sloganuri utilizate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial de mişcarea fascistă a ustaşilor” şi a apreciat că “acestea sunt dicriminatorii şi au adus atingere demnităţii unui grup de persoane pentru motive, între altele, de rasă, religie sau origine”, a explicat FIFA, într-un comunicat redat de Mediafax.
  “După ce a luat în considerare toate circumstanţele cazului şi având în vedere gravitatea incidentului, comisia a decis să suspende jucătorul pentru zece meciuri”, a precizat FIFA, care a menţionat că Simunici are accesul interzis pe stadioane în timpul acestor partide şi a fost amendat şi cu 30.000 de franci elveţieni.
  Josip Simunici şi fanii croaţi au scandat sloganurile incriminate, în 19 noiembrie, după calificarea Croaţiei la Cupa Mondială, în urma victoriei, scor 2-0, cu Islanda, în returul barajului de accedere la competiţia din Brazilia, aminteşte Gazeta Sporturilor.
  Presa locală a difuzat un material video în care Simunici este văzut luând microfonul pe Stadionul Maksimir din Zagreb, după fluierul final, şi strigând de patru ori: “Pentru patrie” (Za Dom), suporterii răspunzând “Suntem pregătiţi” (Spremni). Aceste sloganuri datează din perioada în care Croaţia era aliata celui de al Treilea Reich în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  Josep Simunici, în prezent căpitanul clubului Dinamo Zagreb, a fost deja amendat cu 3.200 de euro. Simunici, în vârstă de 35 de ani, a afirmat că gestul său a fost motivat doar de “iubirea pentru poporul croat şi patria sa”.
  Ustasa – Miscarea Revolutionara Croata a fost o organizatie separatista, nationalista, catolica si antiyugoslava, activa intre 1929 si 1945. A militat pentru crearea unei Croatii Mari si pana la inceputul celui de al doilea razboi mondial a activat ca o organizatie terorista. Dupa aprilie 1941 a ajuns la putere in Croatia, dupa dezmembrarea Yugoslaviei de catre puterile Axei. Ustasa este responsabila pentru zeci de mii de asasinate impotriva sarbilor, evreilor sau tiganilor. Dupa infrangerea puterilor Axei, in jur de 30.000 de ustasi sau simpatizanti ai acestora au fost ucisi de partizanii comunisti in acte de razbunare. Sursa: FrontPress.ro

  0 0


  Foto: Ralf Waldo Emerson, poet, eseist, liderul Miscarii Transcedentaliste de la inceputul sec.XIX-lea


  El hombre es un pedazo del universo hecho vida

  Carácter firme es aquel que puede continuar sin éxitos

  La única manera de poseer un amigo es serlo

  Nada muere; los hombres fingen estar muertos y tienen que aguantar la parodia de sus funerales y afligidas necrológicas, y ahí están, de pie, mirando por la ventana, sanos y salvos, con un nuevo y extraño disfraz

  Sólo la obediencia da derecho a mandar

  No me cabe la menor duda de lo que dice Ralf, somos parte del Universo y con vida, seguramente hay más escalas que en la que nos ha tocado vivir

  La segunda es cierta y además que los fracasos (la lucha contra ellos) forjan el carácter

  La tercera nos vale para amigo y amor dar si tras ello no recibimos es que no hay posibilidad de amistad ni de amor

  La cuarta habla del no final de la vida, el proceso continúa

  La quinta es para aplicarse, obedecer y mandar bien según, corresponda
  impresion es.blogspot.com

  0 0
 • 12/17/13--21:39: Pofta buna !!! • 0 0
 • 12/17/13--22:23: Stan si Bran

 • 0 0
 • 12/17/13--22:35: Pasii luptei
 • Pasii luptei ARMATE pentru autonomie: “infiintarea Bancii Secuiesti”, “refuzarea achitarii impozitelor catre statul roman” si “varsare de sange”

  autor: FrontPress 18.12.2013

  unguriRedau mai jos traducerea din limba maghiară a unui articol apărut în revista Europai Ido (în limba română ”Timpul Europei”) în data de 23 noiembrie 2013, sub semnătura directorului Alpár Szilamér Horváth. Revista Europai Ido apare în județul Covasna.
  Europai-IDO-antisemitism-UDMR-PCMDe remarcat faptul că directorul publicației îl laudă pe actualul președinte UDMR, Kelemen Hunor, care a făcut în ultimii doi ani mai multe pentru autonomia maghiară decât a făcut fostul președinte UDMR, Marko Bela, ”în decurs de aproape două decenii de conducere”.
  ”Bravo, secui! A fost un lucru bine făcut
  A fost înălţător să simţi că secuii încă mai dau crezare apelurilor edililor lor, că secuii doresc să trăiască.
  A fost înălţător să simţi că secuii au participat într-un număr mare pentru a arăta că nimeni nu trebuie să se joace cu răbdarea secuilor, deoarece poporul secui este un popor paşnic, dar poate şi în momentul de faţă să impună respect!!!
  Felicitări secuilor ciucani, pentru faptul că în pofida sabotării transportului de către puterea română, au reuşit să ajungă în ultimul moment , într-un număr destul de mare, la locul de luptă!.
  Faptul că în ultimii doi ani, Kelemen Hunor a făcut pentru cauza autonomiei secuieşti mai mult decât a făcut Marko Bela în decurs de aproape două decenii de conducere, vine să îi repare greşelile de până acum. Esenţial este că acum au fost acolo cu toţii, au fost acolo unde au trebuit să fie!
  Le adresăm felicitări celor care au aprins Focuri de Strajă pe dealul Oriaspince. Această tradiţie trebuie neapărat continuată.
  Greşeli, erori, stângăcii
  Aproape toate greşelile şi stângăciile au fost comise de cei de la comunicaţii. Vicepreşedinţii pe probleme de comunicare din cadrul Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) au comis o serie de erori inacceptabile, în frunte cu Ferencz Csaba. Ce vicepreşedinţie impotentă este aceea care nici după două zile de la evenimente nu este în stare să publice materiale video pe site-ul Marşului Secuiesc? CNS nu a avut propriul său material video nici în ziua de marţi, pe site-ul http://szekelymenet.info. Noroc că domnul Ferenc nu a preluat materialele video din presa din România. Există numeroase instrumente care ar fi putut fi puse în aplicare de către un bun conducător militar:
  Realizarea din spaţiul aerian a unui material video.
  Fotografi însărcinaţi care să se afle în toate punctele de întâlnire şi care să predea materialele după desfăşurarea marşului, pentru ca acestea să-i poată fi transmise presei din lumea întreagă!!!
  O altă greşeală gravă de organizare este aceea că au existat persoane naive care au crezut că puterea română poate fi însărcinată să transporte armele secuilor la locul de luptă. Greşeşte cel care crede că prezenţa la eveniment a fiecărui secui nu a fost o armă!!! Esenţa Marelui Marş a fost efectivul!! Cazul locomotivei defecte de la Izvorul Mureşului putea fi prefigurat.
  Eu personal consider o greşeală faptul că organizatorii au ajuns la o înţelegere cu puterea în sensul blocării doar a unui singur sens de mers. Eu personal aş fi făcut în aşa fel încât timp de 3-4 ore, românii să nu circule la faţa locului. Astfel s-ar fi putut evita ca un autoturism cu număr de Vrancea să deranjeze cu claxoane imnul ungar între localităţile Reci şi Moacşa. Felicitări secuilor de acolo pentru că nu l-au linşat pe şofer. S-ar fi putut întâmpla şi aşa ceva!!!
  Niciodată să nu însărcinezi duşmanul să se ocupe de transportarea armelor tale!!!
  In cadrul Marşului, cineva a spus că românii sunt fraţi. Si eu aş simpatiza cu această idee numai că există o piedică, şi anume că ei ne consideră duşmani care ar trebui desfiinţaţi, asimilaţi şi colonizaţi. Noi suntem buni cel mult să fim sclavi producători de economie, până când ne vor obţine pământurile şi le vor popula cu semenii lor. In pofida tuturor dovezilor genetice, ne pun sub semnul întrebării şi existenţa de locuitori strămoşi.
  Românii răspund la dreapta întinsă în semn de pace cu ciomege, cu minciuni şi cu ură. Prefectul de Covasna minte spunând că la marş au participat 15.000 de persoane, deşi acolo au fost cel puţin 120-150.000 de persoane. Presa română minte şi trece sub tăcere tot ceea ce s-a întâmplat în data de 27 octombrie. Se minte în legătură cu faptul că Marele Marş secuiesc s-a desfăşurat sub coordonarea Ungariei. Românii sunt instigaţi astfel să creadă că secuii sunt mercenarii duşmanului din vecinătate.
  Horvath_Alpar_SzilamerAlpár Szilamér Horváth, directorul publicației Europai Ido
  Transportul feroviar român nu i-a transportat la timp pe secuii ciucani, în pofida contractului. (Transportul feroviar ungar s-a ţinut de cuvânt în anul 1918, atunci când i-a transportat pe români la Alba Iulia. Oare de ce? Noi suntem proşti din naştere, iar românii sunt şmecheri din naştere???)
  Românii nu au respectat de-a lungul istoriei lor nici un tratat, şi-au încălcat toate promisiunile, şi-au trădat toţi aliaţii.
  Ce vrem să fim noi?
  Vrem să fim nişte fraieri ale căror pământuri, soţii, patrie sunt furate, în timp ce noi le vorbim despre fraternitate? Sau vom fi adversarii lor cinstiţi, care răspund la violenţă cu violenţă, la forţă cu forţă, în caz că nu se poate altfel.
  Nimeni să nu înţeleagă greşit: nu sunt adeptul luptei armate!!! Însă în cazul în care nu se poate altfel, ce vom face? Le vom permite să ne distrugă? După cel de-al doilea război mondial, mai multe părţi ale Transilvaniei au fost românizate. Astfel s-a întâmplat cu localităţile Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Timişoara, Arad şi Alba Iulia. Ştiţi că în cazul în care vom permite ca Pământul Secuiesc să fie alipit regiunilor majoritar române, în 20-25 de ani Pământul Secuiesc va dispărea definitiv!!!
  Dacă altfel nu se va putea.. oare se poate renunţa la instrumentul luptei armate???? Sau este mai bună varianta SICULICIDIUMULUI paşnic, cu jaf şi cu asimilare, adică ţine-ţi gura de bozgor şi vorbeşte româneşte.
  Primul pas al luptei armate este înfiinţarea Băncii Secuieşti independente, iar acţionarii acesteia ar urma să fie secuii. Banii secuilor vor fi în siguranţă dacă îşi vor ridica salariile din automatul filialei locale a Băncii Secuieşti.
  Cel de-al doilea pas al luptei armate este refuzarea achitării impozitelor către statul român, în momentul în care elita politică din România neagă asigurarea autonomiei secuieşti..
  Cel de-al treilea pas.
  Să dea Domnul să nu fie nevoie de aşa ceva, deoarece al treilea pas se va solda cu vărsare de sânge. Cert este că nici tirolezii nu au fost ascultaţi până când activiştii lor nu au început să recurgă la aruncarea în aer a unor obiective şi trenuri italiene. Eu sper că secuii nu vor fi nevoiţi să recurgă la acest instrument extrem, premierul român Victor Ponta a promis un răspuns constituţional. Ştim ce înseamnă acest lucru, adică nici prin cap nu-i trece să cedeze în privinţa proiectelor româneşti!
  Dragi Secui! A fost un lucru bine făcut, dar să ştiţi că în viitor va fi nevoie de şi mai mult! De mult mai mult!!!”
  Sursa: Europai Ido, nr. 23 din noiembrie 2013, autor Horvath Alpar (traducere din limba maghiară de Centrul European de Studii Covasna – Harghita  via Dan Tanasa)

  0 0
 • 12/18/13--02:47: Metamorfoza jandarmeriei
 • Metamorfoza Jandarmeriei din si in trupe de “Securitate”

  autor: FrontPress 18.12.2013

   ACAB2Ne-am obişnuit cu o imagine pozitivă a Jandarmeriei Române, deoarece jandarmii interveneau imediat în caz de inundaţii sau viscol în ajutorul oamenilor. În ultima săptămână jandarmii şi-au arătat adevărata faţă: forţă de represiune în interesul puterii. Intervenţia brutală a jandarmilor la Pungeşti şi Bucureşti, precum şi dispreţul faţă de presă îi identifică cu fostele trupe de „Securitate” ale regimului comunist.
  Să ne amintim de trupele de Securitate din perioada comunistă, cu uniforma albastră. Flăcăii erau selectaţi cu grijă la încorporare pentru aceste trupe de Securitate: voinici şi cu minte cât mai puţină, capabili să execute ordinele fără să gândească. Instrucţia lor se deosebea de cea a trupelor din armată, fiind învăţaţi să bată la ordin. Vă mai amintiţi cum se mândreau în permisie sau după eliberare că au făcut armata la Securitate? Acea uniformă albastră le dădea un statut superior faţă de trupele obişnuite.
  După Revoluţie a fost oficial desfiinţată Securitatea. Unii ofiţerii au fost distribuiţi în alte structuri ca să li se piardă urma, dar cei mai mulţi au rămas în noua Jandarmerie. Teoretic, Securitatea a dispărut prin transformarea ei în Jandarmeria Română. Scopul noii instituţii este acelaşi: „să supravegheze şi să informeze organele superioare asupra stării de fapt în situaţii în care se ameninţă siguranţa şi ordinea publică în caz de tulburări interne pentru intervenţia în scopul restabilirii ei”.
  Toate guvernele post-comuniste au avut o grijă specială faţă de Jandarmerie, mai multă chiar decât faţă de Poliţie. O comparaţie a bugetelor alocate acestor structuri ar fi grăitoare.
  După ce s-a desfiinţat serviciul militar obligatoriu, Jandarmeria a angajat personal selectat cu mare atenţie. Principala calitate este condiţia fizică. Instrucţia implică pregătire specializată pentru intervenţia împotriva celor care tulbură liniştea publică, deci trebuie să fii voinic ca să poţi bate.
  Este vreo diferenţă între fostele trupe de Securitate şi actuala Jandarmerie Română? Doar de discurs. Securitatea bătea în numele regimului comunist, pe când Jandarmeria bate în numele democraţiei.
  Până în urmă cu o săptămână predomina o imagine pozitivă a Jandarmeriei. Îi vedeam întotdeauna pe jandarmi intervenind la ordin în caz de calamităţi naturale în sprijinul cetăţenilor. Ei cărau sacii de nisip să facă diguri în timp ce mulţi bărbaţi din satele inundate erau la cârciumă. Jandarmii săpau poteci prin nămeţi şi duceau ajutoare bătrânilor înzăpeziţi. Aceiaşi jandarmi sunt pe stadioane şi intervin pentru liniştirea huliganilor. Până aici numai de laudă.
  În timpul lungilor demonstraţii contra proiectului Roşia Montana jandarmii le-au permis manifestanţilor să blocheze drumul, să desfăşoare manifestaţii spontane fără autorizaţie, să devieze de la traseul aprobat. Mai că nu fraternizau cu manifestanţii! De fapt manifestanţii au fost manipulaţi de premierul Ponta! Ei constituiau masa de manevră necesară respingerii unui proiect incomod pe care a trebuit la un moment dat să şi-l asume. Roşia Montana este o bătălie între capitalul românesc şi capitalul străin pe resursele României. Manifestanţii au jucat involuntar cartea premierului. Însă atitudinea binevoitoare a jandamilor, la ordin desigur, a creat imaginea falsă a libertăţii manifestaţiilor şi protestelor.
  Adevărata atitudine a guvernanţilor faţă de proteste a ieşit la lumină în ultima săptămână, la Pungeşti şi Bucureşti. Iar Jandarmeria Română şi-a amintit subit de ascendenţa sa în trupele de Securitate din perioada comunistă şi a făcut ce ştiu jandarmii să facă mai bine: să creeze diversiuni şi să bată! Ba chiar au dat şi cu gaze lacrimogene, o noutate in Bucuresti.
  Jandarmii acţionează la ordine, iar ordinele sunt date de ofiţeri, dintre care unii au originea în fosta Securitate şi au fost formaţi la Şcoala de ofiţeri de Securitate. Desigur, aceşti ofiţeri trebuie să transpună nişte dispoziţii, adesea verbale, ale conducerii politice. Uită însă jandarmii că au cap să gândească şi că nu trebuie să facă exces de zel. S-ar putea ca în loc de avansare să ajungă la tribunal pentru abuz în serviciu.
  Am văzut la televizor cum la Pungeşti un jurnalist a întrebat ce este zonă restricţionată de securitate, iar un jandarm l-a trimis să caute în dicţionarul limbii române. Într-un stat de drept pentru o asemenea replică obraznică cel puţin şeful acelui jandarm ar fi fost demis, iar cel în cauză pedepsit. Însă doar într-un stat de drept.
  Ieri seară, în timp ce jandarmii dădeau cu gaze lacrimogene în manifestanţi, o jurnalistă a fost bruscată de jandarmi. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a întrebat-o pe ziaristă dacă e bolnavă la cap şi i-a închis telefonul, iar peste câteva ore a încercat stângaci să se scuze ca nu putea să răspundă la mai multe telefoane deodată. O ţară întreagă a văzut şi auzit. Acest purtător de cuvânt ia salariul pentru a comunica cu presa, chiar şi cu cea care îl incomodează. Sigur nu va fi pedepsit pentru obrăznicia lui.
  Cine va fi pedepsit pentru protestatarul care a ajuns la spital din cauza bătăii administrate de jandarmi? Desigur, în urma anchetei, dacă se va demara aşa ceva, se va stabili că protestatarul s-a împiedicat de bocancii jandarmilor.
  Din păcate Jandarmeria a transmis un mesaj clar în aceste zile, la Pungeşti şi la Bucureşti. Va folosi forţa împotriva celor care deranjează guvernanţii. Practic, prin intimidare, ne iau dreptul de a protesta. Vom fi obligaţi să acceptăm jaful şi corupţia instituţionalizată de Parlamentul României, pentru că altfel ne aşteaptă jandarmii cu bastoane de cauciuc şi gaze lacrimogene!?
  Oare moare democraţia în România? De ce parlamentarii îşi votează mereu privilegii şi superimunitate? Mai este vreo şansă în igienizarea clasei politice? Unde este opoziţia politică?
  Jandarmii ne-au amintit că Securitatea nu a dispărut, a fost doar rebotezată şi îmbrăcată mai frumos.
  15 Decembrie 1989: Securitatea îi bate pe demonstranţi la Timişoara. A început Revoluţia, se naşte Democraţia.
  15 Decembrie 2013: Jandarmeria îi bate pe demonstranţi la Bucureşti. A început interzicerea dreptului la opinie, moare Democraţia. De Marius Diaconescu - Adevarul

  0 0
 • 12/18/13--02:56: Interviu Zorii Aurii
 • Interviu cu liderul Zorilor Aurii: “Ne dorim o alta Europa, alaturi de RUSIA”

  autor: FrontPress 18.12.2013

  0Liderul partidului naţionalist Zorii Aurii, Nikolaos Mihaloliakos, a acordat un amplu interviu postului de radio Vocea Rusiei, deşi acesta este în prezent arestat şi acuzat că ar conduce o “organizaţie criminală”. El a vorbit despre necesitatea apropierii de Rusia şi despre lupta împotriva “imperialismului anglo-saxon”.
  Referindu-se la acuzaţia pentru care a fost arestat, acesta a declarat că “nu există nicio dovadă, care ar confirma faptul că noi suntem o organizaţie criminală. Nu întâmplător arestarea şi procesul împotriva mea au avut loc în timp ce prim-ministrul se afla în SUA”.
  Întrebat de jurnaliştii ruşi dacă se consideră “neo-nazist”, acesta a răspuns “categoric nu”, afirmând în plus că “partidul Zorii Aurii este o mişcare naţionalistă, anticapitalistă şi doreşte ca Grecia să nu se afle sub protectoratul imperialismului anglo-saxon”.
  Nikolaos Mihaloliakos a mai spus că formatiunea sa are şansa de a deveni al doilea partid din Grecia, sau chiar primul, la alegerile europarlamentare de anul viitor şi că îşi doreşte o apropiere de Rusia. “Majoritatea europenilor nu doresc să vadă cum Europa se supune servil politicii americane. Partidele euroscepticilor luptă tocmai împotriva unei asemenea Europe. Noi dorim o altă Europă, căreia îi va aparţine şi Rusia. La alegerile europene, Zorii Aurii pot deveni al doilea sau poate chiar primul partid. De aceea am şi fost băgat în închisoare”, a declarat liderul Zorilor Aurii. “Legăturile dintre Grecia şi Rusia sunt puternice din punct de vedere istoric şi geopolitic. În viitor, Grecia ar putea asigura ieşirea Rusiei la mările calde, iar Rusia, la rândul său, ar putea avea grijă de securitatea naţională a Greciei. Însă, puterea politică din Grecia acţionează de multe zeci de ani într-o direcţie opusă”, a mai spus Mihaloliakos.
  Acesta s-a mai pronunţat şi în favoarea renunţării la Euro, pentru revenirea la Drahma grecească: “Ţelul nostru ideologic şi politic este revenirea la moneda naţională, deoarece aceasta este o condiţie pentru libertatea naţiunii. Însă, pentru a renunţa la euro, europenii trebuie să ne plătească despăgubiri, deoarece de dragul euro au fost distruse structurile de bază ale economiei noastre naţionale”.
  Întrebat cum vede viitorul apropiat al ţării sale, liderul Zorilor Aurii a declarat că “este clar că anul 2014 va fi greu pentru poporul grec”. “Nu există dezvoltare, sărăcia şi şomajul cresc. Însă, Grecia este o ţară bogată, situată într-o zonă a lumii importantă din punct de vedere strategic. Şi dacă ea ar fi fost liberă şi independentă, lucru pentru care luptăm noi, atunci în viitor ea ar avea un viitor luminos. Grecia trebuie să înceteze să se afle sub protectorat străin, ea trebuie să aibă un aliat cinstit cu interese comune, cum este Rusia, de care ne leagă Ortodoxia ceea ce este un lucru mult mai profund decât interesele geopolitice”, a concluzionat acesta.
  michaloliakos_handcuffsMai mulți lideri ai partidului parlamentar grec au fost arestați la începutul lunii octombrie, aceştia fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Doi inculpaţi, inclusiv liderul formaţiunii, Nikos Michaloliakos, se află în prezent în arest preventiv în penitenciarul Korydallos, situat în apropiere de Atena, după ce li s-a refuzat judecarea în libertate. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste.
  Un exemplu în acest sens este şi asasinarea în plină stradă a doi membri ai partidului Zorii Aurii, care au fost împușcaţi mortal în 1 noiembrie, în faţa sediului formaţiunii din Atena. Victimele sunt Manolis Kapelonis de 22 de ani și Giorgos Fountoulis de 26. O a treia persoană a fost grav rănită. Este vorba tot de un membru al partidului, în vârstă de 29 de ani. Toţi au fost împușcaţi de la mică distanţă. Cei trei atacatori, cel mai probabil extremiști de stânga, au fugit de la faţa locului pe o motocicletă. Tinerii greci ucişi păzeau sediul partidului în momentul atacului, după ce au fost primite în prealabil mai multe telefoane de amenințare. Un purtător de cuvânt al Zorilor Aurii, Ilias Kasidiaris, a declarat la vremea respectivă că aceste amenințări au fost dezvăluite autorităților și s-a solicitat protecția poliției, dar cererea naționaliștilor a fost refuzată. Aceștia au fost nevoiți să apeleze la aripa de tineret, grupuri de voluntari stând de gardă regulat în fața sediilor de partid.
  Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind constant 12-15 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro
  Citeste si interviul cu liderul partidului radical Forta Noua din Italia acordat tot postului de radio Vocea RusieiAICI

  0 0
 • 12/18/13--03:14: Bancuri....
 • Cum se numesc femeile frumoase din Anglia?
  R: Turiste.


  Soțul venind acasă o întreabă pe soție:
  - Cum 
  ți-a mers ziua, dulceață?
  - Perfect dragule. Am făcut ciorbă, am prăjit pe
  ște, am spălat geamurile și hainele copilului, precum și ale tale, iar acum stau și croșetez.
  Apropo, dacă mâine nu achi
  ți factura la internet, te bat de nu stii ce-i cu tine!!
  Dragi domnişoare,
  Aveţi pielea uscată? Părul rar si unghiile fragile?
  Aveţi probleme cu greutatea?
  Veniţi la noi. E întuneric iar noi suntem beţi!

  La oftalmolog:
  - Cititi randul cel mai de jos, va rog !
  - Made in China !

  - Care-i diferenţa dintre o oglindă şi o femeie ?
  - Se zice că-n oglindă-ţi beleşti ochii…

  Apreciez mişcarea feminină! În special când e ritmică…
  - De ce unele fete fac şpagatul aşa bine?
  - Şi cartea unde e citită mai des se desface
   mai uşor.

  - Când cantă bărbatul Odă bucuriei?
  - Când femeia o dă… bucuroasă…

  El: – Cum vine asta: “contracepție orală?!
  Ea: – Simplu. Tu mă întrebi, iar eu răspund “nu”!

  Adaptăre modernă a zicalei “Dacă vrei cu adevărat, poţi!”:
  El către Ea: “Daca vrei cu adevărat, pot!”;
  Ea către El: “Dacă poţi cu adevărat, vreau!”


  Dacă se apropie de tine o fată frumoasă foc, silueta 90-60-90 și dulce îțișoptește la ureche: “- Îţi îndeplinesc două dorinţe!” Care ar fi a doua dorință?

  Doi chelbosi se certau:
  − Tu esti mai chel ca mine!
  − Ce prost esti, amandoi n'avem nici un fir de par!
  − Dar tu ai capul mai mare!

  - Cum a fost noaptea nuntii, fata mea ?-Eh, am avut si mai bune
  -  Matrimoniale:Doresc sa fac cunostinta cu 3-4 barbati pentru relatii serioase!
  – Alo! Biroul de consiliere a alcoolicilor anonimi?- Da.- Puteţi să-mi spuneţi, vă rog, la sarmale de porc cu mămăliguţă, ce vin merge, alb sau roşu?
  -Status pe Facebook: Nu vreau să scriu că soţul este plecat în deplasare. Altfel vor veni violatorii pe Calea Victorie nr. 43, a treia uşă , la parter!
  -Tatăl controlează caietul feciorului mai mic:- De ce scrii cârligele astea aşa de neregulat?- Astea nu sunt cârlige, sunt integrale.
  -Profesoara: Care este opusul rasului?Bula: Sexul.Profesoara: Bula, cum poti sa spui asta?Bula: Pai rasul este: ha ha ha si sexul este: ah ah ah!
  -Crezi ca ceapa este singura leguma care te face sa plangi?
  -Hm...Te-a trosnit cineva vreodata peste mecla cu un dovleac?
  Beschreibung: cid:2.547075307@web161002.mail.bf1.yahoo.com

  0 0
 • 12/18/13--04:29: Mars
 • Mars impotriva rasismului anti-alb in Rusia (FOTO)

  autor: FrontPress 18.12.2013

  0Peste 200 de persoane de la mai multe organizaţii identitare s-au adunat sâmbăta trecută în St.Petersburg pentru a manifesta împotriva rasismului anti-alb.
  Participanţii la acţiune au purtat cu ei portrete ale etnicilor ruşi ucişi de migranţi din republicile caucaziene sau din Asia centrală.
  În ultimii ani au avut loc în oraşele din Rusia revolte populare cetăţeneşti împotriva străinilor, provocate de crime sau agresiuni comise de persoane din fostele republici sovietice. Sursa: FrontPress.ro
  151234567891011121314


  0 0
 • 12/18/13--08:08: Vor sa emigreze
 • 1 din 3 romani vor sa EMIGREZE

  autor: FrontPress 18.12.2013

  imigrantPeste 35% dintre românii din mediul urban vor să se mute definitiv în altă ţară, în viitorul apropiat, dorinţă manifestată în mare măsură de bărbaţi, persoane cu nivel de educaţie scăzut şi cu venit mic, arată un studiu Daedalus. Primele ţări preferate ca destinaţie sunt Germania, Marea Britanie şi SUA.
  Românii ocupă locul al doilea într-un clasament alcătuit din 7 ţări din regiune, în ceea ce priveşte dorinţa de a se muta într-o altă ţară în viitorul apropiat, după sârbi, la acelaşi nivel cu bulgarii, dar înaintea croaţilor, turcilor, slovacilor şi cehilor. Intenţia de emigrare medie în regiune este, conform Mediafax, de 29,9%.
  Studiul a identificat înclinaţii diferite către emigrare, în funcţie de profilul respondenţilor. Astfel, dorinţa de a se stabili într-o altă ţară este semnificativ mai frecventă în rândul bărbaţiilor (40,9%) decât al femeilor (30,6%), în timp ce persoanele cu vârsta între 25 şi 34 de ani manifestă această intenţie în cea mai mare măsura (47,9% faţă de 35,6% cât este media). De asemenea, în rândul persoanelor care locuiesc în zona Moldovei, a celor cu un nivel de educaţie scăzut (cel mult 10 clase), a celor cu un venit personal mai mic (până în 1.000 lei) sau a muncitorilor, intentia de emigrare are o pondere mai mare decât media românilor intervievaţi.
  “Sărăcia este de departe cel mai important factor care generează intenţia de emigrare. Bărbaţii sunt mai orientaţi în mod fiziologic către risc şi aventură, aşadar mai calificaţi să facă primul pas într-un astfel de demers. Pe de altă parte, suntem tributari unei societăţi de tip tradiţional în care bărbatul este cel care trebuie să aducă pâinea în casă”, a declarat Daniel Enescu, managing partner Daedalus Millward Brown.
  Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.306 de respondenţi din şapte ţări: România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia. Sursa: FrontPress.ro

older | 1 | .... | 78 | 79 | (Page 80) | 81 | 82 | .... | 171 | newer