Quantcast
Channel: 100 Ro
Viewing all 3410 articles
Browse latest View live

Robespierre

$
0
0


Maximillien de Robespierre(1758-1794)

Un nou studiu relevă o descoperire surprinzătoare despre revoluţionarul francez Maximilien de Robespierre

Maximilien de Robespierre avea 36 de ani atunci când a fost executat.    +ZOOMUn nou studiu relevă o descoperire surprinzătoare despre revoluţionarul francez Maximilien de Robespierre
Galerie foto (1)
Revoluţionarul francez Maximilien de Robespierre suferea probabil de sarcoidoză, o maladie imunitară rară care distruge organele interne, în momentul în care a fost executat prin ghilotinare, în 1794, potrivit unui studiu realizat de doi medici legişti francezi, informează Reuter.

După reconstrucţia şi examinarea cu atenţie a măştii mortuare a liderului "regimului terorii", medicii legişti Phillipe Charlier şi Philippe Froesch au furnizat un diagnostic postum al bolii de care suferea Robespierre. Sarcoidoza este o boală care determină organismul să înceapă să îşi atace propriile ţesuturi şi organe interne
Mai multe semnalmente clinice au fost descrise de martori contemporani cu el", afirmă autorii acestui studiu, publicat în revista medicală The Lancet.
Simptomele includ probleme de vedere, sângerări nazale - descrise în documentele medicale ale vremii, în care se spune că Robespierre "îşi acoperea pernele cu sânge proaspăt în fiecare noapte" -, icter - "piele şi ochi colorate în galben - oboseală permanentă şi ulcer varicos recurent.
"Prezenta, totodată, contracţii permanente la nivelul ochilor şi gurii", spun specialiştii francez, adăugând că "simptomele s-au înrăutăţit între 1790 şi 1794".
Maximilien de Robespierre avea 36 de ani atunci când a fost executat.
O mască funerară a chipului său a fost realizată imediat după decapitarea lui, iar o copie a acesteia este expusă la Muzeul Granet din Aix-en-Provence, un oraş din sudul Franţei.
Sarcoidoza duce la apariţia unor mici zone inflamate în ţesuturile corpului, denumite granuloame, şi afectează cel mai adesea plămânii, pielea şi nodulii limfatici, dar şi - în anumite forme ale bolii - ochii, ficatul şi pancreasul. Boala este însoţită adeseori de oboseală şi de o senzaţie generală de disconfort.
Cauzele sarcoidozei nu sunt bine cunoscute, spun specialiştii, şi în cazul multor pacienţi, boala intră în cele din urmă în remisie, fără tratament.
Autorii studiului spun că, deşi există şi alte explicaţii posibile pentru simptomele prezentate de Robespierre, precum tuberculoza şi lepra, aceste boli nu se potrivesc cu descrierea semnalmentelor medicale şi cu evoluţia bolii acestuia.
Sarcoidoza - descrisă pentru prima dată în literatura medicală de savantul britanic Jonathan Hutchinson în 1877 - pare să fie cea mai probabilă cauză, afirmă cei doi cercetători francezi.
Maximilien Robespierre, unul dintre cei mai fecunzi ideologi ai Revoluţiei franceze, s-a născut în 1758, în Arras, şi a fost ghilotinat în iulie 1794, la Paris.
Surse: MediafaxReuters


Raphael

Foca pupacioasa

“Nu lasa visele sa piara ,pentru ca daca visele mor viata nu e decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare.-Langston Hughes”

Acum ori niciodata !

$
0
0




Genocidul Natiunii Romane !!!!!


Romania, nu trebuie salvata !!! Joseph Stiglitz


Genocidul Naţiunii Române, Planul Noii Ordini Mondiale

Teoreticienii Noii Ordini Mondiale isi dezvaluie Planul pentru România, fara sa se mai ascunda! Acest articol terifiant nu este rodul unei minti bolnave, ci transpunerea acestui plan criminal la adresa românilor, ca parte a unei strategii la nivel global!
wikileaks

SARBATORI FERICITE

Jose Feliciano

Tudor Gheorghe Muzica si versurile Jean Moscopol


Pamplona

Blackbeard vs Al Capone

Un banc....

$
0
0




Tu nevasta, este adevarat ca ai avut mai multi barbati inainte sa te mariti cu mine ?
- Mai barbate ! Mancare buna ai ?
- Am !
- Haine curate ai ?
- Am !
- Azi noapte ti-a placut ?
- Mi-a placut !
- Dar alaltaieri-seara ti-a placut ?
- Si inca cum !
- Pai cum crezi tu ca se invata toate astea, la fara frecventa ?!

Boquita de caramelo

:((((

Nostalgii

$
0
0

Nostalgii OTOMANE: Bulgaria, Macedonia, Bosnia si o parte din Grecia sunt “teritorii turcesti”

autor: FrontPress 27.12.2013

otomanPremierul turc, Recep Tayyip Erdogan, un islamist moderat, este cunoscut pentru poziţiile sale naţionaliste şi conservatoare. Recent însă acesta a făcut o declaraţie care riscă să irite o serie de state balcanice, câteva dintre acestea membre ale Uniunii Europene, de a căror accept depinde aderarea ţării sale la UE.
Conform publicaţiei Aksam, liderul de la Ankara a declarat recent că o parte a Macedoniei, Bulgariei, Bosniei şi Herţegovina, precum şi Tracia de Vest, o regiune din estul Greciei, „sunt în realitate teritorii turceşti”, o aluzie la fostele posesiuni ale Imperiului Otoman în regiune.
După cum informează ziarul turcesc, citat de postul de radio Vocea Rusiei, iritarea Ankarei este legată de rezultatele ultimei reuniuni a miniştrilor de Externe ai UE, unde pe ordinea de zi au stat problemele aderării Turciei, Croaţiei, Serbiei şi Islandei. În final s-a decis că negocierile cu Serbia privind aderarea la UE vor avea loc în ianuarie 2014. Tot în anul 2014, Bruxellesul va primi cererea Bosniei şi Herţegovina privind statutul oficial de candidat la intrarea în UE. În schimb, la adresa Turciei s-au făcut multe declaraţii dure legate de viitorul ei în UE. Sursa: FrontPress.ro

Legiunea Straina Brevet de ski militar


Crestinismul

$
0
0

Crestinismul ca un colac de salvare pentru Europa

autor: FrontPress 27.12.2013

cruciatiPresa occidentală este plină de titluri despre încălcarea drepturilor creştinilor din Europa. Experţii constată cu îngrijorare stingerea civilizaţiei europene tradiţionale şi creşterea influenţei alternativei islamice.
În viaţa publică europeană au loc simultan două procese. Musulmanii europeni au dreptul să păstreze modelul obişnuit de viaţă, bazat pe religia tradiţională. Creştinii europeni (şi europenii al căror comportament este dictat de paradigma creştină) sunt lipsiţi de acest privilegiu.
Potrivit apologeţilor politicii active în domeniul migraţiei, imigranţii cresc baza de impozitare şi ajută la compensarea costurilor sociale, legate de asigurarea oamenilor în vârstă. Ei sunt şi lucrători şi consumatori: ocupând locuri de muncă, ei cresc în acelaşi timp şi cererea de consum. Acest lucru duce la creşterea ocupării forţei de muncă. Imigranţii deschid întreprinderi noi, participă direct la crearea unor locuri de muncă noi. Aşadar, aşa ceva este benefic pentru economia UE.
Însă economia este doar o parte a vieţii. Iar de pe poziţiile păstrării civilizaţiei europene aceste procese nu pot fi numite pozitive, deoarece ele subminează bazele civilizaţiei Europei. Mai simplu vorbind, imigranţii duc o altă cultură, tradiţie, credinţă şi creează copii ale lumii lor în centrul Lumii Vechi. Iar autorităţile europene îi ajută cu succes în aceasta.
Potrivit establishment-ului european, oamenii din toată lumea asimilează cu plăcere valorile, institutele şi cultura occidentală, deoarece ele întruchipează tot ceea ce este mai liberal, mai raţional şi mai civilizat în gândirea umanităţii. Această credinţă în universalitatea culturii occidentale a devenit cea mai grandioasă eroare a edificatorilor Europei noi.
După cum a reieşit, etica laică din Europa are un cadru geografic. Iar cei pe care Europa i-a îndemnat să susţină economia sa, nu doresc să o împărtăşească. Ei au părerea lor despre ceea ce este bine şi ce este rău. Iată opinia politologului Oleg Matveicev.
„Una din principalele cerinţe ale acestei etici constă în aceea că noi putem face orice, însă cu noi înşine: tatuaje, sinucideri, schimbarea sexului, rasei, patriei. Însă fără a se aduce prejudicii altui om. Dar această regulă se bazează pe iluzia că există „eu” şi „tu”. În realitate o părticică din noi există în fiecare din cei care ne înconjoară. De aceea conflictele apar atunci când un om şi-a făcut ceva (de exemplu, îşi desenează o cruce pe frunte), iar altul declară că această cruce îi ofensează sentimentele religioase. Cu cât societăţii i se impune mai puternic corectitudinea politică, cu atât mai mult societatea devine mai conflictuală”.
Europenii depun eforturi uriaşe pentru a crea o lume dintr-o mulţime de civilizaţii, cu alte cuvinte, într-o lume care nu aparţine nici unei civilizaţii. Însă experienţa istorică şi bunul simţ ne învaţă că fără un fundament solid nicio casă nu poate rezista sub presiunea mediului exterior. De Serghei Duzi - Vocea Rusiei

Poza anului 2013

$
0
0

vineri, 27 decembrie 2013

National Geographic. Fotografia anului 2013

POZA ANULUI 2013 NATIONAL GEOGRAPHIC NAT GEO urs polar fotografia imaginea PAUL SOUDERS fotografie castigatoare concurs revista marele premiu grand prize photo image contest winner CANADA Manitoba gheata ice
Poza anului 2013 în concursul organizat de revista National Geographic - FOTO: Paul Souders - National Geographic

Revista National Geographic a ales cele mai bune fotografii ale anului 2013, marea câştigătoare fiind imaginea cu un urs polar complet scufundat în apă, fotografiat printr-un strat subţire de gheaţă, informează Adevărul.
În cadrul competiţiei au fost evaluate peste 7.000 de imagini înscrise în concurs de fotografi profesionişti şi amatori din peste 150 de ţări. Marele câştigător este Paul Souders, care a obţinut o imagine spectaculoasă cu un urs polar în Manitoba, Canada.

Image Courtesy of National Geographic

Bucurestii

$
0
0

CAND si CUM au devenit Bucurestii capitala Tarii Romanesti

autor: FrontPress 28.12.2013

bucurestiOrașul București nu a fost încă de la început scaun de domnie. În vremea întemeierii sale, undeva prin secolele XIV-XV, nu a avut același rol important pe care îl va avea după secolul al XVII-lea. Cu timpul, însă, domnitorii au început să îi acorde tot mai multă atenție, din mai multe motive, orașul devenind în cele din urmă reședința Țării Românești, pentru ca mai apoi să devină capitala României.
Curtea_Veche_BucurestiOraș medieval, Bucureștiul a fost fondat undeva în secolul XIV-XV. Adevăratele sale origini încă nu sunt pe deplin cunoscute. De-a lungul vremii s-au enunțat mai multe teorii cu privire la acest subiect. S-a vorbit despre întemeierea orașului de către Mircea cel Bătrân, pe baza unui document dat de el din Cetatea Dâmboviței, despre care mulți spun că este de fapt vechea denumire a orașului. Alții îi atribuie înființarea orașului ciobanului Bucur, de la care ar veni și numele orașului. În fine, alții îi atribuie chiar și lui Negru Vodă întemeierea orașului.
mirceaSe prea poate ca Mircea cel Bătrân să fi construit aici o fortificaţie pe care să o folosească în cazul unui atac al turcilor otomani. Tot despre el, Dimitrie Papasoglu spune că folosea Cetatea Dâmboviţei drept reşedinţă de iarnă. La fel, şi Vlad Ţepeş ar fi putut ridica cetatea pentru a se folosi de ea în contextul operaţiunilor sale de la sud de Dunăre contra aceloraşi turci.
Ceea ce se cunoaște sigur este că primul document în care este menționat orașul București este unul din anul 1459, dat de Vlad Țepeș către niște boieri. De acum va începe să apară menționată în documente cetatea Bucureștilor sau Bucureștiului, însă până să ajungă la statutul de reședință domnească și apoi de capitală a unei țări, orașul a trebuit să ducă o luptă încrâncenată cu celălalt „rival” al său, şi anume Târgoviştea.
vlad tepes FRONTPRESSPrimul domnitor care stă cu adevărat la Bucureşti, şi îl foloseşte ca reşedinţă, este fratele şi urmaşul lui Vlad Ţepeş, şi anume Radu cel Frumos. Motivele şederii sale aici sunt destul de clare, el dorind să fie cât mai aproape de ocrotitării săi turci. De aici dă şi câteva documente. Unul, de la 12 noiembrie 1463[1], vorbeşte despre întărirea unor moşii către mai mulţi boieri. Altul, de la 30 mai 1464[2], vorbeşte despre întărirea stăpânirii mănăstirii Cozia peste Sevestreni. Au mai fost şi altele însă cel mai important este cel din 14 octombrie 1465 dat în scaunul de cetate Bucureşti, în anul 6974[3]. Iată deci prima confirmare a faptului că Bucureştiul a devenit cetate de scaun, reşedinţă a domnitorului. Era normal ca un domnitor precum Radu, pus pe scaunul domnesc de către turci, să stea cât mai apoi de ocrotitorii săi. Acest lucru însă nu îl va ajuta foarte mult în conflictele sale viitoare, mai ales cele cu Ştefan cel Mare, care în cele din urmă îi vor aduce pieirea. Radu cel Frumos nu este „părintele” acestui oraş, însă este primul care îl foloseşte ca scaun de domnie.
Cauzele pentru care Bucureştii s-au dezvoltat au fost date de caracterul său de târg, caracter pe care şi l-a însuşit şi pe care l-a fructificat cu succes. La început, rolul principal al comerţului Ţării Româneşti îl deţinea Târgoviştea, care întreţinea relaţii comerciale bune cu negustorii saşi din Braşov, însă acest lucru avea să schimbe odată cu creşterea influenţei turceşti în aceste părţi şi dezvoltarea comerţului cu Imperiul Otoman, lucru care a favorizat Bucureştiul, localitate aflată mult mai aproape de graniţele imperiului. Să nu uităm că Bucureştiul se află pe drumul ce vine de la Braşov spre Giurgiu, deci carele negustorilor ce veneau din Transilvania şi doreau să facă comerţ cu Balcanii treceau pe aici. La fel se întâmpla şi când comercianţi din Balcani voiau să fac comerţ cu Transilvania.
Bucureştiul se ridică foarte mult în secolul al XVI-lea, tocmai din cauza acestui comerţ cu turcii, care, deşi nu aducea la fel de mulţi bani ca cel săsesc, devenise cea mai importantă sursă de venit a ţării, mai cu seamă cu cei mai mulţi negustori erau greci[4]. Grecii, care aveau legături comerciale cu Balcanii, deci implicit cu Imperiul Otoman, importau şi exportau mărfuri în aceste zone. Astfel, pentru domnitori Bucureştiul devine o localitate mult mai însemnată decât Târgoviştea, deoarece aici începuse să se concentreze toată viaţa economică şi, deci, oraşul capătă o mare importanţă. Chiar dacă pe viitor vor mai exista domnitori care vor prefera Târgoviştea, acestea vor fi din considerente politice, în contextul luptei antiotomane. Aşa s-a întâmplat şi cu domnitorul Constantin Brâncoveanu (1688-1714) căruia boierii îi reproşau că preferă Târgoviştea mai multe decât Bucureştiul, lucru care, în viziunea lor, înseamna de fapt dorinţa domnitorului de a fugi în Transilvania în cazul unor atacuri turceşti.[5] Acest lucru este consemnat şi de Anton Maria del Chiaro în Istoria delle moderne rivoluzioni della Valachia.
Dar cum au existat şi cauze economice, au existat şi cauze strategice pentru care Bucureştiul s-a ridicat şi a devenit reşedinţă domnească. Aşezat în codrii deşi ai Ţării Româneşti, codrii ce astăzi nu se mai văd decât prin peticele de pădure ce au mai rămas, oraşul este clădit şi el pe o serie de dealuri înalte. Astăzi dealurile sunt mai „tocite” decât erau ele în trecut, atunci când se ridicau mândre deasupra oraşului. Asta făcea din Bucureşti un punct de observaţie mult mai bun. La fel, mlaştinile Dâmboviţei, dar şi codrii întunecoşi făceau din oraş o zonă mai puţin accesibilă pentru atacuri.
Tot de aici unii domnitori puteau observa mult mai bine situaţia de la Dunăre, fie că erau aliaţi cu turcii, fie că nu. Este posibil ca şi Vlad Ţepeş să fi folosit Bucureştiul ca bază de operaţiuni pentru atacurile sale de la sud de Dunăre, în iarna 1461-1462, aşa cum şi alţi domnitori, precum Mihai Viteazul, ar fi putut să se folosească de poziţia oraşului în contextul luptelor cu turcii. Când importanţa sa comercială a crescut, devenind cel mai important târg din ţară, domnitorii au simţit nevoia să întărească oraşul, care a devenit în timp cea mai fortificată localitate a ţării, deci un alt motiv pentru care domnitorul s-ar fi mutat aici, simţindu-se, probabil, mult mai în siguranţă decât în alte cetăţi.
Cu timpul, oraşul s-a mărit considerabil, căci aici boierii au început să-şi ridice case şi moşiile lor s-au mărit. La fel, au fost ridicate biserici şi hanuri, pe lângă noi alte edificii, iar oraşul s-a extins şi s-a dezvoltat ajungând la ceea ce va fi mai întâi capitala Principatelor Unite şi apoi a României moderne. De Marius Ionescu –Historia
ds

Atac

$
0
0

Atac la adresa romanilor in presa maghiara: Invadatori negriciosi au profanat steagul secuiesc

autor: FrontPress 28.12.2013

carpaIn prima zi de Craciun, portalul maghiar Kuruc.info, apropiat partidului de extrema dreapta Jobbik, a lansat un atac virulent la adresa romanilor, pe motiv ca in Noaptea de Ajun, mai multi turisti romani ar fi profanat steagul secuiesc din centrul orasului Miercurea-Ciuc.
“Cadou de Craciun din partea invadatorilor cu fete afumate: au profanat steagul secuiesc in Miercurea-Ciuc. Olahii care au invadat piata centrala din Miercurea Ciuc, Tinutul Secuiesc, au profanat steagul secuiesc de mari dimensiuni.
Steagul a fost arborat in Miercurea-Ciuc in februarie la solicitarea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania pentru a creste constiinta secuiasca si a fost batjocorit de “membrii minoritatii invadatoare”.
Steagul de 4,8 metri, arborat la o inaltime de 8 metri, a fost rupt si calcat in picioare. Organizatia PPMT Ciuc va depune o plangere la Politia Romana pentru gasirea si pedepsirea autorilor necunoscuti”, mai scrie Kuruc.info.
Conform itthon.ma, consilierul local PPMT Miercurea-Ciuc, Toke Ervin, a reparat si arborat din nou steagul in cursul zilei de 26 decembrie. De Andreea Vasilescu - Ziare.com
2796_31388066943

Cine spala vasele ?

$
0
0


Adam si Eva sunt izgoniti din rai.La plecare, ei intreaba:
-Doamne, cine va spala vasele? Dumnezeu le spune:
-Va voi pune la incercare.Va veti sui intr-un copac si voi da drumul la o pisica salbatica sa va chinuie.Cine va vorbi primul, acela va spala vasele toata viata!
Vine pisica si se urca pana la Eva, o zgarie pe picioare, o musca...Eva, nici un cuvant. Trece pisica pe la Adam, il zgarie pe picioare, il musca, se ridica mai sus si observa intre picioare doi motocei. Pisica incepe sa se joace cu ei si la un moment dat observa ca un soricel ce era ca mort, incepe sa se miste si sa creasca.Si-a luat atunci pozitia de asalt, dar cand era sa sara, Eva a urlat:
-Zat! pisica dracului!!! De atunci a ramas lege: femeia spala vasele!!!
Viewing all 3410 articles
Browse latest View live