Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 93 | 94 | (Page 95) | 96 | 97 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 01/28/14--00:41: :)))


 • 0 0
 • 01/28/14--07:19: Omagiu
 • Liderul gherilelor nationaliste cipriote omagiat printr-un mars comemorativ (FOTO)

  autor: FrontPress 28.01.2014

  0Membrii partidului E.L.A.M. (Frontul Naţional al Poporului) din Cipru au organizat luni un marş pe străzile capitalei Nicosia în memoria generalului Georgios Grivas, militant contra imperialismului britanic şi liderul gherilelor naţionaliste din anii ’70 care au luptat pentru unirea cu Grecia a insulei mediteraneene, în prezent divizate în două: partea turcă (nerecunoscută pe plan internaţional) şi cea greacă (stat de sine stătător, membru al Uniunii Europene).
  aMarşul comemorativ a marcat 40 de ani de la moartea generalului şi a început din faţa Bisericii Sfântul Nicolae şi s-a încheiat în faţa monumentului dedicat acestuia. Aici organizatorii au rostit scurte cuvântări şi au depus coroane de flori.
  Participanţii la acţiune au fluturat drapelele naţionale ale Greciei şi steaguri bizantine, simbolizând dorinţa de unire a Ciprului reîntregit cu Grecia şi identitatea creştin-ortodoxă a naţionaliştilor eleni.
  Cipru a fost divizat din 1974, când Turcia a invadat partea de nord a insulei, ca răspuns la o lovitură militară de stat sprijinită de guvernul elen în vederea unirii insulei cu Grecia. Cipru a aderat la Uniunea Europeană în 2004, iar auto-proclamata Republică Turcă a Ciprului de Nord este recunoscută doar de Turcia, ţară care are staţionat în regiune un contingent format din 30.000 de soldaţi. Sursa: FrontPress.ro
   769843215


  0 0
 • 01/28/14--07:25: Oportunitate
 • Criza din Ucraina: oportunitate pentru “castiguri teritoriale”?

  autor: FrontPress 28.01.2014

  Harta Map Ukraine Ucraina Romania MareÎn presa din România și în grupurile naționaliștilor români de pe rețelele sociale, se vehiculează intens ideea utilizării crizei din Ucraina pentru „redobândirea teritoriilor pierdute”. Posibilitatea ca România să obțină câștiguri teritoriale de pe urma crizei ucrainene merită analizată.
  Tschernowitz_historicalProbabil, unica opțiune pentru anexarea Bucovinei de Nord și ținutului Herța este utilizarea organizațiilor românești locale pentru declararea nesupunerii față de puterea de la Kiev, organizarea rapidă a unor „congrese”, „referendumuri” sau „consultări populare” și recunoașterea deciziilor acestor „foruri” de către puterea de la București. Șansele de reușită sunt aproape de zero, dar spre deosebire de o tentativă de a realiza schimbări teritoriale printr-o operațiune, ele există.
  Din păcate pentru cei care visează la redesenarea frontierelor cu Ucraina, orice tentativă (cu atât mai mult o tentativă reușită) de a integra Bucovina de Nord și Ținutul Herța în România se va solda cu consecințe negative foarte serioase:
  România își va strica definitiv relațiile cu Germania care deja l-a pălmuit diplomatic pe Băsescu pentru discursurile unioniste. Dacă Băsescu trece de la vorbe la fapte, Germania va căuta și, luând în calcul influența Berlinului asupra mecanismelor Uniunii Europene, va găsi modalități pentru a pedepsi România din punct de vedere politic și, mai ales, economic.
  ucraina„Pe teren”, susținătorii intrării în România se vor confrunta cu gherilele naționaliste ucrainene care au fost antrenate și pregătite de instructori americani să lupte împotriva autorităților legitime ucrainene. De fapt, nucleul dur al „protestatarilor pașnici proeuropeni” este format din neonaziști care nu au sentimente pozitive față de români și cu atât mai mult nu vor fi de acord cu cedări teritoriale în favoarea României. Șansele ca americanii să-i permită lui Băsescu să le ia euronaziștilor o regiune întreagă sunt nule.
  Din momentul în care România va încălca tratatul de la 1997, semnat de Emil Constantinescu, toate țările care au pretenții față de România sau față de care România ar putea avea pretenții teritoriale vor utiliza această încălcare drept precedent pentru acțiuni agresive la adresa integrității teritoriale a statului român.
  Per ansamblu, acțiunile de redesenare a frontierei cu Ucraina sunt nerecomandabile, deși nu ar fi prima dacă când liderii de la București ar sacrifica bunul simț în numele unor calcule politice interne. De Valentin Mândrăşescu – Vocea Rusiei


  0 0
 • 01/28/14--08:33: Boli false

 • Majoritatea bolilor sunt false! Omul modern a ajuns sa se minta pe el insusi ca ar fi bolnav!

  Majoritatea bolilor sunt false. Aproximativ cincizeci la suta din boli sunt ireale. Motivul pentru care in lume bolile devin din ce in ce mai numeroase se datoreaza faptului ca pretentiile omului incep sa fie mai mari. Acest lucru trebuie inteles foarte bine. O data cu dezvoltarea tehnologica si stiintifica, cu aparitia unor conditii economice si sociale mai bune, numarul bolilor ar fi trebuit sa scada. Insa nu s-a intamplat asa, deoarece capacitatea omului de a minti a luat amploare. Acum, oamenii nu ii mai mint doar pe altii, ei si pe ei insisi. Astfel au reusit sa creeze noi boli.
  De exemplu, un om de afaceri este in pragul falimentului si, nedorind sa accepte acest fapt, cade bolnav la pat. Aceasta este o boala creata de mintea sa. Si de pe urma ei are un dublu avantaj: se poate scuza in fata creditorilor ca nu mai este capabil sa isi continue afacerea, iar pe de alta parte le va sugera celorlalti – asa cum s-a convins pe sine ca boala sa este incurabila. O astfel de boala indusa nu este reala – si cu cat va incerca mai mult sa se vindece, cu atat se va imbolnavi mai rau. Daca medicina nu reuseste sa te vindece, atunci este clar faptul ca boala de care suferi isi are cauza in alta parte.
  Poti incepe sa ii blamezi pe doctori si pe medicamentele lor, poti incerca tratamentele medicinii naturiste si pe cele din Ayurveda, te poti indrepta spre homeopatie si alopatie – dar nimic nu te va ajuta. Niciun doctor nu va fi de ajutor, deoarece un medic nu poate trata decat o boala reala, autentica – el nu are niciun control asupra unui fenomen fals. Iar faptul cel mai interesant este acela ca tu creezi si intretii asemenea boli.
  Mai mult de cincizeci la suta din bolile de care sufera femeile sunt false. Foarte multe dintre femei au invatat un truc inca din copilarie: acela de a primi dragoste atunci cand sunt bolnave. Ori de cate ori sotia se imbolnaveste, sotul isi ia liber de la serviciu si sta langa ea si o ingrijeste. Poate ca nu ii convine sa faca acest lucru, dar il face.
  O persoana bolnava devine un dictator, un mic tiran. Cand aceasta spune “inchide radioul”, cealalta persoana se conformeaza imediat. Cine doreste sa supere un om bolnav? Dar in acest mod nu face altceva decat sa ii ajute boala. Este de inteles atunci cand sotul sta langa sotie cand aceasta este sanatoasa, dar pentru nimic in lume nu trebuie sa contribuie la o boala falsa. Este o afacere prea costisitoare.
  Un parinte nu trebuie sa ii acorde copilului prea multa atentie cand acesta se imbolnaveste; altminteri, ori de cate ori copilul doreste sa fie bagat in seama, se va imbolnavi. Niciodata nu trebuie asociata atentia sau iubirea cu boala. Copilul nu trebuie sa aiba impresia ca atunci cand este bolnav mama sa ii citeste mai multe povesti si ii acorda mai multa atentie decat de obicei. Insa mama trebuie sa ii arate copilului iubire atunci cand el este fericit si bucuros, astfel incat iubirea sa devina asociata cu fericirea si bucuria.
  In prezent, noi am asociat iubirea cu suferinta, iar acest lucru este extrem de periculos – deoarece cand cineva va avea nevoie de iubire, el va avea tendinta de a suferi sau de a se imbolnavi pentru ca stie ca atunci va primi dragoste, insa iubirea nu poate fi gasita niciodata prin boala sau suferinta. Boala creeaza mila, nu iubire, iar a fi un obiect demn de mila este ceva degradant, jignitor. Iubirea este un lucru cu totul diferit. Problema este ca noi nu cunoastem nimic despre iubire.
  Trupul ne urmeaza sugestiile – daca dorim sa fim bolnavi, atunci corpul se va imbolnavi. Hipnoza este folositoare in tratarea acestor boli. Adica, o boala falsa nu poate fi tratata decat printr-o medicina falsa. Din moment ce putem sa ne autosugestionam ca suntem bolnavi, atunci vom putea sa ne sugestionam ca suntem si sanatosi, astfel incat sa putem scapa de bolile ireale. Iar pentru a realiza acest lucru, hipnoza este de mare ajutor.
  In fiecare zi mor sute de oameni muscati de serpi. Dar stiai ca doar 3 % dintre serpi sunt veninosi? Foarte multi mor doar pentru ca au impresia ca orice sarpe poate ucide oameni…
  almeea.com

  0 0
 • 01/28/14--08:52: Sicrie de plastic

 • Agenţia pentru Situaţii de Urgenţă din SUA cumpără “sicrie” de plastic în valoare de 1 miliard de dolari, în care ar putea fi incinerate zeci de milioane de persoane! Pentru ce!?

  Federal Emergency Management Agency, adică Agenţia Federală de Situaţii de Urgenţă a Statelor Unite, cumpără sicrie de 1 miliard de dolari!, scrie site-ulTellmenow.com. Preşedintele american Obama acţionează din umbră pentru a pregăti o acţiune în cazul în care va apărea o revoltă generală a americanilor, care să ducă la o revoluţie, în acest caz scenariul fiind acela uciderea unei părţi importante din populaţie, pentru înăbuşirea răscoalei. Primul pas al acţiunii ar fi acela de dezarmare a cetăţenilor şi aruncarea lor în centrele de detenţie FEMA; în timpul posibilei revoluţii, mulţi oameni vor muri, atât în lupta civilă cât şi în taberele de concentrare, o circumstanţă inevitabilă pentru care preşedintele Obama se pregăteşte.
  De aceea, guvernul Statelor Unite, prin FEMA, a ordonat cumpărarea de sicrie în valoare de 1 miliard de dolari! Ceea ce înseamnă că, pentru FEMA vor fi disponibile numai puţin de 5 milioane de sicrie, în mai multe locaţii de pe teritoriul SUA. Conform proprietarilor de pământ, guvernul deja închiriază diverse locuri din toate statele americane, pe care sunt instalate aceste sicrie.De aceea, guvernul Statelor Unite, prin FEMA, a ordonat cumpărarea de sicrie în valoare de 1 miliard de dolari! Ceea ce înseamnă că, pentru FEMA vor fi disponibile numai puţin de 5 milioane de sicrie, în mai multe locaţii de pe teritoriul SUA. Conform proprietarilor de pământ, guvernul deja închiriază diverse locuri din toate statele americane, pe care sunt instalate aceste sicrie.
  Un bărbat a dat peste una din aceste locaţii, observând mai multe sicrie, care nu sunt obişnuite, din lemn, ci simple, din plastic. Ele arată, de fapt, ca nişte lăzi de plastic. Sicriile sunt excesiv de mari pentru o singură persoană, aşa că în ele ar putea să încapă foarte uşor 3 sau 4 cadavre. Containerele de plastic, sub patentul # 5,425,163, “reprezintă containere de incinerare pentru mai multe cadavre” şi care “generează foarte puţină poluare”. Adică, într-un “sicriu” de genul acesta vor putea fi aruncate până la 4 cadavre, care nu vor fi îngropate, ci pur şi simplu arse.

  În afară de acestea, Departamentul Securităţii Interne a ordonat deja 14 milioane de saci de cadavre. Ce i-ar împinge pe guvernanţii americani să cumpere sicrie şi saci de cadavre, ca şi cum ar anticipa zeci de milioane de morţi!?


  lovendal.ro

  0 0
 • 01/28/14--21:42: Strada Petre Tutea
 • Nomen Omen: Strada Petre Tutea si “intelectualii”…

  autor: FrontPress 29.01.2014

  madona strZilele trecute am aflat că un grup de profesori universitari se opune la numirii unei străzi din centru (actualmente anonimă) după PetreŢuţea. Argumentele formulate de contestatari sunt două: Tuţea nu are nici o relație biografică cu orașul Timișoara și, mai ales, a colaborat în diferite ipostaze cu Mișcarea Legionară.
  Protestul începe bine spunând: “Considerăm că numirea unei străzi este unul din gesturile simbolice importante ale unei localități având un rol de identificare și construcție identitară. Imaginea de ansamblu a numelor străzilor orașului formează împreună cu denumirile instituțiilor publice, cu monumentele și celelalte obiecte urbane o configurație fizică, concretă a valorilor noastre”. Mi se pare corect, dar nu înțeleg însă de ce grija lor pentru toponomastica orașului nu s-a concentrat până acum pe cazuri destul de absurde.
  Fiind un mare călător urban, de mai multe ori m-am întrebat de ce în Timișoara există Strada BUSUIOC? Poate se referă la ”renumita” vedetă locală? Şi Strada ROZMARINULUI? Strada CAPREI ce reprezintă? O sinecdocă a vecinului? Strada SACULUI are sau nu are mâța prinsă? Strada PALMIERILOR, am înțeles-o! Este evident o prevestire. Strada PELICANULUI şi Strada DROPIEI, se referă la orătănii banatensis? FELIX din strada respectivă este motan? Şi Strada VERDE? Strada SECERII a pierdut ciocanul? Să nu pomenim de Strada SEPIA sau de Strada TIGRULUI. Şi de ce nu au observat că marele tenor Enrico Caruso pe tăblițele agățate de ziduri a pierdut prenumele lui și, prin compensare, a primit un s în plus,devenind Carusso! Sau cum prenumele lui Machiavelli devine Nicola. Rezultă evident că între un pelican și un tigru, la umbra unor palmieri sau mirosind niște rozmarin prin greșeli ortografice, Petre Ţuţea nu ar strica prea mult identitatea rutieră a capitalei Banatului.
  Rămâne cealaltă obiecție, adică: Petre Țuțea este un simbol legat de o viziune politică nedemocratică, deci nu poate să aibă o stradă a lui. Şi în acest caz faptele destructurează axioma profesorilor: orașul Timișoara de ani buni găzduiește Piața Mircea Eliade, Strada Emil Cioran, Strada Constantin Noica, Strada Ion Barbu etc., în alte cuvinte intelectuali, nu chiar bănățeni, care în mod diferit au flirtat cu Arhanghelul Mihail, și nimeni a simțit lezată identitatea orașului. Dar există cazuri încă mai frapante. Străzile doctor Paulescu, Ion Slavici, Octavian Goga, B.P.Hașdeu țin vie amintirea unor minți strălucite, care totuși de mai multe ori au polemizat virulent cu minoritățile tării. Oare ar trebuit să ștergem prezența lor din nomenclatorul stradal al urbei? Strada Tristan Tzara, se află undeva spre Calea Aradului, desigur prezența ei pe hartă e justificată prin opera lui artistică, și nu prin osanalele aduse regimului comunist din România din partea tătucului Dadaismului. Plimbându-ne prin centru putem să admirăm Strada Maximilian (scris chiar asa!) Robespierre, un adevărat democratic care în numele libertății a justificat măcelul a mii de persoane. Cinstit toponomastic a fost și Edvard Beneš, cel de-al doilea președinte al Cehoslovaciei, care în 1945 a ordonat expulzarea și confiscarea tuturor averilor a 2,4 milioane de nemți foști cetățeni cehoslovaci. O ”curățare” care s-a terminat cu cel puțin 30.000 de morți (unele surse vorbesc chiar de 200.000 de victime). Din păcate pentru ei erau nemți și moartea lor nu valorează ca moartea altora. Presupun că toate aceste personalități s-au stabilit pe străzile noastre în virtutea unui proces de decantare care a evidențiat aspectele din gândirea lor în consonanță cu sensibilitatea unei părți consistente a populației(recunosc că în cazul lui Beneš nu prea focalizez această legătură, dar poate este o limită personală).
  Cazul Străzii Petre Țuțea ar constitui un caz diferit? Nu prea cred. Am impresia că multă lume îl îndrăgește pe Țuțea pentru imaginea lui din anii 90, pentru stilul lui direct și informal de a trata temele grele și fundamentale. Un spirit liber, senin și fără resentimente. Prin interviurile lui lumea a început să recupereze și să reevalueze o perioadă importantă și complexă a istoriei.Probabil din aceste considerente numele lui apare liniștit pe străzile sau instituții din București, Iași, Cluj Napoca, Brașov,Brăila etc. La Timișoara ar fi interesant să se ceară cetățenilor să exprime direct opinia lor despre cazul Țuțea, și, în general, despre gestionarea nomenclatorului orașului. Ar fi o ocazie pentru a întări conștiința comună a orașului, dincolo de elitismul și cenzurile mai mult sau mai puțin academici. De Moreno Catrafuse pentru FrontPress.ro


  0 0
 • 01/28/14--21:50: Regina Maria

 • Iubirile Reginei Maria a României (3)


  Dar Marele Duce Boris nu este singurul bănuit că ar putea  fi tatăl micii Principese Maria - ( probabil singura bârfa neadevărată  legată de copiii viitoarei Regine Maria ) – cunoscută sub numele de Mărioara sau Mignon.  Principesa Maria a Romaniei

  În perioada următoare relaţiile dintre Ferdinand si Maria se deteriorează iremediabil.  Mai  întîi,  felul de a fi al lui Ferdinand  ( Nando – cum îi spuneau cei apropiaţi)  - „lenea, indolenţa, antipatia pentru orice fel de muncă, pentru orice întreprindere serioasă şi... mai rău decît toate, pasiunea lui senzuală pentru Missy, care au ajuns... s-o îndepărtezeNando singur a recunoscut - îi scria mama Principesei Maria Regelui Carol I -  că şi-a tratat nevasta ca pe o metresă, fără să-1preocupe prea mult starea ei afectivă, ca să-şi satisfacă în permanenţă nevoile fizice".  Iar aventurile extraconjugale ale Principelui Moştenitor Ferdinand erau şi ele binecunoscute în epocă.


  Principii Ferdinand si Maria in  ziarul Epoca din 18 septembrie 1896

   La inceputul anului 1897  tînărul ofiţer din regimentul de roşiori Gheorghe (Zizi)  Cantacuzino – un bărbat  “nu prea înalt, subţire, brunet, amuzant şi elegant”, în vârstă de 27 de ani incepe sa aibă întâlniri din ce in ce mai dese cu Principesa Maria. Povestea continuă şi în primăvara anului 1998 când tânărul Zizi Cantacuzino este adus la palat ca profesor de gimnastică pentru prinţul Carol. Idila continua ulterior în Germania, unde Maria pleacă la tratament, apoi la Constanţa, la bordul unui vas ancorat in larg (drept paravan era verisoara lui Zizi Cantacuzino, o adolescentă).

  „Apariţiile Mariei  la Constanţa, însoţită în permanenţă de Zizi şi de verişoaraacestuia, provocau scandal. Se spunea că Principesa Moştenitoare bătea oraşul cu locotenentul român, însoţită doar de tînăra de treisprezece ani. Instruiţi de Rege să fie informat în legătură cu ceea ce făcea Principesa Moştenitoare, membrii din suita Mariei au relatat că erau împreună de dimineaţa pînă seara şi că el stătea ore întregi în cabina ei. Au mai spus că Principesa Moştenitoare ofensase oficialităţile locale şi pe membrii corpului consular,  luîndu-şi  oficial rămas - bun de la oraş cu tînărul locotenenlîngă ea. Regina Elisabeta şi Mm. Winter au acuzat-o pe Maria de a fi invitat o fată orfană de mamă să petreacă vara cu ea ca să-i servească drept paravan pentru idila ei cu Zizi.” ( Hannah Pakula -Ultima romantica – Viaţa Reginei Maria a României ).


  Principesa Maria in ziarul Epoca din 24 mai 1897

  În înalta societate a vremii incepe să se vorbească despre iminentul divorţ al cuplului moştenitor. Cert este că micuţa prinţesa  Maria – Mignon -  s-a născut la Castelul Friedenstein în Gotha pe 8 ianuarie 1900. Problema paternității sale a iscat furtună în sânul familiei regale, soarta succesiunii fiind în impas. Principesa Moștenitoare a României ameninţă cu divorțul și cu plecarea sa împreună cu fiul ei Carol din România şi deasemena cu renunțarea în numele acestuia la succesiune. Intrigile țesute la Curte de intriganta guvernatoare Miss Winter în defavoarea Principesei Maria a României nu au avut o finalitate, Principele Moștenitor Ferdinand însuşi , însoţit de câțiva miniștri, a plecat la Gotha și a recunoscut ca fiică a sa pe Mignon. De altfel de-a lungul timpului Ferdinand a arătat atașament profund față de Mignon (viitoarea Regină a Iugoslaviei ) , aceasta  fiind fiica sa favorită. La intoarcerea sa din Germania , Principesa Maria găseşteîn suita sa doamne de companie ivite din senin ( printre care: Nadejda Stirbei, Maruka Cantacuzino sau Martha Bibescu)  care aveau  scopul de a o impiedica să mai intre intr-o relaţie care să îi pericliteze statutul.

  Idila cu Zizi Cantacuzino incetează – dar nu şi bârfele. Missy mărturisea mamei sale: La  început, crezi că dacă nu găseşti fericirea în căminul conjugal o poţi găsi pe căi ocolite, dar mi-a fost dat să aflu că acest lucru nu este posibil şi că este aspru pedepsit"

  Măsurile “de protecţie” luate de Regele Carol I  nu aveau să oprească însă setea de dragoste a Principesei  Maria. În vara anului 1902 Maria şi Ferdinand au plecat la Londra pentru a asista la încoronarea lui Edward al Vll-lea. Maria rămâne în Anglia pe perioada verii şi în această perioadă il cunoaşte pe tânărul Waldorf Astorcare avea atunci puţin peste 20 de ani, de care s-a îndrăgostit instantaneu şi cu care a avut o idilă pătimaşă. Viitoarea Regină a României avea să mărturisească referindu-se la această :  “ Săptămînile acelea în frumosul Cliveden sînt printre amintirile cele mai frumoase din viaţa mea. Au fost fericire pură. Lipsită de lucrurile pentru care fusesem născută, am găsit la Cliveden o viaţă sănătoasă şi plină de libertate în nişte împrejurimi superbe, cu tovarăşi tineri, apropiaţi ca spirit ".


  Regina Maria
  Wiliam Waldorf Astor
   După încoronarea Regelui Edward,  Maria şi Ferdinand se reîntorc in România, iar Missy îl invită pe noul său prieten însoţit de sora acestuia Pauline să petreacă luna octombrie la Sinaia. Relaţia dintre Missy si Waldorf continuă  până în anul  1906, an în care tânărul englez se căsătoreşte cu Nancy Shaw. Deşi Principesa spera ca relaţia ei cu tânărul Waldorf va continua intr-o formă oarecare, acesta se retrage din viaţa tinerei prinţese românce ( cei doi soţi – Waldorf si Nancy -  refuză invitaţia de a-şi petrece luna de miere in Romania ).
  “Îl iubeam sincer şi natural, cu tot ce firea mea avea mai bun de dăruit…”, îi scria Principesa Maria  Paulinei Waldorf. “El era suflarea, aerul şi spiritul vieţii mele şi el o ştia. Şi totuşi, în momentul în care s-a căsătorit, a renunţat total la mine, de fapt fără milă… Şi el ştia ce înseamnă să trăiesc dintr-o dată fără el”. 

  Dar adevărata mare dragoste a viitoarei Regine a României  urma să se nască abia in anul urmator, 1907. Şi această iubire va fi prinţul Barbu Ştirbei, nepotul domnitorului Barbu Ştirbei, un brunet cu ochi căprui, un tânăr de o eleganţă aristocratic,  bărbat  care cu mintea lui ascuţită o cucereşte definitiv (sau aproape definitiv…) pe Maria.


  Regina Maria
  Printul Barbu Stirbei
  Surse: Ultima romantica regina Maria a României - Hannah Pakula 
                   Povestea vietii mele - Memoriile  Reginei Maria a României   Povestea continua...
  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 01/28/14--22:25: Punem punct
 • Europa pune punct comediei asa-zisului Tinut Secuiesc

  autor: FrontPress 29.01.2014

  secuiescOrganizațiile reprezentative ale românilor din Covasna, Harghita și Mureș, constituite în Forumul Civic al Românilor salută respingerea de către Comisia Europeană a inițiativelor UDMR și Consiliului Național Secuiesc (CNS) privind autonomia teritorială a „Ținutului secuiesc”. Proiectul maghiar nu are temei juridic în conformitate cu tratatele europene. Scurt pe doi. Cu această rezoluție Europa a pus capac tembelei încercări de revizuire a frontierei interne a României.
  Proiectele așa-numitului Consiliu Național Secuiesc și ale U.D.M.R referitoare la obținerea autonomiei „Ținutului Secuiesc”, sunt mult mai vechi. Pretinzând dreptul la autodeterminare a „poporului secuilor” Consiliul Național Secuiesc (CNS) a demarat la începutul anului 2007 un referendum neoficial pe tema autonomiei teritoriale a asa-zisului Ținut Secuiesc. Cetățenii României din județele Harghita, Covasna si Mureș au fost stimulați sa răspundă la întrebarea „Doriți ca Ținutul Secuiesc sa primească statut autonom si localitatea dumneavoastră sa fie parte integranta din acest Ținut?”.
  Sfidând autoritatea statului roman, doi parlamentari ai Republicii Ungaria, Ekes Jozsef si Gruber Attila, ai partidului de opoziție FIDESZ, au participat la “referendum” alături de conducerea CNS si împreună cu senatorul UDMR Sogor Csaba si deputatul UDMR Garda Dezso. Asa-zisul referendum s-a încheiat pe 18 februarie. Organizarea plebiscitului neoficial pe tema autonomiei teritoriale a pretinsului Ținut Secuiesc a stârnit protestele organizațiilor societății civile romanești din Harghita si Covasna. Forumul Civic al Românilor din județele Covasna si Harghita, care reunește 13 organizații neguvernamentale afirmă ca acest așa-zis referendum este neconstituțional, deoarece pune in discuție integritatea țării. La scurt timp, Academia Româna și Traian Băsescu au declarat ilegal “referendumul”. De atunci, mizând pe cartea autonomiei, extremiști maghiar ca Sogor Csaba și Laszlo Tokes au ajuns si in Parlamentul European.
  Provocarea autonomiei – „frontiera internă”
  În decembrie 2010, Consiliul Europei a adoptat metodologia de aplicare a articolului 11 din Tratatul de la Lisabona, referitoare la procedura de aplicare a inițiativelor cetățenești. Conform acestei proceduri, pentru promovarea unei inițiative cetățenești, trebuie strânse 1 milion de semnături din cel puțin 7 țări membre a UE, de la cel puțin 0,2% din populația acestora. Pe această bază, așa-numitul Consiliu Național Secuiesc a inițiat o acțiune strângere de semnături în țările membre ale Uniunii Europene, pentru a elabora la nivelul uniunii norma referitoare la autodeterminarea minorităților, respectiv pentru obținerea autonomiei Ținutului Secuiesc.
  Uniunea Europeană are în vedere o „Europă a regiunilor” numai în raport cu politicile de coeziune socială, pe dimensiunile legate de creșterea economică și unificarea statistică a Europei, stabilite prin „Politicile de coeziune pe baza Strategiei de la Lisabona (2007-2013) ale Consiliului Europei din 2007″, respectiv, anterior, prin „Reglementarea 1059 din 2003 a Parlamentului European și a Consiliului Europei din 26 mai 2003, privind entitățile statistice unificate NUTS.
  Medievalizarea Europei prin spargerea ei în ducate și principate după criteriul unor națiuni inventate de interesele unor potentați locali este respinsă de instituțiile europene.
  În proiectul depus de așa-numitul Consiliu Național Secuiesc (un ONG neînregistrat juridic) se solicită ca: “politica de coeziune a UE ar trebui să acorde o atenție specială regiunilor cu caracteristici naționale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice, care sunt diferite de cele din regiunile înconjurătoare. Pentru astfel de regiuni, inclusiv în zonele geografice care nu au competențe administrative, prevenirea limitărilor economice, susținerea de dezvoltare și de conservare a condițiilor de coeziune economică, socială și teritorială trebuie să se facă într-un mod care să asigure continuitatea caracteristicilor specifice. Pentru aceasta, aceste regiuni trebuie să aibă șanse egale de a accesa diverse fonduri UE iar păstrarea caracteristicilor acestora cât și dezvoltarea economică corespunzătoare a acestora trebuie să fie garantată, astfel încât dezvoltarea UE să poată fi susținută prin menținerea diversității sale culturale.”
  În proiectul depus de UDMR se face “apel la UE pentru îmbunătățirea protecției persoanelor ce aparțin minorităților naționale și lingvistice și pentru consolidarea diversității culturale și lingvistice în cadrul Uniunii și se solicită Uniunii Europene să adopte un set de acte legislative pentru a îmbunătăți protecția persoanelor aparținând minorităților naționale și lingvistice și pentru consolidarea diversității culturale și lingvistice în cadrul Uniunii. Acestea includ acțiuni de politică în domeniul limbilor regionale și minoritare, educație și cultură, politică regională, participare (spirit civic), egalitate, conținut media audiovizual, și, de asemenea, sprijin regional (de stat)”.
  Comisia europeană a demolat toate pseudoargumentele maghiarilor iredentiști
  În răspunsul Comisiei Europeane de respingere a proiectului înaintat de C.N.S. se menționează:
  “În urma examinării vă informam refuzul Comisiei de a înregistra inițiativa propusă deoarece nu se încadrează în puterile Comisiei de a înainta o propunere legislativă cu scopul implementării Tratatelor. După examinarea prevederilor Tratatelor menționate de dvs. și a altor temeiuri juridice, Comisia a formulat această concluzie:
  Obiectivul principal al inițiativei propuse, este de a asigura “egalitatea între regiuni și sustenabilitatea regiunilor culturale”, prin acordarea “atenției deosebite regiunilor cu caracteristici naționale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice, diferite de cele ale regiunilor vecine”. Ați propus Art. 2 și 3 din TEU (Maastricht) împreuna cu Art. 153, 167, 170, 174, 176, 177 și 178 al Tratatului privind Funcționare UE ca bază legală a inițiativei.Pentru a atinge acest obiectiv, precum este descris în cererea pentru înregistrare și în documentul de referință, ați propus ca actualele reguli să includă trei puncte care să:
  - Asigure ca statele membre respectă în totalitate obligațiile internaționale privind minoritățile naționale.
  - Definească conceptul de regiune “națională”, ca “regiune cu caracteristici naționale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice, diferite de cele ale regiunilor vecine”.
  - Identifice regiunile „naționale” fiecare în parte, luând în considerare criteriul în documentele internaționale enumerate, și în special dorința comunităților în cauza. Cu referire la primul punct, niciunul dintre Tratate nu constituie un temei juridic pentru adoptarea unui act juridic ce sa permită verificarea dacă statele membre respectă în totalitate obligațiile internaționale privind minoritățile naționale.
  Conform cererii maghiarilor, al doilea și al treilea punct sunt necesare pentru a acorda o atenție deosebită regiunilor în contextul politicii de coeziune a UE. Orice măsură adoptată în bazele legale a politicii de coeziune a Articolelor 177 și 178 TFEU are ca obiectiv doar consolidarea coeziunii economice, sociale și teritoriale precum este menționat in Art. 174 TFEU. Promovarea condițiilor minorităților naționale nu poate fi înțeleasă ca ajutor la reducerea “disparităților între gradele de dezvoltare ale regiunilor” și subdezvoltării a anumitor regiuni, precum este menționat în Art. 174(2) TFEU. În acest sens, lista”dezavantajelor” expusă în Articolul 174(3) TFEU, ce determină acordarea unei atenții deosebite asupra unei anumite regiuni este exhaustivă. În consecință, Art. 174, 176, 177 și 178 TFEU nu constituie temeiul juridic pentru adoptarea actului legal propus. În concordanță cu domeniul de activitate, instituțiile Uniunii sunt obligate să respecte “diversitatea culturală și lingvistică” (Art. 3(3) / T. Maastricht) și să stopeze discriminarea bazată pe “apartenența la o minoritate națională”, și astfel, se abțin de la discriminarea pe baza apartenenței la o minoritate națională) (Art. 21(1) / Carta).
  Niciuna din aceste prevederi nu constituie o bază legală instituțiilor europene pentru a iniția acțiuni [în spiritul obiectivului CNS, anume al „regiunilor naționale"]. Mai mult, Articolul 2 TUE nu poate fi temeiul juridic pentru propuneri legislative. Nici Art. 153, 167 si 170 TFUE nu constituie temeiul juridic pentru propuneri legislative deoarece nu contribuie la îndeplinirea niciunui obiectiv al politicilor declarate în aceste prevederi”.
  În concluzie, Comisia consideră că Tratatele nu conferă temeiul juridice să permită o propunere legislativă cu conținutul cerut de maghiarii iredentiști.
  În răspunsul Comisiei Europene la Proiectul înaintat de U.D.M.R. se menționează:
  „Comisia a examinat inițiativa propusă pentru a verifica dacă îndeplinește condițiile expuse de mai sus. În urma examinării, vă informam refuzul Comisiei de a înregistra inițiativa propusă deoarece nu se încadrează în puterile Comisiei de a înainta o propunere legislativă cu scopul implementării Tratatelor.
  După examinarea prevederilor Tratatelor menționate de dvs. și a altor temeiuri juridice, Comisia a formulat această concluzie:
  Principalul obiectiv al inițiativei este adoptarea unui set de reguli de acte juridice de către UE, care să protejeze minoritățile naționale și lingvistice încât să consolideze diversitatea în Uniune. (…) În primul rând, cele două tratate nu conferă o bază legală adoptării unor acte juridice care să promoveze drepturile persoanelor ce aparțin minorităților…Regulamentul privind Inițiativa Cetățenească nu prevede înregistrarea inițiativei doar a unor părți.”
  Razboiul logistic desfășurat de Budapesta și Moscova
  „Minoritatea maghiara are doua alternative (sic), respectiv revizuirea granițelor sau întreprinderea de masuri de natura sa determine autonomia statala a acestora in Ardeal”, spunea Borbely Imre, la vremea cand era deputat al UDMR in Parlamentul Romaniei. Completându-l, în aceeași perioadă, acum peste un deceniu și jumătate, ministrul de externe al Ungariei, Geza Jeszenski afirma tranșant, răspicat,. obiectivele Budapestei: „Urmărim că Transilvania să devină un spațiu de complementaritate al economiei ungare, iar ca scop politico-strategic, unirea maghiarilor în granițele lor existențe înainte de Trianon. Înființarea Euroregiunii Carpatice reprezintă doar începutul care conturează perspectiva reîntregirii Ungariei Mari, prin măsuri preponderent economice” (Mitocrația imperială. Chestiunea Maghiară. Provocarea autonomiei – frontiera internă. Războiul logistic și „armele” sale în Europa Centrală, pagina 179 – George Roncea – Revista de Sociologie, Geopolitică și Geoistorie – EUXIN, nr 1 – 2/1997).
  Enclavizarea si secesiunea minoritatii maghiare, respectiv crearea unei frontiere ungare in interiorul Romaniei, ar putea constitui un model exploziv, un precedent de tip Kosovo intr-un stat al Uniunii Europene, susceptibil a pulveriza stabilitatea intregii Europe. În materialul de analiză realizat cu mai bine de 16 ani în urmă, și rămas nu doar actual ci parcă premonitoriu, arătam că asemănarea amenințării cu secesiunea pe varianta Transnistria, arată conivențe deloc întâmplatoare intre aceste conflicte latente, chestiune ce pune în discuție implicarea Moscovei (și) în lucrăturile maghiare. Implicare ce este evidentă unora și trebuie subliniată pentru a înțelege primejdia focarului de conflict întreținut de forțe de tip asiatic, zonă de unde provin de altfel și ungurii.
  Agitația de la Tiraspol și activitatea militară din ce în ce mai vizibilă în ultima vreme pe zona frontierei estice a NATO și a României arată că ne aflăm în preajma unui focar reactivat de Moscova simultan cu frenetica resuscitare a secesionismului maghiar în zona Ardealului de către Budapesta. De George Roncea

  0 0
 • 01/28/14--23:17: O oferta politica
 • Romania va face “o oferta politica” Moldovei in cazul in care violentele din Ucraina se vor extinde

  autor: FrontPress 29.01.2014

  chisinauChisinau, 2009: Violente in timpul manifestatiilor anticomuniste
  Ucraina se confruntă de mai multe săptămâni cu violenţe, soldate cu morţi şi sute de răniţi, din cauza autorităţilor de la Kiev care au oprit negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Existând riscul unui “export” al tensiunilor în regiune, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, a declarat că Bucureştiul ar putea face “o ofertă politică” Chişinăului, în cazul în care cel de al doilea stat românesc va fi pus în faţa unor opţiuni dramatice, aşa cum se întâmplă în Ucraina.
  „România va ajuta necondiţionat Republica Moldova în cazul unor destabilizări de situaţie care ar pune în pericol parcursul său european”, a spus diplomatul român fără a detalia, invocând “o responsabilitate istorică”. Acesta a menţionat totuşi că se ghidează după apelul făcut de preşedintele României, Traian Băsescu colegilor din UE „de a avea grijă de regiunea care ne desparte de Federaţia Rusă pentru că oricând sunt posibile destabilizări la frontiera cu UE”.
  Ambasadorul a declarat că Traian Băsescu a făcut declaraţia referitoare la unirea Moldovei cu României în numele statului român, dar acesta este un proiect de viitor. „Nu este un proiect al generaţiei noastre. Nu este un proiect care să se facă cu brutalitate. Nu cred că preşedintele este responsabil de modul în care sunt răstălmăcite cuvintele lui”, a spus Lazurcă în legătură cu declaraţiile unioniste ale preşedintelui. Sursa:FrontPress.ro
  ML

  0 0


  0 0
 • 01/29/14--00:15: Miting
 • Miting impotriva legii “antilegionare” initiate de Crin Antonescu

  autor: FrontPress 29.01.2014

  steag legionarFundaţia Bunavestire şi Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu vor organiza sâmbătă în Bucureşti un miting de protest împotriva proiectului de lege iniţiat de Crin Antonescu, prin care se doreşte interzicerea tuturor organizaţiilor “cu caracter legionar”. Acţiunea va începe la ora 16, în proximitatea fântânii din Piaţa Universităţii.
  “O nouă interzicere a lui Eliade, Ţuţea, Cioran, Noica, Bernea. O nouă condamnare a lui Ogoranu, Valeriu Gafencu, părinţilor Justin Pârvu şi Arsenie Papacioc. Proiectul de lege iniţiat de Crin Antonescu, pentru interzicerea manifestărilor legionare, va aduce grave încălcări ale libertăţii de exprimare şi asociere. Operele acestor corifei ai culturii româneşti vor fi din nou interzise. Străzile nu vor mai purta numele lor. Monumentele rezistenţei anticomuniste vor fi demolate. Deţinuţii politici legionari nu vor mai beneficia de Decretul lege 118/1990″, îşi motivează organizatorii iniţiativa inedită.
  Deasemenea aceştia au mai anunţat că vor fi aprinse lumânăr “în memoria miilor de legionari victime ale celor 3 dictaturi din secolul trecut”, o aluzie la regimurile Carol al II-lea, cel antonescian şi comunist.
  Cu ocazia mitingului va fi lansată oficial şi Asociaţia Noilor Deţinuţi Politici din România. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 01/29/14--01:01: Katy Perry

 • Katy Perry, preoteasa Illuminati! La premiile Grammy 2014, celebra cântăreaţă a făcut o interpretare satanistă! Încă o victorie a religiei unice luciferice a Ocultei Mondiale…

  Aţi urmărit cumva, de curiozitate, premiile muzicale Grammy de zilele acestea? Aţi văzut interpretarea celebrei cântăreţe Katy Perry la aceste premii? Totul nu a fost decât un nou ritual tematic Illuminati! Mulţi au observat cum Katy Perry a fost îmbrăcată, asemenea unei vrăjitoare, având printre altele şi crucea cavalerilor templieri pe piept (fac aici o mică paranteză, pentru a spune necunoscătorilor faptul că organizaţia malefică Illuminati a moştenit o bună parte din principiile şi practicile cavalerilor templieri). Kary Perry a mai “defilat” în faţa publicului spectator şi telespectator având coarnele zeului Moloh, iar dansatorii ei erau îmbrăcaţi în haine negre, cu coane de diavol ieşind din capetele lor! Iar la sfârşitul “ceremoniei”, Perry a fost “arsă pe rug”, odată ce cântecul s-a încheiat… Jenant şi scârbos spectacol diavolesc! Aa…şi să nu uit calul întunecat cu ochii roşii care aduce una din năpastele apocalipsei! Tot ce v-am povestit mai sus, puteţi vedea în imaginile de mai jos şi în videoclipul de la finalul articolului.
  Tot ocultismul simbolic din această interpretare a lui Perry nu a fost doar un simblu accident; atenţia pentru detalii arată că cineva s-a gândit extrem de bine în realizarea acestui spectacol. Aşadar, glumea Katy Perry acum câţiva ani când spunea într-un interviu televizat că şi-a vândut sufletul diavolului sau vorbea serios? Una din două: ori cântăreaţa lucrează cu cineva adânc implicat în ocultism, ori ea este chiar “vândută diavolului”! Şi, desigur, că elita ocultă este absolut încântată de acest spectacol! Încă o dată subconştientul oamenilor este manipulat cu succes.
  Chiar dacă nu credeţi în lucrurile de genul “ritualuri oculte” sau “simbolism Illuminati”, este important să reţineţi ceea ce face elita ocultă. De fapt, ea este absolut obsedată de aceste lucruri; şi este mai mult decât fericită să promoveze orice interpret care îi îmbrăţişează “lumea ei malefică”. De aceea, vedem din ce în ce mai des aceste spectacole satanice.
  Priviţi doar pozele de mai jos, precum şi videoclipul YouTube de la finalul articolului, în care apare interpretarea lui Kate Perry. Şi judecaţi şi singuri…
  Să nu credeţi însă că oamenii sunt proşti şi nu au observat acest grotesc spectacol satanic. Iată, de exemplu, câteva reacţii ale cititorilor de pe Twitter:
  * Katy Perry promovează vrăjitoria, demonii, magia, satanismul;
  * Katy Perry dansează pe o măciucă de vrăjitoare;
  * Interpretarea lui Katy Perry seamănă cu o manifestare a diavolului.
  Desigur că această Katy Perry, care a devenit o nouă “Lady Gaga” a cântecului pop, este şi ea o “păpuşă Illuminati” ca şi sora ei celebră. Ea pare că îmbrăţişează din toată inima întunericul. De exemplu, în cântecul său “Extraterestrul”, ea îşi exprima dorinţa de a face amor cu un “extraterestru”, care ar putea fi, de asemenea, şi un diavol (“dintr-o altă dimensiune”). Să vedem versurile cântecului (observaţi textul pe care l-am îngroşat):
  Eşti atât de hipnotizator,
  Ai putea fi diavolul?
  Ai putea fi un înger?
  Atingerea ta mă magnetizează,
  Simt că plutesc,
  Părăsindu-mi trupul lucitor.
  Ei spun să-mi fie frică,
  Tu nu eşti ca alţii.
  Iubit din viitor,
  Cu ADN diferit.
  Ei nu te înţeleg.
  Eşti dintr-o altă lume,
  Dintr-o altă dimensiune,
  Tu mi-ai deschis ochii,
  Şi sunt gata să plec.
  Du-mă în lumină.
  Sărută-mă, sărută-mă,
  Infectează-mă cu iubirea ta,
  Umple-mă cu otrava ta,
  Ia-mă, ia-mă,
  Vreau să fiu o victimă,
  Gata pentru a fi răpită.
  Băiete, tu eşti un extraterestru.
  Atingerea ta e atât de nepământească,
  Este supernaturală,
  Extraterestră.
  A face amor cu extratereştrii, demonii este un lucru pe care doar ocultiştii îl au în minte. Iar Katy Perry introduce aceste idei în minţile a zeci de milioane de copii şi adolescenţi din lumea aceasta. Ce credeţi că se va întâmpla când vor repeta în mintea lor de zeci de ori aceste versuri? Acesta este şi scopul artiştilor “vânduţi”: îndoctrinarea religiei unice luciferice pe care Oculta Mondială vrea s-o introducă în lume!
  lovendal.ro

  0 0
 • 01/29/14--01:15: Scandal sovin
 • Scandal SOVIN in Israel: Relatia fiului premierului cu o norvegianca ar dauna “puritatii evreiesti”

  autor: FrontPress 29.01.2014

  tatal si fiulYair şi Benjamin Netanyahu
  Israelul este unul dintre cele mai sensibile state din lume când vine vorba de păstrarea identităţii etnice şi religoase a cetăţenilor. Astfel, vestea că Yair Netanyahu, fiul premierului Benjamin Netanyahu, este implicat într-o relaţie cu creştină norvegiancă a dat naştere unui adevărat scandal politic, etnic şi religios în Israel. Afirmaţii şovine au venit în primul rând din partea partidului ultra-religios Shas, de opoziţie. Dar nici rudele sau societatea civilă nu s-au lăsat mai prejos şi au criticat atentatul la “puritatea evreiască”.
  Hagai Ben-Artzi, unchiul lui Yair Netanyahu, s-a arătat extrem de jignit de faptul că nepotul său are o relaţie cu o femeie care nu este evreică, scrie publicaţia Times of Israel. “Este ca şi cum ar scuipa pe mormintele bunicului şi a bunicii sale”, a declarat fratele Sarei Netanyahu, soţia premierului, într-un interviu pentru site-ul ultraortodox Kikar HaShabbat, cerând public terminarea relaţiei. ”Este oribil, pur şi simplu oribil. Şi mai este şi fiul premierului. Astfel de lucruri au fost mereu o ameninţare la adresa identităţii evreieşti”, a continuat Hagai Ben-Artzi.
  Preşedintele partidului ultraortodox Shas, Aryeh Deri, a declarat la rândul său că este datoria lui Yair să lupte împotriva “asimilării” renunţând la relaţia cu norvegianca şi găsind o parteneră evreică. “Dacă, Doamne fereşte, este adevărat, atunci vai nouă, vai nouă”, a declarat Deri la postul de radio Kol Barama. Acesta a adăugat că relaţia lui Yair nu este o chestiune care ţine strict de de viaţa lui privată, dat fiind că el este “un simbol al evreilor”. “Cunosc oameni care au investit zeci de milioane de dolari, poate mai mult, ca să lupte împotriva asimilării”, a spus Aryeh Deri, citat şi de Jurnalul Naţional.
  1Alţi critici acerbi ai relaţiei sunt şi membrii organizaţiei Lehava, al cărei scop este nici mai mult nici mai puţin decât prevenirea căsătoriilor evreilor cu non-evrei. Reprezentanţii organizaţiei au cerut premierului să intervină şi să interzică relaţia dintre cei doi tineri. “Nepoţii tăi, după cum ştii, nu vor fi evrei”, l-a avertizat directorul Lehava, Bentzi Gopshtain, pe Netanyahu, într-o postare pe Facebook.
  “Suntem prea nesiguri pe noi. Oamenii trebuie să realizeze că a avea un procent mic de populaţie care se căsătoreşte cu membrii altor comunităţi nu o să ne facă rău”, consideră pe de altă parte sociologul Noah Slepkov. Acesta zice că până acum căsătoriile mixte au fost o problemă doar pentru comunităţile evreieşti din afara Israelului, în special în SUA, unde jumătate dintre evrei se căsătoresc cu non-evrei. În Israel, însă, până acum nu a fost cazul, dat fiind că evreii şi arabii din zonă nu au deloc relaţii cordiale.
  Ştirea că Yair Netanyahu, de 23 de ani, este implicat într-o relaţie cu norvegianca Sandra Leikanger, de 25 de ani, a apărut prima dată în ziarul norvegian Dagen. Cei doi s-ar fi întâlnit la Centrul Interdisciplinar din Herzliya, unde ambii sunt studenţi. Mai mult, tânăra face parte dintr-o familie creştină de luterani evanghelici.Sursa: FrontPress.ro
  2

  0 0
 • 01/29/14--08:36: Condamnare
 • Bulgarii din Ucraina condamna “revendicarile teritoriale” ale Romaniei, considerata o tara “ARTIFICIALA”

  autor: FrontPress 29.01.2014

  19131913, al Doilea Război Balcanic: Militari români în Bulgaria
  Mişcarea civică “Bulgarii din Ucraina” şi-a exprimat îngrijorarea în legătură “apelurile lansate periodic de la Bucureşti privind recuperarea de către România a teritoriilor sale istorice”, informează Agenţia de presă Forum, citând un comunicat al asociaţiei etnicilor bulgari din regiunea Odesa. 
  “Astfel de sentimente revanşarde sunt alimentate de instituţiile oficiale ale statului român, iar acest lucru este evidenţiat de o serie de declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu. De fapt, România este aproape de a formula oficial pretenţii teritoriale faţă de Ucraina şi Republica Moldova. Mai mult decâte atât, o indignare aparte stârnesc mesajele şovine din presa românească, mai ales acum, când Ucraina se confruntă cu o criză politică majoră. În plus, profitând de situaţia din Ucraina, o serie de ONG-uri din România au propus deja ca Bucureştiul să trimită trupe militare în zonele istorice ‘româneşti’, cum ar fi cele din Ucraina şi Republica Moldova”, se arată în declaraţia bulgarilor din Ucraina, preluată şi de agenţia de presă Rador.
  Reprezentanţii mişcării subliniază că România nu are dreptul să ceară înapoi teritoriile pierdute. “Noi, bulgarii, ca unul dintre cele mai vechi popoare care trăiesc în ceea ce se cheamă acum sudul Ucrainei, în aşa-numita Basarabia, Bugeac şi Dobrogea, suntem dovada istorică a faptului că acest pământ nu este românesc”, continuă comunicatul mişcării “Bulgarii din Ucraina”.
  Etnicii bulgari din regiunea Odesa mai menţionează că “statul România este o entitate artificială, creată în secolul al XIX-lea, pentru a forma un echilibru sau tampon între Europa de Vest şi Imperiul Rus”. “O parte din teritoriile istorice ale Bulgariei, Ungariei şi Republicii Moldova a fost transferată temporar sub umbrela acestui construct artificial. Cu toate acestea, în câteva zeci de ani, serviciile secrete occidentale au reuşit să unească intelectualitatea naţională valahă în jurul ideii de imperiu creat de aliatul lui Hitler, generalul Antonescu. În 1941, Odesa a experimentat toate ‘deliciile’ ideologiei româneşti”, susţin reprezentanţii bulgarilor.
  “Noi respingem orice pretenţii teritoriale din partea ţării vecine România şi cerem păstrarea status quo-ului în ceea ce priveşte teritoriile. În caz contrar, bulgarii vor fi obligaţi să ceară României ca Dobrogea de Nord să revină Bulgariei, mai ales că termenul arendării acestui teritoriu a expirat demult”, subliniază organizaţia.
  În plus, reprezentanţii mişcării “Bulgarii din Ucraina” au cerut preşedintelui şi guvernului de la Kiev “să evalueze retorica şovină a României şi să facă o declaraţie oficială pe această temă”. “Considerăm că Ucraina ar trebui să revină la practica dislocării permanente a unităţilor militare în regiunea Odesa. De asemenea, facem apel la autorităţile ucrainene să ofere sprijin diplomatic statului vecin Republica Moldova, care se află sub pericolul de a fi absorbit de către România”, conchid bulgarii din Odesa.
  În Ucraina trăiesc peste 200.000 de etnici bulgari, majoritatea stabiliţi în regiunea Odesa.
  Atitudini ostile românilor din partea şovinilor bulgari şi în Republica Moldova
  Deasemenea etnicii bulgari au manifestat atitudini antiromâneşti şi în Basarabia. Aceştia au cerut Chişinăului, capitala celui de al doilea stat românesc, autonomie administrativă şi culturală, sporind şi mai mult tensiunile inter-etnice din regiune.
  Consiliul oraşului Taraclia, unde etnicii bulgari sunt majoritari, a trimis în primăvara anului trecut o scrisoare autorităţilor centrale din Republica Moldova prin care se cerea autonomie administrativă şi culturală, documentul fiind adoptat în unanimitate de către consiliu. Potrivit politicienilor bulgari din localitate, regiunea ar trebui să aibă un statut special, cerând recunoaşterea acesteia în mod oficial ca centru al bulgarilor din Republica Moldova. Scrisoarea vorbea nu numai despre autonomia culturală, dar şi despre cea administrativă şi propunea ca limba bulgară să fie a doua limbă oficială a regiunii.
  Bulgarii sunt al cincilea grup etnic minoritar din Republica Moldova, numărând 79.520 de persoane conform recensământului din 2004, adică 2,02% din totalul populației. Bulgarii trăiesc în mare parte în sudul țării, cu preponderență în raionul Taraclia, aici constituind 65,56% din populația regiunii, dar și în Găgăuzia precum și în raioanele Slobozia, Cahul, Leova, Cantemir, Basarabeasca, Cimișlia și Căușeni. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 01/29/14--08:45: Nationalistii slovaci
 • Nationalistii slovaci cotati cu sanse reale de a intra in Parlament

  autor: FrontPress 29.01.2014

  0Pentru prima dată în Slovacia de la proclamarea independenţei sale, în 1993, un partid naţionalist radical a depăşit într-un sondaj de opinie pragul de eligibilitate de 5% pentru a accede în Parlamentul naţional, cu doi ani înainte de alegerile legislative. Capitalul de imagine acumulat de Partidul Poporului – Slovacia Noastră se datorează în primul rând victoriei electorale din toamna anului trecut a liderului formaţiunii, Marian Kotleba, care a câştigat din primul tur alegerile regionale, devenind guvernator al regiunii Banska Bystrica din centrul ţării.
  Conform sondajului realizat în perioada 15-21 ianuarie de institutul MKV, pe un eşantion de 1.106 persoane, partidul naţionalist este creditat cu 7,6% din intenţiile de vot. Partidul social-democrat, aflat la putere, este creditat, la rândul său, cu 38,1% din intenţiile de vot.
  marian_kotleba_32„Naţionalismul este în creştere în Europa, iar Slovacia, care nu avea până acum un partid xenofob, nu este o excepţie”, a declarat pentru agenţia franceză de presă analistul politic Marian Lesko. „Partidul lui Kotleba ar putea câştiga o popularitate între 10 şi 15%”, a adăugat acesta.
  Succesul formaţiunii conduse de Kotleba s-a datorat în parte discursului împotriva infraţionalităţii ţigăneşti, în trecut acesta fiind arestat în mai multe rânduri şi inculpat pentru astfel de afirmaţii, dar acuzaţiile împotriva sa au fost ulterior abandonate. Sursa: FrontPress.ro
  kotleba-540x304

  0 0
 • 01/29/14--08:50: Blas Pinar
 • Blas Pinar, o legenda a nationalismului spaniol, a murit la varsta de 95 de ani

  autor: FrontPress 29.01.2014

  pinarBlas Pinar, unul dintre simbolurile naţionalismului spaniol, a decedat marţi în locuinţa sa din Madrid, la vârsta de 95 de ani, după o lungă suferinţă.
  Scurte repere biografice
  Nascut in 22 noiembrie 1918 intr-o familie naionalista catolica, Blas Pinar a fost unul dintre politicienii spanioli care a luptat dintotdeuna pentru a pastra ceea ce poporul sau a castigat in razboiul civil din anii 1930 (cu pretul a sute de mii de morti pe campul de lupta): supravietuirea Spaniei ca stat unitar, traditionalist, sprijinitor al familiei si al tuturor valorilor crestine care de secole au modelat societatea iberica.
  28310_380692487123_6955747_nBlas Pinar a fost fiul unui soldat din armata nationalista spaniola ce a salvat Spania de amenintarea sovietica din razboiul civil inceput in 1936. Convins de justetea cruciadei intreprinse de tatal sau si de camarazii acestuia, Blas Pinar s-a dedicat complet pastrarii a ceea ce acestia au obtinut prin jertfa sangelui. Intreaga sa cariera politica a fost orientata spre conservarea structurilor sociale si statale spaniole din anii 1940-1970, din perioada regimului autoritar al generalului Francisco Franco.
  In anii 1960, se afla la conducerea Institutului Cultural Spaniol, care era organul de control al burselor dintre universitatile spaniole si cele din America Latina. A fost temporar indepartat din structurile de conducere, din cauza publicarii unui articol ce critica virulent politica externa a SUA, intr-un moment in care Spania era angajata intr-un important efort diplomatic pentru a asigura recunoasterea si sprijinul international pentru regimul generalului Franco. Cu toate acestea, loialitatea sa fata de tara si fata de regim nu au fost diminuate.
  In anii ulteriori celui de-al doilea razboi mondial, pe masura ce se intensificau dezbaterile din jurul lui Franco cu privire la modul in care regimul ar trebui adaptat la realitatile politicii mondiale (Germania si Italia fusesera infrante), Pinar se regasea intotdeauna in taberele cele mai conservatoare. Dupa incheierea atributiilor sale la Institutul Cultural, a infiintat revista si editura Fuerza Nueva, care in decursul anilor a devenit o voce a refugiatilor politici din tarile infrante in cel de-al doilea razboi mondial, refugiati care au fost fortati sa caute adapost in Spania. In eforturile sale de a opri destramarea regimului, s-a declarat si a votat impotriva Legii de Reforma Politica. Conform opiniilor sale, aceasta lege reprezenta un pas spre dezintegrare, nu spre reforma. De asemenea, a fost un oponent hotarat al Constitutiei Spaniole din 1978.
  Pinar nu a fost niciodata doar un lider politic, el a fost o figura centrala a multiplelor retele nationaliste radicale din Spania. In perioada 1969-1970 a asistat direct Serviciul de Documentare al Guvernului prin lupte de strada impotriva celor ce incercau sa destabilizeze tara si sa submineze regimul traditionalist ce asigura absenta totala a comunismului.
  Chiar si dupa moartea generalului Franco in 1975 si dupa liberalizarea scenei politice spaniole, Blas Pinar a ramas credincios crezurilor sale si ale inaintasilor sai. Pana in 1982 a fost membru al parlamentului, insa la presiunile socialistilor, a caror influenta crestea neincetat, a pierdut locul la alegerile din 1982. In 1986, incurajat si de succesele lui Jean Marie Le-Pen din Franta, a infiintat grupul Frontul National, incercand sa reuneasca toate miscarile de orientare traditionalista, carlista (sprijinitorii celeilalte ramuri monarhice) sau conservatoare.
  FNBlas Pinar a ramas pana in prezent singurul politician nationalist radical care a intrat in parlamentul din Madrid, dupa ce Spania a revenit la monarhia constitutionala, la mijlocul anilor ’70.
  Activitatea lui Blas Pinar contina si in secolul al XXI-lea, prin infiintarea in 2003 a unui nou partid, intitulat Alternativa Nacional, care isi propunea sa readapteze metodele si proiectele generalului Franco la realitatile vremurilor noastre. De pe aceasta pozitie, a construit legaturi cu reprezentanti ai miscarilor nationaliste din Italia si din America Latina, fara a mai avea insa succese electorale. Sursa: FrontPress.ro
  blasMadrid 2005: Avocatul Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte, alături de Blas Pinar


  0 0
 • 01/29/14--09:32: Radko Mladici
 • Generalul bosniac Radko Mladici despre Tribunalul de la Haga: “Este SATANIC”

  autor: FrontPress 29.01.2014

  mladic si karadzicFostul comandant al armatei sârbilor bosniaci, generalul Ratko Mladici, a refuzat marţi să depună mărturie la Haga în procesul lui Radovan Karadzici, fostul lider politic al sârbilor bosniaci în timpul războiului din 1992-1995. Motivul invocat a fost că Mladici este ”singurul om din lume care ştie cu adevărat ce s-a întamplat în timpul războiului din Bosnia”.
  Anterior, fostul general Mladici, acum în vârstă de 71 de ani, a spus că nu doreşte să declare nimic în faţa Tribunalului de la Haga. “Nu recunosc acest tribunal. Faceţi presiuni asupra mea în acelaşi fel în care faceţi presiuni asupra întregului meu popor. Îmi afectaţi sănătatea. Acesta nu este un tribunal al dreptăţii, ci o creaţie a NATO, un tribunal satanic, care ne trage la răspundere doar pentru că noi, sârbii, ne apărăm poporul de oameni ca dumneavoastră”, spus bătrânul general.
  “După părerea noastră, din cauza stării sale de sănătate, domnul Mladici nu poate şi nici nu doreşte să depună mărturie. Medicii ne-au declarat că domnul Mladici suferă, printre altele, de tulburări de memorie, ceea ce înseamnă că nu poate discerne între realitate şi ficţiune”, a spus la rândul lui Branko Lukic, avocatul fostului lider sârb.
  De altfel, marţi a fost pentru prima oară de la încheierea războiului, când cei doi foşti lideri au apărut public împreună, informează Deutsche Welle. Mladici şi Karadzici sunt acuzaţi de crime de război şi crime împotriva umanităţii. Mladici este unul dintre ultimii martorii cheie în procesul care îl vizează pe Karadzici. Prezentarea dovezilor în acest proces se apropie de final.
  karaRadovan Karadzici a fost arestat în vara anului 2008 în Serbia şi extrădat. Acum este judecat pentru implicarea sa în masacrul de la Srebrenica, în estul Bosniei, din iulie 1995. Potrivit actului de acuzare, el a încercat să “alunge pentru întotodeauna musulmanii şi croaţii din teritoriile revendicate de către sârbi în Bosnia”.
  ratkoGeneralul Ratko Mladici a fost arestat de autorităţile sârbe în primăvara anului 2011 şi extrădat la Haga pentru a fi judecat de Tribunalul Penal Internaţional pentru “genocid” şi “crime de razboi”, fapte ce ar fi fost comise între 1992 si 1995. Acesta este acuzat ca a ordonat asediul de 44 de luni asupra capitalei Bosniei, Sarajevo.
  milosevic_hagaAmbii lideri bosniaci au fost colaboratori ai fostului preşedinte iugoslav, Slobodan Miloşevici. Acesta a murit în detenţie, în anul 2006, fiind şi el judecat la Haga pentru “genocid” si “crime împotriva umanităţii”. Decesul, care a survenit înaintea pronunţării unui verdict, a stârnit un val de controverse, mai ales în Serbia şi Rusia, unele voci afirmând chiar că a fost vorba de un asasinat politic motivat de lipsa probelor concrete împotriva fostului lider de la Belgrad.
  Conform estimărilor Occidentale, circa 8.000 de musulmani au fost ucişi de sârbi în cele mai tragice evenimente petrecute în Europa de la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial. În 2010, Parlamentul de la Belgrad a condamnat masacrul de la Srebrenica şi a cerut scuze oficiale victimelor.
  Srebrenica: Controversele continuă 
  Masacrul de la Srebrenica se referă la uciderea în iulie 1995 a circa 8.000 de musulmani bosniaci, din orașul Srebrenica din Bosnia-Herțegovina și din împrejurimi, de către unități ale Armatei Republicii Srpska aflată sub comanda generalului Ratko Mladici, în prezent judecat la Haga, în timpul unuia dintre prea multele războaie din fosta Iugoslavie. Unele victime au murit în luptă, altele au fost executate. În aprilie 1993 enclava Srebrenica este declarată „zonă protejată” aflată sub jurisdicția ONU. Însă în iulie 1995 Forța de Protecție a Națiunilor Unite (UNPROFOR), reprezentată pe teren de un contingent de 400 de „căști albastre” olandeze, nu a împiedicat capturarea orașului de către armata Republicii Srpska și nici masacrul ce a urmat.
  În vara anului 2011, televiziunea publică suedeză Sveriges Television (SVT) a difuzat documentarul norvegian “Oraşul sacrificat” (Staden som offrades), fapt ce a stârnit un adevărat scandal deoarece în material se suţine o altă variantă a evenimentelor, diferită de cea oficială care prezintă versiunea musulmană şi occidentală asupra tragediei. Documentarul dezvăluie practic că oraşul a fost de fapt “sacrificat” de preşedintele bosniac Alija Izetbegovici pentru a da un motiv Occidentului să atace Serbia şi pentru a obţine sprijinul direct al Statelor Unite ale Americii. În plus, generalul sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, ar fi prezentat drept “un băiat bun”, care caută soluţii pentru a rezolva situaţia onest. Deasemenea se mai afirmă că trupele NATO au luptat făţiş de partea musulmanilor împotriva sârbilor.
  “Oraşul sacrificat”
  Bosnia a fost scena unor lupte sângeroase în timpul războiului dintre 1992 şi 1995, între croaţii catolici, sârbii ortodocşi şi musulmani. Toate taberele au fost acuzate de comiterea de atrocităţi. În conformitate cu prevederile Acordului de pace de la Dayton, Bosnia Herțegovina este divizată în două entități teritoriale: Federația Bosnia și Herțegovina, reprezentând 51% din teritoriul statului (locuită în proporţie de peste 75% de musulmani bosniaci, croaţii reprezentând puţin peste 20%) și Republica Srpska, reprezentând 49% din teritoriu, etnicii sârbi fiind aici populaţia majoritară. Sursa: FrontPress.ro  

  0 0
 • 01/29/14--09:54: :)))


 • 0 0
 • 01/29/14--10:24: Kirby

 • Iată-l! El e Kirby, omul-minune care se hrăneşte doar cu aer şi lumină, neavând nevoie de mâncare! Astfel, s-ar putea obţine nemurirea şi întinerirea!

  Milioane de oameni se luptă cu excesul de greutate, iar revistele sunt pline de sfaturi de la experți care ne informează cum să fim mai sănătoşi prin alimentaţie. Există companii care câștigă miliarde de dolari din profitabila industrie a dietelor alimentare.
  Aşadar, ţinând cont de toate aceste lucruri, o să ni se pară ciudat să auzim de un om “respirator” (“breatharian” în limba engleză), care trăieşte din aer şi nu din mâncare. Numele său este Kirby de Lanerolle, provine din Sri Lanka și afirmațiile sale sunt absolut uimitoare.
  Kirby spune că el îşi poate extrage caloriile necesare vieţii din “fotonii de lumină, din vibrații și din aer”. El recunoaşte că a mai consumat foarte rar şi mâncare adevărată, dar, de fiecare dată, se simțea rău după ce o consuma. El, de obicei, nu mănâncă nimic, decât o bucăţică mică de pâine şi o gură de vin, care însă fac parte din ritualul religios.
  “În ultimele 10 luni n-am mâncat decât de 7 ori”, a declarat Kirby canalului TV National Geographic, adăugând faptul că “atunci când mănânc, mă simt extrem de obosit”. În urmă cu 5 ani, Kirby a hotărât să nu mai mănânce, şi asta după ce a auzit de oameni care nu au mâncat de 6 ani şi nu au băut apă timp de 40 de zile. Apoi, după ce a citit din opera unui maestru spiritual, Kirby a devenit convins de faptul că diabetul, cancerul şi bolile de inimă sunt cauzate de mâncare.

  Scopul lui Kirby este acela de a-i învăţa pe alţii cum să devină “respiratori”. Oamenii au frică şi cred că dacă nu vor mânca vor muri. Dar Kirby crede că totul e doar la nivel mental şi că prin “hrănirea cu aer” omul poate deveni nemuritor şi chiar întineri.
  lovendal.ro

  0 0
 • 01/30/14--03:14: Opozitia ucraineana
 • Opozitia ucraineana a infiintat o structura paramilitara: “Garda Nationala”

  autor: FrontPress 30.01.2014

  suporteri ucrainaÎn ziua memoriei eroilor naţionalişti, căzuţi în bătălia de la Krut, în perioada războiului civil din 1918, pe Euromaidan a fost înfiinţată Garda Naţională, o formaţiune paramilitară, care îşi propune să lupte împotriva actualei guvernări. Din noua structură vor face parte toţi doritorii, care vor depune jurământul de credinţă naţiunii ucrainene, afirmă iniţiatorii.
  Potrivit portalului censor.net.ua, care face referinţă la Canalul 5, în componenţa Gărzii au intrat unităţile de autoapărare ale Maidanului, cazaci şi „Sectorul de Dreapta”. Un dataşament al Sectorului de Dreapta – „Vikingii”, deja şi-a depus jurământul.
  Potrivit portalului Lenta.ru, structuri ale Gărzii Naţionale au fost create şi în oraşul Lvov, în rândurile căruia au intrat persoanele care deţin drept de port armă.
  Ministerul de Interne al Ucrainei a anunţat deja că înfiinţarea oricăror structuri paramilitare este ilegală, iar iniţiatorii “Gărzii Naţionale” ar putea fi trași la răspundere penală. Conform Codului Penal al Ucrainei, implicarea în activităţile unor grupări paramilitare ilegale este pedepsită cu opt ani de închisoare. De peMesager


older | 1 | .... | 93 | 94 | (Page 95) | 96 | 97 | .... | 171 | newer