Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 96 | 97 | (Page 98) | 99 | 100 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 02/09/14--02:58: Ciocolata


 • Delicioasa ciocolata Zamfirescu

  La sfârşitul secolului al XIX-lea, în România, ciocolata era un produs de lux, venit din Europa de Vest. Delicatesele principale ale romanilor erau şerbetul , dulceata si intr-o oarecare masura cafeaua.Cacaua se folosea inca destul de rar în cofetării.
  Compania Zamfirescu din Bucureşti a pornit la drum în 1840, cu o fabrică de lumânări. Produce din 1865 săpunuri de toaletă, utilizând uleiuri de flori aduse din Provansalia si incepand din 1898, ciocolata.
  Constantin şi Olimp Zamfirescu adolescenţi fiind, au lucrat la inceput ca simple calfe in prima fabrica de ciocolata deschisa in Bucuresti de francezul F. Bresson. Ajung datorita vredniciei lor să cumpere în anul 1898 fabrica dlui. Bresson din actualul Bd. Kogălniceanu nr. 38 şi să o dezvolte pe cont propriu. Cei doi fraţi furnizau la început ciocolata chiar ei, mergând cu bicicleta până la Ploieşti, Giurgiu sau comunele mari din jurul Capitalei. Mai apoi prin 1906 fabrica se dezvoltă şi se modernizează rapid, iar produsele au ajuns să rivalizeze cu cele din străinătate.

                      

  Sediul fabricii a devenit curând prea mic şi Constantin Zamfirescu, care rămâne singur în această afacere, cumpără terenuri în Calea 13 Septembrie, unde a construit o nouă fabrică la începutul aniilor '20. În afară de fabrica propriu-zisă care se întindea pe o suprafaţă de un hectar au fost construite şi locuinţe pentru lucrătorii fabricii, acesta fiind unul dintre primele exemple de răspundere socială a patronului faţă de angajaţi.

  Zamfirescu

  "Ciocolata Zamfirescu" devine principalul producător de dulciuri de calitate superioară, iar în anul 1922, casa "Grigore Capşa" acordă fabricii „Ciocolata Zamfirescu" dreptul de a se putea servi de numele de „Capşa SAR" pe etichetele sale de produse de ciocolată. Ambalajele bomboanelor de ciocolata erau deosebit de frumoase:

           

  Mai mult, în anul 1931, „Capşa SRL" a încheiat o convenţie prin care acorda firmei Zamfirescu dreptul de a vinde orice produs de ciocolată sub marca, ambalajul şi denumirea „Capşa".
  Ciocolata Zamfirescu, furnizoarea curţii regale, avea magazine de desfacere a produselor pe Bd. Regina Elisabeta nr. 34, Calea Griviţei 119, Lipscani 87, Calea Victoriei, Piaţa Romana, Piaţa Rosetti, Strada Berzei, dar şi în Sinaia, unde Constantin Zamfirescu era preşedintele Consiliului de Administraţie al hotelului Palace. De asemenea, magazine erau şi la Iasi şi Chisinau. Apare adesea in presa vremii - un exemplu de ceea ce numim acum reclama mascata este o caricatura din revista Furnica aparuta in luna august 1915:
  Furnica

  In 1948 compania este nationalizata si prin comasarea ei cu inca doua fabrici se constituie societatea Excelent S.A . – care isi continua activitatea si in zilele noastre.

  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 02/09/14--07:46: Ulei de nuca de cocos
 • Uleiul de nuca de cocos este numit acum drept un “miracol” al igienei dentare! E mai bun si e netoxic fata de pasta de dinti si apa de gura!

  ulei de nuca de cocosCautati o alternativa la pasta de dinti plina de sulfati si alte ingrediente toxice, cum ar fi fluorul? Stiinta recunoaste astazi, pe deplin, puterile miraculoase ale uleiului de nuca de cocos, nu numai in lupta impotriva cariilor dentare, dar si in imbunatatirea corespunzatoare a starii generale de sanatate bucala. Uleiul de nuca de cocos este, de asemenea, eficient in a lupta impotriva unui microorganism cunoscut sub numele de Candida albicans, care poate duce uneori la infectii mortale. Aceasta “veste” nu vine decat sa confirme inca o data cat de sanatos este uleiul de nuca de cocos pentru sanatatea bucala.
  Cercetarea a fost facuta de Institutul de Tehnologie Athlone, unde oamenii de stiinta irlandezi au examinat efectele uleiului de cocos natural asupra unor tulpini de bacterii comune din interiorul gurii. Ei au descoperit nu numai ca uleiul de nuca de cocos inhiba in mod eficient majoritatea tulpinilor de bacterii, dar ca si lupta cu eficienta impotriva lui Candida albicans. Infectiile cu acest micoorganism, Candida, pot fi asociate cu simptome cum ar fi oboseala cronica si probleme digestive. De asemenea, poate duce la aparitia de afte in cavitatea bucale. Pana acum, se foloseau tot felul de medicamente impotriva acestor afte; cercetatorii sunt de acord ca uleiul de nuca de cocos poate fi o solutie alternativa, cu mult mai putine efecte secundare, decat medicamentele.
  In raportul lor , oamenii de stiinta afirma ca uleiul de nuca de cocos ar putea fi o alternativa eficienta la aditivii chimici continuti in cele mai multe produse de igiena dentara. Acest lucru se refera la multe produse chimice de tip sulfati, ce au legatura cu multe boli, la fluor si la multe altele.
  Atunci cand veti cumpara ulei de nuca de cocos, trebuie sa va asigurati ca veti lua o marca in care puteti avea incredere. Si inca un lucru: cercetarile de mai sus au fost realizate de oameni de stiinta folosind un ulei de nuca de cocos de calitate inferioara; va dati seama daca veti folosi o sursa 100% extra virgina de ulei de cocos, acesta va avea rezultate cu atat mai bune!
  lovendal.ro

  0 0
 • 02/09/14--08:05: Scandal
 • Parlamentara si sportiva de legenda implicata intr-un scandal “rasist” anti-Obama

  autor: FrontPress09.02.2014

  obama bananaIrina Rodnina, o patinatoare legendară de 65 de ani din Rusia și membră a parlamentului din Moscova, a fost catalogată drept rasistă după ce a postat pe Twitter o poză trucată a preşedintelui SUA, Barack Obama, şi a soţiei acestuia. Ambii apar ca și când ar tânji după o banană, o aluzie des folosită de unii suporteri ai echipelor de fotabal la adresa jucătorilor de culoare.
  Patinatoarea, o apropiată a președintelui Vladimir Putin și care a beneficiat de onoarea de a aprinde torța Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, alături de un mare hocheist din perioada sovietică, a șters postarea controversată în urma scandalului iscat. Cu toate acestea, a refuzat să își ceară scuze.
  “Libertatea de exprimare e libertate de exprimare!”, a spus ea ulterior pe Twitter, lucru care i-a atras multă simpatie.
  La rândul lui, Yan Zelinsky, responsabil cu etica în Duma Rusiei, a concluzionat: “Ea vede că preşedintelui Statelor Unite îi plac bananele. Care e problema?”. Sursa: FrontPress.ro

  main_467611791

  0 0
 • 02/09/14--08:19: :)))


 • 0 0
 • 02/09/14--08:31: Al Capone

 • 0 0
 • 02/09/14--10:25: Porcusorul de Guineea
 • Nimeni nu cunoaşte misterul porcuşorului de Guineea! De ce se numeşte aşa, căci el nu are nicio treabă cu porcul...  Porcuşorul de Guineea a fost domesticit atunci când un grup de navigatori a adus în Europa câteva exemplare de pe coasta Guyanei din America de Sud în secolul al XVI-lea. În prezent există aproximativ douăzeci de specii, toate provenind din America de Sud. Englezii au tratat porcuşorii de Guineea ca pe nişte animale de companie, astfel că în jurul anului 1800 aceştia puteau fi găsiţi din abundenţă în Marea Britanie.
  Aparent, nu există o explicaţie clară a numelui porcuşorului de Guineea. Unii sunt de părere că determinativul de Guineea provine dintr-o anglicizare a termenului „Guyana”, ceea ce poate fi adevărat. Însă referirea la „porcuşor*’ îi nedumereşte şi în prezent pe experţi. De-a lungul anilor au fost avansate o multitudine de explicaţii – lăsând la o parte stilul de hrănire, vocea şi înfăţişarea pufoasă a animalului – dar nici una nu s-a dovedit suficient de convingătoare pentru a primi girul autorităţilor în domeniu.
  Pe teritoriul Marii Britanii se foloseşte termenul de „cobai”. Astfel, devine curios faptul că germanii, ce se laudă cu un puternic simţ al exactităţii, au adoptat termenul eronat „porcuşor” pentru a numi animalul Meerschweinchen, adică „porcuşorul de peste ocean”. Americanii au preferat întotdeauna denumirea de „porcuşor de Guineea”, utilizînd-o ca termen de jargon pentru persoanele dispuse să încerce produse netestate, probabil datorită folosirii frecvente a acestor mici creaturi în experimentele ştiinţifice. Însă, luând în considerare numai acest criteriu, s-ar putea recurge la alţi doi termeni pentru a denumi aceste animale -„hamster” sau „şoricel”.
  Porcuşorul de Guineea pare să fi descins din ruda sa sălbatică din Peru, din familia Cavide, domesticită de către incaşi cu mult înainte de cucerirea spaniolă şi constituind una dintre puţinele lor surse de carne. Animalul sălbatic de prerie se adăpostea sub stânci, în peşteri şi în vizuini abandonate ale altor animale, blana sa stufoasă camuflându-i prezenţa în iarbă. Unele specii îşi construiau vizuini pentru a se proteja de prădători, însă descendentul lor domestic nu are nicio înclinaţie în acest sens.
  O altă caracteristică ce deosebeşte rasa domesticită de animalele subterane este procesul naşterii: femelele dau naştere unor pui surprinzător de maturizaţi, capabili să facă faţă unor condiţii destul de ostile imediat după părăsirea uterului.
  lovendal.ro 

  0 0
 • 02/09/14--10:39: Un banc....

 • Doi poliţişti pe un aeroport.
  - Măi, eu nu pot să înţeleg cum poate un terorist să deturneze ditamai avionul care e aşa de mare…
  - Măi tâmpitule, nu-l deturnează când e la sol, ci în aer sus când se face mic de tot…

  0 0
 • 02/09/14--16:46: :)


 • 0 0
 • 02/09/14--23:53: Legionar
 • Batran LEGIONAR saltat de SPP pentru ca a dorit sa protesteze la adresa lui Basescu (VIDEO)

  autor: FrontPress10.02.2014

  basescu si bocPreşedintele Traian Băsescu a mers duminică la Cluj-Napoca la o dezbatere publică organizată de Fundaţia Mişcarea Populară, fundație care a stat la baza noului său partid care a atras deja mai mulţi lideri democrat-liberali, deşi şeful statului ar trebui cel puţin teoretic şi conform spiritului Constituţiei să nu fie părtinitor politic. Dorind să sancţioneze aceste derapaje din partea preşedintelui României, un bătrân legionar şi fost deţinut politic în regimul comunist, a fost împiedicat să participe la evenimentul care avea loc în Casa de Cultură a Studenţilor, acesta fiind săltat de agenţii Serviciului de Protecţie şi Pază.
  Victor Maghiar, în vârstă de 85 de ani şi fost deţinut politic la Gherla şi Periprava, a încercat să intre în sala unde avea loc congresul Mişcării Populare, chiar în momentul în care Traian Băsescu rostea un discurs despre statul de drept. Acesta a fost împiedicat de agenţi şi a început să scandeze împotriva ipocriziei şefului statului.
  Student la Facultatea de Istorie din Cluj, Maghiar a fost arestat pe 6 august 1959, pentru “instigaţie la rascoala armată a poporului român împotriva armatei sovietice şi a naţionalităţilor conlocuitoare şi calomnii grave aduse la adresa lui Gheorghiu-Dej”. A fost încarcerat în penitenciarul Gherla şi apoi transferat în lagărul de deţinuţi politici de la Periprava din Delta Dunării. În ultimii ani a fost văzut la majoritatea protestelor din Cluj îndreptate împotriva clasei politice. Sursa: FrontPress.ro

  virgil maghiar

  0 0
 • 02/10/14--07:31: Ipocrizie
 • Ipocrizia unei CLASE POLITICE COMUNISTE

  autor: Nationalist10.02.2014

  002Ipocrizia atât de caracteristică politicienilor din România, a ieșit încă odată la suprafață prin gestul lui Traian Băsescu de la Cluj. Președintele a declarat la congresul Fundației Mișcarea Populară că cetățenii trebuie să fie mai exigenți cu mediul politic. Victor Maghiar, un bătrân legionar, fost deținut politic în temnițele comuniste, a ridicat vocea la Băsescu care îşi rostea discursul despre starea statului de drept din România. În acel moment a fost ridicat de SPP, nefiindu-i permis accesul în sala unde se aflau reprezentanţii Mişcării Populare. Așa respectă șeful statului dreptul la liberă exprimare a celor ce sunt exigenți cu mediul politic, așa cum chiar el cere.
  Pentru că a fost anti-comunist, Victor Maghiar a stat ani de zile în închisoarea de la Gherla și lagărul de muncă de la Periprava. Iar acum, când ”foștii” comuniști pretind că România este un stat democrat în care libertățiile cetățenilor sunt garantate de lege, fostul deținut politic e tratat ca într-un stat comunist în care critica dictatorului e strict interzisă. Asta pentru că în esență comunismul a supraviețuit în România, schimbându-și doar forma și ascunzându-se în spatele iluziei democrației. Să nu uităm că președintele e fost membru al Partidului Comunist.
  tovarasul-antonescu
  Desigur, că acest gest fiind făcut de Băsescu, imediat s-au grăbit jurnaliștii mercenari de la Antena 3, angajații lui Dan Voiculescu (tovarăș cu Băsescu în PCR), să profite de gestul anti-românesc al președintelui și să-l critice. Căci dacă nu ar exista Băsescu, Antena 3 și-ar pierde jumătate din telespectatori. Evident, că televiziunea-portavoce a USL nu critică anti-românismul decât atunci când vine dinspre așa zisa opoziție: PDL și mai nou Partidul Mișcarea Populară, formațiune ce reciclează derbedeii politici din PDL. Dar cum rămâne cu anti-românismul actualei puteri? Să nu uităm că toate partidele mari se trag din PCR, iar cele ce au alte origini, precum PNL, permit foștilor nomenclaturiști ai PCR să devină membri.
  Să nu uităm că președintele liberalilor, Crin Antonescu, sub influența Institutul “Elie Wiesel” vrea să pună în practică o lege anti-legionară. Această lege ar fi anti-constituțională, împotriva dreptului la liberă exprimare, împotriva dreptului la liberă asociere și împotriva dreptului la libertate politică. Dar nu ar fi prima lege nedreaptă dată împotriva românilor în mod ilegal. Antonescu vrea să-i vadă pe naționaliștii români în spatele gratilor, la fel ca în anii 50, căci asta poate aduce legea respectivă. E clar pentru oricine prețuiește libertatea românilor că președintele PNL acționează în spirit bolșevic.
  Ponta pionier
  Să nu uităm nici de Victor Ponta, care deși a prins regimul comunist doar în uniformă de pionier, a devenit după revoluție un fan al criminalului Che Guevara. Iar odată ajuns premier, și-a schimbat politica cu 180 de grade și a continuat opera de distrugere a României a guvernului Boc prin împrumuturi de la FMI, privatizări și împovărarea populației cu zeci de taxe și impozite. Nici când vine vorba de nerespectarea dreptului la liberă exprimare, Ponta nu se lasă mai prejos decât Băsescu și Antonescu. În primăvara anului trecut, printr-o ordonanță de urgență, premierul a decis mărirea amenzilor pentru cea ce UE numește ”discriminare”, contribuind și mai mult la impunerea dictaturii minoritățiilor în România.
  PDl și USL aceiași mizerie001
  Aceștia sunt politicienii din România anului 2014, niște comuniști ce se dau democrați, dar care nu respectă dreptul la liberă exprimare a cetățenilor. Ei îi numesc pe cei ce simpatizează cu Mișcarea Legionară extremiști, dar nu au nici o problemă cu agresarea unui bătrân de 85 de ani, a unui erou ce a făcut ani de temniță pentru libertatea și demnitatea națiunii române. Pentru ei acest om este un extremist și ar trebui băgat din nou la închisoare. Dar cine sunt adevărații extremiști? Cei ce vor o Românie demnă și puternică, în care românii să fie stăpâni, sau cei ce au vândut tot ce se putea vinde în țara asta străinilor și acum și-au ridicat vile peste mizeria și sărăcia la care i-au condamnat pe români? Codrin Goia –FrontPress.ro


  0 0
 • 02/10/14--07:35: Presedinte arestat
 • Presedintele Bosniei ARESTAT. UE ameninta cu trimiterea de noi trupe in regiune!

  autor: FrontPress 10.02.2014

  00De cateva zile in Bosnia Hertegovina au loc manifestatii de amploare si violente de strada cauzate de situatia economica din fosta republica iugoslava. Din cauza acestor tensiuni, Uniunea Europeana a amenintat ca va trimite mai multe trupe in Balcani, pentru ca situatia sa nu escaladeze in statul divizat etnic si religios.
  0Pe fondul protestelor stradale, presedintele Federatiei Bosnia Hertegovina, Zivko Budimir, a fost arestat vineri la Saraievo, chiar din biroul sau, pentru ca a acceptat mita in schimbul gratierilor.  Arestarea a fost facuta de catre Agentia de Stat de Investigatii si Protectie (SIPA), a anuntat televiziunea de stat din Bosnia. Procuratura a subliniat, intr-un comunicat de presa transmis la sfarsitul saptamanii trecute, ca membrii SIPA au efectuat “activitati investigative” la sediul presedintie si la sediul guvernului.
  Investigatia are ca scop sa dezvaluie cazurile de coruptie din randul inaltilor oficiali ai Federatiei. Mai multe zeci de persoane suspecte de acceptarea si acordarea de mita, abuz de functie, trafic ilegal de narcotice si crima organizata sunt anchetate in legatura cu aceste cazuri.
  1In tot acest timp, manifestatiile populare impotriva saraciei si somajului, incepute miercuria trecuta, s-au transformat vineri in revolte la Tuzla (nord-estul Bosniei) si la Sarajevo, unde sediile administratiilor regionale au fost devastate, precum si la Zenica (centrul tarii), scrie AFP.
  Pentru ca violentele sa nu escaladeze, Uniunea Europeana a anuntat ca ar putea trimite mai multi soldati in fosta republica iugoslava, a declarat duminica Inaltul Reprezentant al Comunitatii Internationale in Bosnia si Hertegovina, Valentin Inzko, intr-un interviu acordat cotidianului Kurier. Bosnia se confrunta cu “situatia cea mai grava de la sfarsitul razboiului”, a explicat diplomatul austriac. “In cazul unei escaladari a situatiei, ne vom gandi, poate, sa trimitem mai multe trupe ale UE”, a spus el, tinand insa sa precizeze ca “nu acum”.
  3In jur de 600 de soldati sunt stationati in Bosnia si Hertegovina, in cadrul operatiunii Eufor-Althea sub mandat ONU, dintre care o treime provin din Austria (195), aminteste HotNews.
  Afectata de o coruptie endemica, aceasta mica republica balcanica cu o populatie de 3,8 milioane de locuitori este una dintre cele mai sarace din Europa. Somajul afecteaza 44 la suta din populatia activa, dar Banca centrala estimeaza ca proportia persoanelor fara un loc de munca este de 27,5 procente, deoarece multi oameni lucreaza la negru. Salariul mediu lunar este de 420 euro si aproape un locuitor din cinci traieste in saracie, potrivit statisticilor oficiale.
  2Bosnia a fost scena unor lupte sangeroase in timpul razboiului dintre 1992 si 1995, dintre croatii catolici, sarbii ortodocsi si musulmani. Toate taberele au fost acuzate de comiterea de atrocitati, in urma conflictului pierzandu-si viata zeci de mii de persoane, militari si civili. In conformitate cu prevederile Acordului de pace de la Dayton, Bosnia Hertegovina este divizata in doua entitati teritoriale distincte: Federatia Bosnia si Hertegovina, reprezentand 51% din teritoriul statului (locuita in proportie de peste 75% de musulmani bosniaci, croatii reprezentand putin peste 20%) si Republica Srpska, reprezentand 49% din teritoriu, etnicii sarbi fiind aici populatia majoritara. Sursa: FrontPress.ro  

  0 0

  „Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta.”

  Mark Twain

  Legedele Sfântului Valentin 


  S
  ărbătoarea Sfântului Valentin, cu tot ceea ce înseamnă ea în ziua de azi, nu s-a născut la americani, englezi sau francezi. În ciuda părerii generale, legendele care stau la baza explicării acestei sărbători spun că Valentin îşi trage rădăcinile chiar din strămoşii noştri români. Naşterea sărbătorii a fost situată în secolul 3, în perioada creştinării românilor.

  O legendă îl asociază pe Sfântul Valentin cu salvatorul creştinilor, ţinuţi în condiţii foarte aspre în închisorile române. Versiunea oficială susţine că sărbătorirea Sfântului Valentin că ocrotitor al îndrăgostiţilor a fost un tertip al Bisericii de la Roma, care a dorit să combată sărbătoarea păgână Lupercalia. Pe 14 februarie începeau ritualurile dedicate zeiţei Juno, divinitatea care domnea peste celelelalte zeiţe ale cerului. Istoria spune că ritualurile acestei sărbători implicau atingerea femeilor române cu piei de capra înmuiate în sângele proaspăt al animalelor sacrificate. Apoi, femeile îşi plasau numele într-o urnă din care cavalerii îşi alegeau partenerele pentru anul următor, metodă de împreunare condamnată de Biserica. De aceea, Papa a decis că ritualul pagan să fie înlocuit cu sărbătoarea iubirii, cunoscută până în ziua de azi că ziua Sfântului Valentin. 

  O altă legendă schimbă contextul, dar păstrează esenţă: Valentin a fost un deţinut român care s-a îndrăgostit de fiica temnicerului, o tânăra care i-a fost alături în perioada grea a încarcerării sale. Înainte de moartea să, Valentin i-a scris tinerei o scrisoare, pe care a încheiat-o cu sintagma: “Valentin-ul tău/Your Valentine”, formulare care a devenit foarte populară şi este reprezentativă pentru sărbătoarea iubirii. Se presupune că dată de 14 februarie a coincis fie cu moartea tânărului, fie cu îngroparea să.
   
  Altă legendă spune că Valentin a fost un preot care căsătorea cupluri în secret, pe vremea împăratului român Claudiu al 2-lea. Împăratul era un luptător îndârjit şi a avut multe războaie. Iniţial a avut o armata foarte puternică, apoi bărbaţii români n-au mai vrut să meargă la lupta. Împăratul s-a gândit că, în locul luptei, bărbaţii preferă să stea acasă cu soţiile şi copiii lor. De aceea a decis că nici un bărbat din Roma să nu mai aibă voie să se căsătorească. A crezut că această lege îi va face pe bărbaţi să meargă la război şi să lupte că nişte soldaţi adevăraţi.

  Valentin, ca preot creştin, credea că dreptul oamenilor de a se căsătorii este dat de la Dumnezeu iar Claudiu nu avea voie să-l interzică. De aceea, el a cununat în secret mai multe cupluri în locuri ascunse de ochii împăratului. În final, Claudiu l-a găsit şi l-a arestat. I-a plăcut personalitatea lui Valentin, considerându-l un tânăr înţelept. De aceea l-a îmbiat să renunţe la creştinism şi să devină soldat român. Valentin a refuzat şi a fost întemniţat şi condamnat la moarte. În temniţă s-a împrietenit cu fiica temnicerului pe care a convertit-o la creştinism. Până în ziua execuţiei, 14 februarie 269 sau 270, Valentin a trimis scrisori de adio către prietenii săi şi le-a semnat „Adu-ţi aminte de Valentin al tău”.

  Nu se ştie dacă această legendă are o bază istorică reală. Biserica româno-catolică are pe 13 februarie un Sfânt cu acest nume, iar cea ortodoxă pe 30 iulie, dar cu o biografie ce n-are legătură cu această sărbătoare comercială.  Un început de săptămână cât mai plăcut vă doresc!


   
  Recomandare     Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Bună Dimineata Soare"!

  0 0
 • 02/10/14--22:18: Sinucigasi
 • Bancherii americani au inceput sa se sinucida

  autor: FrontPress 11.02.2014

  bancherÎn urmă cu trei săptămîni scriam în editorialul „Oraşele-fantomă, Putin şi Vînătorul-şef despre dedolarizarea Rusiei”. Informaţii noi vin să confirme că Moscova şi Beijingul şi-au unit forţele împotriva dominaţiei dolarului american. Nimic mai firesc!
  Am văzut cu toţii unde ne-a aruncat supremaţia unei singure monede. Dolarul şi băncile americane fiind rădăcinile crizei economice globale. Axa Beijing-Washington este acum scena unui război al declaraţiilor acuzatoare. Justin Yifu Lin, fost economist-şef al Băncii Mondiale, a declarat oficial că dolarul american stă la baza problemelor cu care se confruntă economia mondială. Să fie acesta cauza pentru care bancherii americani au început să se sinucidă? Ori au fost obligaţi să-şi pună capăt zilelor, ori, simţind în ceafă sfîrşitul acestui sistem financiar corupt, au dorit să se separe de acţiunile asasinilor economici. Acum două săptămîni, trei bancheri de origine americană au murit în condiţii misterioase. Coincidenţă sau nu, aceste aparente sinucideri conduc spre concluzii ce ţin de sintagma „adevăr sau provocare”. Bancherii care şi-au luat viaţa sărind de pe acoperişurile propriilor bănci amintesc de Marea Depresiune din 1929. O, da, veţi plăti cu toţii!, scadenţa se apropie” afirmam în serialul „Bancherii şi recuperatorii au abuzat milioane de români”.
  Trei bancheri celebri s-au sinucis sau au fost obligaţi să-şi ia viaţa
  Scadenţa a venit pentru unii dintre ei! Gabriel Magee, 39 de ani, vicepreşedintele diviziei J.P. Morgan din Europa, s-a aruncat de pe clădirea cu 33 de etaje a băncii americane din Londra. Ce l-a determinat pe tînărul bancher, cu o carieră în ascensiune, să-şi pună capăt zilelor, las domniilor voastre plăcerea de a dezlega misterul. În aceeaşi perioadă a fost „sinucis” un fost şef-executiv al Deutsche Bank. William Bill Broeksmit, 58 de ani, găsit spînzurat în casa sa din Londra. Cu toate că Poliţia metropolitană a considerat că decesul nu s-a produs în condiţii suspecte, rămîn întrebările şi speculaţiile. A urmat bancherul american, Mike Dueker, fost economist în cadrul „Federal Reserve Bank”, găsit mort lîngă Tacoma, Washington. Dueker avea 50 de ani şi era economist-şef în cadrul Russell Investments. Nu-i nicio coincidenţă faptul că aceşti trei bancheri au dispărut în acelaşi interval de timp, respectiv pe parcursul unei săptămîni. Dacă bursele s-ar fi prăbuşit, am fi zis că aceasta ar fi cauza sinuciderilor. La marea depresiune din 1929 s-au închis peste 1.600 de bănci, iar 20.000 de afaceri au falimentat. După prăbuşirea pieţei de capital şi declanşarea crizei, cînd în doar cîteva ore averile bogaţilor se risipeau ca un fum, omenirea era asaltată cu ştiri despre milionarii care se aruncau pe ferestrele zgîrie-norilor din Manhattan. Acesta fiind preludiul unei recesiuni de durată, care avea să înfometeze America şi să prăbuşească economiile ţărilor industrializate de pe glob. Statisticile arată că, în acel an s-ar fi sinucis 20 de bancheri şi peste o sută de persoane din domeniul finanţelor.
  Protestele de stradă după modelul Bosnia şi Herţegovina vor cuprinde importante state ale planetei
  Haosul financiar cu care se confruntă pieţele emergente, după ce au fost invadate cu trilioanele de dolari tipărite de Federal Reserve Bank în ultimii ani, au adus valuri de sinucideri şi în rîndul oamenilor săraci, cu datorii la bănci. După ce „F.R.D.” a decis să oprească tiparniţa, investitorii care au infuzat pieţele emergente cu bani, se retrag din aceste zone, generînd prăbuşirea masivă a monedelor respective şi creşterea ratei dobînzilor pe întreaga planetă. Argentina, Turcia, Africa de Sud, Ucraina, Chile, Indonezia, Venezuela, India, Brazilia, Taiwan, Malaezia şi România, sînt doar cîteva din pieţele emergente care au fost lovite dur, monedele acestor state cunoscînd cel mai mare declin de la criza financiară declanşată în 2008. Reiterez mai vechea mea afirmaţie: S.U.A a furnizat omenirii cele mai mari nenorociri! Dar, se pare că la orizont se prefigurează schimbări de anvergură în acest an. Bosnia şi Herţegovina au dat startul protestelor de nemulţumire faţă de nivelul de trai şi faţă de situaţia economică. La Sarajevo au fost atacate clădiri guvernamentale, au fost incendiate automobilele funcţionarilor şi sediul administraţiei locale. În urma ciocnirilor cu poliţia s-au înregistrat 50 de răniţi, iar 3 poliţişti au fost spitalizaţi.
  Dreptul de aproba copierea articolelor prezentate in revista AGERO apartine detinatorilor de copy-right (autorul/autoarea)care trebuie contactati si informati in timp util. Orice preluare de texte din revista AGERO fără aprobarea autorilor și precizarea sursei intră sub incidența legii drepturilor de autor este considerata furt intelectual și va fi pedepsită penal.
  Pentru că le-a trecut pofta de libertate, separatism, democraţie şi economie de piaţă, peste cincisprezece mii de persoane au protestat în Tuzla şi alte aproximativ cinci mii la Bihac. În România, apogeul crizei financiare se va atinge abia după alegerile din acest an, cînd iarăşi infractorii de rang înalt se vor roti între ei, adică noii miniştri vor fi vechii miniştri, cînd vor începe sau vor continua răfuielile de interese, uitînd cu totul că trebuie să formeze un Guvern de uniune naţională.
  Nu uitaţi să-i votaţi pe „tovarăşii” care trimit infractorii în arest la domiciliu
  Pînă la alegeri, poftiţi în vagoane! Peronul va fi aglomerat de infractorii goliţi de Noul Cod Penal din puşcării! Obişnuiţi-vă cu prohibiţia cheşului în România! – această limitarea a plăţilor în numerar între persoane fizice, prin care guvernul încalcă prevederile Constituţiei, cenzurînd drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului, pentru a acoperi şi sprijini cămătăriile băncilor. Nu uitaţi să-i votaţi pe „tovarăşii” care trimit infractorii în arest la domiciliu! Dacă infractorii din guvern trăiesc în libertate, cu toate că au vîndut Ţara şi au jupuit perpetuu poporul român, de ce n-ar fi liberi hoţii şi panglicarii mărunţi? Păi, nu? Scapă şi guvernul de cheltuielile pentru cazare, hrană şi asistenţă medicală pentru cei de la „mitica”. Apoi, eliberarea lor e un bonus electoral, nu? Ca de altfel, miile de bilete suplimentate în staţiunile de odihnă pentru pensionari. Bieţii pensionari trăiesc pe caietul de datorii, iar Guvernul îi invită la bal, cu placheurile de la pantofi căzute. De Maria Diana Popescu – Agero

  0 0
 • 02/10/14--22:28: Falanga spaniola
 • Congresul national anual al falangistilor spanioli

  autor: FrontPress11.02.2014

  0Sâmbăta trecută a avut loc în Madrid reunirea Consiliului Naţional al Falangei, o organizaţie naţionalistă catolică din Spania. După câştigarea războiului civil dintre anii 1936 şi 1939 de către forţele naţionaliste, Falanga spaniolă a devenit partidul unic de guvernământ din ţară, până la reinstaurarea monarhiei constituţionale, la sfârşitul anilor ’70.
  La întrunirea de sâmbătă, la care au participat lideri naţionali şi regionali, a fost analizată strategia militantă a organizaţiei şi colaborarea cu alte formaţiuni similare în vederea alegerilor europarlamentare din acest an.
  Deşi falangiştii, sau “cămăşile albastre”, au condus Spania câteva decade, după prăbuşirea regimului generalului Franco organizaţia s-a disipat în mai multe grupuleţe marginale, fără o prea mare influenţă politică.
  Generalul Franco a condus statul iberic într-o manieră autoritară din 1939 până în 20 noiembrie 1975, când a murit la vârsta de 82 de ani. În toată această perioadă Spania s-a bucurat de stabilitate politică, fapt ce a dus, în opinia nostalgicilor, la creşterea nivelului de trai şi la dezvoltarea industrială a ţării.
  Franco a cerut ca după moartea sa să fie reinstaurată monarhia, care fusese abolită încă din 1931, numindu-l succesor pe Juan Carlos de Bourbon, actulul rege al Spaniei. Odată ajuns pe tron acesta a renunţat la regimul autoritar în favoarea democraţiei liberale. Sursa: FrontPress.ro

  51342

  0 0
 • 02/11/14--00:36: Iran
 • Iranul a testat cu succes noi rachete balistice cu raza lunga de actiune

  autor: FrontPress 11.02.2014

  1Un nou succes pentru armata iraniană care a testat două rachete balistice de nouă generaţie, chiar înainte de discuţiile cu marile puteri mondiale despre programul nuclear al republicii islamice.
  “Noua generaţie de rachete sol-sol cu rază lungă de acţiune, denumite Bina, sunt dotate cu focoase cu fragmentare şi sisteme de ghidare laser şi au fost testate cu succes”, a anunţat televiziunea de stat, citându-l pe ministrul apărării, generalul de brigadă Hossein Dehqan. Acesta a mai declarat că noua armă are capacităţi de evitare a detecţiei radar. “Rachetele Bina sunt capabile să lovească ţinte importante precum poduri, tancuri sau centre de comandă inamice, cu o precizie foarte mare”, a mai spus înaltul oficial de la Teheran.
  Armata iraniană are deja în dotare rachete sol-sol cu o rază de acţiune de până la 2.000 de kilometri, capabile să atingă ţinte oriunde în regiune, inclusiv din Israel.
  2Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a emis o declaraţie de presă prin care laudă noua realizare a industriei de apărare, dar a ţinut să precizeze că în acelaşi timp ţara sa “tratează serios” discuţiile care vor avea loc în 18 şi 19 februarie în Viena, în legătură cu programul nuclear.
  Iranul este acuzat de SUA şi Israel că intenţionează fabricarea de arme atomice, în vreme ce regimul de la Teheran susţine că nu doreşte decât dezvoltarea, cu ajutorul Rusiei, a unui program nuclear civil, în vederea acoperirii deficitului energetic al ţării. Sursa: FrontPress.ro 


  0 0
 • 02/11/14--00:53: Comemorare
 • Nationalistii unguri au comemorat rezistenta germano-maghiara contra invaziei sovieto-romane (FOTO+VIDEO)

  autor: FrontPress10.02.2014

  1Sute de naţionalişti maghiari de la mai multe formaţiuni radicale au organizat sâmbătă o demonstrație comemorativă în Budapesta, în memoria celor care au căzut în 11 februarie 1945, aproape de sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial, în încercarea de a opri ocuparea capitalei Ungariei de către Armata Roșie și soldații români, care au întors armele împotriva foștilor aliați cu un an înainte, în data de 23 august 1944
  Circa 1.000 de militanți au marcat luptele de acum 69 de ani, majoritatea fiind tineri din diverse grupări naţionaliste. În discursurile rostite la demonstrația de sâmbătă, intutulată simbolic “Ziua Onoarei”, vorbitorii au omagiat eroismul înaintașilor. Acţiunea s-a încheiat la fel ca în anii precedenţi cu o slujbă religioasă pentru odihna sufletelor soldaţilor unguri şi germani care au luptat pentru apărarea Budapestei de invazia comunistă.
  Printre participanți s-au numărat și câteva delegații străine, printre care filialele din Bulgaria şi Olanda ale organizaţiei internaţionale Sânge şi Onoare.
  Iniţial autorităţile au interzis manifestaţia, organizatorii obţinând însă pe ultima sută de metri o decizie judecătorească care le garanta dreptul la liberă exprimare.
  A existat şi o contra-demonstraţie “antifascistă”, dar nu au avut loc inceidente, poliţia ţinând la distanţă cele două tabere.
  În urmă cu 69 de ani, soldații unguri și germani, depăşiţi numeric, s-au retras în Castelul Buda pentru a se regrupa și pentru a încerca să străpungă asediul sovieto-român. Marea majoritate a acestora au fost ucişi, răniţi sau au căzut prizonieri. La două zile de la una din cele mai sângeroase bătălii ale conflagraţiei mondiale, capitala Ungariei a fost ocupată de Armata Roşie şi de aliaţii români. Prima comemorare a celebrei bătălii a fost organizată în Budapesta în anul 1997, evenimentul devenind deja tradițional. Sursa: FrontPress.ro
  1234567891011121314151617


  0 0


  0 0
 • 02/11/14--07:32: Pofta buna !


 • 0 0
 • 02/11/14--07:56: Florian Cormos
 • Florian Cormos, al treilea tortionar COMUNIST acuzat de crime impotriva umanitatii: “NU am nimic pe constiinta!”

  autor: FrontPress11.02.2014

  florian cormosDupă demascarea torţionarilor Alexandru Vişinescuşi Ion Ficior, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a cerut acum Parchetului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să înceapă urmărirea penală pe numele altui criminal comunist, Florian Cormoş, fost comandant al Coloniei de muncă Cernavodă, pentru infracţiuni contra umanităţii.
  “Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc a solicitat astăzi, 11 februarie 2014, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începerea urmăririi penale împotriva fostului comandant al Coloniei de muncă de la Cernavodă, pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii. Căpitanul în rezervă Florian Cormoş, astăzi 87 de ani, a săvârşit, din punctul de vedere al Institutului, infracţiuni contra umanităţii, în legătură cu persoanele internate administrativ şi condamnaţii aflaţi în exercitarea pedepselor privative de libertate, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal actual, articolul 439 alineatul 1, litera j”, a declarat marţi pentru Mediafax, preşedintelui executiv al IICCMER, Andrei Muraru.
  El a precizat că acesta este al patrulea nume din lista celor 35 de persoane suspectate de comiterea unor crime politice în timpul regimului comunist, după Alexandru Vişinescu şi Ioan Ficior, în cazul cărora a fost deja începută urmărirea penală, şi Iuliu Sebestyen, decedat în octombrie 2013.
  Căpitanul în rezervă Florian Cormoş a deţinut funcţia de comandant al Coloniei de muncă de la Cernavodă în perioada 20 decembrie 1952 – 17 aprilie 1953.
  Andrei Muraru a precizat că IICCMER are dovezi clare că Florian Cormoş a impus un regim de exterminare al celor internaţi administrativ şi al condamnaţilor aflaţi în executarea pedepselor privative de libertate, în cele patru luni în care a condus Colonia de muncă de la Cernavodă fiind înregistrate 115 decese.
  “Prin măsurile aplicate în calitatea sa de comandant al coloniei, cpt. (r) Florian Cormoş a impus un regim de viaţă şi de muncă bazat pe restrângerea drepturilor condamnaţilor şi internaţilor administrativ. Măsurile represive aplicate de cpt. (r) Cormoş au dus în final la decesul unui număr impresionant de deţinuţi, în timp ce numărul inapţilor pentru muncă a crescut simţitor. Bătăile până la spitalizare, încarcerarea pe perioade lungi doar în cămaşă şi lenjerie, obligarea inapţilor să muncească, înfometarea, munca fără oprire pentru 24 de ore, munca pe şantier pe timp de ger în îmbrăcăminte sumară au condus la o rată a mortalităţii de aproximativ 30 de decese lunar, precum şi la creşterea numărului de inapţi de muncă la 400 de persoane din totalul de 2.500 de deţinuţi”, a spus Andrei Muraru.
  De asemenea, în timpul în care Florian Cormoş a condus Colonia de muncă a fost întregistrat şi un număr mare de infirmităţi permanente. Andrei Muraru a adăugat că regimul de detenţie aplicat în cadrul coloniei de muncă Cernavodă poate fi calificat drept unul de exterminare prin raportare la condiţiile inumane la care erau supuse persoanele deţinute, o dovadă fiind şi cauzele deceselor: condiţii carcerale mizerabile şi inumane; rele tratamente; lipsa hranei adecvate; frigul extrem din barăci şi aglomerarea excesivă; lipsa apei potabile care era înlocuită cu apă murdară scoasă direct din Dunăre; lipsa medicamentelor şi a asistenţei medicale sau refuzul de a acorda asistenţă medicală adecvată; aplicarea de pedepse aspre pentru abateri minore de la regulament; condiţiile de muncă foarte grele la care erau supuşi toţi deţinuţii, indiferent dacă erau inapţi sau bolnavi.
  new_picture_114_65871700Florian Cormoş s-a născut la 8 martie 1927, în satul Şişterea, comuna Cetariu, judeţul Bihor. Conform unui comunicat de presă al IICCMER, acesta a ocupat mai multe funcţii în aparatul represiv comunist. Cornoş a fost repartizat la Centrul de Triere Ghencea – Bucureşti (6 martie-16 iun. 1950), apoi a fost, pe rând, şef de Birou Producţie la Unitatea de Muncă nr. 1 Capul Midia (iunie 1950-20 octombrie 1950), locţiitor comandant pentru spate la Columbia – Cernavodă (20 octombrie 1950-1 noiembrie 1951), comandant la Colonia de Muncă Km. 8 Saligny (1 noiembrie 1951-15 martie 1952), locţiitor comandant la Colonia de Muncă Culmea (15 martie–17 decembrie 1952), comandant la Colonia de muncă Columbia – Cernavodă (20 decembrie 1952-17 aprilie 1953). De asemenea, a fost şeful Biroului Administrativ Gospodăresc al Coloniei de Muncă Poarta Albă (15 octombrie 1953-2 martie 1954).
  În prezent, locuieşte într-un apartament din Oradea, prin grija fiicei sale.
  „Noi eram nişte executanţi, nişte nenorociţi de oameni care trebuia să stăm acolo, lângă deţinuţi”, încerca să se justifice Florian Cormoş într-un interviu acordat în 2007 cotidianului Evenimentul Zilei. “Mi-am slujit ţara şi ţara a fost condusă de Partid şi Partidul a fost la putere. Dacă nu erai cu noi, erai împotriva noastră, asta era lozinca comuniştilor”, a mai spus acesta. ”Dacă mă condamnă pe mine, trebuie să condamne tot poporul român. Mă simt jignit şi nu am nimic pe conştiinţă. Dacă ar fi să mai încep o dată activitatea, tot acolo m-aş duce”, a conchis Cormoş.
  Lagărul de muncă de la Cernavodă, cunoscut şi sub numele de Columbia, a fost primul şantier deschis pentru lucrările la Canalul Dunăre – Marea Neagră din perioada 1949-1953. La Cernavodă se regăseau deţinuţi internaţi administrativ şi condamnaţi aflaţi în executarea pedepselor privative de libertate. Numărul de deţinuţi varia între 1.200 şi 8.000. În 1952-1953, efectivul ajunsese la 2.500 de deţinuţi, majoritatea de drept comun.
  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc este un organism guvernamental care studiază, documentează și susţine conștientizarea publică a istoriei comunismului în România prin proiecte de cercetare, educaţionale, editoriale și muzeale. Activitatea IICCMER analizează natura, scopul şi efectele totalitarismului din România în perioada 1945-1989, dar şi memoria acestui regim în exilul românesc şi în perioada postcomunistă. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 02/11/14--22:23: Nationalistii sarbi
 • Nationalistii sarbi isi dau mana in vederea alegerilor parlamentare si doresc o alianta cu Rusia

  autor: FrontPress11.02.2014

  0Pentru a-și spori șansele de a accede în parlamentul din Belgrad, naționaliștii sârbi de la Partidul Radical și cei de la organizația Onoarea (Obraz) au semnat un acord de colaborare în vederea alegerilor legislative din 16 martie.
   Pe listele electorale comune din Belgrad se va afla și liderul Obraz, Mladen Obradovici, care stat mai multe luni după gratii pentru “incitare la ură” deoarece în 2009 ar fi proferat ameninţări care au dus la anularea paradei minorităţilor sexuale din capitala Serbiei.
  Vicepreședintele Partidului Radical, Nemanja Sarovici, a declarat în fața presei că semnarea acestui acord de colaborare marchează începutul coagulării forțelor patriotice și și-a exprimat speranța că naționaliștii vor reuși să intre în Parlament.
  În campania electorală, naționaliștii sârbi au anunțat că vor cere încetarea tratativelor de aderare a țării la Uniunea Europeană și anularea acordurilor încheiate la presiunea Bruxellesului cu autoritățile din provincia separatistă Kosovo. Deasemenea aceștia vor milita pentru strângerea relațiilor bilaterale cu Rusia, în vederea atragerii de investiții cu scopul creării de noi locuri de muncă.
  Liderul Partidului Radical, Vojislav Seselj este acuzat de crime împotriva umanităţii şi crime de război pentru că a contribuit la recrutarea de miliţii paramilitare şi pentru că “a incitat la ură” prin discursurile sale. Procesul acestuia, în prezent încarcerat la Haga, a început în 2006 iar politicianul sârb a negat toate acuzaţiile. Acesta a fost nevoit să facă greva foamei, deşi are probleme cardiace, pentru a convinge tribunalul să-i permită să se apere singur. A mai fost condamnat deja de două ori pentru sfidarea curţii şi pentru publicarea numelor unor martori ai acuzării, integraţi teoretic într-un program de protecţie a identităţii, şi face obiectul unei a treia proceduri pentru fapte similare.

  Vojislav Seselj s-a născut la Sarajevo, Bosnia, în 1954. Este politician, avocat, scriitor şi dizident anticomunist. A fost fondatorul şi liderul Partidului Radical şi vicepreşedinte al Serbiei între 1998 şi 2000. În 2003 s-a predat voluntar Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, aflându-se după gratii de 11 ani. Sursa: FrontPress.ro 

older | 1 | .... | 96 | 97 | (Page 98) | 99 | 100 | .... | 171 | newer