RASISM ANTI-ALB: Politia din Londra va angaja cate un “minoritar” la fiecare ofiter britanic
Poliţia metropolitană va recruta, vreme de cinci ani, câte un reprezentant al minorităţilor etnice la fiecare ofiţer alb angajat, anunţă publicaţia Daily Mail care invocă un plan radical de “spălare a imaginii” instituţiei, care ar fi considerată “prea rasistă”. Discriminarea pozitivă propusă de comisarul Sir Bernard Hogan-Howe ar reflecta oarecum structura cosmopolită a Londrei, unde statisticile oficiale au indicat încă din anul 2012 faptul că albii au devenit mioritari. Cu toate acestea efectul ar putea fi unul dezastruos, deoarece ar fi afectat profesionalismul forţelor de ordine din cauză că nu ar mai prima performanţele candidaţilor ci apartenenţa etnică a acestora.
Şeful poliţiei din Londra a făcut aluzie în cadrul unei emisiuni la BBC Radio la un proiect similar şi la fel de controversat aplicat în Irlanda de Nord din 2001, unde la fiecare ofiţer protestant era angajat şi unul catolic.
În prezent, în cazul recrutărilor în Poliţia Metropolitană la fiecare 5 ofiţeri, doar unul aparţine minorităţilor etnice din capitala Marii Britanii. Per total, din cei 32.000 de poliţişti din Londra şi suburbii, circa 10 procente aparţin grupurilor minoritare.
Pe de altă parte, poliţiştii britanici se feresc să investigheze ilegalităţile comise de reprezentanţii minorităţilor etnice de teamă să nu fie acuzaţi de “rasism”, se arată într-un raport al Institutului pentru studiul societăţii civile “Civitas”, dat publicităţii în vara anului 2012.
Raportul indică anumite “sensibilităţi rasiale” care ar putea explica ineficienţa poliţiştilor în ceea ce priveşte combaterea infracţiunilor comise de găştile de cartier asiatice.
Tipic pentru situaţia actuală din Marea Britanie, o ţară unde dictatura corectitudinii politice a atins apogeul, este cazul unor imigranţi din Rochdale, închişi pentru că ademeneau tinere cu alcool şi apoi le violau. Toţi infractorii au descendenţă pakistaneză. Instanţa de judecată a audiat 47 de victime înaintea pronunţării sentinţei. Deşi existau dovezi suficiente, poliţia a evitat să se implice şi să acţioneze cu fermitate, până când opinia publică nu a făcut presiuni asupra forţelor de ordine. Ann Cryer, fostă parlamentară laburistă, a explicat reţinerea poliţiştilor în acest caz prin faptul că ofiţerii “erau îngroziţi” de faptul că ar fi putut fi acuzaţi de rasism. Sursa: FrontPress.ro