Quantcast
Channel: 100 Ro
Viewing all 3410 articles
Browse latest View live

Interbelic

$
0
0


Fast Food-urile interbelice


Răsfoind gazete vechi am găsit informații despre oameni , locuri sau întâmplări care mi s-au parut interesante și pe care vi le-am oferit mai apoi vouă. De foarte multe ori am scris articolul – l-am așezat frumos în locul lui pe blog și am crezut că am terminat, că subiectul e închis. Dar nu o dată mi s-a întâmplat să găsesc ulterior informații suplimentare – uneori chiar mai interesante decât cele inițiale pe aceiași temă. Așa s-a întâmplat în cazul Piticului din Târgul Moșilor sau al lui Fănică – micul lăutar, personaj pitoresc al străzilor bucureștene.

La fel mi s-a întâmplat și azi: vă spuneam câte ceva, în articolul “Bucureștiul petrece” , despre un occidental bufet automat deschis în capitală, pe bulevardul Elisabeta, in anul 1932. Astăzi, am aflat mult mai multe despre acel adevărat fast food interbelic. Și că nu a fost doar unul ci mai multe. Că “Bufetele automate” erau de mai multe tipuri, pentru oameni, gusturi și pentru portmonee diferite. Sunt sigur că o să vă mire și pe voi cât de inovative erau acele  locuri – cred că multe localuri de gen de astăzi ar fi invidioase – și mai cred că, încetul cu încetul, veți renunța să mai folosiți banala expresie “e de pe vremea bunicii”  in sens peiorativ. Eu am renunțat deja!

Iar acum “hai la automat”însoțind pe reporterul A.M. al “Realității ilustrate”și pe noua dactilografă a aceleiași publicații, d-ra V.:

Bucuresti interbelic
Hai la "Automat" !
(...) Dar inovaţiile merg întotdeauna mână’n mână. Apariţia la Bucureşti a barului automat, anunţată cu mult înainte prin placarde uriaşe, a stârnit murmure aprinse de curiozitate printre toţi acei cari nu avuseseră prilejul să treacă graniţa.

-   Vasăzică, introduci o fisă şi imediat, la câţiva centimetri, îţi apare  sandwich-ul, prăjitura sau băutura dorită.Chelnerul şi odată cu el bacşişul, au dispărut. Practică invenţie.

Azi, am intrat în secţia corespondenţei, nu atât spre a dicta trei scrisori

importante, ci mai mult pentru a face cunoştinţa noii dactilografe, d-ra V.

După un scurt prolog, am înregistrat primul succes al ofensivei mele. Am

invitat-o la cinematograf şi a acceptat, trimiţând răspuns acasă că nu poate

veni din motive pe care bineinţeles le-a inventat.

Am văzut împreună filmul şi apoi i-am propus să luăm o gustare. Dar unde? O inspiraţie devenită azi banală : Hai la Automat !

Fast food interbelic
Un automat
pentru...  prăjituri
În faţa noastră apare portalul barului, înrămat într’un nimb de lumină şi cristal. Intrăm şi înaintăm printre mesele mici, în jurul cărora lumea mănancă, vorbeşte şi flirtează.Domnişoara V imi face o confesiune neaşteptată :

— Şti că n’am fost niciodată într’un Automat?

— Dă-mi voie atunci să-ţi explic cum merge aparatul. În schimbul banilor capeţi del a cassă, pe care o vezi, nişte fise. Uite, aci strecori două fise. Aşa! Iar suportul acesta de email alb, face o mică rotaţie şi-ţi prezintă prompt, o bucată de pâine, acoperită cu o bucăţică de şuncă şi o folie de castravete. Desigur îţi plac mai mult icrele. Poftim!

- Merci, foarte drăguţ. Vai, dar am impresia că sandwich-ul nu e tocmai proaspăt!

-  Sunt convins. Aceasta e motivul pentru care lumea se grămădeşte la automatul deschis mai recent. Să ocupăm mai bine o masă şi să mancăm două menu-uri fixe.

Fast food interbelic
Automat
pentru...băuturi
Comand şi peste puţin timp, chelnerul soseşte deodată cu hors d’oeuvre, friptură şi prăjituri, rostogolindu-şi ochii ca o şopârlă. Nedumerită mă’ntreabă:

-  Dacă se serveşte la mese, de ce se mai numeşte localul, automat?”

-  Aveţi dreptate, duduie. La primul automat intrai si cumpărat fisă ca să te serveşti singur. În America, fiecare bloc de casă are automatul lui şi nu găseşti alt personal afară de bucătar, casieriţă şi un  băiat care adună tacâmurile întrebuinţate. Noi suntem mai boeri, vrem să stăm la masă, să flirtăm cu lumea dinprejur şi de aceea chelnerii şi garderobierele au fost reintegrate în drepturile lor. Desigur ai să mă întrebi ce deosebire e atunci între un restaurant automat şi unul neautomat ? Serviciul la automat e mai rapid, mai prost, preţurile mai puţin piperate, înghesuială mai mare şi economia de bacşiş, o poveste.

-  Te cred. dar lumea aceasta nu are casă ?Desigur aici vin numai holteii !

-  E ceva adevărat în ceea spui. Dacă numeşti holtei pe cei care vor să scape de obligaţiunea mesii şi de neplăcerea de a-şi vedea consoarta de două ori pe zi. Mai sunt alţii, cari simt nevoia unui flirt inocent în scurta pauză pe care le-au acordat-o soţiile lor vigilente.

  Dar poţi vedea şi familii întregi sosind aici. E vraja localului modern, împodobit cu marmoră, sticle mate sau colorate, luminate transparent, mese de cristal cu picioare de nichel lucios care exercită asupra lor o atracţie indescriptibilă. E în acelaşi timp un miraj. De exemplu, domnul de colo a venit cu soţia lui, şi’n mijlocul acestor lumi orbitoare i se pare ca traieşte o aventură.Înţelegi?

-  Cum sunteţi voi, bărbaţii!

Bufet automat
Cremă de Olanda ...2 fise
Ca să-i arăt tovarăşei mele automatele am hotărât să le luăm la rând. Uite aici se mănâncă în picioare. Orice consumaţie e şapte lei: cafea cu lapte, sandwich, cremwurşti sau îngheţată. Doriţi ceva ?

Merci, nu mi-e foame... Aş dori numai să văd aceste localuri noi. Dar

aci ce e?

Intrăm. Un miros de bucătărie şi o căldură înăbuşitoare foarte puţin ospitalieră, ne întămpină. Într'o cameră alăturată căţiva bărbaţi stau la mese hexagonale. O privire şi ne convingem de clientela dubioasă a locului.

-   Hai să plecăm de aici, nu-mi place.

-  Ai dreptate. Lumea însă se ospătează bine cu fripturi, salate, tort numai

cu şapte lei. Atât costă şi o sticluţă de vin sau un  ţap de bere.Ce zici de aceşti musafiri? Îmi fac impresia unor cavaleri ai crenvirştului sau ai cafelei

cu lapte. Pentru ei automatul cel mai luxos local: pentru cei şapte lei lâncezesc toată toată seara la masă şi-şi dau aere de gentlemani.

Bufet automat interbelic
Un alt tip de automat
 pentru băuturi
Plecăm. La cateva sute de pași un alt local elegant și discret. Parcă aici n’ar fi automat. Personalul în uniformă, totul lucește de curățenie. Îmi pun

programul în aplicare:

-  Două curacao, un griotte, puţin maraschino!

Mixerul se execută zâmbind. E un adevărat vrăjitor între sticlele de liqueruri, absint şi whisky. 0 chelneriţa ne aduce două cristale pline cu lichidul amețitor. Sorbim și ne privim vag, melancolic.

-  Ce frumos e la automat! Numai tineret. Așa e în fiecare zi ?

-  Da. Deoarece automatul e şi un loc de întâlnire.Dacă te-ai duce acasă după  ce ieşi de la birou, n'ai mai avea timp să vii exact la întâlnire.Așa rezolvi și chestiunea rendez-vousului și a mesei. E drept că pentru multe femei prezintă și unele avantagii. Privește acolo în fața mixerului, la scaunele cele înalte. Vezi ce practic e un astfel de scaun ? Pune în evidență linia piciorului ascuns sub masă.

Ce-mi spui astfel de lucruri. Mai am o oră și trebuie să fiu acasă. Mai luăm ceva?

-  Să mai luăm? Cred că nu. Sau... poate... dacă…

Realitatea ilustrata
Reporterul A.M și d-ra V. (!?)
pe scaune de bar...
Şi am plecat, ţinăndu-ne de braţ. Cititorule, nu fi indiscret! Pașii noștri se pierd în umbra străzii.

Cineva care a citit această schiță scrisă cu tendința de a prezenta publicului  

nouile localuri bucureştene mi-a spus:

-  Barurile automate? Ei bine, uite, eu oricâte șnițele aș mânca în picioare, am impresia că nu mă satur.

Şi astfel, printr'o frază simplă, prietenul meu a concretizat atitudinea românului faţă de introducerea automatului.”


Sursa: articolul “Hai la automat !” semnat A.M., apărut în numărul din 11 februarie 1932 al revistei “Realitatea ilustrată”


Lupte grele

$
0
0

Circa 1.200 militari ucrainieni ucisi si sute de raniti in luptele din Slaviansk (FOTO)

autor: FrontPress30.05.2014

UkraineCirca 1.200 de militari ucrainieni au fost ucişi în ultimele două zile, de la începutul operaţiunii speciale îndreptate împotriva separatiştilor ruşi din Slaviansk, un oraş din regiunea Doneţk. Au mai fost doborâte de insurgenţi 8 elicoptere, alte 15 blindate şi 3 piese de artilerie fiind deasemenea distruse.
Informaţiile au fost furnizate joi de primarul oraşului Vyacheslav Ponomaryov, acestea nefiind confirmate de alte surse independente. Edilul a precizat pentru postul de radio leton Baltkom că aceste pierderi ale armatei ucrainiene au fost înregistrate doar în operaţiunile care au vizat oraşul său, nefiind incluse şi victimele din alte teatre de război din regiune.
Primarul a mai spus că pierderile în rândul “forţelor de apărare” pro-ruse din oraş s-au situat în jurul cifrei de 200 de morţi şi 300 de răniţi. Printre victimele colaterale s-au numărat şi mai mulţi civili din localitate.
Autorităţile din Kiev au confirmat joi că un elicopter a fost doborât de separatişti ieri în apropiere de Slaviansk, 12 militari şi un general ucrainean fiind ucişi. Casa Albă şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu accesul rebelilor pro-ruşi la arme sofisticate, după doborârea cu rachete sol-aer a aparatului de tip Mi-8.
Estul Ucrainei se confruntă de mai multe luni cu acţiuni separatiste, insurgenţii proclamând independenţa faţă de Kiev a republicii “Noua Rusie”, alcătuită din regiunile Doneţk şi Lugansk. Sursa: FrontPress.ro


Ioana D'Arc

$
0
0

Ioana D’Arc, simbolul nationalismului catolic francez

autor: FrontPress30.05.2014

ioanaAcum 583 de ani, în 30 mai 1431, a fost arsă pe rug Ioana d’Arc, supranumită “Fecioara din Orleans”, eroină naţională a poporului francez din în timpul “Războiului de 100 de ani” (1337-1453), purtat de Franţa împotriva Angliei.
Lenepveu,_Jeanne_d'Arc_au_siège_d'OrléansIoana D’Arc, o viaţă dedicată Bisericii şi eliberării Franţei de sub ocupaţia străină
Ioana D’Arc s-a născut în 6 ianuarie 1412 la Domremy, într-o familie simplă de ţărani.  În anul 1428 localitatea este atacată de armatele anglo-burgunde şi Ioana este martoră la violarea și uciderea surorii sale, Catherine, de către soldații englezi. A avut din copilărie mai multe viziuni, faima ei crescând treptat şi ajungând să-i impresioneze şi pe conducătorii Franţei.
Ajunge la curtea regală la 16 ani, unde este supusă unor teste. Îl recunoaşte dintr-o mulţime de oameni pe Delfin, viitorul rege al Franţei, şi îi dezvăluie mai multe din viziunile sale, şoptite de voci divine. O seamă de teologi şi medici de la curte analizează cazul Ioanei. Până la urmă acesteia i s-a încredinţat o armată după ce a susţinut că într-una din viziunile ei Dumnezeu i-a spus să reîntoarcă pământurile Franței care erau dominate de Anglia în urmă bătăliilor din timpul “Războiul de o sută de ani”. Conduce lupta de eliberare a Orleansului, aflându-se mereu în fruntea oştirilor, deşi rănită de o săgeată la umăr. Victoria readuce încrederea în inimile soldaţilor francezi, armata fiind până în acel moment cu moralul zdrobit în urma unui şir de înfrângeri dureroase.
Delfinul este uns rege sub numele de Carol al VII-lea al Franţei, în prezența Ioanei şi a stindardului ei. La puţin timp după încoronare, semnează un acord cu anglo-burgunzii pentru încetarea momentană a ostilităților. Ducele de Burgundia asediază însă Compiegne în anul 1430 şi Ioana vine în ajutorul orașului. La 24 mai, este făcută prizonieră de către un cavaler burgund, care o capturează în timp ce încearcă să iasă din încercuire. Eroina pune la cale o evadare, însă Jean de Luxembourg o vinde regelui Angliei, care o închide la Rouen. Carol al VII-lea o trădează pe Ioana şi nu o ajută, cu toate că ea este convinsă că o va răscumpăra.
joan_of_arc_death_at_stake_paintingEste acuzată de erezie de către Universitatea din Paris, care cere să fie judecată de tribunalul Inchiziției.  Este arsă pe rug, la 30 mai, în piața Vieux-Marche din Rouen, la numai 18 ani. Moare strigând numele lui Iisus Hristos, convinsă că și-a îndeplinit misiunea.
Sentința care a condamnat-o este anulată în 1456 şi Ioana d’Arc este reabilitată. Este beatificată de Vatican abia în 1905 şi este canonizată câţiva ani mai târziu, în 1921. Sursa: FrontPress.ro



:)))

:)))

Ceai

$
0
0


 CEAI DE IASOMIE



3 beneficii ale CEAIULUI DE IASOMIE
3 beneficii ale CEAIULUI DE IASOMIECeaiul de iasomie este cel mai cunoscut ceai chinezesc, fiind produs de mai bine de 700 de ani. Iasomia a fost adusă în China din Persia, devenind o băutură populară în perioada dinastiei Song. Foarte îndrăgit de către chinezi, ceaiul de iasomie este, de fapt, un amestec de ceai verde, oolong și petale de iasomie. Licoarea are o aromă aparte, florală dulce, și conţine antioxidanţi preţioși precum catechinele. Printre beneficiile consumului de ceai de iasomie enumerăm:

- Atenuează anxietatea. Doar mirosul de iasomnie are efecte pozitive asupra stării de spirit. Ceaiul, având în componenţă cafeină (în cantităţi mici), poate înlocui cu ușurinţă cafeaua de dimineaţă, ne menţine alerţi și energizaţi.

- Menţine sănătatea sistemului cardiovascular. Ceaiul de iasomie reduce nivelul colesterolului "rău", prin acţiunea polifenolilor și a altor compuși cu efecte detoxifiante.

- Deţine proprietăţi anticarcinogene. Iasomia are potenţialul de a încetini dezvoltarea celulelor canceroase în organism. De asemenea, datorită proprietăţilor antioxidante, combate efectul negativ al radicalilor liberi, care pot, în timp, spori numărul celulelor canceroase ce grăbesc procesul de îmbătrânire a organismului.

Iasomia are un iz dintre cele mai folosite în parfumerie, fiind o notă florală de bază. De asemenea, uleiul de iasomie este utilizat des în aromoterapie pentru calităţile calmante unice.

Ultraj

$
0
0



Ultraj în India pentru viol și perdeaua de doi adolescenți

Violul în grup și perdeaua de două adolescente Dalit (de neatins), în nordul Indiei a ridicat un val de indignare populară împotriva poliție acuzați de lipsa de acțiune în multe cazuri de abuz sexual în China.    
Cadavrele a doi veri, varsta cuprinsa intre 14 si 15,  au fost spânzurați, miercuri, de un copac mango în orașul de Katra, în statul Uttar Pradesh, după ce marți noapte a dispărut după ce a părăsit domeniul de a urina lipsit de toaletă.
Fratele unul dintre ei a plecat în căutarea de a vedea care nu sa mai întors după ce căuta în zona și  a constatat că a păstrat o casă în sat , dar atunci când familiile fetelor solicitate care se elibera, a refuzat răpitorii, a declarat canalului  NDTV
Apoi, familia de adolescenti sa dus la poliție pentru a cere ajutor, dar  ofițerii au refuzat să înregistreze plângerea. "Când m-am dus la secția de poliție, primul lucru pe care l-am întrebat de poliție a fost casta mea. Când le-am spus ceea ce a fost, au început să mă abuzeze ", a spus tatăl lui o victimă la  BBC.  A doua zi, fetele au fost agățat arbore.
Pentru că ei  au arestat cinci persoane , printre care doi ofițeri de poliție care au fost acuzați de "conspirație criminală" pentru a nega ajutor pentru familiile victimelor.
Young  a fost răpit de către un al treilea polițist , Awadhesh, și doi dintre frații săi și Urvesh-Pappu, care au fost  arestați și acuzați de crimă și viol , precum și alți doi bărbați, care sunt fugari.
Organizația pentru drepturile omului Amnesty International (AI) a constatat că  asprimea cauzei și inacțiunea poliției a fost pentru că fetele au fost de neatins de grup, sociale, care ocupă treapta de jos in sistemul de caste.
"Deși în India sunt protejate de Constituție și de legi speciale, castei Dalit (Untouchables), și în special femeile sale, se confruntă cu  mai multe niveluri de discriminare și încălcare", a declarat un activist de AI în India Divya Iyer, care a declarat că  suspecții apartinut unei caste superioare .
"Știm că membrii castelor dominante  folosesc violența sexuală împotriva Dalit ca un instrument pentru a pedepsi, umili și susțin putere (vs Untouchables), "a spus el Iyer.
Atacurile asupra femeilor și violența sexuală sunt în centrul atenției publicului mai ales din violul în grup și moartea unui student pe un autobuz în New Delhi în 2012, ceea ce a dus în masă Un protest și  a determinat guvernul să-și înăsprească legile împotriva delincvenților sexuali .
tn
Oprește-te, tu nu sunt mai puțin femeile, nu mai puțin, ca o persoană, fiind de un alt grup, aceste idei au dus la războaie, la nivel mondial, aceasta nu este acceptabil ca un investițiile eciba țară în curs de dezvoltare de fraieri bogați atunci când se întâmplă aceste lucruri, legile trebuie să fie inflexibil, greu și aplivarse, dreptate pentru acești copii și pentru toți cei care suferă barbarism de națiuni care nu reușesc să se califice în calitate de om, chiar și cel mai respectat de animale au

:)))


Tatiana Stepa

Invataminte

$
0
0

Ce invataminte poate trage Republica Moldova din criza ucraineana?

autor: FrontPress 01.06.2014

protestatarCe poate învăţa Republica Moldova din criza ucraineană? Din perspectiva asemănării celor două ţări (ambele fiind moştenitoare unui trecut sovietic), cred că se pot trage destul de multe concluzii, însă cu o anumită condiţie: problema Ucrainei trebuie privită drept o criză de sistem, care a generat atât conflicte interne, cât şi înrăutăţirea relaţiilor cu nişte parteneri strategici. Oricare stat este ca un organism viu dotat cu un sistem imun. Când imunitatea slăbeşte, organismul este atacat de paraziţi. Atât timp cât organismul este puternic, paraziţii nu prezintă niciun pericol pentru viaţă. Iată de ce toate problemele Ucrainei trebuie căutate în deligitimarea puterii ca urmare a violenţelor din Kiev din acest an, care s-a soldat cu înlăturarea din funcţie a preşedintelui Viktor Ianukovici şi instaurarea unui regim al ilegalităţii, voluntarismului şi violenţei.
Prima concluzie – ţine de relaţia dintre putere şi cetăţeni. Politicienii trebuie să ia în consideraţie atmosfera din societate şi să nu ignore problemele existente. Chiar dacă aparent nu există nicio exprimare deschisă a unor nemulţumiri, tăcerea îndelungată a omului simplu poate ascunde o bombă care poate fi detonată în cel mai neaşteptat moment. Frustrările sociale se acumulează cu timpul şi este deajuns o scânteie nesemnificativă, pentru ca totul să sară în aer. În aceste momente, nicio armată, poliţie sau servicii secrete nu vor putea apăra liderii politici, care se deligitimează în momentul izbucnirii unei revolte spontane şi masive. Lipsa de încredere faţă de stat poate fi echivalată cu ura faţă de stat. Este deajuns să analizăm nivelul de încredere a populaţiei în instituţiile publice, pentru a vedea în ce măsură cetăţenii ar fi dispuşi să-şi apere ţară în caz de război civil sau război cu un agresor extern.
A doua concluzie – în rezolvarea unor probleme politice majore trebuie atrase toate forţele reprezentative din societate, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziţie. Momentele complicate pentru un sistem politic sau pentru existenţa statului nu pot fi depăşite decât prin căutarea unui minim consens politic dintre toate segmentele sociale. Marginalizarea forţelor politice cu o largă reprezentare nu face decât să deligitimeze orice măsuri luate pentru salvarea statului, pentru că existenţa statului devine o problemă a dominaţiei unei singure tabere politice.
A treia concluzie – jocul de-a oportunismul politic, egoismul şi populismul al politicienilor şi partidelor politice, care împiedică funcţionalitatea normală a instituţiilor de stat este cel mai mare duşman al statului. Lipsa unui preşedinte, a unui guvern şi a unui legislativ capabil să ia decizii, transformă ţara într-un sat fără câini, unde pot prinde tot mai multă influenţă atât grupări criminale, cât şi mişcări separatiste. Republica Moldova a mai trecut printr-o etapă de a unei „letargii politice” după 2009, iar dacă astfel de scenarii se vor mai repeta şi în viitor, în condiţiile unei instabilităţi în Ucraina, consecinţele ar putea fi de-a dreptul fatale.
A patra concluzie – nu trebuie ignorată nici pentru o clipă situaţia din organele de forţă, serviciile de informaţii şi armată. Slaba finanţare şi slaba dotare, demoralizarea, incompetenţa nu sunt observabile în vreme de pace, însă în cazul unor conflicte majore, pot deveni o ameninţare mai mare chiar decât un eventual invadator străin, pentru că nu este nimic mai periculos decât trădarea celui care are obligaţia să te apere. Evenimentele din 7 aprilie au demonstrat cât de vulnerabil sunt organele de forţă în eventualele dezordini în masă. Doar iniţiativele civice – „Garda Naţională” şi „Sectorul de Dreapta” care au acumulat o anumită experienţă în lupte de stradă au reuşit să spele ruşinea Ministerului de Interne a Ucrainei.
A cincia concluzie – încrederea excesivă în „partenerii externi” strică. Strică pentru că paralizează capacitatea de a lua decizii realiste, necesare şi rapide. Marile puteri au propriile interese şi propria agendă. Este absurd să se aştepte de la ei soluţii miraculoase, mai ales dacă sunt pus în joc relaţiile economice şi diplomatice în cadrul sistemului global. Marile puteri tind să menţine un oarecare echilibru, chiar dacă pentru menţinere acestui echilibru va fi necesar sacrificarea unei ţări mai mici. Iată de ce orice ţară care se confruntă cu probleme interne, trebuie să se impace cu gândul că soluţiile nu pot veni doar din capacitatea actorilor politici de a găsi un compromis de siguranţei naţionale.
Toate aceste vulnerabilităţi sunt bine cunoscute de liderii ucraineni. Treptat, noua guvernare încearcă să le depăşească. Cât de bine îi va reuşi, rămâne să vedem. Cert, este că actuala criză nu este doar un mare examen, dar şi un botez de foc pentru statalitatea ucraineană. De acum în colo, Ucraina nu va mai fi aşa cum a fost. Nouă nu ne rămâne decât să învăţăm din vecinilor, spre a nu călca pe aceleaşi grable. De Octavian Racu

Mihai Margineanu

Act criminal ?

$
0
0

 Toleranta - prostie sau act criminal


Tot mai des sunt confruntat cu o replică ce se doreşte a fi expresia unui adevăr ce nu poate fi negat: şi ei sunt aici, au dreptul de a trăi şi trebuie să învăţăm să convieţuim unii cu ceilalţi (referitor fie la ţigani, arabi, turci, poponari… şi tot felul de astfel de „minorităţi”).

Ei bine, eu nu văd calitatea de adevăr suprem a acestui enunţ. Da, ei sunt aici (ţiganii, turcii, etc…), dar nu văd de ce trebuie să ne abandonăm valorile, familiile, tradiţia, patria, căminul pentru idealul “suprem” al toleranţei. Nu văd de ce eu trebuie să învăţ să trăiesc conform obiceiurilor unui turc. Nu văd de ce ar trebui să accept să mă las furat de un ţigan, numai pentru că furtul face parte din tradiţia culturală a acestui “popor”.
Mă întreb, dacă strămoşii noştri, atunci când au fost confruntaţi prima dată de turci, ar fi acţionat cu toleranţă şi mărinimie, noi am mai fi existat. Credeţi oare că, dacă Europa i-ar fi întâmpinat pe turci acum 700 de ani cu braţele deschise, aşa cum îi întâmpinăm noi acum, Europa ar mai fi existat? Credeţi că ar mai fi existat acum biserici? Vă spun eu: ar fi fost numai moschei, iar despre albi s-ar fi învăţat în şcoli aşa cum învăţăm noi acum despre omul de Neanderthal.
Strămoşii noştri cunoşteau lecţia, pe care noi o ignorăm: nu îţi lăsa duşmanul în casă, iar dacă vrea să-ţi cotropească ţara, taie-i capul, trage-l în ţeapă şi pune-l proţap la Dunăre, ca să ştie şi ceilalţi ce-i aşteaptă.
Aşa că celor care îmi explică despre toleranţă, despre dreptul altora de a-mi ocupa ţara şi de a-mi distruge tradiţia, le spun ceea ce le-ar fi spus şi strămoşii mei: lasă-i să vină, că eu îmi ascut toporul şi fraţii mei ascut ţepile, iar atâta timp cât vor mai creşte copaci pe pământul ţării, vom avea şi ţepe în care să-i tragem pe toţi ţiganii, turcii, etc… care au senzaţia că asta e ţara lor.
Remus Radoiu – ND Germania
11 octombrie 2010

:)))

Fotbal si tango in Argentina

:)))


Marine Le Pen

$
0
0

Marine Le Pen: Germania vrea sa impuna in Europa, fapt ce va duce la “explozia” UE

autor: FrontPress02.06.2014

franta frontul nationalVictoria istorică a naţionaliştilor francezi de la Frontul Naţional (FN) la scrutinul pentru Parlamentul European a scuturat din temelii clasa politică de pe continent. În acest context, Marine Le Pen, lidera FN, s-a lansat într-un atac acid la adresa Germaniei şi a Uniunii Europene într-un interviu acordat săptămânalului german Der Spiegel.
Politica promovată de cancelarul german Angela Merkel este “pozitivă pentru Germania” și “dăunătoare pentru toate celelalte țări”, este una din afirmaţiile preşedintei FN.
Marine Le Pen o mai avertizează pe Angela Merkel că, “dacă ea nu vede suferințele popoarelor europene, Germania va fi detestată”. “Ea vrea să le impună ceva celorlalți și aceasta va duce la explozia Uniunii Europene”, adaugă aceasta.
“Germania a devenit inima economică a UE”, însă “Germania nu trebuie să uite niciodată că Franța este inima sa politică”, mai estimează președinta FN.
Atacurile la adresa Germaniei vin după ce săptămâna trecută ministrul german de finanțe, Wolfgang Schäuble, a calificat Frontul Național drept “partid fascist”, amintește AFP.
Pe de altă parte, vorbind despre criza din Ucraina, Marine Le Pen a pus vina pe seama Europei, aceasta fiind cunoscută drept o admiratoare declarată a preşedintelui rus Vladimir Putin.
Lidera FN a mai spus că susține ideea federalizării Ucrainei iar UE doar „a turnat gaz pe focul conflictului ucrainean”.
Deasemenea Marine Le Pen a cerut Europei să înceteze să trateze Rusia exclusiv într-un mod negativ, la cererea SUA.
Frontul Naţional din Franţa s-a clasat pe primul loc în scrutinul europarlamentar de la sfârşitul lunii mai, cu aproape 25% din voturi, obţinând 24 de mandate. Sursa: FrontPress.ro



Maresalul Ion Antonescu

$
0
0

132 de ani de la nasterea maresalului Antonesc: EROU sau CRIMINAL?

autor: FrontPress02.06.2014

antonescuAcum 132 de ani, în 2 iunie 1882, se năştea la Piteşti într-o familie de militari Ion Antonescu, una dintre cele mai controversate figuri istorice din România secolului trecut, prim-ministru, mareşal şi conducător al ţării între anii 1940 şi 1944, în timpul celui de al Doilea Război Mondial.
În martie 1907, în timpul marii răscoale ţărăneşti, tânărul sublocotenent Ion Antonescu a ordonat la Galați deschiderea focului împotriva unui grup de 200 ţărani aflați în drum spre negocierile care avrau loc în oraș. 12 dintre aceştia şi-au pierdut viaţa.
Participă la luptele din Primul Război Mondial şi contribuie la eliberarea Budapestei din 1919 de sub domninaţia guvernului bolşevic.
Apogeul carierei sale politice a fost impunerea abdicării regelui dictator Carol al II-lea, în septembrie 1940, fiind ajutat în acest demers de Mişcarea Legionară. Acesta organizează însă în ianuarie 1941, cu sprijin german, o lovitură de statîmpotriva foştilor aliaţi şi preia puterea totală în România, deşi simbolic pe tron se afla Regele Mihai I.
Ion Antonescu a condus ţara prin decrete-legi iar în iunie 1941 a decis intrarea României în al Doilea Război Mondial de partea puterilor Axei, pe baza promisiunilor cancelarului Adolf Hitler că teritoriile româneşti pierdute în 1940, ca urmare a Dictatului de la Vienaşi a Pactului Ribbentrop-Molotov, vor fi retrocedate României.
În vara anului 2011, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat public că dacă ar fi fost în locul mareșalului Antonescu, și el ar fi dat ordin ca Armata română să treacă Prutul în iunie 1941 şi să ia parte la luptele împotriva Uniunii Sovietice. În urma scandalului creat, Traian Băsescu venit cu precizări prin care fostului şef al statului i se impută Holocaustul.
A fost demis de la conducerea statului în urma loviturii de stat de la 23 august 1944organitzată de regele Mihai, partidele democratice şi comunişti.
Este condamnat la moarte pentru crime de război de Tribunalul Poporului din Bucureşti şi executat, prin împuşcare, în 1 iunie 1946, în închisoarea Jilava. Ulterior a mai fost acuzat pentru participarea la Holocaust şi pentru organizarea deportării ţiganilor în Transnistria.
În 2006, Televiziunea Română a realizat emisiunea“Mari români”, sub forma unei campanii publice de identificare a celor mai mari români din toate timpurile. Inspirându-se din versiunea britanică a emisiunii 100 Greatest Britons, TVR a întocmit topul 100 al celor mai mari români, pe baza votului exprimat de telespectatorii care au dorit să-și exprime preferințele prin internet, sms sau telefon. În data de 21 octombrie 2006 TVR a anunțat numele celui mai mare român ales de cei care au votat, și anume Ștefan cel Mare. Mareşalul Ion Antonescu s-a clasat pe locul 6. Sursa: FrontPress.ro



:)))

Victorie !

$
0
0

O noua victorie a mafiei imobiliare tiganesti impotriva Primariei Timisoara

autor: FrontPress02.06.2014

vladimir carpaciVladimir Cârpaci, unul dintre liderii mafiei imobiliare din Timişoara
Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins la sfârşitul săptămânii trecute recursul municipalităţii timişorene faţă de decizia Curţii de Apel din Timişoara, privind solicitarea de anulare a actului de vânzare-cumpărare a clădirii Spitalului de Copii Louis Ţurcanu, din zona centrală a oraşului de pe Bega, încheiat în anul 2006, între soţii Mariana- Adina şi Alexandru Popescu din Bucureşti şi Vladimir Cârpaci, unul dintre liderii mafiei imobiliare ţigăneşti din localitate.
Municipalitatea timişoreană a contestat în instanţă tranzacţia în valoare de 240.000 de euro, susţinând că nu i s-a oferit posibiitatea, la momentul respectiv, de a-şi exprima dreptul de preempţiune, având în vedere că aici funcţiona o secţie a Spitalului de Copii, informează portalul Ora de Ştiri. Acţiunea a fost introdusă în anul 2011, dar a fost soldată cu eşec atât la Tribunalul Timişoara, cât şi la Curtea de Apel, fiind menţinută şi la ultima instanţă de judecată a ÎCCJ.
pneumologie-evacuare-1-640x426Clădirea cu etaj a aparţinut familiei unui medic, până la naţionalizarea comunistă, de când a fost folosită ca şi spital. După 1989, imobilul a fost revendicat de Eva Georgescu şi tranzacţionat succesiv de mai multe ori, ajungând în proprietatea soţilor bucureşteni Popescu. Laboratorul şi Secţia de Pneumologie a Spitalului au fost evacuate de executorii lui Cârpaci,în toamna anului trecut, când întreg mobilierul a fost scos în stradă.
Municipalitatea a avut mai multe litigii cu clanul Cârpaci, inclusiv pentru executarea unor amenzi, pentru neefectuarea unor lucrări de reabilitare a clădirilor deţinute în centrul oraşului. Potrivit unor declaraţii din 2013 ale primarului Nicolae Robu, Vladimir Cârpaci ar fi efectuat amenajări, cu încălcarea prevederilor legale, ale unei clădiri de pe Bulevardul Mihai Eminescu, fiind amendat cu 100 lei / zi. În zece ani s-a adunat, astfel, o datorie de 365.000 de lei către bugetul local. Conform Digi 24, în contul acestei sume, Primăria Timișoara vrea să-l execute silit pe Vladimir Cârpaci și să readucă în patrimoniul orașului corpul de clădire pierdut.
ND-TM-mars-mafia-imobiliara-FrontPress-11
Mafia imobiliară ţigănească este una din cele mai stringente probleme cu care se confruntă Timişoara, acest lucru fiind semnalat atât de presa locală sau centrală cât şi de naţionaliştii de la Noua Dreaptă care au organizat regulat marşuri de protestpe străzile oraşului.
În toamna anului trecut, viceprimarul Traian Stoia declara că mafia imobiliară ţigănească ar avea complici în rândul funcţionarilor publici. Potrivit acestuia, mai mulţi timişoreni au venit la el în audienţe şi s-au plâns de modul în care au fost trataţi de către ţigani. Însă imediat după ce ieşeau din primarie, victimele ar fi primit de fiecare dată apeluri telefonice de ameninţare din partea ţiganilor, la nici câteva minute după ce păraseau instituţia publică. Sursa: FrontPress.ro
vladimir_carpaci-31810



Vorbeste ca un mafiot

$
0
0


Vorbeste ca un mafiot!


A FRIEND OF OURS: prezentarea si "infiltrarea" in familie

BABANIA: vanzare de heroina riscant pentru mafioti, pentru ca daca sunt prinsi risca sa infunde inchisoarea sau sa accepte sa devina turnatori...

BARBO: idiot; un personaj inutil

BADA-BING: fraza care exprima reusita

BOOSTER: hot de buzunar, gainar

BURN: a omori, a-ti face treaba, a lua gatul, a hacui

BUTTON: un membru cu drepturi depline al mafiei; un soldat; un intelept; un om de onoare; un baiat bun

CAFONE: un penal, un individ jalnic

CAPISCI: se foloseste dupa explicatii pentru o "treaba"

CLEANING: demersul necesar pentru a scapa de sub urmarirea politiei sau a dusmanilor

COMARE: femeia mafiei; de asemenea, "goumada"

CUGINE: un aspirant la statutul de button

EMPTY SUIT: un barbo care o freaca pe langa mafioti; Guy Ritchie

FORGET ABOUT IT: las-o moarta,las-o balta

HARD-ON WITH A SUITCASE: un avocet al mafiei; femeie avocat: doar pe jumatate dintr-un hard-on with a suitcase

HITTING THE MATTRESSES: razboi cu banda rivala

MEAT EATER: politist corupt

MOOK: un personaj nesemnificativ

MOUSTACHE PETE: un mafiot de moda veche

WHACK: a face felul cuiva

YOUNG TURKS: mafiotii din noua generatie, care nu respecta regulile

ZIPS: termenul american pentru mafiotii sicilieni
Viewing all 3410 articles
Browse latest View live