Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 171 | newer

  0 0

  Deși este doar în clasa a V-a, Tudor Bursuc (foto) are un portofoliu de invidiat.


  Premiul I la concursul “Speranțe olimpice” de la Pașcani, premiul I la Memorialul “Ștefan Dărțu” de la Vatra Dornei, premiul I la concursuruile de matematică Euclid și Evaluare în Educație, premiul I la proba de discurs în limba engleză, punctaj maxim și calificare la proba de baraj la concursul “Poveștile Cangurului”, 119 puncte din 120 posibile la etapa județeană a olimpiadei de limba română și calificarea la faza națională a olimpiadei de limba română reprezintă doar câteva din performanțele pe care Tudor Bursuc, elev în clasa a V-a B la Colegiul Național “Roman-Vodă”, și le-a adjudecat doar în acest an școlar. Premii cât pentru o clasă întreagă.
  Pe toate le-a reușit cu multă muncă, cu ajutorul profesorilor săi, Roxana Prisacaru, Petronela Husaru, Sorina Danciu și Adrian Iva, dar și din dorința de a ști mai mult și de a fi mereu primul. După cum singur mărturisește, este pasionat de matematică și de limba engleză, dar, în același timp, îi place să citească, să asculte muzică și, mai ales, să se joace. Nu a ratat, însă, niciun concurs. “Pentru mine, orice competiție reprezintă o provocare și, în același timp, o necesitate de a-mi îmbunătăți performanțele”, a spus Tudor Bursuc.
  “Tudor are o personalitate puternică și o inteligență care înseamnă o permanentă provocare pentru profesor, care trebuie să găsească mereu noi metode prin care să-i mențină trează atenția și curiozitatea pe parcursul orelor. Perseverent, creativ și original, este o continuă motivație pentru ceilalți colegi. Dincolo de acestea, este un copil activ și energic, care se bucură de toate activitățile specifice vârstei”, a spus profesoara lui de limba română, Roxana Prisacaru, diriginta lui Tudor.
  “Performanțele obținute de elevii noștri demonstrează interesul nostru permanent pentru stimularea competitivității și a performanței în rândul elevilor, nu doar a celor de liceu, dar și a celor de gimnaziu, unde reușim, cu două clase doar, să ne luptăm de la egal la egal cu toate școlile din oraș”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național “Roman-Vodă”.


  0 0
 • 02/26/13--03:30: Recensămîntul doctorilor
 • • Ministerul Sănătătii a cerut evidenta doctorilor care lucrează în spitalele din judet • scopul acestui „recensămînt“ este stabilirea exactă a crizei de personal din sistem •

  Autoritătile sanitare din judetul Neamt au făcut pe parcursul săptămînii trecute recensămîntul doctorilor care lucrează în unitătile cu paturi. Acest lucru a fost solicitat de Ministerul Sănătătii care a vrut astfel să afle pe cine se poate baza si care ar fi de fapt dimensiunea exactă a crizei de personal. Directia de Sănătate Publică a stabilit că în judetul Neamt, în cele cinci spitale, lucrează mai putin de 300 de medici, dintre care aproape 20 lucrează fie cu contracte de prestări servicii, fie cu jumătate de normă. Aceste situatii au fost determinate de cele mai multe ori de faptul că doctorii au iesit la pensie, dar spitalul a avut nevoie de ei, neavînd cu cine să-i înlocuiască si astfel au continuat colaborarea. Cei mai multi medici lucrează la Spitalul Judetean Neamt. Aici există 160 de doctori, dintre care 150 cu normă întreagă si cu contract de muncă, iar 10 au contracte de prestări servicii, toti fiind pensionari. Ultimii care au ajuns în această categorie chiar la începutul acestui an au fost un cardiolog, un medic de medicină sportivă si un specialist în prevenirea infectiilor intraspitalicesti. Acestia nu au putut fi înlocuiti pentru simplul motiv că la concursurile organizate nu s-a prezentat nimeni. Spitalul Municipal Roman are 79 de medici dintre care doi au contract cu jumătate de normă si unul de prestări servicii. La Spitalul Tîrgu Neamt lucrează 29 de medici dintre care 26 sînt cu normă întreagă, iar restul de trei - fie cu jumătate de normă, fie cu contract de prestări servicii. La Spitalul Bisericani lucrează 13 medici specialisti, dar doar 10 sînt titulari, restul fiind colaboratori. Cea mai tristă situatie este la Spitalul de Psihiatrie Roman unde există un singur medic cu normă întreagă, iar acesta este si directorul unitătii. Acolo mai lucrează încă un medic, dar acesta este pensionar si are un contract de colaborare. Din păcate, toate aceste cifre arată clar că în ultimii ani, exodul doctorilor a lăsat multe spitale goale. La salariile foarte mici s-a adăugat si faptul că ani buni autoritătile au blocat angajările în sistem, astfel încît, chiar dacă au mai existat doritori pe ici-pe colo, acestia nu au putut fi angajati. Cei mai multi dintre tinerii absolventi ai facultătilor de medicină aleg la terminarea rezidentiatului să plece în străinătate. Acolo, diplomele le sînt recunoscute si primesc salarii de mii de euro, adică de zeci de ori mai mari decît la noi.

  Articol afisat de 538 ori  |  Alte articole de acelasi autor |  Trimite mesaj autorului
  (Magda VASILACHE)

  0 0
 • 02/26/13--03:31: Someri care au o slujbă
 • • luna trecută, peste 1.000 de persoane au fost sprijinite pentru a intra în cîmpul muncii •

  Prin măsurile active de ocupare promovate si puse în practică de către Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Neamt, în prima lună din 2013 peste 1.000 de persoane aflate în situatie de somaj au devenit oameni ai muncii. „În luna ianuarie, prin intermediul măsurilor active de stimulare a ocupării fortei de muncă, a fost intermediată încadrarea unui număr de 1.033 persoane aflate în evidenta institutiei“, a declarat Elena Chirilă, purtător de cuvînt al AJOFM Neamt. Cei mai multi dintre cei în situatie de somaj, 929, au intrat în cîmpul muncii după ce au participat la servicii de mediere oferite de agentie. Majoritatea, 540, erau bărbati, iar numărul femeilor proaspăt angajate a fost de 389. Dintre noii salariati, cei mai multi, 269, aveau mai mult de 45 de ani, categorie considerată cu risc pe piata muncii. Alti 263 aveau între 25 si cel mult 35 de ani, în timp ce cei mai putini, 136, aveau pînă în 25 de ani, fiind probabil la prima lor slujbă. Alte 115 persoane au obtinut o nouă slujbă ca urmare a serviciilor de informare si consiliere profesională. Conform datelor oficiale si aici cei mai multi din noii oameni ai muncii au fost bărbati. Cei care au urmat cursuri de formare profesională au avut si ei o sansă în plus la angajare, iar în acest fel 27 de nemteni au devenit salariati. În altă ordine de idei, alti 27 de someri, din care 18 femei si nouă bărbati, au reusit să-si găsească un serviciu în perioada cît erau indemnizati după pierderea slujbei anterioare. Toti acestia au beneficiat atît de salariu cît si de indemnizatia de somaj în perioada în care ar fi fost îndreptătiti să o primească. O singură persoană si-a găsit de lucru prin stimularea mobilitătii, ceea ce înseamnă că s-a angajat la peste 50 de kilometri de casă, ori a fost nevoită să-si schimbe domiciliul pentru noul loc de muncă. În astfel de situatii statul acordă subventii noilor angajati. Luna trecută nu au fost angajări din rîndul celor care sînt unici întretinători de familie, dar nu s-au angajat nici absolventi din ultima promotie, tineri care au părăsit de curînd sistemul de protectie socială, sau persoane cu handicap. Prin măsurile active de ocupare anul trecut si-au găsit de lucru 18.966 de nemteni. La finele lunii ianuarie 2013, în scriptele oficiale erau 11.832 de persoane în căutarea unui loc de muncă din care cei mai multi nu mai erau sprijiniti financiar de stat si numai 4.925 mai erau indemnizati. Oficialii continuă măsurile active de ocupare a fortei de muncă, fiind situatii cînd angajatorul, alteori angajatul, primesc subventii de la stat la încheierea unui contract de muncă.

  Articol afisat de 556 ori  |  Alte articole de acelasi autor |  Trimite mesaj autorului
  (Gabi MUNTEANU)

  0 0

  • ministerul a modificat nota minimă pentru stabilirea în învătămînt, de la 7 la 8 • supravegherea la examen va fi asigurată de persoane si camere video •

  Inspectorii scolari nemteni au dat aviz favorabil pentru 181 de colegi mai tineri, care vor să se stabilească definitiv în sistemul de învătămînt. Un prim pas pe care acestia trebuie să îl facă pentru alegera carieriei este să sustină examenul de definitivat.
  Pentru ca la vară să sustină proba scrisă, candidatii trebuie să îndeplinească simultan trei conditii: au calificativul partial pentru anul scolar în curs „Bine“ sau „Foarte bine“, au obtinut cel putin media 8 la inspectiile speciale si au un stagiu efectiv de predare la catedră de cel putin un an sau ore echivalente normei de predare dintr-un an. Din 2013, definitivarea în învătămînt se face după reguli mai dure. Prima si cea mai grea vizează nota minimă de la care se acordă definitivatul. Pragul de trecere este 8, fată de 7 cît a fost pînă acum. Dacă un candidat nu reuseste să obtină media 8 timp de sase ani din trei încercări, pierde dreptul de a mai sustine vreodată acest examen si nu va putea fi angajat în învătămînt decît pe perioadă determinată, ca debutant. Dacă promovează acest examen, cadrele didactice obtin dreptul a încheia un contract de muncă pe perioadă nedeterminată. De data aceasta, la definitivat s-au putut înscrie cadrele care au vechime de un cel putin un an la catedră, spre deosebire de anul trecut, cînd se puteau înscrie dascăli care aveau minim doi ani vechime. În plus, ministerul poate da derogare de la vechimea de un an pentru cel mult o lună de zile. Examenul constă în sustinerea a două inspectii speciale la clasă - ceea ce au făcut toti cei 181 de înscrisi, si o probă scrisă. Fiecare inspectie specială s-a efectuat la patru activităti didactice si este valabilă numai pentru anul în curs. Examenul scris va fi organizat ca orice alt examen national. Subiectele vor fi elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare. Supravegherea fiecărei săli va fi asigurată de 2 - 3 cadre didactice, dar si de camere. Candidatii prinsi copiind sau cei care încearcă să copieze, pierd dreptul de a se prezenta la examenul din sesiunea următoare. Candidatul care se retrage din proprie initiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaratii, si poate părăsi sala după cel putin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. El are dreptul să se înscrie la sesiunea imediat următoare. Conform calendarului desfăsurării examenului national de definitivare în învătămînt, în perioada 10 - 15 februarie s-au elaborat si publicat modele-cadru de subiecte si bareme. Proba scrisă se va sustine pe 18 iulie, iar rezultatele se vor afisa pe 23 iulie.

  Articol afisat de 583 ori  |  Alte articole de acelasi autor |  Trimite mesaj autorului
  (Simona TĂRNĂ)

  0 0

  Scris de newsroman   
  Luni, 25 Februarie 2013 18:47

  Primarul Laurențiu Leoreanu este șeful de campanie pe Moldova al deputatului Elena Udrea, candidat la președinția PDL. Edilul spune că i-a fost propusă funcția, dar că a acceptat doar pe jumătate deoarece timpul nu-i permite să se dedice doar politicii. "Am fost de acord să o ajut pe doamna Udrea pentru tot ce înseamnă zona Moldovei. Nu pot fi șef de campanie pe toată țara deoarece asta ar însemna să renunț, pentru o lună, la munca din administrație. Dintotdeauna am spus că pe primul loc ca și preocupare este municipiul Roman și apoi politica", a declarat primarul Leoreanu. Acesta a precizat că este bine că la nivelul partidului există o concurență pentru ocuparea funcțiilor de conducere și că o sprijină pe Udrea, dar nu "orbește". "Elena Udrea face parte din comunitatea noastră și eu o susțin, dar nu orbește. Nu o să susțin niciodată un om politic orbește. Dacă nu are dreptate, îi spun în față, așa cum fac și acasă, și cu prietenii sau cu colaboratorii. Cred că am o experiență în spate și studii care-mi conferă o anumită viziune și proiecție de viitor", a mai spus edilul.
  Oamenii nu mai au încredere în PDL
  În calitate de membru al Consiliului Național de Coordonare, primarul PDL Laurențiu Leoreanu spune că este încântat de faptul că există o competiție pentru președinția partidului, dar că important este ca PDL-ul să fie, din nou, "iubit" de alegători. Acesta consideră că propunerea lui Gheorghe Ștefan de a desemna membrii Comisiei de organizare a alegerilor interne a fost una bună și corectă. "Întâlnirea a fost una tumultoasă, cu discuții aprinse, ceea ce demonstrează că PDL este un partid viu. Avem trei candidați, este posibil să apară și al patrulea, nu cum sunt la alte partide care au venit cu cartea unică și au ales fără emoții. Lupta este puternică, s-au mai aprins și spiritele, s-au spus și vorbe nejustificate. Eu cred că propunerea lui Gheorghe Ștefan a fost corectă și decentă. La comitetul director s-a venit cu o listă de nouă oameni, care se pare că fac parte dintr-o anumită echipă, mai exact a lui Vasile Blaga. Domnul Ștefan a cerut o analiză pe cele 47 de organizații din țară și întocmirea unui clasament pe ezultatele de la alegerile locale și parlamentare. Primele nouă organizații urmau să desemneze un reprezentant. Neamțul sigur nu era în primele zece, iar Gheorghe Ștefan și-a manifestat dorința de a nu candida, deci nu avea interes. Nu s-a dorit acest lucru, deși componența comisiei este foarte importantă", a spus Leoreanu.
  Președintele PDL Roman spune că, după alegerile parlamentare, PDL ar fi trebuit să crească ușor în sondaje, dar, de fapt, acesta continuă să scadă în pregerințele alegătorilor. "Ce pot cere eu de la PDL în actuala conjunctură?! La locale am avut 22-23%, apoi referendumul trebuia să salte procentul, pentru că Traian Băsescu a rămas președinte. Vine guvernarea USL, care continuă o serie de restricții și chiar crește unele tarife, iar noi la parlamentare obținem 16,5%. Intrăm în 2013, cu o creștere a prețurilor la utilități, iar PDL în sondaje este la 12-13%. Poate facturile nu au ajuns încă la oameni, dar USL nu scade în sondaje, PDL scade, iar PP-DD înregistrează o creștere vizibilă. Oamenii au prea puțină încredere în PDL și am explicat asta la București. Dragostea e un sentiment nobil, poate oamenii nu au iubit PDL-ul, dar au avut un sentiment de afecțiune. De la dragoste la ură se ajunge repede, dar de la ură la dragoste foarte rar și greu. După alegeri, voi lua o decizie politică", a spus primarul. Acesta a declarat că, din punctul său de vedere, la nivel local nu este nevoie de o restructurare sau regândire a PDL, mai ales în condițiile în care rezultatele la alegeri au fost bune. Totuși, edilul a lăsat clar să se înțeleagă faptul că există mai mulți membri nemulțumiți de starea actuală, inclusiv persoana sa, însă că deciziile se vor lua doar după alegerile interne de pe 23 martie.


  0 0
 • 02/26/13--07:09: Tema de meditatie

 • Demonstratiile de strada din Bulgaria – o tema de meditatie pentru birocratii Uniunii Europene

  autor: FrontPress 26.02.2013
  bulgariaEvoluţia protestelor de stradă din Bulgaria este deosebit de interesantă din perespectiva consecinţelor politice pe termen mediu și lung şi constituie o temă de meditaţie obligatorie pentru orice guvern din Uniunea Europeană, mai ales pentru guvernul Victor Ponta care conduce o ţară aflată într-o situaţie social-economică relativ asemănătoare cu a Bulgariei.
  Protestele cetăţenilor bulgari au fost provocate iniţial de preţul foarte mare al facturilor la energie electrică pentru luna ianuarie. Bulgarii au reacţionat împotriva deteriorării nivelului de trai, dezamăgiți că ”raiul” promis de aderarea țării la Uniunea Europeană se lasă tot mai așteptat. Totuși, lupta bulgarilor pentru o viață mai bună a depășit rapid nivelul revendicărilor economice. Protestatarii au lansat solicitări de natură socială și politică, protestând atât împotriva marilor monopoluri care controlează economia bulgară, cât și a mafiei politice care a transformat instituțiile statului în mecanisme ale corupției și traficului de influență.
  Cetățenii bulgari au obținut prin protestele lor demisia guvernului condus de Boiko Borisov, acesta motivându-și demisia prin dorința sa de a evita violențele între protestatari și poliție. Se așteaptă ca președintele Rosen Plevneliev să numească un guvern de tranziție care să pregătească alegerile anticipate în aprilie sau mai, deși protestatarii solicită tot mai intens convocarea unei Mari Adunări Naționale care să adopte o nouă constituție a statului bulgar.
  Protestele din Bulgaria nu sunt doar expresia nemulțumirii bulgarilor față de politica propriului guvern, ar fi eronat să privim doar din această perspectivă ce se petrece în Bulgaria. De fapt, mai mult și mai clar decât în cazul protestelor din România, în iarna 2011-2012, protestele bulgarilor sunt îndreptate mai ales împotriva acelor reforme solicitate Bulgariei de către Comisia Europeană și FMI. Bulgarii protestează deci împotriva politicilor europene de integrare și coeziune care sunt întemeiate, la presiunea Germaniei, pe principiul austerității – liberalizarea totală a prețurilor, scăderea subvențiilor și ajutoarelor de stat la energie, agricultură și alte domenii de interes național, restructurări și concedieri masive în sectorul de stat, dereglementarea pieței muncii prin diminuarea drepturilor salariaților etc.
  Să ne reamintim că Boiko Borisov este liderul formațiunii GERB – ”Cetățeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei”, de orientare pro-europeană, care a câștigat alegerile din Bulgaria pentru Parlamentul European, din mai 2007, iar în iulie 2009 a câștigat alegerile parlamentare naționale. Din 27 iulie 2009, Boiko Borisov a condus un guvern minoritar al GERB, de orientare centru-dreapta. În mai multe rânduri, fostul prim-ministru bulgar a fost acuzat în mass-media că ar fi protejat grupuri de interese care utilizau metode ilegale, de natură mafiotă.
  Considerat ca fiind un important partener în Balcani al SUA și lider de orientare pro-europeană, Boiko Borisov a devenit extrem de nepopular pentru cetățenii bulgari prin politica internă promovată de guvernul său și a fost silit, în cele din urmă, să demisioneze. Căderea guvernului Boiko Borisov este o înfrângere pentru strategia unional-europeană în Europa de Est, dar și o pierdere importantă pentru politica externă americană în regiune.
  Rămâne de văzut, însă, dacă va funcționa și în Bulgaria mecanismul folosit în România, adică atragerea nemulțumirii populare asupra unui singur individ – cum s-a întâplat cu Emil Boc – pentru salvarea intereselor sistemului. În contextul în care Bulgaria nu are un ”Traian Băsescu” asupra căruia să se exprime cu putere antipatia cetățenilor și pentru a cărui salvare să fie necesară intervenția ”Puterilor garante”, putem crede că această criză se va rezolva ceva mai ieftin pentru marile grupuri de interese care controlează spațiul central și vest-european, decât în cazul crizei de anul trecut din România.
  Totuși, să nu uităm de importanța cetățenilor bulgari și de determinarea cu care aceștia par să dorească a continua lupta lor pentru un nivel de trai ridicat. Voința națiunii bulgare încă nu s-a exprimat în toate consecințele sale. Treptat, glasul națiunilor europene începe să fie auzit și deocamdată, sistemul birocratic supra-statal al Uniunii Europene nu dă semne că are capacitatea să înțeleagă și mai ales, să se conformeze dezideratului cetățenilor europeni de a fi concretizate, în viața de zi cu zi, generoasele principiile care stau la baza înființării și funcționării Uniunii Europene.De Marcel Răduţ Seliște – Vocea Rusiei
  Citeste si Eroicul popor bulgar

  0 0
 • 02/26/13--07:15: Tiganii dirijaza Timisoara

 • 0 0


  Verisoara

  Prin anul noua sute noua
  Nu mai eram un oarecare, adult
  Veneam la clubul "Lumea Noua"
  Si alte cercuri literare.

  Il cunoscusem pe Garleanu,
  Pe Cincinat, pe Eftimiu
  Si-a aparut, de Minulescu,
  "Romante pentru mai tarziu".

  Visam sa cuceresc o lume,
  Sa schimb humorului tiparul,
  Ca publicasem niste versuri
  Intr-un saptamanal. "Tantarul".

  Vazand directorul revistei
  Ca am talent de pamfletar,
  Fara sa steie mult pe ganduri
  M-a angajat ca secretar.

  Redactia era in centru;
  O camera unde-ncapea
  Biroul, scaune, dulapul,
  Maculaturi si-o canapea.

  De joi, cand aparea revista
  Si pana lunea care vine
  Redactia era inchisa
  Si cheile erau la mine.

  Directorul, un om politic,
  Cu redingota si cu cioc,
  Venea in timpul saptamanii,
  Insa duminica de loc.

  Asa ca tanar, cu sperante,
  Plutind in sferele senine,
  Mi-nchipuiam ca-n toata tara
  Nu-i altul mai grozav ca mine!

  Si intr-o sambata, pe seara,
  Plimbandu-mi visul pe Lipscani,
  M-am cunoscut cu o fetita
  Cam de vreo douazeci de ani

  De parca Dumnezeu din ceruri
  Vrand dorurile a-mi infrana,
  O nimfa mi-a trimis in cale
  Si mi-a soptit: - Ionica, na!

  Nici nu-mi mai incapeam in piele
  De-acest potop de fericiri,
  C-avea cosita in inele
  Si-n san, ascunsi, doi trandafiri,

  Gurita rosie si mica
  Si ochii negri, plini de foc,
  Ca tot privindu-i mi-era frica
  Sa nu pleznesc de-atat noroc!

  Ne-am dus la cinema, la "Clasic".
  Un film cu Eva si Adam.
  O vorba n-am scos pe-ntuneric,
  Ca doar prin maini ne-ntelegeam.

  Tarziu, cam dupa miezul noptii,
  Ca-un autentic amorez,
  Am invitat-o ca sa vada
  Redactia unde lucrez.

  In camera, printre saruturi,
  Inghirlandate in rondele
  Am proclamat-o-ntr-o poema
  Printesa visurilor mele!

  Si dimineata, pe la zece,
  Cand vream sa-io mai dedic o strofa,
  Deodata, a batut in usa
  Directorul! O catastrofa!

  In clipe de-astea, turbulente,
  Tu nu stii singur ce sa faci:
  S-ascunzi dupa birou fetita,
  Sau cat mai grabnic sa te-mbraci

  Si s-a-ntamplat cum se intampla
  Cand n-ai un pic de prevedere:
  Eu, numa-n pantalon si guler,
  Si ea cu nudul la vedere!

  Directorul, galant din fire,
  Privind-o a soptit:- Scuzati!
  Iar eu am spus: - Mi-e verisoara,
  Venit-aseara din Galati!

  A scotocit printre sertare,
  A scos grabit un manuscris,
  Si cand fu gata de plecare,
  M-a tras de-o parte si mi-a zis:

  - Sa nu fii suparat, Ionica,
  Insa as vrea sa-ti spun ceva:
  Acum trei luni, fetita asta,
  A fost si verisoara mea!..."

  0 0
 • 02/27/13--00:23: Turcia

 • Turcia isi cere orfanii inapoi: Nu vrem sa-i adopte cupluri gay

  autor: FrontPress 27.02.2013
  copil turcAutoritatile de la Ankara iau in calcul repatrierea copiilor emigrantilor turci care nu pot fi crescuti de catre propriile familii, motivand ca acestia ajung sa fie adoptati de straini si se distanteaza de radacinile lor musulmane.
  Cazul micutului Yunus, in varsta de noua ani, care a fost adoptat de catre un cuplu de lesbiene din Olanda, si care printr-o decizie judecatoreasca nu a fost restitutit mamei naturale, intrucat aceasta nu cunoaste limba locala, vorbita acum de copil, a fundamentat politica oficialilor turci, informeaza Al Arabyia.
  Vicepremierul turc Bekir Bozdag a declarat ca tara sa nu doreste sa sprijine adoptia copiilor de catre cupluri gay, specificand ca asemenea cazuri ofera confuzii privind institutia familiei. Acesta a oferit exemplul lui Yunus, despre care a spus ca “se vede nevoit sa considere ambele femei mama”.
  “Este important pentru copiii nostri sa traiasca intr-un cadru similar cu cel al culturii de origine. Pur si simplu, familiile turce nu vor sa isi mai dea copiii spre adoptia unor astfel de cupluri”, a mai adaugat acesta.
  Comisia pentru Drepturile Omului a Parlamentului turc a estimat ca aproximativ 5.000 de etnici turci se afla numai in orfelinatele din Germania, insa dupa spusele sefului Comisiei, Ayhan Sefer Ustun, conform dreptului international, Ankara nu poate cere oficial repatrierea acestora.
  Cu toate acestea, Ustun a mentionat ca, daca Ankara va considera ca masurile de protectie ale copiilor etnici turci reprezinta o problema, va actiona “conform tuturor posibilitatilor pe care le detine pe plan international, pentru a-i readuce pe acestia in tara mama”. De Razvan Munteanu – Ziare.com


  0 0
 • 02/27/13--00:30: Muzeu

 • De ce TIGANII n-au MUZEU

  autor: FrontPress 27.02.2013
  tiganciPrimăria sectorului 6 din Bucureşti a anunţat că se va înfiinţa un ”muzeu al culturii” ţiganilor, de către un ong ţigănesc, pe un teren ce le va fi oferit de Primărie. Anunţul oficial a fost făcut de viceprimarul Gabriel Petrea, cu tam-tam, în sala de protocol a Primăriei, în faţa presei, în 18 februarie 2013.
  Am participat, în calitate de cetăţean locuitor al sectorului, şi l-am întrebat: ”Implicarea Primăriei este o decizie administrativă, sau e o decizie politică a partidului care conduce primăria?”. Răspuns: ”Nu înţeleg întrebarea dvs”.
  ”Muzeul ţiganilor” – un monument al dispreţului politicienilor faţă de cetăţeni
  Nu mă aşteptam ca PSD-istul Gabriel Petrea să recunoască că a primit ordin ”de sus” să facă o pomană ţiganilor din bunul public al cetăţenilor, dar nici să dea un răspuns aşa de tâmp.
  În plus, Primăria nu a supus acest proiect dezbaterii publice, aşa cum era legal şi democratic. Motivul invocat de Gabriel Petrea, în faţa presei, a fost că nici plata taxelor locale nu se supune dezbaterii publice, deoarece majoritatea cetăţenilor ar fi împotrivă. Adică, ”muzeul ţiganilor” e un fel de taxă locală!
  USL cumpără voturile ţiganilor cu terenul Primăriei
  După modul în care USL se pune bine cu liderii UDMR, împărţindu-le posturi în Guvern fără a avea obligaţia unui algoritm politic, este evident că USL este deja cu gândul la următoarele alegeri.
  Cum ţiganii sunt votanţi la fel de disciplinaţi ca ungurii, USL a început să îi curteze şi pe liderii acestora, dându-le şi lor ceva… că doar nu dau de la ei, iar în cazul de faţă este vorba despre un teren pe care Primăria sectorului 6 vrea să îl ofere ong-ului ţigănesc pentru amenajarea aşa-zisului muzeu.
  Primarul PNL Rareş Mănescu, mai experimentat, a simţit mirosul de scandal public al acestei pomeni politico-etnice, aşa că l-a trimis pe dornicul de afirmare Gabriel Petrea carne de tun la evenimentul de lansare a proiectului ”muzeului”.
  1Din 10 negri mititei, au rămas doar… doi
  Dar nu numai Primarul a ales să stea după perdea, ci şi ceilalţi semnatari ai certificatului de naştere a muzeului-nemuzeu: Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Ministerul Culturii, Agenţia Naţională pt ”Romi” etc.
  Astfel, la conferinţa de presă a acestui eveniment unic în istoria României, aşteptat de 157 de ani, la masa mare a prezidiului, au stat stingheri doar doi vorbitori: Gabriel Petrea, viceprimar, român, şi Ciprian Necula, din partea ong-ului ţiganilor. Parcă erau surorile Baccara încercând să umple scena…
  Alba-neagra cu cultura ţiganilor
  Încă de la început, pentru ca lucrurile să fie clare, Gabriel Petrea a spus-o pe aia dreaptă: ”muzeul”, chiar dacă se numeşte ”al culturii”, nu are treabă cu cultura, ci cu integrarea socială, toleranţa, prejudecăţi, stereotipuri, interculturalitate şi cu tot limbajul de lemn care asezonează banii de la Uniunea Europeană, pentru că, aşa cum ne-am obişnuit, banii europeni sunt cei care suflă vânt în pânzele ţiganilor.
  Ciprian Necula şi-a vândut marfa în stilul devenit deja clasic, modelând adevărul istoric ca pe plastilină: termenii ”rob” şi ”robie”, lipsiţi de dramatism, i-a înlocuit, pentru impresie artistică, cu ”sclav” şi ”sclavie”, iar ”cultura” o va înlocui în muzeu cu o prezentare de ”meşteşuguri tradiţionale”, romanţate şi idilice.
  Această prezentare colorată şi animată, în care UE a investit o căruţă de bani prin ong-ul la care lucrează dl. Necula, a fost deja plimbată ”cu cortul”, tot anul 2012, prin mai multe oraşe, dar domnia sa nu se îndură să o arunce la gunoi, chiar dacă valoarea ei muzeală este zero.
  ”Muzeul” ca maşină de spălat creiere
  Dl. Necula ne atenţionează să nu ne aşteptăm ca acest ”muzeu” să fie ceva etnografic, cum sunt cele clasice, româneşti, demodate, ci va fi ceva hightech, interactiv, unde 5.000 de Volţi aşteaptă în butoanele cu răspunsuri greşite ca să străpungă degetul care le apasă. Vizitatorul va intra plin de stereotipuri şi va ieşi un ”Om Nou”, cu faţa luminoasă şi catifelat cu toleranţă.
  Elevii din întreaga ţară vor fi duşi la ”muzeu”, cu Autocarele Toleranţei, şi li se va explica, folosind tehnologia din Harry Potter, că bunicii şi străbunicii lor au fost nişte criminali odioşi, legionari, naţionalişti, fascişti, rasişti, extremişti, exploatatori fără inimă ai ţiganilor lipsiţi de ţară şi de noroc…
  Însă vor primi şi vestea cea bună, că ei sunt generaţia norocoasă, care are ocazia să-şi ceară iertare şi să compenseze pentru acele atrocităţi prin finanţarea generoasă de programe şi de ajutoare sociale pentru urmaşii fostelor victime. Ce frumos! Ce înălţător!
  2E muzeu, dar numai dacă te uiţi la el de departe
  Dacă facem abstracţie de demagogia politicienilor şi privim documentele de înfiinţare, observăm că aşa zisul „muzeu al culturii” este doar un bâlci privat, organizat de un ong, total paralel cu Legea muzeelor. În aceste condiţii, implicarea unei primării bucureştene şi alăturarea numelui Ministerului Culturii au fost făcute numai cu scopul de a-i acorda aparenţa unei instituţii. Doar aparenţa!
  Şi totuşi, ţiganii nu au un muzeu al lor, în ciuda faptului că de 23 de ani România e supusă unui asalt pentru îmbunătăţirea imaginii acestora: ne-au fost impuse schimbarea denumirii oficiale din ţigan în rom, o lege anti-discriminare, o agenţie naţională pentru ţigani, o strategie pentru integrare, catalogarea lor ca grup dezavantajat, alocarea unei felii aparte din bugetul naţional şi chiar decretarea unei zile naţionale a ţiganilor.
  Cum toată această politică vine de sus, ar fi fost firesc, şi legal, ca înfiinţarea unui muzeu al lor să se facă la nivel de autoritate centrală, prin hotărâre de guvern, şi nicidecum printr-o iniţiativă heirupistă a unei primării.
  Cine intră pe uşa din dos nu va sta niciodată în faţă
  Prestigiul unei primării se opreşte la nivelul unui muzeu local, sau al unui centru cultural pentru prezentarea unor elemente cu specific aparte, şi ţi-e mai mare dragul să întâlneşti muzee inedite, cum ar fi cel al rădăcinilor de copac, al pompierilor comunali, al pălăriilor de paie etc.
  Însă când o autoritate locală se substituie şi preia un demers care se vrea reprezentativ la nivel naţional, nu face decât să-l discrediteze.
  Primii oponenţi ai utilizării numelui de ”muzeu al culturii” pentru această iniţiativă locală ar fi trebuit să fie ţiganii înşişi, prin elita lor intelectuală, iar faptul că nu au făcut-o poate fi interpretat ca un acord tacit pentru strecurarea culturii ţigăneşti, în lumea muzeelor, pe uşa din dos.
  Contează părerea românilor despre ”Muzeul ţiganilor”?
  Aşa cum susţinerea, politică şi financiară, pentru înfiinţarea unui astfel de ”muzeu” are valoare de simbol pentru ong-urile ţiganilor, politicienii români şi UE, ea va fi privită în egală măsură ca un motiv de batjocură de către cei în numele cărora se realizează ”muzeul”, adică cetăţenii sectorului 6. Dar şi de majoritatea românilor, care vor ignora titulatura oficială a acestei blasfemii culturale şi îl vor numi, simplu şi direct, ”Muzeul ţiganilor”.
  În plus, oricine aude de acest muzeu se întreabă cu ce ar putea fi umplut. Cele câteva iniţiative anterioare de inserare a unor săli cu specific ţigănesc în muzee etnografice româneşti au fost abandonate tocmai datorită puţinătăţii exponatelor.
  Ca de obicei, tot românii vor fi arătaţi cu degetul, de data aceasta pentru neglijenţă în păstrarea elementelor culturii ţiganilor. De parcă de cultura română s-au îngrijit ungurii, turcii, austriecii, ruşii şi toţi ceilalţi care ne-au făcut onoarea să ne asuprească!
  Pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti, sau când omenia devine prostie
  Nu este datoria românilor să se ocupe de reconstrucţia identitară a ţiganilor, şi cu atât mai puţin să contribuie la ridicarea unui muzeu care din start îşi propune să devină un centru de îndoctrinare.
  Dacă ţiganii ar fi sinceri cu ei înşişi şi ar face o comparaţie între modul în care au fost trataţi de către români şi de către alte popoare europene, în cei 600 de ani de existenţă în Europa, şi chiar şi în prezent, atunci primul pas pentru a obţine respectul românilor nu ar fi înfiinţarea unui muzeu al culturii lor, ci a unui ”Muzeu al Recunoştinţei” faţă de omenia românilor! De Mihai Tociu – Adevarul

  0 0

  De unde aţi cumpărat?

  Din înaltul plin de boare rece,
  Curg serpentine de carmin
  Şi un domn – să-i zicem Toma – trece
  Pe bulevardul Bolintin.

  În urma lui, cu doi-trei metri
  Cu pasul rar şi săltăreţ
  Venea Manole zis al Petrei
  Cu nasu-n vânt, cu părul creţ

  Şi cum trecea prin filieră
  Şi parc şi oameni şi decor
  Lui Toma-i scapă-n atmosferă
  Un pârţ urât mirositor.

  Un aer greu, de neft, de varză,
  Ce-i intră în nări, în gât, în oase
  Şi împrăştie, până să se piarză
  Suspecte gaze puturoase.

  Manole adulmecând aroma
  Ce întreaga-i fiinţă îi ispiteşte
  Aleargă iute după Toma
  Şi-l opreşte:

  - Scuzaţi, vă rog - a spus Manole
  Vibrând cu vocea-i ca o strună
  Dar, de unde aţi cumpărat fasole
  De-o calitate aşa de bună?

  poezie de Ion Pribeagu

  0 0
 • 02/27/13--05:47: Sechestru


 • Timisoara: Palatul sefului unui clan tiganesc pus sub sechestru

  autor: FrontPress 27.02.2013

  DIICOTProcurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata au pus sechestru pe vila din Timisoara a unuia dintre cei mai avuti tigani, Trifu Novacovici, cunoscut drept Diamant. Acesta este cercetat intr-un amplu dosar de trafic de persoane. Este acuzat ca exploata romani in Germania.
  Potrivit anchetatorilor, barbatul , care locuieste de ani buni in Germania, ducea romani acolo pe care mai apoi ii exploata. Ii forta sa faca tot felul de ilegalitati la firma de intermedieri auto pe care o are.
  Principala “sarcina” pe care o aveau “angajatii” lui Diamant era sa ii insele pe nemtii care isi scoteau masinile la vanzare.
  Romanii erau trimisi sa imparta flyere prin care se aratau interesati de cumpararea de autoturisme. Cand erau sunati de nemti dornici sa isi vanda masinile, acestia mergeau la ei si le cereau autoturismele pentru o tura de proba. In acest timp, aveau grija sa produca o defectiune masinii. La intoarcere ii reprosau proprietarului ca ar fi vrut sa ii insele oferindu-le o masina stricata. Apoi treceau la amenintari cum ca vor merge la autoritati sa ii reclame ori ca familiile lor vor avea de suferit, daca nu lasa din pret. Astfel, ajungeau sa ii determine pe proprietari sa le vanda masinile si la jumatate de pret.
  Chiar in urma cu o luna, autoritatile germane au descins la societatea lui Diamant din Munchen, de unde au confiscat 13.000 de euro.
  Surse din randul anchetatorilor spun ca, daca vreunul dintre romanii angajati la firma lui Diamant din Germania refuza sa mai execute ordinele bastanului, acesta era batut cu bestialitate de gorilele tiganului, care il readuceau la supunere.
  In aceasta dimineata, procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata au mers la una dintre vilele pe care Trifu Novacovici le detine in Timisoara, pe bulevardul Mihai Viteazu, unde au pus sechestru pe imobil si bunurile din el. Este vorba de o vila aflata in reabilitare.
  Apartamentul de la subsol apartine insa Primariei Timisoara, iar in acest moment locuieste acolo un chirias.

  Acesta povesteste ca de aproape 10 ani este terorizat de Diamant si membrii clanului sau. De cate ori vin in tara, spune omul, il ameninta, isca scandaluri noapte de noapte si ii fac zile fripte pentru a-l determina sa plece de acolo. Chiriasul adauga ca inaintea lui, in locuinta cu pricina a stat chiar un politist care, satul de necazurile pe care i le faceau tiganii a decis sa se mute.
  In dosarul de trafic de persoane, deschis de procurorii timisoreni, alaturi de Diamant, mai sunt cercetate alte 3 persoane. Se vorbeste de un prejudiciu de peste 100.000 de euro.
  In urma cu cativa ani, mai multe filmari de la o nunta de pomina organizata de Diamant la Frankfurt pentru unul dintre copiii sai, pe numele sau Stanca Ministrul, cu Lamaita, au facut inconjurul lumii, dupa ce au fost postate pe internet. Sute de rude si prieteni din toata lumea au luat parte la eveniment. De pe Opinia Timisoarei
  Atmosfera de la nunta din Germania a fost intretinuta de manelistul Guta, iar Diamant s-a aratat extrem de generos: mii de euro curs fara numar pentru dedicatii facute mirilor si rudelor acestora.


  0 0
 • 02/27/13--05:53: Sinucidere la 9 ani

 • Terorizat pentru ca era ALB! S-a SINUCIS la 9 ani pentru ca nu mai suporta sa fie batjocorit de MUSULMANI

  autor: FrontPress 27.02.2013
  AaronAaron Dugmore, în vârstă de 9 ani, s-a sinucis deoarece era batjocorit la şcoală pentru că era alb de către o gaşcă formată din copii musulmani, scrie Daily Mail. Băiatul este unul dintre cei mai tineri copii din istoria recentă a Marii Britanii care şi-au luat viaţa.
  Acesta era terorizat regulat de odraslele imigranţilor. Odată i s-a pus la gât un cuţit din plastic, cu promisiunea că data viitoare “va fi unul adevărat”. Deasemenea i se spunea mereu în curtea şcolii, pe holuri sau în sala de mese că “toţi albii trebuie să moară”.
  parintiMama lui Aaron, Kelly-Marie Dugmore (30 de ani) şi tatăl acestuia, Paul Jones (43 de ani) au declarat că s-au plâns în repetate rânduri conducerii şcolii primare Erdington Hall din Birmingham de relele tratamente, dar nu a fost luată nici o măsură.
  Mai mult, conform reprezentanţilor instituţiei de învăţământ, unde învaţă 450 de elevi cu vârste între 3 şi 11 ani, băieţelul “s-a adaptat rapid” după ce s-a mutat în noua şcoală, în luna septembrie a anului trecut.
  wDeprimat şi pentru că nu mai suporta tatamentele inumane, Aaron a luat tragica decizie de a se spânzura în dormitorul său, în data de 11 februarie 2013. A fost descoperit de părinţii lui, dus de urgenţă la spital, dar medicii nu au reuşit să-l salveze. A murit ziua următoare din cauza complicaţiilor, în urma unui stop cardiac. Acum poliţia investighează cazul.
  “Aaron s-a înţeles cu colegii de la cealaltă şcoală. Mi se face greaţă când mă gândesc că era terorizat din cauza culorii pielii”, a spus îndurerată mama copilului. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 02/27/13--07:14: A murit Naarghita 74 de ani

 • 0 0
 • 02/27/13--07:26: Naarghita 74 de ani

 • 0 0
 • 02/27/13--08:47: Naarghita

 • 0 0


  0 0
 • 02/28/13--01:34: Nationalistii greci

 • Nationalistii greci acuzati de “propaganda nazista” in randul copiilor

  autor: FrontPress 28.02.2013
  1Partidul radical Zorii Aurii a iniţiat un program educaţional dedicat copiilor din clasele primare, cu scopul promovării istoriei naţionale. Membrii formaţiunii cu pregătire de specialitate oferă gratuit lecţii de istorie copiilor, la sediile partidului. Această practică a fost aspru criticată de organizaţiile stângiste şi partidele de sistem, care îi acuză pe naţionalişti de “îndoctrinarea” copiilor.
  Lecţiile speciale au fost iniţiate săptămâna trecută şi copiii care au participat au avut acordul părinţilor. Conform unui comunicat al partidului, aceste cursuri sunt menite să “trezească conştiinţa naţională” în rândul “micilor noştri prieteni”.
  Copiii, cu vârste între 6 şi 10 ani, au urmărit materiale video şi au participat la discuţii despre “antichitate, legendele Olimpului şi credinţa creştină”.
  Ministerul educaţiei a reacţionat imediat declarând că nici un partid politic nu are dreptul să “manipuleze” copiii. Opoziţia cea mai vehementă a venit din partea partidului de stânga Syriza, care susţine că Zorii Aurii “doresc o spălare pe creier a copiilor prin propagandă nazistă”. Cu toate acestea, liderii partidului naţionalist au dat asigurări că acest demers inedit va continua.
  Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind 10 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro
  23

  0 0
 • 02/28/13--08:58: Asasin

 • A iesit din inchisoare asasinul asistentei romance din Italia

  autor: RV 28.02.2013

  burtone
  Alessio Burtone, agresorul Maricicăi Hăhăianu, a ieşit din închisoare şi îşi va continua pedeapsa acasă, în arest la domiciliu.Astfel, Burtone a stat în penitenciarul de la Roma mai puţin de doi ani şi jumătate, după ce, pe 8 octombrie 2010, a lovit-o mortal pe asistenta româncă, mamă a unui copil de trei ani.
  Decizia a fost luată de Curtea de Apel din Roma, la solicitarea avocatului lui Burtone, Fabrizio Gallo.Avocatul familiei Hăhăianu, Alessandro Di Giovanni, a fost cel care a dat vestea soţului Maricicăi. “Suntem surprinşi de această decizie, Burtone a primit deja o pedeapsă mult prea mică” a declarat avocatul Di Giovanni. Familia asistentei românce ucise cu un pumn în staţia de metrou Anagnina spera ca Burtone să-şi ispăşească întreaga pedeapsă- şi aşa considerată prea scurtă- în întregime la închisoare”- a declarat avocatul Di Giovanni pentru La Repubblica.
  Burtone a fost condamnat în primă instanţă la 9 ani de închisoare, dar pedeapsa a fost scurtată cu un an de judecătorii de la Curtea de Apel.“Încă de la prima sentinţă, soţul Maricicăi s-a resemnat în faţa justiţiei italiene”- a mai spus avocatul Di Giovanni, precizând că va aştepta depozitarea motivaţiilor care au dus la luarea deciziei din partea Curţii. De pe Gazeta Romaneasca


  0 0
 • 02/28/13--09:23: Timisoara

 • Filiala Timisoara promovata in conducerea nationala a Noii Drepte

  autor: FrontPress 28.02.2013
  popa bogdanLiderul filialei timişorene a Noii Drepte, Bogdan Popa, a fost promovat zilele trecute în echipa de conducere la nivel naţional a celei mai active organizaţii naţionaliste de tineret din România. Decizia a fost anunţată de liderul formaţiunii, avocatul Tudor Ionescu.
  Promovarea filialei bănăţene se datorează în principal acţiunilor din ultimii ani desfăşurate la nivel local, dar şi implicării în manifestările din regiunile învecinate. Dintre acestea au fost amintite Marşul împotriva mafiei imobiliare ţigăneşti (devenit deja tradiţional) şi Marşul împotriva “Guvernului FMI”, ambele acţiuni beneficiind de relatări ample în presa timişoreană. Naţionaliştii din Timişoara au mai organizat în decursul anului trecut şi acţiuni umanitare de donare de sânge şi de ajutorare a unor familii nevoiaşe, care au continuat şi în 2013. Nu au fost uitaţi nici eroii legionari şi anticomunişti, omagiaţi regulat de tinerii militanţi. Deasemenea delegaţii importante din capitala Banatului au fost prezente la acţinile regionale ale Noii Drepte, precum Comemorarea lui Avram Iancu de la ŢebeaMarşul împotriva şovinismului maghiar din Arad  sauMarşul anual dedicat “Crăişorului Munţilor” din Cluj. În plus, în ultimii ani au fost strânse şi legăturile de prietenie şi camaraderie cu reprezentanţi ai mişcărilor naţionaliste din GreciaAustria sau Serbia, fiind efectuate vizite reciproce. Sursa: FrontPress.ro


older | 1 | .... | 32 | 33 | (Page 34) | 35 | 36 | .... | 171 | newer