Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 49 | 50 | (Page 51) | 52 | 53 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 07/26/13--01:35: Vorbe de duh
 • Sunt atat de sarac, incat, dupa ce ma imbrac, ai impresia ca ma mut!

  ********************
  Sunt exact ca si gradina zoologica din Piatra Neamt. N-am niciun leu.
  ***********************
  Testament: “Fiind in deplinatatea facultatilor mintale, inainte de moarte am cheltuit toata averea.”
  ******************
  - Ce mai e nou, Vasile?
  - Sunt suparat. Am aflat ca nevasta-mea ma insala.
  - Ba, eu te-am intrebat ce mai e nou!
  *******************
  Nu inteleg cum un barbat sanatos, cu doi rinichi, nu-i poate cumpara sotiei blana!
  *******************
  Constatare medicala: cu cat este mai urata este femeia, cu atat mai rar o doare capul!
  *******************
  - Dragule, ce sa-mi cumpar ca atunci cand voi aparea pe plaja sa intoarca toti capul dupa mine?
  - Schiuri.
  ******************
  Oamenii de stiinta britanici au descoperit ca sunt englezi.
  ********************
  Din curiozită
  țile lumii: știai ca ardelenii se reflectă în oglindă cu o întârziere de 5 minute?
  *******************
  Data viitoare, cand iti mai vine sa razi de alegerile nevestei, aminteste-ti ca si tu esti una dintre ele!
  ********************
  Daca inca mai crezi ca sotia te iubeste mai mult decat pe pisica, incearca sa urinezi in cizmele ei !
  ***********************
  Daca femeia nu s-ar fi opus, Kamasutra ar fi avut o singura pagina.
  ************************
  - Fumezi?
  - Nu.
  - Bei?
  - Nu.
  - Preacurvesti?
  - Nu.
  - Nu-ti inseli sotia?
  - Nu.
  - Atunci cum pacatuiesti ?
  - Mint.
  *************************
  Daca ti se pare ca intelegi o femeie, ai dreptate… ti se pare.
  *************************
   
  Majoritatea romanilor cred ca majoritatea romanilor sunt prosti.
  ********

  0 0
 • 07/26/13--01:48: Armata SUA
 • Armata SUA vrea sa-si subordoneze tunetele si fulgerele

  autor: FrontPress 26.07.2013

  thorServiciile speciale americane s-au arătat interesate de posibilitatea de „a controla” clima pe Pământ. CIA a cerut Academiei Naţionale de Ştiinţe din SUA să efectueze o cercetare în acest sens, ceea ce a alimentat temerea potrivit căreia americanii vor să intre în posesia armei climatice.
  630.000 de dolari au fost alocate de CIA pentru realizarea unui studiu în domeniul geoingineriei. În schimbul acestor bani, oamenii de ştiinţă trebuie să cerceteze, în decurs de 21 de luni, impactul uman asupra condiţiilor meteorologice. Mai mult, specialiştilor li s-a trasat sarcina să afle ce în ce mod geoingineria poate ameninţa securitatea naţională.
  La prima vedere, cercetarea pare inofensivă, însă realizarea ei pe banii CIA oferă motive să presupunem că, în realitate, americanii speră să dezvolte arma climatică. E dificil, deocamdată, să ne dăm seama dacă această ipoteză este justă.
  Solicitaţi de Vocea Rusiei, majoritatea experţilor au refuzat să facă vreun comentariu pe marginea temei respective. Cu toate acestea, niciunul dintre specialişti nu a negat faptul că militarii din întreaga lume visează să intre în posesia armei climatică.
  Potrivit lui Aleksander Şaravin, directorul Institutului de Analiză Politică şi Militară, „principalele state ale lumii sunt preocupate de mult timp de dezvoltarea armei climatice, de mai bine de 50 de ani. Unele au avansat, altele mai puţin. Se ştie despre cazuri în care factori externi influenţează asupra climei. Cel mai dificil lucru în acest domeniu este să anticipezi rezultatul. De aceea, după părere mea, nu putem vorbi despre tot ceea ce se întâmplă în acest domeniu în ceea ce priveşte armamentul”.
  Totuşi, numeroase persoane cred că americanii sunt în stare să facă „vrăji climatice” pentru inamicii lor. Astfel, în septembrie anul trecut, preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că seceta din Republica Islamică este provocată de inamici.
  Rusia, la rândul său, a spus că vinovată de valurile de căldură anormală abătute asupra ţării s-ar face staţia americană HAARP, afirmă Aleksei Kokorin, director de programe la Centrul de Studii Climatice de pe lângă Fondul Mondial pentru Natură (WWF).
  „Este binecunoscută staţia de cercetare HAARP din Alaska. În iulie 2010, când Moscova a fost învăluită de un val de caldură fără precedent, au apărut zvonuri că totul se întâmplă din cauza staţiei. În principiu, o astfel de staţie este capabilă să facă o gaură în nori, chiar şi la o distanță mare. Cu totul altceva e că, în timpul valului de căldură de la Moscova, aşa ceva nu a fost înregistrat”.
  Staţia HAARP nu este un proiect unic. Instalaţii similare funcţionează şi în alte ţări, inclusiv în Rusia, în regiunea Nijni Novgorod. Singura diferență este că majoritatea datelor recepţionate de HAARP sunt secrete, iar la realizarea proiectului au contribuit Forţele Aeriene şi Maritime ale SUA.
  Probabil acest moment a contribuit la demonizarea imaginii staţiei HAARP. Orice-ar fi, staţia a fost închisă recent. Pentru susţinerea activităţii ei, în buget nu s-au mai găsit bani. De Artiom Kobzev – Vocea Rusiei
  HAARP-weather-control


  0 0
 • 07/26/13--01:58: Cererile teroristilor
 • Analistul militar sirian: SUA satisfac toate cererile grupărilor teroriste din Siria

  Unrest in Syria
  Şeful Statului Major interarme al SUA, generalul Martin Dempsey, a prezentat cinci variante ale unor acţiuni posibile ale armatei americane în Siria. Printre măsurile propuse figurează înarmarea combatanţilor, aplicarea de lovituri asupra obiectivelor militare siriene, precum şi crearea unor zone tampon şi de interdicţie aeriană.
  Înseamnă oare aceasta că americanii au schiţat etapele acţiunilor lor viitoare? Este pregătită Siria pentru o asemenea evoluţie a evenimentelor? Vocea Rusiei a adresat aceste întrebări analistului militar sirian Salim Harba.
  Vocea Rusiei: SUA au pregătit planul loviturilor asupra a sute de ţinte din Siria, mai precis asupra obiectivelor apărării antiaeriene, forţelor aeriene, trupelor terestre şi navale. Înseamnă aceasta că SUA sunt într-adevăr pregătite pentru o incursiune în Siria?
  Salim Harba: Cred că această declaraţie nu este o reflectare a planurilor reale ale SUA. Mai degrabă este o continuare a presiunii psihologice asupra conducerii sirene şi un sprijin moral pentru terorişti. Până acum, SUA îndeplinesc toate cererile grupărilor teroriste din Siria şi le furnizează arme, alimente, mijloace de transport, ofiţeri străini. Dar ei nu pot îndeplini o singură cerere: să efectueze o intervenţie. Acest lucru nu este posibil din câteva motive.
  În primul rând, Rusia, China şi alte ţări nu permit SUA să efectueze o incursiune deschisă în Siria. De aceea, ei luptă cu mâinile altora şi fac acest lucru foarte activ. Autorităţile americane au atras ţara lor într-un joc foarte serios şi periculos, din care ei credeau că vor ieşi învingători încă la începutul crizei siriene. Dar, au trecut mai mult de doi ani, iar noi rezistăm.
  Al doilea motiv sunt militarii noştri. Armata siriană este gata să-şi apere ţara şi să aplice o lovitură de răspuns asupra invadatorilor, indiferent cine sunt ei, forţele terestre, navale sau chiar aeriene americane. Acestea nu sunt vorbe goale, mitul despre invincibilitatea armatei americane a fost demascat. Uitaţi-vă la eşecul din Afganistan, ei nu sunt în stare să asigure nici măcar retragerea trupelor. Succesul campaniei irakiene, de asemenea, este discutabil. Iar dacă ne vom uita la distrugerile pe care le-au adus americanii acestor ţări vom fi conştienţi de faptul că noi nu putem ceda, deoarece aşa ceva este echivalent cu moartea.
  În pofida propagandei din străinătate, care trebuia să instige populaţia împotriva autorităţilor, oamenii înţeleg cine este cine şi contribuie pe toate căile la lupta armatei noastre împotriva teroriştilor. Acest sprijin popular este lucrul cel mai important.
  Eşecul Fraţilor Musulmani în Egipt a arătat că forţa este de partea poporului ţării. Nouă, evenimentele din Egipt, ne dau speranţa că răsturnarea Fraţilor Musulmani înseamnă slăbirea rebelilor din Siria.
  În acest fel, declaraţia SUA nu este nimic altceva decât un atac informaţional împotriva armatei şi poporului nostru. Dar, noi nu ne temem de aceste atacuri.

  0 0
 • 07/26/13--02:16: MODEL KOSOVO
 • Corlatean da apa la moara secesionismului maghiar pe model kosovar

  autor: FrontPress 26.07.2013

  corlateanTitus Corlatean a anunţat că România, care deţine președinţia Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP), va invita Kosovo la reuniunile SEECP, precizând că „România a avut o poziţie constructivă adoptată în ultimele luni de către actualul Guvern“. Poziţia constructivă adoptată de Ponta și guvernul de maimuţici ale lui Iliescu și Voiculescu este de tip capră. Capră pentru extremismul maghiar, pentru secesesionismul și irededentismul promovate pe toate căile posibile, atât de liderii maghiari din România cât și de autorităţile de la Budapesta.
  În data de 4 iunie 2013, premierul Victor Ponta s-a pronunţat, „în nume propriu“, pentru recunoașterea independenței provinciei Kosovo, dând apă la moară secesioniștilor din Scoția, Catalonia, Flandra, Corsica, Italia, Taiwan sau Republica Turcă a Ciprului de Nord și, desigur, UDMR-ului și formațiunilor conexe.
  Este de neînțeles atitudinea penibilă a lui Titus Corlățean, în contextul în care se știe că reprezentarea României și asumarea pozițiilor oficiale ale țării noastre pe teme de politică internațională sunt atribute ale președinției.
  Președintele României s-a exprimat deseori foarte clar pe tema nerecunoașterii regimului criminal din Kosovo care și-a arogat calitatea de stat mafiot independent, în pofida Rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate, document ce garanta integritatea și suveranitatea Serbiei, ciuntită acum.
  Spre exemplificare, iată câteva declarații recente:
  „Un lucru extrem de important pentru noi în relația bilaterală, și nu numai în relația bilaterală, este legat de evoluția situației din provincia sârbă Kosovo. România nu a recunoscut și nu recunoaște independența Kosovo, și credem că o soluție negociată, în care sârbii din Kosovo, în orice caz, trebuie să aibă sentimentul că instituțiile sârbești îi servesc și îi protejează, trebuie să existe.“ – Declarația de presă a președintelui României, Traian Băsescu, la finalul convorbirilor oficiale cu președintele Republicii Serbia, Boris Tadić (Belgrad, 01 noiembrie 2011).
  Sau: „principiile pe care România le-a utilizat atunci când susține soluțiile pentru conflictele înghețate, și anume: respectarea integrității teritoriale a statelor, fie că vorbim de Republica Moldova, de Georgia, de Azerbaidjan sau de Armenia. Nu în ultimul rând, la art.12, se menționează problema Kosovo și, deși cea mai mare parte a statelor membre NATO au recunoscut Kosovo, modul de rezolvare a soluției Kosovo este menționat a fi cu respectarea Rezoluției 1244 a Consiliului de Securitate, ceea ce corespunde integral politicii externe a României“.- Declarația de presă a președintelui României, domnul Traian Băsescu, după participarea la Summitul NATO desfășurat la Chicago (Aeroportul Internațional Henri Coandă, 22 mai 2012).
  Ameninţarea „modelului“ Kosovo este o temă predilectă a iredentiștilor maghiari: „România nu va putea câștiga sufletește Transilvania – care, din acest punct de vedere, nu i-a aparținut niciodată, decât dacă îi va reda maghiarimii, cea mai mare etnie minoritară din Europa, drepturile pe care să și le poată exercita liber. (…) Fără aceste drepturi, această țară nu ar putea fi reprezentată pe hartă ca stat unitar, în nici un caz. Dacă maghiarimea își va primi toate drepturile sale, dacă schimbarea compoziției etnice a zonelor locuite de maghiari și promisiunile false vor înceta, atunci România nu va avea un Kosovo, nu va fi amenințată de intenții de deznaționalizare“. (SYLVESZTER LAJOS, Fiecare stat are un Kosovo, „Haromsek“ nr. 2663/6.06.1999)
  Așa zisul model al autonomiei de tip Kosovo este invocat din ce în ce mai frecvent de extermiștii maghiari dar și de oficiali ai Budapestei. Zilele trecute am scris despre indicațiile prețioase pe tema autonomiei așa zisului Ținut Secuiesc, trasate României de Nemeth Zsolt, un „musafir“ de la Budapesta prezent toată ziua bună ziua pe teritoriul unei țări pe care o urăște din răsputeri. Tot zilele acestea, un alt oficial maghiar prezent tot pe teritoriul României, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a ținut să precizeze că „Ungaria, cu toată greutatea sa, se află lângă ungurii din Ardeal“, în contextul solicitării autonomiei, o formă de străpungere a frontierei interne a statului român. Oficialul maghiar s-a căinat pe tema Trianonului și a pretins cu incredibil tupeu că ungurii au fost supuși unor procese de asimilare, când de fapt sistemul forțat al asimilării și ștergerii identității etnice este un brevet marca Budapesta, aplicat nu doar românilor. „Cea mai mare tragedie a națiunii maghiare este că, în urma celor două Războaie Mondiale și a dictaturilor, marea parte a națiunii maghiare nu trăiește în interiorul Ungariei, ci în Bazinul carpatic. Și, bineânțeles, că asimilarea s-a accentuat“, a precizat Semjen Zsolt.
  A venit „Timpul lor“?
  Întâlnirea unde a grăit atât de elocvent vicepremierul maghiar s-a desfășurat sub motto-ul slogan de luptă: A venit „Timpul nostru!“, la așa zisa Universitatea de vară și tabăra „Balvanyos“, de fapt Băile Tușnad, ajunsă la a 24-a ediție unde pe lângă vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, s-a aflat și lunaticul de la MAE al Ungariei care ne dădea indicații prețioase, Nemeth Zsolt plus premierul Ungariei, Orban Viktor, plus europarlamentarii Sogor Csaba și Tokes Laszlo, și vicepreședintele Camerei Deputaților Viorel Hrebenciuc, guzganul etern al cavernelor pline de jeguri antiromânești.
  Dezideratul autonomiei pe criterii etnice a maghiarimii a fost formulat prima dată în 1922, în programul Partidului Maghiar, care prevedea că, „acolo unde nu era posibilă autonomia teritorială să se acorde autonomie admi­nistrativă“ (Edroiu, Pușcaș, 1995) și a constituit o preocupare constantă a liderilor maghiari, în toți anii care au urmat.
  După adevăratul genocid etnic de care au avut parte românii din Transilvania de Nord, în anii care au urmat Dictatului de la Viena (1940-1944), minoritatea maghiară a beneficiat în continuare de noi privilegii, într-o Transilvanie ocupată de sovietici și administrată de foști funcționari horthyiști maghiari, deveniți proaspeți comuniști (1944-1945).
  Visul autonomiei teritoriale a „Secuimii“ a fost realizat în 1952 când, sub presiunea URSS, a fost înființată Regiunea Autonomă Maghiară. Creată după modelul regiunilor autonome sovietice, această formă de organizare administrativ-teritorială a creat și perpetuat privilegii populației maghiare în raport cu cea românească. În timpul Regiunii Autonome Maghiare, românilor băștinași li se solicita cunoașterea limbii maghiare în relațiile cu administrația publică locală. Ca și acum.
  Demersurile pentru realizarea unei autonomii pe criterii etnice în sud-estul Transilvaniei au început practic, imediat după decembrie 1989. La început, ele au fost formulate mai voalat, apoi din ce în ce mai explicit. Înfăptuirea autonomiei „Secuimii“ bazată pe criterii etnice a debutat în 1990 cu domeniile învățământului, culturii și administrației publice locale și a continuat în anii următori cu realizarea „bazei economice“ a autonomiei atât prin retrocedarea imobilelor, terenurilor agricole și a pădurilor – inclusiv proprietățile composesorale, cât și prin privatizarea societăților comerciale de stat și înființarea unor noi societăți private, cu capital maghiar, în domeniile industriei, turismului, comerțului, agriculturii ș.a. Prin separarea școlilor pe criterii etnice, acțiune realizată în timpul anului școlar 1989/1990, cu efecte dramatice asupra profesorilor și elevilor deopotrivă („it es most – aici și acum“), s-a pus bazele unei rețele de învățământ în limba maghiară, de la grădiniță până la facultate și la învățământul postuniversitar.
  De fapt, prin proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc, nu se dorește obținerea unor noi drepturi pentru maghiari ci, „se urmărește crearea bazei teritoriale pentru grupul etnic maghiar“.
  Tema secesionist-autonomista apare explicit încă iulie 1992, în Memorandumul lui Csapo Jozsef, autorul proiectului autodeterminării, la definiția grupului etnic maghiar se precizează: „grupul etnic maghiar din România reprezintă o parte a națiunii maghiare și, în calitate de subiect politic, este un factor constitutiv al statului, care dispune de autonomie“.
  În februarie 1993, guvernul maghiar declara că sprijină punctul de vedere al UDMR, iar în mai 1995, congresul al IV-lea al UDMR întărește și completează astfel definiția minorității maghiare: „Maghiarii, constituind o minoritate autohtonă, se consideră factor constitutiv în stat, subiect politic de sine stătător, și ca atare, partener egal al națiunii române. În ceea ce privește limba, etnia, conștiința identității, cultura și tradițiile proprii, comunitatea maghiară este parte organică a națiunii maghiare“. Din această dublă ipostază – pe de o parte minoritatea maghiară este factor constitutiv al statului român și pe de altă parte ea este parte organică a națiunii maghiare – rezultă indirect că România este parte a Ungariei!
  Structura etnică a consilierilor, primarilor și viceprimarilor majorității localităților din cele două județe arată faptul că deținătorii efectivi ai puterii locale sunt maghiarii, românii nefiind reprezentați în Consiliile locale din localitățile etnic mixte, și astfel neavând posibilitatea de a-și susține și promova interesele și valorile identitare proprii.
  Pentru atingerea scopurilor vizând autonomia pe criterii etnice, în județele Harghita și Covasna s-au distins prin frecvență și incisivitate, demersurile întreprinse de UDMR pentru instituționalizarea colaborării dintre instituții ale administrației publice din cele două unități administrativ-teritoriale (consiliile județene, primării), în perspectiva înființării, cu sprijin financiar și logistic ungar, a „Regiunii de Dezvoltare de pe Pământul Secuiesc“. Astfel, factori de decizie de etnie maghiară din instituțiile administrației publice locale din cele două județe participă activ la constituirea în zonă a unui sistem de tip „microregiune-regiune“, care, prin diminuarea rolului statului român, să faciliteze realizarea obiectivelor autonomist-separatiste și să ducă la crearea unor „zone maghiare autoguvernabile“.
  Miza Kosovo este mai activă ca oricând astăzi
  Iar trădătorii de țară crescuți de cârpa kaghebistă Ion Ilici Iliescu, fondator al UDMR, contribuie la amplificarea acestei mize, în beneficiul Budapestei, pe același tipar binecunoscut deja, al cedărilor succesive. Corlățan, Ponta etc fac parte din același grup ideologic străin de România, de care aparțin personaje de teapa șpăgarului Adrian Severin cel care, din poziția similară cu accea de azi a lui Corlățean, de ministru de externe, a oferit Ucrainei Insula Șerpilor dar și drepturi depline asupra teritoriilor românești și a populației de origine română captivă încă în urma odiosului Acord Hitler Stalin din 1939. De George Roncea – Curentul

  0 0
 • 07/26/13--07:01: Romania singura
 • “Romania trebuie sa aiba grija de ea, singura”

  autor: FrontPress 26.07.2013

  romania„România trebuie să aibă grijă singură de ea, pentru că N.A.T.O. şi Uniunea Europeană nu vor face asta.” (George Friedman)
  Valorosul analist a accentuat, în prezenţa unei asistenţe selecte, în frunte cu prim ministrul României şi cu guvernatorul B.N.R., că statul român ar trebui să lupte pentru apărarea suveranităţii sale, pe fondul unui trend european de „diminuare până la extincţie” a suveranităţii naţionale.
  Cu alte cuvinte, Friedman ne-a spus verde în faţă că interesele noastre sunt diferite de cele ale Uniunii Europene. Tema este de o importanţă istorică pentru România şi ar trebui, pentru orice putere responsabilă, să conducă la elaborarea de strategii coerente. Mă refer la identificarea numitorului comun de interese europene şi româneşti şi de preluare selectivă a „recomandărilor”, mai corect spus dispoziţiilor europene care exced chiar şi cadrului instituit de Tratatul de aderare a României la U.E., acceptat necondiţionat de guvernanţii de la Bucureşti. De altfel, modul în care au fost acceptate condiţiile împovărătoare impuse de către U.E. s-a făcut nedemocratic şi netransparent. Printre altele mă refer doar la faptul că ni s-a impus să cesionăm bunuri ale poporului român unor societăţi străine agreate de mai marii Europei, sau la faptul că s-a impus ţării reducerea sufrafeţei agricole cu o treime. Printr-o politică intenţionată, s-a acţionat în aşa fel încât multe milioane de hectare au rămas nelucrate, în scopul ca România să devină piaţă de produse agro-alimentare ale statelor din vestul Europei. Spaţiul nu ne permite să dăm şi alte exemple de acest fel.
  George Friedman a accentuat că „România trebuie să aibă grijă de ea singură, pentru că N.A.T.O. şi Uniunea Europeană nu vor face asta”! De asemenea a recomandat ca România să promoveze o iniţiativă regională, în cadrul căreia să-şi pună în aplicare interesele politice, economice şi de securitate. În acest context, eu reamintesc cititorilor noştri că politicienii din perioada interbelică au iniţiat şi susţinut atât Mica Antantă, cât şi Înţelegerea Balcanică, care au creat un cadru de securitate colectivă. Împrejurarea că, după două decenii, sistemul de securitate colectivă sa prăbuşit sub loviturile Germaniei, nu s-a datorat ineficienţei sale, ci faptului că statele garante, Marea Britanie şi Franţa, nu şi-au îndeplinit obligaţiile. Friedman a mai declarat că: „Este o iluzie optică impresia că UE sau N.A.T.O. vor avea grijă de România, care este un stat suveran şi trebuie să îşi asume răspunderea pentru viitorul politic… Trebuie să vă asumaţi problema suveranităţii şi să o plătiţi”. A reieşit că cedarea bogăţiilor ţării se face contra unor căştiguri de securitate naţională. Fragilitatea frontierelor României trebuie eliminată printr-un acord cu S.U.A., care să menţioneze în mod expres acest lucru şi care să fie plătit cu mijloace economice. Or, România şi-a irosit cea mai mare parte a bazei materiale şi a resurselor ţării fără să obţină, în schimb, garanţii de securitate naţională, inclusiv a frontierelor, din partea unei puteri capabilă să facă acest lucru. Din acest punct de vedere, al apărării intereselor naţionale, Polonia este cel mai bun exemplu din întreaga U.E., exceptând Germania, care deţine a doua influenţă din Europa, după cea a S.U.A..
  Personal, sunt de părere că România ar trebui să trimită consilierii preşedintelui, ai premierului şi ai miniştrilor la reciclare obligatorie la Varşovia. De asemenea, pentru a înţelege fenomenele politico-istorice cu care se confruntă ţara, ar fi nevoie ca politicienii noştri de vârf, unii destul de modeşti din punct de vedere al orizontului de cunoaştere şi de înţelegere, să citească atent cărţile domnului profesor, analist şi înalt ofiţer C.I.A., Larry L. Watts, fostul preşedinte al Comisiei de reformare a serviciilor secrete din România, intitulate „Fereşte-mă Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România” şi „Cei dintâi vor fi cei din urmă. România și sfârșitul războiului rece”.
  După părerea lui Friedman, problema se pune că România are nevoie în primul rând de o relaţie specială şi de un acord cu Statele Unite, în afara N.A.T.O.. Interesul este al României, nu al S.U.A.. „Întrebarea este ce aveţi de oferit”, a menţionat politologul american. El a menţionat că Europa este într-o criză profundă, structurală, care va dura. El a recomandat atenţie la faptul că este criză doar în U.E. şi în S.U.A., ceea ce trebuie să dea de gândit puterii de la Bucureşti, legat de proiectele strategice pe care nu le are, dar pe care trebuie să şi le construiască. Friedman a avertizat că în viitor Franţa va pierde capacitatea decizională în UE, influenţa pe continentul nostru urmând a fi exercitată de Germania şi de Federaţia Rusă. „S.U.A. şi U.E. nu pot opri ascensiunea Rusiei”, a afirmat Friedman. De asemenea, Friedman a spus că: Problema în Europa este că nu există un lider, sunt opinii divergente între principalele state precum Germania şi Franţa şi nu există o soluţie comună.
  Prima contradicţie a Europei este că este o uniune între state care nu sunt la fel”. Friedman spune că timpul trece pentru Europa, iar problemele în loc să se rezolve, se acutizează, mai ales în ceea ce priveşte şomajul. „Problema este că s-au creat anumite speranţe în special pentru clasa de mijloc, iar acum acest lucru a dispărut. Acest lucru nu ţine de o criză scurtă, ci de ceva mult mai profund”, a adăugat el. Friedman a menţionat că din cauza opiniilor diferite, Europa nu a putut să facă ceea ce au făcut S.U.A., în 2008, când au stopat extinderea crizei. În Europa s-a trecut de la o criză bancară, la o criză socială, a unei întregi generaţii care nu are o rezolvare imediată.
  Prin aceste afirmaţii, George Friedman a infirmat toate mesajele eronate enunţate în ultimii ani de Preşedinţia României şi de guvernanţi, mesaje care au avut rol de influenţare a electoratului, sau de justificare a unor măsuri care s-au dovedit deja a fi fost eronate, sau care au fost ineficiente. După părerea lui Friedman, afirmată cu convingere şi cu tărie, România nu ar trebui să adopte euro, pentru că nu ar avea de ce. „Bine că nu sunteţi în zona euro. Nu intraţi acolo!”, a declarat preşedintele Stratfor. Friedman a dat ca exemplu Turcia în privinţa faptului că nu face parte din zona euro. „Le-am spus şi turcilor că cel mai bun lucru care li s-a întâmplat a fost că au fost respinşi de la intrarea în U.E.”, a menţionat politologul american de origine iudeo-maghiară.
  Reamintesc că, odată cu intrarea în Uniunea Europeană, în 2007, România şi-a stabilit ca ţintă adoptarea monedei unice europene în 2015, dată care nu va mai fi respectată din cauza apariţiei crizei economice. Guvernul Ponta, care s-a declarat susţinător al adoptării euro, nu a stabilit o nouă dată de aderare. Preşedintele României, Traian Băsescu a declarat recent că guvernul ar trebui să stabilească anul 2017 drept dată de aderare la euro. Sperăm că factorii români de decizie să asculte de Friedman şi să reflecteze. România nu trebuie să mai urmeze orbeşte UE, pentru că aceasta şi-a modificat şi deformat liniile politice pe care le adoptă, nemaifiind organizaţia care ni s-a prezentat cu ocazia perioadei în care s-a pregătit aderarea.
  După părerea mea, analiza strategică privitoare la România, comandată de Mugur Isărescu foarte valorosului analist George Friedman, trebuie să fie luată în seamă cu multă seriozitate de puterea de la Bucureşti. U.E. şi regimul politic occidental sunt în mare criză, pe pantă descendentă şi este deosebit de important ca, la ora viitoarelor mari schimbări din Europa, România să nu mai fie depăşită şi nici surprinsă, aşa cum s-a întâmplat cu ocazia evenimentelor din decembrie 1989. Atunci, Ceauşescu Nicolae ne-a lăsat pe toţi nepregătiţi pentru întâlnirea cu viitorul.
  „Îmi pare rău că trebuie să v-o spun, dar acest pământ e prea frumos şi prea bogat ca să-l puteţi păstra fără luptă. Vi-l vor lua!” (Jean-Marie Le Pen, în atenţia poporului român) De Prof. Univ. Dr. Corvin Lupu – Art-Emis

  0 0
 • 07/26/13--22:48: Rasa ca stil
 • Lucian Blaga despre “RASA ca STIL” si comentariul lui Mircea Eliade

  autor: FrontPress 27.07.2013

  calusari„Dacă mi s-ar pune întrebarea ce atitudine aș lua faţă de problema amestecului între rase, aș răspunde: nici în această chestiune nu mă îndrumă pretinse descoperiri sau principii știinţifice, ci mai curând sensibilitatea mea stilistică. Mă voi declara cu alte cuvinte împotriva amestecului, dar nu din considerente biologice de puritate a plasmei ereditare, ci fiind ca mi se pare că amestecul duce în cele mai multe cazuri la lipsă de stil și într-un anume sens la lipsă de caracter. E în joc un elementar simţ al stilului și un respect cvasi-religios faţă de formele substanţei vitale, simţăminte pe care nu pot şi nu înţeleg să le înving.
  Simţământul că te găseşti în prezenţa unei rase, care a fost favorizată de împrejurări prielnice de a se realiza consecvent cu ea însăsi şi de a-şi traduce în fapte creatoare toate virtualităţile, este una din rarele bucurii şi generoase satisfacţii, la care mi s-ar părea monstruos să renunţi cu uşurinţă.
  Să nu stricăm, să nu nivelăm, să nu spălăcim, noi oamenii, ceea ce a răsărit din sânul naturii şi al sorţii cu irezistibila şi convingătoarea putere a unor fenomene originare plastic delimitate prin graţie de sus.
  Nu mai puţin condamnabil ar fi însă şi drumul celălalt, al exaltării rasiste. Atitudinea, pretenţioasă în formă, primejdioasă pe cât de naivă în esenţă, a mesianismului rasist, care în ultimele sale consecinţe teoretice şi practice propagă în ascuns sau pe faţă imperialismul spiritual, fizic şi economic al unei singure rase — nu e prin nimic justificabilă.
  Simţământul, singurul, care deschide poarta spre un cadru ecumenic, simţământul de evlavie în faţa fenomenului raselor — ne dictează să fim noi înşine, sub stelele noastre, şi să îngăduim celorlalţi să fie şi ei — tot ei înşişi, sub stelele lor.” (fragment de Lucian Blaga din „Rasa ca stil”, revista „Gândirea”, februarie 1935).
  Mircea Eliade: Rasă și religie. Comentarii la eseul lui Lucian Blaga, „Despre rasa ca stil”:
  „D. Lucian Blaga nu concepe rasa ca specie biologică – rigidă și intolerantă – ci ca stil de viață și sufletesc ‘alcatuit din latente, din posibilități sau din fragmente pe cale de a se schița’. Aceasta nu e numai o pozitie de estet. Este singura pozitie firească și fertilă care se poate lua în fața fenomenului rasă.
  [...] Iubitor al stilurilor, al acestor fenomene originare care dau sens existenței și justifică orice fel de creație, d. Lucian Blaga afirmă necesitatea unei ‘purități’ etnice. Dar cât de frumos justifică d- sa aceasta ‘puritate’ pe care au șantajat-o cu atâta brio șefii politici și spirituali ai Germaniei moderne.” (Vremea, an VIII, 21 Februarie 1935, nr. 377) via Remus Tanasa


  0 0
 • 07/27/13--00:49: Exportatoare de robi
 • Romania, tara exportatoare de robi!

  autor: FrontPress 27.07.2013

  sclavCa mai toţi românii obligaţi să plece din ţară în căutarea unui loc de muncă și a unui rost, ca să trăim bine, așa cum ne-a urat președintele când duduia economia lui Tăriceanu și băncile te trăgeau de mânecă să îţi dea credite cu buletinul și, așa cum, ceva mai încoace, același președinte, dacă tot nu ne-am conformat urării lui, ne-a îndemnat să plecăm din ţară să ne căutăm binele, așa am procedat și eu, ca o româncuţă cuminte și ascultătoare ce sunt…
  Dar, iată, a venit vremea să nu mai îndur și să simt că trebuie să îmi „strig” revolta și nemulțumirea față de felul cum suntem tratați, pe de o parte, de către autoritățile care guvernează țara noastră aflată în faza punerii pe butuci și, pe de altă parte, de către străinii care ne subjugă, ne storkc și ne rup pentru a scoate profit cât mai mare de pe urma muncii noastre, precum famații negustori de sclavi din vremurile colonialismului britanic. Diferența între acea sclavie și aceasta modernă este că ne-am văzut siliți să emigrăm de bună voie spre plantațiile lor, să ne vindem singuri, și nu duși cu forța după capturare, dar tot un fel de a merge cu forța este și sacrificiul plecării în lume forțați de sărăcie și lipsa vreunui orizont mai ales pentru noi, tinerii. Cum-necum ne-am adapatat cerințelor pieții europene, care trâmbițează fraze pompoase despre drepturile și egalitățile în drepturi pentru toți cetățenii comunității, chiar și pentru noi, cei aflați la coada lumii în ceea ce privește standardul de viață.
  România, datorită iresponsabililor diriguitori ai destinelor noastre și a trădătorilor care s-au succedat la putere după înlăturarea de decor a comunismului la porunca mai marilor lumii, a fost transformată într-o țară exportatoare de forță de muncă, de sclavi. Cum a fost posibilă această conversie?
  Răspunsul îl aflăm analizând pas cu pas politica mârșavă, jaful, îngenuncherea noastră ca națiune în acest aproape un sfert de veac de demo(la)crație în care economia a fost efectiv ”demolată”, dezmembrată și vândută la fiare vechi. Democrația românească a fost impusă, convertită și pervertită din totalitarismul comunismului rapace de către exponenții vechii gărzi nomenclaturiste, travestiți, deveniți politicieni, magnați, interlopi… România, prin intermediul păguboasei și mizerabilizatei sale tagme politice și-a sacrificat și vândut demnitatea, unitatea de spirit și de neam, tradițiile și oamenii de valoare în interesul stăpânitorilor din cercurile oculte planetare, care au urmărit să ne înrobească și să ne transforme într-o enclavă evreiasco-țigănească.
  Din nefericire, am ajuns să ”ne bucurăm” de o faimă care ne declasează ca națiune și indivizi în afara țării, în contrast cu ceea ce reprezentam și ar trebui să reprezentăm ca națiune și oameni excepționali, cu gene vechi și valoroase.
  Făcând o incursiune în istorie, vom sesiza că europenii, și în special vesticii, ne datorează prosperitea, privilegiul de a se desfăta și fuduli cu prosperitatea lor, uitând că noi, românii, mii și sute de ani am fost scutierii, pavăza și zăgazul împotriva invaziei vrajmașilor creștinătății înspre Apus, înspre ei, occidentalii, stăpânii multinaționalelor. Marilor personalități istorice românești, precum Iancu de Hunedoara, Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare li s-a minimalizat și eclipsat rolul politic și strategic pe scena lumii, spre a li se face loc și imagine eroilor occidentali, fără sau cu mai puține merite. Ni s-a furat și cumpărat, prin complicitate cu trădătorii de neam din interior, chiar și istoria.
  Românii reprezintă acum exact „ce-a voit acel Apus…”, cum, cu genialitate (încă nerecunoscută de către Occident), în „Scrisoarea III” a sintetizat însuși Eminescu, pe care ar trebui să îl așezăm alături de marii noștri voievozi: forța ieftină de munca, cea mai eficientă și cea mai prost plătită de pe continentul european.
  Anual , sute de mii de absolvenți de studii universitare, cu masterate și doctorate chiar, iau drumul singurătății și străinătății și, lipsiți de perspectivele unui viitor acceptabil în țară, se vând umilitor pe piața muncii. Foarte puțini dintre ei au norocul să profeseze în domeniul pentru au care studiat, absolvind chiar și două sau trei facultăți. Căpșunarii din Spania și din alte țări, muncitorii din fermele daneze, femeile de servici din Italia, îngrijitoarele de bătrâni și alte meserii degradante sunt ocupate, în majoritate, de români cu studii superioare, aceștia reprezentând grosul forței de muncă românească în Occident . Desigur, există și un mic procent de intelectuali, de oameni de știință, de manageri și specialiști de înaltă competență, dar și aceia sunt plătiți discriminatoriu și în nici un caz nu sunt mediatizați pe plan extern, fiindcă ar însemna o discreditare și un atentat la mândria naționalistă a tărilor vestice prin recunoașterea meritelor românilor cu un grad de inteligență superior lor. Dar și fiindcă, așa cum se tem ei, occidentalii, le-ar încurca socotelile, având faimă, ar trebui să fie plătiți mai bine. Politicile stăpânirii vestice au decis că românii trebuie să devină și să rămână un popor sclavizat și umilit acasă și oriunde în lume.
  Mândria și unitatea poporului român au fost abolite ca urmare a unei perioade relative scurtă scurtă de îndoctrinare pe diverse căi , o perioadă de doar 23 de ani în care românul de rând a fost învățat să-și desconsidere propria țară confundand-o cu politica odioasă și cu odioșii politicieni, aceasta fiind perioada cea mai nefastă din istorie, distanțându-ne incredibil de origini și potențial.
  Am devenit un popor țiganizat, ”educat” în spiritul de șatră, de nomazi, îndobitociți peste masură de ziarele și televiziunile care, pe criterii comerciale și politice, ghidează tinerii în direcția prăpastiei morale și axiologice, inoculându-li-se drept model de viață și repere tot ce este mai urât, mai viciat, mai toxic, mai străin de valorile autentice românești. Viitorul unei țări este, desigur, opera tineretului … Iar al nostru tineret decadent, din păcate, nu va putea asigura continuitatea de neam valoros. Sistemul de (non)valori împrumutat de la străini ne va direcționa spre decădere și alterare continuă. Atunci ce ne rămane de făcut? Cât de necesar ar fi acum un „căpitan” și o mișcare de fier care să guverneze măcar un an și să purifice Țara! De Andreea Arsene –Ziarul Natiunea

  0 0
 • 07/27/13--07:11: TATICUL MEU E LA RAZBOI

 • 0 0


  0 0
 • 07/27/13--21:45: Germania reactioneaza
 • Cafeneaua “NAZISTA” din Indonezia a starnit reactii oficiale din partea Germaniei (FOTO)

  autor: FrontPress 28.07.2013

  00Fascinaţia asiaticilor pentru fostul regim naţional-socialist din Germania este un fenomen ascendent în ultimii ani, fie că e vorba de IndiaMongoliaTailanda, Japonia sau Coreea de Sud. Cel mai recent exemplu în acest sens este o cafenea “nazistă” din Indonezia, care are pereţii împodobiţi cu svastici şi cu afişe Waffen SS.
  Cafeneaua Soldatului s-a deschis în 2011 oraşul Bandung, dar a atras atenţia abia acum, după ce mai multe publicaţii de limbă engleză au realizat reportaje la faţa locului. Patronul Henry Mulyana a anunţat deja că intenţionează să deschidă un local similar şi în Bali.
  “Nu îl idolatrizez pe Hitler. Îmi plac doar colecţiile militare”, a declarat acesta, după ce presa occidentală a scris recent mai multe articole negative despre localul inedit. “Sunt doar un om de afaceri, nu un politician. Am dreptul să îmi decorez localul cu ce cred că va atrage clienţi. Sunt sigur că nu încalc nici o lege”, a mai afirmat Mulyana.
  Patronul mai susţine că mica sa afacere este foarte populară în rândul turiştilor europeni, mulţi dintre ei germani, care în ţara natală ar fi închişi până la 6 luni după gratii dacă ar îndrăzni să afişeze în public orice simbol asociat cu cel de al Treilea Reich.
  În Cafeneaua Soldatului, chelnerii şi barmanii sunt îmbrăcaţi în tricorui roşii cu svastici iar din când în când sunt organizate petreceri tematice, unde doritorii participă îmbrăcaţi în uniforme militare germane din timpul celui de al Doilea Război Mondial.
  Guvernul de la Berlin, în urma plângerilor comunităţii evreieşti, a anunţat că va protesta oficial faţă de funcţionarea Cafenelei Soldatului.
  Rabinul Abraham Cooper, de la organizaţia sionistă Cenrul Simon Wiesenthal din SUA, s-a declarat la rândul lui “scandalizat şi dezgustat”. “Aşteptăm să fie luate toate măsurile pentru închiderea localului care celebrează o ideologie care promovează genocidul şi care denigrează toţi ne-arienii”, a continuat acesta într-un comunicat de presă. Sursa: FrontPress.ro
  11012345678 10


  0 0
 • 07/28/13--00:08: Dubla cetatenie...

 • autor: FrontPress 28.07.2013

  unguri trenProblema „pământului natal” cronicizează bătături pe creierul revizioniștilor maghiari din politichie și presă într-o ciudată, absurdă și ilogică diseminare a analfabetismului semantic. Într-o secvenţă suprarealistă, un englez născut la Budapesta (din turism sau varii alte împrejurări) ar trebui să declare respectivul oraș ca „pământ, oraș, asfalt natal” (loc de naștere) și să ceară adăugarea, lângă cetăţenia britanică (spaţiu în care își consumă real biografia) pe cea maghiară, ca drept natural.
  În aceeași logică alienată titirezii politici de varii grupări iredentiste și futurologice maghiare continuă să sfideze însăși esența europenismului prin absurda pretenție a dublei cetățenii în condițiile în care atât România (țara căreia îi aparțin de jure) cât și Ungaria (ca zonă de proveniență) fac parte din Comunitatea Europeană și au, ca atare, facilitatea de a desfășura larg steagul secuio-maghiar în fața parlamentului maghiar, în pustă, pe oceanele și munții atât de bine reprezentați de Câmpia Panonică, ca cetățeni români de etnie mahiară. Or aceștia nu acceptă realitatea, normalitatea: își supraextind cucuiul osului atemporal al frunții răscăcărați pe două ”pământuri” natale de parcă ar fi avut două nașteri concomitente: pe ”pământul natal” din România și pe teritoriul sacrosant (pentru ei) al Ungariei. Spre deosebire însă de evrei, care și-au determinat fluxul către Țara Sfântă, Israel, concetățenii noștri maghiari cu profesie politică își refuză cu obstinație hagialâcul, voind cu tot dinadinsul și în afara oricărei logici să ”natalizeze” o Mică Ungarie în spațiul de nașteri multiple dar cu istoricitate precară pentru ei de pe teritoriul românesc. Aritmetica simplă și universal valabilă este refuzată bolnăvicios de exact indivizii care, îmbățoșați de procentele majoritare ale minorității (din două județe ale României) își invită belicos concetățenii de etnie maghiară (secuiască?) să plutească în derivă civică, în răspăr cu ceilalți cetățeni ai țării.
  Cine sunt agitatorii, activiștii revizioniști? Tocmai indivizii cei mai adânc mufați la bugetul public alimentat de populația românească (mă refer la deputați, senatori udemeriști, la cei aflați în structurile administrației publice din HARCOV). Refuzând regionalizarea pe etaloane europene dar susținând regionalizarea enclavizată ca prolog al unei închipuite translări teritoriale către o Ungarie bântuită nefericit (tot în tomberoanele politice) de gripa trianonică și de coșmarul reconstrucției unui iluzoriu neo-imperiu austro-ungar cu capitala obligatorie la Budapesta, acești posedați ai coșmarurilor ultra-revanșarde exersează un discurs cleometric de râsul lumii, acceptabil până la un anume nivel ca literatură SF dar care ar binemerita coerciții clarificate din partea comisiilor de profil din Parlamentul Europei. Și cum mulți alți cetățeni consideră că strategia actualei puteri este total nepregătită în a prezenta o soluție coerentă a restructurării administrative dar și a Constituției, nu ar fi lipsit de interes să se realizeze totuși un referendum măcar în județele cu o densitate mare de cetățeni români de etnie maghiară pentru a-și defini cu claritate apartenența civică la România sau la Ungaria și nu existența pe un ”pământ natal” sau ”pământ strămoșesc”, stratul considerat de unii ca sediment panonic așezat pe cale supra-naturală deasupra vestigiilor existenței traco-dacice ca bază de de existență clarificată a românimii. Funcție de răspunsuri aceleași comunități vor decide și asupra modului de recompunere a dialogului inter-etnic în absența politicienilor care vor întări fizic vectorul extremist din parlamentul, administrația și instituțiile din țara vecină prin libera trecere în țara europeană vecină (pe principiul ”o singură țară – o singură cetățenie”). Este clar, firesc – repet – ca în situația condițiilor egale și comune de apartenență la Comunitatea Europeană, statutul de dublă cetățenie să fie desființat ca una din principalele surse de alterare a climatului de conviețuire intra și inter-statală. Excepție fac, sigur, situațiile în care legislația unei țări sau a alteia impun primirea sau ”cumpărarea” celei de a doua cetățenii ca o condiție obligatorie pentru investiții imobiliare. Dar tot legiuitorul prevedecumpărătorul – ca proprietar recunoscut, să-și asume cetățenia unică la acea țară.
  Atacurile la vedere asupra atributelor esențiale ale existenței României ca stat național suveran ar trebui să preocupe prioritar parlamentul, obligat să impună, în consens cu normele europene, penalitatea încălcării principiilor de conviețuire (chiar dacă un partid sau altul va pierde atragerea a nu știu câte procente de susținere etnică și nu civică), ingerințele exogene, alimentarea acțiunilor xenofobe, extremiste, revizioniste. În aceeași măsură ar trebui să acționeze și membrii parlamentului maghiar aflați în pragul unei sigure și necesare acțiuni coercitive din partea Consiliului Europei (încălcarea repetată și cu bună știință a normelor de bună-vecinătate, de respect și de cooperare).
  Din acest punct de vedere dosarul vinovățiilor asumate de extremiștii maghiari din ambele țări sunt tot atâtea dovezi de incriminare a celor care, într-o inconștiență aparentă, vor să aibă prioritate în declanșarea unei noi și absurde conflagrații regionale. Și, de aici, necesara și legala decizie a legislativului românesc de a anula dubla cetățenie pe ambele versante ale istoriei proprii fiecărei națiuni în parte: română și maghiară. În aceeași măsură se impune statuarea limitelor și funcționalitatea autonomiei locale fără a accepta sub nici o formă translarea de la principiile constituționale de până acum. Iar între acestea utilizarea limbii române ca limbă oficială în toate structurile instituționale ale țării (cu derogările minime prevăzute) este nediscutabilă. Celelalte amănunte (dubla inscripționare – acolo unde legea este asiguratoare, prezența translatorilor pentru asigurarea clarității declarațiilor, etc) sunt apartenente deja exercițiului administrativ, cum și autonomia culturală din spațiile cu densitate etnică, alta decât cea românească. Or, aceste aspecte sunt scenarizate în fals, orchestrate politic dincolo de substanța faptului real, declarațiile mincinoase devenind suportul ”oficial” al altor declarații politicianiste. Originalitatea tembelă a unor decizii de până acum ale guvernelor, președenției și parlamentului, (unele din acestea asigurând, indirect, slăbirea statului de drept, a democrației) trebuie revăzute, textualizate legal cu prioritate nediscutabilă față de alte proiecte de măcinare a timpului și banilor tot mai puțini din buzunarul cetățeanului român. Se uită cu bună știință că doar ocupanții (țări, imperii) au instituit obligativitatea utilizării limbii lor ca limbă oficială pe când în România, țară clarificată ca existență istorică, teritorialitate, limba română reprezintă cu unicitate atributul oficial de existență și reprezentare geo-politică normală, coerentă. Orice încercare a politilogilor maghiari de extremă extremitate de a suprapune ”problema maghiară” peste situația românilor din Republica Moldova (majoritari în toată istoria basarabeană) se situează în zona de maxim risc putând fi interpretată, în variantă pur-maghiară, ca un atac împotriva maghiarimii din Ungaria (că acolo lipsesc secuii).
  Din nefericire esența coruptivă a administrației publice crează un nou pericol în acutizarea relațiilor inter-etnice din Translivania prin galopul șleampăt, însăilat și uneori mincinos în documente al retrocedărilor de proprietăți. Și chiar dacă un președinte al Cehiei s-a autosuspendat susținând prioritatea destinului față de presiunea restaurativă, cred că o corectă, reală determinare a valorii reale din dosarele de retrocedare este obligatorie indiferent de etnicitatea inițiatorului de dosar. Or și aici textele de lege, norme de aplicare fiind voalate, depășite de noua realitate, se crează un triunghi al Marianelor care va înghiți tragic și nemeritat multe alte destine.
  Legile bune, bine întocmite, înlătură sursele de neîncredere. Din nefericire tocmai lipsa sau proasta întocmire a acestora de către parlamentul român (în varii compoziții politice) au indus votul de neîncredere în clasa politică nu doar din partea românilor ci și a reprezentanților tuturor etniilor. Prostia, interesul de moment, populismul interesat au creat monștrii de presiune asupra echilibrului natural (acceptarea cognomenului de ”rom” pentru ”țigan”, amnistia lustrabililor, alimentarea extremismului etnic în varii forme, supra-imunizarea parlamentarilor, etc., etc.). Situarea clasei politice din România pe ultimele trepte ale scării de serviciu de la Consiliul Europei va crea în continuare dereglări, frustări, pierderi și martirizări nemeritate ale demnității românilor. De Aurel Brumă - Ziarul Natiunea


  0 0
 • 07/28/13--06:23: Horoscop penibil

 • Horoscop penibil - stire penibila de Diana Zagrean

  Ok, stiti cu totii ca sunt pasionata de astrologie si ca anumite lucruri din tot ceea ce tine de horoscop le consider a fi adevarate insa nu sunt extremista si absurda sa cred toate bazaconiile si sa fac ce-mi zice horoscopul. Ce-am gasit astazi m-a frapat insa! Una e sa faci horoscopul zodiilor la modul general, sa descoperi care sunt culorile zodiilor s.a si alta e sa “recomanzi” femeilor cum sa-si tunda parul pubian in functie de zodie!?? (Diana Zagrean).  Mai urmeaza intrebarea de la finalul articolului din Unica ” Tu ce stil abordezi?”
  Ce trebuie sa faci cand nu stii ce sa faci!?
  Horoscopul anului 2013
  Don Juan de.... horoscop!?
  Si-au lasat amprenta↓
   touchofadream.ro

  Berbec

  Îndrăzneaţă şi pasională, femeia berbec va alege un stil care atrage atenţia la piscină, care şochează un nou venit în domitor sau care îl surprinde până la lacrimi pe prietenul/soţul ei. Berbecii vor alege o tunsoare avantgardistă sau o culoare fistichie pentru părul pubian. Să nu te simţi panicată dacă ai obţinut un albastru puternic în loc de negru. Dacă eşti berbec, vei avea o idee nouă destul de curând şi vei drege situaţia.

  Taur

  Taurii sunt femei fidele şi conservatoare, aşa că nu trebuie să te aştepţi la o freză radicală sau vreo culoare turbată...acolo jos. Cel mai probabil femeia taur va adopta un stil tuns, îngrijit, dar nu complet descoperit. Cum este discretă şi nu vrea niciodată să sperie bărbaţii femeia taur va merge la sigur şi va alege ceva nici prea...golaş, nici prea...stufos.

  Gemeni

  Gemenii sunt firi comunicative şi pline de creativitate. Dacă în dragoste, femeia gemeni pune accentul pe comunicare, tot aşa va proceda şi în cazul părului nedorit. Ea vede părul ca pe un accesoriu care ajută la direcţionarea bărbaţilor, de aceea va adopta clasica "landing strip", o fâşie subţire de păr care mai mult ghidează decât acoperă.

  Rac

  Visătoare şi intuitivă, femeia rac ţine foarte mult la părerea partenerului când vine vorba de viaţa sexuală. Deşi nu este neapărat supusă şi cuminte în pat, femeia rac nu va alege niciodată o coafură riscantă şi nu va epila tot părul fără să-i ceară, discret, părerea consortului. Până la urmă, el este cel care are treabă în zona respectivă, aşa că părerea lui contează mult.

  Leu

  Jucăuşă şi independentă, femeia leu nu se va crampona de ceva atât de banal ca părul pubian. Pentru că nu se lasă impresionată uşor şi işi alege bărbaţii la fel ca ea, puternici şi care ştiu ce vor, leoaica va merge pe epilarea braziliană. Femeia leu nu stă la discuţii şi dacă bărbatul din viaţa ei, fie el soţ sau iubit, nu va fi de acord cu "despădurirea masivă", ea tot nu se va lăsa înduplecată.

  Fecioară

  Perfecţionistă şi mofturoasă, fecioara nu se va mulţumi cu câteva mişcări rapide de lamă de ras sau câteva fâşii de ceară, cât să arate locul curat şi îngrijit. Femeia din această zodie nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură şi, după ce se hotărăşte asupra unui stil, părul ei pubian trebuie să arate ca o operă de artă. Prin urmare, fecioara va alege un model complicat, realizat cu multe benzi de ceară, la un salon scump.


  Balanţă

  Romantică şi sociabilă, balanţa este foarte atentă la impresia pe care o face atunci când ajunge goală, în faţa iubitului. Indiferent dacă este vorba de o relaţie serioasă sau de un one night stand, balanţa vrea să dea bine şi să impresioneze printr-un fizic cât mai aproape de perfecţiune. Prin urmare, nu o să prinzi vreodată o femeie balanţă rasă cu lama sau cu crema epilatoare în geantă. Balanţa nu se lasă prinsă pe nepregătite, aşa că va apela la credincioasa cosmeticiană şi la clasica epilare cu ceară.

  Scorpion

  Femeia scorpion este cunoscută pentru firea misterioasă şi stilul pasional. Geloasă şi foarte mândră de achiziţia ei (fie că este vorba de iubitul de 10 ani, soţul sau de bărbatul agăţat aseară în club), femeia scorpion doreşte să-l ţină lângă ea atâta timp cât are nevoie de el şi îl doreşte. Prin urmare, nu poate lăsa un detaliu ce ţine de aspect să-i scape. Scorpionul va alege o tunsoare braziliană (asemănătoare cu epilarea braziliană, dar cu model de smiley, fulger, inimioară, trifoi, etc).

  Sagetator

  Energică şi aventuroasă, femeia săgetător are mereu nevoie de spaţiu, de libertate şi de posibilitatea de a se exprima în voie. Indiferent dacă are o relaţie stabilă sau tocmai a agăţat un tip sexy în club, femeia săgetător vrea mereu să fie pregătită de o nouă aventură. Cum nu se lasă încurcată de detalii şi vrea libertate totală, femeia săgetător va alege epilarea definitivă şi totală. Astfel, ea nu trebuie să-şi mai facă griji de părerea nimănui şi poate oricând să ajungă direct de la birou pe plajă, sau dintr-un bar în dormitor.

  Capricorn

  Raţionale şi mari iubitoare de confort, femeile capricorn nu vor să fie prinse pe nepregătite. Capricorni nu suportă surprizele în general, aşa că nu vei vedea păr pubian vopsit, tunsori trăsnite sau fire neîngrijite. Epilatul total cu ceară sau o tunsoare cuminte, care arată curat şi îngrijit va fi cea mai potrivită alegere.

  Vărsător

  Vărsătorii sunt firi încăpăţânate şi expansive. Femeia vărsător iubeşte libertatea şi vrea mereu să fie în ton cu moda, chiar şi atunci când vine vorba de părul pubian. Indiferent dacă are un iubit stabil sau dacă este single şi frânge inimi în fiecare zi, femeia vărsător ştie ce se poartă, ce trenduri vin dinspre Europa şi ce mai poartă vedetele de la Hollywood. Aşa că cea mai bună soluţie este să fii atentă la trenduri. Dacă se anunţă un curent hippie şi actriţele au început să poarte părul natural, fă şi tu la fel. Dacă, dimpotrivă, igiena primează şi toată lumea vorbeşte de epilarea braziliană, femeia vărsător va fi prima care s-o adopte.

  Peşti

  O fire romantică şi sensibilă, cu rădăcini adânci şi iubitoare de tradiţionalism, femeia peşti nu va fi niciodată o rebelă cu părul pubian vopsit, tunsoare braziliană sau epilare totală definitivă. Cum echilibrul şi un stil temperat sunt cele mai importante trăsături ale sale, femeia peşti va alege, cel mai probabil, o "landing strip" mai lată, care să o protejeze de îndrăzneala unei epilări totale, dar care să nu pară prea retro şi stufoasă în ochii persoanei iubite.

  0 0
 • 07/29/13--04:24: Tiganii
 • Romania calcata in picioare de Italia: TIGANI expulzati pe motiv de “incapacitate de integrare”

  autor: FrontPress 29.07.2013

  tigani italiaProblema taberelor de nomazi şi cea legată de fenomenul infracţional ţigănesc din Europa Occidentală a creat nevoia de identificare a unor modalităţi ingenioase şi abuzive de ocolire a legislaţiei UE, care nu permite expulzarea cetăţenilor dintr-un stat membru. Cel mai recent caz de acest fel îi are ca protagonişti pe 35 de ţigani originari din România, care cerşeau într-un mod agresiv în Veneţia. Ordinele de expulzare au fost emise de prefectura din lagună la încheierea anchetelor desfăşurate de forţele de ordine, care au permis expulzarea unor cetăţeni care fac parte din UE pe motive precum “incapacitatea de integrare socială şi culturală”.
  Decizia prefecturii împotriva cerşetorilor agresivi a fost primită cu satisfacţie de vice-primarul din Veneţia, Sandro Simionato, transmite Rador. “Salut decizia de expulzare a 35 de romi români, luată de prefectura veneţiană”, a declarat Simionato. “Zilele trecute, când insistam asupra necesităţii unor acţiuni stabilite între instituţii diferite, mă refeream chiar la decizii şi măsuri ca acestea. Acum vor trebui supravegheaţi, pentru ca expulzările să fie respectate, deoarece este vorba despre consecinţe care nu pot fi asumate. Insist să spun că, pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile vor trebui să fie însoţite de un nou sistem de norme naţionale corecte şi de dotări care să permită primăriilor şi forţelor de ordine să acţioneze cât mai bine”, a conchis vice-primarul Veneţiei.
  Statul român nu a protestat oficial în legătură cu acest caz. Se pare că autorităţile de la Bucureşti preferă să accepte umil înapoierea în ţară a valurilor de imigranţi ţigani, trimişi abuziv cu avioane în România, în loc să acţioneze pentru garantarea dreptului acestora, ca cetăţeni ai UE, de a nu fi expulzaţi şi de a se stabili oriunde pe teritoriul Uniunii, inclusiv în state precum Italia, Franţa, Germania sau Spania. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 07/29/13--04:29: Ungaria
 • Gura lui Tokes adevar graieste: UNGARIA vrea preluarea TRANSILVANIEI

  autor: FrontPress 29.07.2013

  erdelyLaszlo Tokes a anunţat public la Băile Tușnad propunerea de preluare a Transilvaniei de către Ungaria sub forma iniţială de ”protectorat”. Totul, în aplauzele audienţei și în zâmbetele lui Viktor Orban care nu putea lansa el o asemenea provocare, dar a lăsat să-i fie propusă pentru că extremismul maghiar merge până la capăt. Declararea membrilor Guvernului maghiar drept persona non grata în România ar fi o reacţie prea blândă în faţa unui asemenea atac la integritatea teritorială a României.
  Întâi de toate, să-i mulțumim lui Traian Băsescu și PDL-ului pentru prietenia lor cu Viktor Orban și pentru susținerea acordată lui Laszlo Tokes pe care l-au promovat, la un moment dat, până la poziția de vicepreședinte al PE, ca să aibă și mai mare influență în lupta împotriva României. Apoi, să remarcăm tăcerea suspectă a lui Băsescu, care îi este dator lui Viktor Orban atât de mult încât din președintele-jucător căruia nu-i scapă nicio privatizare, niciun articol de presă, din apărătorul Constituției României care se jura cu mâna pe Carte, a amuțit în fața atacurilor la statul român. De altfel, Tokes a regretat lipsa bunului tovarăș Băsescu, atât de prezent în mijlocul dușmanilor României în alți ani.
  Apoi să ne gândim cum am ajuns să fim reprezentați la Bruxelles de un europarlamentar cică român care face propuneri de cedare din teritoriul național fără să i se întâmple nimic. Tokes nu ar mai fi trebuit să fie cetățean român de mult, dar nu avem o lege a retragerii cetățeniei. Trebuie făcută. Dar el nu este doar cetățean român, ci reprezentant al României la Bruxelles. E ca și cum l-ai pune pe Osama bin Laden să fie ambasadorul SUA. Pentru că Tokes este un terorist ideologic care atacă fundamentele statului român de mulți ani încoace.
  Cât despre pleiada miniștrilor maghiari care au venit până în România să ne spună cât de mult îi iubesc ei pe etnicii maghiari, cred că declararea lor ca persona non grata pentru felul cum atacă statul român ar fi o pedeapsă firească, chiar dacă prea blândă. România ar trebui să procedeze în aceste cazuri ca și Slovacia cu fostul președinte maghiar Laszlo Solyom în august 2009, când i s-a interzis accesul pe pământul slovac pentru fapte mult mai puțin grave.
  Protectorat al Transilvaniei din partea Ungariei am mai avut, sub formă de ocupație horthystă și știm ce înseamnă acest lucru: decimare, crime, alungarea românilor și toate ororile nazismului. Nu vrem să revedem istoria anilor ’40, deși înspre acel loc ne împing Laszlo Tokes și Guvernul extremist de la Budapesta. Ce s-a întâmplat la Băile Tușnad nu este campanie electorală, este un atac programatic la suveranitatea și integritatea României. Statul român nu are voie să rămână fără răspuns!
  Iată ce au pățit românii sub ultimul ”protectorat” al Ungariei, în anii ’40:
  masacrul-de-la-ipOrban face, Băsescu tace
  Președintele Traian Băsescu ar trebui să ia atitudine împotriva acțiunilor anti-românești ale reprezentanților Guvernului de la Budapesta pe teritoriul României. În calitatea sa de garant al independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării, de supraveghetor al respectării Constituției (art. 80 din legea fundamentală), de șef al diplomației românești, dar și de președinte al CSAT (art. 92), Traian Băsescu are obligația să-și îndeplinească prerogativele constituționale și să sancționeze amestecul Guvernului Ungariei în decizii care privesc strict statul român, precum și să găsească soluția de a opri presiunile pe care Budapesta le face în țara noastră pentru a obține autonomia etnicilor maghiari, într-un total dispreț față de legile internaționale.
  Traian Băsescu este foarte activ și vocal atunci când are un interes personal sau politic, dar nu are nicio reacție când e în joc respectarea Constituției statului român. Sprijinul acordat de premierul Ungariei Viktor Orban lui Traian Băsescu pentru a nu fi demis prin referendumul de anul trecut nu ar trebui plătit prin tăcerea președintelui în chestiuni de securitate națională (art. 119 din Constituție). De aceea, ar fi normal ca instituția prezidențială să se manifeste public și instituțional împotriva atacurilor deschise la adresa României din partea reprezentanților unui guvern străin.
  Chiar dacă Traian Băsescu a fost un obișnuit al școlilor de vară de la Băile Tușnad, alături de Viktor Orban și de alți contestatari ai Constituției României, acest lucru nu-i dă dreptul să abdice de la obligațiile constituționale și nici nu ar trebui să-l împiedice să apere statul român în fața încălcării suveranității statale. Pericolul tăcerii prezidențiale este cu atât mai mare cu cât ofensiva Budapestei nu se va opri aici, oficialii maghiari fiind dispuși să încalce orice uzanțe diplomatice și orice legi ale României de dragul voturilor din Transilvania. De Bogdan Diaconu
  orban-basescu-tokes-tusnad-2010

  0 0
 • 07/29/13--13:50: Terbea Sorin a murit
 • Terbea Sorin a decedat intr-un accident cu elicopterul in judetul Mures

  Omul de afaceri Terbea Sorin a decedat azi , in urma unui accident cu elicopterul propriu, la bordul caruia se mai afla asistenta ei, pilotul, si inca trei oameni de afaceri Germani. Elicopterul s-a prabusit la cateva minute dupa decolare inntr-un lac cu adancime de 2 metri din comuna Taureni, judetul Mures.

  Sorin Terbea, asistenta lui, si cei trei cetateni Germani au vizitat o fabrica de lemn din comuna Taureni.

  Cristian Boeriu, purtatorul de cuvant al serviciilor de urgenta a spus ca patru cadavre au fost recuperate din lacul din taureni, iar singurul supravietuitor, asistenta lui Terbea a fost blocata in elicopter. Ea se afla sub tratament la spitalul judetean Mures.

  Autoritatile investigheaza cauza accidentului.

  Mai stiti detalii despre acest incident? Va rog comentati.


  0 0
 • 07/30/13--00:12: Mars nationalist
 • Mars NATIONALIST impotriva REGIONALIZARII

  autor: FrontPress 30.07.2013

  Noua DreaptaFiliala din Braşov a Noii Drepte va organiza un marş împotriva “federalizării” României şi tendinţelor separatiste. Acţiunea face parte dintr-un şir de manifestaţii similare, iniţiate în diverse oraşe ale ţării de filialele locale ale organizaţiei naţionaliste, cu scopul atragerii atenţiei opiniei publice cu privire la regionalizarea pripită a României, la presiunea Uniunii Europene.
  Maşul din Braşov se va desfăşura joi, 1 august, de la ora 13.00. Plecarea coloanei de manifestanţi va avea loc din faţa Rectoratului Universităţii Transilvania.
  Punctul de vedere oficial al Noii Drepte în legătură cu regionalizarea României
  „Noua Dreaptă respinge regionalizarea României şi Constituţia anti-naţională propusă de USL, întrucât:
  Regionalizarea cu parlament regional şi mai ales preşedinte regional este doar un eufemism pentru FEDERALIZAREA MASCATĂ a României.
  Regionalizarea va slăbi statul român, nu-l va întări şi va încuraja acţiunile separatiste şi autonomiste ale maghiarilor din Harghita şi Covasna.
  Regionalizarea va spulbera şi bruma de autoritatea a statului român, lăsând populaţia regiunilor la cheremul unor mafii locale, pe care nimeni nu le va mai putea dezrădăcina vreodată. Practic, de la actualii baroni locali se va trece la baroni regionali.
  Regionalizarea nu va duce la diminuarea birocraţiei, ci la înfiinţarea unei suprastructuri, situată între ministere şi judeţe, care va îndepărta decizia de cetăţean. În plus, fiecare contribuabil va trebui să suporte, din taxe şi impozite mărite, cheltuielile ocazionate de funcţionarea aparatului birocratic al regiunilor.
  Regionalizarea se înscrie în planurile Comisiei Europene de a distruge toate statelor naţionale şi de a transforma Uniunea Europeană într-o federaţie de regiuni sub numele de Statele Unite ale Europei.
  Regionalizarea va subordona regiunile nu guvernului României, ci Comisiei Europene, aceasta însemnând de facto şi de jure transferul suveranităţii naţionale către guvernul UE. Vice-premierul Liviu Dragnea a afirmat că ‘exerciţiul financiar al Uniunii Europene 2014 – 2020 trebuie să găsească regiunea administrativă în România, în aşa fel încât regiunea să devină partener direct cu Comisia Europeană şi nu Guvernul Romaniei’.
  Regionalizarea nu va aduce României mai mulţi bani din fondurile europene, la guvernare fiind aceleaşi găşti politice care în perioadă 2007-2012 au atras doar 10% din banii cuveniţi României.
  Regionalizarea este un proiect care pune capăt unui ciclu de un sfert de secol de slăbire a instituţiilor Statului Român.
  Pe cale de consecinţă, România nu va avea nimic de câştigat de pe urma regionalizarii, un proces care are că scop final desfiinţarea Statului Român. Facem deci apel la fiecare român să NU îşi dea votul la referendum pentru proiectul USL de revizuire a Constituţiei, un proiect care nu reprezintă interesele românilor ci doar ale cozilor de topor care au trădat, jefuit şi umilit România vreme de 23 de ani.“ Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 07/30/13--00:42: Nu doresc
 • UNGURII din Timisoara nu doresc relocarea unui monument HABSBURGIC care marcheaza rezistenta orasului in fata asediului maghiar

  autor: FrontPress 30.07.2013

  unguriMunicipalitatea din Timişoara a anunţat relocarea din Cimitirul Eroilor în Piaţa Bălcescu a monumentului neo-gotic denumit “Coloana Fidelităţii”. Acesta a fost dăruită în 1853 Timișoarei de către împăratul Francisc Iosif I ca semn al recunoștinţei sale pentru loialitatea timişorenilor faţă de dinastia imperială din Viena şi pentru rezistenţa manifestată în timpul Revoluţiei maghiare din 1848-49. Mutarea monumentului a stârnit însă opoziţia fermă a UDMR.
  ”Presupunem că sunteți informat despre faptul că în forma sa originală, monumentul preamărea prin mai multe figuri alegorice devotamentul populației orașului față de casa de Habsburg, iar revoluționarii maghiari erau reprezentați de personaje hidoase. De asemenea, cu siguranță aveți cunoștință despre faptul că la insistențele populației maghiare a orașului, în 1855, figurile monstruoase au fost îndepărtate, iar în 1936, autoritățile române din acel timp au mutat monumentul în cimitirul din Calea Lipovei”, explică liderii UDMR pentru PressAlert. Ei îi atrag atenţia primarului liberal Nicolae Robu, printr-o scrisoare deschisă, că se opun inițiativei care, în opinia lor, ”reînvie idei și principii depășite, de asemenea, lezează demnitatea maghiarilor din oraș, din județ, din regiune și din întreaga Românie”.
  monumentul-victoriei_1848_02
  ”Noi, conducătorii UDMR din județul Timiș, în calitate de reprezentanți ai comunității maghiare din oraș și din județ, luăm act cu profundă îngrijorare și respingem hotărât această inițiativă, care reînvie idei și principii depășite, de asemenea, lezează demnitatea maghiarilor din oraș, din județ, din regiune și din întreaga Românie. În opinia noastră, gestul reinstalării monumentului nu contribuie în niciun fel la imaginea Timișoarei moderne, cel mai mare oraș al porțiunii occidentale a țării, iar semnificația lui periclitează obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană, pentru care candidează orașul. În Europa secolului al XXI-lea nu putem fi competitivi cu principii din secolul al XIX-lea, iar Banatul, renumit pentru toleranța sa etnică nu își poate permite să-i fie pusă sub semnul întrebării alinierea la valorile Europei. Minoritățile etnice autohtone din Banat, ca și înțelegerea și respectul reciproc apărut între ele în cursul tradițiilor și conviețuirii seculare sunt niște valori ale meleagurilor noastre, care le deosebesc de celelalte regiuni ale țării și care au contribuit semnificativ la dezvoltarea județului și orașului în care trăim. Reinstalarea monumentului echivalează cu negarea diversității, a respectului etnic și al realizărilor pozitive ale trecutului comun. Prin urmare vă adresăm solicitarea de a vă retrage inițiativa și de a nu plasa în spațiul public un simbol care este jignitor pentru comunitatea maghiară a orașului”, transmit Halasz Ferenc, președintele UDMR Timiș și Molnar Zsolt, deputat UDMR în Parlament, în scrisoarea deschisă adresată edilului Nicolae Robu.
  Pe de altă parte, Asociaţia „Ariergarda”din Timişoara susţine public de mai multă vreme mutarea valorosului monument într-o zonă care i-ar conferi vizibiliate şi unde ar putea fi admirată de turişti, sau chiar de timişorenii care habar nu au despre existenţa ei. „S-au făcut dezbateri mai demult, cu Facultatea de arhitectură, cu Primăria, toţi au fost de acord să aducem statuia în centru, proiectul e deja făcut”, a declarat acum câteva luni scriitorul şi profesorul universitar Daniel Vighi, preşedinte al Asociaţiei Culturale „Ariergarda”.
  412Scurt istoric
  Monumentul “Victoria” sau Monumentul “Fidelității”, opera arhitectului Joseph Kranner și a sculptorului Joseph Max, a fost inaugurat în 17 ianuarie 1853 în Piața Libertății. Piatra de temelie a fost turnată cu un an înainte, în prezența împăratului Iosif I. A fost mutat în 1936 în cimitirul din Calea Lipovei, unde se află și în prezent. Acum urmează să fie montat chiar în centrul Pieței Bălcescu.
  A fost realizat din din ordinul împăratului Iosif I, pentru a comemora loialitatea locuitorilor cetății Timișoara față de coroana de la Viena în fața armatelor revoluționare ungare în timpul evenimentelor din 1848-1849. Cetatea a rezistat cu eroism celor 114 zile de asediu ale anului 1849, când populația civilă a avut enorm de suferit de pe urma bombardamentelor revoluționarilor unguri, conduși de generalul Jozsef Bem.
  Timisoara_1848-1849Atunci, aproape un sfert din persoanele aflate în interiorul Cetăţii au pierit în timpul asediului; au fost distruse 139 de clădiri în Cetate, 71 în Josefin, 33 în Elisabetin, 129 în Fabric. Tifosul, febra tifoidă, holera vor face alte sute de victime şi după ridicarea asediului. Timişoara a trăit atunci cele mai dramatice zile din întreaga sa istorie modernă, încheiate cu peste 3.500 de victime şi sute de clădiri distruse.
  “Coloana Fidelităţii” se află pe lista monumentelor istorice, conform unui ordin emis în 2010 de Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional. Statuia centrală a monumentului a fost devastată în 1918 iar în prezent se află la Muzeul Banatului, fără cap.
  Argumente pentru mutarea în Piaţa Bălcescu
  Locaţia propusă este în fața bisericii romano-catolice Preasfânta Inimă a lui Isus din cartierul Elisabetin. Din punct de vedere urbanistic și arhitectural stilul neogotic al clădirii este compatibil cu cel al monumentului. Deasemenea verticalitatea și silueta zveltă a ambelor obiective sunt alte puncte comune. Sursa: FrontPress.ro
  33910680


  0 0
 • 07/30/13--07:06: Muntele Athos
 • “Ortodoxie sau moarte”: Violente intre calugari si politie pe Muntele Athos

  autor: FrontPress 30.07.2013

  0Luni au avut loc mai multe incidente violente între călugării ultraconservatori de la mănăstirea Esfigmenude pe Muntele Athos şi forţele de ordine care au încercat să pună în practică un ordin de evacuare. Călugării, cunoscuţi pentru vederile lor tranşante în privinţa păstrării tradiţiei ortodoxe, s-au baricadat în lăcaşul sfânt vechi de peste 1.000 de ani şi au aruncat cu obiecte înspre cei care doreau să se apropie de porţi.
  atr5936“Am aruncat cu obiectele pe care le-am avut la îndemână. Voi nu aţi fi reacţionat astfel dacă aţi fi fost alungaţi de acasă în acest mod, iar poliţia, prezentă, nu ar fi acţionat?”, a subliniat indignat purtătorul de cuvânt al călugărilor de la Esfigmenu, Iraklis Moraitis, intervievat de AFP.
  newego_LARGE_t_1101_54229895“Fără îndoială, este pentru prima dată când se face uz de dispozitive incendiare pe Muntele Athos, este un caz care ţine de-acum de justiţie”, a reacţionat Aristos Karmiroglou, guvernatorul Muntelui Athos, republică monastică semiautonomă situată în nord-estul Greciei.
  8205Aceste incidente se înscriu în cadrul unui conflict care persistă de mai mulţi ani între conducerea Muntelui Athos şi călugării de la Esfigmenu, rebeli faţă de ierarhie prin tradiţionalism şi radicalism antipapal. Numeroşi călugări au fost răniţi în cursul unor confruntări anterioare care s-au produs deja în mai multe rânduri.
  În decembrie 2002 Patriarhia de Constantinopol a dispus evacuarea călugărilor de la Esfigmenu, decizie contestată în fața instanțelor elene. În noiembrie 2005 o curte de apel a constatat legalitatea deciziei Patriarhiei de Constantinopol. Evacuarea călugărilor este însă în curs.
  esfigmenouRetraşi în Mănăstirea Esfigmenu, unde arborează un drapel negru pe care scrie “Ortodoxie sau moarte”, disidenţii, circa 100 la număr, ar trebui să lase locul unei noi comunităţi monastice, creată în urmă cu mai mulţi ani de către liderii “Muntelui Sfânt”.
  Condusă de Arhimandritul Metodie, Mănăstirea Esfigmenu a trecut în disidenţă în urmă cu peste 40 de ani, în timpul primelor deschideri ale Patriarhatului ecumenic din Constantinopol în direcţia Bisericii de la Roma, considerată o erezie de către teologii conservatori ortodocşi. Mai precis, în anul 1972 călugării de la Esfigmenou au arborat drapele negre în semn de protest față de întâlnirea patriarhului Athenagoras I al Constantinopolului cu papa Paul al VI-lea, ocazie cu care cei doi au retras excomunicarea reciprocă pronunțată cu ocazia Marii Schisme din anul 1054. Încercarea actualului patriarh Bartolomeu I de a continua apropierea față de Biserica Catolică i-a determinat pe membrii obştii tradiţionaliste să nu-l mai pomenească pe înaltul ierarh la slujbe și în cele din urmă să nu-i mai recunoască autoritatea, ceea ce a dus la excomunicarea lor. Sursa: FrontPress.ro
  5

  0 0
 • 07/30/13--22:40: Tabara de vara
 • Tabara de vara identitara in Suedia: SPORT si NATIUNE

  autor: FrontPress 31.07.2013

  0La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc în Dalarna, Suedia, tabăra de vară organizată de cei de la Frontul Nordic. Participanţii, majoritatea din Suedia, dar şi din alte state scandinave, au început să sosească încă de vineri seara. Tabăra a început însă cu adevărat abia sâmbătă dimineaţa, cu întreceri sportive.
  Pe durata celor trei zile, naţionaliştii au avut parte de conferinţe, dezbateri şi grupuri de lucru dar momentele cele mai aşteptate au fost cele legate de competiţiile sportive şi de jocurile interactive mai “războinice”, de genul paintabll. Atmosfera a fost una camaraderească, scopul acţiunii fiind consolidarea relaţiilor personale între militanţi şi formarea ideologică. Sursa: FrontPress.ro
   10123456789

  0 0
 • 07/30/13--23:53: Secundara metafizicii
 • FIZICA nu poate fi decat secundara METAFIZICII

  autor: FrontPress 31.07.2013

  stiinta si religieConform antropologului francez René Guénon esenţialul cunoașterii în civilizaţiile de tip tradiţional era constituit de pura doctrină metafizică iar tot restul se lega doar în calitate de consecinţe sau de aplicaţii a diferitelor realităţi contingente. Astfel știinţele, cunoașterea care se referă la sfera relativului, adică a materiei, în aceste civilizaţii erau simple dependenţe, aproape niște prelungiri sau reflexe a cunoașterii absolute referitoare la principii. Însuși Aristotel scrie că fizica era doar ”secundară” faţă de metafizică, cea dintâi fiind doar domeniul de aplicaţie a legilor naturii.
  Concepția modernă însă, pretinde să asigure științelor indipendenza negând tot ceea ce le transcende. Occidentalii cultivă știința nu pentru cunoașterea în sine, chiar și inferioră de ar fi, ci mai ales pentru aplicațiile practice și deci pentru oportunitățile comerciale. Pentru a se convinge de asta ajunge să ne gândim cât de ușor se poate confunda astăzi știința cu industria sau cum în imaginariul colectiv figura inginerului sau a inventorului reprezintă tipul însuși al omului de știință.
  Prof. Virgiliu Gheorghe este biofizician iar felul în care acesta își conduce și prezintă cercetările amintește de abordarea cunoașterii din civilizațiile tradiționale menționate de Guénon. Dacă știința modernă, negând orice principiu superior, s-a redus la a formula probabilități și aproximații, un exemplu clar în acest sens fiind teoria falsificării lui Popper, Virgiliu Gheorghe, prin credința creștină ortodoxă, se conexează principiilor eterne partecipând astfel la imutabilitatea acestora dând cercetărilor sale o profunzime și o soliditate care știința modernă obișnuită a pierdut începând cu Pozitivismul. Ceva similar, observă Guenon, s-a verificat și în sfera socială. unde lumea modernă a pretins să separe dimensiunea temporală de cea spirituală. Dar aici nu se contestă deosebirea existentă între două principii care efectiv se referă la două domenii diferite, cum este cazul metafizicii și al științelor. Ci mai de grabă, din cauza unei concepții eronate a spiritului analitic modern, se uită că a deosebi nu înseamnă a separa. Constituit de la sine, puterea temporală perde legitimitate la fel ca științele moderne.
  Printre temele abordate în conferința ”Sinele și identitatea omului” de prof. Virgiliu Gheorghe merită menționate: formarea eului / personalității tânărului din mass-media, influența opiniei publice asupra convingerilor noastre, schimbarea în timp a reperelor fundamentale educative ale fiecărui individ, permisivitatea sexuală la tineri, asimilarea produselor cu personaje în publicitate, mecanismele psihologice ale folosirii facebook-ului, femeile își asuma treptat funcția de obiect sexual al bărbatului. De Stefan Caliman


older | 1 | .... | 49 | 50 | (Page 51) | 52 | 53 | .... | 171 | newer