Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 71 | 72 | (Page 73) | 74 | 75 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 11/24/13--08:38: :)))


 • 0 0
 • 11/24/13--22:15: Comertul legionar
 • Document istoric: Poruncile COMERTULUI LEGIONAR

  autor: FrontPress 25.11.2013

  1. Fii corect, până la sânge. Fă ca să-mi câştig încrederea în tine chiar dacă ar fi să-ţi dau sute de mii de lei. Nu pângări, prin necinste, comerţul legionar. Nu vei fura un pol, ci vei prăbuşi o şcoală.
  2. Nu minţi niciodată. Nu înşela niciodată pe nimeni.
  3. Poartă-te cu bună cuviinţă, politicos, binevoitor şi curtenilor, cu toată lumea.
  4. Ocoleşte orice conflict, orice discuţie contradictorie. Dintr-o mare politeţe, în casa ta, clientul are totdeauna dreptate.
  5. O neînţelegere asupra mărfii, preţului, banilor etc., totdeauna se rezolvă în favoarea clientului.
  6. Fii foarte politicos şi foarte rezervat cu doamnele şi cu orice femeie.
  7. Cine se enervează, cine nu-şi poate stăpâni nervii, nu e bun pentru batalionul comerţului.
  8. Nu discuta în contradictoriu cu camarazii în faţa clientului.
  9. Nu fuma, nu sta în poziţii necuviincioase, nu fi murdar, nu umbla nebărbierit şi nepieptănat. Totdeauna curat, îngrijit, elegant.
  10. Uită-te totdeauna în jurul tău şi învaţă-te a fi gospodar: aşează un lucru la locul său, chiar dacă nu e în sarcina ta a o face, ridică o hârtie, pune mâna pe mătură, şterge o masă, ajută unui camarad. Imediat ce ai terminat un lucru, ochii într-o mie de părţi şi unde vezi cea mai mică nevoie pune mâna. Nu zice ca leneşul: “asta nu-i treaba mea”. Fă cât poţi, fă tot, fă mereu, observă tot din jurul tău, judecă tot, acţionează cu repeziciune şi cu neastâmpăr, nu sta nici o clipă. Inteligent şi viu ca un şarpe.
  11. Nu uita că orice funcţiune vei îndeplini, măturător, picolo, chelner, bucătar, la tejghea, la pivniţă etc., te bucuri de aceeaşi dragoste şi de aceeaşi onoare. Nici o funcţiune bine îndeplinită nu este inferioară alteia. In locul în care eşti pus, afară sau sub pământ, în pivniţă, tu eşti Legiunea, tu o reprezinţi. Legiunea te vede. După cum stăpânei unei case nu i se cuvine mai multă onoare atunci când stă în salon şi primeşte musafiri, decât atunci când stă la bucătărie, sau decât atunci când mătură sau spală pe jos. Totul este ca ceea ce faci să fie bine făcut. Datoria bine îndeplinită. In Legiune ţi se dă onoarea nu după ceea ce faci, ci după cum faci ceea ce ţi s-a încredinţat să faci.
  12. Nu uita că noi legionarii ne vom încleşta într-un mare război cu rasa năvălitoare şi numai cu aceste calităţi vom putea birui. Consideră-te deci pe front în fiece minut. Invaţă-te cu viaţa aspră legionară. Şi nu uita că dacă tu nu vei fi aşa, atunci noi românii vom pierde războiul, iar Legiunea va fi compromisă în ochii lumii, cu toate jertfele făcute până azi. Corneliu Codreanu, Circulară din 6 oct. 1937

  0 0
 • 11/24/13--23:33: Aviz
 • Avizul Consiliului Legislativ : proiectul de lege antilegionar este incompatibil cu noul Cod penal!

  autor: FrontPress 25.11.2013

  PRIGOANAConsiliul Legislativ, deşi în aparenţă avizează favorabil proiecul de lege antilegionar, ridică o serie de obiecţii care practic fac imposibilă o aprobare a proiectului de lege în forma actuală.
  Pe scurt, obiecţiile principale se pot rezuma la faptul că infracţiunea de “legionarism” nu se regăseşte în legislaţia românească actuală. Ea nu este definită nicăieri, nu este menţionată în Codul Penal.
  Astfel: La pct. 3. se specifică “Din redactare nu rezultă cu claritate care anume infracţiuni sunt avute în vedere. Precizăm că, în situaţia în care s-a avut în vedere “combaterea infracţiunilor … cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob”, este necesară completarea art. 2 cu o definiţie a acestei noţiuni, întrucât niciun alt act normativ nu prevede o enumerare a infracţiunilor care ar intra în această categorie”.
  La pct. 6 se afirmă că infracţiunile ţinând de “legionarism” invocate în Art I. pct. 5,6-8 din noul proiect de lege sunt incompatibile cu noul Cod Penal care va intra în curând în vigoare, aceste paragrafe putând avea cel mult o valabilitate limitată, până la intrarea în vigoare a Codului Penal, după care vor trebui reformulate. Astfel, despre Art I. pct. 5, 6-8 din proiectul legislativ se face observaţia: “În ceea ce priveşte modificarea art.3. alin. (1) şi (2), semnalăm că, în situaţia în care modificările propuse prin proiect vor intra în vigoare anterior datei la care urmează să intre în vigoare noul Cod penal, Legea nr. 286/2009, acestea vor opera numai până la această din urmă dată (1 februarie 2014, n.n.). Precizăm că, potrivit art. 113 din Legea nr. 187/2012, la data intrării în vigoare a noului Cod Penal, art. 3 va fi modificat în întregime. Pe de altă parte, în cazul în care modificările propuse prin proiect vor intra în vigoare după intrarea în vigoare a noului Cod penal, este de apreciat în ce măsură incriminările şi pedepsele propuse se integrează armonios în noua reglementare de ansamblu a infracţiunilor”.
  Date fiind numeroasele sale lacune şi incompatibilităţi cu actuala legislaţie, acest proiect de lege se cuvine a fi respins în mod definitiv, actuala formă a OUG 31/2002 fiind suficientă şi îndeplinind toate standardele internaţionale în domeniu. De Fundaţia “George Manu”


  0 0
 • 11/24/13--23:56: Mafia implicata

 • MAFIA IMPLICATA IN UCIDEREA LUI JF KENNEDY

  Carlos "The Little Man" Marcello (6 februarie 1910 în Tunis, Tunisia-3 martie 1993 în Metairie, Louisiana, SUA) a fost un gangster italo-american care a devenit șeful familiei mafiote din New Orleans în anii '40 .


  Duminica seara la miezul noptii pe Discovery World, s-a arata clar implicarea Mafiei in asasinarea pres. Kennedy. Mafia a scapat nepedepsita pentru ca reusit sa deturneze atentia IN MOD DIBACI ASUPRA COMUNISTILOR, URSS, CUBA.
  CEI IMPLICATI ACTIV AU FOST NUMAI NISTE PIONI, PE TABLA DE SAH A MAFIEI.
  NU AU STIUT ORDINUL CUI IL INDEPLINESC SI IN MOD ERONAT A FOST DETURNAT SCOPUL. S-A SPUS CA A FOST CEA MAI MARE LOVITURA A MAFIEI DIN TOATA ISTORIA EI. A OMORAT UN  PRESEDINTE AL SUA FARA SA FIE  PEDEPSITA. SEFUL MAFIEI DIN LOUISIANA SI TEXAS, DE ATUNCI A FOST CARLOS MARCELLO.

  Acest documentar de o oră prezintă dovezi fascinante care susţin teoria că Mafia s-a aflat în spatele asasinării preşedintelui JFK. Programul include un interviu prezentat acum în premieră, cu un informator FBI care a fost coleg de celulă, în închisoare, cu şeful mafiot Carlos Marcello - omul care a mărturisit că a orchestrat uciderea preşedintelui. Urmărind programul, aflaţi ce metode a folosit Kennedy pentru a viza Mafia, după ce a descoperit că această organizaţie se aliase cu CIA, în încercarea de a-l înlătura de la putere pe liderul cubanez Fidel Castro. Marcello, care controla operaţiunile Mafiei în Louisiana şi Texas, a fost implicat în asasinarea preşedintelui Kennedy.

  -JFK luase masuri drastice impotriva crimei organizate si importanti sefi ai mafiei au fost cercetati penal pentru activitati ilegale(jocurile de noroc,traficul de droguri,impunerea taxelor de protective si patronarea constitutiei) -Jack Ruby care l-a impuscat pe Oswald(24 de ani) lucrase pentru Al Capone in tinerete -Oswald s-a angajat sa-l asasineze pe presedinte,ca sa para fapta unui comunist


  CIA

  -Kennedy a infuriate agentia refuzand sa sprijine invadarea Cubei prin Golful Porcilor -Kennedy l-a demis pe directorul CIA,Allan Dulles -CIA ar fi colaborat cu Mafia ca sa-l asasineze pe presedinte.Scopul:inlaturarea lui Castro,CIA dorea sa scape de vecinul comunist,iar Mafia sa recastige controlul asupra crimei organizate din Cuba
  FBI

  -intre seful FBI,J.Edgar Hoover si Kennedy existau conflicte,iar Hoover era bun prieten cu Johnson -Hoover se apropia de varsta pensionarii si stia ca Kennedy avea sa-l elibereze,iar Johnson l-ar fi pastrat -dupa asasinare,Johnson l-a numit pe Hoover sef FBI pe viata
  Petrolistii

  -marii baroni doreau moartea lui Kennedy,deoarce modificase legea impozitarii veniturilor din afacerile cu petrol,schimbari care ii faceau sa piarda sume uriase
  Federal Reserve

  -oficialitatile bancii central erau ingrijorate de planurile presedintelui de a pune capat contrafacerii banilor sprijinind emisiunile monetare prin metale pretioase
  Castro

  -dupa conflicte si Criza Rachetelor,dictatorul cubanez,Fidel Castro,care de multe ori scapase de un numar mare de asasinate,organziate de FBI si CIA,s-a razbunat pe presedinte angajand-ul pe Oswald sa-l asasineze pe presedinte Ngo Dinh Diem -adeptii presedintelui sud-vietnamez i-au razbunat moartea datorita loviturii de stat pe care au dat-o americanii.

  0 0
 • 11/25/13--08:25: Omagiu
 • Sute de spanioli au adus un omagiu fostului conducator militar al tarii, generalul Franco (FOTO)

  autor: FrontPress 25.11.2013

  0Împlinirea a 38 de ani de la moartea fostului conducător al regimului naţionalist spaniol, generalul Franco, a scos în stradă sâmbătă şi duminică atât nostalgicii fostei orânduiri cât şi contra-demonstranţi de extremă stânga.
  Cea mai mediatizată acţiune a strâns peste 500 de naţionalişti de toate vârstele, care s-au adunat duminică în faţa Palatului regal din Madrid pentru a-l omagia pe fostul lider al ţării. În discursurile lor, organizatorii l-au acuzat pe actualul rege al Spaniei de “trădare”, cunoscut fiind faptul că suveranul a fost numit şef la statului după moartea generalului. La această acţiune au fost prezenţi şi câţiva naţionalişti italieni, care au dorit să-şi afirme astfel solidaritatea cu camarazii lor spanioli.
  Sâmbătă însă, mai mulţi protestatari “antifascişti” s-au adunat în mausoleul din Valea celor căzuţi, unde este îngropat generalul Franco, pentru a cere deshumarea acestuia, deoarece locul a devenit “un loc de pelerinaj”.
  VALLE_~1Abadia-benedictina-valle-caidosAnsamblul monumental din Valea celor căzuţi cuprinde o biserică catolică de mari dimensiuni, unde sunt îngropaţi combatanţii din ambele tabere din timpul Războiului civil dintre anii 1936 şi 1939 (peste 33.800 de persoane dintre care circa 12.000 rămânând neidentificate). În acest loc se află în prezent şi mormintele a doi lideri naţionalişti spanioli. Construcţia bisericii, situată în apropiere de Madrid, a început în 1940 şi a durat 19 ani.
  francoÎn 20 noiembrie 1975 se stingea din viaţă în Madrid generalul Franco, conducătorul suprem al Spaniei naţionaliste timp de peste 35 de ani. În aceeaşi zi, dar în anul 1936, era asasinat de comunişti Jose Antonio Primo de Rivera, fondatorul Falangei Spaniole, formaţiune naţionalistă catolică devenită ulterior partid unic de guvernământ în timpul regimului franchist.
  Generalul Franco a condus statul iberic într-o manieră autoritară din 1939 până în 20 noiembrie 1975, când a murit la vârsta de 82 de ani. În toată această perioadă Spania s-a bucurat de stabilitate politică, fapt ce a dus, în opinia nostalgicilor regimului, la creşterea nivelului de trai şi la dezvoltarea industrială a ţării.
  Franco a cerut ca după moartea sa să fie reinstaurată monarhia, care fusese abolită încă din 1931, numindu-l succesor pe Juan Carlos de Bourbon, actulul rege al Spaniei. Odată ajuns pe tron acesta a renunţat la regimul autoritar în favoarea democraţiei liberale. Sursa: FrontPress.ro
  19123456789101112131415161718

  0 0
 • 11/25/13--08:36: Victorie
 • Victorie istorica a nationalistilor slovaci care au obtinut un post de guvernator regional

  autor: FrontPress 25.11.2013

  marianMarian Kotleba, un cunoscut activist naţionalist din Slovacia, a câştigat din primul tur alegerile regionale şi va deveni guvernator al regiunii Banska Bystrica (centru). Partidul Poporului – Slovacia Noastră, pe care îl conduce, s-a remarcat prin retorica sa împotriva infracţionalităţii ţigăneşti, a iredentismului maghiar şi contra UE şi a NATO, alianţa nord-atlantică fiind catalogată ca fiind “teroristă”. Victoria lui Kotleba, un apropiat al Noii Drepte, a fost salutată de naţionaliştii români, aceştia întreţinând de ani de zile relaţii bilaterale cu omologii lor slovaci, care s-au concretizat prin vizite reciproce şi acţiuni comune.
  Potrivit unor rezultate neoficiale, publicate duminică de Institutul de Statistică, Marian Kotleba a obţinut 55,5% din voturi la alegerile regionale de sâmbătă. Prezenţa la urne a fost de numai 17 la sută.
  Kotleba, în vârstă de 36 de ani, l-a învins pe guvernatorul în exerciţiu, Vladimir Manka, care candida pentru un al doilea mandat din partea partidului social-democrat, transmite Agerpres. Totuşi, partidul social-democrat Smer-SD, al premierului Robert Fico, a câştigat în şase din cele opt regiuni ale ţării, consolidându-şi poziţia ca cel mai puternic partid din Slovacia.
  Pavol Freso, din opoziţia de centru-dreapta, care a câştigat capitala, Bratislava, a calificat victoria lui Kotleba drept „o lovitură uriaşă la adresa democraţiei”. Sursa: FrontPress.ro
   2Slovacia, 2004: Marian Kotleba îi înmânează liderului Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu, medalia comemorativă a fondatorului statului naţional slovac, Jozef Tiso
  1


  0 0
 • 11/25/13--08:43: Turcia
 • TURCIA nu-si negociaza interesul national, pe cand ROMANIA doar executa

  autor: FrontPress 25.11.2013

  FD 2000Turcia, ţară NATO, a stârnit furia SUA, declarând sistemul chinezesc FD-2000 drept câştigător al proiectului de înzestrare cu rachete AA cu rază mare de acţiune, menţionează Valentin Vasilescu pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni.
  Potrivit Reuters, pe 26 septembrie 2013, Turcia a anunţat că a selectat sistemul FD-2000 ca fiind cel care corespunde cel mai bine caietului de sarcini în ceea ce priveşte cele 20 de baterii, necesare apărării AA a teritoriului. Acestea trebuie să intercepteze avioanele și rachetele de croazieră, precum şi rachetele balistice cu rază scurtă de acţiune, după reintrarea lor în atmosferă. FD-2000 este varianta de export a sistemului HQ-9, rivalul lui fiind Patriot american, S-400 rusesc şi Eurosam Samp-T, o coproducţie franco-italiană. China a oferit preţul cel mai mic (sub 4 miliarde USD) şi condițiile de a produce sistemele în Turcia.
  Aceasta nu e chiar o surpriză atât de mare, întrucât din anul 1997 compania turcă de stat Roketsan a început producerea în licenţă a lansatoarelor multiple de rachete WS-1/2 (redenumite Kasirga TR-300), create de firma chineză CPMIEC .
  Tot atunci, Roketsan a început să fabrice şi 200-300 de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune B-611 (rebotezate J-600T Yıldırım I/II/III), tot sub licenţă chineză CPMIEC (licenţă pentru care a plătit Chinei peste 300 milioane USD). Rachetele J-600T au o rază de acţiune de 150-900 km, fiind similare rachetelor balistice R-17/ SCUD-B, la care România a renunţat odată cu desfiinţarea Brigăzilor 32 şi 37 de rachete. Prin Hotărârea nr. 0103/1997 a CSAT-ului condus de Emil Constantinescu, întărită prin Hotărârea Guvernului Victor Ciorbea nr.110/14.04.1997. Aşadar în timp ce România scotea din înzestrare acest tip de rachetă, Turcia abia îl introducea. Generalii şi coloneii armatei române care au fost părtaşi la subminarea capacităţii de apărare a ţării şi care se ascund înapoia unor inexistente prevederi ale Tratatului cu privire la For țele Armate Convenționale în Europa, ştiu foarte bine că Turcia la fel ca şi România era ţară semnatară al acestuia. Dar crema ofiţerimii turce are „sânge în instalaţie” când e vorba de interesul naţional, spre deosebire de cea din România, care a ajuns un pic mai tare ca fularul.
  Pentru a întoarce decizia licitaţiei în favoarea companiilor americane, guvernul SUA a informat oficial Turcia că firma chineză cu capital de stat CPMIEC, care produce rachetele, ar fi suspectă de încălcarea sancţiunilor impuse de SUA, Iranului, Coreei de Nord şi Siriei, notificare care n-a produs nicio emoţie Turciei. Secretarul de Stat John Kerry şi alţi oficiali guvernamentali americani şi-au exprimat apoi îngrijorarea că sistemul de apărare AA şi antirachetă chinezesc nu va fi interoperabil cu sistemele NATO, în ceea ce priveşte capabilitățile de apărare colectivă. Şeful statului major al armatei turce a reamintit partenerilor americani că sistemul de apărare colectivă al NATO cuprinde şi o grămadă de vechituri din era sovietică, net inferioare noilor sisteme chinezeşti, aparţinând statelor nou venite în Alianţă.
  Văzând că presiunile politice făcute asupra turcilor nu dau roade, conducerea Lockheed Martin a avut discuţii cu membrii ai Pentagonului cu privire o nouă ofertă, mai atractivă. Pe care au şi făcut-o Turciei pentru a câştiga licitaţia. Se pare că pe lângă acelaşi preţ stabilit de chinezi (în loc de 4,4 miliarde USD cât ceruseră iniţial americanii), Lockheed Martin ar fi fost dispus să asigure compensaţii offset, în locul producerii sistemelor chinezeşti în licenţă în Turcia. În loc să dea un răspuns propunerii americane, ministerul turc al Apărării a reiterat pe 8 noiembrie 2013 declaraţia anterioară, prin care firma chineză CPMIEC a fost declarată câştigătoare. Turcia joacă „tare” mai ales dacă ne gândim că începând din 2006, Boeing şi compania aeronautică TAI din Ankara, au construit în co-producţie 4-6 avioane de alarmare îndepărtată B-737 AWACS, care au intrat în dotarea armatei turce şi care operează de la baza aeriană Konya.
  Sau că în 1984 aceeaşi companie TAI a obţinut, tot de la Lockheed Martin, licenţa pentru avionul F-16, construind, şi apoi modernizându-şi singură 232 avioane F-16 (Block 30/40/50), intrate în înzestrarea armatei turce. TAI construieşte în prezent alte 30 F-16 Block 50+ pentru armata turcă. Spre deosebire de Turcia, România a acceptat să i se bage pe gât 12 avioane F-16 Block 15 la mâna a doua, vechi de 30 de ani, cu tot cu armamentul lor depăşit, plătind inexplicabil 53 milioane euro/avion, adică 85% din preţul unui F-16 nou. Cât priveşte offsetul sau co-producţia de arme în licenţă, România nu merită din partea americanilor decât ţepe piramidale de tip Bechtel. De Valentin Vasilescu – Vocea Rusiei

  0 0
 • 11/25/13--08:52: Mafia imobiliara
 • Povestea barbatului care de 17 ani nu ingenuncheaza in fata mafiei imobiliare tiganesti

  autor: FrontPress 25.11.2013

  ciobanescuCâmp de război la o aruncătură de Primăria Timişoara. De 16 ani, mafia imobiliară ţigănească încearcă să-l scoată pe Florin Ciobănescu din ultimul apartament al vilei cu numărul 6 de pe strada Mihai Eminescu. Şi nu reuşeşte. Pentru că bărbatul cu păr alb şi privire de vultur are ceva mai puternic decât banii clanului Cârpaci. Un crez al său: “în această lume copleşită de tembelism, ignoranţă şi ticăloşie sunt obligat faţă de mine şi de societate, pentru că am ştiinţă de carte şi pregătirea profesională, să deconspir şi să probez mecanismul corupţiei instituţionalizată în materie imobiliară. Şi să rezist până la capăt”. Şi nimic nu-l mai surprinde pentru că-n lupta sa fără sfârşit a trecut prin toate presiunile clanului Cârpaci – scandal, geamuri sparte, decibeli, căcat pe clanţă, curent, apă, canalizare tăiate. Plus sprijinul mafiot al autorităţilor. Vecinii săi au cedat de mult.
  Prima care a vândut o cameră şi un antreu familiei Cârpaci a fost vecina de la demisol. “Nu au cum să o condamn pe femeie. I-au cumpărat un apartament cu două camere într-un bloc pe aici, pe aproape. Cum au intrat ţiganii, mi-a zis unul ‘voi, românii, sunteţi nişte împuţiţi. De ce? l-am întrebat. Pentru că vă căcaţi în casă! Nu aveţi, voi, românii, closet în casă?‘. Aşa că, primul lucru pe care l-au făcut, a fost să desfiinţeze toate dependinţele şi să le construiască-n curte. Au încercat vreo cinci variante, ultima closet supraetajat cu două camere şi antreu. Următoarea care a plecat a fost vecina din apartamentul de lângă ei, care avea doi copii studenţi şi un nepot nou născut – în sesiune i-au pus 150 de decibeli întruna”, povesteşte Ciobănescu. Pe alţi vecini, care au făcut pactul, ţiganii i-au făcut cu vrăjeala “le-au promis ţigănii că le cumpără la ambii copii vile, şi-au vândut ăia tot, s-au mutat cu părinţii aici. Ţiganul nimic. Când s-a dus să-l întrebe, s-au ales doar cu scandal şi au plecat de frică”.
  Fost secretar al Primăriei Timişoara, Florin Ciobănescu, îşi aminteşte că, în iunie 1990, ţiganul Benga a venit în primărie şi i-a propus un târg – să-i facă rost de fişele locative ale imobilelor din centrul Timişoarei. L-a refuzat şi după doi ani s-au reîntâlnit. “Era aici pe colţul străzii şi mi-a zis Benga ‘nu ai vrut să te fac boier. Uite că le am’ şi mi-a arătat evidenţa locativă cu persoanele cu restanţe la furnizorii de servicii comunale, cele dispuse, practic, să facă primul act de comerţ care să le permită ţiganilor intrarea într-un imobil”. În vila de pe Mihai Eminescu, fostă reşedinţă oficială a şefului garnizoanei sovietice, primele apartamente s-au vândut de către primărie pe legea care permitea vânzarea rapidă către ţigani. Şi aşa a ajuns clanul Cârpaci să pună mâna pe prima încăpere, tranzacţia fiind perfectată “la notarul Safta Criste, nevastă de procuror general al României atunci, cea care va inventa şi promisiunea de vânzare – cumpărare ca să se mascheze cumpărările ilegale de pe Legea 79″, povesteşte Ciobănescu. De altfel, primăria a reuşit “performanţa” să vândă apartamentele după trei legi diferite, deşi clădirea avea acelaşi statut juridic.
  Îţi explică la fel de direct că “ţiganii nu sunt decât beneficiarii sistemului de corupţie instituţionalizată, care s-a creat prin toate legile de restituire a proprietăţilor, făcute deliberat prost. A apărut cererea şi oferta. Ţiganii au metodele lor de presiune directă, limitată. Mai departe apare toleranţa interesată a angajaţilor statului, care-i ajută şi intervin pentru a-şi acoperi propriile acţiuni dolozive”. Când ţiganii au ajuns să sape în demisol ca să-şi facă încăperile mai înalte, să taie până şi stâlpii din structura de rezistenţă a clădirii şi coşurile de fum, Ciobănescu le-a atras atenţia tuturor autorităţilor. A ajuns până la Adrian Năstase. “Trebuia să vină să verifice Miron Mitrea, pe teren, toate cele reclamate. Ţiganul a aflat ceva şi a venit la mine să-i semnez un acord ca vecin. Mi-a oferit 60.000 de dolari. N-am cedat pentru că însemna că m-am predat. A doua zi, Mitrea, deşi în Timişoara, nu a mai ajuns la casă pe motiv că şi-a scrântit piciorul la vânătoare. Mi-a spus ţiganul ‘poţi să scrii de acum cât vrei că au luat alţii banii’. Nu ştiu la cine au ajuns banii, dar ministrul n-a mai venit. Şi au continuat ţiganii teroarea. Mi-a spus mie Dulcea (tatăl lui Vladimir Cârpaci, zis “Pipi”, n.a) când trăia ‘eu nu lucrez decât cu inamovibili. Miliţienii au oricum pe alţii deasupra lor care nu fac decât să crească preţul’. Am fost, ca Diogene cu lumânarea în întunericul minţii, la toţi prefecţii şi la toate autorităţile să le explic cum au încălcat toate legile legate de construcţii cei din clanul Cârpaci. Din toate sesizările, doar un dosar penal a ajuns să fie judecat”. Asta chiar dacă vila-i aproape o ruină, lăsată fără geamuri, cu zidurile fisurate, doar, doar se va prăbuşi. Ştie că fără ajutorul angajaţilor statului, cei din clanul Cârpaci nu ar fi reuşit nimic. Şi ştie că antidotul este unul singur – o listă cu toţi simbriaşii statului care au avut legături comerciale, de orice fel, cu clanurile imobiliare. Şi să explice unii, de exemplu, cum s-a vândut la ţigani un apartament în Circumvalaţiunii la preţ de penthouse.
  De la primărie nu are nicio speranţă căci ştie că nu are pe cine se baza -”pe secretarul Cojocari îl ştiu din facultate. Pe care a făcut-o cu putina de brânză şi torogoata. Acum este eminenţa cenuşie a oraşului. Primarul Nicolae Robu nu-i decât un negustor, nu un manager al interesului public. Acest Bill Gates de Bogsig este la fel de tâmpit ca şi Gheorghe Ciuhandu, dar de patru ori mai scump. Nu-l interesează readucerea clădirii la faza iniţială, ci-l interesează ca Vladimir Cârpaci să plătească acele despăgubiri. În loc să discute fondul problemei îi dă şansa ţiganului să facă un târg rentabil”. Ciobănescu încă rezistă în apartamentul peşteră. Se pregăteşte să înfrunte iarna. Pentru că imediat ce pleacă din casă dau iama hoţii. Urcă pe schelele lăsate-n jurul casei de clanul Cârpaci şi fură ce le pică-n mână. “Nu mi-au luat cărţile că nu-s pe înţelesul lor”, face haz de necaz Ciobănescu. Care rezistă. Şi este pregătit pentru orice -”următorul pas e incendierea casei. Şi dacă nu merge nici asta – catafalcul. Mi le-au spus şi pe astea. Până acum, tot ce mi-a spus ţiganul că o să întâmple, s-a întâmplat”. De Dragos Bota – PressAlert

  0 0
 • 11/25/13--09:08: Blackbeard vs Al Capone

 • 0 0
 • 11/25/13--09:23: Un banc....

 • O tipa se duce la doctor. Intra intr-un dispensar, se duce la parter, unde o intampina omul in halat alb. Ea isi spune problema:
  - Domnule doctor, ma ustura intre picioare si e totul rosu.
  - Draga doamna, este evident vorba de prea putin sex- insa va pot ajuta.
  Si binefacatorul in halat alb o ajuta� Si tot asa timp de o saptamana. Nu se schimba nimic. Atunci este trimisa la un coleg, din camera de alaturi. Acelasi lucru. Binefacatorul in halat alb o ajuta. Dupa ce trece si pe la al patrulea, acesta ii spune:
  - Doamna, nu stim mai departe, duceti-va la etajul unu.
  Se duce, o vede doctorul, care ii spune:
  - Stimata doamna, evident e vorba de mult prea mult sex...
  - Pai, cei de la parter au spus ca prea putin...
  - Ah doamna, nu va bazati pe ce va spun zugravii nostri.

  0 0
 • 11/25/13--14:31: O intrebare retorica


 • Nu acordam importanta anumitor cuvinte si se pare ca nu faceam bine…Cuvintele ca si gandurile ne marcheaza viata.
  Fiecare dintre noi  are un mod distinct prin care interpreteaza tot ce urechea capteaza un lucru bun poate fi transformat într-unul rau, de o minte confuza, ori raul se poate preschimba în binele suprem.
  Pâna si muzica are nevoie de versuri, care sa pluteasca  pe aripile sunetului .
   Cu totii am fost, cel putin o data in viata, confruntati cu o situatie de violenta verbala, fie ca agresor, fie ca victima, fie ca observator.
  Cuvintele pot sa distruga suflete, si pot  lasa în urma lor, rani , unde neîncrederea se cuibareste . Cuvintele pot manipula,întru-un mod diabolic, te pot face sa obtii ce vrei, sa ai putere absoluta.
  Cuvintele sunt calea de transmitere a blestemelor ce cad asupra celor ce stârnesc ura în jurul lor, sunt podul ce leaga binele de rau, o viata de alta viata si toti oamenii în acelasi timp într-o plasa infinita din care nu pot scapa, pentru ca sunt dependenti de sunete, care contopindu-se, ajung cuvinte, care împrietenite, duc la propozitii si tot asa, pâna realizeaza ca nu se poate fara…
   De ce aceasta intrebare retorica: Cuvintele dor, nu-i asa? Pentru ca realitatea este deja evidenta. Dar pentru ca nu intotdeauna felul in care ne raportam la ea este unul constructiv. Nu e de-ajuns sa stim, conteaza sa reactionam.  Recomandare "Articolul participă la  jocul "Buna dimineata soare"! Dacă doreşti să participi , IULISAîţi dă mai multe detalii!.

  .sursa:fewstuff.blogspot.ro


  0 0
 • 11/25/13--21:33: Nationalistii greci
 • Nationalistii greci au cerut eliberarea “prizonierilor politici” (FOTO)

  autor: FrontPress 26.11.2013

  0Peste 1.000 de susţinători ai partidului radical Zorii Aurii au protestat sâmbătă în faţa Curţii Supreme din Atena pentru a cere eliberarea liderilor formaţiunii parlamentare. Aceştia au fluturat drapele alb-albastre şi au afişat portrete cu “prozonierii politici naţionalişti” şi cu chipurile celor doi militanţi asasinaţi în urmă cu aproape două luni.
  Mai mulți lieri ai partidului parlamentar grec au fost arestați la începutul lunii octombrie, aceştia fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Trei inculpaţi, inclusiv liderul formaţiunii, Nikos Michaloliakos, se află în prezent în arest preventiv în penitenciarul Korydallos, situat în apropiere de Atena. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste.
  Un exemplu în acest sens este şi asasinarea în plină stradă a doi membri ai partidului Zorii Aurii, care au fost împușcaţi mortal în 1 noiembrie, în faţa sediului formaţiunii din Atena. Victimele sunt Manolis Kapelonis de 22 de ani și Giorgos Fountoulis de 26. O a treia persoană a fost grav rănită. Este vorba tot de un membru al partidului, în vârstă de 29 de ani. Toţi au fost împușcaţi de la mică distanţă. Cei trei atacatori, cel mai probabil extremiști de stânga, au fugit de la faţa locului pe o motocicletă. Tinerii greci ucişi păzeau sediul partidului în momentul atacului, după ce au fost primite în prealabil mai multe telefoane de amenințare. Un purtător de cuvânt al Zorilor Aurii, Ilias Kasidiaris, a declarat la vremea respectivă că aceste amenințări au fost dezvăluite autorităților și s-a solicitat protecția poliției, dar cererea naționaliștilor a fost refuzată. Aceștia au fost nevoiți să apeleze la aripa de tineret, grupuri de voluntari stând de gardă regulat în fața sediilor de partid.
  Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului 2012 sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind constant 15 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro
  81234567


  0 0
 • 11/25/13--21:47: Marsul Unirii
 • Noua Dreapta cheama romanii de 1 decembrie in Sfantu Gheorghe la ”Marsul Unirii”

  autor: FrontPress 26.11.2013

  noua dreapta covasnaLa fel ca în anii precedenți, Noua Dreaptă va organiza și în 2013, cu ocazia Zilei Naționale a României, un ”Marș al Unirii”, în ”secuime”, în semn de solidaritate cu românii din zonă și pentru a arăta că naționaliștii resping orice formă de separatism etnic și toate provocările ”autonomiste” susținute de Budapesta.
  Anul acesta, orașul ales pentru marșul de 1 decembrie este Sfântu Gheorghe din județul Covasna. Acțiunea va începe la ora 12.00 iar locul de pornire este Catedrala Ortodoxă Română. Punctul terminus va fi Piața Mihai Viteazul, în fața monumentului dedicat marelui domnitor român, care a unificat pentru o scurtă perioadă Țara Românească, Moldova și Transilvania.
  80222759Conform Recensământului din 2011, populația stabilă a municipiului Sfântu Gheorghe este de 56.000 de persoane, dintre care 41.200 de etnie maghiară și doar puțin peste 11.800 români.
  În fiecare an, Noua Dreaptă alege să marcheze Ziua Națională în orașele din inima țării unde tricolorul este tot mai puțin afișat în detrimentul steagului ”secuiesc” și unde românii sunt minoritari și supuși discriminării din partea autorităților locale, controlate de partidele minorității ungurești. Sursa: FrontPress.ro
  1dec_covasna

  0 0
 • 11/26/13--00:55: Scandal GAY
 • Scandal GAY la “X Factor”. CHELOO: “Dispretuiesc tot ce esti”

  autor: FrontPress 26.11.2013

  chelooDuminică a avut loc prima gală live a celei de a treia ediţii a concursului “X Factor”, difuzat de Antena 1. Spectacolul nu a fost lipsit de provocări, mai ales din partea unui concurent din echipa Deliei, Paolo Lagano, un homosexual italian, stabilit în România.
  Acesta, prin atitudinea sa sfidătoare şi propaganda făcută ostentativ unei orientări sexuale controversate şi unui stil de viaţă dezavuat de români, a jignit o mare parte a telespectatorilor, dovadă fiind şi comentariile ulterioare de pe reţelele de socializare.
  Deşi încurajat în comportament de Delia şi Dan Bittman, cel de al treilea jurat, Cheloo de la Parazitii, nu s-a sfiit să dezaprobe public ceea ce reprezintă concurentul.paoloÎn timp ce Paolo a apărut duminică pe tocuri și a cântat melodia „Paparazzi”, a cântăreței Lady Gaga, Cheloo a preferat să stea cu fața la public şi cu spatele la concurent. „Disprețuiesc tot ce reprezinți! Sper să pleci acasă! Țara asta te va trimite acasă”, a declarat acesta la sfârşitul reprezentaţiei italianului.
  Pe de altă parte, Delia i-a apreciat melodia și cum s-a comportat pe scenă, la fel fiind aplaudat și de Dan Bittman. Paolo a fost deasemenea ales de către public să meargă mai departe în concurs, fără ca reprezentanţii Antenei 1 să facă public numărul de voturi pe care le-a primit acesta.
  Cunoscutul membru al trupei de hip-hop Paraziţii este un admirator recunoscut al mareşalului Ion Antonescu şi al lui Corneliu Codreanu, fondatorul Mişcării Legionare. Deasemenea, în cântecele sale nu de puţine ori homosexualii sunt ironizaţi prin versuri tăioase.  Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 11/26/13--01:12: Incidentul din Militari
 • Incidentul din cartierul Militari se poate repeta oricand!

  autor: FrontPress 26.11.2013

  arme interlopiCeea ce s-a întâmplat în cartierul Militari din Bucureşti nu este un caz singular. Cine a trecut prin Capitală a avut experienţe asemănătore cu clanurile de interopi şi ţigani care stăpânesc strada în Bucureşti. Deşi capitală a unui stat UE, Bucureştiul este o cloacă de interlopi şi ţigani care fac legea pe stradă.
  La o banală coadă în Militari două ţigănci însoţite de tatăl lor s-au băgat în faţă, tipic şi specific Bucureştiului. Şi eu am păţit un lucru asemănător când am încercat să cumpră ceva în Capitala noastră dragă. Obrăznicia interlopilor în cârdăşie cu poliţia şi politicienii este o emblemă nefericită a Capitalei. În Militari profesorul universitar şi fiica sa au avut ghinionul ca incidentul cu ţiganii de la coadă să se finalizeze nu numai cu o bătaie, ci cu împuşcături. O tânără de 23 de ani care a luat apărarea tatălui agresat a fost împuşcată de un interlop din clanul Cămătarilor în ochi, pierzându-şi vedere şi fiind mutilată pe viaţă. Cred că tată ei, profesorul universitar regretă acum amarnic că nu le-a lăsat pe ţigănci şi pe interlopi să se bage în faţă. În România unde ţiganii şi interlopii fac legea e deja periculos să încerci să fi civilizat. Poliţia şi judecătroii sunt pe o mână cu interlopii la Bucureşti, iar românii au ajuns să mai fie în siguranţă pe stradă.
  Dar să nu blamăm numai Bucureştiul. La Timişoara clanurile ţigăneşti, în frunte cu Cârpaci, au pus stăpânire pe oraş şi au cumpărat centrul istoric pe o mână cu fostul primar. La Cluj-Napoca am asistat săptămâna trecută la un incident asemănător, datorită lipsei vigilenţei poliţiei locale. În jurul orei 14.30, am lăsat în maşina parcată la Universitate o geantă şi m-am îndreptat pe str. IC Brătianu spre Librăria Librarium de pe Eroilor să cumpăr o carte de George Orwell. La un moment dat un grup de cinci tineri ţigani, dintre care doi mai în vârstă cu mutre de recidivişti, în plin centrul Clujului au agresat o tânără trecătoare. Au apucat-o de braţ şi au prins-o de fund cu mâinile. Fata speriată, care cred că era studentă, a luat-o la fugă. Ca tată de fată am fugit spre locul incidentului, dar când am văzut că un ţigan avea un briceag în mână m-am retras. Nu era nimeni pe stradă. Am încercat să dau de un poliţist local pe B-dul Eroilor, dar nu am văzut niciunul. Dacă în centrul Clujului, ziua în amiaza mare se întâmplă astfel de lucruri reprobabile, oare ce o fi seara, când unei fete îi e teamă să se plimbe pe stradă. Mă gândesc cu groază la faptul că oraşul nostru este capitală Culturală a Tineretului în 2015, unde turiştii care vor veni vor fi agresaţi de interlopi sau vor asista la incidente ca cel sus-menţionat. E aproape o modă la noi românii ca poliţiştii locali să stea la vedere, după autorităţi: primar, preşedinte de consiliu judeţean, prefect, să pună amenzi pe maşinile parcate greşit, ca să-şi justifice salariul, dar când cetăţenii au nevoie de ei în incidente cu interlopii se fac nevăzuţi. Sincer prefer un Cluj-Napoca ca un oraş sigur şi civilizat decât o capitală culturală de propagandă comunistă şi de imagine pentru politicieni, în care interlopii fac legea ca la Bucureşti şi Timişoara. De Ionuţ Ţene – NapocaNews


  0 0
 • 11/26/13--01:41: China in pericol

 • 26 noiembrie 2013Doru Bușcu
  China în pericol
  Mic și negricios, dar avînd sub călcîie trilioanele economiei chineze, premierul Li Keqiang își plimbă mulțumit privirea peste spinările mixte care semnează memorandumuri de cooperare. Lîngă el, Victor Ponta, cu două capete mai înalt, pare că se trage-n poză cu tatăl bonei thailandeze. Un zîmbet cu multe zerouri i se lățește pe față, fără ca cineva să știe dacă el vine de la înființarea comisiei Nana sau de la miliardele care stau să se reverse peste barajele, cultura, reactoarele și activitățile noastre sanitar-veterinare. Înainte să devină, în anii ce urmează, o dezamăgire, momentul e un triumf.
  Deodată, la acordul cu numărul 13, pe sub nasul colaborării româno-chineze se strecoară mutra cu tuleie de șobolan a lui Bobby Păunescu. Guvernul a socotit că Păunescu Corporation merită girul său oficial în relația cu Beijingul. Poate că la așa ceva au contribuit și înfricoșătoarele pagube produse economiei românești de Frații Păunescu, dar nimic nu e sigur. Se cere, deci, să reamintim background-ul acestei familii propuse la export.
  Bobby Păunescu e fiul cel mic al lui George Constantin Păunescu, care, la rîndul lui, e fost colaborator al Securității în cadrul Biroului Comercial al României din Milano prin anii '70. Ca om de afaceri, Bobby a reușit să mîngîie sînii Monicăi Bîrlădeanu cheltuind doar cîteva milioane de dolari. Banii i-a luat din ceea ce pusese deoparte bătrînul, adică din jefuirea Bancorex și Bankcoop, din finanțarea frauduloasă a Dac Air, din preluarea ilegală a hotelului Lido sau din prejudicierea statului român prin achiziția hotelului Intercontinental. George Constantin Păunescu a fugit din țară în 1997, lăsînd poporul român să plîngă pierderea celor 186 de milioane de dolari, apoi să le plătească. Restul sumelor sustrase din avutul public au fost fie nereclamate, fie acoperite de structuri. Așa că, atunci cînd regimul Băsescu i-a permis să se întoarcă, Păunescu ăl mare era un om și mai bogat.
  Bobby n-a lăsat această bogăție să se irosească. A făcut un film ca s-o pupe pe obraz pe Monica Bîrlădeanu și o televiziune ca să-l pupe-n cur pe Băsescu. Frate-său, Răzvan Păunescu, i-a călcat pe urme tatălui cu ajutorul burții și al gușii, apoi a înființat, între două inginerii financiare, un partid ecologist la remorca PDL. Unchii Păunești ai fiilor Păunescu au turnat la Securitate cînd cu angajament (Valentin), cînd direct în urechea lui Nicușor (Viorel). Portretul de familie îi arată adunați cu toții – chelneri, securiști, miliardari și nepedepsiți – la căpătîiul bugetului de stat, luîndu-i cu o mînă pulsul și cu mîna cealaltă ceasul.
  Pentru toate astea și pentru altele niciodată aflate, Guvernul îi recomandă delegației chineze. Dacă mă gîndesc bine, nici nu e așa periculos. În fond, să jefuiești Bancorexul e, la scara Chinei, ca și cum ai fura economiile unei familii din Canton.
  catavencii.ro./

  0 0
 • 11/26/13--09:06: Transilvanie frumoasa

 • 0 0
 • 11/26/13--09:32: Doua restaurante cuser

 • Doua restaurante cuser de Ion Pribeagu (1887-1971)

  Nici nu se putea concepe,
   Ca asemenea poveşti
   Să se-ntâmple-n altă parte,
   Ci în Calea Văcăreşti.

  Şi s-a potrivit să fie
   Că aşa a vrut prea-Înaltul-
   Două restaurante cuşer
   Unul vis-a-vis de altul.

  Unu-l ţine Madam Betty,
   Pentru seară şi dejun,
   Iară celălalt aparţine
   Domnului Avram Cel Bun.

  Ambele-au ficat de gâscă,
   Creplăh, gât umplut cu griş,
   Dar specialitatea casei,
   E la ei ghefilte fiş.

  Nu găseai în tot oraşul
   La Viena sau Amsterdam,
   Ştrudel ca la madam Betty,
   Sau piţea ca la Avram.

  Murături şi dămblagele
   Nicăieri nu se găseşte,
   Pepenaşi şi gogonele,
   Că mâncând, te lingi pe deş’te.

  Nu găseai un loc la mese,
   Fiindcă printre citadini,
   Mai veneau să se-ospăteze,
   Foarte mulţi clienţi creştini.

  Că-şi spuneau ades gurmanzii
   În diverse conversaţii:
   -Mă, fripturi cum fac ovreii,
   Nu găseşti la alte naţii.

  Şi-ntr-o zi, un domn se-aşează,
   Ia o supă, o friptură,
   Un rasol şi sărmăluţe,
   Vin, sifon, o murătură.

  Ia budincă cu stafide
   Şi apoi dintr-o cutie,
   Scoate un gândac şi-l pune,
   În budincă în farfurie.

  - Ce fel de local e ăsta? -
   Ţipă el în gura mare –
   E-o ruşine! Cum se poate,
   Cu gândacii în mâncare?

  Am să vă reclam chiar astăzi,
   La serviciul sanitar!
   Cine e patron aicea?
   E birtaş sau e tâlhar?

  Vine-Avram: - Eu sunt stăpânul.
   Un gândac? Am auzit!
   Nu poţi să vorbeşti matale,
   Puţintel mai răguşit?

  Se întâmplă! Hai mai bine,
   Ca să discutăm un pic:
   Mai întâi, pe toată masa,
   Nu plăteşti nimic, nimic!

  Plus că ai şi avantaje:
   Iei gândacu-într-o hârtie,
   Şi te duci la madam Betty,
   Vis-a-vis, în prăvălie.

  Îţi mai dau şi-un pol în mână,
   Numai să-mi faci mie placul.
   Te-aşezi la ea frumos la masă
   Şi faci chestia cu gândacul!

  -Imposibil! - zice domnul –
   Şi te rog nu insista,
   C-adineauri, madam Betty
   M-a trimis la dumneata!

  0 0
 • 11/26/13--12:40: cats-1
 • 0 0
 • 11/26/13--22:13: Manifestatie
 • UNGURII si CROATII au manifestat impreuna in memoria victimelor armatei IUGOSLAVE (FOTO)

  autor: FrontPress 27.11.2013

  0Naţionaliştii croaţi şi unguri au comemorat împreună al doilea an consecutiv victimele din localitatea Laslovo din timpul războiului din fosta Iugoslavie, în urma căruia Zagrebul şi-a obţinut independenţa totală faţă de Belgrad. Marşul de la sfârşitul săptămânii trecute, care a adunat puţin peste 150 de persoane, s-a dorit un omagiu adus celor care au murit în timpul unei ofensive a armatei iugoslave şi a miliţiilor paramilitare sârbeşti din 1991, soldate cu mari distrugeri pentru localitate.
  Acţiunea a fost organizată de formaţiunile radicale Partidul Pur al Drepturilor CroaţilorMişcarea celor 64 de Comitate şi Jobbik. Prezenţa celor două organizaţii din Ungaria nu este întâmplătoare, în oraş locuind o importantă comunitate maghiară.
  În discursurile rostite, reprezentanţii formaţiunilor maghiare şi croate au vorbit despre lupta comună a celor două popoare în 1991 contra forţelor sârbeşti, voluntari aparţinând ambelor etnii numărându-se printre victime. Delegaţia din Ungaria a fost condusă de Vona Gabor, liderul Jobbik, al treilea partid ca mărime din ţară.
  Marşul de duminică s-a încheiat cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul dedicat celor 48 de soldaţi croaţi ucişi în luptele cu sârbii. Sursa: FrontPress.ro
  612345

older | 1 | .... | 71 | 72 | (Page 73) | 74 | 75 | .... | 171 | newer