Quantcast
Channel: 100 Ro
Viewing all 3410 articles
Browse latest View live

AVERTIZARE

$
0
0

Moscova avertizeaza Kievul: Daca folositi forta in estul rusofon va fi RAZBOI CIVIL

autor: FrontPress08.04.2014

bataieZilele trecute mai multe cladiri guvernamentale din estul rusofon al Ucrainei au fost ocupate de manifestanti, acestia cerand o mai mare autonomie pentru regiunile rusofone sau chiar alipirea la Federatia Rusa, dupa modelul Peninsulei Crimeea de la Marea Neagra. In acest context, Ministerul rus al Afacerilor Externe si-a exprimat ingrijorarea cu privire la acumularea de forte in partea de sud-est a tarii, inclusiv trimiterea in teren de “mercenari americani”. Diplomatii din Moscova au cerut Kievului sa inceteze imediat pregatirile militare pentru ca acestea pot conduce la izbucnirea unui “razboi civil”.
Mai multe localitati din estul Ucrainei, printre care si orasul industrial Donetk, si-au declarat “independenta”, arborand pe cladirile oficiale drapelul rusesc. Guvernul de la Kiev, alcatuit din partide nationaliste si pro-europene, a reactionat si a trimis turpe suplimentare inspre regiunile cu probleme separatiste.
“Suntem in mod deosebit preocupati ca operatiunea implica 150 de mercenari americani de la compania privata Greystone Ltd., imbracati in uniformele unitatii speciale de politie ucraineana Sokol”, arata MAE rus intr-un comunicat. “Organizatorii si participantii la provocari de acest gen isi asuma o responsabilitate uriasa intrucat ameninta drepturile, libertatile si vietile cetatenilor ucraineni si stabilitatea Ucrainei”, avertizeaza Rusia. “Cerem Kievului sa stopeze imediat toate pregatirile militare ce pot conduce la razboi civil”, concluzioneaza diplomatii din Moscova. Sursa: FrontPress.ro

141270_600

POFTA BUNA !

Mazare

$
0
0

“Che Guevara de Constanta” adus de “mascati” la sediul DNA

autor: FrontPress08.04.2014

radu mazarePrimarul PSD al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost ridicat de pe o terasă din Bucureşti şi adus astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie de jandarmi, el declarând că această acţiune face parte din “sârba procurorilor” şi că era conştient că este cercetat încă din 2005.
Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat marţi că a fost începută urmărirea penală în dosarul în care au fost făcute mai multe percheziţii, între care şi la locuinţa primarului Radu Mazăre, precizând că această cauză vizează fapte care intră în competenţa Direcţiei.
DNA a anunţat, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări privind fapte de corupţie care ar fi fost comise între 2011 şi 2013, de funcţionari cu funcţii de conducere.
Dosarul este instrumentat de Ana Dana, același procuror care-l anchetează și pe președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, acuzat și el de fapte de corupție, scrie Evenimentul Zilei.
mazare jandarmiLa rândul lor, reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis un comunicat de presă, preluat de Mediafax, în care precizează că percheziţiile făcute de procurorii DNA la sediul instituţiei vizează construcţia cartierului de locuinţe sociale din oraş, anchetatorii solicitând documente legate de acest proiect.
Primarul Constanţei, Radu Mazăre, spunea, în 24 martie, că Direcţia Naţională Anticorupţie îl vizează într-o nouă anchetă, privind modul în care a fost construit cartierul de locuinţe sociale din oraş, procurorii solicitând primăriei mai multe documente legate de această investiţie, în valoare totală de şapte milioane euro.
Radu Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti, aminteşte Mediafax.
Primaria Constanţa a finalizat în vara anului trecut acest cartier de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 7 milioane de euro. Sursa: FrontPress.ro



Galanterii

$
0
0


Galanterii în vremea lui Caragea


Principele Ioan Gheorghe Caradja
Vodă Caragea
Vodă Carageasau principele Ioan Gheorghe Caradja  (n. 1754 la Constantinopol; d. 1844 la Atena) a fost un domnitor fanariot al Țării Românești (1812-1818).
A devenit faimos datorită epidemiei de ciumă izbucnită în anul 1813 în Muntenia (vestita „ciumă a lui Caragea”) dar și datorită incendiului izbucnit în prima noapte pe care a petrecut-o în București, incendiu în care  reședința domnească din Dealul Spirii (Curtea Nouă) a fost mistuită flacari. Același Vodă Caragea e cel care a emis primul cod de legi din Țara Românească („Legiuirea Caradja”).

Ce știe mai puțină lume despre domnitor este că îi plăceau mult femeile și că abuzurile lui și ale fiului său, beizadeaua Costache , erau un subiect de scandal la începutul secolului al  XIX-lea. Când punea ochii pe câte o nevastă, Vodă îi trimitea soțul „într’o slujbă depărtată, la trebuință îl și surghiunea, și atunci lua cu dânsul câti-va arnăuți și se introducea la femeea pacientului cu voie, fără voie” – ne povestește Ion P. Licherdopol în „Bucureștii” (1889). Și tot el ne istorisește isprăvile fiului lui Vodă:


Bucureștii în vremea lui Caragea
Beizadea Costachi, tânăr frumos, nu avea altă ocupație decât să scoată din fire pe cucoanele tinere și plăcute. El se înhăitase cu câți-va feciori de boieri și băteau mahalalele ziua și noaptea. 
O dată, fiind urmărit de bărbatu’ uneia din conchistele sale cu care se plimba în trăsură, și văzându-se strâmtorat de aproape, scoate pistolul și trage să împuște pe soțul trădat; glonțul nimerește în unul din caii lui, calul cade din ham și beizadeaua scapă cu chica de topot.
A doua zi femeea adulteră erea isgonită de sub streașina conjugală și lăutarii improvizau cântecul: C...vă ai fost, c...vă să fii, / La mine să nu mai vii!”.

Trebuie să spunem ca asta se întampla în vremuri în care moravurile erau înca deosebit de stricte. Chiar codul de legi a lui Caragea prevedea pedepse aspre pentru adulter: „Cine preacurvește cu muere măritata să se osândească la surghiunie în soroc de doi ani.”(cf.  „Legiuirea Caragea” – Dem. D. Stoenescu – 1903).


Doamna din timpul lui Caragea
Domniță
 la început de secol XIX
Despre pedepsele primite de tinerii care „aveau de-a face cu femei măritate”, pedepse la care erau supuși chiar de soții încornorati nu pot să vă spun decât că erau... aspre:


Măcelarii luaseră obiceiu să umfle pe galanți cu teava ca pe berbeci și-i trimiteau acasă în căruță. Croitorii se serveau de foarfecele cele mari de tejghea. Un băcan , ce găsise un cuconas sub scară, la nevasta lui, l-a uns cu catran din creștet până’n tălpi, i-a pus o pereche de coarne pe cap, l-a legat răstignit de mâini pe drug, i-a legat un caluș în gură și l’a luat în sfârcul biciului pe pod, de fugia lumea de dânsul ca de ucigă’l toaca.(...) Pe un alt cuconaș l-a uns cu miere pe piele și l-a lăsat o zi întreagă în prada muștelor și a viespelor”. (cf.Ion P. Licherdopol in „Bucureștii”)


Severă era și paza femeilorîn acea vreme. În aceiași lucrare,  Ion P. Licherdopol ne povestește că atunci „când o nevastă se ducea la o rudă, la o prietenă sau la baie ea era însoțită de două trei jupânese bătrâne și credincioase; fetele erau ținute și mai aspru: d’abia aveau voie să iasă în grădina și grădina era înconjurată cu zid nalt sau cu uluci de scânduri de stejar. Nici măcar pețitorii nu le vedeau până nu se ispravia vorba de căsătorie, încât ginerele nu era totdeauna sigur că a văzut bine fața logodnicei sale.”


Dar după pețit urma nunta. O altă poveste – pe care o să vă o istorisesc în zilele următoare...

Surse: Ion P. Licherdopol „Bucureștii”- Ion P. Licherdopol (1889) și „Legiuirea Caragea” – Dem. D. Stoenescu (1903).


deieri-deazi.blogspot.com

:)))

Mafia

$
0
0


Mafia (organizație)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pentru alte sensuri, vedeți Mafia.
Mafia este o organizație criminală secretă italiană, fiind totodată una dintre cele mai periculoase și complexe grupări de crimă organizată din istoria recentă.  În anul 2007 s-a estimat că Mafia a devenit una dintre cele mai mari afaceri din Italia, având o cifră de afaceri de 120 miliarde de dolari pe an. În noiembrie 2008, Mafia avea o cifră de afaceri de 130 de miliarde de euro și o rețea de 180.000 de comercianți implicați. Un centru considerat important al organizației este orașul Corleone din Sicilia.

Etimologie

În vorbirea curentă, când se folosește termenul de „mafie” se subînțelege orice „organizație criminală”, lucru greșit. Trebuie făcută o diferențiere între termenul istoric al mafiei care nu are nici o legătură cu alte organizații criminale care caută să ocupe o poziție economică și politică în societate, ca de exemplu „mafia rusă” sau „mafia turcă”.
În secolul al XVII-lea, „mafia” definea un fel de vrăjitoare care practica magia albă. Mai târziu s-a descoperit într-un dicționar al dialectului sicilian, termenul maffia care avea mai multe semnificații ca tâlhărie sau mizerie crâncenă.
De asemenea, termenul maffiot era echivalent cu „sărac lipit pământului, plin însă de îndrăzneală și siguranță de sine”.
În lucrarea Mafioții din Vicaria semnată de Galtano Moscași Giuseppe Rizzoto publicată în anul 1863, termenului „mafia” i se atribuie pentru prima dată sensul cunoscut astăzi.
În anul 1882, Viespile Siciliene a fost considerată prima organizație mafiotă. Aceasta era o organizație secretă, care lupta împotriva ocupației franceze. Tot de atunci se consideră că termenul „mafie” ar corespunde prescurtărilor cuvintelor lozincii Morte Alla Francia I'Italia Arde (română„Moarte Franței, strigă Italia”).
O altă variantă a originii termenului ar avea legătură cu o legendă siciliană; organizarea Mafiei și răzvrătirea siciliană împotriva ocupației franceze, a fost declanșată, când un soldat francez în timpul vecerniei, ar fi violat o siciliancă. Mama fetei necinstite ar fi strigat pe stradă Ma fia! Ma fia! („fiica mea” în dialect sicilian vechi). Acest incident ar fi dus la izgonirea dinastiei de Anjou din Sicilia.
În opera Confesiunile unui cap al Mafiei (2008), scrisă de Philip Carlo, acesta afirma că termenul „mafia”, scris cu „m” mic, înseamnă bărbat de onoare, cineva care merge mândru, cu capul sus și privirea înainte, pe când, cuvântul „Mafia”, scris cu „M” mare, avea să fie asociat, cu timpul, familiilor de crimă organizată, cunoscute și în prezent.
De asemenea, originea etimologică a termenului are diferite izvoare. Cele mai demne de menționat ar fi a lui Novacco (1959) și Lo Monaco (1990).
  • din limba arabă:
    • maha— peșteră, grotă
    • ma hias— distrugător, obraznic
    • mahfil— adunare, întâlnire
    • mu'âfâ— oferă protecție, siguranță
    • Ma'âfir— un trib sarazin care a dominat Sicilia (8311072)
  • din siciliană:
    • mafiusu, marfusu— arogant, curajos, frumos
  • din unele dialecte italiene:
    • alfusso— neîncrezător, discreditat, criminal
    • mafia— sărăcie
    • mafi, mafio— pitic, țărănoi, mocan nemanierat, hoț

Istoria Mafiei

Primele organizații mafiote tradiționale au apărut în comunitățile sătești pe la începutul secolului al XVIII-lea, având ca arie de acoperire Sicilia. Chiar și astăzi, comunitățile rurale constitue punctul de plecare în formarea bandelor criminale, ca modele de organizare, metode și tehnici de impunere. Mafia italiană funcționează prin respectarea sferelor de influență, a zonelor, prin respectarea „legii tăcerii”, adaptabilitatea la noile condiții. Însă o caracteristică importantă mafiei o reprezintă interconexiunile cu puterea politică. De asemenea, mafia italiană are relații „de afaceri” cu alte organizații criminale, cum ar fi cartelurile columbiene sau triadele chinezești. Mafia italiană a apărut în Sicilia, răspândindu-se și în Roma, Milano, Napoliși Torino. Din cauza emigrărilor masive din această țară, mafia s-a extins ajungând și în Austria, Statele Unite, Canadași Australia. Conform istoricului Paolo Pezzino, Mafia este o organizație care nu se mulțumește doar să activeze în anumite domenii de interes criminale, ci vrea și să își impună autoritatea asupra anumitor autorități publice în teritoriile pe care vor sa le controleze.

Mafia și criminalitatea organizată

Organizație criminală semnifică activitățile infracționale ale unor grupuri constituite pe principii conspirative, în scopul obținerii unor importante venituri ilicite la cote deosebit de ridicate.
Mafia se deosebește de celelalte forme de criminalitate organizată prin structură. Mafia are o origine siciliană, fiind bazată pe așa numită familie, care de fapt nu este o familie propriu zisă, ci o organizație ierarhică a membrilor de origine siciliană, care trebuie să respecte un codex familial. Cei care nu respectă aceste legi interne patriarhale (femeile fiind excluse) sunt pedepsiți exemplar prin metode deosebit de brutale, ajungând-se până la asasinarea acestora. Fiecare familie mafiotă are un șef, care poate avea un șef suprem (capo dei capi), membrii familiei fiind obligați la o supunere oarbă față de șefi.

Cosa Nostra

Istorie

În trecut, Cosa Nostra era considerată ca fiind o organizație rebelă, care apăra locuitorii Siciliei de ostilitatea guvernului Roman dar și a invadatorilor.
După Revoluția din anul 1848și cea din 1860, Sicilia a fost serios afectată. Primele grupări mafiote au fost defapt niște bande mici înarmate care se implicau în revolte.
Autorul John Dickie pretindea că principalul factor care a condus la haos, a fost cauzat de distrugerea evidențelor poliției și prin asasinarea polițiștilor care încercau sa restabilească ordinea. Atunci când a fost învestit noul guvern, acesta a conștientizat riscul reprezentat de bandele criminale și a aplicat o serie de măsuri care să elimine aceste amenințări. Însă pe la jumătatea secolului al XIX-lea, Cosa Nostra a reușit să-și rafineze tehnicile și metodele de acțiune. Astfel a ajuns să protejeze vastele plantații de lămâii și proprietăți ale nobilimii, devenind o afacere prosperă dar periculoasă. Inițial, orașul Palermo a intrat în zona de influență a mafiei, treptat această zonă extinzându-se în toată partea de vest a Siciliei. Pe la sfârșitul secolului al XIX-lea, bandele mafiote s-au hotărât să se organizeze pentru a reduce riscurile, apărând astfel Cosa Nostra.

Formă de organizare

Cosa Nostra are la bază familia, denumită astfel după teritoriul pe care îl controlează. Fiecare familie este condusă de un Capofamiglia secondat de un asistent denumit Consiglieriși de Capidecina. Un capidecina controlează activitatea unui grup restrâns de „oameni de onoare”.
Conducerea Mafiei, cunoscută sub numele de „Onorata societate”, este organizată sub forma unei piramide, asemănătoare cu cea din marile companii moderne:
  1. Capo di Tutti Capi;
  2. Capo di Capi Re (titlu care este acordat în semn de respect unui membru senior sau retras al Mafiei);
  3. Capo Crimini (cunoscut drept Don sau „Nașul” unei familii);
  4. Capo Bastone (este cel de-al doilea rang după Capo Crimini);
  5. Consigliere (consilier, sfătuitor);
  6. Contabile;
  7. Caporegime sau Capodecina (locotenent care conduce un grup de cel puțin zece „soldați” sau Sgarrista);
  8. Sgarrista sau Soldato („soldații” care duc la îndeplinire asasinatele comandate);
  9. Picciotto („întăririle” soldaților);
  10. Giovane D'Onore (membru asociat al Mafiei, de obicei fără sa aibă vreo origine italiană).

Camorra

Instalată în provincia Campania, Camorra desemnează societatea secretă a răufăcătorilor napolitani. Compusă dintr-o serie de organizații locale, aflate adesea în opoziție, Camorra s-a consacrat mai ales traficului de droguri, în particular de cocaină. Este alcătuită din 236 de clanuri mafiote și are o cifră de afaceri de 30 de miliarde de euro anual.

Măsuri de combatere a mafiei

Organizații care luptă împotriva mafiei:

Pedepse

$
0
0

Senat: Pedepse grele pentru persoanele care utilizeaza in public simbolurile legionare

autor: FrontPress09.04.2014

libertateSenatorii au adoptat, marţi, o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele care minimalizează în mod evident, prin orice mijloace, în public, Holocaustul ori efectele sale să fie pedepsite cu închisoare de la 6 luni la trei ani sau cu amendă, propunerea fiind iniţiată de Crin Antonescu.
Prin proiectul de lege se mai propunea ca persoanele care participă la constituirea unei organizaţii cu caracter legionar sau aderă la o astfel de organizaţie să fie pedepsite cu închisoare de la 3 la 15 ani, însă această prevedere a fost eliminată de Comisia juridică, membrii acestei comisii invocând intrarea în vigoare a noului Cod Penal.
Proiectul de lege a fost semnat, alături de Antonescu, de deputaţii liberali Andrei Gerea şi George Scutaru.
Potrivit iniţiativei legislative, confecţionarea, vânzarea, răspândirea, precum şi deţinerea în vederea răspândirii de simboluri legionare se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la trei ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se va sancţiona şi utilizarea în public a simbolurilor legionare – drapele, insigne, uniforme, sloganuri, formule de salut, precum şi orice alte asemenea însemne. Acestea nu constituie infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei şi interesul este exprimat în sensul protecţiei drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale şi al prevenirii şi combaterii incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare şi la săvârşirea de infracţiuni contra păcii şi omenirii.
Senatul a dezbătut în calitate de primă Cameră sesizată propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului unor persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii. De pe Realitatea

Cruzime

$
0
0


O femeie musulmanca a fost cusuta la gura si la ochi de catre compatriotii ei pentru ca si-a declarat dragostea pentru Iisus Hristos! M

Stirea de mai jos e mai mult decat socanta… Ea demonstreaza uneori cat de intolerante pot fi unele religii. In esenta, stirea a fost preluata de pe site-ul de limba araba erspress.com. Iata ce aflam de acolo:
O fata tanara care se angajase in Palmelkh, Arabia Saudita, a avut indrazneala de a spune “Iisus Hristos este Mantuitorul meu personal”. Acest lucru i-a infuriat pe multi superiori de la locul ei de munca, asa ca s-a ordonat sa i se coase gura, pentru a o opri sa-si mai exprime public dragostea ei pentru Hristos. In plus, au cusut-o si la ochiul stang, ca un supliment de pedeapsa. Procesul a fost nu numai inuman, dar si neigienic. Firul de plastic cu care a fost cusuta continea substante chimice periculoase, caci singurul scop a fost acela de a provoca in mod intentionat infectie.
Aceasta poveste a fost confirmata de organizatiile pentru drepturile omului, caracterizand-o drept o reflectare a sistemului “mortal” al Arabiei Saudite privind Drepturile Omului, precum si o incalcare flagranta a drepturilor femeilor.
Ceea ce se intampla in Arabia Saudita este mai mult decat scandalos. Credinta fiecaruia, chiar proclamata in gura mare, trebuie sa fie libera; nimeni nu are dreptul si nu ar trebui sa aiba vreodata in impunerea cuiva a credintei sau religiei. Unii musulmani din ziua de astazi (ma refer la cei “ultraortodoxi”) traiesc ca in Evul Mediu si nu pot intelege ce inseamna cu adevarat libertatea.
   

:)))

Buna Dimineata Soare

$
0
0





 “Întoarce-ți fața către soare și umbrele vor rămâne în urma ta.”







Legende despre floarea de iris



Irisul este o floare absolut fascinantă datorită frumuseţii sale fragile şi efemere, a perfecţiunii liniei, ţinutei sale elegante, culorilor şi parfumului ei. Irisul are o valoare simbolică în numeroase civilizaţii ale lunii. 



  Unele legende spun că simbolul monarhiei franceze a fost mai întâi floarea de iris (fleur-de-lis) şi nu floarea de crin. Astfel, una dintre legende aminteşte de regele Franţei Ludovic VII (1119-1180) care după victoria unei bătălii a văzut florile de iris şi a decis că această floare să fie emblemă  – ,,Floarea lui Ludovic” - care a devenit cu timpul 
 floarea de crin.




La greci, în legendele mitologice apare zeiţă soarelui Iris care sub formă unui curcubeu multicolor unea cerul cu pământul, era un mesager între Olimp şi Terra. 



 





Numele acestei flori minunate vine de la numele zeiţei soarelui (în limba greacă ,,iris” înseamnă curcubeu)



 





În Grecia antică , irisul era un simbol al Ideii şi Mesajului.Bărbaţii plantau adesea flori de iris pe mormintele iubitelor sau soţiilor lor că un tribut adus zeiţei Iris , care avea îndatorirea de a conduce sufletele femeilor spre câmpiile elizee.
 





 

De asemeni , floarea de iris era considerată a avea proprietăţi de vindecare ; medicul grec Discorides prescria rădăcini de iris în amestec cu miere şi oţet că un remediu contra tusei , răcelii , indigestiei şi sciaticii 




 

Cele trei frunze ale irisului semnifică credinţă , înţelepciunea şi valoarea.Irisul a fost o reprezentare a regalităţii şi protecţiei divine pe parcursul secolelor , în întreagă lume.






     În Japonia , irisii sunt un simbol al eroismului , iar irisii
albaştri sunt o referinţă la "sângele albastru" , jucând un rol important pentru băieţii care iau parte la tradiţionalul festival de primăvară. 








După apariţia creştinismului, irisul a fost considerat floarea Sfintei Fecioare Maria. 






 


În funcţie de culoare, irisul transmite, însă, mesaje diferite si aparte.

 




Iris albastru: Credinţă, speranţă







Iris purpuriu: Înţelepciune, complimente












Iris galben: Pasiune








Iris alb: Puritate






Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini)  si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la  "Bună Dimineata Soare"!

Via Iulisa

Un pumn de nisip

$
0
0

  Georgio, un băieţandru de vreo treisprezece ani, se plimba pe plajă împreună cu mama sa.
   Dintr-o dată, el o întrebă:
   -Mamă cum poţi să păstrezi un prieten după ce odată l-ai găsit?
   Mama reflectă câteva secunde, apoi, aplecându-se, luă doi pumni de nisip. Ţinându-şi palmele îndreptate în sus, strânse tare un 
pumn: nisipul îi scapă printre degete şi, cu cât strângea mai tare
pumnul , cu atât nisipul se scurgea mai mult.
    În acelaşi timp, ţinu larg deschisă cealaltă mână: nisipul tot în căuşul palmei.
   Georgio privi uimit şi apoi strigă:
    -Acum înţeleg! 



 Via Sorin

Rasism

$
0
0

“Femeia Barbie” din Transnistria acuzata de “rasism”

autor: FrontPress10.04.2014

barbieModelul ucrainean Valeria Lukyanova, care a suferit mai multe operaţii estetice pentru a arăta ca celebra păpuşă Barbie, a acordat recent un interviu pentru revista GQ, declarând că metisajul este cauza declinului actual al standardelor de frumuseţe. Imediat afirmaţiile au stârnit un val de reacţii negative şi acuze de “rasism”.
“De exemplu, o rusoaiscă se căsătoreşte cu un armean, fac împreună un copil, o fetiţă drăguţă, dar care are nasul tatălui. Se va duce şi îl va micşora puţin şi totul va fi bine. Etniile se amestecă acum, ceea ce este o degenerare. Înainte nu era aşa”, a declarat tânăra de 29 de ani din Odesa, originară din Transnistria.
“Mai ţineţi minte ce frumoase erau femeile în anii ’50 şi ’60, fără operaţii estetice? Acum, din cauza acestei degenerări, avem ce avem. Iubesc aspectul meu nordic. Am pielea albă, de tip nordic, poate cu puţine influenţe baltice”, a continuat aceasta.
Valeria Lukyanova s-a născut în Tiraspol, capitala regiunii rusofone separatiste din Republica Moldova. În prezent locuieşte în Ucraina şi este căsătorită cu un om de afaceri cu care era prietenă din copilărie. Sursa: FrontPress.ro

valeria-lukyanova

Vremea lui Caragea

$
0
0


Nunta în vremea lui Caragea


Nunta în vremea lui Caragea
Nuntă secolul XIX
Vă povesteam într-un alt articol despre galanteriile din vremea lui Vodă Caragea.Dar după galanterii urmează nunta, nu-i așa? Iar organizarea unei nunți în București  la începutul secolului XIX  erea dandana mare– după cum ne spune Ion P. Licherdopol în “Bucureștii”.


Așadar, după pețitul cu “colăcerii cu aldamaș”și după logodna cu arhiereu, cu diaconi. cu preoți, cu cântăreți, cu lăutari și cu zaiafet toată noaptea până la luceafărul de zi urma marele eveniment: nunta.


Cu câteva zile înainte de nuntă, dacă mirele și mireasa erau din neam de boieri, se făcea “cherofilima”  - festivitate organizata la curtea domnească unde tinerii logodnici erau duși cu alai “spre a săruta mâna lui Vodă și a Doamnei, cerându-le binecuvântarea”.


Nunta în vremea lui Caragea
Jupâniță - secolul XIX
După obținerea binecuvântării, în timpul puținelor zile rămase până la nuntă mahalaua se împodobea cu brazi de la casa ginerelui până la cea a miresei. Cu o zi înainte de nuntă, călțunăresele- cucoanele cele mai alese dintre rudele ginerelui- plecau cu alai și daruri la casa miresei “în trăsuri înhămate cu armăsari de preț”
Călțunăresele parfumau casa miresei cu “fum de odagiu” și o stropeau cu apă de trandafiri (semn al curațeniei). Aduceau pe o tavă de argint florile care urmau să împodobească cununile și daruiau miresei peteală (semn al bogăției). Și aduceau bineînțeles tăvile încărcate cu daruri pentru mireasă: șaluri, giuvaeruri, stofe scumpe, bani, cofeturi. În tot timpul acesta lăutarii “ziceau din vioare și din gură vechiu cântec" :  

"Astăzi cu fetele...
Mâine cu nevestele !”. 


Toate femeile împleteau apoi cununile: “cruce întreagă pentru ginere și cruce jumătate pentru mireasă”. Urmau apoi jocurile, împreună cu feciorii de data asta, feciori care se adunau și ei la casa miresei: “ineluș-învârtecuș, de-a baba mija, de-a gaia, de-a cârpa”
Și ziua nu se putea încheia decât cu o horă mare și cu o petrecere care ținea toată noaptea, până în zori. Iar dimineța devreme începea …nunta.

Mai întâi avea loc momentul despărțeniei de părinți. Miresele lăcrimau în acest moment iar lăutarii cântau :



Taci, mireasă, nu mai plânge,

Căci la măta te-i mai duce

Când o face plopu pere

Și răchita vișinele…”


Cununia se celebra la prânz, la biserica parohiei din care era mireasa. După aceea, alaiul ducea mirii într-o trăsură împodobită cu flori și ramuri de brad la casa ginerelui – “cu așternuturi și cu zestre cu tot”. Trăsura era înconjurată de călăreți: flăcăi, rude și prieteni ai mirelui.


Nunta în vremea lui Caragea
Taraf de lăutari - secolul XIX
Bineînțeles , la casa mirelui, se organiza marea  petrecere. Petrecere care “la cei de jos, ținea trei zile, iar la boieri ținea șapte zile și șapte nopți, după legea Domnilor și a împăraților”.


Mesele erau pline cu zaharicale de la becerul Manolachi și cu cofeturi de la vestitul Pascu; cu vin de Drăgășani, cu pelin de Dealu Mare și cu vutca de vanilie și de cursă. Lăutari și horă toată noaptea, iar la ziuă se trimiteau nunii, socrii și nuntașii pe la casele lor cu lăutari”.



Adevărat a grăit cronicarul, nu-i așa? Pe atunci nunta erea dandana mare!


Sursa: „Bucureștii”- Ion P. Licherdopol (1889)

:)))

Olga Morar- un clip facut in urma cu 1 an de 7 pacate


Subminare

$
0
0

Subminarea economiei nationale a Romaniei de catre Oculta Mondiala

autor: FrontPress10.04.2014

tractorUrmărind recent ştirile, am avut oarecum surpriza să descopăr cine sunt acei care au fost interesaţi cel mai mult în falimentarea marilor întreprinderi din România după 1989. Spun oarecum, pentru că avem în prezent destule informaţii care ne arată cât de implicată este masoneria şi în subminarea economiilor statelor lumii. Nu numai prin forţarea lor pentru îndatorări către FMI şi Banca Mondială, care pretutindeni în lume au condus în mod paradoxal la sărăcirea acestora.
Cazul clasic pe care îl putem da aici este fosta Uzină Tractorul din Braşov, care deşi putea fi în continuare foarte rentabilă, având modele de tractoare ca U650 (sunt unii întreprinzători mai mici care le fabrică şi astăzi), a fost adusă în mod premeditat la faliment. Nu dintr-o dată. Mulţi ani, marii noştri politicieni (precum masonii Radu Vasile, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu şi alţii) i-au şters datoriile, au menţinut-o în viaţă artificial, au subvenţionat-o cu sume mari de la bugetul statului, dar şi prin împrumuturi cu dobânzi foarte mari. Ei nu avut interesul să meargă, aşa cum nici agricultura nu au sprijinit-o. Şi ştim cât de necesare sunt aceste tractoare cu utilajele aferente pentru mecanizarea şi rentabilizarea agriculturii.
Este posibil să fi fost o răzbunare a masoneriei? Credem  că da. Pentru că, aici la 15 noiembrie 1987 (fosta Steagul Roşu), a avut loc prima revoltă anticomunistă, chiar dacă iniţial a avut ca obiect revendicările salariale ale muncitorilor. Zeci de muncitori au fost atunci maltrataţi, închişi, deportaţi, urmăriţi permanent de Securitate.
Deşi uzina amintită avea comenzi la începutul anilor ’90 în ţări precum Iran şi altele, sunt convins că au existat persoane care au periclitat în mod voit contractele externe, acţionând la comandă francmasonică. Pe de altă parte, nici pe plan intern nu s-au luat acele măsuri vitale de sprijinire a agricultorilor şi agriculturii româneşti, pentru a beneficia de utilizarea tractoarelor. Guvernările din timpul masonului Ion Iliescu au fost catastrofale pentru agricultura românească.
Astăzi ne spun norvegienii că pământul românesc ar putea hrăni 80 de milioane de oameni şi tot ei sunt uluiţi să constate că noi importăm două treimi din alimente… Iar străini care au cumpărat sute şi mii de hectare în România au ajuns să defrişeze solul fertil de deasupra (care se formează în sute de ani!) şi să-l transporte cu vagoanele în alte state europene şi mai mult fără a plăti niciun fel de taxa vamale!…
Ştim cu cât dezinteres a fost tratată în general agricultura românească, acest sector în fond atât de important pentru economie şi pentru asigurarea unui nivel de trai decent populaţiei. Să spunem doar că, din 3 000 000 de hectare irigate în 1989, astăzi am ajuns să avem doar 750 000 iar pentru paza acestor sisteme de irigaţii statul român plăteşte anual peste 40 milioane de lei…
Alte dovezi de subminare a economiei naţionale? Peste 1250 de combinate şi întreprinderi din România. Plus I.A.S.-urile şi C.A.P.-urile din zona rurală. Milioane de locuri de muncă pierdute. Obligarea şi încurajarea migraţiei forţei de muncă spre alte state, îndeosebi europene. Alt mason notoriu Mugur Isărescu împreună cu alţii, au acţionat la ordinele ocultei, renunţând la tezaurul românesc înstrăinat la Moscova în 1917, au luat măsuri uneori pentru a spori inflaţia, au limitat rezerva de aur a României la 100 de tone în ţară, chipurile ,,din superstiţie” etc. Etc.
Greşelile în materie de economie ale lui Ceauşescu sunt minore în comparaţie cu privatizările frauduloase şi falimentarea combinatelor şi întreprinderilor. O explicaţie o putem întrezări astăzi. Masonii ştiau dinainte că România va intra în Uniunea Europeană, că dispun de pârghiile pentru a o forţa să adere la spaţiul comunitar. Şi, în consecinţă s-au gândit şi au observat că aceste întreprinderi şi combinate erau rentabile doar în măsura în care furnizau mărfuri în alte state în curs de dezvoltare şi din lumea a treia. Iar interesul lor era ca acestea să dispară, piaţa de desfacere a produselor româneşti să se mute în Europa pentru a se crea aici o piaţă integrată europeană, depinzând strict unii de alţii.
Dacă România ar ieşi astăzi din Europa, s-ar boicota în mod cert exporturile române în Europa, care astfel ar fi obligate să se orienteze spre alte zone ale lumii. Dar care zone, când pieţele de desfacere deja s-au format şi concurenţa este peste tot extrem de acerbă? Această schimbare nu s-ar putea face peste noapte, pentru că ar conduce la haos sau mai rău, la colaps economic.

Semnalele trase în mass media, precum că am fost reduşi la statutul de simplă colonie europeană sunt perfect îndreptăţite. Tindem să devenim tot mai mult o ţară agrar-industrială, în care se produce ceea ce vor europenii (din Germania şi Franţa îndeosebi, care conduc UE) şi din care firmele străine extrag profituri uriaşe, pentru că sunt impozitate la un nivel foarte redus. Economiştii ne spun şi ne avertizează mereu că noi importăm cu mult mai mult decât exportăm, iar acest deficit comercial se acumulează. De Radu Iacoboaie pentru FrontPress.ro

:)))

Ostracizarea

$
0
0

Ostracizarea: Ar fi util sa avem dreptul de a ne EXILA liderii?

autor: FrontPress10.04.2014

grecia anticaÎn lumea antică, o serie de practici erau prezente, de la o cultură la alta, cu rolul de a proteja tipul de guvernământ specific într-o anumită societate.
Dintre ele, practica ostracizării, instituită la Atena de Clistene (în anul 487 î.Hr.), a rămas peste veacuri una dintre cele mai interesante şi poate cea care confera poporului cea mai mare putere în anumite situaţii.
Supuse ostracizării erau persoanele considerate de către adunarea poporului (ekklesia) drept periculoase pentru democratie. Numele instituţiei vine de la cuvântul ”ostrakon”, care înseamnă ciob de ceramică. Pe ostrakon se scria numele persoanei care era considerată de către cetăţean drept periculoasă pentru cetate. Acest lucru era echivalent cu un vot negativ.
Regula ostracizării era următoarea: mai întâi se ”punea pe agenda dezbaterilor ekklesiei” numele celor care ar putea fi ostracizaţi, după trecerea a şase luni, avea loc votul propriu-zis, iar persoanele care primeau 6000 de voturi negative erau exilate.Perioada exilului era, în cele mai multe cazuri, de 10 ani, proprietăţile exilaţilor rămânând în posesia acestora, fiind administrate de rude în numele său.
În prima fază, printr-o astfel de măsură se încerca evitarea situaţiei în care o persoană anume sau un grup de persoane ar fi ajuns să deţină puterea absolută în stat, poziţionându-se deasupra legii, fapt ce i-ar sau le-ar fi permis să se dedea la abuzuri. Ulterior, practica ostracizării a ajuns să fie utilizată şi în cazul unor persoane fără funcţii publice, dar care erau suspectate de acţiuni ce le-ar fi putut conduce către poziţii foarte puternice. În acest mod, etenienii încercau să eradicheze încă din stadiul incipient orice ambiţie personală de monopol asupra puterii legislative, administrativ şi militare în Atena.
616px_AGMA_Ostrakon_Th_mistocle_1Ostrakon cu numele lui Temistocle
Dintre cazurile celebre de ostracizare în lumea antică ateniană, putem aminti de Xantipa, soţ al nepoatei lui Clistene, general redutabil, succesor al lui Temistocle la comanda flotei ateniene, învingătorul perşilor în bătălia de la Mycale. Acesta, în ciuda rezultatelor excepţionale în luptele de apărare a Atenei, el primeşte, totuşi, voturi negative în vederea exilului din partea concetăţenilor săi, în anul 485 î.Hr.
Temistocle însuşi, marele erau de la Salamis, la rândul său, în anul 471 î.Hr., este ostracizat de atenieni fiind suspectat că ar avea dorinţa de a deveni tiran al oraşului.
Riscurile: abuzuri evitate prin…abuzuri
În mod cert, ostracizarea era folosită, în multe cazuri (se pare chiar şi în cazul lui Temistocle) în mod abuziv de unii politicieni, care influenţau votanţii în vederea exilării vreunui adversar politic sau a vreunei persoane incomode pentru interesele lor.
Şi la acea vreme, precum se întâmplă în prezent, politcienii susţinuţi de grupui bogate şi cu influenţă, puteau cumpăra votul negativ al cetăţeanului direcţionând-ul către un anumit adversar.
Istoria antică a Atenei consemnează cazuri în care lideri exilaţi au fost rechemaţi în oraş înainte de expirarea perioadei de 10 ani, cu precădere în cazuri de urgenţă militară. Cimon şi Xantipa sunt doar două exemple elcovente în acest sens, de lideri rechemaţi în ţară pe fondul invaziei perşilor.
Pe de altă parte, practica ostracizării ar putea fi utilă societăţii contemporane, dacă ea s-ar desfăşura cu respectarea normelor gândite în urmă cu mai bine de 2.400 de ani. Însă ar fi utopic să credem că ar putea fi evitate imixtiunile de orice natură în procesul de vot. De Valentin Roman

:)))

Ce mandrete !

Viewing all 3410 articles
Browse latest View live