Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 12 | 13 | (Page 14) | 15 | 16 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 01/15/13--23:11: :))))


 • 0 0

  LEGE nr. 95 din 14 aprilie 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii

  [...]Art. 375

  (1)În scopul asigurării în orice împrejurare a intereselor pacientului, profesia de medic are la baza exercitării sale independenţa şi libertatea profesională a medicului, precum şi dreptul de decizie asupra hotărârilor cu caracter medical.
  (2)Având în vedere natura profesiei de medicşi obligaţiile fundamentale ale medicului faţă de pacientul său, medicul nu este funcţionarpublic.
  (3)În legătură cu exercitarea profesiei şi în limita competenţelor profesionale, medicului nu îi pot fi impuse îngrădiri privind prescripţia şi recomandările cu caracter medical, avându-se în vedere caracterul umanitar al profesiei de medic, obligaţia medicului de deosebit respect faţă de fiinţa umană şi de loialitate faţă de pacientul său, precum şi dreptul medicului de a prescrie şi de a recomanda tot ceea ce este necesar din punct de vedere medical pacientului.
   
  No comment!!!

  0 0
 • 01/16/13--03:55: Regie FBI

 • Avocatul romanului extradat in SUA pentru TERORISM: A fost o regie a FBI

  autor: FrontPress16.01.2013
  FMIAvocatul lui Aurel Frăţilă, Victor Enescu, a declarat în exclusivitate la Money TV că nevinovăţia clientului său a fost deja stabilită, iar ancheta DIICOT a demonstrat că a fost vorba despre o regie a FBI. Enescu a mai spus că extrădarea clientului său va crea un precedent periculos în justiţia română.
  “Consider că se va crea un precedent foarte periculos. Este o situaţie neobişnuită ca un stat să accepte la un moment dat să îşi extrădeze un cetăţean, pentru a fi judecat într-o ţară în care va fi acuzat de o infracţiune politică”, a spus Victor Enescu.
  Avocatul a adăugat că Aurel Frăţilă şi-a probat nevinovăţia în faţa organelor judiciare din România într-o anchetă care a durat mai mult de cinci ani de zile şi care a fost condusă de către DIICOT, singura autoritate judiciară competentă să soluţioneze o astfel de cauză.
  “S-a stabilit fără echivoc faptul că totul a fost o regie a FBI, care se afla la acel moment într-o acţiune de prindere a diverse persoane din diverse ţări, despre care avea bănuieli că ar putea să comploteze împotriva statului american şi l-au atras în această oeraţiune organizată de către ei mult anterior”, a declarat Enescu.
  “Organele judiciare din România au stabilit clar nevinovăţia clientului meu şi consider că această cerere repetată a Statelor Unite reprezintă în realitate un abuz, de fapt este un inters al dânşilor, pe care şi-l urmăresc se pare şi la mult timp după ce s-a stabilit nevinovăţia unui alt cetăţean pe care probabil că îl vor în Statele Unite, nu pentru a se proceda la o judecare crectă, ci pentru a obţine probabil nişte informaţii”, a precizat avocatul.
  Avocatul lui Aurel Frăţilă a declarat că are încrede în soluţia care va fi dată în 21 ianuarie de către instanţa supremă.
  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a primit, marţi, de la Curtea de Apel Bucureşti, dosarul în care a decis extrădarea lui Aurel Fărţilă şi a dispus arestarea provizorie a acestuia în vederea predării lui către Statele Unite ale Americii.
  Aurel Frăţilă (41 de ani) este acuzat că a comercializat în Iran echipamente pentru avioane, care pot fi montate şi pe aparate civile, dar şi militare. Astfel, Aurel Frăţilă a intrat în atenţia autorităţilor judiciare americane, care au cerut sprijinul autorităţilor de la Bucureşti, având în vedere afacerile derulate de român prin firmele sale. De pe Money.ro

  0 0
 • 01/16/13--04:01: Politia

 • Ministrul de Interne, violator in serie

  autor: FrontPress 16.01.2013
  0„Aţi fost violată în ultimul timp de colegi? Variante de răspuns: a) Da .b) Nu.c) Nu ştiu”. Asta e întrebarea tip grilă la care trebuie să răspundă sincer, la ordin, 8.800 de femei din Poliţia română.
  Nu râdeţi, ce faci când eşti victima unui viol? Te duci la poliţie. Dar, ce faci când te-a violat chiar poliţia? Ca să rezolve simultan şi dilema asta şi scandalul violului din Balş ministrul de Interne Radu Stroe a aplicat un principiu al Inchiziţiei spaniole, adaptat puţin la golăneala din poliţia română. Cum ar veni, decât să scape un vinovat ( adică să rămână vreo poliţistă violată neanchetată), mai bine sunt condamnaţi zece nevinovaţi, adică sunt condamnate la o anchetă dură zece neviolate. În traducere instituţională asta înseamnă că se trimit echipe mixte de control la toate inspectoratele din ţară ca să verifice relaţiile poliţistelor cu şefii.
  Bârfele de birou se vor îndosaria, zvonurile din oraş vor primi număr de ordine. Dar asta nu e totul. Comunicatul oficial spune că „discuţiile”, cum frumos sunt botezate întrebările indiscrete, vor fi purtate cu toate angajatele, indiferent de funcţie. Nu mai contează că acest tip de interogatoriu echivalează cu violarea în serie a intimităţii tuturor celor 8.800 de femei din poliţie Tot ce contează e faptul că ministrul Stroe ia „măsuri”, lumea la ţară vorbeşte de controale mari, frate, deşi efectele practice sunt nule. Parcă şi vezi cu ochii minţii unele „discuţii”. „Doamna Căpşună, tanti Mioara, completează odată formularul! Cum adică eşti femeie serioasă, lucrezi la registratură de pe vremea Miliţiei şi nu vrei să scrii prostii?! Scrie scurt dacă ai fost violată sau nu în 1983, chiar nu ne interesează că a fost soţul detaşat un an la Bumbeşti, ce dacă v-aţi împăcat la Congresul al XIII-lea!
  Violul, pardon, ordinul şi chestionarul se execută, nu se discută”. În final, după aceste anchete costisitoare, cu deplasări, detaşări şi diurne, şefii de inspectorate care nu-şi fac planul la violuri printre subordonaţi vor fi sancţionaţi drastic pentru management defectuos. De Marius Nitu - RTV
  Citeste si POLITIA 

  0 0
 • 01/16/13--06:23: Bucurati-va !

 • Nu sta doar in casa;
  du-te afara si bucura de natură.
  Nu contează, să ne întoarcem în casă.
   


  0 0
 • 01/16/13--09:29: Cazari

 • Muncim sa cazam niste politicieni care nici nu trec la munca

  autor: FrontPress16.01.2013
  politicianCurios lucru. Reducerea diurnei de cazare pentru vitejii nostri din Parlamentul Romaniei de la colosala suma de 7500 RON la 4000 de RON a cam incins spiritele. Nu prea le place. Ei vor menajera. Au nevoie de cineva sa le faca patul ca de, treaba asta cu servitul tara te cam oboseste. Cine cu cine te minte?
  Ce chirie iti gasesti cu 4000 de lei? Lux. Dar nu e suficient. Nu e suficient pentru ca ei vor sa bage si la buzunar ceva. Muncim sa le platim un trai de lux. In timp ce mare parte a romanilor se zbat in mizerie ca niste poeti de neinteles, grofii vor conditii de lux. Au masina, au consilieri au diurne, au masa cu 5 lei. Mai vor pielea de pe noi. Oricum de ceva timp, cam tot pielea am primit-o inapoi. Este foarte probabil ca tu, votantule sa le platesti si ceva prostituate de lux. De ce nu?
  Si pentru diurnele regesti, cum suntem rasplatiti? Cu fapte de coruptie, cu ineficienta, cu proasta gestionare, cu legi de doi bani, si, lucrul care ma scoate din sarite cel mai mult, nici macar nu au bunul simt sa treaca pe la lucru. Mare parte a parlamentarilor au prezenta de sub 50%. Nu mi se pare normal sa-i platesc chiria atat timp cat el nu da pe la lucru. Nu muncesti, nu mananci. E o regula pentru noi, fraierii. Pentru ei, privilegiatii, nu se aplica. Ei nu merg pe strada. Ei plutesc. Sunt oameni ocupati, cum ne permitem noi, astia de nu stim nimic sa ne luam de spinarea lor?
  Si lucrurile astea vor continua. Atat timp cat exista prosti care pun stampila pe ei. Pun stampila pe ei sa doarma 4 ani in matase. Pe banii mei. Fraierul care a pus stampila pe langa casuta. Nu vreau sa ma fac vinovat de trimiterea in Parlament a unor oameni care sunt pe langa. De fapt, nu sunt pe langa. Sunt pusi pe treaba. Sunt pusi pe sume care nu se vorbesc. Se scriu pe hartie. Tu, care ai pus stampila. Casca gura daca nu ai cascat ochii si mergi la bancomat sa-ti scoti cei 800 de lei. Luna de luna. Asculta la televizor si vezi cine-i de vina. Daca ai casca ochii ti-ai da seama probabil ca cei de la televizor cu cei din matase sunt de fapt o mare familie. O mare familie care imparte ce ti se cuvine tie. Unii sunt cu vrajeala, unii cu executarea. In bancomatul jurnalistilor vin bani, de la patroni din politica. Si astepti o informatie corecta? Astepti impartialitate? Astepti libertatea presei? Asteapta. Esti optimist. De Ion Negoias – BrasovPress


  0 0
 • 01/16/13--09:57: Remus Cernea

 • Remus Cernea, exorcizatul Partidului VERDE, ajuns duhovnicul lui Victor Ponta

  autor: FrontPress 16.01.2013
  cerneaSa va rusine Dle Prim Ministru Victor Ponta, pentru promovarea in Guvern si Parlament  a lui Remus Cernea, un specimen  a carui coloana vertebrala a moralitatii e la fel de indoita precum a maimutei din care el zice ca se trage!
  Ce exemplu ati oferit tineretului Romaniei, promovand un individ ce nu a fost in stare sa-si finalizeze studiile superioare; un individ ce a stat paduche social pe spinarea parintilor pana l-ati angajat dvs direct in Guvern; un individ ce lupta  pentru subminarea educatiei morale si a sanatatii mintale a copiilor nostrii, prin alungarea religiei si a icoanelor din scoli si cerand  sa li se spuna romanilor ca ei sunt doar o specie de maimuta ce ar trai minunat daca ar fi conceputi si  crescuti de doi parinti de acelasi sex;  un individ ce lupta impotriva  constructiei de biserici dar promoveaza  mentinerea magazinelor de vise  si legalizarea consumului de droguri usoare; un individ ce lupta sa acopere strigatul disperat al romanilor din HAR-COV sau sa condamne public pe cei care iau atitudine in fata sovinismului, dar care defileaza langa extremismul maghiar, cerand si luptand pentru autonomia lor pe criterii entice; un individ ce respinge jurmantul  pe Biblie in Parlament,  dar lupta pentru legalizarea jurmantului de sodomie si  a casatoriei intre persone de acelasi sex etc.
  Dupa exorcizarea din Partidul VERDE, a grupului de pucisti formati din Remus Cernea, Claudiu Craciun si Cezar Maroti, prin convingerea verzilor ca acesti indivizi adusi si cocotati in ierarhia PV de secretarul general Silviu Dumitru, nu aveau nici o tangenta cu ecologia, ba mai mult chiar, activitatile si contactele lor coincideau suspect de mult doar cu intereseul revizionismului maghiar din Romania, acestia au reaparut public prin fantomaticul partid Miscarea Verzilor Democrati Agrarieni   - MVDA.
  Si cum visau ei disperati la afirmarea politica, nemultumirile romanilor fata de regimul Basescu, le-au venit exact ca o manusa, aciunindu-se astfel printre manifestantii din Piata Universitatii. Astfel a ajuns Remus Cernea in admiratia lui Victor Ponta, iar Claudiu Craciun asa zisa voce a tineretului din strada, sa manipuleze cu un discurs in Parlamentul European!
  In totata aceasta perioada insa Claudiu Craciun, nu era o voce neutra a tinerilor si nemultumitilor din strada, ci era Co-Presedintele partidului politic MVDA, lucru care se tinea ascuns de presa!
  Si uite asa prin manipulari, minciuni si cu  admiratia lui Victor Ponta, MVDA si Remus Cernea intra in alianta USL, ajunge sa fie consilierul primului ministru si apoi sa intre in Parlament pe lista USL!
  Dle Prim Ministru Victor Ponta care au fost criteriile pentru care dvs ati ajuns sa luati consilier personal in Guvernul Romaniei un individ ca Remus Cernea, ce nu a fost in stare sa-si finalizeze nici macar studiile universitare? Oare nu va este rusine fata de sutele de romani ce au studii finalizate in cele mai celebre univarsitati din lume , sau fata de olimpicii si sefii de promotii din scoliile romanesti? Ce exemplu dati dvs cu astfel de angajari? Trambitati politic ca vreti intorcerea  creierelor romanesti acasa, dar angajati nulitati sociale, pe bani publici!
  Dle Prim Ministru Victor Ponta , ce studii, ce experiente, ce calificari in domeniul mediului ati gasit la Remus Cernea cand l-ati luat consilier personal? Daca politica de mediu a Guvernului Ponta a ajuns sa fie facuta cu expertiza ecologica a lui Remus Cernea, e vai si amar de tara nostra! Oare nu va e rusine fata de specialistii cu calificari si experienta reala in problemele de mediu din facultatile de profil sau chiar si de prin USL?
  Dupa cum vedeti, singura expertiza in probleme de mediu a lui Remus Cernea, e convingerea lui ca cei care cred in Dumnezeu, pot fi considerati antiecologisti!
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, ce studii sau experiente in domeniul social ati gasit la Remus Cernea cand l-ati luat consilier in Guvernul Romaniei? Oare nu va este rusine in fata sociologilor, psihologilor, preotilor asistenti sociali , a adevaratilor specialisti dintre care ar fi trebuit sa va alegeti un consilier pe probleme sociale?
  “Autoritatile statului nu au nici o legitimitate sa finanteze sau sa sustina intr-un fel sau altul constructia de biserici.
  Din punct de vedere teologic, numele ales pentru catedrala este unul care contravine doctrinei oficiale a Bisericii Ortodoxe Romane, intrucat in ortodoxie mantuirea este individuala, nu colectiva.
  Din punct de vedere democratic, numele “Catedrala Mantuirii Neamului” este unul sovin … promovand astfel un exclusivism si o intoleranta fata de acei romani care au o alta religie sau care sunt atei sau agnostici”.Bucuresti, 4 iunie 2010, Remus Cernea
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, nu va este rusine in fata de tineretul  PSD si PNL (USL) cand a-ti impus pe lista candidatilor intr-un colegiu eligibil sa intre in Parlament din partea USL, un individ ca Remus Cernea, care dispretuieste public si cere sa se elimine tot ce tine de fiinta nationala a poprului roman, juramantul pe Biblie, crucifixul orthodox de pe pretele Parlamentului si din stema Romaniei, si daca s-ar putea chiar mutilarea Imnului National prin eliminarea frazei: “Preoti cu crucea-n frunte, caci oastea e crestina!”
  “Spre exemplu, utilizarea religiei in campaniile electorale si in ceremoniile institutiilor statului, … sustinerea cu resurse publice a ridicarii Catedralei Mantuirii Neamului, … nereglementarea retrocedarilor acelor bunuri ale Bisericii Greco-Catolice confiscate de catre regimul comunist in 1948 ..”.  – Remus Cernea
  “Membrii Asociatiei Umaniste Romane, in frunte cu Remus Cernea, au agitat afise impotriva indoctrinarii religioase in scoli si …
  Remus Cernea ne-a declarat ca au venit atat de putini sustinatori la protest, pentru ca strada din fata ministerului este stramta. Cernea nu a putut sa dea un exemplu de scoala in care macar 80% dintre parinti nu sunt de acord cu oficierea unei slujbe religioase la inceputul anului.”
  “Mai, si langa astia e inca unul Remus Cernea, de la Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta, care, solidar cu diavolul, icneste din rarunchi, ba chiar zbiara de-a binelea ca ”in 95 la suta din scoliile din Romania au loc slujbe religioase, de regula ortodoxe, cu prilejul festivitatilor de deschidere a anului scolar”, fapt care i se pare neinchipuit de rau. E dus cu plutele de tot acest Cernea.
  Dle Prim Ministru Victor Ponta nu va este rusine in fata BOR si a tuturor cultelor crestine din Romania, in fata tuturor romanilor ce au credinta in Hristos, sa va luati consilier in Guvernul USL si apoi sa bagati in Parlament sa fie platit din banii nostrii ai contribuabilor crestini, tocmai  un anticrestin ca Remus Cernea ce ia in deradere si bataie de joc pana si imaginea rastignirii lui Hristos? Orice vatra romaneasca cand se ridica, se incepe cu inaltarea bisericii in mijlocul locului unde urmeaza sa se puna temelia unuei asezari, fiindca asta este spiritul acestui popor nascut crestin! In Australia, Canada, SUA si alte tari dezvoltate, cele mai bune, scumpe si renumite  gradinite, scoli generale si licee sunt cele catolice, sau cele ce apartin de susinerea si educatia morala a unor culte crestine, si  daca acolo se considera foarte bine ca elevii sa primeasca educatia moralei crestine este firesc ca si in Romania copii nostrii sa beneficieze in scoli de o astfel de educatie daca parintii lor doresc asta.
  “Prezenta unor simboluri religioase in salile de curs, in afara orelor de religie, reprezinta o forma de presiune religioasa fata de toti elevii si de discriminare fata de elevii cu alte optiuni.” Bucuresti, 30 iunie 2010, Remus Cernea
  Dupa cum vedeti Remus Cernea e foarte deranjat de faptul ca elevilor li se spune la scoala ca sunt o creatie a lui Dumnezeu si ca nu li se spune ca se trag din maimuta precum el!
  “Teoria evolutiei prin selectie naturala pare a contrazice descrierile religioase ale originii lumii si a omului, precum cea din Biblie..
  Autoritatile politice din tara noastra, pe linga numeroase alte decizii iresponsabile luate, care au afectat grav calitatea invatamintului, au ales sa expuna elevii indoctrinarii religioase timp de 12 ani,….
  In acelasi timp, in scolile publice din Romania, creationismul este predat timp de 12 ani la orele de religie…” – Remus Cernea
  Partidul VERDE l-a exorcizat pe Remus Cernea din randul membrilor sai tocmai datorita tuturor deviatiilor lui de gandire antisociala ce au ca unic scop doar atragerea atentiei media asupra lui.
  “Anticrestinul Remus Cernea, candidat la presedintie din partea Verzilor”
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, nu va este rusine fata de toti parintii din Romania ce au ajuns disperati in situatia tragica de a-si vedea copilul pierdut pe calea drogurilor, sa va luati consilier guvernamental si sa bagati in Parlament din partea USL un individ ca Remus Cernea, ce militeaza pentru legalizarea consului de droguri usoare si pastrarea magazinelor de vise?
  Dle Victor Ponta, stiati oare ca doar Remus Cernea si extremistii maghiari ataca Universitatea Babes-Bolyai din Cluj–Napoca? Marele democrat Remus Cernea cerea dictatorial interzicerea organizarii de catre dl Andrei Marga a unei dezbateri, in cadrul universitar, despre creatia lui Dumnezeu.
  “Este regretabil, dar simptomatic pentru confuzia de planuri si valori din tara noastra, ca Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca abdica de la standardele academice organizand o conferinta creationista.
  Suntem convinsi ca, pentru marea majoritate a cadrelor universitare si a studentilor, decizia Rectoratului Universitatii Babes-Bolyai de a autoriza o astfel de conferinta creationista sub egida academica reprezinta o pata rusinoasa pe obrazul unei traditii universitare prestigioase la Cluj-Napoca.
  Asociatia Umanista Romana solicita de urgenta Rectorului Andrei Marga sa retraga girul dat acestei conferinte de Universitatea Babes-Bolyai ca organizator.” Remus Cernea
  Dupa cum vedeti doar Remus Cernea si Laszlo Tokes ataca  Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, daca dorinta dvs ca tata si parinte nu este sa va vina copii acasa si sa va prezinte ca partener a lor de viata o persoana de acelasi sex, atunci de ce ati bagat in Parlamentul Romaniei un specimen ca Remus Cernea care pentru asta militeaza? Luati amintele la recentele proteste din Franta impotriva legalizarii casatoriei intre persoane de acelasi sex si ganditi-va cat de bine va mai este si dvs ca om politic sa-l tineti, cu tandrete pe genunchiul dvs. politic, pe Remus Cernea?
  Sondajele de opinie arata ca Romania se afla pe ultimul loc in Europa cu privire la atitudinea populatiei fata de casatoria intre doua persoane de acelasi sex, doar 11% sustinand acest lucru. Mai mult, chiar si simpla posibilitate de a avea un vecin LGBT, este vazuta in termeni negativi de 61% dintre cetatenii romani ceea ce reflecta prejudecati  larg raspandite. Consideram ca este necesara o legislatie care sa acopere in mod specific drepturile minoritatii LGBT.
  In termeni legali, casatoria este definita explicit de Codul Familiei, in noua sa forma, ca fiind relatia dintre o femeie si un barbat eliminand astfel posibilitatea intemeierii unei familii de catre persoane LGBT si limitand astfel drepturile persoanelor de acelasi sex pentru a convietui impreuna.
  Partidul Verde militeaza pentru ca drepturile omului, toleranta si cultura diversitatii sa fie promovate inclusiv in scoli, universitati, media … – Remus Cernea
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, dvs.  sunteti informat asupra faptului ca Remus Cernea  face tot ce poate pentru reducerea la tacere a vocii disperate a romanilor din HAR-COV?  Oare acestea sunt meritele pentru care l-ati promovat pe acest individ in Guvernul Romaniei si in Parlament? Sau poate ca asta este cu adevarat politica USL!
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, dvs stiati ca Remes Cernea, fost membru UDMR,   promoveaza interesul si politica lui Laszlo Tokes privind autonomia Tinutului Secuiesc dupa modelul Kosovo pe criterii etnice? Si face acest lucru nu oricum, ci in echipa cu gasca lui de prozeliti aciuiti in Miscarea Verzilor, pe care ati luato in bratele USL!
  Indivizii precum Remus Cernea si Cezar Maroti au ca scop politic declarat implementarea si in Romania a politicilor European Free Alliance – EFA  ce prezinta oficial pe site-ul lor divizarea tarilor pe criterii etnice, gasind acolo sfartecata si Romania de Transilvania si HAR-COV! EFA este o obscura grupare din Parlamentul European afiliata in grupul Verzilor Europeni a carei reprezentare in Romania e dorita de o gasca de atei cu tricori verzi pe ei, creatie a HUMINT-ului maghiar! http://www.e-f-a.org/kaartje.php
  “In privinta autonomiei, nu ar trebui sa faci abstractie de faptul ca Verzii Europeni sunt in alianta cu EFA (European Free Alliance) care promoveaza autonomia unor regiuni. Asadar exista o deschidere mare a Verzilor fata de autonomie. Daca propui ca Partidul Verde sa joace cartea reprimarii demersurilor pentru autonomie, asta nu poate merge decat la pachet cu iesirea noastra din Partidul Verde European.
  Ar trebui sa afli mai multe despre aliatii nostri aici (unde este o harta cu diverse regiuni care  militeaza pentru autonomie):
  Dar spun ca nu putem sa ne manifestam ostil fata de aceasta, ci dimpotriva trebuie sa dovedim la randul nostru o anumita deschidere, inclusiv fata de autonomie. Oricum a milita pentru autonomie in mod pasnic nu este extremism. Dimpotriva, inflamarile din Romania fata de ideea de autonomie reflecta si necunoastere si anumite prejudecati in opinia mea contraproductive.” – Remus Cernea
  Dle Prim Ministru Victor Ponta dvs stiti ce tampenii a afirmat Remus Cernea  despre Dl Crin Antonescu acuzandu-l de nationalism ptr faptul ca nu i-a sustinut candidatura dlui Tokes ptr pozitia din Parlamentul European?
  “Partidul Verde din Romania respinge discursul nationalist al liderului liberal Crin Antonescu si il sustine pe europarlamentarul roman László TŐKÉS pentru vicepresedintia Parlamentului European.
  In schimb, Remus Cernea refuza mereu sa  faca vreun comunicat prin care sa condamne politic afirmatiile lui Laszlo Tokes privind instigarea la iesirea in strada a maghiarilor si solicitarea autonomiei Tinutului Secuiesc dupa modelul Kosovo!
  Partidul Verde din Romania va recomanda colegilor Verzi din grupul Greens-EFA (European Free Alliance) sustinerea domnului TŐKÉS pentru aceasta functie.” – Remus Cernea
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, dvs si USL aveti ca obiectiv politic implinirea ptr Romania a aberatiilor propovaduite mai jos de  Remus Cernea  ?
  “Romania va fi libera cand va avea presedinte o femeie de etnie rroma, lesbiana si atee, a declarat, la TV Ziare.com, Remus Cernea, candidatul Partidului Verde la alegerile prezidentiale.”
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, vedeti ca poate de pe urma prieteniei dvs si a USL cu Remus Cernea sa nu va alegeti exact cu ce s-a ales public si Partidul VERDE, dupa cum vedeti ca mentioneaza mai jos un titulu aparut pe un blog:
  “Muie Remus Cernea!”
  Dle Prim Ministru Victor Ponta, vedeti ca in urma pactului facut cu “necuratul” la minte Remus Cernea, sa nu riscati sa fiti exorcizat politic de societatea romaneasca mult mai repede decat va asteptati!
  De Laurentiu Fulga – Spirit Romanesc via Agenda Verde


  0 0
 • 01/16/13--10:22: NASTERI MULTIPLE

 •  Una madre da a luz a 11 bebés, espectacular parto múltiple en la India


  Una madre india acaba de batir el récord de parto múltiple después de dar a luz a 11 bebés. Este parto múltiple tuvo lugar en el Century Hospital de la India y parece que tres de los 11 recién nacidos son trillizos.
  Por el momento hay pocos datos sobre si se trata de una fecundación natural o asistida, así como sobre la madre, cuya identidad no se conoce y aún no ha sido fotografiada. No así los 11 bebés, todo un espectáculo cuya imagen está dando la vuelta al mundo.

  El anterior parto múltiple de récord fue el de los octillizos de Nadya Suleman nacidos en California hace un par de años. los partos múltiples son habituales en los casos de fecundación asistida por el uso de varios óvulos para asegurar la fecundación de la madre. 

  excite

  Lo más habitual es que haya tenido algún tratamiento de fertilidad las madre, no obstante es todo un equipo de fútbol, es récord, esperemos que les vaya bien a todos

  0 0
 • 01/16/13--22:07: Eminescu

 • Eminescu in zale de razboinic

  autor: FrontPress17.01.2013
  zaleMihai Eminescu nu a fost doar poetul iubirilor neîmplinite, aşa cum lasă să se înţeleagă manualele şcolare. Eminescu a fost mult mai mult, iar pentru a putea înţelege rolul lui în societatea românească de la sfârşitul secolului al XIX-lea ar trebui ca în şcoli să fie predate şi articolele lui din ziarul „Timpul” sau, cel puţin, să existe o oră de curs în care să fie abordat subiectul operei sale jurnalistice. O idee care mai are de aşteptat până să fie pusă în practică în spaţiul românesc, indiferent că este vorba de România sau R. Moldova.
  Opera jurnalistică a lui Mihai Eminescu este extrem de contondentă pentru vremurile de azi şi publicarea articolelor sale a stârnit aprige controverse înainte de 1989. Principala problemă este reprezentată de antisemitismul unor articole, însă acest lucru ar trebui tratat având în vedere epoca şi felul antisemitismului lui Eminescu. Articolele sale cele mai dure asupra acestui subiect se învârt în jurul emigraţiei masive a evreilor din Rusia țaristă în România care abia îşi obţinuse independenţa şi se referă mai ales la obligaţia impusă prin Tratatul de la Berlin care conţinea o prevedere pentru acordarea cetăţeniei române acestui val de imigranţi. De ce fugeau evreii din Imperiul Ţarist? Cu siguranţă, nu de prea mult bine, dar aceasta este o altă discuţie. Atitudinea lui Eminescu faţă de imigranţi aş pune-o în oglindă cu atitudinea de azi din multe state occidentale faţă de emigranţii economici din ţările Europei de Est. Există cel mult o îndulcire a tonului, însă în esenţă atitudinea este în continuare una de respingere. Dacă înlăturăm această problemă spinoasă, publicistica lui Mihai Eminescu rămâne una cât se poate de actuală. I s-ar putea reproşa militantismul prounionist, naţionalismul românesc, însă în ziua de azi ne cam lipsesc aceste atitudini din spaţiul public.
  Eu aş preda articolele lui Mihai Eminescu la cursurile facultăţilor de Jurnalism, pentru că amprenta lui se simte până în ziua de azi în scriitura jurnalistică. Sunt sigur că tinerii de azi pot citi fără probleme articolele lui Eminescu vechi de aproape 150 de ani. Însă am mari îndoieli că Eminescu ar fi de acord cu schimonosirea barbară a limbii române (o problemă a şcolilor şi a profesorilor, până la urmă), chiar dacă am îndepărta neologismele de factură tehnologică inexistente la 1880. Iar la Chişinău, mai ales, ar trebui să fie cât mai prezente articolele lui Eminescu despre Basarabia. Dincolo de publicistica lui Eminescu aruncată sub masă, rămâne prea puţin lămurită activitatea sa politică pentru unirea tuturor românilor. Eminescu a apucat să umble încă din tinereţe prin toate ţările locuite de români şi a cunoscut foarte bine ce înseamnă spargerea unei naţiuni în cioburi pentru folosul imperiilor. Un document al serviciilor secrete austro-ungare ni-l dezvăluie pe Eminescu în ipostază de organizator de echipe de studenţi ardeleni propagandişti în favoarea „Daciei Mari”. Însă această istorie abia acum începe să fie desţelenită, o istorie care ne spune că Mihai Eminescu a fost un luptător şi cu fapta, nu doar cu vorba. De George Damian – Timpul
   


  0 0
 • 01/17/13--02:17: Batrana cercetata

 • Batrana cercetata PENAL pentru ca a facut tuica de casa fara autorizatie

  autor: FrontPress17.01.2013

  tuicaO bătrână care a dorit să facă ţuică de casă şi rachiu de fructe, un obicei rural românesc ce datează de secole, este acum cercetată penal pentru că ar fi produs băuturi alcoolice fără a avea autorizație. Fapta pentru care este cercetată femeia datează din toamna anului 2011, conform poliţiştilor clujeni.
  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor-Biroul 1 din Cluj au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Ana C. de 60 ani, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de producere de produse accizabile ce intrã sub incidenţa regimului de antrepozitare prevãzut la titlul VII, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de cãtre autoritatea competentã, faptă preăzută şi pedepsită de art. 2961 al.1 lit.b) din Legea 571/2003. Fapta constă în aceea că, în cursul lunii noiembrie 2011 suspecta a fost depistată în timp ce producea cu ajutorul unei instalaţii de distilare formată din 5 cazane produse accizabile ce intrã sub incidenţa regimului de antrepozitare, respectiv alcool etilic (ţuică de fructe), fără a fi autorizată în acest sens de către autorităţile vamale, se arată într-o informare a IPJ Cluj.
  Au fost identificate cantităţile de 30 litri ţuică din fructe şi 150 litri rachiu din fructe care au fost ridicate în vederea confiscării, prelevându-se probe pentru stabilirea concentraţiei alcoolice şi determinarea prejudiciului cauzat bugetului de stat. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/17/13--02:48: Socialismul

 • “SOCIALISMUL este viitorul”

  autor: FrontPress 17.01.2013
  comunistRecentele proteste sociale din statele capitaliste indică o îndreptare a opiniei publice spre ideologiile de stânga, socialismul devenind o alternativă tot mai agreată, consideră liderul Partidului Comunist din Federaţia Rusă, Gennady Zyuganov. “Sunt convins că în 2013 acest lucru va deveni clar pentru toată lumea”, a scris acesta săptămâna trecută pe pagina de internet a formaţiunii.
  În articol, un fel de evaluare a activităţii partidului pentru anul care a trecut, liderul comunist nu uită să atace actuala putere din Rusia, considerată “distructivă”.
  Zyuganov mai crede că singura cale pentru “reînvierea Rusiei” este naţionalizarea şi reîntoarcerea la proprietatea colectivă în sectorul economic, bancar şi cel financiar, ca pe vremea Uniunii Sovietice.
  “Priviţi ce se întâmplă în Europa, America şi Asia. Veţi vedea că multe regiuni, până nu de mult considerate bastioane ale capitalismului, se îndreaptă acum spre stânga, spre valorile statului social, care sunt în contradicţie cu corporaţiile transnaţionale şi speculanţii financiari”, susţine politicianul rus.
  Acesta a mai anunţat că la congresul partidului, programat pentru luna februarie, “va fi lansată o nouă etapă în lupta pentru justiţie socială”. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/17/13--05:35: Angajeaza-ti chinezi

 • Nu ai chef de munca? Angajeaza-ti niste chinezi!

  autor: FrontPress17.01.2013
  sclavUn programator american se uita pe YouTube la clipuri cu pisici, și utiliza Facebook, Reddit și eBay, în orele de serviciu, în timp ce sarcinile lui de muncă erau efectuate de o companie din China, pe care bărbatul o plătea cu mai puțin de o cincime din salariul lui anual, relatează BBC.
  Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, era unul dintre dezvoltatorii cei mai apreciați la locul de muncă. Codurile lui erau mereu bine scrise, curate și predate cu punctualitate, înainte de termen. Se spunea despre el că este un angajat „inofensiv și tăcut, genul la care nu te-ai uita de două ori, nici dacă ați fi într-un lift”. Nimeni nu ar fi bănuit că, în timp ce dezvoltatorul își aduna credit profesional și recomandări pentru CV, altcineva îi făcea toată munca.
  Și nici nu s-ar fi descoperit lucrul acesta dacă firma pentru care lucra nu ar fi suspectat că este victima unui atac informatic, după ce administratorii au observat că un IP din China se loghează zilnic la rețeaua companiei. Pentru investigații, firma (al cărui nume nu a fost dezvăluit presei) a angajat compania Verizon Business, care a deslușit misterul.
  Unul dintre angajații firmei își externaliza toată munca, la o companie din China. Nu exista nicio breșă în sistem, fiindcă bărbatul oferea datele de acces în rețea pe care le avea el, trimițând în China, prin curierat, chiar și token-ul necesar pentru logare. Din salariul lui anual, de câteva sute de mii de dolari, dezvoltatorul trimitea (potrivit facturilor descoperite cu sutele în computerul lui) numai 50.000 de dolari în China.
  Echipa de investigatori de la Verizon a putut chiar să reconstituie, pe baza logurilor dezvoltatorului, programului lui zilnic:
  9:00 a.m. – sosirea la muncă + surf pe Reddit vreo două ore. Privit clipuri cu pisici pe YouTube
  11:30 a.m. – prânz
  1:00 p.m. – Ebay
  în jur de 2:00 p.m – update-uri pe Facebook și LinkedIn
  4:30 p.m. – sfârșitul zilei de muncă și e-mail către management
  5:00 p.m. – plecat acasă
  Povestea lui a fost relatată, ca studiu de caz, pe blogul Verizon. A fost rapid tradusă în chineză și publicată pe rețeaua socială Sina Weibo (foarte populară în China). Cazul a stârnit controverse pe ambele coaste ale Pacificului. În timp ce unii l-au lăudat pentru creativitatea modului în care și-a delegat munca, alții (în special dezvoltatori chinezi) s-au declarat dezamăgiți de salariul disproporționat al dezvoltatorului. „Hai să învățăm engleza și să ne căutăm de lucru în SUA”, spunea un comentator pe Sina Weibo. „De ce să facem noi munca de jos, pentru un preț de nimic în China?”.
  Întâmplarea, aproape anecdotică, se adaugă pe lista deja deschisă a gesturilor de exploatare comise de membri ai societății vestice asupra societăților defavorizate economic.
  Colateral, portalul slaveryfootprint.orgşi-a propus să militeze împotriva flagelului exploatării, folosind o metodă cât se poate de inedită: calcularea, în funcţie de consum, a numărului de muncitori ilegali pe care îi implică traiul nostru zilnic.
  Site-ul propune participarea la un test scurt şi foarte atractiv din punct de vedere grafic, la finalul căruia, bazat pe obiceiurile de consum ale participantului, se poate concluziona asupra modului în care omul repectiv profită de pe urma muncii „sclavilor contemporani”. De pe Semnele Timpului
   


  0 0
 • 01/17/13--06:32: Teren suspendat

 • UNGARIA – ROMANIA: Teren suspendat de teama posibilelor violente INTERETNICE?

  autor: FrontPress 17.01.2013
  maghiariComisia de Disciplină a FIFA a decis recent să sancţioneze federaţia ungară, după manifestările “rasiste şi antisemite” de la meciul amical cu Israel din august 2012, astfel că partida Ungaria-România, din preliminariile Campionatului Mondial – 2014, programată pentru 22 martie, se va juca fără spectatori. Federația de Fotbal din ţara vecină este acum acuzată că ar fi planificat suspendarea propriului teren pentru a evita conflictele dintre spectatori, cunoscându-se rivalitatea dintre cele două naţiuni. În prealabil grupurile organizate de suporteri români din mai multe oraşe au anunţat încă de anul trecut că doresc să se deplaseze în număr mare la Budapesta, cifra estimată fiind de circa 2.500 de persoane.
  Un reputat analist de sport din Ungaria, Gyorgy Szallosi, a lansat într-o emisiune transmisă pe postul de televiziune M1 o ipotează care a uimit multă lume. Potrivit acestuia, conducerea fotbalului din Ungaria a planificat suspendarea pentru meciul cu România, pentru că rivalitatea existentă între spectatori este periculos de mare și ar putea duce la incidente extrem de grave. “A trecut foarte mult timp de la meciul cu Israel, care, totuși, a fost un amical. Șefii Federației probabil că au făcut lobby pentru această suspendare pentru ca riscurile ar fi fost incalculabil mai mari, iar noi nu putem îmblânzi mii de huligani”, a argumentat Szollosi. Deasemenea acesta a susținut că maghiarii vor pierde aproximativ 500 de mii de euro ca urmare a suspendării.
  În luna ianuarie, liderul partidului naţionalist Jobbik, Gabor Vona, a postat pe Facebook un mesaj în care cerea manifestaţii de protest în jurul arenei sportive unde va avea loc partida: “Nu renunţaţi! Vom organiza o demonstraţie la stadion, ne strângem în faţa unor ecrane uriaşe ale căror costuri le suportăm noi. Facem iad!”.
  Comisia de Disciplină a FIFA a suspendat terenul Ungariei pentru un meci, astfel că partida cu România se va disputa cu porțile închise. FIFA a luat această decizie ca urmare a comportamentului fanilor maghiari în Israel. În cursul meciului de vara trecută, încheiat la egalitate (1-1), suporterii unguri au scandat în repetate rânduri “evrei ticăloşi”, “Buchenwald” (referire la un lagăr de concentrare din timpul celui de al Doilea Război Mondial) sau “Viva Mussolini”. În timpul imnului israelian, “Hatikvah”, sute dintre ei s-au întors cu spate către teren. Deasemenea, oaspeţii ar fi  afişat “însemne rasiste, antisemite şi provocatoare”. Sursa: FrontPress.ro
  NriJZ


  0 0
 • 01/17/13--06:45: Ajutor nesperat


 • 0 0
 • 01/17/13--08:27: Liderul peluzei

 • ULTRAS, subcultura sau cultura a tinerilor? Interviu cu liderul Peluzei Sud Timisoara

  autor: FrontPress17.01.2013
  mihalceaSebastian Novović, lider al Ultraşilor timişoreni, discută pentru alfanews despre mafia din fotbal şi politic, moştenirea Eroilor din ’89, atitudine civică, mişcări de tineret, coabitare etnică, autonomie şi patriotism.
  poli3alfanews – La Timişoara se protestează de ani de zile împotriva mafiei din fotbal dar şi din politic. Crezi că s-au făcut progrese, măcar în mentalitatea colectivă şi în trezirea de conştiinţe?
  Sebastian Novović – E important de amintit că Timişoare are, într-adevăr, o istorie bogată în protestele împotriva mafiei şi mafioţilor din fotbal. Încă de la sfârşitul anilor 90 la noi puteau fi văzute pe gardul stadionului mesaje precum „FRF – Mafia” sau „Mircea Sandu – un gunoi”. Asta ne-a atras foarte multe antipatii la nivel înalt şi trebuie să recunoaştem că în peisajul fotbalistic românesc Timişoara nu a fost niciodată iubită de către „mai-mari”. Totul a culminat cu nebunia din ultimii ani, atunci când Federaţia şi Liga au reuşit să termine complet echipa noastră, cu largul concurs al patronului Iancu. Au avut un ţel şi l-au îndeplinit, prin orice mijloace. Însă pentru noi tot acest război cu această adevărată mafie nu ne-a adus decât avantaje pe termen lung. Toate bătăliile pe care le-am purtat, toate încercările la care am fost supuşi ca grup de suporteri, ca polişti, ca timişoreni, ne-au făcut să fim mai puternici, să ne unim şi să găsim noi resurse în această unitate pentru a lupta mai departe. Până şi desfiinţarea echipei din vara asta a avut o consecinţă pozitivă, ne-a făcut să conştientizăm cine suntem de fapt, care este rolul nostru şi care ar fi drumul ce ar trebui urmat. „Per aspera ad astra”.
  Proiectul echipei din divizia judeţeană este în colaborare cu Universitatea Politehnică din Timişoara. Ce să înţelegem din acest proiect? Poate fi el văzut şi ca o luare de atitudine, anti-resemnare? Pot cetăţenii să lupte singuri, de la zero, când tot sistemul e împotriva lor?
  poli1Sebastian Novović -În vară eram debusolaţi, încercam să înţelegem ce se întâmplă, ne luptam cu acceptarea faptului că Politehnica nu mai este şi nu va mai fi, în felul în care o percepeam noi. În toată nebunia creată am înţeles că avem două alternative: fie agăţăm fularele în cui, ne resemnăm şi mergem mai departe plângându-ne de milă şi lamentându-ne cu privire la ce ni s-a întâmplat, fie încercăm să facem ceva. Ceva onorabil, cu rădăcini solide, ancorat în tradiţie şi în istorie. Am regăsit aspectele pe care le căutam în echipa Universităţii din campionatul judeţean. Echipa e formată din studenţi, elevi, oameni ca şi noi, joacă pe terenul „Ştiinţa”, acolo unde Poli a evoluat din 1928 până în 1963 în perioada aceea atât de frumoasă a fotbalului romantic. Am încercat să luăm un proiect de la zero şi exact despre asta e vorba, despre luare de atitudine şi anti-resemnare. Am reuşit să atragem lângă noi oameni care nu mai veneau la stadion de ani de zile, scârbiţi de manevrele murdare din fotbalul aşa-zis „mare”, scârbiţi de patroni de club care nu dau doi bani pe onoare, scârbiţi de aranjamente, blaturi, mese verzi şi altele asemenea. Oameni care au regăsit în acest „proiect” valorile la care odată se raportau şi care au dispărut încet cu timpul. Oameni care sunt fericiţi că pot sta la sfârşit de săptămână umăr la umăr cu prietenii lor, urmărind-o pe Poli şi păşind pe acest adevărat drum iniţiatic. Putem vorbi de o purificare, de o reîntoarcere la adevăratul fotbal pe care l-am avut odată şi care a dispărut, o reataşare de nişte valori dispărute de mult. Am sperat, sperăm şi vom spera că gestul nostru va deschide minţile şi ochii mai multor grupuri de suporteri care vor înţelege că aşa nu se mai poate. Ceva trebuie să se întâmple în fotbalul românesc, o revoluţie care să zguduie totul din temelii trebuie să aibă loc, ori asta o putem face doar împreună, prin asemenea acţiuni. Am demonstrat că cetăţenii pot lupta împotriva sistemului, însă doar unitatea şi coerenţa în acţiuni îţi aduc putere de luptă şi tăria de a merge mai departe!
  Comemoraţi în fiecare an eroii de la 1989. Cum educaţi tinerii în spiritul civic şi cum îi faceţi să trăiască cu adevărat aceste sentimente, să se implice activ, să ducă moştenirea Timişoarei mai departe?
  2012_12_16-mars_05Sebastian Novović -Marşul pe care îl organizăm în fiecare decembrieeste pentru mulţi cel mai important eveniment al anului. Important din punct de vedere al simbolisticii, îl considerăm o datorie a noastră faţă de cei care şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi. Moto-ul marşului de anul trecut (2012) exemplifică cel mai bine raţiunea pentru care organizăm acest marş: „Cine uită e complice!”. Identitatea şi mândria locală are rădăcini adânci în Revoluţia Română din 1989 şi în nebunia acelor tineri, părinţii, surorile sau fraţii noştri, nebunia de a înfrunta gloanţele cu piepturile goale, totul pentru un singur ideal, totul pentru un cuvânt pe care aceşti peste 20 de ani care s-au scurs l-au aruncat în derizoriu: LIBERTATE. Timişoara şi timişorenii zilelor noastre, vorbim aici de marea masă a cetăţenilor, minimalizează evenimentele ce s-au petrecut atunci şi iau de bun, pus pe tavă, ceea ce au primit atunci. De aceea e vital ca o mână de oameni să aducă, an de an, omagiul faţă de ceea ce s-a întâmplat atunci, încercând să trezească în mentalul colectiv recunoştinţa faţă de cei care au înfăptuit Revoluţia.
  În Timişoara mişcările underground, subcultura de tineret, abundă. Cum faceţi să treceţi peste diferenţe ideologice in vederea interesului comun?
  wSebastian Novović - Apropierea de Vest, deschiderea faţă de nou, toate acestea au contribuit la dezvoltarea a tot felul de mişcări mai mult sau mai puţin underground şi la apariţia subculturilor, chiar dacă cu întârziere faţă de alte ţări. Probabil că fenomenul ultras a fost subcultura care a prins rădăcinile cele mai adânci şi care a cuprins cei mai mulţi oameni. Conflicte izolate izvorâte din diferenţele de concepţii au existat şi probabil că vor mai exista, însă asta nu a împiedicat fiecare mişcare să progreseze şi să îşi atingă scopurile. Consider că la momentul actual există delimitări clare şi fiecare ştie care este „felia” pe care poate acţiona şi care sunt limitele.
  Timişoara a fost mereu şi un exemplu de coabitare, că tot e la modă termenul, între diverse etnii. Sunt timişorenii rasişti? Te întreb asta din perspectiva ultimului scandal cu naţionaliştii de la Timişoara. Sau protestul lor e mai degrabă unul social?
  Sebastian Novović - Privind prin prisma aşa-zisului scandal cu Naţionaliştii Autonomi (artificial şi fără nici o bază legală), putem spune nu că timişorenii sunt rasişti, ci că îşi iubesc oraşul şi le pasă. Mafia imobiliară ţigănească este un subiect foarte fierbinte şi sensibil, ignorat complet de autorităţi şi de cei care au puterea de a face ceva. Oraşul se scufundă, dispare în mâna acestor samsari de clădiri iar mesajul transmis de autorităţi a fost clar: nu încercaţi să faceţi ceva împotriva lor, nu încercaţi să ridicaţi vocea, nu încercaţi să trageţi un semnal de alarmă despre ce se întâmplă. Legăturile, conexiunile şi influenţa de care dispun ţiganii fac ca orice tentativă de luptă împotriva acestui flagel să fie stopată din faşă cu intimidări şi acţiuni ale autorităţilor ce au izul începutului anilor 50. Da, vorbim de toleranţă şi coabitare între etnii, însă vorbim de unitate şi înţelegere între indivizi care au aceleaşi valori, cred şi promovează aceleaşi lucruri. Ori problema ţiganilor este decupată complet, este dintr-un alt peisaj şi, repet, este ignorată şi minimizată.
  Aţi acuzat de-a lungul anilor indolenţa politicului de la Bucureşti, care nu pune accent pe dezvoltarea resurselor locale. Asta a dat credit şi unor puştani mai teribilişti, care strigă împotriva centralizării şi pentru autonomie locală. Eu nu văd autonomia locală ca o secesiune, însăşi ideea e periculoasă. Te întreb însă cum vedeţi voi subiectul şi cum rămânem uniţi pe plai, însă gospodari stăpâni pe forţele proprii în ograda şi cetăţile noastre?
  wwSebastian Novović - Fenomenul e mult mai profund şi trebuie analizat cu mare atenţie. Nu cred că îi putem numi „puştani teribilişti” pe profesorii Nicolae Ţăran sau Daniel Vighi, personalităţi ale culturii româneşti, ambii fervenţi susţinători ai autonomiei, ai descentralizării. Cauzele sunt multiple şi înainte de a ridica degetul şi de a acuza ar trebui analizat contextul în care apar aceste doleanţe ale bănăţenilor. Frustrarea apărută, aşa cum spui, din indolenţa politicului de la Bucureşti, din nepăsarea şi din ignoranţa lor, neputinţa pe care ţi-o inspiră actualul sistem, toate te fac să te gândeşti şi să încerci să construieşti o alternativă. Şicanele făcute de diferitele guvernări, din diverse motive personale, au întărit toate aceste idei referitoare la autonomie. Personal, sunt adeptul unei federalizări, unei descentralizări economice şi administrative, însă acest lucru se poate realiza numai cu sprijin politic puternic din partea unei formaţiuni cu dorinţă de a face lucrurile aşa cum trebuie, ori la momentul actual nu există aşa ceva. Repet, problema e mult prea complexă, are mult prea multe implicaţii şi vorbim despre lucruri interdependente, care trebuie analizate ca un tot.
  Prietenia voastră cu germanii vă aduce doar vizibilitate sau şi întărirea unor valori comune?
  poliborSebastian Novović – E prima oară când mă gândesc la prietenia noastră cu cei din Monchengladbach ca ceva care ne poate aduce vizibilitate. Niciodată nu am privit aşa lucrurile şi nu e deloc corect să privim din acest unghi. Valorile comune de care vorbeşti sunt exact cele care ne-au adus împreună şi au dezvoltat relaţia aceasta. E o prietenie care a crescut normal, în timp, şi care nu e alimentată artificial de o parte sau de cealaltă. E pur şi simplu fericirea de a te întâlni cu camarazi, cu oameni cu care ai multe lucruri în comun şi alături de care te simţi bine.
  2012_09_29-giarmata_vii-poli1-3e7_137Sunteţi o peluză eco? Ce mesaj crezi că aţi transmis cu deplasarea pe biciclete?
  Sebastian Novović - Nu consider că suntem eco, bio, sau în trend. Deplasarea pe biciclete a fost un eveniment menit să ne aducă împreună într-un mod mai neobişnuit, demonstrând în acelaşi timp tuturor că suporterii sunt altceva. Nu sunt monştrii creaţi de presă, prezentaţi ca o problemă fundamentală a societăţii româneşti, cei care vor să dinamiteze siguranţa statului. Pentru că fiind un spectator neimplicat e de ajuns să citeşti 3-4 articole de presă despre suporteri sau să urmăreşti o emisiune dedicată la televizor şi să îţi faci impresia asta.
  Mândria locală nu încurcă patriotismul general. Cum ne bazăm în viitor pe Timişoara?
  Sebastian Novović – Foarte de acord cu tine. Mândria locală şi patriotismul sunt două lucruri separate, care trebuie privit separat şi care nu sunt legate. Sunt mândru de ceea ce sunt, sunt mândru că sunt bănăţean, că sunt timişorean, dar în acelaşi timp sufăr atunci când văd că România nu e ceea ce ar putea fi. Sufăr atunci când văd că se atentează grav la libertatea de exprimare, sufăr când văd că valorile adevărate sunt aruncate în derizoriu şi se promovează în schimb incultura, prostia crasă şi ignoranţa. Însă mi-e teamă că ne afundăm tot mai adânc şi poate că atunci când ne vom trezi va fi prea târziu. Am fost tot timpul învăţaţi să aşteptăm să vină altcineva să ne salveze şi să ne întindă o mână pentru a ieşi din mizerie, ori cred că asta e cel mai important să conştientizăm: că salvarea sau schimbarea pot veni numai de la noi şi că poate a venit momentul să facem ceva pe forţe proprii. De Mircea Gheorgheosu – Alfanews


  0 0
 • 01/17/13--09:03: Bulibasa

 • BULIBASA si AUTONOMISMUL sau cauza si efectul

  autor: FrontPress 17.01.2013
  tiganiProcurorii și polițiștii timișoreni au făcut mai multe descinderi, căutând o așa-numită grupare a naționaliștilor autonomi. Cu doar câteva zile înainte, gruparea în cauză anunța premierea cu o sumă modică a țigăncilor sterilizate. Câteva asociații care nu mai pot de dragul drepturilor omului și fac alergie la discriminări au făcut nițel tămbălău, iar procurorii au intervenit prompt, probabil în lipsă de activitate.
  Personal, demersul așa-zișilor naționaliști mi se pare mai degrabă o glumă, poate ușor deplasată. O glumă însă care trage și un semnal de alarmă și care ascunde multă frustrare, poate și disperare. O frustrare la care părtași sunt și mulți timișoreni obișnuiți, mai puțin vocali însă. Și mai este și o reacție. Precum în legile fizicii, și în viață avem acțiune și reacțiune. Sau putem vorbi de cauză și efect. Manifestările considerate extremiste sunt o reacție la o stare de fapt. Dacă nu era cauza, nu se producea nici acest efect. Procurorii s-au autosesizat acum, să combată efectul, dar au rămas nepăsători la toate manifestările care au reprezentat cauza.
  Iar cauza – o știe toată lumea – este senzația cvasi-unanimă că Timișoara a ajuns ocupată de clanurile țigănești. O ocupație care s-a produs cu mijloace nu tocmai ortodoxe și fără ca cineva să intervină. Nici procurorii, nici asociațiile cu drepturile omului n-au intervenit, de exemplu, atunci când cetățeni ai Timișoarei erau umiliți, batjocoriți și împroșcați cu excremente (și la propriu, și la figurat) de reprezentanți ai acestor clanuri. Pentru ca în final să fie forțați să părăsească casele în care au stat o viață. Acești timișoreni probabil că nu sunt oameni ca să bucure de protecția celor care cică se bat pentru drepturile omului.
  Probabil nici ziariștii agresați de țigani în plină stradă, în vara anului trecut, nu sunt oameni, iar această faptă nici nu merită intervenția polițiștilor și procurorilor. Pardon, polițiștii erau de față, dar nu aveau curaj să intervină, ca să n-o ia și ei în freză. Procurorii n-au avut niciun motiv să intervină nici când, unul după altul, imobilele din centrul Timișoara au fost cucerite de clanurile țigănești, iar apoi li s-au pus și turnulețe. De ce să intervină atunci când spitale sau clinici ajungeau pe mâinile aceleiași mafii, când bolnavi de cancer erau pe punctul de-a fi scoși în stradă? Procurorii au intervenit doar atunci când un alt mare jucător de pe piața imobiliară, româno-sirianul Ahmed Jabri Tabrizi, era să ia o țeapă de la Ionelaș Cârpaci. Da, atunci s-a putut!
  Nici vorbă de discriminare atunci când pe o clădire s-a afișat faptul că în acel imobil au voie să cumpere apartamente numai țiganii. Fostul prefect Ovidiu Drăgănescu era să fie luat la bătaie în clădirea cu pricina înainte de-a apuca să se legitimeze. E un motiv să intervină autoritățile? Nțț! Dar când, vară de vară, străzile orașului sunt ocupate cu nunțile țigănești? De ce să intervină când din mașini de sute de mii de euro, cu manele date la maximum, baștanii îți râdeau sfidători în față? Polițiștii mai interveneau, dar numai ca să proteje aceste manifestări de ochii presei.
  Procurorii aveau vreun motiv să-i caute de unde au atâta bănet pe ei, încât să arunce cu mii de euro în maneliști într-o singură noapte? Probabil erau convinși că banii provin exclusiv din muncă. Fizică și intelectuală! Că baștanii n-au niciun minut în cartea de muncă nu contează, probabil erau plătiți pe drepturi de autor. Precum scriitorii. Munca procurorilor timișoreni a ajuns să fie făcută de omologi ai lor din Germania, care au ajuns la concluzia că țiganii din Timișoara fac parte dintr-un „grup infracțional organizat”. Cât de cârcotași pot fi și nemții ăștia!
  Marea problemă este că timișoreanul de rând nu se mai simte în siguranță, nu se mai simte protejat de instituțiile statului în fața acestui asalt. Toate acestea și multe, multe altele au condus la frustrarea amintită la început. Și, inevitabi, de la frustrare până la gesturi susceptibile de extremism a fost doar un pas. Dar, repet, aceste gesturi au fost doar un efect al unei cauze cumulate în timp. O cauză la care instituțiile statului au fost spectatoare. De Ino Ardelean – DeBanat


  0 0
 • 01/17/13--09:08: Mafia imobiliara

 • Mafia imobiliara din Timisoara: Un ofiter de SECURITATE a cumparat Casa Muhle si a vandut-o apoi TIGANILOR

  autor: FrontPress17.01.2013
  mutilatPresiunea societăţii civile din Timişoara asupra Casei Mühle provoacă dureri de cap celor care ani de zile au stat liniştiţi. Zilnic apar noutăţi despre cum a fost acaparată această clădire care se află pe lista de monumente şi cine sunt în spatele acestor afaceri.
  Vila aflată la colţul străzii Victor Babeş cu bulevardul Mihai Viteazul, niciodată nu a fost revendicată de urmaşii familiei celui mai important florar din Imperiul Austro-Ungar. Aşa se face că cel care au locuit acolo în chirie până în anul 1990, un ofiţer de Securitate – conform unei surse din Primăria Timişoara, a cumpărat casa pe legea 112. Partea interesantă este că nu toată casa a putut fi cumpărată, ci doar o parte. Cealaltă jumătate a aparţinând Primăriei Timişoara.
  282889_504951869550249_452634977_nBaştanii au câştigat lejer în instanţă meciul cu primăria
  După ce a cumpărat casa cu bani de nimic, proprietarul a găsit repede un client pentru a se îmbogăţi, chiar dacă Legea 112 interzice vânzarea casei cumpărare timp de zece ani. Cei care au avut bani şi erau dispuşi să cumpere Vila Muhle erau membrii familiei de rromi înstăriţi Stancu.
  Pentru a reîntregii clădirea, avocaţii lui Stancu au apelat la justiţie, câştigând fără nicio problemă. În mod ciudat, primăria nu şi-a exercitat dreptul de preemţiune,
  Între timp, au mai avut câteva tranzacţii imobiliare între membrii aceleiaşi familii, iar ultima a avut loc în anul 2011.
  Deşi legea spune că toate clădirie aflate în patrimoniu trebuie să treacă prin hotărâre de consiliu local, acest lucru nu s-a întâmplat în acest caz.
  “La ultima vânzare, în mai 2011, s-a solicitat ca primăria să îşi exercite dreptul de preemţiune sau nu, având în vedere că face parte din ansamblu de patrimoniu. Nu şi-a exercitat acest drept deşi preţul de vânzare a fost de 100.000 de euro. Probabil că nu s-a pus problema de a cheltui bani pe case. Sper că aceste acte să folosească în discuţiile legate de Casa Mühle, pe viitor. În 2011 acesta a fost preţul oficial, poate fi luat în discuţie la expropiere”, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.
  Consilier local PSD a împrumutat cu bani baştanii imobiliari
  În perioada în care ţiganii încercau să facă o tranzacţie imobiliară, Casa Mühle se afla ipotecată de către Andrei Petrişor, actual consilier PSD, nimeni altul decât fiul avocatului Petre Petrişor.
  Petrişor i-a împrumutat pe ţigani cu aproximativ 500.000 de euro, în decurs de mai mulţi ani, fiind instituite ipoteci pe teren şi clădire. Consilierul susţinea că el urmărea de fapt să pună mâna pe Casa Mühle.
  Conform pressalert.ro, toate ipotecile au fost radiate din Cartea Funciară după ce în 23 mai 2011 (cu o zi înainte de a depune actele de vânzare-cumpărare la primărie), soţia consilierului local a dat o declaraţie notarială prin care afirma că i-au fost restituite toate împrumuturile şi nu mai are nici un fel de pretenţie, ulterior fiind radiate ipotecile.
  Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a fost categoric când a fost întrebat de pressalert.ro despre vânzarea clădirilor aflate pe lista Monumentelor Istorice, afirmând că “toate trebuie să treacă prin consiliul local dacă este pe lista monunmetelor. Este treaba celor de la Direcţia Patrimoniu. Eu pun viza dacă-mi vine de la ei o hârtie. De unde să visez eu că un ţigan vrea să vândă ceva? Nu se putea fără consiliul local. Legea este clară”.
  Fostul director al Direcţie Patrimoniu, Constantin Miuţ, susţine că documentul semnat este legal şi corect pentru că “există în hotărârea de consiliu o prevedere care spune că pentru un apartament nu trebuie să treacă prin consiliu local. Nu mai ştiu exact ce s-a solicitat în cerere. Au trecut doi ani de atunci. Sunt toate actele la Administrare Imobile”, a spus Miuţ, citat de pressalert.ro.
  “Au sfătuitori bine documentaţi şi pregătiţi”
  Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu a primit acceptul Consiliului Local, pentru a purta negocieri cu proprietari pentru cumpărarea Casei Muhle. Şi asta pentru că la ultima şedinţă de consiliu, doi consilieri din partea Partidului Conservator şi unul de la PPD D au votat împotrivă.
  Singura posibilitate este ca preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, să ceară expropierea vilei.
  “Proprietarii actualei case, şi ale altor case de acest gen, au sfătuitori bine documentaţi şi pregătiţi. Au legături şi informaţii la care un om de rând nu poate să aibe acces. Demersul meu a fost pentru reinstaurarea legalităţii. Miza nu este casa în sine, ci cutia Pandorei. Ce se poate afla despre procedele şi mecanismele care duc la acest gen de împroprietăriri, unde un funcţionar uită să trimitea o hârtie, sau pun o semnătură fără să fie atent”, a declarat Corneliu Vaida, unul din timişorenii care iniţiat protestele sub sloganul“Salvaţi Casa Mühle”.
  wProblema este că organiele de anchetă nu doresc să privească înapoi şi să vadă cum s-au vândut casele obţinute prin Legea 112, deşi timp de zece ani acest luru este interzis.
  “Există o plângere penală din iunie 2012, pentru lucrări ilegale la un monument istoric, dar zace în sertarul unui poliţist care nu şi-a pus rezoluţia în acest dosar. În condiţiile în care în alte cazuri sunt mult mai expeditivi. Vedeţi exemplul acelor tineri care au spus că oferă 300 de lei ţigăncilor care dovedesc că s-au sterilizat, fără să le ameninţe sau să le oblige. Cel care a scris acel anunţa a fost ridicat de mascaţi. În alte cazuri justiţia nu face nimic”, a mai spus Vaida.
  Mai mult, reprezentanţii firmei care a făcut lucrări la Casa Muhle, care nu au respectat autorizaţia de construcţie, sunt şi ei de negăsit. Există şi o plângere penală depusă la Parchet, legată de nerespectarea legii 422, legat de degradarea unui monument istoric.
  „Acest demers a fost făcut pentru casă, nu împotriva proprietarilor şi etniei lor. Dacă erai italieni, americani aş fi făcut acelaşi lucru. Această casă e monument şi vreau să o văd la loc”, a mai spus Corneliu Vaida.
  casa_muhle_foto_tion.ro_Se doreşte aflarea adevărului?
  Casa Mühle poate deschide cutia Pandorei, deşi e puţin probabil ca acest lucru să se întâmple, cel puţin în perioada următoare. Deşi în ultima vreme s-a încercat aruncarea vinei doar pe ţigani, nimeni nu vorbeşte despre cei care au intrat în posesia vilelor din zona centrală. Cei care au locuit în ele înainte de Revoluţie au fost nomenclaturiştii comunişti şi foştii securişti, care după 1990 le-au cumpărat prin legea 112. Unii nu au aşteptat zece ani, cât spune legea, şi le-au vândut. Cei care aveau bani să cumpere asemenea vile erau ţiganii de mătase, pe care nimeni nu i-a întrebat vreodată de unde au averile fabuloase. De Stefan Both – Adevarul
  Citeste si Timisorenii au protestat impotriva distrugerii patrimoniului istoric de catre clanurile tiganesti (VIDEO)
   


  0 0

  Vand Ford Kuga Titanium 2009, al doilea proprietar, 4WD, ABS, EBD, ESP, Schimbator Manual 6+1, computer bord, pilot automat, senz ploaie, senz lumina, pornire de la buton.

  Masina a fost rulata mai mult in Bucuresti, e masina cu care mi-am facut concediile, in 2 ani am facut cam 18.000 km. Sotia a condus-o la servici si inapoi si in rest am folosit-o doar in concedii in tara si in strainatate.


  Nu a avut accidente si nici incidente !!


  VAND FORD KUGA TITANIUM - 2009 - 18.690 EURO NEGOCIABIL
  Detalii la telefon: 0741.20.90.02

  VAND FORD KUGA TITANIUM - 2009 - 18.690 EURO NEGOCIABIL
  Tel. 0741.20.90.02   PRO: Acoperis panoramic de sticla (nu se gaseste la toate masinile). Tapiteria integral din piele cu scazune incalzite pe fata. Parbriz incalzit, Oglinzi el + incalzite, senzori parcare spate, radio-cd sony, 4 geamuri electrice cu one touch, cotiera central fata si spate cu locuri de depozitare, scaun si volan reglabil adancime + inaltime, haionul cu geam cu deschidere separata, scaune spate rabatabile 60/40, discuri frana pe toate 4 rotile, faruri ceata, jante aliaj, alarma, inchidere centralizata dubla cu telecomanda, vopsea metalizata gri, 6 airbaguri frontale + Cortina + laterale, oglinda interioara heliomata, evacuare dubla spate. Geamuri spate fumurii. 4 anvelope iarna – in stare foarte buna

  VAND FORD KUGA TITANIUM - 2009 - 18.690 EURO NEGOCIABIL
  Tel. 0741.20.90.02
  VAND FORD KUGA TITANIUM - 2009 - 18.690 EURO NEGOCIABIL
  Tel. 0741.20.90.02  Masina Vand Ford Kuga are carte de service cu toate operatiunile executate doar in service-uri autorizate FORD. Masina nu a fost reparata in alt service inafara reprezentantelor ford.


  Taxa de poluare este platita – nu se plateste taxa, e inmatriculata in 2009 in Romania.
   Eu sunt al doilea proprietar am folosit masina intre 24.000-46.000 km.
  VAND FORD KUGA TITANIUM - 2009 - 18.690 EURO NEGOCIABIL
  Tel. 0741.20.90.02  VAND FORD KUGA TITANIUM - 2009 - 18.690 EURO NEGOCIABIL
  Tel. 0741.20.90.02

  Probleme rezolvate: 

  -         -  inlocuit electroventilator pe garantie in 02.08.2011

  -          - masina a fost vopsita recent, integral (pe casco) in reprezentanta Ford din cauza unui vandalism al unui vecin bine intentionat care a zgariat-o cu cheia.  Inspectii si revizii
  Revizii si inspectii la zi, urmatoare revizie se face in luna iunie 2013

  Garantie extinsa FORD pana in 11.06.2013

  ITP valabil pana in 07.10.2013

  Km la bord48.500 km15.01.2013


  BONUS  = 4 anvelope de vara (rulate 3 sezoane – 25.000 km)  Masina se poate vedea in Bucuresti, sector  6


  Detalii complete despre masina: click aici


  Masina se afla la vanzare si pe Autovit:

  VAND FORD KUGA TITANIUM - 2009 - 18.690 EURO NEGOCIABIL

  0 0
 • 01/17/13--22:49: Asasinat

 • Cercetator iranian, asasinat la ordinele Israelului, omagiat la Teheran

  autor: FrontPress18.01.2013

  0Mai mulţi oficiali iranieni, profesori şi oameni de ştiinţă s-au adunat luni în Universitatea din Teheran pentru a participa la comemorarea dedicată lui Masoud Ali-Mohammadi, asasinat în urmă cu trei ani, la comanda serviciilor secrete israeliene. Bărbatul, lector universitar, a fost ucis în ianuarie 2010 când o bombă ascunsă într-o motocicletă parcată lângă locuinţa acestuia a explodat.
  Imediat după atentatul terorist, autorităţile iraniene l-au arestat pe Majid Jamali Fashi, care ulterior a mărturisit că a săvârşit asasinatul la indicaţiile Mossadului.
  “Eforturile oamenilor de ştiinţă precum Ali-Mohammadi au permis Iranului să stăpânească tehnologia nucleară şi să obţină mari realizări în domeniul aero-spaţial”, a declarat pentru Press Tv un deputat din Teheran, prezent la comemorare.
  Mai mulţi cercetători iranieni au fost asasinaţi din 2007, mai ales din rândul celor implicaţi în dezvoltarea industriei nucleare.
  Iranul este acuzat de SUA şi Israel că intenţionează fabricarea de arme atomice, în vreme ce regimul de la Teheran susţine că nu doreşte decât dezvoltarea, cu ajutorul Rusiei, a unui program nuclear civil, în vederea acoperirii deficitului energetic al ţării. Sursa: FrontPress.ro 


  0 0
 • 01/18/13--02:40: Democratia ?

 • Democracy? Afganistan, Irak, Libia si acum Mali!

  autor: FrontPress 18.01.2013
  somaliaNoua “democratie libiana”, foloseste Sharia, ca lege de baza. Iar lapidarea, sau uciderea cu pietre, este pedeapsa cea mai frecvent folosita. Ce pot sa spun… democratie domne, daia adevarata!
  Poate ca islamismul, in forma sa agresiva si militanta, nu ar fi astazi un curent politico-religios puternic, politizat si la moda, daca occidentalii isi dozau mai cu atentie eforturile de …democratizare in lumea araba. Daca pot intelege dorinta SUA de a fi stapane absolute asupra zonei Gofului Persic, inteleg destul de putin entuziasmul europenilor cu privire la Primavara Araba.
  In afara unor conflicte fara sfarsit si de accederea islamistiilor catre putere, mare lucru nu s-a realizat. Egiptul, stabil economic si politic foarte mult timp in era Mubarack, s-a dus de facto direct in bratele Fratiei Musulmane, economia s-a prabusit iar manifestatiile de strada sunt nesfarsite. Ce s-a obtinut prin debarcarea fostului dictator?! Nesiguranta, foame, si cel mai probabil un guvern macar cu simpatii islamiste.
  Libia. Tara cu un nivel de trai si o in frastructura mult peste Romania a fost devastate si aruncata cu 100 de ani inapoi, vandalizata economic si condusa astazi de triburi si bande de cartier. Totul in numele unei democratii, care mie personal imi provoaca doar dezgust. Pur si simplu libienii si-au facut, cu mult aplomb si ajutorul vesticilor, tara praf. Tara vorba vine, pentru ca astazi Libia nu mai este o tara si ci o federatie de triburi, asupra carora guvernul de la Tripoli are puteri foarte limitate.
  Tunisia, de la care a inceput “dezghetul”, o tara turistica linistita, ne-islamica. Astazi Tunisia este o epava economica, cu o conducere pro-islamica destul de accentuata, care are intentia de obliga femeile sa poarte aceea oribila imbracaminte de rit islamist. Ori pe vremea “odiosului” local, asa ceva era pur si simplu de neconceput. Ce fac astazi tunisienii?! Pai umplu pana la refuz lagarele de refugiati din Italia…
  Siria…o alta tara anti-islamica, dar care in mod sigur va deveni, mai devreme sau mai tarziu, macar pro, daca nu de-a dreptul islamista. Iar Siria este gard-n gard cu Isarelul, tara care pana acum a avut norocul, noroc fata de ce va urma, sa nu aiba vecini islamisti. Numai ca valul democratizator ii va ferici pe evrei cu doau state, Egiptul si Siria, alunecate deja pe panta extremismului religios.
  Toate aceste tari, enumerate mai sus, erau de facto un zid impotriva proliferarii islamismului, conducatorii acestora luptand cu multa hotarare impotriva acestui flagel, bineinteles din motive personale, numai ca rezultatele erau foarte bune, mult mai bune in raport cu ce reusesc armatele occidentale prin tarile arabe. Si mult mai ieftine pentru noi, ba chiar profitabile, prin exporturile de armament. Si de remarcat ca ciuhabii se hacuiau intre ei, nimanui nedandu-i prin cap sa-i injure pe crestini pentru crimele lui Gaddafi sau Assad.
  Iar aceste actiuni stupide ale politicienilor occidentali, nu mult mai destepti decat cei de pe malul Dambovitei, vor face ca intr-un timp destul de scurt Africa de Nord, adica curtea din spate a UE sa fie dominata de curente islamiste. Care ar fi folosul detronarii vechii ordini?! Ce au castigat europenii si americanii din aceste revolte si de ce le-au sprijinit?! Instaurarea unei noi ordinii mondiale?!
  Poate a unei noi dezordini mondiale! Cat de nedus la scoala sa fii sa crezi ca democratia, la fel de utopica precum comunismul, dar cu o fata ceva mai umana, poate functiona in lumea araba?! Nu functioneaza ea in Europa iar noi credem ca poate fi implementata prin decret, intr-o lumea supusa cu totul altor cutume, dependenta de o cu totul alta mostenire culturala, o lume inca feudala, bazat pe relatii de tip tribal?! Cum cred cancelariile occidentale ca pot schimba in cateva luni o tara care de fapt nu este o tara, dintr-un motiv extrem de simplu: nu exista tara fara natiune iar notiunea de natiune araba nu prea exista, asadar ce sa schimbam, ce sa modernizam?! Uniuni de triburi, care de cand se stiu se ciopartesc intre ele si doar mana de fier a dictatorului local, le-a facut sa se potoleasca?!
  Pentru implementarea unei noi doctrine politice ai nevoie de cineva care sa le implementeze si pe cine, o tara, o natiune, un dictator! Ori daca stau bine si ma gandesc, notiunea de natiune, dezvoltata din punct de vedere politic in Europa destul de recent si impusa la nivel modial de Primul Razboi Mondial, nu poate fi luata la pachet si exportata oriunde armatele vestice pun piciorul.
  Bineinteles ca majoritatea conflictelor cu lumea araba tin de colonialismul European si de neo-colonialismul American, dar in asa-zisa Primavara Araba nu poate fi vorba exact de acelasi lucru, pe motiv ca lipseste un lucru esential: MOBILUL! Desi am cautat foarte atent, nu am gasit nici macar o singura teorie care sa-mi explice profitul pe care occidentalii il au, s-au il vor avea nepotii nostri, de pe urma distrugerii Africii de Nord si nu numai. Rezultatele negative se vad insa cu ochiul liber.
  barAcum putina istoria. Aveti idee cum a capatat crima organizata aripii in SUA?! Bineinteles ca fenomenul era destul de vechi si avea la baza grupurile entice de imigranti, pe baza carora se formasera un fel de militii locale, initial cu scopuri de auto-aparare in fata celorlalte etnii. Numai ca pana la Legea Prohibitiei, votata de Congresul SUA in 1919, crima organizata nu prea avea forta financiara necesara extinderii la nivel federal. Au fost insa suficiente cateva grupuri religioase compuse din imbecilii dogmatici si ipocriti, cam la fel ca astia care urla ca vor democratie in tarile arabe, sa impuna pe scena politica probabil cea mai proasta lege din istoria omenirii.
  Pur si simplu gagsterul a devenit om respectabil, pentru ca de fapt totii urau blestemata de Prohibitie si beau alcool pe ascuns.
  Astfel, datorita unor impotenti si fete batrane puritane, s-a reusit punerea pe piciore, printr-o lege federala, a Crimei Organizate americane, si ma refer aici la Mafie in sensul economic si social al fenomenului. Sume enorme de bani au permis unor grupuri criminale, altfel neinsemnate, sa dispuna de fonduri suficiente pentru extindere la nivel national, coruptia la nivel politic a explodat, la fel si in randul organelor de ordine, etc.
  Si totul din cauza unor imbecili indobitociti de idei tampite. Iar americanii lupta si acum cu reminiscentele acelei prostii monumentale. Traficul de alcool, s-a transformat in trafic de stupefiante foarte usor si asta datorita faptului ca infrastructura exista deja, rutele de contrabanda bine puse la punct, fonduri pentru coruperea functionarilor cate vrei!
  Exact aceleasi rezultate sunt obtinute astazi de interventiile repetate ale Occidentului in lumea islamica. In loc sa-i lase in pace sa se omoare intre ei, sau sa fie condusi de dictatori locali, europenii si americanii, joaca acum rolul habotnicilor religiosii de la inceputul secolului XX, merg din usa-n usa cu prostia democratiei in mana, iar mai apoi se mira ca islamismul creste exponential si are o prezenta pe care nu au visat-o nici cei mai fanatici si zelosi iamami in cele mai frumoase vise!
  Islamismul secolului XXI este un produs al politicilor occidentale, iar necesitate de a trimite trupe in diferite tari aflate in pericol sa fie islamizate va creste in viitor. Nu ma interesaza conflictul din Mali, si nici nu-mi pasa ca Franta a trimis trupe acolo, idea este insa ca aceste conflicte vor fi exacerbate in viitor, iar fiecare actiune de stingere a unui focar va face ca alte 10 sa se aprinda. Asa cum am vazut deja, aprobarea de survol pentru avioanele militare franceze pe deasupra Algeriei, i-a “fericit” pe algerieni cu o luare de ostatici-mamut foarte repede. Ura musulmanilor impotriva Occidentului va creste, iar acesta ura inseamna pana la urma bani pierduti.
  De ce?! Chiar as fi foarte curios sa-mi explice cineva ce treaba avea Franta cu Libia, ce treaba are Europa cu Siria sau Egiptul, ce-mi pasa mie de cine conduce nu stiu ce tara africana, atat timp cat respectiva tara este linstita, si cetatenii ei nu vin cu sutele de mii pe capul meu?!
  Dar cand esti prost si faci pe puritanul, incepi sa te arzi. Vrei democratie in tarile arabe?! O sa ai un val de islamism care incet, incet se transforma in tsunami… Somalia, ostaticii in Algeria, Tunisia, Mali, etc, etc, doar nume pe o harta din ce in ce mai aglomerata a problemelor generate de o foarte proasta politica occidentala la nivel mondial.
  Sunt sigur ca exista si alte metode sa ne luam ce avem nevoie, cel mai eficient mod ar fi fost sa corupem cativa liderii, care acestia la randul lor aveau posibilitatea sa le dea la cap, folosind banii primiti de la noi. Nimeni nu ar fi avut nimic cu europenii. Metoda aceasta a functionat inca de pe vremea Imperiului Britanic si a functionat foarte bine, dovada ca tarile conduse inca de vechii lor conducatori, nu prea au probleme cu islamisti. Arabia Saudita fiind doar un exemplu. Taie astia domne la islamisti, mai dihai ca americanii in Afganistan, si o fac foarte eficient dintr-un motiv foarte simplu: nu intreaba pe nimeni si le taie gatul la o simpla banuiala. Si lor si familiilor lor. Daca gresesc…asta e, oameni suntem, se mai intampla!
  Nu este oare mai eficient asa, decat sa cheltuim sute de miliarde de dolari cu propriile noastre trupe imprastiate prin cele patru zari?! Si nici nu ne-ar mai injura nimeni pe noi. De George – Romania Military

older | 1 | .... | 12 | 13 | (Page 14) | 15 | 16 | .... | 171 | newer