Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 19 | 20 | (Page 21) | 22 | 23 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 01/30/13--06:53: NU

 • Biserica spune “NU” pohtei Olgutei Vasilescu. Capul lui Mihai Viteazul nu va fi deshumat

  autor: FrontPress 30.01.2013
  statuieCapul domnitorului Mihai Viteazul nu va fi mutat de la Mânăstirea Dealu, deoarece aici a fost adus încă de la început, a anunţat Ahiepiscopia Târgoviştei, în ciuda unui proiect al primarului de Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, de a dezgropa osemintele voievodului şi a le muta în Bănie.
  Potrivit Bisericii, „capul Voievodului martir Mihai Viteazul se cuvine să rămână pe veci la Mânăstirea Dealu, deoarece aici a fost adus, încă de la început, şi a intrat în conştiinţa naţională ca loc de veşnică odihnă a voievodului martir”.
  dArhiepiscopia mai transmite că locul nu a fost ales întâmplător, “căci Mihai Viteazul a domnit aici, la Târgovişte, iar de Mânăstirea Dealu sunt legate numeroase demersuri politice şi diplomatice ale voievodului”.
  Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române vorbesc şi despre momentul în care a fost adus capul lui Mihai Viteazul la Mânăstirea Dealu.
  “După tragica şi martirica moarte a marelui voievod, la 9/19 august 1601, pe Câmpia Turzii, aşa cum afirmă întreaga noastră istoriografie, corpul i-a rămas la locul asasinatului, fără a se cunoaşte, din nefericire, până astăzi, ceva referitor la locul în care se află. Însă, capul voievodului a fost luat de Radu Buzescu Clucerul şi adus, în anul 1603, la Mânăstirea Dealu, importantă necropolă voievodală a Ţării Româneşti. Aici a rămas, de atunci, pe vecie, ca un important loc de pelerinaj naţional pentru toţi românii. De atunci, când a fost repusă sub piatra de mormânt, relicva nu a mai fost văzută”. De Mihaela Stoica – Gandul


  0 0
 • 01/30/13--07:02: Cer arestarea lui Paul Goma

 • Comunistii si evreii din Moldova cer ARESTAREA lui Paul Goma, propus la premiul Nobel pentru literatura

  autor: FrontPress30.01.2013

  saptamana rosieComuniştii şi comunitatea evreilor din Republica Moldova au reacţionat negativ după ce scriitorul şi disidentul Paul Goma a fost propus la Premiul Nobel pentru literatură de către cel de al doilea stat românesc. 
  Iosif Belous, vicepreşedintele Asociaţiei foştilor deţinuţi ai ghetourilor şi lagărelor de concentrare, susţine că Goma nu merită această onoare, din cauza faptului că ar fi un “antisemit”. El susţine că ceea ce scrie Goma în eseul „Săptămâna roşie 28 iunie-3 iulie sau Basarabia şi Evreii“ este „o falsificare a faptelor istorice“.
  „Pentru asemenea lucrări antisemite în ţările europe normale oamenii sunt băgaţi în închisoare. Ce mari opere are acest scriitor demne de Premiul Nobel? El s-a făcut celebru doar prin negarea Holocaustului, prin falsificarea faptele istorice şi prin atacuri antisemite“, a declarat Belous, citat de enews.md.
  Şi deputata comunistă Inna Şupac este de aceeaşi părere.„Acest personaj este un antisemit cunoscut. Oricine doreşte poate găsit în internet scandaloasa lui lucrare „Săptămâna roşie 28 iunie – 3 iulie sau Basarabia şi Evreii“, în care Goma neagă deschis Holocaustul, catalogând acţiunile regimului Antonescu drept o răzbunare pentru faptul că evreii au susţinut puterea sovietică. […] Orice om întreg la minte înţelege că pentru tirajarea unor astfel de idei trebuie să fie băgat în închisoare, nu premiat. De fapt, aşa şi se procedează în Europa civilizată. Şi în Moldova putem lupta cu metode legale împotriva manifestărilor antisemite“, a scris Şupac în ziarul online Puls.
  Ea a amintit drept un exemplu pozitiv că în anul 2008, pe vremea guvernării comuniste, Procuratura Generală din Moldova a deschis un dosar penal pe faptul editării şi distribuirii volumului „Săptămâna roşie 28 iunie – 3 iulie sau Basarabia şi Evreii“ pentru „incitare la ură naţională, rasială sau religioasă“.
  În aceleaşi timp, comunista le-a reproşat actualilor guvernanţi din Republica Moldova că admiră opera lui Goma. „Primarul de Chişinău i-a oferit titlul de cetăţean de onoare al oraşului, Academia de Ştiinţe a Moldovei – titlul de doctor honoris causa, iar în manualul de Istorie a Românilor pentru clasa XII din 2012 i-a fost dedicată o pagină întreagă“, a exemplificat deputata.
  În 2002, Paul Goma a publicat eseul “Săptămîna roşie 28 iunie-3 iulie sau Basarabia și Evreii”, în care descrie ”atrocități comise de populația neromână (în special, evrei) în timpul retragerii trupelor și administraţiei române din Basarabia și Bucovina, de după ultimatumurile sovietice din iunie 1940”.
  Tot din cauza acestei lucrări au existat în anul 2007 şi presiuni la adresa primarului de atunci al Timişoarei, ţărănistul Gheorghe Ciuhandu, pentru a se opune unei decizii a Consiliului Local de a acorda titlul de cetăţean de onoare al urbei de pe Bega. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/30/13--07:06: Comisia Europeana

 • Comisia Europeana baga pumnul in gura presei din Romania

  autor: FrontPress 30.01.2013
  cenzuraComisia Europeană bagă pumnul în gura presei din România. Oficialii europeni susţin necesitatea revizuirii regulilor privind libertatea presei, pentru a fi protejate instituţiile statului şi respectate drepturile fundamentale ale persoanelor.
  Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, Comisia Europeană cere asigurarea de reguli efective împotriva persoanelor sau mass-media care aduc atingere instituţiilor publice sau sistemului judiciar, iar CNA trebuie să ia măsuri pentru stabilirea şi întărirea codului de conduită.
  “Este ciudat din partea Comisiei Europene că se sugerează restrângerea libertăţii presei – se recomanda ca presa să nu mai critice instituţiile statului, ceea ce este aberant pentru orice stat membru al Uniuni Europene, nu doar pentru România, şi Comisia Europeană tocmai asta ar trebui să facă, să apere independenţa presei“, a declarat, pentru Agerpres, liderul europarlamentarilor social-democraţi, Cătălin Ivan, purtător de cuvânt al PSD.
  “Putea să fie un raport mult mai obiectiv şi mult mai democratic. Faptul că cere restrângerea libertăţii presei şi condamnă presa pentru faptul să îşi permite să critice instituţiile statului mi se pare bizar, total nedemocratic şi antieuropean, cu atât mai mult cu cât vine din partea Comisiei Europene”, a spus purtătorul de cuvânt al PSD.
  Cine a “pârât” presa la Comisia Europeană?
  Executivul UE a primit plângeri de la reprezentanţi ai CC, CSM şi ICCJ printre altele în legătură cu atacuri de intimidare şi hărţuire prin presă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mark Gray.
  El a spus că au existat multe cazuri, nu doar unul sau două, în care reprezentanţi de înalt nivel au fost supuşi presiunii prin intermediul presei. “Am avut multe cazuri, nu doar unul sau două, ci un număr destul de mare de cazuri în care reprezentanţi de înalt nivel, judecători şi nu doar judecători, au fost supuşi presiunii, unor atacuri de fapt, hărţuire, intimidare, prin intermediul presei”, a arătat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, referindu-se la raportul MCV.
  El a subliniat că aceasta nu este o problemă nouă. “Nu este o problemă nouă, cred că stiţi că preşedintele Barosso a discutat această problemă cu premierul român în luna august. Şi în comisia de la Veneţia a Consiliului Europei au fost analizate temerile pe acest subiect. Au existat reclamaţii din partea unor organisme, precum Curtea Constituţională, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care s-au adresat comisiei. De aceea am abordat această problemă, care trebuie analizată. Cred că se face şi o campanie politică, într-un fel sau altul, o campanie care face parte din procesul politic normal, dar în mai multe cazuri, nu doar unul sau două, s-a trecut limita”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray.
  El a mai spus că, pe de o parte, jurnaliştii s-au plâns, apoi a văzut “cum se duc campanii împotriva unor persoane din sistemul judiciar”.
  “Nu mă apuc acum să spun cutare sau cutare ziarist sau publicaţie, însă ceea ce s-a constatat a fost că am primit plângeri de la tot felul de la organisme din domeniul reformei justiţiei. Avem mai multe exemple din partea anumitor persoane care ne-au semnalat aceste lucruri. Au fost semnalate aceste chestiuni şi de aceea acest fragment se regăseşte în raport şi din acest motiv se face trimitere, de pildă, la CNA. Cred că în ultimele şase luni am auzit tot felul de declaraţii făcute de toate părţile eşichierului politic. E important că nu s-a constatat ca principalele personalităţi politice să spună în ultimele şase luni: «staţi putin, se exagerează». Cred ca raportul este elocvent”, a adăugat Gray. De pe Ziua Veche


  0 0
 • 01/30/13--07:12: NU, noii diete

 • NU, Noii Diete Mondiale! NU, Codex Alimentarius!

  autor: FrontPress30.01.2013
  fp-potp-pharmaplants608Interesele oculte urmăresc decimarea populației, cu scopul obținerii unui control mai strict și mai eficient al maselor. Una dintre căi o reprezintă „Codex Alimentarius”, proiect prin care oficialii europeni au decis ca anumite alimente de bază să fie tratate cu substanțe cancerigene. Românii pot semna online o petiție adresată Guvernului, pentru stoparea folosirii initiumului – substanță care dezvoltă cancerul de colon. Țara noastră este cel mai mare cultivator de soia modificată genetic, la nivelul UE
  În 30 de ani, vor muri trei miliarde de oameni: două miliarde din cauza bolilor, un miliard, din lipsa hranei. Animalele vor fi iradiate și tratate cu hormoni, plantele, modificate genetic, iar usturoiul, menta și alte produse vor fi etichetate ca droguri, fiind interzise. Interesele oculte ucid populația globală. Toate aceste afirmații aparțin adepților Teoriei Conspirației, care dau vina pe „Guvernul Mondial”, răspunzător, în opinia acestora, de decimarea – în sensul modern al termenului – a populației Terrei. În 2005, Comisia Europeană nu recomanda cultivarea și comercializarea produselor din soia modificată genetic, admițând faptul că acestea dezvoltă cancerul și modifică structura ADN-ului. Cinci ani mai târziu, oficialii europeni s-au răzgândit și au adoptat „Codex Alimentarius”, la care a aderat și România, prin Guvernul Boc. În același an – 2010 -, când România era deja amenințată de efectele implementării acordului „Codex Alimentarius”, a fost redactată o petiție online, adresată Guvernului României, inițiativă la care au aderat, până în prezent, peste 60.000 de persoane semnatare. Agenția de Investigații Media (AIM) continuă lupta împotriva consumului substanțelor cancerigene și a stopării proiectului „Codex Alimentarius”. ZIUAnews se alătură demersului AIM și solicită tuturor persoanelor din România să lupte împotriva substanțelor cancerigene, prin semnarea online a „petiției împotriva folosirii produsului cancerigen initium”. Totodată, Avocatul Poporului trebuie să apere interesele românilor, prin reprezentarea acestora în fața autorităților competente.
  Interese oculte
  Guvernul condus de Emil Boc a aderat, la 31 decembrie 2009, alături de alte 165 de state, la „Codex Alimentarius”, un compendiu de legi alimentare introdus de AG Farben, care a pornit de la ideea că populația Terrei este mult prea numeroasă pentru a putea fi hrănită sănătos. În 2001, 12 substanțe chimice cauzatoare de cancer au fost interzise în 176 de state, însă „Codex Alimentarius” a readus în legalitate șapte dintre aceste substanțe nocive. Printre ale, hexaclorobenzenul, dieldrinul sau aldrinul. Astfel, s-a luat decizia modificării genetice a alimentelor, prin tratarea cu substanțe cancerigene, iradierea și aditivarea lor. Nu în ultimul rând, marii producători farmaceutici au avut și au interese în ceea ce privește normativele aditivilor alimentari, la fel cum au fost implicați și în crearea contestatelor vaccinuri antigripale.
  Momentul în care Guvernul Boc a decis introducerea în România a „Codex Alimentarius” a coincis cu tăierea pensiilor. Anumite comentarii politice au fost dure la adresa acestei inițiative, sugerându-se că fostul premier îndeplinește ordinele celor care l-au pus în funcție. S-a spus că Emil Boc și echipa sa fac totul pentru a „scăpa” de pensionari, populația globală devenind atât de numeroasă, încât nu mai poate fi controlată. Interesele oculte ucid populația globală, prin aderarea la „Codex Alimentarius” – utilizarea initiumului, cianurarea sării iodate, folosirea excesivă, în mezeluri, brânzeturi, legume și fructe, a E-urilor cancerigene ș.a.m.d.
  Ce este „Codex Alimentarius”?
  Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Organizația pentru Alimente și Agricultură (FAO) – ambele, organisme ale ONU – finanțează proiectul „Codex Alimentarius”. Denumirea provine din limba latină, însemnând „Codul produselor alimentare”, și reprezintă standardele alimentare adoptate la nivel internațional. Guvernele mondiale au declarat că scopul proiectului este acela de a proteja sănătatea consumatorilor, apărându-se, astfel, normele corecte în comerțul alimentelor preparate, semipreparate sau crude. Terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare, a vitaminelor, sunt condamnate prin „Codex Alimentarius”, cei care încalcă prevederile riscând chiar pedepse privative de libertate. „Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câștiga bani pe seama bolilor cronice, și nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli. Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-și asigura menținerea și chiar creșterea pieței de medicamente. Pentru acest motiv, medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele și nu pentru a trata adevăratele cauze ale bolilor. Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent și răspândit, ucigând, în acest mod, milioane de oameni. La fel va fi și în cazul Codexului, care nu e altceva decât o măsură de decimare a populației planetei, care va mânca produse farmaceutice, ce vor fi iradiate, vor conține cobalt și vor fi modificate genetic, generând cancere”, a declarat, în urmă cu trei ani, Matthias Rath, un medic german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor alternative, în cazul bolilor grave.
  Directivele „Codexului Alimentarius” vizează eliminarea suplimentelor alimentare naturale, precum coenzima Q10. De asemenea, glucosaminele, acupunctura, medicina energetică, ayurvedica, medicina tibetană, vor fi interzise. Animalele folosite pentru hrană vor fi tratate cu antibiotice și hormoni de creștere. Iradierea alimentelor cu cobalt, într-o măsură mult mai mare decât cea folosită anterior introducerii proiectului, reprezintă o altă măsură vizată de Codex.
  Etichete „Codex Alimentarius”
  În mai 2010, artizanii Codex Alimentarius s-au întrunit la Quebec – Canada, pentru a discuta despre etichetarea produselor alimentare. În cadrul evenimentului, SUA a încercat să promoveze cenzura globală asupra etichetării, prin interzicerea mențiunii „conține OMG – organisme modificate genetic”. Populația americană a început, la acea vreme, să semneze o petiție online care se adresa secretarului de stat Hillary Clinton, secretarului pentru Agricultură – Tom Vilsack – și secretarului pentru Sănătate – Kathleen Sebelinus, în încercarea de a schimba poziția oficialilor SUA, pe care îi acuzau că sunt mai preocupați de interesele financiare ale unor companii, decât de sănătatea populației. În timpul campaniei electorale din Iowa, Barack Obama a susținut, la rândul său, etichetarea obligatorie a alimentelor în compoziția cărora sunt și organisme modificate genetic.
  Și în România au apărut, în același an, pe rafturile hipermarketurilor, produse pe eticheta cărora apare inscripționat „conform normelor europene”, „conform Codex Alimentarius” sau „aprobate Codex Alimentarius”. Nu este specificat, explicit, care sunt substanțele cancerigene pe care le conțin alimentele. Din ianuarie 2010, normele europene implică prevederile „Codex Alimentarius”, ceea ce arată că, prin sintagma „conform normelor europene”, producătorii afirmă, indirect, faptul că produsele conțin substanțele nocive. Orez, făină, castraveți, roșii, cartofi – acestea sunt câteva dintre produsele care atentează la sănătatea consumatorilor, prin conținutul de compuși cancerigeni.
  food_pillsRomânia, prima țară care a folosit initium
  În anul 2010, Agenția de Investigații Media (AIM) – cea care a militat împotriva introducerii substanțelor modificate genetic în alimentele comercializate pe piața din România – a atras atenția că țara noastră este prima la nivel mondial care va folosi în agricultură un compus chimic bazat pe initium, ingredientul activ care face parte din clasa substanțelor chimice impuse de „Codex Alimentarius” și care poate duce la instalarea cancerului de colon. Așa cum AIM a dezvăluit, românii au început deja să consume alimente în compoziția cărora intră și initium, încă de acum trei ani de zile, când culturile de struguri, cartofi, roșii și castraveți au fost tratate cu această substanță cancerigenă. Anumiți agricultori au experimentat efectele fungicidului asupra culturilor, produsele fiind consumate atât de populație, cât și de animale. Ministrul Agriculturii de la acea vreme, Mihail Dumitru, a declarat că substanța toxică a fost testată pe loturi din Vidra-Ilfov, Brașov și Valea Călugărească. „Am testat Solanis (n.r. – denumirea fungicidului) pe culturi de tomate și castraveți, pe suprafețe mici, și s-a dovedit eficient. Noi nu verificăm altceva decât capacitatea substanței de a stopa dăunătorii”, a afirmat, în 2010, Victor Lăcătuș, directorul științific al Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură, din Vidra-Ilfov.
  Francezii au demonstrat nocivitatea organismelor modificate genetic
  ZIUAnews a publicat, în luna octombrie 2012, un articol în care a dezvăluit că cercetătorii francezi au demonstrat legătura care există între OMG, modificarea ADN-ului uman și dezvoltarea cancerului. Specialiștii francezi au realizat studii pe șobolani și au arătat că rozătoarele care au fost hrănite cu porumb modificat genetic – substanță folosită și în România, la cultivarea soiei, cumpărată de la compania americană Monsanto – au dezvoltat tumori cancerigene, au avut multiple daune ale organelor și s-au înregistrat morți premature. Cu toate acestea, răspunsul oficialilor UE la adresa studiului a fost unul cutremurător pentru siguranța alimentară a populației. Comisia Europeană, prin Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară, a respins raportul, pe motiv că probele științifice nu sunt suficiente. Practic, a fost încurajat comerțul cu alimente cancerigene, pentru a nu se „supăra” americanii.
  Porumbul NK 603, cel cu care au fost hrăniți șobolanii, a intrat în contact cu erbicidul Roundup, pe bază de glifosat, folosit și în România în cazul cultivării soiei. Țara noastră este, așa cum ZIUAnews a dezvăluit într-un număr anterior, principalul agent toxic alimentar de pe piața UE, tocmai din pricina faptului că, la noi, soia modificată genetic se cultivă haotic. Ea conține două tipuri de substanțe cancerigene: Glifosat – perturbă sistemul endocrin – și Roundup – provoacă moartea unor celule, în mai puțin de 24 de ore. Brânzeturile, mezelurile, dar și alte produse de pe piața românească, au în compoziție organisme alterate genetic, care duc la modificarea ADN-ului uman. Afacerea a fost impusă de americani, artizanul ei în România fiind Valeriu Tabără, fostul ministru al Agriculturii. 1.125.000 de hectare sunt cultivate, în prezent, în țara noastră, cu soia modificată genetic cu substanța Roundup.
  Politicienii au ripostat împotriva inițiativei Guvernului Boc
  Ziarele centrale și cele locale, în special Agenția de Investigații Media, au publicat numeroase articole în care au atras atenția asupra intereselor oculte care intenționează să micșoreze numărul populației, prin impunerea unei alimentații bazate pe organisme modificate genetic. Anumiți politicieni, precum Iulian Urban, au reacționat împotriva aplicării acestei operațiuni de exterminare. Numai că cei care au vociferat nu au avut un ecou îndeajuns de puternic, care să atragă atenția autorităților competente, indiferent de culoarea politică aflată la guvernare.
  „La 31 decembrie 2009, România a devenit, grație slăbiciunii de caracter a guvernului său, semnatară a prea puțin-mediatizatului Codex Alimentarius, însemnând că s-a angajat să respecte cu o strictețe morbidă toate regulile Directivei 91/ 414/ CEE, care, scurt și la obiect, abolește accesul la hrana naturală, substituindu-i produși de sinteză farmaceutică. Rezum: Marile companii farmaceutice o vor înlocui pe mama natură, iar agricultura bio va dispărea. Dintre produsele naturiste, numai 18 vor mai fi accesibile, în vreme ce restul vor deveni ilegale, fiindcă nu se află în Codex. Probabil că, în timp, un simplu ceai de mentă va fi interzis prin lege, ca drog. Nu mai vorbim de medicina naturistă, căreia îi putem spune – avant la lettre – adio… Și mai grav e că, deși la oribilul Codex au aderat 165 de state, România a fost primul dintre ele care i-a pus în practică prevederile, astfel că, începând de anul acesta, „înțeleptimea” guvernantă a autorizat fungicidele pe bază de initium – o substanță îngrozitor de toxică pentru organismul uman și, bineînțeles, cancerigenă. Substanța se regăsește, de altfel, printre cele șapte readuse în legalitate, după interzicerea unanimă, în 2001, ca dovadă a caracterului lor cancerigen. Ea stă deja la baza unor produse utilizate în viticultură, precum și în culturi speciale de cartofi, roșii, castraveți și ceapă, cu toate că – se știe – intră imediat în combinații chimice, devine reziduală în organism și, prin urmare, crește cu 65% rata riscului de cancer la colon!”, a declarat, în 2010, Mugurel Surupăceanu, în calitate de parlamentar.
  346-gm-reaper-lSubstanțe nocive
  Hexaclobenzenul este un fungicid cu aspect solid, cristalin, insolubil în apă, dar care se dizolvă în benzen, cloroform și eter. Substanța este toxică – doza letală pentru un adult este de 0,13 mg/ kg -, iar efectele nocive apar asupra aparatului genital. Transmiterea se face prin laptele matern. Rata de mortalitate în rândul sugarilor este de 95%.
  Dieldrinulși aldrinul sunt utilizate în agricultură și sunt răspunzătoare pentru existența unor reziduuri care rezistă o perioadă îndelungată, depistate pe păsări moarte, în ouă, în pești, amfibieni, nevertebrate, dar și în sol. Aldrinul se găsește în lactate, doza letală pentru un adult fiind de 83 mg/ kg. Efectele acestora sunt letale, atât pentru oameni – prin laptele sugarilor, cât și pentru păsări și pești.
  Clordanul este un insecticid cu spectru larg, care se regăsește în numeroase alimente, doza letală pentru un adult fiind de 25-50 mg/ kg.
  Dioxinele sunt vinovate de apariția leziunilor dermice, alterarea funcțiilor ficatului și scăderea imunităților. Poate fi ingerat prin consumarea fructelor și legumelor nespălate corespunzător.
  Hepatoclorul este etichetat drept substanță cancerigenă, cu afecțiuni asupra sistemului imunitar, având, așadar, efecte toxice asupra organismului.
  Initiumul este un ingredient activ care se regăsește pe lista substanțelor chimice impuse de „Codex Alimentarius” și care duce la dezvoltarea cancerului de colon. Se regăsește, printre altele, în struguri, roșii, castraveți, cartofi.
  Roundup-ulși glifosatul, într-o concentrație de 0,01%, au efecte toxice asupra celulelor umane din testicule și placentă. S-au găsit legături între aceste pesticide și sinteza hormonilor steroizi. Glifosatul mărește riscul de contaminare a grâului cu Fusarium – un mucegai care produce o gamă largă de toxine răspunzătoare pentru malformații ale fătului și pentru dezvoltarea de tumori canceroase. De Ruana Ceaușescu – Ziua News
   


  0 0
 • 01/30/13--20:45: Expulzare

 • Franta va incepe expulzarea islamistilor radicali

  autor: FrontPress31.01.2013
  islamisti frantaMinistrul francez de internet, Manuel Valls, a declarat că  imamii musulmani cu vederi extremiste vor fi trimişi înapoi în ţările de origine. Acestă campanie este, în opinia politicianului, parte integrantă a “luptei împotriva jihadismului global”.
  “Mai mulţi predicatori radicali străini vor fi expulzaţi în zilele următoare”, a declarat marţi Valls în cadrul unei conferinţe de presă ţinute în Bruxelles.
  “Nu fac confuzie între islamul radical şi islamul francez, dar există un curent religios, precum grupările salafite, care se implică în procese politice şi care are ca scop monopolizarea asociaţilor culturale. Îi vom expulza pe toţi aceşti imami, pe toţi aceşti predicatori străini care denigrează femeile şi care promovează idei contrare valorilor noastre şi care combat ceea ce înseamnă Franţa”, a adăugat acesta.
  “Trebuie să fim foarte fermi şi eu voi face acest lucru”, a concluzionat ministrul.
  În luna octombrie a anului trecut, Franţa a expulzat un imam tunisian acuzat că a cerut credincioşilor care îl ascultau să pornească “un jihad violent”.
  În Franţa musulmanii alcătuiesc peste 10 procente din totalul populaţiei, comunitatea islamică fiind formată din circa 6-7 milioane de persoane, majoritatea originare din Africa de Nord. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 01/30/13--21:35: Cu barca printre gaste


 • 0 0

  Spitalul Municipal de Urgență Roman (SMUR) are manager aflat în concediu de odihnă. Când va reveni la serviciu, acesta nu va mai ocupa o funcție de conducere. În tot acest timp, Primăria Roman - autoritatea tutelară asupra unității medicale - caută un nou manager. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că are trei candidați, din care unul nu face parte din sistemul medical. Numele lui Leonard Achiriloaei, actual director financiar contabil al SMUR, sau al lui Dănuț Lichiardopol (consilier local PNL) au fost vehiculate în ultima perioadă, dar nimeni nu a confirmat prezența lor pe listă. Oricum, cine va primi funcția o va ocupa pentru șase luni, condiția principală fiind găsirea resurselor pentru acreditarea Spitalului, acreditare fără de care unitatea nu va mai avea finanțare, deci se va închide.
  Medicul Mircea Coadă și-a dat demisia, aceasta fiind acceptată de conducerea Primăriei, chiar dacă primarul Leoreanu spune că nu-l găsește vinovat pe manager pentru organizarea deficitară a concursului pentru angajarea a 21 de asistenți. Comitetul director a luat la cunoștință de erorile făcute de comisia de concurs. "Luni, m-am întâlnit cu comitetul director, unde am prezentat concluziile controlul efectuat. Toți au fost de acord că acest raport a surprins realitatea. E vorba de concursul de pe 14 ianuarie, amânat pentru 15 ianuarie. Concursul a avut vicii de procedură, nerespectându-se mai multe etape obligatorii. În urma concluziilor, demisia directorului Coadă a fost acceptată. Vina nu-i aparține în totalitate managerului, deoarece comisia nu și-a dus la bun sfârșit obligațiile. Decizia bună luată de manager a fost anularea concursului, altfel putea fi atacat în instanță", a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.
  Edilul spune că viitorul manager trebuie să îndeplinească mai multe condiții: "Trebuie să fie un om dinamic, priceput și curajos în a lua decizii. De foarte multe ori se iau decizii cu întârziere și există o fugă de răspundere". Pe lângă curaj, viitorul manager are o sarcină grea de îndeplinit: acreditarea Spitalului. În luna mai, SMUR trebuie să fie pregătit pentru a primi Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor.  "Îi mulțumesc lui Mircea Coadă pentru colaborarea avută, pentru deciziile bune luate și care au adus spitalul pe linia de plutire. La începutul lunii februarie, după ce Mircea Coadă își va termina concediul,  voi propune comitetului director un director interimar. Acesta va trebui să gestioneze problemele spitalului și să acrediteze spitalul. Nu e o sarcină ușoară, pentru că sunt mulți indicatori de realizat. Interesul este ca spitalul să fie cât mai competitiv, actul medical să fie unul cu dedicație pentru pacienți și să ne păstrăm renumele bun", a mai spus edilul.
  Situația SMUR nu este chiar una de invidiat, unitatea având de plătit datorii ce provin din erori de management ale fostelor conduceri. Autoritățile locale spun că unitatea are doar datorii curente și că nu se pune problema neachitării salariilor sau a lipsei medicamentelor. "Banii sunt o problemă pentru orice instituție, inclusiv la nivel guvernamental. Totuși, SMUR nu este în pericol să intre în colaps, dar funcționează sub egida eficientizării cheltuirii banilor", a mai spus primarul Leoreanu.

  0 0

   Newsletter /E-mail 
  Oferim  servicii de promovare/campanie prin E-mail: 
  -          Perioada de proba gratuita 7 zile 
  -          Se poate promova orice domeniu de activitate
  -          E-mail-urile se trimit cu adresa dumneavoastra,(avantaje:cand se raspunde e-mail-ul ajunge direct in e-mail-ulul specificat)
  -          Se promoveaza datele dumneavoastra e-mail, telefon, site etc
  Abonament Lunar/Oferta:
  Pret 100 Lei/luna…………………………..4 Promovari o oferta
  Pret 200 Lei/luna………………………… 8 Promovari o oferta 

   
  PUBLICITATEA TA
  Daniel Bunda
   
  Telefon: 0760 60 72 47

             daniel.bunda@yahoo.com

  Url: www.publicitatea-ta.com
  www.facebook.com/publicitateata
   
  mail


  ---
  Acesta este un mesaj publicitar.

  0 0
 • 01/31/13--05:47: Nesupunere civica

 • Sarbii din Kosovo incep actiuni de nesupunere civica

  autor: FrontPress31.01.2013
  Supporters of Self-Determination (VETEVENDOSJE!)Sârbii kosovari au decis la demonstraţia de miercuri din oraşul Kosovska Mitrovica, la care au participat peste 5.000 de persoane, să înceapă o acţiune de nesupunere civică. 
  De asemenea, manifestanţii au adoptat o declaraţie împotriva integrării în structura statului autoproclamat Kosovo. În document se resping toate înţelegerile atinse în timpului dialogului dintre reprezentanţii Belgradului şi Priştinei, transmite postul de radio Vocea Rusiei.
  Participanţii la acţiunea de protest sub lozinca „Nu păcălelilor de la Bruxelles!” au ameninţat cu reînceperea construirii de baricade pe autostrăzile care duc spre nordul provinciei.
  Nesupunerea civică este o metodă cetăţenească de protest în masă împotriva deciziilor puterii de stat, care sunt considerate nelegale sau potrivnice interesului comun. Această metodă de protest poate include refuzul de a plăti impozite sau taxe, greve, blocarea drumurilor sau căilor ferate, ocuparea de spaţii publice sau chiar nesocotirea instituțiilor și a administrației publice și înființarea altor structuri noi în locul acestora.
  Din 1999, după bombardarea timp de 78 de zile a Serbiei de către NATO, Kosovo s-a aflat sub adimistraţia Naţiunilor Unite. În anii imediat urmatori, mii de sârbi au fost răpiţi, ucişi sau forţaţi să se refugieze. Casele sârbeşti au fost incendiate sau ocupate de albanezi iar multe biserici au fost distruse de majoritatea musulmană. Independenţa Kosovo a fost proclamată unilateral pe 17 februarie 2008 şi acestă stare de fapt a alimentat şi mai mult tensiunile separatiste din ţările europene, inclusiv în regiuni problemă de interes major pentru România, precum Transnistria sau aşa-zisul “Ţinut Secuiesc”. Până acum, statul kosovar a fost recunoscut de peste 80 de ţări din cele 193 membre ale ONU. Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Slovacia, Spania, Grecia, Cipru şi România nu au recunoscut independeţa provinciei sârbeşti Kosovo.
  În prezent Kosovo este o regiune populată în proporţie de circa 90 la sută de etnici albanezi (aproximativ 2 milioane). Sârbii kosovari, circa 120.000 de persoane, locuiesc în enclave izolate şi în câteva zone din nord (40.000), aflate la graniţa cu Serbia. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/31/13--05:53: Scandal rasist

 • Nou scandal “RASIST” in fotbalul israelian

  autor: FrontPress 31.01.2013
  0Fotbalul israelian este din nou zguduit de un scandal cu “iz rasist”, pricinuit şi de această dată de suporterii clubului Beitar Ierusalim, cunoscuţi pentru reacţiile lor agresive la adresa străinilor şi musulmanilor. Totul a început săptămâna trecută, când au fost prezentaţi oficial doi jucători ceceni, de religie musulmană, recent transferaţi de club în ciuda protestelor fanilor.
  44234320100099408270noReacţia suporterilor nu s-a lăsat aşteptată. Astfel sâmbăta trecută, în timpul unei partide din prima ligă, au fost afişate mai multe mesaje împotriva patronului Arkady Gaydamak. Pe alte bannere au fost imprimate texte împotriva jucătorilor străini, precum “Beitar-ul va rămâne mereu pur”.
  b46f5ed6a3311b03280f6a7067001ff2Zaur Sadayev şi Dzhabrail Kadiyev, transferaţi de la clubul Terek Grozny din capitala Ceceniei, au avut joi primul antrenament oficial. În urmă cu câteva zile, la conferinţa de prezentare a celor doi a participat şi primarul evreu al Ierusalimului, Nir Barkat, care a dat asigurări că “violenţa şi rasismul nu vor fi tolerate”.
  Suporterii clubului Beitar, în special cei din gruparea La Familia, sunt unii dintre cei mai sancţionaţi din Israel, majoritatea fiind susţinători ai forţelor politice extremiste din ţară. Deasemenea clubul este singurul din Israel care nu a semnat niciodată un contract cu un jucător de origine arabă, tocmai din cauza presiunii fanilor. În ultimii ani Beitar Ierusalim a fost amendat şi chiar depunctat de mai multe ori ca urmare a scandalurilor provocate de suporteri. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 01/31/13--06:01: Israelul a atacat Siria

 • Israelul a ATACAT Siria. Rusia si-a exprimat ingrijorarea

  autor: FrontPress31.01.2013
  avionConflictul din Siria, dintre islamiştii radicali şi guvernul naţionalist-secular al preşedintelui Bashar al-Assad, riscă să se extindă în regiune. Cauza este un atac al aviaţiei militare israeliane din cursul nopţii de marţi spre miercuri asupra unui obiectiv de la frontiera dintre Siria şi Liban, regimul de la Damasc confirmând raidul şi precizând că a fost vizat un centru de cercetări privind armele convenţionale. Atacul, ilegal din punctul de vedere al legislaţiei internaţionale, a fost efectuat după ce SUA au fost îştiinţate de către aliatul israelian.
  Israelul a mai atacat în trecut Siria, mai precis în 2007, când a fost bombardat un complex industrial unde s-ar fi aflat un reactor nuclear. Deasemenea Israelul a mai distrus într-un raid aerian şi un reactor nuclear din Irak, în 1981, pe vremea lui Saddam Hussein. Statul evreu ar mai fi atacat şi la sfârşitul anului 2012 un depozit de armament din Sudan.
  “Un avion de vânătoare israeliană a pătruns în spaţiul nostru aerian şi a atacat direct un centru de cercetări din zona Jomrayah (Al-Hameh), în provincia Damasc”, a comunicat Statul major al armatei siriene, conform Mediafax. “Israelul cooperează cu statele ostile poporului sirian şi cu aliaţii lor din interiorul (Siriei) pentru a ataca locaţiile vitale şi militare ale statului sirian pentru a încerca să slăbească rolul lor în susţinerea rezisenţei”, acuză în continuare comunicatul.
  Armata adaugă în continuare că “grupuri teroriste au încercat fără succes de mai multe ori în ultimele luni să pătrundă şi să captureze această locaţie”. Regimul afirmă de la începutul acum 22 de luni al revoltei devenite război civil că luptă împotriva “teroriştilor” armaţi şi finanţaţi din străinătate.
  Acest atac dovedeşte “acum că Israelul este iniţiatorul, beneficiarul şi uneori actorul acestor acte teroriste ce vizează Siria şi poporul său, în coordonare cu statele ce susţin terorismul, conduse de Turcia şi Qatar”, continuă armata.
  Comunicatul explică printre altele că “avioanele de luptă israeliene au pătruns în Siria zburând sub altitudinea de detectare a radarelor”.
  Conform regimului de la Damasc, centrul de cercetări atacat se află la 15 kilometri nord-vest de capitală şi a fost vizat de şase rachete; complexul a suferit daune considerabile, iar două persoane au fost ucise.
  Pe de altă parte presa occidentală relatase că raidul aerian efectuat de aviaţia militară israeliană la frontiera dintre Siria şi Liban a vizat un convoi auto care transporta armament. Conform surselor citate, atacul a avut loc în zona En Nakura, la frontiera cu Libanul, şi a durat câteva ore.
  Doi oficiali locali au declarat pentru ziarul israelian Haaretz că vehiculele atacate transportau rachete de tip SA-17, de fabricaţie rusească, care urmau să ajungă la mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Siriaşi Iran.
  Israelul a ameninţat de mai multe ori că va efectua raiduri aeriene în Siria la primul indiciu că regimul de la Damasc nu mai poate securiza armele chimice. Vicepremierul Silvan Shalom a confirmat că premierul Benjamin Netanyahu i-a convocat săptămâna trecută pe şefii serviciilor de securitate şi spionaj pentru a discuta despre situaţia din Siria şi despre arsenalul chimic al acestei ţări, care se confruntă de doi ani cu un conflict civil soldat cu 60.000 de morţi.“În cazul în care gherilele Hezbollah sau insurgenţii vor obţine arme chimice, situaţia se va schimba dramatic”, a spus Shalom, citat de postul de radio al armatei israeliene. “O astfel de situaţie va fi depăşirea unei linii roşii şi va necesita o abordare diferită, inclusiv chiar atacuri preventive”, a adăugat Shalom.
  Premierul Benjamin Netanyahu a avertizat duminică, potrivit ziarului Haaretz, că există riscul ca arsenalul chimic sirian să ajungă în mâinile mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliată cu Iranul. La rândul său, Iranul a comunicat că va considera o eventuală intervenţie militară externă în Siria drept un atac împotriva sa. Iranul este principalul susţinător al regimului Bashar al-Assad şi a avertizat de mai multe ori Occidentul să evite o intervenţie militară în Siria. În septembrie 2012, un oficial militar iranian avertiza că Teheranul va riposta în cazul în care Statele Unite ar ataca Siria. Iranul şi Siria au semnat un acord de apărare reciprocă în 2006, dar detaliile documentului nu se cunosc. Iranul acuză ţările occidentale că susţin insurgenţii sirieni, iar opoziţia siriană susţine că Teheranul trimite agenţi ai Gardienilor Revoluţiei Islamice pentru a ajuta regimul Bashar al-Assad în acţiunile de reprimare.
  Atacul israelian de miercuri a mai fost condamnat de Rusia, un alt aliat al regimului de la Damasc. Moscova s-a arătat “foarte îngrijorată” de “violarea serioasă” a legilor internaţionale de către Israel, conform unui comunicat al Ministerului de externe. Documentul continuă susţinând că suveranitatea unui stat nu poate fi încălcată, “sub nici un motiv”. Sursa: FrontPress.ro


  0 0

  NewsleXtter
    Nr. 5/2013
   

  CARTE DE WEEK-END

  Procedura trimiterii preliminare la Curtea Europeana de Justitie cu 66% reducere!

  Lucrare a doi reputati profesori danezi, aparuta in 2010 la Oxford University Press, Preliminary References to the European Court of Justice este menita sa ofere o descriere detaliata a sistemului trimiterilor preliminare la Curtea Europeana de Justitie (articolul 267 TFUE, fostul articol 234 CE), institutie juridica fundamentala a dreptului Uniunii Europene. Demersul cartii este atat teoretic, cat si practic, imbinand fericit analiza cu referiri bogate la vasta jurisprudenta a Curtii de Justitie.
  Cartea este structurata in 13 capitole (vizualizati cuprinsul aici), acoperind intreg spectrul de probleme care se pot ridica in legatura cu sistemul trimiterilor preliminare, de la calificarea instantelor judecatoresti ale statelor membre la procedura de urmat atunci cand respectivele instante doresc sau au obligatia sa se adreseze Curtii Europene de Justitie, inclusiv forma si continutul unei cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare, de la procedura in fata Curtii de Justitie la hotararea pe care aceasta o pronunta si la efectele juridice ale ei.
  Lucrarea se adreseaza atat practicienilor dreptului din tara noastra (judecatori, avocati), cat si teoreticienilor si celor care studiaza dreptul Uniunii Europene. Traducerea in limba romana beneficiaza si de o addenda a autorilor care acopera cele mai recente evolutii ale dreptului si jurisprudentei europene relevante.
  Puteti descarca gratuit un extras din aceasta carte aici.
  Numai in acest week-end beneficiati de 66% reducere! Comanda aici >>

   
  DE PE BLOG

  Fotbal, drepturi audiovizuale si gestiunea acestora

  I. Drepturile TV, istoric si evolutie pe plan comunitar
  Sportul, si in special fotbalul, a depasit cu mult sfera unui simplu fenomen social, fiind astazi un fenomen global, cu o fizionomie si reguli specifice. Dezvoltarea fara precedent a mijloacelor de comunicare in masa au transformat sportul intr-o adevarata industrie integrandu-l in economia globala. Cum era si firesc, acest fenomen a generat structuri si realitati sociale, economice si juridice ce trebuiau sa respecte cadrul economic si juridic existent. In conditiile dezvoltarii interesului si a capitalizarii deosebite a anumitor ramuri de sport (in special fotbalul) s-a pus si problema incidentei unor norme de „reglaj economico-social”, ce vizeaza ordinea publica, respectiv cele de protectie a consumatorului si a liberei concurente.
  In mod cert, la nivel global fotbalul constituie sportul dominant, sportul rege. O dovedesc statisticile, datele economice precum si interesul publicului. A fost normal ca, in cadrul european in care isi are originile, fotbalul sa bebeficieze de o atentie sporita...

    
  URMARESTE-NE SI PE:
                               
   
    
    
  CONTACT
  tel: 031.224.4100
  tel: 031.224.4101
    

  0 0

  Romașcanii își pot urma idolii în spectacolele organizate în orașele Piatra Neamț, Bacău și Iași. Frigul din Casa de Cultură din Roman alungă marii și autenticii artiști.


  În primăvara acestui an, romașcanii au posibilitatea să se bucure de  evoluția unor nume mari ale muzicii și teatrului românesc, precum și ale dansului internațional. Spectacolele nu pot fi vizionate în Roman, organizatorii evitând orașul nostru din cauza frigului din sala de spectacole a Casei de Cultură și a riscului ca numărul redus de spectatori să conducă la anularea acestora.
  Astfel, iubitorii de teatru pot putea vedea, pe 12 martie, la Piatra Neamț, spectacolul “O scrisoare pierdută”, în regia lui Alexandru Dabija, o montare a Teatrului de Comedie București, cu Marcel Iureș (foto) în rolul principal, distins, pentru rolul Cațavencu, cu premiul pentru cel mai bun actor în cadrul Festivalului Comediei Românești.
  Maestrul Tudor Gheorghe va fi prezent, cu spectacolul “Ce-am avut și ce-am pierdut”, în orașele Piatra Neamț (10 martie, Casa de Cultură), Iași (11 martie, Teatrul Național) și Bacău (14 martie, Grădina de Vară). Spectacolul face parte din turneul cu același nume pe care artistul îl face în mai multe orașe din țară. Tudor Gheorghe va fi acompaniat pe scenă de Virgil Iordache (vioară), Floricel Gheorghe (țambal) și Ionel Feraru (contrabas).
  Horia Brenciu va cânta la Bacău (6 martie, Teatrul de Vară), Piatra Neamț (9 aprilie, Casa de Cultură) și Iași (21 aprilie, Casa de Cultură) în spectacolul “Fac ce-mi spune inima”. Artistul va cânta, în turneul organizat prin 14 orașe din România și Chișinău, alături de HB Orchestra.
  Cei care îndrăgesc dansul au prilejul să vadă un spectacol care va purta spectatorii prin folclorul și cultura latino-americane, în interpretarea a peste 30 de artiști, membri ai celebrului ansamblu Ballet Flamenco de Madrid, în orașele Iași (1 aprilie, Teatrul Național), Piatra Neamț (2 aprilie, Sala Sporturilor) și Bacău (3 aprilie, Grădina de Vară).

  0 0

  • fostul sef al Politiei Neamt a ratat prima probă a concursului pentru intrarea în magistratură • dintre candidatii din Neamt, doar sase din cei 29 înscrisi vor merge mai departe • un tînăr politist, Mihai Tănasă, a obtinut cea mai mare notă, respectiv 8,00 • la nivel national pe 55 de locuri s-au „bătut“ vreo 900 de candidati •

  Ghinioanele se tin lant de fostul sef al Politiei Neamt, Aurelian Vasea Soric. După ce a fost dat afară din Politie, în urma asasinatului de la Cafe Latino, a vrut să urmeze o carieră în avocatură, însă a esuat în două rînduri. Recent, fostul ofiter s-a înscris la examenul pentru intrarea în magistratură, însă si de această dată a dat gres. Candidatul a obtinut la prima probă 35 de puncte, echivalentul notei 3,50, drept pentru care dorinta lui de a deveni judecător s-a spulberat. Si totusi ar mai exista o sansă care se numeste contestatia, însă este putin probabil ca nota fostului politist să ajungă la 7 după recorectare. În ultimii doi ani, Soric a sustinut, în două rînduri, examenul de intrare în baroul iesean, însă a esuat de fiecare dată. Ultima tentativă a avut loc în toamna anului 2011, cînd fostul politist a obtinut media finală 5,65, în conditiile în care i-ar fi trebuit un minimum 7. Trebuie precizat că pentru examenul de accedere în magistratură au fost recrutati juristi cu cel putin cinci ani vechime, fiind scoase la mezat, la nivelul întregii tări un număr de 55 de locuri, din care 35 pentru judecători si 20 pentru procurori. La testare s-au înscris circa 1.000 de candidati, din toată tara, 29 fiind din Neamt. După prima probă vor merge mai departe doar 6 nemteni. Dintre ei, cea mai mare notă, respectiv 8,00, a fost obtinută de Mihai Ovidiu Tanasă. Acesta este un tînăr ofiter de cercetări penale, care activează în cadrul Politiei Municipiului Piatra Neamt. El a fost urmat de Cristian Aisăchioaei - 7,40; Rodica Andries - 7,30; Constantin Chirilută - 7,10; Constantin Nemtanu -7,00; Cristinel Diaconu - 7,00. După prima probă au fost sute de victime. Concret, din cei 906 de candidati care au sustinut proba duminică, 27 ianuarie, numai 84 au obtinut minimul de 70 de puncte cerute de Institutul Superior al Magistraturii. Numai sase din doritorii de la Neamt vor merge la cel de-al doilea examen, trei optînd pentru un post în instante, iar ceilalti ca anchetator (procuror). La primul examen candidatii au sustinut un test grilă de verificare a cunostintelor juridice la materiile de bază din domeniu, respectiv drept civil, drept procesual civil, drept penal si procedură penală. Deocamdată, rezultatele nu sînt definitive, pentru că pot fi încă depuse contestatii, dar mari schimbări nu sînt asteptate. Cine merge la proba a doua va sustine un test grilă de verificare a rationamentului logic, pe 10 februarie. A treia probă, interviul, va avea loc între 22 februarie si 1 martie, iar rezultatele finale vor fi afisate pe 4 martie 2013. În Neamt nu este decît un singur post liber, la Judecătoria Bicaz. Asa că, în conditiile în care vor promova mai multi, ei vor trebui să meargă în diverse localităti din tară.

  Articol afisat de 698 ori  |  Alte articole de acelasi autor |  Trimite mesaj autorului
  (G. MUNTEANU, D. MURARU)

  0 0

  • medicii de familie din rural trebuie să aibă contract cu primăriile pentru a putea face imunizările gratuite ale copiilor • contractele sînt esentiale pentru ca statul să-i poată plăti • primarii se tem să se lege la cap cu doctorii ca să nu fie buni de plată •

  Programele de vaccinare obligatorii ale Ministerului Sănătătii prin care copiii trebuie protejati împotriva unor boli grave au sanse de a mege tot mai greu în viitorul apropiat, asta în conditiile în care si asa schioapătă. Noile disfunctionalităti sînt cauzate de o schimbare legislativă care prevede că din acest an serviciile de vaccinare făcute de medicii de familie din mediul rural nu vor mai fi decontate de casele de asigurări ci de către Ministerul Sănătătii, la fel ca în cazul medicilor de medicină scolară. În mod normal, vaccinurile care se fac în scoli trebuie efectuate de niste doctori de medicină scolară, dar cum numărul acestora este extrem de mic si sînt doar prin orase cîtiva, în rural imunizarea se face sub supravegherea medicilor de familie. Pînă acum, acestia au fost plătiti de Casa de Asigurări, dar de la 1 martie, de cînd va intra în vigoare noul contract cadru, vor trebui plătiti de către Ministerul Sănătătii care va trimite banii directiilor de sănătate publică iar la rîndul lor, aceste institutii, vor vira banii în conturile primăriilor care vor trebui să aibă contracte cu doctorii. Primarii nemteni, cînd au auzit de acest lucru, au cam dat înapoi în majoritate, fie pentru că nu au înteles că acest lucru nu-i grevează financiar în nici un fel, fie pentru că se tem că ar putea fi buni de plată si pentru doctori. „Deocamdată, am cerut tuturor colegilor din judet, din fiecare localitate să ne spună exact acolo unde sînt probleme, în sensul ce primar a refuzat să încheie contract cu ei. După ce vom vedea unde sînt probleme, vom anunta DSP-ul pentru ca să se discute pe cale amiabilă cu autoritătile locale si să încerce să le convingă că aceste contracte sînt în folosul copiilor. Să sperăm că este vorba doar despre o neîntelegere si lucrurile se vor remedia, pentru că imunizarea reprezintă de fapt preventia unor boli grave si este foarte importantă“, a declarat medicul Mihaela Covrig, presedintele Patronatului Medicilor de Familie Neamt. La rîndul său, DSP tine să-i linistească pe părinti si precizează foarte clar că vaccinurile vor fi în continuare gratuite pentru copii, toate aceste discutii privindu-i doar pe medici si primari. „Asa cum medicii de medicină scolară sînt angajati ai primăriilor si primesc bani de la stat prin intermediul lor, tot la fel vor fi si medicii de familie din rural, acolo lipsind cei cu competente în medicina scolară. Practic, primăriile nu vor avea nici un ban de plată pentru vaccinările făcute de doctori, toate fiind decontate de noi, prin bugetul primit de la Minister. Este doar o formalitate si un mijloc de a trimite banii respectivi. Vaccinările vor fi în continuare gratuite“, a precizat seful SP Neamt, medicul Dan Morenciu.

  Articol afisat de 319 ori  |  Alte articole de acelasi autor |  Trimite mesaj autorului
  (Magda VASILACHE)

  0 0

  Click aici, dobitocilor,
  Nu mai căscaţi, nu mai ezitaţi,
  Folosiţi mouse-ul şi intraţi fără teamă,
  Vă cheamă maţele puturoase ale internetului
  Gata să vă înghită cu tot cu tastatură.
  Nu vă aşteptaţi să vi se dea ceva,
  N-o să primiţi nimic de la nimeni!

  Click aici, dobitocilor,
  Mânaţi de sentimentul de turmă,
  Daţi năvală, înghesuiţi-vă, îmbulziţi-vă,
  Vă aşteaptă dincolo de ecran neantul
  Şi odată cu el toţi proştii laolaltă
  Numărând accesările pe minut, pe oră şi pe zi,
  Frecându-şi palmele de atâta trafic pe prostie.

  Click aici, dobitocilor,
  Ca oiţele rătăcite spre gura lupului
  Lumea virtuală nu face nicio selecţie,
  Dimpotrivă, primeşte la grămadă
  La o adică, are loc toată planeta,
  Fiecare dintre voi poate folosi degetul arătător
  Ca să-şi arate cât e de dobitoc.

  Click aici, dobitocilor,
  Lăsaţi-vă ademeniţi, nu staţi pe gânduri
  Iluzia că n-aveţi nimic de pierdut
  Vă umple ecranul de ţâţe şi cururi
  Sexul, sexele, sunt pe bani, nu vă grăbiţi,
  Nu vă masturbaţi, c-o să folosiţi cardul,
  Uitaţi-vă doar la sfârcuri ca nişte adolescenţi buboşi.

  Click aici, dobitocilor,
  Nu vă vede nimeni, nu vă ascultă nimeni,
  Săriţi fără paraşută în marele gol
  Umpleţi-l cu voi înşivă, cu clickul vostru
  Derizoriul are nevoie de utilizatori fără număr
  Reţelele de socializare sunt pline de autişti ca voi
  Băgaţi-le miliarde în buzunare industriaşilor dotcom.

  Click aici, dobitocilor,
  Vă aşteaptă toate piţipoancele.
  Toate manelistele, dimpreună cu toţi cocalarii.
  Nu lipseşte nici măcar un pitic porno
  Din această revoluţie murdară a pixelilor xxx,
  Daţi enter şi ei vor deveni vedete şi dive
  Iar voi, bieţi eroi ai gloriei lor.

  Click aici, dobitocilor,
  Fără număr, fără număr, fără număr,
  Conectaţi-vă la marele nimic
  La început nu vă costă, nu vă taxează
  Iar când vă treziţi, sunteţi deja dependenţi,
  Faceţi parte din reţea, din sistem
  Şi sufletul vi l-aţi vândut de mult pe un click.

  Click aici, dobitocilor!

  0 0
 • 02/01/13--03:49: Se pregateste de razboi

 • Coreea de Nord a introdus legea martiala si se pregateste de RAZBOI

  autor: FrontPress01.02.2013
  koreaRegimul comunist din Coreea de Nord a instituit legea marţială şi a ordonat armatei să fie pregătită de război, informează cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo, în ediţia electronică. Aceste măsuri au fost luate în contextul pregătirii unui nou test nuclear.
  3459016093Potrivit unei surse citate de publicaţia de la Seul, liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a emis un decret secret prin care ordonă “finalizarea pregătirilor pentru efectuarea unui test nuclear”. “În Coreea de Nord va fi instaurată legea marţială începând din 29 ianuarie iar comandamentul militar şi toate unităţile trebuie să fie pregătite de război”, a mai cerut Kim Jong-un.
  Potrivit sursei, regimul de la Phenian se teme de reacţia Chinei, un aliat strategic al Coreei de Nord, după eventualul test nuclear programat pentru luna februarie.
  N_Korea_rocket_launchSăptămâna trecută, regimul stalinist de la Phenian a avertizat că va efectua un nou test nuclear şi va lansa rachete, ameninţând direct Statele Unite, după o nouă serie de sancţiuni internaţionale, transmite Mediafax. China a avertizat atunci regimul din ţara vecină să îşi tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar şi energetic.
  Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat testul cu rachetă efectuat în decembrie de Coreea de Nord, extinzând sancţiunile împotriva acestei ţări. În plus, Statele Unite au introdus pe lista entităţilor vizate de sancţiuni doi oficiali nord-coreeni şi o companie din Hong Kong suspectată de colaborare cu Phenianul pentru proliferarea armelor de distrugere în masă. Coreea de Sud a comunicat că analizează posibilitatea de a se ralia noilor sancţiuni adoptate de Statele Unite. Phenianul a ameninţat imediat Coreea de Sud cu acţiuni militare dacă va susţine iniţiativa SUA.
  Coreea de Nord a efectuat primul test nuclear subteran în luna octombrie 2006. Un al doilea test similar a fost realizat din nou în luna mai a anului 2009. Sursa: FrontPress.ro
  north-korea-soldier_107587k
   


  0 0
 • 02/01/13--04:56: Cenzura

 • Sub pumnul cenzurii (ne)afisate

  autor: FrontPress01.02.2013
  CNA-cenzuraEste pentru întâia oară când „organul” de cenzură al audiovizualului, acest braţ de forţă al unei puteri care ar vrea să controleze până și telecomanda din mâna telespectatorului, se pronunţă atât de tranșant (e drept, deocamdată doar în sfere media… controlate), pe marginea unei transmisii „live” pe internet. Acolo unde nu are competențe de reglementare!
  Iar faptul că instituţia Cenzurii Naţionale şi-a dat cu părerea atât de repede despre „dreptul” OTV-ului de transmite online, „în direct” şi nesenzaţional, pentru că nu prea are cine să-l mai vizioneze pe internet, ridică o întrebare firească: oare închiderea televiziunii respective nu a fost gândită tocmai pentru a permite CNA-ului să-și construiască rampa de lansare pentru a pretinde reglementarea altor zone de manifestare a audio-vizualului?În speţă, transmisia radio-tv de pe internet. Să încalece acel mediu pe care orice putere şi l-ar dori sub propriul control? Pentru că, astăzi, online-ul este similar cu cvasilibertatea de exprimare a fiecăruia dintre noi, oriunde, oricând și în privința oricărui subiect, el functionând încă „liber” în condiţiile în care alte mijloace de comunicare au fost de mult timp măturate sub preșul cenzurii.
  Şi nu este vorba de vreo „nefericită” suprapunere a acţiunilor, metehnelor, frustărilor ori impunerilor venite dinspre putere și argații aceșteia… Nu poate fi vorba de o simplă concidență atâta vreme cât avem în memorie cazuri recente ale ocârmuirii de a articula pumnul limitărilor și în gura mediei virtuale. Căci nu trebuie să ignorăm acţiunea de la sfârşitul anului trecut a CNA-ului, acest miliţian „media” trezit în plină democraţie, când, acţionând precis şi decis la comanda unui operator privat din mediul pe care îl reglementează, consiliul avea să asmuă poliţia asupra unor site-uri de filme.
  Atunci, a fost vorba de interesul strict al unui operator media care, investind într-o platformă digitală falimentară de furnizare contra cost a filmelor şi programelor de divertisment, a încercat să creze un monopol, prin înlăturarea altor furnizori, „la liber”, de programe similare, asmuţind mădularele poliţieneşti peste platformele online ce serveau gratuit doritorii cu filme şi documentare.
  Acum, CNA profită de conjunctura creată pentru a trece de la „reglementarea” în folosul unei terţe societăţi a emisiunilor online cu producţii înregistrate (filme, emisiuni etc), situaţia platformei ProTV, la reglementarea în folosul instituţional propriu a transmisiilor radio-tv în timp real. Neavând însă dreptul de a interfera pe acest segment, CNA se foloseşte de mutarea de către OTV a emisiei live pe internet (acolo unde, în spaţiul maximei libertăţi de exprimare, poate transmite ceea ce CNA i-a interzis în celelate sfere media) pentru a realiza acea interferenţă peste mediul virtual pe care și-o doreşte, nu atât de mult ea, cât mai ales ocârmuirea.
  Astfel,într-o manipulare specifică televiziunii pe care a închis-o, CNA a reacţionat deranjată de această portiţă, anuţând necesara dezbatere publică, sub masca unei petiţii online, a ceea ce ar mai trebui reglementat.În fapt, sub titulatura „Interesul public mai presus de gustul publicului”, CNA strânge semnături pentru a evalua „necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului”, creând motivele aducerii în zona juridică a acelor modificări care să-i permită şi interferarea cu mediul online.
  Se conturează dară o situaţie dramatică pentu libertatea noastră de exprimare. Pentru că, dacă va intra cu reglementări şi peste mediul virtual, CNA nu va avea cum să facă diferenţierea dintre o „televiziune” online construită în spatele unui grup de presă şi o „televiziune” creată prin platformele de lucru de feluriții deţinători de bloguri şi site-uri. Se va ajunge în cele din urmă la controlul legal al internetului,şi nu pentru a respecta drepturile de autor, ci a asigura controlul uriașului mediu de socializare pe care o permite internetul. Căci, dacă presa scrisă a fost rapid dezagreagată prin controlarea şi falimentarea reţelelor de difuzare, limitarea libertăţii de exprimare generată de miile de „jurnalişti” născuţi peste noapte în spatele blogurile părea până acum imposibilă.
  Or, după intrarea acestui domeniu în sfera de reglementare a CNA, lucrurile se vor schimba radical. Pentru că, în momenul în care va reuşi să acapareze, prin norme de „reglementare”, radio-televiziunile din mediul virtual, CNA va interacţiona şi cu platformele care stau în spatele acestora. Adică tocmai cu acele ziare şi reviste care s-au refugiat pe internet pentru a supravieţui crizei (şi cenzurii prin mecanismele financiar-fiscale). În plus, în această zonă se vor regăsi în viitor fondurile de publicitate a noilor media, adică bani, CNA poziţionându-se la gura unui sac fără fund.
  P.S.: Prigoana împotriva radiourilor de pe internet a început, de fapt, încă de acum doi ani. Sub motivul folosirii de către operatorii acestora a softurilor ilegale, Serviciul de Investigare a Fraudelor avea să-i salte pe „patronii” mai multor astfel de radiouri. Nu s-a utilizat însă nici o clipă termenul care s-ar fi impus, de „fraudă informatică” ori încălcare a drepturilor de autor, ci de „radio pirat”. CNA a tăcut atunci fara a atenţiona asupra confuziei generate, dar acum este clar de ce… De Cezar A. Mihalache – Ziarul Natiunea
   


  0 0
 • 02/01/13--04:58: Israelul somat

 • Israelul somat de ONU sa desfiinteze coloniile ilegale din Cisiordania

  autor: FrontPress 01.02.2013
  colonieOrganizaţia Naţiunilor Unite a cerut oficialilor israelieni să retragă toţi imigranţii evrei din Cisiordania, aşa cum a procedat în 2005 şi în cazul Fâşiei Gaza, din cauză că această practică de colonizare a teritoriilor ocupate ar căuta să intimideze şi să alunge palestinienii din zonă, încălcându-se astfel dreptul internaţional.
  Israelul este acuzat că încalcă articolul 49 din Convenţia de la Geneva şi trebuie să se supună solicitării ONU fără a pune condiţii, iformează postul de televiziune Russia Today.
  Desigur că decizia a declanşat o reacţie puternică din partea autorităţilor israeliene, care consideră că măsura este una părtinitoare şi că îi favorizează pe palestinieni. „Consiliul pentru Drepturile Omului a afişat permanent o poziţie părtinitoare vizavi de Israel. Iar această decizie ne reaminteşte din nou de aceasta”, a declarat Yigal Palmor, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe israelian.
  Convenţia de la Geneva interzice transferul populaţiei civile într-o zonă deja ocupată, ceea ce este considerat crimă de război de Tribunalul Internaţinal. Decizia vine ca urmare a recunoaşterii, din partea ONU, a statului palestinian, în luna noiembrie a anului trecut.
  star-tribune-sack-settlements-cartoonIsraelul a început colonizarea teritoriilor ocupate în urma Războiului de 6 zile din 1967. În prezent asemenea aşezări ilegale se află în Cisiordania, estul Ierusalimului şi pe Înălţimile Golan.
  Conform datelor din 2010, 327.750 de israelieni trăiesc în 121 de colonii oficiale în Cisiordania, 192.000 în Ierusalimul de est şi peste 20.000 în aşezările de pe Înălţimile Golan. Cele mai mari colinii, Modi’in Illit, Maale Adumim şi Betar Illit, au primit deja statutul de oraşe, după ce au depăşit fiecare 30.000 de locuitori.
  România a recunoscut oficial statul Palestina la a doua zi după proclamarea acestuia în 1988, pe vremea regimului Nicolae Ceauşescu, atunci când ţara noastră juca rolul unui mediator de rang mediu în conflictul arabo-israelian. Sursa: FrontPress.ro
  Palestine_Map_2007_(Settlements)


  0 0

  În 2011, CJ Neamţ a plătit lucrări inexistente şi a decontat peste un milion de lei către DRUPO, fără documente justificative.


  În 2011, Consiliul Judeţean (CJ) Neamţ a plătit mai multe lucrări care, în realitate, nu s-au efectuat. Este vorba de lucrări de îmbrăcăminte asfalt, strat de fundaţie din balast, îmbrăcăminte asfaltică pentru drumuri laterale, timpane la podeţe tubulare şi podeţe casetate, în sumă de 260.000 lei. Tot în 2011, CJ Neamţ a acoperit cheltuieli de transport nejustificate sau majorate în sumă de 131.000 lei, după cum se arată în Raportul Curţii de Conturi publicat joi, 31 ianuarie, şi care reflectă activitatea din 2011 a mai multor autorităţi locale şi centrale.
  În acelaşi document se mai precizează că CJ Neamţ a decontat cantitatea de 8.107 tone antiderapant – nisip şi sare -, în sumă de 1.116.500 lei, fără să fie justificată prin documente legale de către executantul lucrărilor de deszăpezire, SC Drupo SA Neamţ.
  Preşedintele CJ Neamţ de la acea vreme, Vasile Pruteanu, a declarat că, mai mult ca sigur, sumele evidenţiate în raportul Curţii de Conturi au fost recuperate, dar că nu poate oferii detalii până nu citeşte documentul şi ne-a sugerat să luăm legătura cu directorul economic al CJ Neamţ. Neculai Cojocariu, directorul economic al instituţiei, a spus că problemele pot fi dezbătute doar cu acordul actualei conduceri a CJ şi că problemele evidenţiate de Curtea de Conturi pot fi explicate doar de reprezentanţii Direcţiei Tehnice a CJ Neamţ.


older | 1 | .... | 19 | 20 | (Page 21) | 22 | 23 | .... | 171 | newer