Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Impreuna vom construi cel mai mare blog scris in limba Romana.

older | 1 | .... | 95 | 96 | (Page 97) | 98 | 99 | .... | 171 | newer

  0 0
 • 02/04/14--06:57: Hackeri
 • Hackerii germani au depus o plangere penala impotriva guvernului pentru sustinerea spionajului strain

  autor: FrontPress 04.02.2014

  merkel NSAHackerii germani au depus o plângere penală împotriva guvernului condus de cancelarul Angela Merkel, acuzat de ajutarea spionajului străin prin încălcarea legislaţiei în vigoare. Aceştia au depus şi probe, bazate pe dezvăluirile fostului consultant NSA Edward Snowden, refugiat în Rusia.
  Cea mai mare asociaţie a hackerilor europeni, The Chaos Computer Club (CCC), organizaţia nonguvernamentală Liga Internaţională pentru Drepturile Omului (ILHR) şi organismul de supraveghere online pentru drepturi civile Digitalcourage au anunţat demersul luni, relatează Deutsche Welle în pagina electronică.
  Aceste grupuri acuză atât guvernul din Berlin cât şi serviciile secrete autohtone că au tolerat spionajul şi că au ajutat, efectiv, Agenţia americană pentru Securitate Naţională (NSA) şi Cartierul General pentru Informaţii al Guvernului britanic (GCHQ) să-i spioneze pe cetăţenii germani.
  Grupurile anunţă, într-un comunicat de presă că au depus plângerea penală cu scopul de a declanşa “o investigaţie, de mult timp aşteptată, a procurorilor federali” asupra unor presupuse încălcări ale legii comise de către oficiali germani şi spioni străini, informează Mediafax. Ele solicită totodată ca Edward Snowden să fie adus în Germania, în calitate de martor, în această investigaţie asupra spionajului.
  Pe de altă parte, anchetatorii germani l-ar putea interoga pe Edward Snowden în Rusia în legătură cu interceptarea convorbirilor cancelarului Angela Merkel de către NSA, a declarat recent ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N24. Sursa: FrontPress.ro

  0 0

  Numărul 9 al minunatei reviste online Nautilus este acum disponibil pentru a fi citit şi oferă o colecţie fantastică de articole pe tema “timpului”. Un articol foarte interesant este cel scris de George Musser şi intitulat “Mecanica cuantică a destinului” şi abordează misterul retrocauzalităţii în fizica modernă. Citez din articol:
  Fizicieni renumiţi ca John Wheeler, Richard Feynman, Dennis Sciama şi Yakir Aharonov au speculat faptul că întreg conceptul de cauzalitate reprezintă o săgeată cu două capete, iar viitorul ar putea influenţa trecutul. Astăzi, avocatul principal al acestei poziţii este Huw Price, filozof la Universitatea din Cambridge, care este specializat în fizica timpului.
  “Răspunsul la întrebarea: ‘Ar putea ca lumea să fie astfel încât noi să avem un anumit control limitat asupra trecutului?”, este “Da”", spune Price. Şi mai mult decât atât, Price şi alţii cred că dovada unui asemenea control se află sub ochii noştri de mai bine de jumătate de secol. Dovada se numeşte “entanglement cuantic”, o caracteristică a fizicii cuantice.  Entanglementul cuantic (în limba engleză “quantum entanglement”) este un fenomen cuantic încă neelucidat complet în care stările cuantice ale mai multor obiecte sau particule elementare diferite sunt „cuplate” între ele. Cuvântul englez „entanglement” înseamnă „încurcătură complicată”.

  Precum spuneam mai sus, interpretarea standard a “entanglementului” este aceea a existenţei unei comunicări instantanee între două particule. Orice comunicare între ele implică traversarea în mod instantaneu a unei distanţe, care este mult mai mare decât viteza luminii (lucru interzis de teoria relativităţii).
  Price ne invită să luăm în considerare imposibilul: făcând ceva fiecărei particule entanglate, se creează efecte ce duc la călătoria în timp, în trecut, la punctul în care cele două particule erau împreună şi interacţionau puternic. În acel punct, informaţiile din viitor sunt schimbate, fiecare particulă modifică comportamentul particulei sale partenere, şi apoi aceste efecte sunt duse mai departe în viitor. Nu există nevoie pentru comunicare instantanee şi nu există astfel nicio încălcare a teoriei relativităţii. Tot acest fenomen se numeşte retrocauzalitate.
  Un alt fizician, pe nume Musser,  crede următoarele cu privire la cele spuse mai sus: “Chiar dacă retrocauzalitatea este reală, controlul nostru asupra trecutului este foarte limitat. Trebuie să fie aşa, astfel încât Universul evită să cadă într-un mare paradox logic. Fizica cuantică creează un vârtej în râul timpului, dar acesta este unul mic.”
  Să nu uităm că într-un experiment din 2010, profesorul Daryl Bem a descoperit faptul că “oamenii au abilitatea de a simţi viitorul”. Într-un fel, toate aceste teorii din fizica cuantică îmi confirmă teoria personală conform căreia omul percepe timpul prezent cu o întârziere de 6 luni (citeşte mai multe în acest articol: Marele secret al Universului: omul percepe timpul prezent cu o întârziere de 6 luni).
   lovendal.ro

  0 0
 • 02/04/14--22:50: Rusia
 • Rusia, locul trei mondial la cheltuieli militare

  autor: FrontPress 05.02.2014

  soldat rusiaBugetul apararii al Rusiei s-a cifrat, anul trecut, la 68,8 miliarde de dolari, suma care plaseaza statul condus de Vladimir Putin pe locul trei in lume la capitolul cheltuieli militare, arata raportul anul IHS Jane’s Annual Defence Budgets Review.
  „Patru dintre pietele cu cel mai rapid ritm de dezvoltare sunt situate in Orientul Mijlociu, iar Rusia a reusit sa urce pe pozitia a treia mondiala, intrecand Marea Britanie (58,9 miliarde de dolari) si Japonia (56,8 miliarde de dolari)”, subliniaza documentul. Autorii studiului arata ca in ultimii doi ani s-a inregistrat o majorare a cheltuielilor de aparare in Rusia, China, India, Arabia Saudita si Oman.
  In opinia expertilor IHS, in viitorul apropiat, „centrul de gravitatie” in acest domeniu va continua sa se deplaseze spre sud-est, iar impulsul de crestere a cheltuieilor de inarmare va veni din Rusia, China si Orientul Mijlociu. Conform proiectului de buget adoptat de Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului Rusiei, sumele alocate apararii vor crestere de la 68 de miliarde de dolari in 2013, la 98 de miliarde in 2016.
  Autorii raportului noteaza, in context, ca, in ultimul deceniu, bugetul militar al Arabiei Saudite s-a triplat, in timp ce China va cheltui in 2015 cat Germania, Franta si Marea Britanie la un loc. Oricum, lider absolut la cheltuieli militare raman Statele Unite, cu 582,4 miliarde de dolari in 2013, locul doi revenind Chinei, cu 139,2 miliarde de dolari. De Ioana Ivan - Income Magazine

  0 0
 • 02/05/14--08:52: Florica Florescu
 • Artisti aproape uitati :FLORICA FLORESCU

  FLORICA FLORESCU


   Ma incapatinez sa caut biografii mai putin cunoscute ale unor mari  artisti romani ai secolului trecut – astazi aproape uitati. Mi-ar fi usor  sa sriu pagini intregi despre  Elvira Godeanu, Tony Bulandra sau…Jean Moscopol. Dar imi place sa caut. De data asta am reusit sa gasesc doar un puzzle de informatii despre o mare actrita – FLORICA FLORESCU.  Nici o data biografica – doar roluri si imagini, si cateva informatii disparate. Poate ma ajutati voi sa ii recompun biografia!? Asadar:


  Romania se numara printre putinele tari in care opereta are o puternica si valoroasa traditie. In anii 1830-1831, in principalele centre culturale ale tarii, viata artistica era dominata de vodevil – forma a teatrului muzical, iar primele companii de teatru de opereta si-au inceput activitatea inca de acum 130 de ani, demonstrand astfel longevitatea si frumusetea unui gen muzical care imbina armonios libretul dramatic, cupletele cantate de solisti, dansul si miscarea scenica, muzica interpretata de o orchestra.
  Un adevarat animator al genului a fost tenorul Constantin Grigoriu care, incepand cu anul 1904, impreuna cu trupa sa a prezentat, in vestita Gradina Otetelesanu, aproape tot repertoriul de opereta. Dezvoltarea gustului marelui public pentru opereta a facut sa creasca tinuta spectacolelor dar mai cu seama valoarea interpretilor. Asa au aparut artisti de prima marime, ca Nae Leonard, Florica Cristoforeanu, Mara d’Asti, Florica Florescu, Ion Bajenaru, Alexandru Barcanescu, George Niculescu-Basu, V.Maximilian, N.Ciucuretti, G.Carussi, Constantin Tanase, A.Popescu s.a., unii reusind sa se impuna si peste hotare, chiar pe importante scene europene.

  Florica Florescu şi-a început cariera ( alaturi de Maria Ciucurescu )  în trupa lui Burienescu – trupa pe care  Caragiale adesea mergea sa o vada  pe scenele grădinilor de vară din Bucureşti ( debutul pe scena Gradinii Mitica Georgescu din str. Campineanu).
  La sfârşitul lui iunie 1905 stagiunea Gradinii Rasca a fost deschisă de trupa de operetă şi comedii condusă de Nicu Poenaru.S-au jucat: Greva minerilor, Vânzătorul de păsări, Clairetta în concentrare, Perichola, Mascotta, M-selle Nitouche, Fata tamburului major. S-au remarcat, în ultimele două operete, Florica Florescu viitoarea stea a operetei româneşti.


  Dragoste de tigan 

  In anul 1909 o regasim in trupa lui Constantin Grigoriu, care deschide stagiunea la Lyric cu „1001 de nopti” in care Florica Florecu joaca alaturi de Elena Apateanu, celebrul Leonard, Maximilian si Ciucurette.In acelasi an joaca si in Printesa dolarilor impreuna cu Leonard, Virginia Miciora – spectacol dirijat de Robert Franck.


  Joaca deasemenea, la Otetelesanu,  tot cu trupa Grigoriu, in opereta lui Kalman –Husarii la manevra. Din presa vremii: ” Premiera are mare succes datorita duetului Florica Florescu, delicioasa in travestiul unui teterist si Ciucurette, savuros intr-un plutonier de cavalerie.”

                    


  In 1910 o regasim in  Contele de Luxemburg de Lehar si in  Orfeu in infern de Offenbach – opereta jucata la Teatrul Modern.

  Alte roluri:

  1910 – Pompierul de serviciu  de Cottens şi Gavault; muzica de Varney; distribuţia: Gogu Carussy, Vera   Molea ,Elena Leonard, Florica Florescu, Velimir Maximilian, Gogu Carussy, Nae Ciucurette;

  1912, 29 mai – Păpuşica, muzica Leo Fall; distribuţia: Ionel Cigallia, Velimir Maximilian, Nae Ciucurette, Alexandru Gheorghiu, Ion Bidescu, T. Dioghenide, N. Stănescu, Theo Teodorescu, D. Marinescu, P. Pagu,
  C. Stoienescu, Elena Teodorescu, Marietta Ionaşcu-Dorna, Florica Florescu, S. Angelescu, C. Catziky, Theodora Vasilescu şi d-ra Maria Filotti;

  1913 – Femeia modernă de Jean Gilbert; distribuţia: Gheorghe Carussy, Velimir Maximilian, Jean Niculescu, Ionel Cigallia, D. Marinescu, T. Teodorescu,Anna Grand, I. Stoenescu, Florica Florescu, Ecaterina Orban, Elena Mavrodi;


  1916, 25 mai – Când doi se iubesc, muzica: Ed. Eysler; libretul: Wilner Bodausky; distribuţia: Jean Niculescu, Florica Florescu, Anna Grand, Nae Ciucurette,Mişu Ştefănescu, Luiza Bărcănescu, Ion Petrescu; regia: Dumitru Mitu;dirijor: Alexandru Bărcănescu.
  deieri-deazi.blogspot.com

  0 0
 • 02/05/14--10:14: Autonomia
 • 5 februarie 1867, ziua in care Transilvania si-a pierdut AUTONOMIA

  autor: FrontPress 05.02.2014

  unguriÎn data de 5 februarie 1867, pe fondul unor înfrângeri militare în faţa francezilor, prusacilor şi piemontezilor, dar şi pe baza frământărilor naţionale din cadrul Imperiului Habsburgic, se ajunge la un compromis între Viena şi Budapesta şi se încheie acordul austro-ungar privind crearea statului dualist Austro-Ungaria, cu scopul temperării năzuinţelor maghiarilor de independenţă. Astfel Viena va face mai multe concesii Budapestei, printre acestea hotărârea ca Banatul şi Transilvania, vechi provincii istorice româneşti, să fie alipite Ungariei, parte a noului stat dualist.
  austria_hungary_flagmap_by_fenn_o_manic-d4mbvemBanatul era deja în 1867 parte a Arhiducatului Austriei, făcându-se doar “transferul” către Ungaria.
  Transilvania însă beneficia de autonomie în cadrul Imperiului Habsburgic, Viena acceptând compromisul cedării acestui teritoriu Ungariei, de dragul menţinerii imperiului.
  În comparaţie cu cele două provincii româneşti din vest, Bucovina va rămâne un ducat în zona controlată de Viena şi nu de Budapesta.
  Greater_austria_ethnicSpre deosebire de partea austriacă, Ungaria era administrată în mod centralizat, iar politica față de minorități a fost dominată de intenția autorităților de la Budapesta de a maghiariza populațiile nemaghiare care alcătuiau majoritatea procentuală în cadrul Regatului. În anul 1867, data inaugurării acestei politici în partea ungară a Austro-Ungariei, Ungaria număra 13.579.000 locuitori. Dintre aceṣtia erau maghiari numai 5.665.000 faṭă de 7.939.00 locuitori nemaghiari.
  Această stare de fapt va dăinui până în 1918, când după deznodământul Primului Război Mondial provinciile istorice româneşti se vor uni cu România, chiar dacă parţial ca în cazul Banatului (partea estică revenind Serbiei). Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 02/05/14--22:08: Rasism
 • RASISM ANTI-ALB: Tanar american atacat si jignit din cauza culorii pielii

  autor: FrontPress 06.02.2014

  victimUn tânăr de 30 de ani din San Antonio, al doilea cel mai mare oraş din Texax, a fost atacat de un grup de bărbaţi de culoare doar pentru că este alb.
  Cody Robinson a ieşit la sfârşitul săptămânii trecute dintr-un bar şi a fost atacat din senin, fiind lovit cu brutalitate la nivelul feţei. Înainte de a fi lovit, acesta i-a auzit pe agresori strigând unul către celălalt “Prindeţi-l pe băiatul ăla alb”.
  Autorităţile spun că atacatorii ar fi participat la un joc periculos devenit destul de popular în cartierele rău-famate, numit “knock out”. Practic este aleasă o victimă nevinovată şi lovită în plină figură, în ideea ca aceasta să îşi piardă cunoştinţa dintr-un singur pumn. Cody Robinson nu a fost făcut “knock out”, aşa că atacatorii l-au lovit de mai multe ori.
  Deşi bărbaţii care l-au bătut pe tânăr au făcut referiri clare la rasa victimei, conform declaraţiilor proprii, presa locală a evitat să relateze acest aspect.
  Din cei peste 1.325.000 de locuitori ai oraşului San Antonio, peste 63 la sută au origini hispanice. Albii abia dacă depăşesc 25 de procente, fiind urmaţi de afro-americani (7 procente) şi asiatici (2,5 procente). Sursa:FrontPress.ro

  0 0
 • 02/05/14--22:41: Distruge

 • Uleiul de marijuana distruge celulele canceroase !

  Studiile oficiale medicale confirma: uleiul de marijuana distruge celulele canceroase

  Iata o stire pe care nu o gasiti, de obicei, in mass-media traditionala:
  Uleiul medicinal de marijuana, ce este facut din muguri de canabis, daca este ingerat de trei ori pe zi, timp de doua luni, va distruge celulele implicate in leucemie, precum si celulele canceroase. Acest studiu a fost realizat si publicat de de catre site-ul Bibliotecii Nationale de Medicina a SUA, ncbi.gov. Studiul a fost realizat de cercetatorii Jia W, Hedge VL, Singh NP, Sisco D, Grant S, Nagarkatti M si Nagarkatti PS, de la Departamentul de Farmacie si Toxicologie din cadrul Facultatii de Medicina al Universitatii Virginia (Richmond SUA).Titlul acestui studiu este urmatorul: Un canabinoid, inclusiv Delta9-tetrahidrocanabinolul (THC), induce apoptoza (adică moartea) celulelor leucemice.
  Daca doriti sa folositi un asemenea tratament, nu trebuie sa uitati un lucru: uleiul de canabis este recomandat pentru distrugerea celulelor canceroase din corp, nu pentru utilizarea din placere. De asemenea, rezultatele vindecarii vin din ingerarea uleiului rezultat din mugurii de marijuana, si nu din fumarea mugurilor. Caldura inalta din tigaretele de marijuana distrug calitatile medicinale continute in mugurii de canabis. Procesul de obtinere a uleiului de marijuana are in vedere faptul ca apa fierbinte nu trebuie sa depaseasca niciodata temperatura de 212 grade.
  De mai bine de un secol, companiile farmaceutice din intreaga lume au tinut ascuns tratamentul eficient pentru cancer si pentru o multime de alte boli. Si asta doar pentru a face cat mai mult profit cu medicamentele lor ineficiente si costisitoare, care doar amelioreaza si nu vindeca. Iar marijuana poate fi tratamentul perfect. Dar guvernele lumii ce au facut? Au interzis pur si simplu marijuana, considerandu-l a fi drog. Cititi mai multe AICI: http://www.almeea.com/conspiratia-marijuanei/. De aceea, poate ca ar fi timpul ca sa facem cunoscut oamenilor ce beneficii extraordinare are aceasta planta, canepa, pentru sanatatea lor.

  0 0
 • 02/05/14--22:51: Bancuri....

 • Cum poti transforma o gaina intr-un pitbull?
  O iei de nevasta!
  Plecasem din Constanta spre Bucuresti. M-am oprit la benzinarie sa folosesc toaleta. Prima cabina era ocupata, asa ca am intrat in a doua. Abia m-am asezat, cand aud din cabina cealalta:
  -Salut, ce faci?
  Nu fac parte dintre aceia care intra in discutii intr-un WC, dar acum am raspuns:
  -Destul de bine! La care tipul intreaba:
  -Incotro mergi?
  Ce intrebare! Discutia incepea sa fie bizara, asa ca am raspuns scurt:
  -Bucuresti!
  La care vecinul, mai nervos, spune:
  -Auzi, fii atent! Te sun mai tarziu, ca am un tampit in cabina alaturata care-mi raspunde la toate intrebarile. Pa!
  "24 de ore într-o zi, 24 de beri într-o ladă. Vreo coincidenţă? "
  La micul dejun sotia:
  -dragul meu esti foarte stresat, toata noaptea m-ai injurat in somn!
  -in somn? dar , draga mea... n-am inchis un ochi toata noaptea!!!!

  0 0
 • 02/05/14--23:07: :))))


 • 0 0
 • 02/06/14--00:43: Un nou termen
 • Un nou termen in procesul dizolvarii “partidului legionarilor”

  autor: FrontPress 06.02.2014

  TpTMiercuri a fost un termen şi o nouă amânare în procesul deschis de Procuratură pentru dizolvareaPartidului Totul pentru Ţară, o formaţiune politică înfiinţată în 1993 de bătrâni legionari şi foşti deţinuţi politici din timpul regimului comunist, dar nu numai. În ultimii doi ani partidul a făcut obiectul a două procese pentru scoaterea în afara legii şi un dosar penal pentru acuzaţia de “fascism”.
  “Instanta începe sa ia în considerare probele apărării și devine tot mai clară acțiunea consecventă a Parchetului de hărţuire și abuz, din 2007  încoace, împotriva TPT. Ca în cântecul popular muntenesc: “Uite-al dracu că nu moare, / Că tot mai dă din picioare…”, această nucă tare se încăpățânează să existe, în ciuda lamentaţiilor comisarilor de la Institutul Elie Wiesel sau Bruxelles”, a declarat Florin Dobrescu, unul dintre liderii formaţiunii.
  Acesta se arată optimist şi în cazul în care partidul ar fi într-un final dizolvat de autorităţi. “În fond, ce este TPT dincolo de un număr în Registrul Partidelor? Totul pentru Ţară este o stare de spirit, o comunitate alcătuită din oameni uniți de o credință, de un ideal înalt, pecetluit cu sângele a mii de martiri și transmis nouă de bătrânii legionari care au supraviețuit, predându-ne legământul lor. Un grup de oameni legați de sentimente de prietenie, camaraderie, pentru care nu există lege să o poată dizolva. Indiferent de titulatură, personalitate juridica sau statut, acești oameni merg înainte, hotărâți, în marșul lor, îndeplinindu-şi menirea în societatea românească. Până atunci însă, urăm Procuraturii, Guvernului și Institutului Elie Wiesel, mult succes și mai ales răbdare în noul sport național numit ‘dizolvarea legionarilor’”, a mai spus Florin Dobrescu. Sursa:FrontPress.ro

  0 0
 • 02/06/14--03:17: Mame fertile
 • Un SFERT din copiii nascuti in Anglia au mame imigrante. Femeile din Romania printre cele mai fertile

  autor: FrontPress 06.02.2014

  natalitatePeste 25 la sută din totalul nou-născuţilor din Anglia şi Ţara Galilor au mame care au imigrat în Marea Britanie. Conform datelor oferite de Oficiului Naţional de Statistică (ONS), cei mai mulţi bebeluşi cu mame străine au fost născuţi de poloneze (20.495 de nou-născuţi din totalul de 724.000 înregistrati în 2011).
  Pe de altă parte, la nivelul mamelor provenite din ţări membre ale Uniunii Europene, femeile cu cetăţenie română (aici fiind incluse şi imigrantele ţigănci) sunt cele mai fertile, având o medie de 2,93 de copii, comparativ cu femeile care s-au născut în Marea Britanie şi care au un indice de 1,84. Însă româncele sunt depăşite de africance, acestea având per ansamblu cea mai ridicată rată a natalităţii. La popul opus se află femeile din Oceania, cu un indice de 1,39 copii pentru fiecare femeie.
  „Femeile din România care locuiesc în Marea Britanie au mai multe naşteri decât în ţara lor de origine. Motivele sunt greu de stabilit. Ar putea fi vorba de condiţiile mai bune decât din ţara lor”, a spus Oliver Dormon, de la ONS.
  Jurnaliştii de la Daily Mail notează că rata mai mare a natalităţii din rândul femeilor imigrante poate proveni de la ajutoarele generoase de creştere a copilului pe care Marea Britanie le oferă. Sursa: FrontPress.ro
  2
  marea

  0 0
 • 02/06/14--03:32: Impotriva cancerului
 • 2014

  Un călugăr român prezintă reţeta minune împotriva cancerului: miraculosul ceai de mesteacăn şi grâu!

  In acest articol va prezentam un tratament naturist impotriva cancerului, promovat de un calugar roman. Acest articol nu garanteaza eficacitatea tratamentului; el trebuie luat in considerare doar ca o posibilitate.
  Se alege un trunchi de mesteacan care sa aiba scoarta sanatoasa. Se taie trunchiul de la 5-10 cm deasupra solului. Trunchiul trebuie sa aiba lungimea de 2 m. La inaltimea pe care o are bolnavul, trunchiul trebuie sa aiba circumferinta egala cu circumferinta capului bolnavului. Pentru transport si pentru a fi utilizat mai usor, trunchiul se poate taia in doua jumatati egale, dar la tratament se incepe cu partea superioara, mai subtire. Pentru a se pastra bine pe durata tratamentului, partea inferioara a trunchiului sau partile inferioare ale celor doua jumatati se pun in apa, dar in cazul celor doua jumatati, la jumatatea inferioara, care nu este inca folosita, i se acopera capatul care iese afara din apa, cu o carpa umeda. Tratamentul trebuie sa inceapa la cel mult doua zile de la taierea trunchiului.
  La trunchiul de mesteacan se incepe decojirea de la partea superioara mai subtire, spre partea inferioara mai groasa. Decojirea se face inelar pe trunchiuri, in forma de dreptunghiuri cu latimea cat latimea palmei bolnavului si cu lungimea cat lungimea palmei bolnavului. Dupa ce se epuizeaza scoarta de pe un inel cu latimea cat latimea palmei bolnavului se trece mai departe la urmatorul inel. Se iau bucatile de coaja si se maruntesc. Coaja se ia de pe trunchi numai inainte de a se pune la fiert.

  Se pun la fiert 3 litri de apa. Se pun 7 linguri de grau in apa care fierbe si se fierb incet pana ce graul devine comestibil, adica plesneste. Se adauga coaja de mesteacan maruntita si se mai fierbe inca doua minute impreuna cu graul.
  In cazul cand exista rani externe, se ia separat intr-o cana ceai, pentru a se tampona locurile cu rani. Cand nu exista rani externe ceaiul se bea integral. Tratamentul dureaza pana ce se termina scoarta de pe trunchi.
  * In caz de constipatie se adauga urmatoarele plante si sau legume/pomi fructiferi: albastrele, catina, cicoare, ciubotica cucului, cires, crusin, dud, fasole, galbenele, grau, iarba mare, in; musetel; mesteacan; nalba; ovaz; papadie; par; patlagina; patrunjel; pir; lumanarica; plop; porumb; salcie; scai vanat; soc; traista ciobanulul; trei frati patati; troscotel; urzica moarta; vasc; volbura. Toate acestea se fierb impreuna cu cojile si graul.
  * In caz de diaree se adauga urmatoarele plante si sau legume/pomi fructiferi: afin; busuioc; chimion; sunatoare; talpa gastei; trandafir, trifoi; urzica vie; ceai gastric; coada soricelului; dud; gutui; galbenele; nalba; papadie; patlagina; pir; scai vanat; traista ciobanului; turita mare; tintaura; volbura; corn; grau; iarba mare; macies; paducel; urzica moarta; fasole; mesteacan; vasc. Toate acestea se fierb impreuna cu cojile si graul.
  La tratament se adauga si un trunchi de rachita care se alege si se pregateste ca si trunchiul de mesteacan, cu mentiunea ca grosimea trunchiului nu trebuie sa fie mai mica decat grosimea genunchilor bolnavului si nici mai groasa decat grosimea taliei bolnavului. Este recomandat sa fie cat mai asemanator cu trunchiul de mesteacan. La trunchiul de rachita decojirea se incepe de la partea inferioara spre partea superioara. Coaja de rachita se adauga la coaja de mesteacan si se fierbe impreuna cu graul.
  lovendal.ro

  0 0
 • 02/06/14--08:44: Siria
 • SUA recunosc ca fortele nationaliste seculare castiga teren in Siria

  autor: FrontPress 06.02.2014

  siria europaVictoriile din ultimele luni ale armatei siriene contra rebelilor islamişti, susţinuţi de unele state arabe şi de SUA, l-au forţat miercuri pe secretarul de Stat american, John Kerry, să recunoască faptul că regimul preşedintelui Bashar al-Assad câştigă teren.
  “Este adevărat, da, al-Assad şi-a ameliorat puţin poziţia. Însă el încă nu a câştigat. Este un impas”, a declarat pentru CNN şeful diplomaţiei americane.
  Întrebat cu privire la un eventual “eşec” al strategiei americane pentru Siria, Kerry a răspuns “nu”. “Politica pentru Siria este foarte dificilă (…). Nu vreau în niciun fel să caut scuze, (dar) vrem ca aceasta să avanseze cât mai repede, să o facem mai eficientă”, a spus secretarul de Stat.
  O polemică a izbucnit în ultimele zile la Washington după ce influenţi senatori ar fi afirmat că John Kerry ar fi admis, în cadrul unei întâlniri care a avut loc sâmbătă, la Munchen, în Germania, că politica Statelor Unite în Siria a eşuat şi necesită o schimbare, aminteşte Mediafax. John Kerry ar fi pledat pe lângă aleşi americani, între care republicanul John McCain, pentru înarmarea rebelilor sirieni. Departamentul de Stat a dezminţit aceste afirmaţii.
  Printre ţările care susţin logistic, politic, financiar şi chiar militar insurgenţa islamistă din Siria se numără SUA, Turcia, Arabia Saudită şi Qatarul. Pe de altă parte, regimul politic de la Damasc este sprijinit de Rusia, China şi Iran. Conform estimărilor ONU, peste 135.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor care au început în luna martie a anului 2011, dintre care mai mult de 11.000 copii.
  Siria era până nu de mult un exemplu al coexistenţei paşnice a diferitelor religii, într-un stat cu o populaţie majoritar musulmană. În această ţară trăiesc circa 300.000 de melkiţi catolici şi peste 800.000 de credincioşi ortodocşi, cea mai mare parte a lor aparţinând de Patriarhia Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit. Aceste două confesiuni, precum şi alte Biserici mai mici, reprezintă minoritatea creştină dintr-o ţară în care 87 de procente din totalul populaţiei de 19 milioane de oameni aparţin religiei musulmane. Sursa: FrontPress.ro


  0 0
 • 02/07/14--01:04: Partidul TPT
 • Partidul Totul pentru Tara ii cere lui Victor Ponta sa BOICOTEZE Jocurile Olimpice din Rusia

  autor: FrontPress 07.02.2014

  sociCirca 3000 de sportivi, dintre care şi 24 din România şi 5 din Republica Moldova, vor participa vineri seara la ceremonia de inaugurare a Olimpliadei de iarnă de la Soci, Rusia. Practic va începe şi lupta pentru cele 294 de medalii (aur, argint, bronz) sub supravegherea a 13.000 de jurnaliști și, mai ales, a 37.000 de polițiști și militari care asigură securitatea celui mai scump eveniment sportiv organizat vreodată (51 de miliarde de dolari). În staţiunea de la Marea Neagră vor fi prezenţi mai mulţi şefi de state şi lideri poiltici, printre care şi premierul Victor Ponta. Însă din cauza recentelor acţiuni şovine din Transnistria, naţionaliştii români au cerut boicotarea de către clasa politică de la Bucureşti a Olimpiadei din Rusia.
  “Abuzurile separatiştilor de la Tiraspol au depăşit orice limită. Arestarea directorului liceului românesc şi a colegilor săi de către autorităţile ilegitime ale regimului comunist transnistrean reprezintă o nouă provocare şi o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului. Pe această cale vrem să denunţăm Kremlinul ca fiind în spatele tuturor abuzurilor comise de comuniştii transnistreni. Această gaură neagră a Europei nu s-ar putea menţine nici 24 de ore dacă nu ar fi susţinută de armata rusă cantonată în regiune. La 23 de ani de la dispariţia URSS, Rusia continuă să menţină trupe de ocupaţie pe teritoriul Basarabiei, la câteva zeci de km de frontiera UE. Este o ruşine pentru omenirea anului 2014!”, a declarat pentru Buciumul unul dintre lideriiPartidului Totul pentru Ţară, Florin Dobrescu.
  “Faptul că la nivel internaţional nu există reacţii faţă de aceste abuzuri, nu înseamnă că autorităţile româneşti trebuie să tacă. Apreciem că în aceste condiţii, premierul Ponta ar trebui să boicoteze oficial deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci. Dacă cineva se mai amăgea să creadă că Rusia este în stare să respecte drepturile omului şi ale altor naţiuni, cred că evenimentele din Transnistria sunt relevante pentru a arăta că în mentalitatea Kremlinului nu s-a schimbat nimic faţă de anii 50. Cerem primului ministru Victor Ponta să facă front comun cu liderii statelor occidentale, refuzând invitaţia la Soci, ca protest faţă de ocupaţia militară rusă de pe Nistru şi faţă de abuzurile comuniştilor de la Tiraspol, sprijiniţi de ocupaţia rusă”, a continuat Florin Dobrescu.
  Criza din Transnistria a escaladat zilele trecute prin arestarea mai multor cadre didactice de către autorităţile separatiste. Ministerul român de Externe a condamnat reţinerea celor trei angajaţi ai liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, precizând că cele opt şcoli cu grafie latină din regiune sunt supuse, de la începutul lunii decembrie 2013, unor acţiuni de intimidare şi hărţuire. Directorul Liceului “Lucian Blaga”, Ion Iovcev, a declarat, pentru Radio France Internaţional, că el şi colegii lui reţinuţi de miliţia transnistreană au fost batjocoriţi, umiliţi, numiţi “contrabandişti”, spunând că ceea ce s-a întâmplat a fost “ca un film de groază”.
  Pe de altă parte, autorităţile de la Tiraspol au acuzat Chişinăul că îi foloseşte pe elevii şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului ca “instrument de confruntare politică”.
  transnistriaTransnistria, fâşie de pământ între Nistru şi Ucraina, este privită la nivel internațional ca o regiune a Moldovei, dar în fapt s-a autoptoclamat ca teritoriu de sine stătător sub numele de “Republica Moldovenească Nistreană”, cu capitala la Tiraspol, în data de 2 septembrie 1990. La 25 august 1991 sovietul suprem al RMN a adoptat Declarația de Independență a noii republici. La două zile distanţă, pe 27 august 1991, parlamentul de la Chişinău a adoptat Declarația de Independență a Republicii Moldova, al cărei teritoriu cuprindea și raioanele din stânga Nistrului. Acest lucru a dus la tensiuni în regiune şi chiar la un scurt război, în 1992, în urma căruia şi-au pierdut viaţa aproximativ 1.500 de persoane. În acel conflict au luptat de prartea separatiştilor Armata a 14-a de gardă sovietică, dar şi voluntari ruşi sau ucrainieni. La 21 iulie 1992 a fost semnat un acord de încetare a focului.
  Conform recensământului din 2004, 32 la sută din locuitori s-au declarat români sau moldoveni, dintr-un total de peste 550.000.
  Transnistria supravieţuieşte economic în special datorită ajutorului acordat de Moscova şi traficului de arme. Regiunea continuă să aibă pe teritoriul său trupe militare “de menţinere a păcii” ruseşti. Nicio ţară din lume nu a recunoscut independenţa autoproclamată a acestui teritoriu. Sursa: FrontPress.ro 

  0 0
 • 02/07/14--05:18: Pedofili
 • Macedonia va CASTRA pedofili, in timp ce in Romania acestia beneficiaza de privilegii

  autor: FrontPress07.02.2014

  castrareParlamentul macedonean a adoptat miercuri o lege prin care pedofilii vor fi castraţi chimic, o pedeapsă aplicată în mai multe state din lume, inclusiv în Republica Moldova. Acelaşi act normativ prevede şi pedepse mai mari, ce pot ajunge până la închisoare pe viaţă, pentru cei care abuzează sexual un minor. În România, deşi s-a discutat în anii precedenţi la nivel înalt chestiunea castrării chimice, noul Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie, le oferă pedofililor privilegii: dreptul a-şi reduce pedepsele, dreptul de părăsi închispoare pentru a fi internaţi în centre, dreptul de a fi eliberaţi înainte de ispăşirea pedepsei.
  Conform legii adoptate de Parlamentul Macedoniei, castrarea chimică este obligatorie pentru pedofilii recidivişti şi opţională pentru cei condamnaţi pentru prima oară. Ultimii pot beneficia, astfel, de reducerea pedepsei. Acelaşi text de lege prevede pedepse între 15 şi 40 de ani de închisoare pentru pedofilii aflaţi la prima faptă. În cazul recidiviştilor, pedeapsa poate ajunge până la închisoarea pe viaţă.
  Dime Spasov, ministrul Muncii şi Politicii Sociale din fosta republică iugoslavă, a declarat că metoda castrării chimice presupune ca, la fiecare şase luni după eliberarea infractorilor condamnaţi, acestora să le fie administrate, în centre specializate, substanţe hormonale ce reduc libidoul şi scad dorinţa sexuală.
  În Macedonia, din 2004 şi până în prezent, peste 230 de persoane au fost condamnate pentru abuzuri sexuale comise asupra minorilor, aminteşte Evenimentul Zilei. În 2012, Macedonia a devenit prima ţară din Balcani ce a permis publicarea unui registru on-line cu pedofilii condamnaţi. Registrul, inspirat după modelul american “Legea lui Megan”, conţine fotografiile, numele şi adresele a 139 de pedofili eliberaţi din închisoare. El poate fi accesat public, pe site-ul www.registarnapedofili.mk.
  Situaţia în România
  Prin comparaţie, România pare a fi raiul pe pământ al pedofililor, scrie Jurnalul Naţional. Pedepsele prevăzute în noul Cod Penal pentru infracţiunea “actul sexual cu un minor” sunt ridicol de mici. Conform art. 220, “(1) raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârstă între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani. (2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 13 şi 18 ani, când majorul a abuzat de autoritatea ori influenţa sa asupra victimei, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitarii unor drepturi. (4) Fapta prevăzută în alin. (1) – (3) se sancţionează cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, atunci când: minorul este rudă în linie directă, frate sau soră; minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului; a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice”.
  În traducere mai exactă, un dezaxat care violează o fetiţă de 4 ani “riscă să primească”, aşa cum le place televiziunilor să spună, şi o pedeapsă de 2 ani de închisoare. Mai mult, art.220, alin (5) prevede că “faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani”.
  Legea din România e blândă şi cu pedofilii aflaţi deja în închisori. Sâmbătă, 1 februarie, Tribunalul Iaşi a decis ca Robert Ciobanu, care la 18 octombrie 2005 a ucis-o pe Larisa Chelaru (8 ani), să părăsească închisoarea, pentru a fi internat într-un centru de detenţie. Pedeapsa lui a fost redusă. Pentru că a executat deja jumătate din ea, conform noului Cod Penal Ciobanu ar putea solicita oricând să fie pus în libertate.
  La 3 februarie, Tribunalul Arad a decis ca Marcu Florian Daniel Adrian, care la 4 aprilie 2007 a violat şi ucis o fetiţă de 8 ani, să beneficieze şi el de reducerea pedepsei. Marcu a fost internat şi el într-un centru similar. Şi Robert Ciobanu, şi Marcu Florian ar putea solicita anul acesta eliberarea condiţionată.
  Ce este castrarea chimică?
  Castrarea chimică pentru pedofilie se aplică în prezent în ţări precum Marea Britanie, Franţa, Germania, Cehia, Polonia, Suedia, Rusia, Republica Moldova, Coreea de Sud, SUA sau Canada. Efectele acestei proceduri punitive sunt în general reversibile, ele scăzând libidoul şi limitând fanteziile sexuale prin medicamentaţie pe bază hormonală.
  Metoda se foloseşte în Europa încă din 1952, când un homosexual din Anglia a acceptat să fie castrat chimic pentru a scăpa de închisoare – pe atunci, homosexualitatea era ilegală – iar la doi ani de la începerea tratamentului s-a sinucis, scrie revista Unica. În anii ’60, acelaşi gen de tratament s-a folosit în Germania pentru tratamentul persoanelor cu un comportament sexual deviant.

  În aceeaşi perioadă, un american cu tendiţe pedofile a acceptat să fie castrat chimic, iar în anii următori, mai multe state americane au adoptat această pedeapsă. În general, în SUA sunt castraţi pedofilii recidivişti. Sursa: FrontPress.ro

  0 0
 • 02/07/14--05:25: Prostul
 • Voinea nu e prost destul… daca nu e si fudul

  autor: FrontPress 07.02.2014

  liviu voineaA fost ideea mea. FMI a spus că e creativă (Sursa: GANDUL)
  Mi-e atat de greata de prostia politicienilor nostri, mi-e atat de frica de soarta pe care o sa o avem pe mana unor asemenea idioti incat nici nu am mai urmarit stirile recent si sper sa reusesc cumva sa ma decuplez de tot ce se intampla in tara asta. Recunosc ca daca as mai avea 20 de ani, probabil as fugi in afara cat de repede pot. Insa pentru ca mai am cateva legaturi care mai impedica sa emigrez, foarte probabil voi incerca sa ma retrag undeva in munti, sa caut o solutie sa nu mai platesc nici un impozit si sa duc o viata cat mai autosuficienta si cat mai simpla. Aceasta este “targetul” meu pe termen scurt, mediu si lung si desi pare o nebunie specifica crizei varstei de mijloc, am destule argumente. In plus, prapadul “socialist” inca nu s-a desfasurat in deplinatatea sa. Am un vag sentiment ca minunatii de astea o sa avem tot parte de acum inainte, mai ales daca agricultura o sa mai creasca si la anul si PIB-ul o sa permita guvernului sa se crediteze si mai mult, deci sa aiba bani la discretie de dat pomeni si de tras tunuri. Cum spunea CTP, deocamdata avem parte de “antreuri” ca alegerile sunt ceva mai tarziu.
  Iata pe scurt de ce este o idiotenie toata treaba asta cu sponsorizarea saracilor creditaci in prag electoral, facand abstractie de perversitatea temporizarii (in prag de alegeri, in timp ce accizele cresc – deci bani nu sunt si in timp ce oricum bancile au lichiditate destula, chiar excesiva, dupa cum spune Isarescu):
  1) nu ii ajuta pe saraci: acesta este argumentul principal al lor, ca de ce sa nu ii ajutam pe saraci, ca altfel avem revolutie si foame; la ce folos este sa ii dai unui alcoolic falimentar inca 100 de lei; ce credeti ca va face cu ei, isi va plati datoriile de zeci de milioane sau va mai trage o tura pe la crasma? Acesta este adevarul. De ce nu ii ajuta pe saraci micsorand accizele la comustibil sau miscorand impozitele sau TVA-ul? Marea majoritate a celor care au luat credite peste puterile lor sunt “drogati” de credit, nu se pot adapta la un trai normal, in limita plapumei lor, desi traim vremuri destul de prospere comparativ cu alte vremuri. Fiecare om vrea in ziua de azi sa traiasca precum vedetele de la televizor si creditul este “minunea” prin care pot sa isi implineasca macar fanteziile dintr-un moment anume. Ce se va intampla peste cateva luni cand vin ratele si situatia se poate inrautati nu conteaza pentru dependentul de credit. La intrebarea: “noi cu ce platim ratele” raspunsul nu poate fi in nici un caz, cu pomeni electorale. Asta nu ajuta pe nimeni. Cei care vor avea “o mana de ajutor” la plata ratelor, nu vor face decat sa ia credite si mai mari si sa cada intr-o groapa si mai adanca.
  2) consumul nu trebuie stimulat oricum: nu se intampla prima data, s-a mai intamplat si inainte de 2008; consumul a fost stimulat pe credit aiurea si cand a venit scadenta si dobanzile au crescut, am vazut ce s-a intamplat. Si acum va fi si mai rau. Ce conteaza ca creditacii vor mai comanda niscavai LED-uri sau vor mari putin vanzarile la bere si la mici? Putina crestere in consumul de acum, va insemna o si mai mare scadere putin mai tarziu cand creditacii vor trebui totusi sa isi plateasca impozitele si ratele vor veni din urma. Nu mai vorbesc ce se va intampla in cazul ca dobanzile vor creste in urma programului TARP din SUA.
  3) nu este primul experiment falimentar: nimeni nu recunoaste acum ca Prima Casa nu a ajutat deloc sectorul de constructii si imobiliar asa cum era propaganda la inceput; nici macar pe oamenii cu salarii mici si care nu puteau lua credit nu i-a ajutat; programul asta nu a ajutat decat bancile prin mentinerea preturilor la imobiliare crescute si evitarea scaderii si mai mare a activelor; pentru oameni insa acest program a fost o catastrofa pentru ca in lipsa lui preturile ar fi scazut si mai mult si mai repede si astfel oamenii si-ar fi permis sa cumpere mai ieftin si sa acceseze mai usor credite; tot ce a oferit acest program a fost o propteala pentru banci si niscavai comisioane in plus, pe langa garantiile moca venite de la stat care au largit baza de clienti a bancilor permitandu-le sa atraga clienti care altfel nu s-ar fi atins de credit imobiliar;
  4) exista alte solutii mult mai bune: LEGEA FALIMENTULUI PERSONAL. Nu am timp aici sa detaliez. O lege a falimentului personal este insa indicatorul unei societati normale care protejeaza pe toti oamenii in fata aspectelor negative ale sistemului capitalist, daca acesta chiar ar exista. America este o dovada. Nu voi detalia despre ce inseamna aceasta lege, insa cert este ca noi fiind o tara bananiera unde putini gandesc la solutii si politicienii nu sunt responsabili si nu sunt trasi la raspundere de electorat, cert este ca noi nu vom avea parte de aceasta lege pana la cine stie ce revolutie de mentalitate prin care cine stie ce partid socialist veritabil va intelege cu adevarat sa practice o politica sociala care are impact si care ajuta real categoriile defavorizate. Credeti insa ca daca Voinea venea cu ideea asta, FMI-ul il mai lauda? Oare falimentul personal nu ar stimula nu doar consumul dar si creditarea? Oamenii care nu mai pot sa plateasca, ar intra in faliment. BNR-ul si-asa ofera lichiditate bancilor care sunt probabil insolvente toate, deci nu ar fi problema pentru ele. In schimb, oamenii fiind eliberati de povara creditului, ar incepe sa consume mai mult si peste 2-3 ani poate s-ar redresa, valul de optimism nu ar stimula doar consumul dar si piata muncii si astfel economia s-ar reface pe baze sanatoase. Multi din cei care nu isi mai platesc acum creditele, nu au alta solutie decat sa munceasca la negru ca sa nu le fie oprit din salariu pentru plata restantelor. O lege a falimentului i-ar scoate pe toti acestia la suprafata si ar aduce venituri importante la buget prin contributii. Dar mai ales ar oferi sansa unei redresari, oamenii si-au putea cauta un job normal, conform pregatirii lor, nu ar cauta doar ce gasesc sa munceasca la negru ca sa poata trai de pe o zi pe alta. Nimeni insa nu discuta despre legea falimentului personal deoarece FMI-ul evident sunt “lobby-ul” bancilor internationale, nu ar fi de acord.
  5) nu este echitabila: sprijinirea creditacilor isi bate joc de “fraierii” care isi gestioneaza cheltuielile responsabil si nu se risca aiurea. Astia nu sunt buni pentru economie? Astia nu trebuie si ei stimulati? Fraierii care strang bani la banca ca sa poata sa isi cumpere o masina cu banii jos, ce vina au ca nu sunt de acord sa plateasca bancii dublu un credit auto si au rabdare pana cand strang banii de care au nevoie. In plus, avand in vedere niste realitati concrete (majoritatea celor cu salarii mici lucreaza la “gri”, adica primesc salariu minim pe cartea de munca si restul in mana) legea va defavoriza pe cei care primesc salariile reale si platesc impozite. Legea incurajaza astfel indirect trecerea la “gri” intr-o si mai mare masura. Evident inechitabilitatea are mai multe planuri: cum sunt ajutati cei si mai saraci care nici macar nu au putut sa acceseze credite. Cum sunt ajutati cei care desi nu se incadreaza in limita de 1600 lei, au o situatie proasta si platesc cu greu creditele. Salariul de 1600 nu e un indicator tocmai bun. Dar mai ales: ce vina au cei care contribuie la impozite, si-au facut credite si acum au si ei probleme cu plata ratelor. Ce vina au oamenii de afaceri care in vremurile din criza au fost nevoiti sa intre in faliment, sa inchida afacerile, sa isi vanda casele ca sa plateasca ratele la credite si atunci statul nu i-a ajutat cu nimic. Acum in schimb ii ajuta pe creditacii care primind salarii minime la negru, au accesat credite si se incadreaza pe lege desi ei primesc mai multi bani.
  ALTE PERLE ALE GANDIRII VOINISTE din articolul din Gandul:
  “Eu prefer să mut banii de la bănci la populaţie” – cine se crede Voinea, Dumnezeu? Ce usor ar fi daca am putea muta banii asa cum ne vine noua, de la banci la populatie, de la BNR la Ministerul Sanatatii, de la Bill Gates la Chiazna etc. Ce bine ar fi sa putem face inginerii financiare dupa ureche. In plus, daca i-ar pasa cu adevarat, ar propune legea falimentului personal care chiar i-ar ajuta pe cei saraci si impovarati de credite la banci.
  “Vă spun şi de unde a venit ideea. În momentul în care discutam cu reprezentanţii sindicatelor din sistemul sanitar (…) Le-am spus că noi avem măsuri pentru medicii rezidenţi, poate găsim şi ceva în plus la salarii şi ne-au spus că <>” – e nasol daca dupa fiecare discutie lui Voinea ii vin idei traznite. Voinea nu a inteles ca el nu e pus acolo ca sa dea si sa plateasca ratele la oameni ci ca sa creeze un mediu economic normal care sa creeze conditiile de prosperitate si dezvoltare. Cu pomeni electorale nu se creaza un mediu economic sanatos, ba din contra. Statul nu va avea bani sa plateasca salarii mari la rezidenti, daca nu va exista un mediu economic sanatos si o populatie responsabila care sa se chiverniseasca cum trebuie nu sa ia credite cu nemiluita peste posilibitati si apoi sa se milogeasca la stat. Comunismul a murit de ceva ani si si-a dovedit ineficienta. Ce vrem sa facem noi acum, sa ne intoarcem la comunism?
  “O fac acum pentru că acum este lichiditate în piaţă. Acum băncile nu simt. Vor primi jumătate faţă de ceea ce trebuiau să primească şi vor avea un gol temporar de lichiditate (…) Nu era lichiditate în exces acum un an – iata cum Voinea se baga peste Isarescu. Parca el era responsabil cu lichiditatea din sistem, nu Voinea. A inceput Voinea sa faca si treaba lui Isarescu? Evident, argumentele lui sunt infantile, ce stie el care e situatia in piata si de unde stie el ca bancile nu vor simti lipsa lichiditatii si de unde stie el ca interventionismul socialist nu poate declansa o noua criza in sistemul bancar? De Gigel Chiazna

  0 0
 • 02/08/14--08:30: Facebook
 • Exista o fata intunecata a Facebook-ului

  autor: FrontPress08.02.2014

  facebook killsLa împlinirea a 10 ani de la înfiinţarea reţelei de socializare Facebook, fondatorul companiei Mark Zuckerberg s-a lăudat plin de sine într-o postare personală vorbind despre succesul pe care nu l-a visat niciodată de a cuprinde în reţeaua proprie o treime din omenire. El vrea acum să includă şi celelalte două treimi din omenire în reţeaua sa, devenind astfel un fel de Big Brother, cum nici nu a visat Orwell în romanul “1984”.
  Nici acum nu cred în povestea de succes şi de adormit naivii sau fraierii cum el un simplu student a creat o reţea numai bună pentru NSA şi CIA sau marile companii să controleze minţile şi vieţiile oamenilor în cele mai mici amănunte. E cea mai mare cartotecă de control a omenirii pe care nici STASI sau KGB nu a putut şi nici nu a visat-o să o aibă. Sigur că Facebook are şi partea sa pozitivă în sensul că oameni diverşi se pot împrieteni şi inter-conecta pe meridianele lumii. O spune şi Mark Zuckerberg în postarea aniversară: “A fost extraordinar să vedem cum toti ati utilizat instrumentele noastre pentru a crea o comunitate adevarată. Ati împartasit momente fericite, dar si dureroase, ati întemeiat familii si ati pastra legatura cu vechea familie, ati creat noi servicii si ati contruit afaceri. V-ati ajutat intre voi în foarte multe feluri. Sunt recunoscator că am contribuit la realizarea acestui lucru şi sunt profund recunoscator să îmi petrec cea mai mare parte din timp aici să vă fiu de foolos cât pot eu. Vă mulţumesc ca mi-ati permis sa fiu parte din această călătorie”.
  Dar Facebook are şi o parte întunecată. Studiile sociologice şi psihologice au dovedit că utilizatorii de Facebook devin depresivi dacă accesează de multe ori reţeaua de socializare, deoarece aceştia sunt într-o permanentă concurenţă cu cei câteva sute sau mii de prieteni din reţea. Întotdeauna există unii care călătoresc mai mult decât tine sau îşi expun succesele personale, lucru care pentru un om cu o viaţă obişnuită prin termenii inferiori de comparaţie poate crea depresie. S-au întâmplat ca oamenilor care au postat pe Facebook informaţii că sunt plecaţi în concediu să le fie sparte apartamentele sau casele de către hoţi. Facebook a devenit şi un izvor de informaţii pentru serviciile secrete care află tot ce vor despre cetăţenii ce-şi expun gratis şi inconştient viaţa privată. Marile companii îşi extrag viitoarele campanii de marketing şi publicitate sondând preferinţele sutelor de milioane de oameni conectaţi pe Facebook.
  Dar reţeaua de socializare este periculoasă mai ales pentru copii şi tinerii fără experienţă, care devin dependenţi de reţea, ajungând să trăiască într-o lume virtuală şi paralelă, ignorând realitatea, lucru care a dus de multe ori la sinucidere. Pe Facebook pot apărea poze şi opinii favorabile, dar şi bârfe, şusanele sau trădări în dragoste, care pentru nişte tineri fără experienţă devin fatale. Am accesat pe Google două cuvinte: sinucidere şi Facebookşi am văzut îngrozit consecinţele fatale ale acestei reţele de socializare pentru copii şi tineri.
  Citez numai câteva fragmente de ştiri din presa ultimilor doi ani legate de cele două cuvinte amintite: sinucidere şi Facebook – Sinucidere facebook. “O adolescenta de 17 ani din India s-a sinucis din cauza ca a primit din partea parintilor interdictia de a mai sta pe Facebook – Ziare.com; Un tânăr de 21 de ani s-a sinucis fiindcă a fost şters de către o fată din lista ei de Facebook. Acesta a lăsat, înainte să îşi curme viaţa, un mesaj – Mediafax; O adolescenta din Noua Zeelanda si-a luat viata dupa ce a primit pe Facebook un mesaj de la o persoana care sustinea ca ar fi facut un avort – Pro TV; CÂT ERA DE FRUMOASA! S-a sinucis din cauza Facebook-ului! O tanara s-a aruncat in gol! Reteaua de socializare este anchetata – Cancan;Fosta funcţionară publică Andreea Ionescu a scris, astăzi, pe contul ei de Facebook, că s-a hotărât să se sinucidă. Totuşi, femeia nu a recurs a acest gest – România Liberă; Silviu Dediu, un agent de la Penitenciarul Focşani, a ales să moară după ce şi-a văzut fosta prietenă pe Facebook în braţele altui bărbat – Ziarul de Vrancea;Carolina Picchio, 14 ani, din Novara, oraş situat în Nordul Italiei, s-a sinucis în ianuarie din cauză că mai mulţi băieţi şi-au bătut joc de ea pe facebook- Realitatea TV; O adolescentă şi-a anunţat sinuciderea pe Facebook. Mesaj cutremurător,O fată de 12 ani s-a sinucis, după ce a primit un mesaj pe Facebook – Realitatea TV; Părinţii Alexandrei Rizea, fata de 19 ani din Ploieşti găsită moartă, miercuri, într-o pădure din Sinaia, au postat pe contul de Facebook – Adevărul.ro.”
  Sunt numai spicuiri de pe prima pagină de Google legate de Facebook. Pentru tineri Facebook nu e numai un drog care le creează dependenţă şi neglijează şcoala şi viaţa socială, dar uite că reţeaua de socializare poate ucide indirect. Pentru copii şi tineri care nu au experienţă de viaţă Facebook –ul este letal şi o reţea nu de socializare, ci de anti-socializare. Cred că ar trebui şi în România, ca în China, India sau alte ţări mai apropiate să se ia măsuri pentru limitarea accesului pe Facebook pentru copii şi tineri, până nu e prea târziu, când ne vom pierde moral generaţia de mâine şi vom afla cu durere de pe reţea despre alte sinucideri în direct. De Ionuţ Ţene – NapocaNews


  0 0
 • 02/08/14--22:26: Comemorare
 • Comemorarea anuala a lui Valeriu Gafencu, “Sfantul inchisorilor”

  autor: FrontPress09.02.2014

  gafencuSâmbătă, 15 februarie 2014, cu începere de la ora 11.30 va avea loc comemorarea anuală a lui Valeriu Gafencu la Târgu Ocna. Alături de “Sfântul închisorilor” vor fi pomeniţi şi toţi foştii deţinuţi politici din penitenciarul comunist.
  “Programul începe ca de obicei printr-un parastas săvârşit în curtea Bisericii Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, apoi se va citi Acatistul lui Valeriu Gafencu şi ne vom închina la Troiţa ridicată în cimitirul unde au fost îngropate cele peste 120 de victime ale comunismului căzute în temniţa din Târgu Ocna”, anunţă Cezarina Condurache, unul dintre organizatori.
  Ca în fiecare an, manifestarea este sprijinită de familia lui Valeriu Gafencu şi de foştii detinuţi politici care au împărtăşit acelaşi crez românesc.
  “Prima comemorare de la Târgu Ocna a avut loc în 1991 fiind organizată de Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din România. Prin strădaniile lor şi ale familiei Gafencu a fost ridicată Troiţa din cimitir şi s-a oficiat slujba de înmormântare pentru toţi deţinuţii din gropile comune (oficiată de Preoţii Constantin Voicescu şi Iustin Paven). Între 1990 şi 1997 bătrânii s-au întrunit anual la Târgu Ocna. Moartea mai multora dintre ei şi sănătatea şubrezită a celorlalţi au dus la sistarea acestui eveniment anual. Alături de cei aflaţi în viaţă şi de surorile Valentina şi Eleonora Gafencu am reluat firul întâlnirilor anuale în anul 2007 şi cu ajutorul lui Dumnezeu am ajuns acum la a 8-a comemorare consecutivă. Nădăjduim că vremea va deveni mai blândă şi că ne vom putea întâlni în număr cât mai mare în data de 15 februarie”, continuă Cezarina Condurache de la Asociaţia Prezent.
  ND-valeriu-gafencuValeriu Gafencu a fost numit ”Sfântul închisorilor” de Nicolae Steinhardt. A fost unul din liderii Frățiilor de Cruce, organizația de tineret a Mișcării Legionare. A fost arestat în 1941 în timpul regimului antonescian și a rămas în închisoare până după venirea comuniștilor la putere. A murit de TBC în 18 februarie 1952 în închisoarea de la Târgu Ocna.
  S-a născut pe data de 24 ianurie 1921 în localitatea Sîngerei, județul Bălți, Basarabia. A urmat școala primară la Sângerei, iar cursurile secundare la Liceul „Ion Creangă” din Bălți, între anii 1932-1940. Absolvind liceul în vara anului 1940, la doar câteva zile după bacalaureat, a intervenit uraganul ocupației sovietice. Valeriu a reușit cu greu să treacă Prutul, a ajuns la Iași, lăsându-și părinții și surorile sub ocupație, despărțindu-se, nu știa că definitiv, de tatăl său care, în toamnă, a fost ridicat și dus în Siberia, unde și-a sfârșit viața nu se știe când.
  Se înscrie la facultatea de Drept. Devine membru și mai târziu lider în Frățiile de Cruce, organizația de tineret a Mișcării Legionare. În 1941, când au fost scoase în afara legii Frățiile de Cruce, acesta a fost arestat și închis la Aiud, a prins instaurarea regimului comunist. Odată cu venirea comuniștilor la putere, deținuții legionari au fost tratați mai dur și supuși torturii.
  Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide și mama lui Valeriu în colonia de muncă de la Galda
  Astfel, și-a săvârșit sentința la închisorile de la Aiud (1941-1949), Pitești (noiembrie-decembrie 1949) și Târgu Ocna (1949-1952), unde a fost un adevărat trăitor al ortodoxiei, regimul dur al detenției, torturile și bolile contactate aici întărindu-l duhovnicește. A compus aici poezii, care se cântau în celule, iar acum se cântă în biserică. În 1949 este dus la sanatoriul-închisoare de la Târgu Ocna într-o stare foarte gravă: TBC pulmonar, osos, ganglionar, reumatism, lipsă de hrană.
  La data de 2 februarie 1952 le-a cerut colegilor de suferință să-i procure o lumânare, o cruciuliță și o cămașă albă pe care să i le pregătească pentru ziua de 18 februarie. Cu o zi înainte de moarte, i-a spus lui Ioan Ianolide: “Mâine voi muri. Vreau să-mi iau rămas bun de la cei mai apropiați prieteni. Fă tu așa fel încât să vină pe rând la mine, în liniște”. A doua zi, pe 18 februarie, în jurul orelor 14:00-15:00, Valeriu Gafencu rostește ultimele sale cuvinte: Doamne, dă-mi robia care eliberează sufletul și ia-mi libertatea care-mi robește sufletul, după care a decedat. Cadavrul lui a fost aruncat într-o groapă comună, cum se proceda cu rămășițele tuturor deținuților politici.
  Valeriu Gafencu și mama sa
  Face parte dintr-un grup ce împărtășea aceeași orientare spirituală, alături de studentul în drept Ioan Ianolide, Anghel Papacioc, cel care avea sa devină ieromonahul Arsenie Papacioc, doctorul Traian Trifan, avocatul Traian Marian, Marin Naidim, Aurel Dragodan, Constantin Totea și mulți alții. Unul dintre bolnavii ce-l iubeau și-l admirau, Victor Leonida Stratan, obținuse printr-o intervenție specială, de la familie, un pachet cu streptomicină. Cu o jertfire de sine specifică marilor trăitori ai ortodoxiei, Valeriu le-a primit și a doua zi l-a înștiințat pe Stratan că a hotărât să le cedeze pastorului Richard Wurmbrand, spunând că și acesta se afla într-o stare gravă. Medicamentele au fost folosite de Wurmbrand, a cărui viață a fost astfel salvată.
  Deși a ajuns la un nivel de trăire creștină foarte înalt, Valeriu Gafencu, nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română după 1989. În septembrie 2011 o echipă de arheologi a făcut săpături la Târgu Ocna, în locul unde se află groapa comună, pentru a găsi oasele ”Sfântului închisorilor”. Deși au fost descoperiți 11 morți, rămășițele lui Valeriu Gafencu au rămas nedescoperite până la încetarea săpăturilor. Sursa: FrontPress.ro
  Trăiesc Flămând (poezie scrisă de Valeriu Gafencu)
  Trãiesc flãmând, trãiesc o bucurie,
  Frumoasã ca un crin din Paradis,
  Potirul florii e mereu deschis
  Si plin cu lacrimi si cu apã vie,
  Potirul florii e o’mpãrãtie.
  Nu plãngeti cã eu mã duc pe lângã voi,
  Sau c’o sã fiu zvârlit ca un gunoi,
  Cu hotii în acelasi cimitir.
  Cãci crezul pentru care m’am jertfit,
  Cerea o viatã grea, o moarte de martir.
  Cãnd rãii mã defaimã si mã’njurã
  Si’n clocot de mânie ura-si varsã,
  Potirul lacrimilor se revarsã
  Si-mi primeneste sufletul de zgurã,
  Atunci Iisus de mine mult se’ndurã.


  0 0
 • 02/08/14--22:52: :))))
 • 20
  0 0
 • 02/08/14--22:57: Romania
 • Romania noastra

  autor: FrontPress 09.02.2014

  romania-marfaUrmătoarele rânduri scrise acum peste 60 de ani în presa exilului şi-au păstrat o deplină actualitate. Azi contrastul dintre o clasă conducătoare fără scrupule şi fără identitate şi „România noastră“, cea în care ne recunoaştem şi de la care ne revendicăm, este mai vizibil ca oricând. Iar o atitudine fără compromis în faţa acestei stări de lucruri, de apărare a însăşi substanţei democratice aflate în disoluţie, aşa cum o preconizau legionarii exilului cu decenii în urmă, devine mai necesară ca oricând.
  “Vrem să aducem o contribuţie constructivă comunităţii româneşti iniţiind şi stimulând definirea principiilor care astăzi ne-ar putea apropia pe unii de alţii, iar mâine, acasă, vor putea spulbera confuzia, speculaţiile ideologice şi materiale, perpetuarea abuzurilor şi a injustiţiilor.
  Din onestă convingere şi fără rezerve vom fi apărătorii substanţei democratice – a tuturor libertăţilor individuale – şi ne angajăm solemn să nu ne abatem de la această normă. Vom denunţa şi combate însă, fără cruţare, toate degenerările demagogice şi anacronice ale unei false democraţii, abuzurile şi corupţiile electorale, folosirea ca simplă masă de manevră a celor umili, facultatea de oprimare şi exploatare a muncitorimii, amestecul politicii în magistratură şi armată.
  Vom combate orice tendinţe de întoarcere la sisteme tiranice, dar credem că după dureroasele ei experienţe Ţara noastră merită altceva decât reinstalarea la cârmă a unor perimate asociaţii de exploatare, pe care le-a suportat îndeajuns şi care, dacă ar reînvia, ar produce un climat propice unui neocomunism sau unei forme de naţionalism arbitrar şi intolerant. (…)
  Din fericire însă, paralel şi în dureros divorţ cu România „legală” a partidelor, există România reală, România acţiunii şi a speranţei. Această a treia Românie nu o numim „a noastră” decât printr-un sens care exclude intenţia de apropiere sau revendicarea de paternitate. Este a noastră în măsura în care ne recunoaştem, în care ne reclamă de la ea şi nu aceea în care noi înşine am fi construit-o. Pentru că aportul nostru pe care n-avem dreptul să-l bagatelizăm printr-o falsă modestie, nu reprezintă decât un fragment, un fascicul din mănunchiul care grupează într-un singur elan pe toţi cei ce, acasă şi aici, luptă pentru reinstaurarea patriei în drepturile ei fireşti.
  Conservând neclintită credinţa în destinele neamului, România reală este în primul rând aceea a fraţilor noştri care, luând calea munţilor, rezistă cotropitorului cu arma în mână. Este apoi, România ţăranilor, a muncitorilor, a intelectualilor care rezistă activ împotriva minciunii, a jafului şi a rusificării, plătindu-şi, de cele mai multe ori, curajul cu viaţa. Este România celor ce zac în închisori (unii, în continuare, încă din vremea lui Carol, blestematul precursor al blestematului Stalin), a celor ce icnesc sub cnut în tundrele Siberiei, a celor ce mor (câte 30 şi 40 pe zi) în infernul Canalului. Este, în sfârşit, România celor câţiva aleşi ai soartei care, ajunşi la liman de libertate, luptă cu fapta, cu gândul, cu scrisul pentru păstrarea patrimoniului naţional şi pentru sfărâmarea zidului de ură şi de mişelie ce ne împresoară Ţara.” De Alexandru M. Frâncu -fragmente din articole publicate în “Însemnări”, Buenos Aires, 1952 via Permanente

older | 1 | .... | 95 | 96 | (Page 97) | 98 | 99 | .... | 171 | newer